Menang "Luck" ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, December 30, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menang simple atau senang cakap kite menang nasib dengan Bolton pagi tadi.Harap maaflah kalau ade fans Chelsea lain yang kurang bersetuju dengan statement ini.Tapi kite kena terima hakikat.Chelsea just win luck.Tengoklah ape yang terjadi in halftime.Second halfpun hanye better sikit je.Boltonpun nyaris2 nak score gol 1/2 gol.

Maybe sape pedulikan dengan statement ini coz yang penting Chelsea menang.Kalau main cantik tapi xmenang tak de guna jugak,kan ?

Rata2 yang perform pagi tadi macam biase masih banyak yang tak kena & get something wrong.Mujur lokasi match di SB, try kalau lokasi pagi tadi di Reebok Stadium.Memang konfem drop point lagi beb sebab kite bleh nampak level confident player kite masih dtokok lama.Tengok sahajalah dengan perfomance Nik.No function in this match.Nampak yang hardworking skitnya ialah di bahagian defends iaitu JT,Ash, Ivanovic.Bolton memang bagi challenge habis kat kubu kebal kite, sampaikan JT siap terbang cam superman lagi block serangan diorang.

Tapi semalam kite patut menang lebih dari 1 gol.Kalau korang perasan, after second half bermula, ade satu passing cantik dari Lampard kepada Didi.Didi hampir2 memecah net bolton namun tiang menjadi penghalang.Gol Flo pada minit ke-61, berkat daripada gerakan serta passing dari Essien & juga Didi.Namun ia masih menjadi gol kontroversi.Manager Bolton serta playernya sempat memprotes gol Flo yang menganggap kedudukan Didi berada dalam posisi offsaid sebelum membuat hantaran kepada Flo.So ape pendapat korang mengenai hal ni ? Better tengok replay balik melalui video gol Flo tu erk.

Ade yang improve & ade yang masih ximprove.Maksud aku ialah prestasi someplayer kite.Agak terkejut juga dengan prestasi Ramires.Ramires antara player yang selalu buat kite bengang, marah & sakit hati tapi dalam match pagi tadi, tetibe je die perform bagus.Agak heran jugak.Bile top star perform hambar, simple star show his quality.Harap Ramires akan tingkatkan lagi perfomancenya dari semasa ke semasa.Wlaupun bagus namun masih ade beberapa kelemaan yang perlu die baiki lagi especially melalui bab2 shooting.Itu sangat penting kerana posisinya bukan sahaja bertahan malah boleh juga menjaringkan gol.Kepada Ramires, Jangan leka sangat, coz kalau lepas ni anda perform teruk balik, maybe akan ade balik kritikan2 pedas dari fans Chelsea yang lain plak.

Selepas menang dengan bolton, CA mengharapkan Chelsea dapat mengekalkan momentum kemenangan untuk next match plak.Hmmm, betul tu, tapi jangan kekalkan momentum kemenangan sahaja, yang penting perfomance kena improve.Biar ade pepatah juga yang mengatakan "Main cantik & resultpun cantik".

Untuk match dengan Bolton pagi tadi, kredit untuk Cech, JT, Essien, Didi, & Lampard.

Kisah "Drop Point" berakhir

Posted by KampungChelsea On Thursday, December 30, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akhirnya tamat sudah episod drop point kite.Selepas 6 match league tanpa menang, sebentar sahaja tadi kite telah berjaya menewaskan Bolton 1-0 menerusi jaringan Flo hasil nice pass dari Didi.Walaupun scorline just 1 gol, tapi sape kesah,kan ? Janji menang & get 3 point.Dengan kemenangan ini, Chelsea kembali ke landasan tepat untuk merampas kembali top spot leadership dari MU.

P/S : Kesian...Ade 1 team tu draw dengan satu kelab lemah yang kite pernah belasah 6-0 awal musim lalu.Baru je menang dengan team kite 2 hari lepas tapi draw plak dengan team ceroi.Lain kali jangan berlagak n kecoh sgt bile menang, balasan drop point terus datang anytime je.

Off-Topic : Piala Suzuki 2010 milik Malaysia.!

Posted by KampungChelsea On Thursday, December 30, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tiada apa yang perlu nak dikata melainkan ucapan tahniah serta syabas kepada kem Malaysia yang menjadi juara Piala Suzuki 2010.

Meskpipun tewas 2-1, tetap kelebihan kemenangan tetap memihak kepada skuad negara kite dengan aggregat 4-2.

Safee Sali menjadi top score dalam pentas Piala Suzuki kali ini dengan 5 gol sumbangannya kepada skuad Malaysia.Man of The Match pastinya Khairul Fahmi (Apek).

Jika Malaysia juara, sama juga dengan Chelsea.Chelsea juga akan bakal mencium trofi seperti mana yang player Malaysia melakukannya dalam saingan Piala Suzuki 2010 ini.Tuah biru ade di mana2 sahaja.Jangan jadi macam kelab yang 1 lagi tu.Baru sekali menang dengan Chelsea dah kecoh, macam ayam bertelur sebijik riuh satu kampung.Nak menang, biarlah cam Malaysia & Chelsea.Menang ade trofi, bukan menang tapi 5 musim tak de trofi.Tu MENANGgung kekalahan namenya.

"Bangun dari Tido"

Posted by KampungChelsea On Wednesday, December 29, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Wake up...!"

Bukan aku yang cakap tapi ini CA sendiri yang mengeluarkan statement ini.Ayat "wake up" aku dari bulan lepas lagi, tapi xsangke CA baru just cakap statement ini after kalah dengan Arsenal.

Menjelang boxing game dengan Bolton, seperti biase aku tak nak cakap banyak.Just nak remind je, yang kite sekarang ini duk ke tangga ke-5, selepas Spurs memintas standing ke-4 kite after diorang menang 2-0 dengan Newcastle semalam.7 mata di blakang pendahulu, MU.Sedikit lega melihatkan result pagi tadi yang mana Birmingham telah menghalang 3 mata penuh MU after jaringan minit terakhir Lee Bowyer memberikan skuadnya memperolehi 1 mata berharga di tempat mereka.

Bolton juga antara team yang tidak perlu kite pandang rendah dengan standar football diorang.Walaupun main kat SB pagi nanti, tak semestinya jalan untuk mencari kemenangan agak mudah.Dengan drop resultnya Chelsea selama lebih 6 match EPL setakat ini, sape tak jangka yang Botlon juga mampu membuat kejutan nanti, kan ?

5 game terakhir Bolton agak cemerlang sedikit dari result 5 game terakhir kite.Menang, kalah, menang, kalah & seri.Sedangkan kite langsung tidak mencatat sebarang kemenangan dalam 5 game terakhir.So fikir2kanlah mengenai perkara ini.

Dari segi prestasi semasa player kite, no komen.Dah berbuih aku berbicara mengenai hal ini.What evalah.Ape2pun mental & perfomance masih down tetap semangat supporter Chelsea sentiasa ade untuk kem kite.Objektif utama adalah menang & dapat 3 mata penuh.Kalau masih gagal & tak reti2 nak bangun dari tido lagi, wallahualam & pandai2lah kemas beg erk kepada orang yang berkaitan itu.KTBFH.

P/S : Agak terkejut juga Nik tak main lawan Arsenal.Harap game pagi nanti, dia akan perform 1st eleven lawan ex-clubnya tu.Jangan lupe match malam ni start pukul 3.45 pagi.Live @ Channel 812.

Chelsea dalam Kritikal & Koma

Posted by KampungChelsea On Wednesday, December 29, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"We have to continue to work. We worked well these last two weeks. We didn't have a good performance today but we'll try in the next game.The table is not good but this is the reality. We have to wake up. Now we are sleeping."


Now we are sleeping ? Aiseh, haha sangat lucu dengan statement dari CA ni.Bukan sekarang tapi dah 2 bulan kite "tertido".Dah tak leh pakai istilah tido sebab keadaan sekarang sangat parah.Not sleeping, but now we are in critical & coma.That right.!

Oklah bile kalah mesti ade excuse serta punca kenapa kite kalah kepada Arsenal, kan ? So kat bawah ni antara alasan yang sangat jernih serta professional dari aku mengenai kekalahan Chelsea pagi tadi :

1) Kualiti berbeza
- Aku jarang puji perfomance Arsenal tapi untuk match kali ini aku bagi kredit free untuk diorang pasal diorg show kualiti terbaik di atas padang.Bile main cantik, menang plak dengan big team, it so quality for that winning team.Aku memuji perfomance diorang hanya untuk match ini sahaja, not other match.Sebab hari ni bukan hari Chelsea & hari ini ialah hari kemenangan mereka.Esok lusa mereka juga akan kalah sprt biase. Team power ade hari jatuh bangunnya jugak.Ape2pun salute untuk team Arsenal.Mereka punya fokus & kosentrasi di atas padang lebih baik dari team kite.Maybe manager diorang dah take note yang banyak untuk game2 dengan Chelsea.Anyway, harap fans diorangpun same2 tunjuk kualiti hebat bile bercakap di rumah orang.Player main cantik tapi fans mulut longkang, so tak de guna jugak.


2) Formasi & Taktik CA
- Ini memang jelas dan sangat ketara sekali.Memang player perform hampeh tapi kalau player perform teruk, ia bleh dapat cover melalui taktik & formasi yang bagus dari managernya.Tapi ini tidak.Tahu atau sengaja wat xtahu, maybe untuk big 4 match CA kena alert yang formasi sesuai untuk menang dengan big team is 4-1-2-1-2/4-5-1/4-4-2.Ketiga-tiga formasi ini adalah formasi yang mementingkan kemantapan di bahagian tengah.Nak menang dengan big team kena kuatkan barisan tengah.Kalau barisan tengah hancur, semua teruk bai.Dari defend hingga ke striker sangat berterabur.Pasal gune formasi ke laut, 4-3-3.Lawan team slow blehlah gune formasi camtu.Lawan Arsenal/MU, so gunalah formasi diamond yang always CA gune last season.

3) Over-Confidence
- Inipun boleh juga diselitkan sekali punca2 kite kalah.Sebelum match mula, bukan main optimistik lagi & yakin sesangat dapat beat Arsenal.Sudah berapa kali aku cakap, kite jangan over-confidence sebelum match mule.Tahulah pernah menang 3-0 kat Emirates, tapi musim ini sangat berbeza sekali.Arsenalpun sudah penat merasai kekalahan dengan Chelsea.So di situ CA mengambil sambil lewa dan mengeluarkan statement yang memakan diri die jugak.

4) 1/2 Player masih tak improve
-Bile perfomance still tak de peningkatan , memang akan banyak lah bagi efek buruk kat match.Memang aku tahu, dari defend hingga striker semua main teruk.Tapi ade someplayer yang masih tak improve perfomancenya.Contohnya kemasukan Ramires & Kakuta yang tak bagi ape2 efek yang bagus time kite ketinggalan 2/3 gol.Nape x masukkan Josh McEachran ? At least kalau kalahpun, kite still bleh nampak die perform bagus with his attitiude & brilliant passing beside Lampard.

5) Moral Down
-Inilah raja segala penyebab kemerosotan kite sekarang ni.Mental makin jatuh.Anggap jelah pemergian Ray Wilkins sebagai satu cabaran.Takkan nak terus mental down sehingga habis season ni dek kerana ketiadaan Ray.Ini satu alasan yang tidak professional.Mental down kite terjadi disebabkan kelemahan serta kesilapan kite tu sendiri.Ingatkan bile Lampard dah ade, level konfiden kite dapat up balik tapi ape bleh buat, same je situasinya.So sape yang perlu bertanggungjawab mengenai hal ini ? Manager & player Chelsea itu sendiri.

Walaupun kalah, aku still setia dengan Chelsea.Ape yang perlu kite buat sekarang ialah mencari detik2 kebangkitan.Memang kite dah bangkit especially after lawan Spurs hari tu, cume level kebangkitan & confidence kite masih belum berada di tahap terbaik. Last but not least, nak bagitahu skit, aku heran dengan perangai fans Arsenal.Gua puji team diorangpun tp fans diorang still wat tunjuk kerek.Nampak sangat kite bleh tahu betapa rendahnya taraf pemikiran fans Arsenal.Bile kalah, terus maki hamun n mengkritik ape yang owner blog ini tulis.Tapi time kalah, terus senyap sepi dan bile ade fans Chelsea yang lain try kutuk diorang, melenting tak tentu pasal.Inikah sebenarnya perangai fans Arsenal ? Cube nak mengharu birukan lagi keadaan rumah orang.Yang kutuk kekalahan Chelsea pastinya fans Arsenal.Dan kite bleh nampak banyak perkataan kasar,lucah ditujukan kepada team Chelsea sebaik sahaja kalah kepada Arsenal.Tak caye, sila lawat blog2 Arsenal.Perkataan2 maki hamun kat blog ini lebih kurang same je dengan ape yang berlaku kat blog diorang.Ade juga  yang cube nak fitnah owner blog ini lagi sekali.Inilah orang kate, "Kalau dah perangai kurang ajar tu, memang kurang ajarlah sampai bile2."

P/S : Jangan risaulah, anda maki hamun & kutuk sini, lain hari anda akan kena balasannnya jugak.Provokasi aku terhadap team Arsenal tak akan tamat sehingga fans diorang berhenti mengeji Chelsea & juga fans Chelsea serta owner blog ini.Lupakan Ju-On, coz die tak de kaitan dengan hal ini.Lagipun die bukan dilahirkan di Malaysia.Malaysia negara yang terkenal dengan budi bahasa tapi melihatkan perkataan yang Ju-On tulis, teringat aku kepada fans2 Indon yang suka memaki hamun rakyat Malaysia kat page Facebook AFF Suzuki Cup.Yang maki hamun di sini bukan sahaja JU-On tapi ade juga di kalangan kaum kerabat dari blog Arsenal.Ade juga di antara mereka yang menggunakan name player MU dan memaki hamun di blog ni semata2 nak suruh orang tahu yang fans MU dalang di sebalik kejadian memaki hamun ini.Actually keje2 cmni aku dah bleh agak sape yang buatnya.Nak jumpe fans Arsenal yang matured memang susahlah kerana di alam maya ini fans Arsenal memang terkenal dengan keje memaki hamun serta mengeji team orang lain.Maki hamun ? Fitnah orang ? Keji Chelsea ? Keji owner blog ini ? Menyamar nama orang ? Serahkan sahja kepada fans Arsenal.Mereka memang pakar bab2 ini.

 Sayang sungguh...Team main bagus tapi fans diorang plak yang spoil & berperangai cam orang bodo yang susah nak diajar....Baru menang sekali dengan Chelsea, terus kecoh sampai memaki hamun blog orang.Itulah FANS ARSENAL.

Same Situation & Same old story

Posted by KampungChelsea On Tuesday, December 28, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dari bulan 11 hinggalah nak masuk ke tahun baru, result masih tetap same.Prestasi makin teruk.Akhirnya zaman CA telah dihantui oleh era Big Phil.Era yang telah menghancurkan peluang demi peluang untuk bersaing dalam title race EPL.Dan kini ia muncul lagi.

Chris Hughton kena pecat dari St James Park coz tak menang dalam 5 game terakhir.Sam Allardyce juga kena pecat dari Ewood Park pasal team tak de pembaharuan & tak visi.

Kite dah sampai 6 league game tanpa menang, prestasi tiada peningkatan, pembaharuan tidak terserlah & terus diaibkan dan sangat menghairankan aku kenapa dan mengapa nasib CA masih lagi terselamat di Chelsea sekarang ni  ?1 persoalan yang bakal mencetus berjuta-juta spekulasi.

Yang pastinya ade di antara kite yang meluat dengan taktik & planning dari beliau setiap match.Jose Mourinho juga pasti tertanya-tanya, siapakah player baru Chelsea yang jadi hebat di bawah pimpinan CA sekarang ni ? Memang tidak akan ada sape mampu menjawabnya.Nasib CA dihujung tanduk.Jika Roman still tak berbuat ape2, memang die tak de "telur" lah. Pastinya semua die hard fan Chelsea tak nak melihat kekalahan yang seterusnya plak.

Pisang tak berbuah dua kali, nasi sudah jadi bubur.Aku tengah search somebody yang special seperti Jose Mourinho & somebody yang genius seperti Guus Hiddink untuk memimpin Chelsea yang sekarang ini telah terpesong ke laut perjalanannya.

Malang tidak berbau & Keaiban masih terserlah

Posted by KampungChelsea On Tuesday, December 28, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ape yang boleh aku cakap lagi melainkan ucapan tahniah kepada team Arsenal kerana memalukan team yang sudah mental down.Arsenal berhak menang & itu memang aku tak nafikan lagi.Nak cakap ape lagi beb, perfomance hampeh, taktik teruk, so jawapannya kalah lah lagi n terus drop point.Bukan seminggu, bukan 2 minggu tapi dah lebih 4 minggu, result tetap same.

Masa rehat dah cukup, key playerpun dah kembali, tapi bile result still drop, wallahualam jelah.Ape2pun Chelsea kalah, aku tetap redha.Sekali lagi ingin aku beritahu, jika musim ni bukan musim terbaik Chelsea, aku tetap redha.Terima jelah hakikatnya.

1 je nak aku komplen, mengenai taktik CA.Dah berbuih mulut aku bagitahu jangan bagi Kalou main 1st tapi tetap juga buat.Dan pehal plak scoreline ketinggalam 1-0, pi masukkan player yang tiada function, Ramires.Begitu juga dengan Kakuta yang baru je sign kontrak baru tapi permainan masih ditokok lama.

Kredit untuk Arsenal.They play good football, beautiful game n win it.Biasenya sebelum ni main cantik tapi tak menang tapi kali ini main cantik & menang, they deserved with their victory.Score 3 goal against team Champions is world class result & game play.

So far, season ni masih lagi belum tamat & still banyak lagi game league yang tinggal.Masih ade ruang & peluang lagi untuk kite perbaiki kelemahan yang ade & juga mengejar title race sekarang ni.Sekarang kite ketinggalan 6 mata di belakang MU, so after this terus mengharapkan jelah diorang drop result.Macam biase ayat aku, ayuh bangkit & terus bangkit Chelsea.!

P/S : Ape jadi dengan CA selepas ni ? Aku tak tahu.Silalah tanye Roman.Jika die still wat xtahu, maybe masih ade peluang untuknya tapi jika Roman dah otak serabut, goodbye jelah Carlo.Tak payahlah nak merengek nak beli player baru, kalau taktik tu makin lame makin tak leh pakai.Kalau ade duit banyak, pegi beli player hampeh xde gune jugak.Dalam byk2 player,asallah lu beli Ramires ? dah ler harga lebih 20 juta pound die sorang tu, perfomance entah ke mana hala.Cubalah contohi & ikut taste Uncle Jose Mourinho skit.Kalau tak de Jose,sapelah Drogba, Lampard, Essien, Cech & Terry sekarang ni.Fikir2lah.Anda gune player "orang" n bukan player yang anda "beli" & "create" sendiri.Jika tak pandai gune, pandai2lah kena bukak telinga dengar orang kutuk anda nanti.

Preview London Derby : Mencari kebangkitan sebenar di Emirates

Posted by KampungChelsea On Monday, December 27, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebelum tu nak ucapkan tahniah & syabas kepada kem negara kite yang berjaya menjinakkan serta memalukan team Indon di Stadium Bukit Jalil semalam.Bukan sebijik, tapi 3 bijik diorang kena titik semalam.Bagi aku, 3 gol merupakan bekalan paling selesa untuk di bawa ke Jakarta, Bung Karno nanti.Kepada media serta penyokong fanatik Indon, redha jelah dengan kekalahan team anda.Sesungguhnya 3 gol dri Malaysia semalam berpunca dari kelalaian player anda sendiri.Jangan salahkan laser.Perfomance teruk disalahkan laser bukanlah satu alasan yang professional.Kita semua sendiri melihat betapa kaku & hambarnya striker2 & defend Indonesia semalam.Jangan poyo, hilangnya kosentrasi disebabkan kelalaian diri itu sendiri.Pancaran laser hanya memeriahkan keadaan padang sahaja.Anda kena ingat, ape yang berlaku di Bung Karno time Malaysia kena belasah 5-1, sape dulu yang memulakan pancaran laser ? Jangan hipokrit dong.!

Oklah sempena dengan big london derby match pagi nanti kat Emirates, kali ini aku tak nak ulas banyak.Coz bukan ape, dah boring.Tiap2 musim duk cakap benda same je contohnya, akan lawan team yang dah lebih 5 musim tak cium trofi, pastu bile kalah, manager die bagi alasan terlampau "unik" dan tak lupe main cantik tapi tak menang, ape kejadahnya tu.So straight into the point je lah,kan ?

Ape2pun tak leh cakap banyak, nanti ade plak yang EMO cam Ju-On karang.So barisan kemungkinan Chelsea seperti kat bawah ni , check it out :


Cech,
Bosingwa, Terry, Cole, Ivanovic,
Malouda, Lampard, Essien,
Kalou, Drobga, Anelka.


Alex,Zhirkov,Benayoun masih lagi di gelombang kecederaan.Oklah macam biase kite wajib menang.MU dah menang semalam, so skrg kite ketinggalan 6 mata di belakang diorang.Kalah atau seri lagi, tak tahulah nak cakap ape lah, dah lebih sebulan kite asyik drop point.Lampardpun dah bleh 1st starter,so no excuse lagilah kalau drop point plak pagi nanti.Nak jadi champions, kena tunjuk taring awal2.Kalau last2 minuted baru nak show keajaiban, tak de gune beb.Time2 cmnilah kite kena tunjukkan aura kite yang sebenar.

Pasal laser pun nak kecoh, kan ? Brengsek betul Markus.Cristiano Ronaldopun kena laser tak delah kecoh nak bagitahu kat ref cam Markus tu.Aku rase Khairul Fahmipun wat xtahu je kalau die kena laser nanti kat Jakarta.Apetah lagi Petr Cech.Goalie2 yang power tak akan takut dengan ancaman2 typical cam laser tu.Lost concentration disebabkan anda tak pro & otak anda mabuk duk memikir benda lain.Last but not least, renung2kan & selamat beramal.Malaysia boleh & Keep The Blues Flying High.

Statistik di Emirates Stadium

Posted by KampungChelsea On Saturday, December 25, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lupakan MU sehingga 1 Mac ini kerana esok(pagi isnin) kite akan melawat ke Emirates Stadium buat kali ke-5 selepas kali pertama kite membuat debut di sana pada season 2006/2007.

Tahukah anda ? Dalam 10 pertemuan terakhir kem kite dengan Arsenal, kite berjaya meraih 7 kemenangan sedangkan Arsenal hanya memperolehi 2 sahaja kemenangan & 1 lagi keputusan seri.Kapten diorangpun, Cesc Fabregas maybe sudah jemu & meluat coz asyik kalah je dengan Chelsea.Main kat semi finalpun kalah, main kat final carling cuppun kalah, main kat tempat sendiripun kalah.Kesian...

Oklah sempena dengan big london derby match di Emirates, aku sajikan statistik 4 pertembungan terakhir kite dengan Arsenal di sana, check it out.! :


2006/2007 : Arsenal 1 Chelsea 1
2007/2008 : Arsenal 1 Chelsea 0
2008/2009 : Arsenal 1 Chelsea 4 (terbaik dari ladang!!!)
2009/2010 : Arsenal 0 Chelsea 3


Tu tak termasuk dengan match di SB & di kompetitif yang lain lagi tu, eish.! Harus diingat, rekod & statistik juga perlu dijadikan panduan & kajian untuk match nanti.Ape2pun 13 goal Drog in 13 games & 7 wins in 10 games against them, Proud to be The Blues man.

Kejayaan berganda datang dari kuasa pengalaman

Posted by KampungChelsea On Friday, December 24, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua orang tahu kan sekarang ni prestasi Chelsea semakin down.Not down to earth but down to rubbish.Lebih 4 minggu result EPL drop mungkin telah termasuk dalam awards pencapaian semasa Chelsea paling terburuk sejak 10 tahun yang lepas.

Ramai di antara kite yang mengatakan bahawa pemecatan Ray Wilkns menjadi puca masalah ini berlaku & ade juga mengulas mengenai isu kecederaan trio utama menjadi penyebab kemerosotoan Chelsea.

Memang betul, 2 probs tersebut memang aku tak nafikan.Cume ade 1 sahaja lagi probs yang kite tertinggal.Probs tersebut ialah kekurangan pemain berpengalaman dalam 1 skuad.Kalau anda nak tahu, keluarnya Ray itu bukan satu isu atau masalah besar, begitu juga dengan trio yang injured, sebab kalau kalah atau result drop, kite tak leh bagi alasan tersebut lebih dari 3/4 kali kerana nampak sangat tidak professional.

Masalah utama sekarang ialah ketiadaan pemain berpengalaman & back-up yang hebat dalam satu pasukan.Sedia maklum yang kite tahu, Deco, Ballack,Beletti,Joe Cole, Ricardo Carvalho antara 5 pemain berpengalaman yang pernah menjadi tunjang kepada kejayaan Chelsea sebelum ini telahpun berhijrah ke kelab baru.Dan musim ini kite hanya mampu membawa 2/3 muka baru yang langsung tidak memberi sumbangan kepada team.Especially Benayoun & Ramires.Bagi aku pembelian Benayoun merupakan pembelian paling merugikan dalam 5/6 musim terakhir Chelsea.Yelah, dah ler main kadang2, pastu sekarang injured plak.Bukannya kejap tapi sampai 1 season tu injured.Ape kejadahnya di situ yang kite dapat membeli player yahudi ni.Bukan sahaja haram di mata Islam tapi sangat merugikan kepada die hard fan Chelsea yang lain.

Aku faham, Chelsea cube ingin menerapkan beberapa player muda dalam 1 skuad.Cume langkah tersebut mengambil masa yang lama.Dan mungkin langkah tersebut juga tidak akan memberi ape2 makna kepada kite.Tengok sahajalah sekarang.Bile trio2 utama injured, back-up tidak menjadi.Begitu juga dengan player muda.Ade yang berbakat tapi yang berbakat itu tidak dakapt dikesan dengan serius oleh manager.CA sentiasa mengeluarkan kata2 manis yang indah khabar dari rupa.Sebelum ni die ade cakap Josh Mceachran will be play 1st starter on next match tapi tengok lah sekarang, main cume jadi super-sub je.N kalau bagi mainpun, just utk game2 biase & not important sangat.Dah kalau camtu, sampai bile nak tengok revolusi player muda di Chelsea kalau asyik nak turunkan diorang utk game2 yang tak penting je.

Pelepasan Deco & Ballack adalah sangat merugikan kite sebenarnya.Tengoklah sekarang, bile Lampard injured, Essien kena ban-match suspension, bahagian midfield kite kurang bermutu & tidak berkualiti.Kite jarang melihat passing2 yang world class dari midfielder kite sekarang ni.Kalau musim lepas & sebelumnya, kite akan lihat kreativit dari Deco & passing yang nice dari Ballack.Skill yang powerful dari Joe Cole.Begitu juga dengan di bahagian defensive.Bile Alex & Terry injured, memang hancur barai di barisan centre back.Kita tidak sepatutnya membuang Carvalho ke Real Madrid.Back-up sekarang, sape ? Ramires ? Mikel ? Bruma ? Ferreira ? Sekian terima kasih sahajalah.

Kesempurnaan & kejayaan itu datang dari pengalaman.Yang mentah, yang muda biasenya tak mampu bagi kejayaan kepada pasukan.Musim lepas & musim sebelumnya, kite menjadi juara disebabkan pengalaman dari trio2 utama kite yang menjanakannya.Kalau kite nak create satu kelab yang sama cam Arsenal buat sekarang, jangan risaulah, coz kite akan follow juga ape yang mereka dapat dalam 6 musim terakhir sebelum ini iaitu TROPHYLESS.!

P/S : Keluar yang berpengalaman ,so kena carilah yang berpengalaman balik.Contoh cam Ballack.Chelsea lepaskan Ballack ke Jerman balik & bile die dah tak de, so kite kena cari pengganti yang sesuai & sama taraf dengannyalah.Kaka ke Schwensteiger ke, thats okeylah.Baru tak kelam kelabut cam sekarang ni.Trio injured, pastu back-up muda plak menyakitkan kepala.Kena ade taste yang tinggi dalam bab2 membeli pemain ni.Beli yang hampeh, so keputusannya hampehlah jugak.Same2 kite renungkan mengenai perkara ini.

Nak buat gol yang camni, kena ade teamwork yang nice dari midfielder yang berpengalaman.Kalau otak masih mentah,muda2 siot memang tak kan bleh punya gol2 cmni.Kejuaraan berganda datang dari kuasa pengalaman, not individu skill by youngster.

Hangat : Top 10 Hot BluesTransfer News !!!

Posted by KampungChelsea On Thursday, December 23, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Menjelang tahun baru 2011 yang akan menjelma tak lama je lagi & sempena juga dengan hari Krismas, kat sini aku sediakan 10 transfer news Chelsea paling hot & terkini, so check it out :

10) Wesley Sneijder dalam kenangan
-Jangan salah sangka plak, Sneijder belum lagi mati cume Chelsea sudahpun "mati" langkah dalam pemburuan untuk mendapatkan bintang Belanda itu.Ini kerana Sneijder sudahpun telah sign kontrak baru dengan Inter.So kelab2 cam KL Plus, Johor FC, Liverpool FC & Derby Country,  bleh lupakan hasrat diorang untuk terus bermimpi dapatkan Sneijder tu erk.

9)Nik nak try ke USA plak
- Kontrak belum lagi expired, tapi dah teringin nak bermain di kelab Amerika.Memang tak salah coz itu impian bagi player2 star yang dah berusia dalam arena bola sepak.Nik nak ikut jejak Beckham,Henry & Ljungberglah tu.

8)CA mahu tapi Modric tak nak
- Top transfer target CA bulan 1 nanti ialah winger handal Spurs, Luka Modric.Namun hajat CA utk dapatkan Modric mungkin tidak kesampaian kerana dia telahpun sign kontrak barunya dengan Spurs dan Modric will be stay at White Hart Lane until 2016.

7)Injured punya pasal, sampai tak jadi nak beli...
-Begitulah yang menimpa kepada Phil Jones.Phil Jones antara centre back utama pembelian Chelsea bulan Januari ini.Namun melihatkan keadaannya sekarang yang cedera parah, Chelsea akhirnya memutus kata sepakat membatalkan target untuk mendapatkan centre back Blackburn itu.Hmmm, yelah, kite nak beli centre back yang bleh back-up kecederaan trio defend kite tapi kalau nak beli yang sama injured jugak, ape kejadahnya tu, kan ?

6)Akinfeev mantop.!
- Dengan goalie back-up yang tak de function & serba tak menjadi, kini pemburuan goalie back-up baru masih diteruskan oleh pihak Chelsea.Khabarnya goalie CSKA Moscow, Igor Akinfeev antara target utama pembelian Chelsea bulan Januari nanti.Roman dah kasi lampu hijau bab2 dana ni namun persoalan sekarang, nak ke Akinfeev jadi goalie back-up je ? Hehe Cech still number one.!

5)Sturridge mahu ke Liverpool ? 
-Belum pasti namun kelab yang dah lebih 1 dekad x menang EPL itu dilaporkan berminat nak pinjam Sturridge. Dengan jumlah pemain serba x cukup & there have more injured left, sanggup ke Chelsea bagi loan Sturridge ke Liverpool ? Same2 kite fikir sendiri.

4)Tolak tawaran Milan & Munich, Kakuta sign kontrak baru
- Bayern Munich kaw2 rancang nak kasi tawaran lumayan kat our young talent, Kakuta.Begitu juga dengan kelab AC Milan.Namun semalam Kakuta telahpun sign kontrak baru dengan Chelsea dan kekal bersama The Blues sehingga 2015.

3)70 juta pound untuk Dzeko & Tevez
-Gempak transfer news.! tapi kalau nak tahu, Tevez baru je memaklumkan semua pihak bahawa die tak jadi nak blah dari City.Dzeko ? Dzeko plak no komen.Cume tak de masalah kalau dia nak keluar dari Wolfsburg tu pasal musim ni sekali lagi dia tak akan cium trofi bersama kelab yang diuruskan oleh seorang yang tak terurus di England suatu ketika dahulu iaitu Steve Mclaren.

2)"Saya bercadang nak cuba servis kat EPL plak."
-Ini bukan bebelan dari K.Rajagopal dan bukan juga cakap kosong dari Dr Rozmey, tapi ini kata2 penuh ikhlas dari manager Barca, Pep Guardiola.1 je komen aku mengenai perkara ni, jika CA dipecat atau keluar dari Chelsea, Pep Guardiola sah akan jadi manager kem kite.We don't know but GOD know, right ?

1)Chelsea dapat centre back muda yang berbakat tapi ade plak sorang manusia ni yang bengang
-Pengarah tertinggi kelab Feyenoord, Beenhakker bengang & tidak berpuas hati dengan Chelsea kerana cuba merampas player muda diorang yang berumur 15 tahun, Nathan Ake.Ake rejek kontrak dari Feyenoord dan bersetuju untuk menyertai kelab Chelsea.Ape bleh buat bai, orang muda biasanya akan pilih kelab yang lebih berkualiti dari kelab asalnya.Biaselah tu, lumrah bola sepak.Sape tak nak join kelab double champions,kan ? kan ? kan ? Jangan dengki Beenhakker...Ape kate Chelsea bagi free je Turnbull & Hilario kat hang, setuju ?

The Drog Show

Posted by KampungChelsea On Tuesday, December 21, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dengan postponednya game dengan MU, maka match selepas ini akan tertumpu di Emirates Stadium pula.Last EPL result pagi tadi menunjukkan ManCity gagal mengambil peluang untuk berada di takhta liga apabila mereka tewas 2-1 kepada Everton di halaman sendiri.Berita baik untuk kite,MU mahupun Arsenal.

Sepanjang pertembungan menentang Arsenal di halaman mereka, memang banyak memori baik mahupun buruk yang berlaku di sana.Cume ape yang kite inginkan ialah 3 mata penuh berharga.Jika sebelum ni mereka telah tewas kepada kite 2-0-di SB, mungkin angka scorenya itu akan menjadi lebih menarik di Emirates.Rujuk sahajalah tahun lepas & sebelumnya.

Kate ex-player, Ballack yang sentiasa hepi apabila bertemu dengan Arsenal kerana dia berkata Arsenal salah satu team yang sangat mudah untuk ditumbangkan.But for now, Ballack dah tak de...n mungkin kite perlu dengar statement yang sama juga dari player kite yang lain mengenai perkara ini.

"The Man who cannot stop Score against The Gunners". Guess who ?

Macam tak kenal,kan ? He's Didi.Bertemu sahaja dengan Arsenal, resipi utama ialah memasukkan bola ke dalam net & itu memang sentiasa berlaku bile Drog mengganas dengan budak2 seni visual.

Kate CA mengenai keadaan Didi sekarang ini,


"I understand he has not been in a good condition.He had difficulty to play with malaria, he was tired, he was not 100 per cent and he found it difficult to train.I put him in the last few games even though he was not 100 per cent because we need to have his character and his personality.


Efek perfomance Didi makin terserlah selepas die menjaringkan gol penting ketika match di White Hart Line minggu lepas.


"But now his condition is better. He had a good reaction after coming on as substitute in the last game.Following the goal against Tottenham, he will show us a different Drogba in the next game."


Memang sesuai masa & tempatnya.Di Emirates, we will see a lot of different DIDIer Drogba.

12 goal in 13 game match against The Gunners ? Wow.!

Eksklusif : Schweni & Sneijder dalam buruan.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, December 19, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Agak heran & tidak bertamadun sekali bile membace transfer news ni.Kadang2 buat aku rase nak tergelakpun ade.

Playmarker Bayern Munich, Bastian Schweinsteiger baru sahaja telah menandatangani kontrak baru bersama Bayern Munich minggu lepas.Kontrak barunya itu akan mengekalkannya di Allianz Arena sehingga 2016.

Walaupun Schweni dah sign kontrak baru dengan Bayern Munich, Chelsea masih tidak berputus angsa dalam mendapatkan bintang Jerman ini pada bulan Januari nanti.

Ni kire rumours news yang nak menyedapkan hati die hard fan Chelsea lah ? Pandai akhbar Sunday Mirror buat2 criter.

 Selain Schweni, Chelsea juga berminat dengan Wesyley Sneijder.Hohoho...

1 lagi rumours news yang menjadi penyejuk mata serta penyedap di hati untuk fans Chelsea.Bukan ke mamat hot Dutch ni membuat perkara yang sama dibuat oleh Scweni iaitu menandatangi kontrak baru bersama Inter Milan sehingga 2015 ? Sekali lagi news belawok yang diperkotak-katikkan oleh para media Daily Mirror.

 Kun Aguero ni cmne plak ? Dulu bukan memain lagi bising nak sign anak menantu Maradona ni, sekarang dah senyap plak....

Shrek still got the blues ?

Posted by KampungChelsea On Sunday, December 19, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Menjelang game dengan MU ni yang entah bile boleh online balik pasal kena postponed berikutan heavy snow yang melanda di England sekarang ni.

By the way, ade someplayer MU yang perlu kite fikir, renung serta kaji mengenai keadaan terkini beliau untuk big match di SB nanti.

Dialah ialah Wayne Rooney.Mamat skandal yang pernah di link kan dengan Chelsea beberapa bulan yang lalu & pernah juga berhasrat untuk berhijrah ke SB pada bulan Januari nanti ,sekarang ni mengalami zaman kejatuhan prestasi semasanya.

Sape tak sangka, start dari WC 2010 hinggalah sekarang, die punya perfomance makin lama makin drop.Heran gak, season lepas punyalah banyak gile score gol, tapi musim ni lain plak jadinya.Musim ni hanya 2/3 gol sahaja yang disumbangkan oleh Rooney untuk MU & selebihnya partner2nya yang lain plak yang jadi tukang gol.Tupun score gol menerusi penalty kick je, coz kalau nak harapkan gol2 cantik, memang susah nak dapat tengok die buat cmtu.Last scene, he missed penalty time MU menang dengan Arsenal 1-0.Eish,.!

So persoalan hangat sekarang ni, adakah Rooney akan bangkit & menjelmakan semula prestasi terbaiknya dalam mengucar-kacirkan barisan defend kite nanti ?

P/S : Aku ade tanye member2 aku yang merangkap fans MU, diorang cakap kt aku,diorg lebih mengharapkan Nani & Park Ji Sung dari Rooney.Hmmm tulah pasal, perfomance teruk, sampai fanspun naik fed-up.Mujur Didi still bleh diharapkan lagi,huhu.

Announcement : Game Post-Poned la plak

Posted by KampungChelsea On Saturday, December 18, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Harap maaf kepada semua die hard fan Chelsea sekalian, bagi sesape yang belum tahu, ni aku nak habaiq mai yang big game esok dengan MU terpaksa ditunda.

Ditunda ?

Yup, game esok kire tak de.Game post-poned disebabkan cuaca buruk yang melanda di London, mungkin salji turun dengan lebat dan mengakibatkan keadaan padang menjadi teruk.

Bukan sahaja game Chelsea dengan MU je yg tertunda game Arsenal,Aston Villa,Liverpool,Tottenham juga post-poned.

Buat mase sekarang, aku masih tidak tahu bile game kem kite dengan MU bile akan online balik.Just wait & see.Tunggu pengumuman terkini mengenai perkara ni dari semasa ke semasa je lah erk.Harap bersabar.Nak buat camne, ni semua keje Tuhan.Oklah, sekian terima kasih.Wslm.

Keputusan Undian UEFA CL Last 16

Posted by KampungChelsea On Friday, December 17, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Lucky draw last 16 of UEFA CL telah dibuat sebentar sahaja tadi dan inilah hasilnya :

AS Roma vs Shakhtar Donetsk
AC Milan vs Tottenham Hotspur (Can Gareth Bale show his screamer again in San Siro ?)
Valencia vs Schalke 04
Inter Milan vs Bayern Muenchen (*Match imbasan kembali Final UCL last season*)
Olympique Lyon vs Real Madrid (Hard test for Uncle Spesel satu)
Arsenal vs Barcelona (truely sensational.!)
Olympique Marseille vs Manchester United
FC Copenhagen vs CHELSEA

Betul juga jangkaan aku.Sebelum undian dibuat, aku dah buat betting yang Chelsea akan lawan sama ada Inter atau FC Kobenhavn.N akhirnya FC Kobenhavn juga menjadi oppenent kite di pusingan kalah mati nanti.What can i say for this match ? Roman versus his sons,hehe.

Simon Kjaer is a Hot Target.!

Posted by KampungChelsea On Thursday, December 16, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Secara jujur aku boleh cakap, problems kite akan dapat diselesaikan dengan mudah jika kite membeli 1/2 centre back pada transfer window bulan Januari nanti.

Thiago Silva, David Luiz, Gary Cahill antara target utama pembelian Chelsea sekarang ini.Namun jika gagal mendapatkan ketiga-tiga player tersebut, Chelsea akan concentrate untuk 1 lagi hot centre back.

Hot centre back itu ialah Simon Kjaer, ex-player kelab Palermo yang sekarang ni bermain untuk kelab Bundesliga, VFL Wolfsburg. Media dari Jerman melaporkan bahawa Defender Denmark itu mungkin telah bersedia untuk berhijrah ke kelab baru pada tahun baru nanti.

CA khabarnya berminat dengan Kjaer itu dengan harga yang tidaklah mahal sangat iaitu sekitar 7 juta pound.

Kjaer mengalami musim yang tidak berapa baik bersama Wolfsburg yang ketika ini hanya mampu berada di kedudukan ke-14 liga,hmmm...

Aku setuju dengan pembelian Kjaer ini.Maybe die dapat meringankan sedikit beban yang dipikul oleh JT & Ivanovic ketika Alex yang terpaksa berehat beberapa minggu disebabkan operation lutunya itu.Dengan bahagian back-up defend yang kurang bagus, rasenyer kite wajib beli centre back dari Denmark ini.

Duit Perbelanjaan khas dari Roman

Posted by KampungChelsea On Wednesday, December 15, 2010 11 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Musim ni boleh dikatakan musim berjimat cermat dari Chelsea dalam hal ehwal membeli pemain.Membeli Benayoun dengan harga 5.5 juta pound & 22 juta Ramires.5.5 juta pound memang sesuai untuk Benayoun dengan standard zionisnya itu dan musim ni juga dia tidak banyak berjasa sangat kepada Chelsea dek kerana mengalami long term-injured.Ramires plak masih belum cukup perfect untuk menilai perfomancenya setaraf dengan harga 22 juta poundnya itu.

Masalah sekarang ni ialah di bahagian back-up.Chelsea ade trio hebat tapi back-up kurang hebat & serba tidak menjadi.Anda sendiri dapat lihat, bile JT,Alex injured, bahagian back-up tidak dapat menggalas tanggungjawab yang ditinggalkan oleh trio2 hebat kite itu dengan baik.

Prediction aku maybe Chelsea akan membeli 1/2 player centre back pada bulan Januari nanti.Lampard dah fit & sembuh dari kecederaan, dan dilaporkan Chelsea tidak akan membeli player di bahagian midfield mahupun di bahagian striker.Fokus utama pembelian tahun baru nanti ialah pada bahagian centre back.

Bahagian centre-back kite sekarang ni lemah.Takkan nak harapkan JT,Alex & Ivanovic sahaja ? Bruma masih belum cukup sempurna untuk menggantikan tempat mereka itu.Sekarang ni Alex terpaksa berehat beberapa minggu dek kerana operation knee surgerynya itu.

David Luiz (Benfica), Neven Subotic (Borussia Dortumund) Thiago Silva (AC Milan).Nama2 ini antara target utama pembelian Chelsea untuk transfer window bulan Januari ini.

Sedikit kecewa apabila Benfica melaporkan bahawa kelab mereka tidak akan sesekali melepaskan Luiz ke mana2 kelab.Begitu juga dengan Subotic dari kelab Jerman.Sekarang ni fokus Chelsea ialah mendapatkan benteng kebal AC Milan yang berasal dari Brazil, Thiago Silva.Harga Silva dikatakan kurang dari 20 juta pound.

Andai katalah jika Chelsea gagal juga mendapat Silva itu, kita masih ade nama2 lain yang menjadi target hangat The Blues iaitu Gary Cahill(Bolton), Phil Jagielka(Everton) & Phil Jones(Blackburn Rovers.

Dengan ni, Roman berbesar hatinya sudi mengeluarkan dana untuk pihak Chelsa berbelanja pada bulan Januari nanti.Ini penting bagi mengekalkan kekuatan yang sedia ada pada bahagian centre back kite bagi  tempoh jangka panjang.Beli yang muda dan berkualiti lagi memudahkan kerja kite nanti.

Info Ekstravaganza : Berbelanja serta berurusan dalam membeli pemaipun kena bijak.Senang cakap contohilah Chelsea.Chelsea bukan sahaja team yang kaya raya malah bijak berbelanja.Pengurusanpun terbaik.Tengoklah player2 yang ade sekarang Cech,Didi,Nik,Flo,Essien,Mikel,Bosingwa,Ashley Cole,Ivanovic.Semuanya pembelian paling berbaloi dalam sejarah kelab Chelsea.Player2 tersebutlah yang mengharumkan nama Chelsea di pentas dunia dengan trofi2 hebat yang always kite dapat setiap musim.Mungkin jika kite mahukan trofi UCL, kite wajib berbelanja seperti itu lagi.Anda kena ingat, faktor kewangan juga menjadi titik kejayaan bagi sesebuah team.Yang penting pengurusan kena bijak.Ade juga beberapa kelab yang kaya raya tapi pengurusan lemah.Berbelanja sakan setiap musim tapi habukpun tak dapat.Ade juga kelab yang miskin tapi bile ade duit skit, berbelanja beli pemain yang tidak dapat bagi efek yang bagus kepada team.Membeli player2 yang berfizikal kontot & lembik, tu punca kenapa diorang gagal beat team power & dapat trofi setiap musim.Kalau ade duit banyakpun tetap sibuk juga nak amik player muda, kononnya dapat bagi kemudahan bagi masa depan team tu sedangkan yang muda tulah yang bagi sial kat team tu setiap tahun.Last2, baru nak menyesal tak sudah dengan bercangkung kat tepi padang sambil menggosok mulutnya tu.You know what i mean ? Same2lah kite fikirkan sendiri mengenai perkara ini.

Pecat-Memecat ni membawa berkat ke ?

Posted by KampungChelsea On Tuesday, December 14, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Senang betul,kan bile dah team merosot, terus pecat manager sesuka die.Kadang2 player yang main teruk, manager plak yang disalahkan.Biaselah, lumrah dalam dunia bola sepak zaman moden.Bile owner berkuasa segalanya, managerpun menjadi mangsa.

Pemecatan Chris Hughton itu juga sangat mengejutkan aku.Akupun heran kenapa dan mengapa Newcastle membuat tindakan membuta-tuli memecat manager yang telah membawa teamnya memalukan Chelsea di SB & juga Arsenal di Emirates Stadium.Chris Hughton juga telah membawa Newcastle menjadi juara liga Championship musim lepas & seterusnya melayakkan diri ke pentas EPL musim ni.Alan Pardew mungkin tidak boleh mengikut jejak beliau.

Yang terbaru ialah pemecatan Sam Allardyce dari kerusi manager Blackburn.

Mungkin kedua-dua owner kelab tersebut tidak berpuas hati dengan result2 terkini kelab itu sehingga memecat kedua-dua manager tersebut.Tapi kalau nak ikutkan result semasa Chelsea, team Newcastle & Blackburn lebih kurang same je.Jom kite usha last 5 result EPL match antara Chelsea,Newcastle & Blackburn :


CHELSEA
-Draw dengan Spurs
-Seri dengan Everton
-Seri dengan Newcastle
-Kalah dengan Birmingham
-Kalah dengan Sunderland

NEWCASTLE
-Menang dengan Liverpool
-Kalah dengan West Brom
-Seri dengan Chelsea
-Kalah dengan Bolton
-Seri dengan Fulham

BLACKBURN
-Kalah dengan Bolton
-Menang dengan Wolves
-Kalah dengan MU
-Menang dengan Aston Villa
-Kalah dengan Tottenham


Tengok ? Lebih kurang same je result , tapi yang membezakannya ialah kebijaksanaan berfikir owner diorang.Blackburn & Newcastle United bukanlah team berkualiti seperti Chelsea, tapi kenapa dan mengapa owner diorang memecat Hughton & Big Sam sedangkan result semasa diorang tidaklah seteruk Chelsea.Kalau camtu gayanya, kire CApun dalam bahaya jugaklah sebab last 5 result match Chelseapun same teruk juga dengan Blackburn mahupun Newcastle.

Hah, mase nilah owner kelab memainkan peranan dengan sebijaknya.Ape yang die akan dapat kalau memecat manager sesuka hati die.Dah ler wang pencenpun kena bayar pastu kena maki hamun plak dengan penyokong.Kena ingat, bile dapat manger baru, situasi keadaan akan berubah, dan kebanyakan player tidak gema dengan gaya formasi taktikal manager baru.Kadang2 manager baru tidak faham dengan ape yang diorang nak.Tak ramai manager bola sekarang ni yang sehebat & sPro Jose Mourinho.Anda sebagai owner mungkin suka & bergembira tapi bagi player & penyokong camner plak ? Jika diorang tak redha dengan ape yang anda buat kepada ex-manager tersebut, tidak ada guna juga bai berkarier dalam urusan pemilikan kelab beb.Sendiri mau ingat erk.

 
Bile dengan Ray kena pecat tanpa sebab, Hughton kena pecat,Big Sampun kena pecat...Mesti CApun ketar lutut juga sekarang ni...

Barisan lemah didahulukan Barisan Kuat diutamakan

Posted by KampungChelsea On Tuesday, December 14, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tajuk entri ini tidak ada kena mengena langsung dengan hal ehwal politik.Jangan salah sangka plak.

Oklah game pagi tadi MU lawan Arsenal memang ade kaitan dengan team Chelsea.Actually aku mengharapkan draw tapi lain plak jadinya.MU menang & Arsenal kalah.Nak harapkan Arsenal menang di Old Kerepot ? Seperti kera mendapat bungalah.Macam biaselah, itulah storyboard yang berlaku setiap season.Sekarang MU di atas balik dengan 34 mata, 3 mata didepan Chelsea yang berada di tangga ke-4.Arsenal ? Dah aku jangka, diorang tak kekal lama kat atas.Orang lain top of the league berminggu-minggu tapi diorang tak sampai seminggu dah drop balik.

Predicton aku mengenai team Arsenal sentiasa tepat & padat.Tak sampai 2 minggu, dah drop balik standing top of the league.Pesanan aku mudah sahaja, lain kali jangan cakap besar dan jangan overconfidence.Bile dah menang, riuh sekampung tapi bile kalah, menyepikan diri & mencari alasan yang tidak munasabah.Bile dah top of the league, berlagak kate "We sure we will EPL this year" sedangkan team tu tak berapa konsisten.Chelsea & MU rilek je duk kat top of the league berbulan-bulan, tak de plak nak bagi statement macam tu.

Chelsea berada dalam situasi kebangkitan.Walaupun draw dengan Spurs, yang penting kite sudah nampak detik2 kebangkitan yang dipamerkan oleh barisan Chelsea di WHL.Abang Lampard sendiripun ade cakap, jika kite perform cam lawan Spurs tu, tak mustahil musim ni EPL sekali lagi akan jatuh ke tangan kite.

Peluang untuk menang dengan MU still 50%-50%.Tapi selepas pada game dengan MU, peluang untuk menang adalah 100%.Emirates Stadium ? Of Course 3 mata penuh.! Ini bukan gurauan tapi ini adalah kenyataan.Rujuk sahajalah ape yang berlaku pada tahun lepas & sebelumnya.

Sekali lagi nak ingatkan, jika Chelsea menang dengan MU next week, title race maybe sekali lagi berada dalam genggaman kite.Arsenal ? ManCity ? Hanya tinggal kenangan.

Kesimpulannya, mentaliti & perspektif adalah aspek penting dalam bola sepak.Barisan kuat ade juga zaman jatuh bangunnya.Tapi kalau barisan lemah, sentiasa jatuh sahaja setiap tahun.Itulah yang membezakan mentaliti & perspektif barisan lemah & barisan kuat.

Official : Lampard is back.!

Posted by KampungChelsea On Tuesday, December 14, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terkezut jugak bile tengok line-up, ade name Lampard in substitution.CA memang nak buat kejutan sungguh kat die hard fan Chelsea.Coz sebelum ni die ade bagitahu yang Lampard still not ready untuk diturunkan lawan Spurs, tapi tengoklah,..lain plak jadinya.Huhu, tapi tak de hallah pasal ia bukan satu problempun, ape yang penting FRANK LAMPARD IS BACK.

Bermain sebagai pemain gantian, Lampard turun beraksi ketika match tinggal lebih kurang 9/10 minit nak tamat.Boleh nampak, level confiden player kite makin meningkat apabila Lampard dah ade kat atas padang.Selepas je die masuk, bahagian midfield kite dah mula berfungsi dengan baik.Itu sebenarnya yang kite nak dengar & tengok.Lampard is legend, why we need him ? because he has attitude & charachter that we want in every game.Dia pembakar semangat para pejuang biru.

CA mengesahkan Lampard will be fit 100% dan bakal turun sebagai 1st starter untuk big 4 match dengan MU next week, yeah.!

P/S : Unclenya, Harry Redknapp bersyukur coz in last minuted penalty kick itu Drogba yang amik tugas tersebut & bukan Lampard.Coz Harry ade cakap lagi, jika Lampard yang amik penalty kick tu, mungkin bola itu masuk ke net dan Chelsea akan perolehi 3 mata penuh buat pertama kali dalam tempoh 4 musim terakhir dalam sepanjang pertembungan di WHL.Alah nak wat cmner, luck tak de.Yang penting kite dah bangkit dengan menunjukkan perfomance terbaik.Harap kite dapat kekalkan prestasi itu untuk next game plak.

Nice Quote from Harry.!

Posted by KampungChelsea On Monday, December 13, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Walaupun draw, game Spurs & Chelsea semalam boleh dilabelskan match terbaik EPL minggu ni if match MU n Arsenal malam ni boring.

Hakikatnya, Spurs & Chelsea same2 hebat.Mule2 Spurs buat attacking n then Chelsea plak.Memang penuh dramatik & ade juga kontroversi yang berlaku di WHL semalam.

Komen manager Spurs merangkap Uncle Frank Lampard, Harry Redknapp :


"It was a good game, an open game, it went from end-to-end. We attacked them, they attacked us, we were open, they were open. It was an open game and a great game for the fans."

"I thought we looked quite comfortable in the first half really, but they pressed us second half.It's mind-sets. They were chasing the game, we were 1-0 up and you tend to take the backwards step.The last thing I said to them at half-time is that we don't want to be pushed back and sit back because I thought we could score again. Credit to them, they are champion."


Kite boleh lihat, ini memang komen yang bernas & professional dari seorang manager yang berdedikasi & berfikiran matang.Actually tak ramai manager yang akan cakap seperti Harry Redknapp itu jika match2 semalam berakhir dengan keputusan draw atau kalah di tempat sendiri.Biasenya kalau kite tengok manager yang low class,unprofessional & unmatured, die akan sentiasa fokus kepada kesilapan referee, dan menyalahkan pihak lawan.Tapi perkara itu tidak langsung diguna pakai oleh manager yang bermulut manis seperti Redknapp.Like CA too.Mike Dean semalampun mengadili game dengan fair & cantik.Kalau Howard Webb,aku xtahulah ape akan jadi dengan match semalam.

Huhu tapi xleh blah, sehebat-hebat Bale, hebat lagi Ferreira buat marking kat die.Cam kena ikat dengan tali je kat kaki Bale semalam.Congrats to our blues defend.

|

Eksklusif : Chelsea sudah bangkit

Posted by KampungChelsea On Monday, December 13, 2010 11 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bercakap mengenai game semalam, memang best.Dari awal game kite teruk kena pressure dengan Spurs, namun after gol Roman Pavlyuchenko tu, kite dah start perform bagus.Create beberapa peluang, cume ade sorang dua je yang buat spoil.

Semalam rata2 yang perform memang bagus.Dari defend hingga ke striker memang hebat.JT dengan defend kentalnya, Ivanovic masih tetap bagi 100% komited & hardworking in the game, Essien membuat nice passing, cume kurang berpuas hati dengan Nik & Kalou.Nik memang serba tak menjadi.Kalou macam biaselah, mash terjun dengan labu2nya...biarkan...biarkan...

Walaupun match draw, aku berpuas hatilah dengan perfomance Chelsea semalam.Chelsea sudah bangkit ? Ya, kita sudah bangkit & back on track.On second half kite boleh penguasaan dari player2 kite yang controll game.Itulah detik2 kebangkitan Chelsea.Namun untuk next match against MU, aku harap kite dah mula cari 3 point.Semalam kite bangkit & get unlucky draw, so untuk game dengan MU, tak mustahil untuk capai kemenangan plak.

Persoalan mengenai kenapa dan mengapa Lampard tidak mengambil penalty kick semalam, CA telah menjelaskannya :


“Lampard wasn’t able to shoot [the penalty] because he hasn’t trained for days,” 

Didi mengambil tanggungjawab tersebut namun gagal menyempurnakannya.Ape2pun kite jangan salahkan kat Didi.Dia dah buat yang terbaik, tapi ape boleh buat, somepart he cannot controll of it.Kita kurang bernasib baik sahaja malam tadi.Spurs dah hilang akal dah selepas gol 1st Didi itu.Gareth Balepun kaw2 kena marking dengan defend kita. Kite berhak menang semalam beb.


“We maintained our composure. The second half was very strong and we played very well.We deserved to draw and also I think we deserved to win. We were very close to [a] win and now we will win [the] next game.” (CA)


Next week is against MU in Stamford Bridge. Hohoho, dengan kembalinya Abang Lampard, Essienpun dah start menunjukkan taringnya, Didi juga dah bangun dari mimpi ngeri, aku yakin kite mampu menewaskan MU nanti.Trio2 legend is back.!


P/S : Bab2 spoil ni kite serahkan tugas kepada fans Arsenal je.Dah mule berlagak bile tahu result Chelsea masih drop & duk sementara waktu sahaja on top of the table.Tak akan habis provokasi aku untuk team Arsenal pasal fansnya tetap tak berubah juga sikap kurang ajarnya di tempat orang.Nak lebih kepastian, tengok sahajalah game malam ni.Kalau kalah senyap & menyepikan diri tapi kalau menang, datanglah perangai kurang ajar & serta berlagaknya team die menang dgn MU tu nanti kat blog orang.Fan Arsenal aku labelskannya ialah budak sekolah.Tu pasal perangai samseng & tidak beradab.Mentaliti budak sekolah yang tak cukup umur.Orang2 professional & berfikiran matang sahaja yang tidak menggunakan kaedah memaki hamun kat blog orang.That why aku panggil team & fans Arsenal is budak tadika.Daya pemikiran budak tak cukup umur.Itulah fans Arsenal.Tak akan habis provokasi aku untuk diorang selagi diorang tidak berubah sikap mereka untuk respek di rumah orang.That all.Fullstop.

Spurs 1 Chelsea 1 : Keajaiban hampir berlaku di WHL

Posted by KampungChelsea On Monday, December 13, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kite terus diaibkan oleh player Spurs sepanjang 69 minit match.Namun pada minit ke-70, sorakan serta bunyi penyokong spuds terhenti segera dengan wujudnya detik2 keajaiban apabila Abang Didi membuat volley cantik dan menghukum kesilapan dari Gomes untuk gol penyamaan untuk team kite.Bile gol Didi itu terhasil, kedengaran bunyi sokongan dari fans Chelsea yang melaungkan perkataan "Drog is Back, Drog is Back." Yes, Didi is back.Back on form.Tapi kenapa die tidak diturunkan lebih awal, maksud aku nape CA tak letak die 1st eleven.N kite dapat lihat, itu satu perancangan yang agak sia2.Sekali lagi, taktikal CA menjadi persoalan ramai.

Selepas gol volley Didi itu, aku terus tekun & penuh fokus untuk melihat ape lagi kejutan yang akan dibuat oleh team kite di WHL.Tunggu punya tunggu, sampailah detik ke masa penghabisan iaitu pada minit ke-90.Kezutan terjadi dengan penuh gempak apabila referee, Mike Dean menghadiahkan sepakan penalti kepada kite.Pada masa itu, perasaan gembira jangan cakaplah bai, seronok gile lah bile kite dapat penalty kick in last minuted.Mase tu sudah terbayang kemenangan serta keajaiban akan memihak kepada kite.Namun ape boleh buat, penalty kick kite disia-siakan oleh Didi.Aku sangat terkejut, bukan kerana kite missed penalty kick tapi aku heran juga kenapa Lampard tidak diberi peluang untuk menyempurnakannya.Dalam kepala otak aku masa tu, aku sudah terbayang yang Lampard akan amik penalty kick tu & mudah menjinakkan gomes yang botak itu.Tapi tak semua benda yang kite nak akan berlaku serta-merta.Didi take penalty and he missed it, miss it so much.Cuba menjadi hero marvelllous akhirnya bertukar menjadi hero tamil dek kerana melepaskan peluang terbaik yang ada di depan mata.Jika penalty itu masuk ke net, konfem kite akan bawak 3 mata penuh ke SB dan menghuni semula di tangga teratas liga dengan 33 mata.But just for now, we draw & get 31 point.

Overall, walaupun result masih tetap draw untuk 5 minggu yang berturut-turut, aku harus memuji perfomance kite dalam match ini.Derby London game dengan Spurs ni memang tough habis dan ia boleh diibaratkan "Anak kak jah melawan anak gajah".Start dari awal lagi memang player2 Spurs bagi pressure betul2 kat kite especially kat kubu kebal kite.Memang diorang tak bagi can beb.Bale tetap tak berubah attitudenya di atas padang.Kelajuan,kelincahan serta skill yang hebat dan bagi aku, walaupun die tidak score & membuat assist kepada gol Spurs dalam match ini, namun he still best player Spurs.Pujian juga diberi kepada Ferreira yang mengawal ketat pergerakan Bale.Just kadang2 je kite boleh lihat Bale melepasi kubu kite dek kerana kite terlalu fokus & bagi pressure kepada budak genius ini.Menghentikan langkah Bale di WHL adalah jalan terbaik untuk mencapai kemenangan.Dan perkara itu hampir2 terjadi kerana kite sukses menghalang Bale dengan peratusan lebih dari 60%.

Actually, kite patut menang dalam game ni sebab kite bermain lebih baik dari Spurs lebih2 lagi di separuh masa kedua.Kite mencipta beberapa peluangyang jauh lebih bagus dari mereka.Peluang sentiasa terhidang tetapi player2 kite macam biase mensia-siakannya.Penalty last minuted tu sangat menghampakan.Sangat kecewa dengan Didi.From Hero to score first gol & then Zero to missed penalty kick oppurtunities.Keajaiban hampir2 berlaku tetapi luck tak de, tu pasal jadi camni.

Lampard is back.Back to controll ape benda yang kite teringgal selama ni mampu di back-up balik oleh beliau.Aku agak terkilan dengan ape yang berlaku pada minit2 last.Aku predict Lampard akan amik penalty kick & merayakan gol come-backnya tu.Sebab keyakinan aku lebih mendalam kepada Lampard dari Didi dalam perkara ini.Lampard still master of penalty kick.Sebelum tu nak ucap terima kasih kepada adik Ramires dengan hadiah penalty kicknya untuk Didi itu selepas dia dijatuhkan oleh Gomes.Tapi perfomancenya masih lagi biase & tak gempak sangat.Sebab player2 Spurs lebih banyak bagi efek kat bahagian centre back kite than midfield.

Menunggu result untuk big 4 match plak malam ni di antara MU menentang Arsenal.Aku mengharapkan match ini akan berkesudahan dengan seri.Coz bile seri, dua2 team akan drop point n perbezaan jarak mata kite dengan mereka juga tidak jauh.Sekarang ini kite jatuh ke tangga ke-4 dengan point 31 mata.Citypun dah kebas tempat kedua league dengan 32 point after diorang beat West Ham semalam.Arsenal kekal di persada liga dengan 32 mata juga, share dengan City.MU share 31 point dengan kite namun ade advantage 1 match.So jika diorang seri dengan Arsenal malam ni, kite just beza dengan mereka 1 point n next week kite ade game dengan diorang, time tulah kite akan gune peluang terbaik untuk memintas standing mereka.Pedulikan standing Arsenal sebab bagi aku, team diorang tak leh survive lame kat top of the league, percayalah.Aku berani jamin diorang akan drop serta merta after 1/2 weeks.Aku berani jamin dengan perkara ini kerana aku sudah lali dengan story-board Arsenal setiap musim.Nak lebih kepastian, silalah tanya Uncle Jose erk tentang team budak2 tadika kemas ceria itu.Oklah, Keep The Blues Flying High.

Spurs 1 Didi 1

Posted by KampungChelsea On Monday, December 13, 2010 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tak nak komen mengenai game ni & tak nak juga komen mengenai last minuted penalty kick Didi tadi , i'm just want to say is "Better draw than lose".

P/S : By the way, hepi dengan comeback dari Abang Lampard, the master of penalty kick.

From Hero to Zero...
From Zero to Hero...

Preview : Keajaiban atau Keaiban lagi ?

Posted by KampungChelsea On Sunday, December 12, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Last 5 Matches Spurs
  • Menang 3-2 dengan Arsenal
  • Menang 3-0 dengan Werder Bremen
  • Menang 2-1 dengan Liverpool
  • Seri 1-1 dengan Birmingham
  • Seri 3-3 dengan Twente
Last 5 Matches Blues
  • Kalah dengan Birmingham 1-0
  • Menang dengan MSK Zilina 2-1
  • Seri 1-1 dengan Newcastle 
  • Seri 1-1 dengn Everton
  • Kalah 1-0 dengan Marseille

For now, team kite adalam team "underdog".Lebih2 lagi untuk game malam ni.Sape berani bet yang Chelsea akan menang malam ni ? Dengan result drop every week, prestasi player teruk, player tak henti2 injured & konflik di bahagian teknikal pengurusan, adakah kite berpeluang untuk menang malam ni ? Aku konfiden tapi bile tengok perfomance semasa player sangatlah kecewa.

Tak habis2 dengan konflik, yang terbaru Malouda membuat statement yang die ade masalah skit dengan Didi.Die mengatakan Didi selalu bereaksi seperti seorang bos yang kerap menyuruh orang lain membuat sesuatu benda.Harap benda ni tak jadi lebih serius & dapat settle dengan muda.Wake up guy, tonight is big match.Important match.

Jika nak ukur melalui rekod yang lalu, kelebihan tetap memihak kepada mereka.Kite tidak pernah menang di White Hart Lane (WHL) dari season 2007.Always menangGUNG kekalahan.

Gareth Bale, Luka Modric, Jermain Defoe, Peter Crouch, Aaron Lennon antara nama yang wajib kite marking habis-habisan.Tanpa Van der Vaart, team mereka masih tetap "hidup".Bagi aku, Gareth Bale antara player yang sangat lincah dan merbahaya.Dengan Bosingwa injured, maka tugas tersebut diserahkan kepada Ferreira untuk handle Bale.Ferreira nak wat marking Bale nanti ?
 
 "If I have to play against Gareth Bale again, I will be ready.I will try to give everything. He did very well against me last April but let's see what he will do this time." (Ferreira)



Ape yang pasti, Ferreira yakin die mampu menghalang Bale malam ni.Hmmm, nak buat camner bai, tu je option yang ade.Nak tak nak, kite kena support die untuk block kelincahan Bale tu.Walaupun aku predict tugas tersebut hanya Ivanovic sahaja yang mampu menyempurnakannya dengan baik.Rujuk jelah ape yang berlaku pada season lepas di WHL erk.



 Menjelang game dengan Spurs di WHL malam ni, kite seperti biasa mendapat berita2 yang agak menyakitkan hati.CA yang sebelum ini optimistik manu menurunkan Lampard untuk game dengan Spurs akhirnya berakhir dengan sebuah kisah kegagalan.Lampard sekali lagi tidak dapat perform.Walaupun Lampard dah training dengan baik , namun CA tidak mahu mengambil sebarang risiko yang tinggi jika berlaku perkara yang tidak diingini kepada Lampard sekiranya die diberi beraksi malam ni.

Kecederaan memang sukar dibendung buat kem kite.Yang terbaru, Bosingwa mengalami kecederaan hamstring di kakinya ketika game dengan Marseille.Bukan sahaja terlepas untuk game malam ni, malah terpaksa direhatkan beberapa minggu.Kesian, dah ler musim lepas, die long-term injured, n sekarang ni kena plak benda yang sama.Zhirkov,Alex,Benayoun still out.Malang betul nasib kite.


Didi, Kalou, Ashley Cole, Nik, Ramires, Ferreira.Player2 yang aku sebutkan ini antara player yang semakin lama semakin teruk prestasinya.Aku tak tahu kenapa dan mengapa jadi begini lebih2 lagi Didi yang pada awal musim, kerap menjaringkan gol dan membuat assist & now, guess what ? Shooting berterabur, passing entah ke mana hala.Pleaselah, wake up.Lupakan kisah Ray atau seumpama dengannya tu, kite bukak kisah baru.Just fokus on next game.Lihat sahajalah standing league kite sekarang, dari selesa duk kat top of the league dan terus jatuh ke-tangga ketiga dengan ketinggalan 2 mata di belakang Arsenal.Wake up guy, wake up.Mase nilah kite nak bangkit.Mental kena strong.Malam ni team kite bukan sahaja menentang team tough tapi juga bakal mendengar kutukan2 tough dari fans Spurs.That why we must strong our mind.Bukan sahaja kuatkan di bahagian fizikal tapi di bahagian mental is no.1.


Dah lebih 4 minggu kite drop result.Musim ni memang musim yang paling teruk buat kite.Tak pernah lagi aku merasa kite drop point hingga 4 minggu berturut-turut.1 je yang aku nak tengok, malam ni kite bangkit dan terus bangkit.Walaupun peluang agak sukar, tetapi aku sentiasa percaya dengan kemampuan kite.Tak de orang yang berjaya tanpa mengalami sebarang kesusahan.Capai kemenangan n kekalkan konsistensi.We are best team in the world.Keep the blues flying high.

Barisan kemungkinan :
Cech,
Ferreira - JT - Ivanovic - Ashley Cole
Essien - Mikel -Ramires/Flo
Nik - Didi - Kalou

P/S : Kesian dengan CA.Die mengadu die tidak boleh tidur dengan lena dek kerana perfomance player2 kite yang semakin merudum sekarang ni.Jika drop point lagi malam ni, apelah yang akan jadi dengan nasib beliau nanti, eish.

Who am i without Ray Wilkins...

Tiada Alasan untuk Ray Wilkins ?

Posted by KampungChelsea On Saturday, December 11, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sehingga sekarang, aku masih tertanya-tanya kenapa dan mengapa Chelsea memecat Ray Wilkins.

Takkanlah sebab kes penyingkiran dengan Inter season lepas ? Itu kisah lama, sedangkan musim ni kita masih lagi berpeluang untuk pergi lebih jauh di pentas UCL berbanding musim lepas.

Owner, Roman mahupun pihak pengurusan tertinggi Chelsea masih belum menjelaskan kenapa mereka memecat Ray sehingga menyebabkan prestasi player2 Chelsea semakin lama semakin teruk.

Ramai di antara kite menyangka bahawa Roman adalah punca segalanya masalah ini timbul, tapi Ray menafikannya,


"I don't think I fell out with him at all.I think if that was the case, then I would have been removed from my position immediately.There wasn't so much a row, there was a discussion.


Jika kes penyingkiran kepada Inter Milan musim lepas menyebabkan Ray dipecat, aku rasa itu adalah satu alasan yang tidak munasabah.Ray serta CA antara golongan utama yang memberikan kejuaraab berganda kepada kite. 


"I think everybody was immediately after the game a bit pent up and we'd been knocked out of the Champions League by Inter Milan, who are a very good side and who over two games deservedly beat us.I think we're big enough to come away from that situation but we've moved on from there and we've won the double but obviously the owner felt that there was need of a change, and he made that change."


Ray sekarang ni masih menantikan alasan & sebab kenapa die dipecat,


"The reason hasn't been given, so I'm still waiting for that.

Statistik di White Hart Lane (WHL)

Posted by KampungChelsea On Saturday, December 11, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sempena dengan big london derby match malam esok, aku sajikan rekod pertembungan Chelsea menentang Spurs di White Hart Lane(WHL) sepanjang 4 musim terakhir dalam pentas EPL :

2006/2007 : Spurs 2 Chelsea 1
2007/2008 : Spurs 4 Chelsea 4
2008/2009 : Spurs 1 Chelsea 0
2009/2010 : Spurs 2 Chelsea 1

Melihatkan statistik di atas ni, sudah lama jugak kite tak pernah menang dengan mereka di sana.Sama ada di era pimpinan Guus Hiddink, Grant & CA season lepas, kite tetap gagal menumbangkan mereka di WHL.Zaman Josepun hanya sekali sahaja menang tapi kemenangan itu hanya tercapai dalam peringkat Piala FA sahaja, bukan di pentas EPL.

Konklusinya memang sukar untuk kite beat Spurs.Dengan perfomance buruk team kite sekarang ni, memang jelas ramai pihak akan menjangkakan bahawa kite akan kalah di tangan mereka.This is not my prediction but this is other people betting.

Anyway, aku mengharapkan keajaiban & a lot of luck untuk game di WHL nanti.KTBFH.

Video : Preview Spurs 4 Chelsea 4

Posted by KampungChelsea On Friday, December 10, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Still remember this ? 4-4 tu beb.Didi score, The Bison score & the magical from our ex-player, Joe Cole.Hoho memang match terbaik dari ladang walaupun result draw.

Josh McEachran - Individualistik Terbaik

Posted by KampungChelsea On Friday, December 10, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Our talented youngster, Josh McEachran hepi dengan perfomancenya ketika match menentang Marseille pada hari pagi khamis kelmarin.

Walaupun kite tewas, Josh agak berpuas hati dengan cara permainannya dalam match tersebut.


“I thought I did alright, playing holding midfield in the first half, and I thought I made some good passes.Defensively I could have done a bit better but in the second half went into the more advanced role which is more natural to me."


Yup, memang betul ape yang dicakapkan oleh Josh tu.Die bermain bagus.Controll ball cantik, passing kemas, he deserve to say about that statement.Bermain dengan penuh berkemahiran tinggi, skill yang bersahaja.Josh, individualsitik terbaik.He controll what we missed in midfield situation last night.Ramires is nothing in that situation.Poor and zero.

Harap die terus diberi banyak lagi peluang untuk bermain 1st eleven.Kite dah bleh nampak dengan mata kite sebenarnya, player yang mane yang perform bagus n player mane yang perform tak bagus dalam match semalam.Kesimpulannya, he's much more better than Ramires.Somesay that he good than Mikel.

Lack of experience ?

Mase nilah kite nak bina pengalaman untuknya.Create for now, bukan bagi peluang pada 10 tahun kemudian.This time, pengurusan kena amik peranan dengan bijak.

Bosingwa plak Injured

Posted by KampungChelsea On Friday, December 10, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebelum tu nak habaiq mai list long-term injury player2 Chelsea sekarang ini,


* Zhirkov
* Alex
* Benayoun
Yang terbaru ialah Bosingwa.Die mengalami kecederaan hamstring di bahagian pergelangan kakinya tu ketika match dengan Marseille semalam. Rasenyer die akan missed untuk game dengan Spurs nanti.

Ape punya malanglah nasib Chelsea sekarang ni.Result teruk, perfomance hambar pastu sorang demi sorang yang injured.

Camnerlah nak hadapi player2 cam Gareth Bale, Van der Vaart, Luka Modric, Jermain Defoe ni,eish.! Back-up sememangnya terhampeh dari ladang.

P/S : Lampard maybe dah sembuh skit tapi still ragu2 untuk perform lawan dengan Spurs, hmmm...

Video : Level Confident berada dalam keadaan nazak

Posted by KampungChelsea On Thursday, December 09, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CA dipecat jika tewas lagi untuk match dengan Spurs nanti ?

Ya, barangkali memang perkara itu akan terjadi.Ape boleh buat, ni bukan keje aku, dan ini bukan keje all die hard fan Chelsea, tapi ini keje Roman.Biaselah bagi seseorang manager itu, jika prestasi teamnya always down to rubbish & result makin lame makin teruk, memang pengurusan tertinggi & owner akan amik tindakan negatif mengenai perkara ni.

"Life must carry on."

Itu kata Ray Wilkins.Jika Ray dipecat tanpa ade sebab, tak mustahil benda itu terjadi kepada CA nanti apabila ramai pihak sudah berani menyoal & mengkritik kredibiliti keadaan prestasi semasa kite ni.

Dah nak hampir sebulan kite mengalami episod malang.Taktik tak menjadi, perfomance player hancur, ade problems kat bahagian teknikal & pengurusan.Tahap keyakinan kite hancur berderai.Takkan nak teruskan lagi rentak malang ini untuk sebulan kemudian ? So aku mahu penjelasan serta jawapan terakhir mengenai perkara ni.Sekali lagi nak bagitahu, jika kite tewas sahaja lagi pada big match dengan spurs minggu ini, bye3 jelah Carlo.Tunggu ajelah keputusan dari Roman.Jangan sampai die hard fan Chelsea meluat tengok perfomance Chelsea nanti.

Bile tengok match pagi tadi, sekurang-kurangnya kita patut dapat at least 1 penalty kick.Hmmm, oklah, renung2kan & selamat beramal.

Marseille 1 Chelsea 0 : Episod Malang diteruskan lagi

Posted by KampungChelsea On Thursday, December 09, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mengharapkan kemenangan, tapi lain plak jadinya.

Seperti biasa, kite meneruskan rentak malang untuk 4 minggu berturut-turut dengan result yang makin lama makin teruk.

Tak nak komen atau ulas banyak dah mengenai perkara ni pasal untuk post2 yang sebelum ni, dah berbakul aku membebel mengenai hal itu.Namun tetap tida perubahan yang positif mengenai skuad Chelsea sekarang.

Pedulikanlah kite juara group sekarang ni  jika momentum & prestasi semasa semakin lama semakin hambar,tak de gune juga nak rasa bangga.Rekod 100% kemenangan di Eropah hancur dimalukan oleh Marseille.First half okey cume second half teruk.Same je perfomance time lawan Everton beberapa hari yang lepas.

Camnerlah agaknya untuk game dengan Spurs nanti...Pening kepala den.

P/S : Didi keluar, JT keluar, terus kubu kebal kite bolos.Apelah malang nasib Chelsea....

Hepi besday yang ke-30 untuk bro JT...U r the best blues man forever.
(Don't protest to referee bro, he cannot make us winning on this match, we just a "poor" team for now.Redha jelah.Tunggu keajaiban atau keaiban di White Hart Lane hari sabtu ni plak.)

Eksklusive Preview Match - Welcome Home to Marseille, Didi

Posted by KampungChelsea On Wednesday, December 08, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





















Malam ni jangan lupe, game dengan Marseille start kul 3.45 pagi.Live @ Channel 813.

Haha, heran jugak, game xpenting manepun still ade live @ Astro.Kalau dulu, game2 Chelsea yang pentingpun Astro wat derk je.Maybe sekarang Chelsea dah glamer.Biaselah team double champions kena show live, sebab kat Malaysia sekarang ni populariti masyarakat yang minat Chelsea semakin meningkat dari semasa ke semasa.Takkan nak tengok kelab tak glamer mane show live at Astro, rugi plak kan ?

Sebelum aku terangkan point utama entri ni, terlebih dahulu ingin aku jelaskan bahawa kite sudah juara group F dengan memenangi 5 0f 5 game setakat ini.Malam ni game ke-6.Kalah mahupun menang, tetap tidak menjejaskan standing kite.Kita dah champions group F.Tapi malam ni kire match pelengkap untuk group F lah.Takkan nak kalah kot ? Kalau menang dapat bagi motivasi & semangat skit untuk game penting dengan Spurs hari sabtu ni.Senang cakap, Chelsea mesti menanglah malam ni.

Oklah, game malam ni memang agak special skit.Special ? Yup, special match untuk Abang Didi kite.Ini kerana Didi pernah bermain untuk Marseille selama 2 tahun lebih iaitu pada season 2003/2004.Memang banyak kenangan indah mahupun pahit sepanjang die perform kat sana.

Didi ni memang dah lali dengan liga Perancis.Sebelum die join Marseillepun, 2 kelab yang die sertai tu jugak adalah kelab dari Perancis iaitu Guingamp & Le Mans.Orang Ivory Coast tapi standard football french.Biaselah tu.Nak cari pengalaman.

Ketika Didi berada di sana, kelab Marseille pada waktu itu belum lagi diuruskan oleh Didier Deschamps tapi manager lain iaitu Alain Perrin.Alain Perrin telah menandatangani Didi dari kelab Guingamp pada tahun 2003.Memang signing terbaik Marseille ketika itu coz Didi sukses score 19 gol pada musim tersebut dan memenangi Player French League of the Year.5 gol di UEFA CL & 6 gol di pentas UEFA Cup.Itulah rekod Abang Didi kite ketika di Marseille.

Akhirnya pada tahun 2004, kesan impak maksima kehebatan Didi tu, lantas Chelsea telah menandatanganinya dengan harga transfer sebanyak 24 juta pound.Hakikatnya, Didi lebih power, glamer & terkenal di Chelsea lagi berbanding Marseille.Thanks to Uncle Jose Mourinho kerana mendidik die menjadi striker terbaik di dunia sekarang ni.

Sempena dengan match di Stadium Stade Velodrome malam ni, pastinya ramai fans Marseille tidak sabar menanti ketibaan dari Abang Didi.Cara celebrate dari fans di sana kepada Didi itu aku tidak tahu & tak dapat aku jelaskan bagaimana ia akan berlaku, cume yang pastinya akan bunyi jugaklah sorakan boo atau kutukan yang kedengaran dari mereka yang anti dengan Didi.

Kata manager Marseille merangkap ex-player kite suatu ketika dahulu, Didier Deschamps mengenai ketibaan Didi di tanah air Marseille pagi nanti


"Every coach appreciates Drogba.If you know a coach who doesn't rate him, maybe you can introduce them to me.He's someone everyone would want to have in their team. He's a player of a very high calibre who had one great season at Marseille and the supporters took him to their hearts, which isn't easy.But tomorrow he's an opponent who, as he's said before, is very attached to Marseille and maybe one day will wear the shirt again. I don't know if that's feasible or not, who knows."(Didier Deschamps, manager Marseille)

 Huhu, watch up Marseille.! Top Drog is coming...

-Menjelang match pagi nanti, CA bakal merehatkan beberapa tonggak utama bagi memberi peluang kepada youngster kite untuk sekali lagi menunjukkan bakat mereka di pentas Eropah.Tidak lupa juga, key player direhatkan untuk persiapan big match dengan Spurs nanti.

-Ashley Cole, Nik antara nama2 utama yang akan direhatkan.Namun Alex, Zhirkov,Benayoun, Lampard still unavailable to perform any match setakat ini dek kerana kecederaan yang dialami oleh mereka itu.

-Hoho, youngster dari Itali iaitu Jacopo Sala, 19 tahun turut serta disenaraikan dalam match dengan Marseille.Begitu juga dengan McEachran,Kakuta, Van Aanholt, Bruma.

- JT akan memimpin team kite di barisan pertahanan.Maybe die akan feat dengan Bruma atau Ivanovic.Bahagian serangan pula akan diisi oleh Kalou,Sturridge & Malouda yang akan membantu Abang Didi kite nanti.

Anyway, harapan aku macam biase, game pagi nanti wajib menang.Walaupun game tu penting atau tidak, kite mesti menang.Harus diingat, 4 minggu kite punya result league drop.Tapi kat pentas UCL, 100% plak menang, heran gak aku.Hanya kemenangan sahaja malam ni yang dapat mengubat duka-lara di kala perfomance player2 kite ketika ini terumbang-ambing dilanggar tembok mane entah.Menang dengan Marseille, akan bagi advantage serta semangat yang tinggi kepada player2 kite untuk game dengan Spurs.Siapapun lawan di pusingan kalah mati, aku tidak peduli, Chelsea is best team in the world & akan menyahut segala cabaran dari pihak lawan tak kire lemah atau kuat, Chelsea tetap boleh fight punya.Keep the blues flying high.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png