Chelsea dalam Kritikal & Koma

Posted by KampungChelsea On Wednesday, December 29, 2010
"We have to continue to work. We worked well these last two weeks. We didn't have a good performance today but we'll try in the next game.The table is not good but this is the reality. We have to wake up. Now we are sleeping."


Now we are sleeping ? Aiseh, haha sangat lucu dengan statement dari CA ni.Bukan sekarang tapi dah 2 bulan kite "tertido".Dah tak leh pakai istilah tido sebab keadaan sekarang sangat parah.Not sleeping, but now we are in critical & coma.That right.!

Oklah bile kalah mesti ade excuse serta punca kenapa kite kalah kepada Arsenal, kan ? So kat bawah ni antara alasan yang sangat jernih serta professional dari aku mengenai kekalahan Chelsea pagi tadi :

1) Kualiti berbeza
- Aku jarang puji perfomance Arsenal tapi untuk match kali ini aku bagi kredit free untuk diorang pasal diorg show kualiti terbaik di atas padang.Bile main cantik, menang plak dengan big team, it so quality for that winning team.Aku memuji perfomance diorang hanya untuk match ini sahaja, not other match.Sebab hari ni bukan hari Chelsea & hari ini ialah hari kemenangan mereka.Esok lusa mereka juga akan kalah sprt biase. Team power ade hari jatuh bangunnya jugak.Ape2pun salute untuk team Arsenal.Mereka punya fokus & kosentrasi di atas padang lebih baik dari team kite.Maybe manager diorang dah take note yang banyak untuk game2 dengan Chelsea.Anyway, harap fans diorangpun same2 tunjuk kualiti hebat bile bercakap di rumah orang.Player main cantik tapi fans mulut longkang, so tak de guna jugak.


2) Formasi & Taktik CA
- Ini memang jelas dan sangat ketara sekali.Memang player perform hampeh tapi kalau player perform teruk, ia bleh dapat cover melalui taktik & formasi yang bagus dari managernya.Tapi ini tidak.Tahu atau sengaja wat xtahu, maybe untuk big 4 match CA kena alert yang formasi sesuai untuk menang dengan big team is 4-1-2-1-2/4-5-1/4-4-2.Ketiga-tiga formasi ini adalah formasi yang mementingkan kemantapan di bahagian tengah.Nak menang dengan big team kena kuatkan barisan tengah.Kalau barisan tengah hancur, semua teruk bai.Dari defend hingga ke striker sangat berterabur.Pasal gune formasi ke laut, 4-3-3.Lawan team slow blehlah gune formasi camtu.Lawan Arsenal/MU, so gunalah formasi diamond yang always CA gune last season.

3) Over-Confidence
- Inipun boleh juga diselitkan sekali punca2 kite kalah.Sebelum match mula, bukan main optimistik lagi & yakin sesangat dapat beat Arsenal.Sudah berapa kali aku cakap, kite jangan over-confidence sebelum match mule.Tahulah pernah menang 3-0 kat Emirates, tapi musim ini sangat berbeza sekali.Arsenalpun sudah penat merasai kekalahan dengan Chelsea.So di situ CA mengambil sambil lewa dan mengeluarkan statement yang memakan diri die jugak.

4) 1/2 Player masih tak improve
-Bile perfomance still tak de peningkatan , memang akan banyak lah bagi efek buruk kat match.Memang aku tahu, dari defend hingga striker semua main teruk.Tapi ade someplayer yang masih tak improve perfomancenya.Contohnya kemasukan Ramires & Kakuta yang tak bagi ape2 efek yang bagus time kite ketinggalan 2/3 gol.Nape x masukkan Josh McEachran ? At least kalau kalahpun, kite still bleh nampak die perform bagus with his attitiude & brilliant passing beside Lampard.

5) Moral Down
-Inilah raja segala penyebab kemerosotan kite sekarang ni.Mental makin jatuh.Anggap jelah pemergian Ray Wilkins sebagai satu cabaran.Takkan nak terus mental down sehingga habis season ni dek kerana ketiadaan Ray.Ini satu alasan yang tidak professional.Mental down kite terjadi disebabkan kelemahan serta kesilapan kite tu sendiri.Ingatkan bile Lampard dah ade, level konfiden kite dapat up balik tapi ape bleh buat, same je situasinya.So sape yang perlu bertanggungjawab mengenai hal ini ? Manager & player Chelsea itu sendiri.

Walaupun kalah, aku still setia dengan Chelsea.Ape yang perlu kite buat sekarang ialah mencari detik2 kebangkitan.Memang kite dah bangkit especially after lawan Spurs hari tu, cume level kebangkitan & confidence kite masih belum berada di tahap terbaik. Last but not least, nak bagitahu skit, aku heran dengan perangai fans Arsenal.Gua puji team diorangpun tp fans diorang still wat tunjuk kerek.Nampak sangat kite bleh tahu betapa rendahnya taraf pemikiran fans Arsenal.Bile kalah, terus maki hamun n mengkritik ape yang owner blog ini tulis.Tapi time kalah, terus senyap sepi dan bile ade fans Chelsea yang lain try kutuk diorang, melenting tak tentu pasal.Inikah sebenarnya perangai fans Arsenal ? Cube nak mengharu birukan lagi keadaan rumah orang.Yang kutuk kekalahan Chelsea pastinya fans Arsenal.Dan kite bleh nampak banyak perkataan kasar,lucah ditujukan kepada team Chelsea sebaik sahaja kalah kepada Arsenal.Tak caye, sila lawat blog2 Arsenal.Perkataan2 maki hamun kat blog ini lebih kurang same je dengan ape yang berlaku kat blog diorang.Ade juga  yang cube nak fitnah owner blog ini lagi sekali.Inilah orang kate, "Kalau dah perangai kurang ajar tu, memang kurang ajarlah sampai bile2."

P/S : Jangan risaulah, anda maki hamun & kutuk sini, lain hari anda akan kena balasannnya jugak.Provokasi aku terhadap team Arsenal tak akan tamat sehingga fans diorang berhenti mengeji Chelsea & juga fans Chelsea serta owner blog ini.Lupakan Ju-On, coz die tak de kaitan dengan hal ini.Lagipun die bukan dilahirkan di Malaysia.Malaysia negara yang terkenal dengan budi bahasa tapi melihatkan perkataan yang Ju-On tulis, teringat aku kepada fans2 Indon yang suka memaki hamun rakyat Malaysia kat page Facebook AFF Suzuki Cup.Yang maki hamun di sini bukan sahaja JU-On tapi ade juga di kalangan kaum kerabat dari blog Arsenal.Ade juga di antara mereka yang menggunakan name player MU dan memaki hamun di blog ni semata2 nak suruh orang tahu yang fans MU dalang di sebalik kejadian memaki hamun ini.Actually keje2 cmni aku dah bleh agak sape yang buatnya.Nak jumpe fans Arsenal yang matured memang susahlah kerana di alam maya ini fans Arsenal memang terkenal dengan keje memaki hamun serta mengeji team orang lain.Maki hamun ? Fitnah orang ? Keji Chelsea ? Keji owner blog ini ? Menyamar nama orang ? Serahkan sahja kepada fans Arsenal.Mereka memang pakar bab2 ini.

 Sayang sungguh...Team main bagus tapi fans diorang plak yang spoil & berperangai cam orang bodo yang susah nak diajar....Baru menang sekali dengan Chelsea, terus kecoh sampai memaki hamun blog orang.Itulah FANS ARSENAL.

3 Response to 'Chelsea dalam Kritikal & Koma'

  1. Mr. Swift Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/chelsea-dalam-kritikal-koma.html?showComment=1293557364280#c6752802712822661135'> December 29, 2010 at 1:29 AM

    Sabar jela bro. Dorang semua tak professional macam chelsea fans. :p

     

  2. mnt6277 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/chelsea-dalam-kritikal-koma.html?showComment=1293558802531#c6942181332055951388'> December 29, 2010 at 1:53 AM

    fan chelsea murtad

     

  3. Fariz Danial Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/chelsea-dalam-kritikal-koma.html?showComment=1293559738480#c6476192251610625754'> December 29, 2010 at 2:08 AM

    Sabo bro.. sebagai fan arsenal aku malu bila fan2 melampao cam tu..

    pendapat aku la, pemecatan Ray Walkins tu memberi impak yang besar kat pertahanan chelsea..


    anyways, nice entry =]

    aku rasa yang antara penyebab pertahanan Chelsea goyah adalah = Pemecatan Ray Walkins
    ► Play. ▌▌Pause.

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png