Duit Perbelanjaan khas dari Roman

Posted by KampungChelsea On Wednesday, December 15, 2010
Musim ni boleh dikatakan musim berjimat cermat dari Chelsea dalam hal ehwal membeli pemain.Membeli Benayoun dengan harga 5.5 juta pound & 22 juta Ramires.5.5 juta pound memang sesuai untuk Benayoun dengan standard zionisnya itu dan musim ni juga dia tidak banyak berjasa sangat kepada Chelsea dek kerana mengalami long term-injured.Ramires plak masih belum cukup perfect untuk menilai perfomancenya setaraf dengan harga 22 juta poundnya itu.

Masalah sekarang ni ialah di bahagian back-up.Chelsea ade trio hebat tapi back-up kurang hebat & serba tidak menjadi.Anda sendiri dapat lihat, bile JT,Alex injured, bahagian back-up tidak dapat menggalas tanggungjawab yang ditinggalkan oleh trio2 hebat kite itu dengan baik.

Prediction aku maybe Chelsea akan membeli 1/2 player centre back pada bulan Januari nanti.Lampard dah fit & sembuh dari kecederaan, dan dilaporkan Chelsea tidak akan membeli player di bahagian midfield mahupun di bahagian striker.Fokus utama pembelian tahun baru nanti ialah pada bahagian centre back.

Bahagian centre-back kite sekarang ni lemah.Takkan nak harapkan JT,Alex & Ivanovic sahaja ? Bruma masih belum cukup sempurna untuk menggantikan tempat mereka itu.Sekarang ni Alex terpaksa berehat beberapa minggu dek kerana operation knee surgerynya itu.

David Luiz (Benfica), Neven Subotic (Borussia Dortumund) Thiago Silva (AC Milan).Nama2 ini antara target utama pembelian Chelsea untuk transfer window bulan Januari ini.

Sedikit kecewa apabila Benfica melaporkan bahawa kelab mereka tidak akan sesekali melepaskan Luiz ke mana2 kelab.Begitu juga dengan Subotic dari kelab Jerman.Sekarang ni fokus Chelsea ialah mendapatkan benteng kebal AC Milan yang berasal dari Brazil, Thiago Silva.Harga Silva dikatakan kurang dari 20 juta pound.

Andai katalah jika Chelsea gagal juga mendapat Silva itu, kita masih ade nama2 lain yang menjadi target hangat The Blues iaitu Gary Cahill(Bolton), Phil Jagielka(Everton) & Phil Jones(Blackburn Rovers.

Dengan ni, Roman berbesar hatinya sudi mengeluarkan dana untuk pihak Chelsa berbelanja pada bulan Januari nanti.Ini penting bagi mengekalkan kekuatan yang sedia ada pada bahagian centre back kite bagi  tempoh jangka panjang.Beli yang muda dan berkualiti lagi memudahkan kerja kite nanti.

Info Ekstravaganza : Berbelanja serta berurusan dalam membeli pemaipun kena bijak.Senang cakap contohilah Chelsea.Chelsea bukan sahaja team yang kaya raya malah bijak berbelanja.Pengurusanpun terbaik.Tengoklah player2 yang ade sekarang Cech,Didi,Nik,Flo,Essien,Mikel,Bosingwa,Ashley Cole,Ivanovic.Semuanya pembelian paling berbaloi dalam sejarah kelab Chelsea.Player2 tersebutlah yang mengharumkan nama Chelsea di pentas dunia dengan trofi2 hebat yang always kite dapat setiap musim.Mungkin jika kite mahukan trofi UCL, kite wajib berbelanja seperti itu lagi.Anda kena ingat, faktor kewangan juga menjadi titik kejayaan bagi sesebuah team.Yang penting pengurusan kena bijak.Ade juga beberapa kelab yang kaya raya tapi pengurusan lemah.Berbelanja sakan setiap musim tapi habukpun tak dapat.Ade juga kelab yang miskin tapi bile ade duit skit, berbelanja beli pemain yang tidak dapat bagi efek yang bagus kepada team.Membeli player2 yang berfizikal kontot & lembik, tu punca kenapa diorang gagal beat team power & dapat trofi setiap musim.Kalau ade duit banyakpun tetap sibuk juga nak amik player muda, kononnya dapat bagi kemudahan bagi masa depan team tu sedangkan yang muda tulah yang bagi sial kat team tu setiap tahun.Last2, baru nak menyesal tak sudah dengan bercangkung kat tepi padang sambil menggosok mulutnya tu.You know what i mean ? Same2lah kite fikirkan sendiri mengenai perkara ini.

11 Response to 'Duit Perbelanjaan khas dari Roman'

  1. ju Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292501119289#c6542941082603912971'> December 16, 2010 at 8:05 PM

    Hek eleh!!

    Oi mangkuk! Ko buat comment moderation pun tak guna jugak aku ttp boleh komen.

    AKu nak nak nasihatkan sikit. kalau lu betul2 profesional la kan, lu kena terima apa je komen. baru la nampak matang. ini macam budak2 tadika terencat akal, emo!

    ha ni pasal entry mangkuk kau ni. Ada ke ko suruh team lain contohi chelshit sial tu. oi palotak ko letak mana? lutut ke? chelshit pun ada beli banyak pemain sundal ko tau tak. aku petik satu je la dah cukup, banyak2 kang ko malu macam pantat pulak.

    shevchenko apa cerita?
    berbaloi ka tu?!!

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292526356468#c4464586336021709268'> December 17, 2010 at 3:05 AM

    ju-on
    -terima kasih kerana sudi menjadi pengomen tegar di blog ni...owner dari blog ini sudi mendengar ape yang dicaci-maki oleh anda tanpa batasan...1 lagi nak cakap, ape class comment gune anymous & name/url,kan ?

     

  3. moon Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292552404917#c9013214084532216390'> December 17, 2010 at 10:20 AM

    "Kalau ade duit banyakpun tetap sibuk juga nak amik player muda, kononnya dapat bagi kemudahan bagi masa depan team tu sedangkan yang muda tulah yang bagi sial kat team tu setiap tahun"ayat Pedas....

     

  4. moon Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292552547429#c5806040940975342675'> December 17, 2010 at 10:22 AM

    KC teruskan usaha mu.sy sokong awk..anggap la ni semua ujian awk..diorg jeles awk dp beri report terbaik..xpyh layan comen yg mcm chi..nti da bosan.senyap la tu.hahaha

     

  5. ju Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292569402311#c4054091719018014853'> December 17, 2010 at 3:03 PM

    HOI KC!!!

    Sila jgn lari topik ye. Jawablah soalan aku tu kalau kau betul2 Chelshit punya penjilat jubor fan!

     

  6. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292571371922#c2218570167087590008'> December 17, 2010 at 3:36 PM

    KC...
    tlg jgn layan org gile...
    coach ak ckp...
    kalo layan org gile,kita pn boleh jadi gile...
    lol

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292573671442#c7236416155460647945'> December 17, 2010 at 4:14 PM

    kepada ju-on yang dikasihi sekalian, shevchenko antara pembelian tak berbaloi...memang betul cakap ko..tapi itu bukan pembelian dari jose mourinho tapi itu permintaan dari roman...jose tak nakpun kat shevchenko tu tapi ape boleh buat owner punya pasal,kenalah ikut perintah....

    anyway chelsea lebih banyak beli pemain berbaloi dari yg xberbaloi...pembelian pemain xberbaloi hanya 1/2 org je...biaselah lumrah bola sepak, xsemua yg kite beli ade hasilnya jugak...ade yg menjadi ade yg sebaliknya...semua team bola sepak memang camtu...

     

  8. ju Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292588924994#c8113829747479592664'> December 17, 2010 at 8:28 PM

    Ha mcm tu la! Ada jawapan. Baru profesional.

    Jadi claim yg kau kata chelsea bijak berbelanja dan mempunyai pengurusan terbaik itu dah salah. Dgn erti kata lain, chelseapun sama mangkuk dgn team2 lain pasal blanja2 ni.

    Lainkalil fikir dulu sebelum menaip.

    Daaa....

     

  9. ju Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292589002879#c9084148826000804757'> December 17, 2010 at 8:30 PM

    @galileo - Hmm budak kecik boleh pergi main jauh2 x. Syuh, syuh.


    FUCKER!

     

  10. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292607706495#c6744217042531278686'> December 18, 2010 at 1:41 AM

    budak kecik?
    kahkahkah

     

  11. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/duit-perbelanjaan-khas-dari-roman.html?showComment=1292618022374#c2128031813980060251'> December 18, 2010 at 4:33 AM

    ju-on
    - ju-on tersangatlah suke memutar-belitkan fakta yg aku tulis,kahkah..aku tulis chelsea bijak berbelanja n xcam team lain, so what wrong with this statement ? nak fikir apenya dah memang benda ni terjadi...

    chelsea bijak berbelanja skrg ni so ape yg kejadahnya nak same team mangkuk yg lain ? pelik aku bebudak ju-on ni...org suruh mengaji die pegi bukak blog kampung chelsea je, nilah jadinya,eish.

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png