Spurs 1 Chelsea 1 : Keajaiban hampir berlaku di WHL

Posted by KampungChelsea On Monday, December 13, 2010

Kite terus diaibkan oleh player Spurs sepanjang 69 minit match.Namun pada minit ke-70, sorakan serta bunyi penyokong spuds terhenti segera dengan wujudnya detik2 keajaiban apabila Abang Didi membuat volley cantik dan menghukum kesilapan dari Gomes untuk gol penyamaan untuk team kite.Bile gol Didi itu terhasil, kedengaran bunyi sokongan dari fans Chelsea yang melaungkan perkataan "Drog is Back, Drog is Back." Yes, Didi is back.Back on form.Tapi kenapa die tidak diturunkan lebih awal, maksud aku nape CA tak letak die 1st eleven.N kite dapat lihat, itu satu perancangan yang agak sia2.Sekali lagi, taktikal CA menjadi persoalan ramai.

Selepas gol volley Didi itu, aku terus tekun & penuh fokus untuk melihat ape lagi kejutan yang akan dibuat oleh team kite di WHL.Tunggu punya tunggu, sampailah detik ke masa penghabisan iaitu pada minit ke-90.Kezutan terjadi dengan penuh gempak apabila referee, Mike Dean menghadiahkan sepakan penalti kepada kite.Pada masa itu, perasaan gembira jangan cakaplah bai, seronok gile lah bile kite dapat penalty kick in last minuted.Mase tu sudah terbayang kemenangan serta keajaiban akan memihak kepada kite.Namun ape boleh buat, penalty kick kite disia-siakan oleh Didi.Aku sangat terkejut, bukan kerana kite missed penalty kick tapi aku heran juga kenapa Lampard tidak diberi peluang untuk menyempurnakannya.Dalam kepala otak aku masa tu, aku sudah terbayang yang Lampard akan amik penalty kick tu & mudah menjinakkan gomes yang botak itu.Tapi tak semua benda yang kite nak akan berlaku serta-merta.Didi take penalty and he missed it, miss it so much.Cuba menjadi hero marvelllous akhirnya bertukar menjadi hero tamil dek kerana melepaskan peluang terbaik yang ada di depan mata.Jika penalty itu masuk ke net, konfem kite akan bawak 3 mata penuh ke SB dan menghuni semula di tangga teratas liga dengan 33 mata.But just for now, we draw & get 31 point.

Overall, walaupun result masih tetap draw untuk 5 minggu yang berturut-turut, aku harus memuji perfomance kite dalam match ini.Derby London game dengan Spurs ni memang tough habis dan ia boleh diibaratkan "Anak kak jah melawan anak gajah".Start dari awal lagi memang player2 Spurs bagi pressure betul2 kat kite especially kat kubu kebal kite.Memang diorang tak bagi can beb.Bale tetap tak berubah attitudenya di atas padang.Kelajuan,kelincahan serta skill yang hebat dan bagi aku, walaupun die tidak score & membuat assist kepada gol Spurs dalam match ini, namun he still best player Spurs.Pujian juga diberi kepada Ferreira yang mengawal ketat pergerakan Bale.Just kadang2 je kite boleh lihat Bale melepasi kubu kite dek kerana kite terlalu fokus & bagi pressure kepada budak genius ini.Menghentikan langkah Bale di WHL adalah jalan terbaik untuk mencapai kemenangan.Dan perkara itu hampir2 terjadi kerana kite sukses menghalang Bale dengan peratusan lebih dari 60%.

Actually, kite patut menang dalam game ni sebab kite bermain lebih baik dari Spurs lebih2 lagi di separuh masa kedua.Kite mencipta beberapa peluangyang jauh lebih bagus dari mereka.Peluang sentiasa terhidang tetapi player2 kite macam biase mensia-siakannya.Penalty last minuted tu sangat menghampakan.Sangat kecewa dengan Didi.From Hero to score first gol & then Zero to missed penalty kick oppurtunities.Keajaiban hampir2 berlaku tetapi luck tak de, tu pasal jadi camni.

Lampard is back.Back to controll ape benda yang kite teringgal selama ni mampu di back-up balik oleh beliau.Aku agak terkilan dengan ape yang berlaku pada minit2 last.Aku predict Lampard akan amik penalty kick & merayakan gol come-backnya tu.Sebab keyakinan aku lebih mendalam kepada Lampard dari Didi dalam perkara ini.Lampard still master of penalty kick.Sebelum tu nak ucap terima kasih kepada adik Ramires dengan hadiah penalty kicknya untuk Didi itu selepas dia dijatuhkan oleh Gomes.Tapi perfomancenya masih lagi biase & tak gempak sangat.Sebab player2 Spurs lebih banyak bagi efek kat bahagian centre back kite than midfield.

Menunggu result untuk big 4 match plak malam ni di antara MU menentang Arsenal.Aku mengharapkan match ini akan berkesudahan dengan seri.Coz bile seri, dua2 team akan drop point n perbezaan jarak mata kite dengan mereka juga tidak jauh.Sekarang ini kite jatuh ke tangga ke-4 dengan point 31 mata.Citypun dah kebas tempat kedua league dengan 32 point after diorang beat West Ham semalam.Arsenal kekal di persada liga dengan 32 mata juga, share dengan City.MU share 31 point dengan kite namun ade advantage 1 match.So jika diorang seri dengan Arsenal malam ni, kite just beza dengan mereka 1 point n next week kite ade game dengan diorang, time tulah kite akan gune peluang terbaik untuk memintas standing mereka.Pedulikan standing Arsenal sebab bagi aku, team diorang tak leh survive lame kat top of the league, percayalah.Aku berani jamin diorang akan drop serta merta after 1/2 weeks.Aku berani jamin dengan perkara ini kerana aku sudah lali dengan story-board Arsenal setiap musim.Nak lebih kepastian, silalah tanya Uncle Jose erk tentang team budak2 tadika kemas ceria itu.Oklah, Keep The Blues Flying High.

4 Response to 'Spurs 1 Chelsea 1 : Keajaiban hampir berlaku di WHL'

  1. Chelski Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/spurs-1-chelsea-1-keajaiban-hampir.html?showComment=1292198674929#c5277240879634856597'> December 13, 2010 at 8:04 AM

    jadahnya apanya keajaiban.blog budak sekolah baru nak belajar layan bpl.

     

  2. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/spurs-1-chelsea-1-keajaiban-hampir.html?showComment=1292213193135#c2128057275022429439'> December 13, 2010 at 12:06 PM

    Ak da mmg predict seri huhu.. actually, bagi ak la, spurs ni pn kita susah nk dapat point.
    Syok jugak la dapat tgk game semalam (kat umah depan skrin tv lcd hehe :p).. mmg chelsea sekrg ni perlahan2 dapatkn rentak.. lampard is back! syok nya ak :D.. tapi kalou tetap mengecewakan ak lagi, padahal dia byk peluang score, haiz..

    Pape pn, still support chelsea.. KTBFH :D

     

  3. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/spurs-1-chelsea-1-keajaiban-hampir.html?showComment=1292221868361#c565054275310015649'> December 13, 2010 at 2:31 PM

    kalou mmg boleh super sub je lah...
    kalo 1st eleven asyik sampah je...
    geram je tgk..

    tp game smlm ok lah...
    ad improvement...

     

  4. Zafrie Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/spurs-1-chelsea-1-keajaiban-hampir.html?showComment=1292225129374#c5728768257559550892'> December 13, 2010 at 3:25 PM

    psl post KC kali nie aku nk bg komen siket. drogba x maen 1st eleven sbb kite sdri pn tgk mcm mane die pny form 4 5 game sebelum nie,jelas kite nmpk drogba x fit betul2 n sembuh sepenuh dr demam die so nw nk bg form bagus adalah dgn bg die maen sebahagian drpd game dan slowly lama2 form n fitness die akan pulih dan CA pn mmg plan nk pakai drogba dlm game tu cume xtau nk lmbt atau cpt. kite dpt tgk drogba masuk 2nd haf, form die sloly nk dtg blk. so taktik yg bagus dpd CA dan chelsea kontrol most of the game kpd sapa2 yg tgk. 2nd haf possesion chelsea 70% compare to spurs so chelsea x diaibkan seperti mana yg dinyatakan dlm post.

    psl penalti, its not fair kalau nk bg player yg da 3 bulan x maen competitive game to take such a burden. lampard baru maen 10 min n die sdri pn mmg dr awal x argue sapa kene amek penalti masa tu. aku rs klo lampard yg amek jgk penalti tp x masuk korg blame jgk lampard ckp br fit ade hati nk amek penalti n supose kene bg drogba amek. so decision yg drogba amek penalti tu ttp betul wpun hati aku sdri kecewa tahap gaban tgk x masuk.

    kite sdri nmpk chelsea maen sgt bagus kalau nk compare 5 6 game bfo dz. dgn lampard dah bole maen, drogba pn sloly na capai form sbena die, kite ade terry n essien blk, aku dpt rasa chelsea is going back on track again. hopefully man u lwn arsenal ending dgn seri sbb kite xnk mana2 team gap makin jauh dgn chelsea n dgn mentality maen mcm smlm aku da rs yakin next week chelsea bole mng dgn man utd.

    KTBFFH

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png