Eksklusif : Chelsea sudah bangkit

Posted by KampungChelsea On Monday, December 13, 2010
Bercakap mengenai game semalam, memang best.Dari awal game kite teruk kena pressure dengan Spurs, namun after gol Roman Pavlyuchenko tu, kite dah start perform bagus.Create beberapa peluang, cume ade sorang dua je yang buat spoil.

Semalam rata2 yang perform memang bagus.Dari defend hingga ke striker memang hebat.JT dengan defend kentalnya, Ivanovic masih tetap bagi 100% komited & hardworking in the game, Essien membuat nice passing, cume kurang berpuas hati dengan Nik & Kalou.Nik memang serba tak menjadi.Kalou macam biaselah, mash terjun dengan labu2nya...biarkan...biarkan...

Walaupun match draw, aku berpuas hatilah dengan perfomance Chelsea semalam.Chelsea sudah bangkit ? Ya, kita sudah bangkit & back on track.On second half kite boleh penguasaan dari player2 kite yang controll game.Itulah detik2 kebangkitan Chelsea.Namun untuk next match against MU, aku harap kite dah mula cari 3 point.Semalam kite bangkit & get unlucky draw, so untuk game dengan MU, tak mustahil untuk capai kemenangan plak.

Persoalan mengenai kenapa dan mengapa Lampard tidak mengambil penalty kick semalam, CA telah menjelaskannya :


“Lampard wasn’t able to shoot [the penalty] because he hasn’t trained for days,” 

Didi mengambil tanggungjawab tersebut namun gagal menyempurnakannya.Ape2pun kite jangan salahkan kat Didi.Dia dah buat yang terbaik, tapi ape boleh buat, somepart he cannot controll of it.Kita kurang bernasib baik sahaja malam tadi.Spurs dah hilang akal dah selepas gol 1st Didi itu.Gareth Balepun kaw2 kena marking dengan defend kita. Kite berhak menang semalam beb.


“We maintained our composure. The second half was very strong and we played very well.We deserved to draw and also I think we deserved to win. We were very close to [a] win and now we will win [the] next game.” (CA)


Next week is against MU in Stamford Bridge. Hohoho, dengan kembalinya Abang Lampard, Essienpun dah start menunjukkan taringnya, Didi juga dah bangun dari mimpi ngeri, aku yakin kite mampu menewaskan MU nanti.Trio2 legend is back.!


P/S : Bab2 spoil ni kite serahkan tugas kepada fans Arsenal je.Dah mule berlagak bile tahu result Chelsea masih drop & duk sementara waktu sahaja on top of the table.Tak akan habis provokasi aku untuk team Arsenal pasal fansnya tetap tak berubah juga sikap kurang ajarnya di tempat orang.Nak lebih kepastian, tengok sahajalah game malam ni.Kalau kalah senyap & menyepikan diri tapi kalau menang, datanglah perangai kurang ajar & serta berlagaknya team die menang dgn MU tu nanti kat blog orang.Fan Arsenal aku labelskannya ialah budak sekolah.Tu pasal perangai samseng & tidak beradab.Mentaliti budak sekolah yang tak cukup umur.Orang2 professional & berfikiran matang sahaja yang tidak menggunakan kaedah memaki hamun kat blog orang.That why aku panggil team & fans Arsenal is budak tadika.Daya pemikiran budak tak cukup umur.Itulah fans Arsenal.Tak akan habis provokasi aku untuk diorang selagi diorang tidak berubah sikap mereka untuk respek di rumah orang.That all.Fullstop.

11 Response to 'Eksklusif : Chelsea sudah bangkit'

  1. Ju on Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292225422895#c4965493468218625192'> December 13, 2010 at 3:30 PM

    ek eleh. baru seri bangkit kejadah! poyo la lu!

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292230835408#c1746040819976997904'> December 13, 2010 at 5:00 PM

    kerana sorang blogger takkan semua fan arsenal kena kot,,,fikir dulu la bro nak post,,,

     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292240326885#c6743776513915583562'> December 13, 2010 at 7:38 PM

    toya
    -xpelru nak fikir sebab aku tahu benda yg terjadi..sorang blogger ? kahkah...yg mari maki hamun blog lebih dri 3/4 org...sejak dari dulu lagi benda ni jad cmni...

    1 peribahasa menyebut, kerana nilai setitik rosak susu sebelanga..tp yg buat keje ni bukan setitik tapi banyak titik erk...

    1 lagi kalau nak suruh aku hentikan provokasi aku kepada team arsenal, tolong nasihatkan diorang supaya jangan kurang ajar,fitnah,maki hamun kat blog orang..ni blog chelsea,bukan blog bola umum...so yg nak bermesej n bagi komen biarlah fans chelsea itu sendiri..kena dengan objektif blog ni...

    chelsea kalah,chelsea menang, ape kaitan dengan fans lalang ? kalau nak kritik, biarlah fans chelsea tu sendiri...jage kain sendiri n jangan menyebok kat tempat orang..kalau x sampai bile org tu nak respek dengan anda...

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292240512219#c4638900271221187514'> December 13, 2010 at 7:41 PM

    -toya
    nak lebih kepastian mengenai kutukan, silalah rujuk kat cbox sebelah ni...

    sape xmenyampah n bengang kalau blog sendiri penuh dengan mesej2 sengal...cbox tu just utk discussion pasal chelsea oleh fans chelsea itu sendiri, not other fans...so kena fikir dengan bijak mengenai perkara ni...

    kesimpulannya, kerana nilai lebih 10 tiitk, rosak susu belanga

     

  5. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292241769458#c8416533243600056425'> December 13, 2010 at 8:02 PM

    Kpd Admin ko x yanh layan fan2 yg sengal 2... kite x gaduh ngan bdk skolah yg sengal... ape2 pun kpd Admin truskan usaha mu...
    Chelsea mesti mari...

     

  6. Fariz Danial Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292254520743#c4492172212859230292'> December 13, 2010 at 11:35 PM

    aku tak paham apa maksud ko bangkit?
    bolos, penalti tak lepas dan sekadar seri pon ko boleh cakap bangkit ?

    aku arap m.u dan arsenal akan meninggalkan chelsea dengan mata yang jauh..

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292258362262#c2853034312218120461'> December 14, 2010 at 12:39 AM

    fariz danial
    -chelsea memang dah bangkit...memang result draw, tapi kebangkitan tu dah nampak...perfomance nampak ade sedikit peningkatan dari biase,tu kire bangkitlah...ketinggalan 1-0 dan bangkit menyamakan kedudukan 1-1 tu dengan team tough di tempat lawan in derby game...


    missed penalty xsemestinya ia menunjukkan kite beraksi teruk...missed penalty adalah perkara biase...semalam chelsea berhak untuk menang disebabkan perfomance chelsea lebih baik dari spurs...tapi nak watmcner, luck xde...sometimes in football, luck juga memainkan peranan...yang penting kite dah bleh nampak perfomance player chelsea dah bangkit...


    bangkit dinilai berdasarkan perfomance team itu...bukan berdasarkan result,bolos,penalty xmasuk kejadahnya tu...semalam bangkit, esok lusa capai kemenangan plak...ade faham fariz danial ?

     

  8. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292263769122#c2235415826438109669'> December 14, 2010 at 2:09 AM

    bangkit lah tu...
    dh up sket performance...
    juz xmng je lg...

     

  9. Zafrie Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292302128638#c4642812812627223952'> December 14, 2010 at 12:48 PM

    aku x tgk game man u arsenal smlm tp aku mmg harap game tu seri sbb xnk bg sapa2 jauh ke depan.n worst bile man u mng sbb if arsenal mng kite dpt rs jgk arsenal akan drop point mcm season2 lepas, tp man u da mng dgn ade game in hand so possibly kalo diorg mng game in hand da 6 point jarak dgn chelsea. so hopefully dgn cara chelsea maen lwn spurs aku tgk ada harapan nk dpt 3 mata lwn man u nnti.

    so pada fan2 laen yg x reti2 bahasa nk kutuk2, apa ada hal. tgk hujung season team korang kt mana nnti. setakat tgh season jd champion kite x payah ckp besar sgt. tgu bulan may nnti br nk belagak tnjk telor sapa besar, itupn klo jd champion r. so skrg fokus performance team masing2 dpd nk tnjk kebodohan dgn maki2 team org lain. bttr korang discuss kt blog team sdri atau mmg dah xde blog sdri nk bncg n psl tu mnyemak kt blog team org lain? itu aku xtau r..

    papahal pn.. KTBFFH!

     

  10. Chelski Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1292377499975#c7983667610504266468'> December 15, 2010 at 9:44 AM

    chelsea bangkit?piiirah!!!!blog budak tadika baru belajar nak tgk bola...

     

  11. zizie Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/12/eksklusif-chelsea-sudah-bangkit.html?showComment=1295610210169#c4266563254235250907'> January 21, 2011 at 7:43 PM

    seri lepas tu kalah balik..menang besar sampai 7-0..next game kalah hanya 1-0 je dah memadai chelsea tu..
    nk ckp fan2 arsenal maki hamun blog ko..ko jugak yg silap bai..sbb cara penulisan ko tu kalau org baca sakit jiwa sbb tu la blog ko kene maki hamun..org lain ade blog jugak tapi tak de pun blog cam ko ni.jgn salahkan fan2 arsenal je..semua ade.
    bile ade kat citcat yg maki hamun,fitnah mesti fan arsenal yg kene.tapi aku tgk dah tak de lagi yg maki hamun kat sini.ok je.Ko je yg suke mengungkitkan.

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png