Official : Selamat datang Encik Rafa Benitez !

Posted by KampungChelsea On Thursday, November 22, 2012

Berdasarkan statement dari laman web rasmi CFC :

Chelsea Football Club can confirm Rafael Benitez has been appointed interim first-team manager until the end of the season.

The owner and the Board believe that in Benitez we have a manager with significant experience at the highest level of football, who can come in and immediately help deliver our objectives.

The 52-year-old Spaniard is due to meet the players at the training ground in Cobham tomorrow.

Chelsea lantik Rafa atas sebab nak kembalikan semula form Torres ?

Sumpah kelakar. Pemain no 9 itu dah memang flop, panggil lah mana2 manager sekalipun, kalau dah perfomance hancur, hancurlah.

Pasal Benitez tu pulak, kononnya beliau orang paling sesuai untuk kembalikan prestasi terbaik Torres atas sebab di Liverpool, Torres banyak score gol ketika di zaman beliau.

Dulu lain sekarang lain.

Benitez itu umpama "benda yang direject". Di Liverpool pun kena pecat, & kemudiannya di Inter tak sampai setahun kena pecat juga. Sudah berapa tahun dia jadi penganggur. Sejak dipecat dari Inter Milan pada Disember 2010, beliau mana dapat offer job dari kelab lain.

Jadi disebabkan hal itu, aku tak expect terlalu banyak dari beliau. Sesuailah jadi interim manager Chelsea. Kalau gagal mentuntaskan objektif yang Roman tetapkan, macam biasa habis musim ditunjuk pintu keluar.

Pep Guardiola pun sudah standby musim depan. Musim ni dia reject sebab percutiannya di US belum habis lagi.

15 Response to 'Official : Selamat datang Encik Rafa Benitez !'

  1. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353545173028#c2485494323733466458'> November 22, 2012 at 8:46 AM

    giler laa kalo semata2 kerana torres benitez yg amik alih jd manager..
    aku rasa roman ni nak pertahankan maruah dia je.. sbb torres pembelian paling tinggi tapi main paling hampeh.. so dia kene carik sesapa yg boleh membuktikan pembelian dia.. "tores pemain yg hebat sesuai dgn pembelian.." harap2 menjadi ler.. lg 1 jadi ke tak jadi mmg kene beli striker yg kaw2 lepas ni.. kalo diarang brani masuk le hehehe..

     

  2. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353551572455#c5504361343788235245'> November 22, 2012 at 10:32 AM

    Makin jd bahan Maharaja Lawak Mega la Chelsea jdnya. Benitez suka pakai formation 4-4-2 & adakah Torres akan dpt perform? 1 je yg pasti, Rafa punye type beli player mmg pelik, kecuali Torres. Lain semua mcm gampang. Tu aku cuak. Adui... nervous memuncak. @KC, ko target sape sebenarnya lepas RDM kene pecat?

     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353554218930#c7117778008359999459'> November 22, 2012 at 11:16 AM

    Rafa dpt bagi 2 trofi utk team liverpool dlm masa 6 season klu xslh aku....
    Rdm dpt bagi 2 trofi utk team Chelsea dlm mase 3 bln sahaja.....

    Klu nak kata bwk Rafa boleh rejuvenate and revive isotonickan si Torres tu...
    we'll wait and see...

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353555032267#c152987558692871711'> November 22, 2012 at 11:30 AM

    Dulu Intermilan adalah sebuah team yg mantap di bawah kendalian Mancini and Mourinho...bwh Mourinho siap mng UCL lg...sehingga lahir ny nme2 mantap dlm bola sepak spt Ibrahimmovic dan D.Milito....

    smpi je kat tgn Rafa Benitez,Inter dah mula jatuh....

    aku arap itu x berlaku pada team Chelsea....aku arap Rafa dah mula sedar ats sgle kslhn yg dlkukan dlu...

     

  5. Mad Maddock Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353555894286#c6783292936012235973'> November 22, 2012 at 11:44 AM

    Rafa punye type beli player mmg pelik??
    huhu kesilapan disitu

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353569600523#c549676560363504669'> November 22, 2012 at 3:33 PM

    POHPALEH BURGER
    - ya betul tu, roman nak pertahankan maruahnya. beli player dgn harga 50 juta tapi tak perform juga, so skrg ni dia dapat org yg dia nak utk kembalikan semula form torres... kalau form torres hancur juga, memang torres tu sendiri yg problem.

    Mista Maman
    - org yg aku target semuanya tgh handle club diorg masing2... macam JM, Guus Hiddink & satu lagi Marcelo Bielsa..

    Pep Guardiola pun aku dah jangka yg dia akan reject offer chelsea..sbb skrg dia tgh bercuti..xbleh ganggu org yg sedang bercuti.

    scarfacekamil
    - "Klu nak kata bwk Rafa boleh rejuvenate and revive isotonickan si Torres tu"

    haha why not kan ? cuma aku tak expect apa2 dari rafa tu... yg penting sape2 coach chelsea lepas ni mohon tetap beli falcao bulan 1 ni..chelsea dh xde striker skrg.

    Mad Maddock
    - ada yg pelik & ada yang menjadi.tapi lebih banyak pelik dari menjadi.

    contoh macam craig bellamy.. banyak duk kat sub dari main.. beli pada jun 2006 & xmampu puaskan hati rafa, terus dijual ke west ham pada summer 2007.. sorg lagi robbie keane.. perform best pun tetap jarang dimainkan.. pada zaman tu aku pelik, napa rafa tu tak nak turunkan keane walhal perfomance keana bapak gempak gile

    lain2 yg xmenjadi macam voronin, aquilani.. dan lucas tu pulak, di zaman rafa memang tak leh pakai..siap jadi bahan kutukan dari fans the kop sendiri.

    yg bagi direct impak of course torres.. tapi sayangnya ketika torres di liverpool satu piala pun liverpool xdapat.. boleh score je tapi gagal sumbangkan apa2 cup kepada ex-team nya itu.

    agger pun okey lah pembelian si rafa ni...

    sprt yg aku cakap, ada yg menjadi & ada yg xmenjadi.. cuma lebih banyak flop dari top dia punya signing.

     

  7. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353575974971#c3984477351145377002'> November 22, 2012 at 5:19 PM

    kita kena respek dgn apa yg di buat oleh chelsea ....x payah la kutuk2 lagi ....

    mari la kita bersama-sama berharap selepas ni chelsea akan kembali pulih ...


    kita da pilih team ni so kita kena support player2 yg ada dan manager yg sedia ada....

    mmg roman pilih benitez sbb torres ....byk teknik x ngam utk torres sebelum ni hanya benitez yg tahu so kita harap dorang akan tunjukkan bukti yg kukuh d atas padang nanti ...

     

  8. ~Aril~ Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353581916690#c1890478097186081342'> November 22, 2012 at 6:58 PM

    aku igt, mmg dari lps roman sack AVB dia nk amik Pep. tp secara tak disangka2 RDM berjaya plak mng ucl. disebabkan desakan fans dan menghargai jasa RDM, dia pn bg la job manager tu kt RDM.tp setelah result yang tak berapa cun kebelakangan ni, RDM di sack.dan rafa dijadikan kambing hitam sementara tunggu musim ni habis. start musim depan Pep akan di appoint jadi manager baru chelsea.

     

  9. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353638488364#c2593705285169835646'> November 23, 2012 at 10:41 AM

    Yela, so far yg paling pandai Rafa beli masa manage Loserfool dulu mmg Torres, Xabi Alonso, Jonnson & Skrtel je. Then, he spent 230juta Pounds mcm tu je, Aquilani, Voronin, sissoko, defender greece tu, Bellamy (even gaduh dgn John Arne Riise guna kayu golf then dua2 score kalahkan on the next day Barca ms UCL 2005, tu je yg gempak), GK -Cavalieri, Riera, Babble, etc.

    So, aku ada la risau. Tp aku rs Chelsea xbeli pape Januari ni, KALAU pun beli, aku rs CF jela. Sbb ada source ckp, Guardiola agreed to manage Chelsea tp start season depan. Entahlah.

    Aku hrp Chelsea player ttp sepenuh ati utk keep winning. Come on, Blues!

     

  10. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353645167725#c8652561005657320390'> November 23, 2012 at 12:32 PM

    klu beli Lewandowski pon orait gak....tgok borrussia dortmund skunk....dri euro aritu ak da tgok dy maen tuk poland....best gak....


    falcao pon ok....mmndgkn atletico ade mslh duit,insyallah dy jual kot kt chelsea....mybe Torres stay,psl ade Rafa...jd d pairkn dua pnyerang atletico ne...mmg gempak....belakang plak ade MACAZAR....

    xpon pgil drogba blik,pgil lukaku lukamu blik...

     

  11. Mahlan ahmad Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353658554774#c3785885919818238244'> November 23, 2012 at 4:15 PM

    Memang betul apa korang cakap 2 tp bg aq jika drogba masi kat chelsea rdm x akan d pecat.rupanya owner ni lebi memilih pd torres berbanding rdm.aq tersangat kecil hati...rdm la yg secocok kat chelsea.coach the only one jose marinho pun x setanding beliau.....tanpa drogba finishing x ada sama jg tanpa rdm pemain akan hancur seperti zaman avb.chelsea jd juara ucl kerna adanya dua lagend.Drogba dan De Mateo.

     

  12. Mahlan ahmad Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353658560665#c6316473928114779259'> November 23, 2012 at 4:16 PM

    Memang betul apa korang cakap 2 tp bg aq jika drogba masi kat chelsea rdm x akan d pecat.rupanya owner ni lebi memilih pd torres berbanding rdm.aq tersangat kecil hati...rdm la yg secocok kat chelsea.coach the only one jose marinho pun x setanding beliau.....tanpa drogba finishing x ada sama jg tanpa rdm pemain akan hancur seperti zaman avb.chelsea jd juara ucl kerna adanya dua lagend.Drogba dan De Mateo.

     

  13. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353756900960#c6531519458571273854'> November 24, 2012 at 7:35 PM

    yg berlalu biarkan berlalu...skrg ni kita menuju ke hadapan bukan kebelakang lagi....

    kita kena gunakan kebaikan sebaik mungkin rampas taktah no.1 tu....
    lawan esok bukan mudah ....nak lawan city tu kita perlukan semangat baru ..

    analysis yg dbuat mmg betul kita punya defender ada masalah ....bahagian tengah x bijak cipta peluang utk striker jaring gol..


    apapun aku rasa dalam hati skrg kita akan menang lawan m,city tu...

    selamat maju jaya chelsea utk d masa hadapan ;)

     

  14. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1353772310285#c4920614876988404601'> November 24, 2012 at 11:51 PM

    nie smua salah reff

     

  15. ToXo Meth Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/official-selamat-datang-encik-rafa.html?showComment=1357011249996#c8873557470690753986'> January 1, 2013 at 11:34 AM

    mista maman : xabi alonso tu plak sape bwak msok kat liverpool dlu . ? smpai dpt title passmaster. ?

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png