Chelsea 1 Liverpool 1

Posted by KampungChelsea On Monday, November 12, 2012

Kecewa dengan keputusan seri ini. Lebih kecewa melihatkan Chelsea drop point lagi.

Secara keseluruhannya aku rasa Chelsea boleh tamatkan perlawanan dengan ini dengan 3 mata. Kita patut menang mudah je dengan Liverpool. Jika Mata score gol sebelum halftime, scoreline 2-0 & masa itu memang game over dah beb.

1st half memang Chelsea control game, kita block semua ruang lawan. Defensive pun solid dengan kehadiran semula JT. Sampaikan Gerrard & Suarez pun macam "ais beku", mereka berdua tak mampu berbuat apa-apa.

Namun bila peluang terbaik disia-siakan, lawan mengambil kesempatan. Liverpool figh balik pada separuh masa kedua & pada waktu itu, aku tengok ada beberapa pemain kita leka. Liverpool dapat corner kick & Suarez hanya tunggu tanduk je, seterusnya score. Aku tak salahkan Ramires untuk gol Suarez itu kerana dia bukan centre back, jadi bile ditepinya seorang striker yg liat, memang susah dia nak hadam. Sudahlah depan gol pula itu.

Terry score untuk Chelsea, manakala Suarez score untuk Liverpool. Dua2 gol melalui tandukan, dua2 gol melalui set piece (corner kick).

Sebut pasal Terry. gembira tengok dia score & kecewa melihatkan dia cedera lagi. Satu berita yang sangat buruk kerana di saat genting, kita memang memerlukan seorang true leader untuk pimpin team. Ketika JT ada, defensive kita strong balik. Dalam game ni, JT diusung keluar kerana mengalami kecederaan selepas bergelut dengan Suarez. Tak salah kalau aku cakap, turning point bagi Liverpool ialah ketiadaan Terry di atas padang, disamping player mereka mendapat cuti rehat lebih lama dari player Chelsea. Satu hal lagi aku tengok Liverpool ini, mereka terlalu bergantung kepada Suarez. Kalau tak ada Suarez, aku tak boleh bayangkan apa nak jadi dengan Liverpool musim ini.

Line-up kali ini tersangatlah berbeza. RDM menggandingkan Ivanovic dengan JT, manakala posisi sayap kanan Azpilicueta, kiri Bertrand. Sepatutnya biar Terry berduet dengan Cahill, posisi RB Ivanovic handle. Azpilicueta banyak naik atas buat overlapping tapi cross dia tak sharp, tersangat mendatar crossingnya. Dengan Ashley Cole yang injured, Bertrand kurang menyerlah di posisi left back. Nasib baik Liverpool tak banyak buat set pice.

Pujian buat keeper kita, Cech. Dia menyelamatkan satu situasi yang mana kalau tersilap langkah memang membawa padah. One by one dengan Suarez, namun Cech lebih pantas mengekang striker Uruguay itu dari menjaringkan gol kemenangan untuk Liverpool. Cech juga menyelamatkan percubaan dari man of the match, Jose Enrique.


Torres ? Harap maaf lah Torres kurang memuaskan. Kadang2 dia bagus kadang2 hampeh. Dia punya dribble bola cantik tapi finishing hancur. Dalam game ini ada deiver pass yang menarik untuknya tapi dia sia2kan. Itulah yang menjadi masalah kepada Chelsea sekarang ini. Kita tidak ada seorang finisher. Sturridge masuk pun banyak hilang bola. Nak beri peluang Piazon main, memang itu bukan pilihan management Chelsea. Board club kita memang tak suka youngster dari akademi main 1st starter.

Keeper top class, defender terbaik, midfield smart, winger superb tapi striker overrated. Itulah gambaran yang aku dapat jelaskan mengenai skuad Chelsea sekarang. Jadi bila berlaku benda macam ni, wajib bulan 1 nanti kita beli striker baru.

3 game kita drop point. Bermula ketika menentang MU, seterusnya dengan Swansea & terkini Liverpool. Sayangnya keputusan seri 1-1 dengan Liverpool ini menyebabkan kita jatuh satu anak tangga lagi. MU masih leading carta liga dengan 27 mata, City 25 & Chelsea 24.

Untuk jadi juara, kita harus konsisten. Come on Chelsea !

21 Response to 'Chelsea 1 Liverpool 1'

  1. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352680816285#c4777271825426729819'> November 12, 2012 at 8:40 AM

    permainan kita cantik tapi selepas terry keluar sbb cedera ...kita seolah2 ilang arah tujuan...dan begitu laaaa ketiadaan terry memaksa kita bolos lagi.,...........................

     

  2. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352686333441#c8010467605410208180'> November 12, 2012 at 10:12 AM

    Dua2 scorer Pak racist. Hoho...

    Not impress with Torres. Sturridge came in also cannot help us find more goals.

    My summary, we lack of finisher!

     

  3. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352690405811#c6646529298011911637'> November 12, 2012 at 11:20 AM

    permainan kita mmg cantik separuh masa pertama sbb ada kehadiran terry semua main cantik termasuk mikel sekali ....aku harap selepas ni cesar dan ryan kerap d turunkan utk dorang menambah pengalaman jadi LB dan RB ...gandingan mantap iva dan terry mmg kental ...sampai liverpool x dpt nak tumpang lalu ...tp sayang terry out la pulak...tu gara2 eksiden dgn pak racist juga ahhahahahah .

    kalau terry tak main ..lampard mesti main utk teruskan harapan chelsea sbb dua org ni tulang belakang chelsea ....takde dorang kita semua main macam budak2 ....

    torres ohh torres ..nampak dan mmg nyata ko x sesuai main d chelsea ...
    danny kena main balik utk dpt sentuhan berbisa dia .....

    ,,,lagi satu liverpool fans mmg kurang ajar sbb x respek lansung dgn torres tu ....asal torres touch ball mesti kena boooOOoOoo...mmg jahanam betul peminat liverpool ....kita ni chelsea walaupun pemain da keluar dr kem biru main kat kem lain kita tetap respek dorang ..

     

  4. kakak jahat Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352694985884#c8229620271430490688'> November 12, 2012 at 12:36 PM

    well said kc..we almost have everything in our team..except the perfect finisher!
    apa2 pun aku puji Jose Enrique sebab beberapa kali berjaya mematahkn cubaan2 serangan dr team kita..they defend quite well dlm match ni..
    tp bila ditengokkn balik..gabungan moses-sturridge dan juga torres pun xmenjadi,mungkin chelsea perlu pertajamkan sistem serangan mereka.aku pernah dengar mata/oscar pernah komen dlm satu interview, corak serangan bahagian atas mengamalkan konsep terbuka di mana siapa2 pun boleh bergerak bebas melancarkan serangan..mungkin dr keterbukaan ini boleh mencetuskan kekeliruan antara pemain2 forward kita?
    aku tkde masalah bila kebanyakan jaringan kita banyak disumbangkn dr sepakan sudut..itu menunjukkan kita banyak memanfaatkan peluang + player2 kita kebanyakannya mempunyai skill tandukan yg hebat, tapi harapan aku selepas ni biarlah jumlah gol yg kita dapat adalah hasil dr kepakaran pemain2 kita dalam mengatur dan merancang serangan.

     

  5. SHAH345 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352695157797#c2250446772371570932'> November 12, 2012 at 12:39 PM

    torres pun x leh salahkan jugak..dia bkn machine gol lagi pun skrg..x same dah macam kat liverpool dulu..hakikat mmg dia mcm semalam la slow..kena la terima hakikat 50 juta nye harga hasil x sampai pun 5 juta..Lgi pun Torres ni ne inbox ball baru leh menjadi..outbox ball mmg la jgn mimpi..style mcm Owen masa dulu gak torres nie..

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352714191131#c7980265667448751059'> November 12, 2012 at 5:56 PM

    This comment has been removed by the author.

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352715436899#c5815836197321758914'> November 12, 2012 at 6:17 PM

    @mannerohady
    - yup, selepas terry keluar, kita punya direction macam lost skit.mase terry ada, kita control game, defends strong, midfielde kukuh.. game2 macam ni mmg kita perlukan seorg leader yg berpengalaman..dan aku sangat setuju berkenaan dengan lampard & terry itu.. mereka berdua leader yg berpengaruh & masih menjadi tulang belakang chelsea..ketiadaan salah satu daripada mereka membuatkan chelsea lost, especially di bahagian defensive..lampard walaupun form dia xsehebat season2 lepas, tapi dia masih useful utk chelsea..some games macam lawan top2 team, lampard selalu memainkan peranan..big games memang perlukan player yg berpengalaman utk pimpin pasukan.

    @maman
    - sturridge better main 1st starter sebab kalau main sub, dia bukan boleh change the game pun..setakat 10 minit, ape boleh dia buat..kalau banyak main sub, player pun boleh jadi chuak..lagipun striker chelsea bukan macam striker MU & City yg boleh turning game..kita tak ada super sub striker macam MU & City.macam MU kalau ketinggalan, diorg akan masukkan chicharito & budak mexico tu mmg betul2 super sub, begitu juga dengan mancity, mereka ada dzeko yg boleh score gol penting, walapun banyak main sub.

    so chelsea memang "lack of finisher"

     

  8. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352715481017#c2629743563700696935'> November 12, 2012 at 6:18 PM

    @kakah jahat
    - sejak akhir2 ini gol2 chelsea mmg banyak datang dari set piece, especially corner kick. sebab banyak player chelsea mempunyai kemhiran dalam menanduk bola dengan baik. cahill, ivanovic,david luiz,terry, moses mmg ada superb header..

    ini mmg 1 advantage bagi skuad chelsea kerana striker, seperti mana yg kita tahu memang payah nak score gol. so terpaksa guna defender utk score..

    dan aku pun setuju harap lepas ni kita boleh mencipta gol, melalui kemahiran individu pula mengatur dan merancang serangan.. taktik ini memang bila2 masa sahaja boleh chelsea guna kerana kita mempunyai banyak winger2 yg lincah & otak geliga..cume yg menyukarkan kita nak cipta gol sebegini kerana adanya striker yg lemau.

    @Shah
    - owen perform lebih bagus dari torres... at least masa umur dia sebaya dengan torres, dia banyak score gol melalui usaha dia sendiri daripada torres yg terlalu nak mengharapkan bantuan rakan sepasukannya..

    dan game semalam, ade beberapa cross cantik tapi torres punya header ke laut, padahal situasi itu di depan gol je. aku tak reti nak cakap yg style passing macam mana yg dia boleh score.. kalau dah form makin flop memang susahlah nak cakap..

    aku rasa kalau letak david luiz/cahill jadi striker, diorg boleh score gol lebih banyak dari torres

     

  9. Mahlan ahmad Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352728923061#c4739098291542001072'> November 12, 2012 at 10:02 PM

    Kalo bg aq pula gandingan torres ialah moses.torres x mcm kat liverpool coz ada gerrad.torres x tamak mcm sturtrige yg hanya mian skill.torres team work is perfect.so mosses gagap mcm hulk jg.aq rasa 2 je harapan chelsea bahagian depan.

     

  10. estilo2707 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352736369324#c3549579324256434419'> November 13, 2012 at 12:06 AM

    Winger dn midfield kita tak support striker dan mentaliti die adalah selfish atas padang... terutama adalah Mata, krn De Bosque pnah ckp die tak ambil Mata krn Mata suka pegang bola lame bebanding style men Sepanyol yg one touch saje...

    Masalah striker Chelsea tak skor gol selalu bebanding midfield and defender krn kita jarang nk umpan bola yang cantik-cantik pada striker... ini masalah lame, time Drogba, Malouda, Anelka ade pn dh jadi... sebaiknya adalah midfield kita mcm Man.U dan Man.City, even kne sama dgn Liverpool... boleh tgk la, bila attack aje, hanya ade striker, dan 2/3 player je yg support... ni dgn Chelsea, tu dia, Hazard, Mata, Oscar, Mikel, Ramires, kalau ada Luiz, Luiz pn nak nek ateh... sbb tu fokus takde pada striker sorang, sbb sume igat masing2 leh shoot dn skor gol....

    Taktikal RDM juga tak betul bile biar player decide game cmne, die sbg Coach patut paksa anak buah die stick dgn taktik die, ni tgk player mcm ape besepah bile attacking, merayap sane sini, lepas tu men sesame sendiri, gentel2 bola sikit dn ilang bola... kite kne igatkan midfield tok support striker, bkn striker support midfield, ni striker jd winger, buka game, stat bawa bola dr tengah, tp sampai atas, striker nganga bola tak sampe ke die...

    Kesimpulan die, ape pny name tu, MACAZAR ke ape jadah tu, kalu tiga orang ni bajet nak gol sndri dari support striker, kita akan jd seperti Real Madrid yang buntu dgn gol... dan pecayala pada aku, andai kau bawa Sturidge, Falcao, RVP, Ronaldo, Willian ke, kalau tiga individu yang kat tengah ni suke gentel bola lame2 dr pass bola, memang tak kemana la Chelsea lpas ni... lupakan, sbb masalah Chelsea dr dulu bkn barisan hadapan, tp masalah player di bahagian tengah....

     

  11. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352751043455#c6160566245493730057'> November 13, 2012 at 4:10 AM

    draw yg menyedihkan,Chelsea patut menang game nie...

     

  12. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352772582423#c5266801499068133466'> November 13, 2012 at 10:09 AM

    @Estilo & @KC, both of you quite right about what had happened recently.

    Berbalik kepada striker kite, adalah sedia maklum, mmg jika menggunakan 1 striker shj, purata jaringan gol sgt sikit, compare dgn team yg gunakan 2 atau 3 striker, ini boleh dilihat kalau ManU & ManC guna 2 striker & Barcelona guna 3 striker, jaringan ttp melebihi 2 dalam 10 games.

    Kenapa RDM masih degil dgn kekalkan 4-5-1 dia ni? Sebab dia nak utilise semua midfielders yg ada (even xgunakan semuanya pun, mcm Marin).

    Aku ada join discussion debates worldwide chelsea fans kat Chelseadaft.org, 90% masih anggap yg 4-4-3 adalah formasi yg paling mantop. Tp pada aku, Torres mmg xsesuai main di Chelsea. Enough said.

    Aku bukan xsuka Torres dah, tp aku faham & akui yg Torres lebih kurg mcm Sheva, Pizarro or Cresspo masa main Chelsea, ttp dibayangi oleh Drogba & terus...sedey mainnya. Utk mengisi post Drogba, seseorg yg mcm Tevez, Falcao, Wilfried Bony, Villa, RVP je yg boleh. Torres yg skrg ni mmg xdpt nak memenuhi impian Chelsea.

    Aku hrp Sturridge pulak xkan kebudak2kan & buang sifat tamak dia tu, ok, dia boleh jd world class striker. Kalau x, better letak Moses main striker. RDM, please do something. Kalau pasal game di EPL hambar jd punca dia digantikan oleh Guardiola, aku pun masih boleh percaya itu berlaku. Mcm Kalou ckp, Roman is the Big Boss.

     

  13. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352788066189#c4076422557313454308'> November 13, 2012 at 2:27 PM

    @estilo2707

    ye betul tu ...apa yg ko komen tu mmg betul ....skrg ni kita main mmg x support striker tetapi striker yg support midfielder sampai kadang2 torres pun jadi winger dan 2nd striker ....

    mmg betul yg sebenarnya midfielder yg kena pandai umpan bola and passing bola tu tpt striker....tp kalau lau bola tu g hujung corner and suruh striker tu kejar macam mana striker tu nak score sbb tiang gola kat tgh2 antara penjuru tu...so kenala striker tu betukar jadi winger pulak ...buat cross cantik2 and c midfielder masuk dalam box tunggu bola dr striker tadi....ni yg selalu terjadi

    biarpun kita membeli pemain striker no.1 dunia masalah tetap macam ni sbb midfielder kdg2 x support striker dr segi umpanan bola.....

    aku ada perhatikan cara larian torres apabila kita buat attack tp midfielder tp through pass kat torres padahal macam tu torres mmg bola kejar bola tu...kita byk mainan bahagian tgh buat masa skrg...mmg gandingan mantap hazard mata oscar ramires tp mantap2 pun kita ada striker yg tunggu kat atas ....

    lagi satu aku rasa x perlu la guna 1 striker ....kalau guna 2 atau 3 striker mmg ngam utk kita ...x kira la apa jenis formation pun yg penting letak macam ni

    SS-CF-SS

    kan senang....

    hehehehhehe...kalau kita jual torres pun masalah akan tetap juga

     

  14. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352788120043#c4585214833244727614'> November 13, 2012 at 2:28 PM

    masalah akan tetap sama juga berlaku....

    kena taruk 2-3 striker baru cantik........

     

  15. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352811780244#c5450090306723643505'> November 13, 2012 at 9:03 PM

    torres skali ag bayangan gurauan...xnmpk dy function..kita perlu kan striker seperti falcao..even klu drogba de la an..aq rse liverpool dh lingkup dh..adoii..aq rndu gler nk tgk sentuhan drogba..sentuhan torres..aq xnmpk ag..xpe la..mybe dy "tak" biasa dgn chelsea kot..hahaha...

    keputusan seri ini..menjarak kn jurang antara kita dgn MU..anyway aq rse lps nih RDM kne letak terry striker la..torres letak defend dgn iva...ok x..

     

  16. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352859443167#c9103297106343555000'> November 14, 2012 at 10:17 AM

    Good News! Falcao & Atletico Madrid have had agreed terms for Chelsea sign him this coming January. Chelsea agreed to buy-out clause staggering 48mil Pounds. Also, Chelsea put 8mil Pounds on table for Wilfried Bony, the Vitesse Arnhem striker.

    ***
    "Atletico Madrid striker Radamel Falcao has reportedly agreed personal terms with Chelsea ahead of a January move to the Premier League outfit.

    The 26-year-old has a £48m release clause in his contract and according to Goal.com, the European champions are prepared to pay that figure to sanction a move for the Colombian."

    ***
    "Vitesse Arnhem forward Wilfried Bony has said that he would be honoured to join Chelsea.

    Bony, 23 years old, is the top goalscorer in the Eredivisie this season, having hit the net 12 times in as many appearances.

    Bony said, "I love English football and wouldn't be afraid to play there. Chelsea are a top club. If Chelsea are interested in the winter and the clubs reach an agreement, then why not?"

    Bony has been capped 13 times by the Ivory Coast at senior international level, scoring four goals."

     

  17. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352867252429#c9106296439806316374'> November 14, 2012 at 12:27 PM

    ye byk kabar berita yg mengatakan falcao nak g chelsea...tp kita kena tunggu berita rasmi dr chelsea dulu .....heheheh kalau benar mmg cun.....

    aku nak tgk gandingan torres dgn fal tu....

     

  18. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352877277387#c8596167252670843119'> November 14, 2012 at 3:14 PM

    Hahaha... Yela, kang nanti jd mcm kes Robinho, last2 minit pi ManC. Pd hal, dah start printing jersey semua.

    Ape pun, xsabar nk tgk Chelsea main di FIFA Club World Cup nanti. Definitely anxious to wait.

     

  19. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352931445986#c4573682740599285723'> November 15, 2012 at 6:17 AM

    nnt jd mcm hulk...last2 g zenit..kaciwa...jgn mgharap sgt...syukur ape yg ade...hehe

     

  20. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1352946632565#c8442589356710275469'> November 15, 2012 at 10:30 AM

    betul tu....jgn mengharap sangat nanti kecewa teruk hati parah nanti hehehe

    perbaiki apa yg sedia ada .......

     

  21. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/11/chelsea-1-liverpool-1.html?showComment=1353121443785#c5805851935929816763'> November 17, 2012 at 11:04 AM

    Guys, baru2 ni, ada discussion pasal Suarez masa score lwn Chelsea aritu, xde 1 player pun pegi celebrate dgn dia. Ada yg tanye, adakah Suarez dah bw ketidak harmonian dlm team? Cuba u all check it out balik preview selepas Suarez score tu. Semua player pi congrats kat carragher je. Kelakar siot...

    ManC lak nak taruk 40juta Pounds beli Suarez, mmg "keropok lekor" la Liverpool pasni.

    Latest news Chelsea:
    i. Torres ada gaduh skit dgn Mata smpi nak pindah locker, xboleh berjiran dgn Mata sebab "so messy". (?????)
    ii. David Luiz swap jersey dgn Falcao then ckp kat Falcao akan "sgt mudah" jd 1st eleven kalau join Chelsea.
    iii. Lukaku mungkin akan dipanggil balik January nanti & Romeu stay sbb Moses & Mikel akan main Piala Afrika utk Nigeria. (Marin mungkin ada kelebihan kat situ).
    iv. Lampard xde future kat Chelsea. (????) & JT bukan lg auto-1st choice utk CB. (?????)
    v. Last season, lepas kalah dgn WestBrom, AVB kene pecat. Jd, RDM kate nak balas "dendam" atas sbb pnh dipecat WestBrom sendiri & "ketidak adilan" ke atas AVB & RDM. (LOL)

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png