Keep the faith

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 13, 2011

Lupakan kisah semalam, jom kite buka cite baru.Jadikan kegagalan semalam sebagai pemangkin kejayaan utk hari yang seterusnya.Gagal sekali tidak bererti gagal selamanya.Study from mistake.Yang penting, kalah atau menang, kite tetap kena support Chelsea.

Jika anda betul fans sejati Chelsea, anda kena terima ape jua yang berlaku pada musim ini.Setiap masalah, setiap dugaan ada hikmahnya.Always support The Blues forever.

P/S : Kite bukanlah team seperti Arsenal yang dah 6 musim tak menang trofi.Kite bukanlah team seperti Liverpool yang dah lebih 1 dekad tak menang gelaran liga.Kite fans yang professional.Kite tak perlu mencontohi sifat fans 2 kelab tersebut yang hanya tahu mencemarkan maruah orang lain sahaja dgn kate2 cacian dr mereka. Bile menang, terlompat-lompat macam kera mendapat bunga dan bile kalah terus senyap, bersembunyi seperti katak di bawah tempurung.Kata dulang paku serpih, Kata orang die yang lebih... kutuk orang pandai, entah2 main bola pandai ke tidak, ye dak ?

22 Response to 'Keep the faith'

  1. manggosteen Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302712681184#c736963569211773279'> April 14, 2011 at 12:38 AM

    penyokong yg betul2 true akan sentiasa menyokong walau apa pun terjadi..KTBFFH..

     

  2. delarocha Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302737001819#c8503141881501574410'> April 14, 2011 at 7:23 AM

    once a blue, always a blue

     

  3. moon Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302738969471#c8955855639258491915'> April 14, 2011 at 7:56 AM

    betul la.....kc.ayat simple tapi pedas..

     

  4. Mad Maddock Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302743104563#c1528141157186990882'> April 14, 2011 at 9:05 AM

    yg aku tgk blog ko ni je kutuk liverpool arsenal..blog team lain x de pon nk kutuk team biru ko ni.skang ni sapa dulang sapa serpih?

     

  5. Maman UiTM Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302745560795#c2431778867187022315'> April 14, 2011 at 9:46 AM

    Betul, kene kene percaya kelebihan Chelsea pada masa akan datang. Tapi memang hakikat, tentang Arsenile, Loserfool & Mancheater Urinated, kalau diorang menang, habis satu kedai mamak disepahkan, memandang sinis pada Fans Chelsea, kutuk xsudah, xde history la, xde tu la, xde nila...tu kalau sorg-dua, belum ramai2 lagi tu. Pastu, pertikaikan fans Chelsea hanya tahu pilih team yg menang tp bukan setia, pdhal, team2 merah tu ramai yg ikut2 je, xtau pape bnyk then suke dgr yg xbenar pastu hebohkan. Chelsea pnh beat Real 2-1 pd 1998 utk SUPER CUP UEFA, tu bukan history? Ape2 pun, aku bangga dgn Chelsea & jd fans sejak dari 1999-2000. Zaman2 Chelsea nk bankrupt before King Roman ambil alih tu. Masa tu memang xbnyk siaran langsung tp smpi join umah member layan Astro yg belum gah dulu. Perhaps, lg ramai Chelsea Fans Malaysia sebab kalau boleh, kite buat satu rangkaian utk fans satu Malaysia. Blog kau memang bnyk membantu & best!

     

  6. Aqeem Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302762103793#c7063050697939787049'> April 14, 2011 at 2:21 PM

    KC nak kutuk team orang lain tak pe pasal die kutuk secara professional...kalau geng ko kutuk kat sini gune bahasa kasar, mencarut lah...ape yang KC tu cakap betul, lagi satu ape yang dia kutukpun betul... geng ko tahu nak kutuk mase chelsea kalah je mad maddock..

    blog KC ni perangsang utk fans chelsea..

     

  7. Mad Maddock Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302769859631#c1949469552320567162'> April 14, 2011 at 4:30 PM

    oo kutuk team lain jd peransang fan chelsea ke?? oo mcmtu ek cara korang bile da kalah.haha. tapela aku sbg org yg kesian ngan fan2 chelsea ni nak nasihat korang belajar la menyokong team korang dengan ikhlasnya sebab tiap2 team ada turun naiknya contohilah fan2 liverpool wpon KC ni kata liverpool x penah menang piala selama 1 dekad pon fan2 liverpool tetap terus sokong..buktinya liverpool masih ade lagi smpai sekarang ni.

     

  8. Maman UiTM Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302770596867#c8325615528406589530'> April 14, 2011 at 4:43 PM

    We do not care what Loserfool want to do in the future or in the past. Just move on la. No need saying that people do not care.

     

  9. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302774027547#c2571715342188702732'> April 14, 2011 at 5:40 PM

    hahah..pnulis blog nih x respect team lngsung..dh klh tuh x yah laa dok hangat2 team laen..p citaa laa team ampa..dok bsing team laen down psaipa..pelaq laa ampa nih..

     

  10. Aqeem Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302774901556#c6092374934700470708'> April 14, 2011 at 5:55 PM

    ko gune otak ke pale lutut nak berfikir...tiap2 mase ke blgo KC ni kutuk team hangpa ? xdekan.. post2 blog ni banyak beritahu news yg latest...

    satu lagi, kalau butthurt pasai kena kutuk skit dengan owner blog ni, silalah blah ye...

     

  11. Aqeem Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302775105544#c3266058958395099386'> April 14, 2011 at 5:58 PM

    kalau cita pasal team sendiripun, fans lain tetap komen jugak, ape ade hal ?

    aku peduli ape team ko tak menang sampai 1 dekadpun..KC cakap cmtu, saje nak bagi peringatan untuk fans lalang cam ko mad maddock..

    keep it up KC, tak payah layan auta fans lalang ni...ko buat je keje ko...blog ko best tu pasal ramai orang dengki

     

  12. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302781319240#c2492560849720843071'> April 14, 2011 at 7:41 PM

    ape nak respect2... steady ar kondem team orang... blog sokernetpun writer kaki kondem...

    tak kan sakit jubo kot kena kritik dgn admin blog ni ? kahkah

     

  13. bobsync Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302783619610#c4128341390726060131'> April 14, 2011 at 8:20 PM

    @mad maddock : "nak nasihat korang belajar la menyokong team korang dengan ikhlasnya sebab tiap2 team ada turun naiknya contohilah fan2 liverpool wpon KC ni kata liverpool x penah menang piala selama 1 dekad pon fan2 liverpool tetap terus sokong..buktinya liverpool masih ade lagi smpai sekarang ni."

    ayat mcm budak tak sekolah.. sejak bile fans chelsea sokong chelsea x ikhlas ? same like kc cakap, kalah atau menang, kami tetap sokong chelsea...

    "buktinya liverpool masih ade lagi smpai sekarang ni."

    ni satu lagi ayat budak tak cukup umur...cakap macam keling... ko bajet kelab ko sorang je ke yg ade sampai skrg ni...

     

  14. Mad Maddock Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302787933146#c3609862007735271459'> April 14, 2011 at 9:32 PM

    as salam dan selamat sejahtera bobsync. nak tau x knp saya budak sekolah yang naik bas sekola ni cakap fan team awk x ikhlas. sbb ade fan awak ada bagi ayat ni....

    "fans memilih kelab faveret yang die suke berdasarkan standard kelab itu, kalau kelab itu lemah, pemain tidak glamer, cmner nak interest"

    boleh explain sket x wahai 'cikgu2' yang 'berbudi bahasa' ni

     

  15. bobsync Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302799534569#c1981343984051596619'> April 15, 2011 at 12:45 AM

    @mad maddock : ko tak payah cakap merapulah... ape kena mengena ayat tu dengan keikhlasan ? ikhlas minat dgn sesuatu team berdasarkan taste die... die nak sokong team fool ke, team sengal ke, team munyet ke, itu atas citarasa die dol...

    lepas ni xleh jawab benda ni, ko pegi tukar topik plak,kan ?point post ni lain, ko pegi komen benda lain... first cakap kutuk team orang, skrg cakap pasal fans org lain xikhlas..

    amende ko ni mad ? name pun dah cam orang senget

     

  16. bobsync Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302799605284#c3739278288114494303'> April 15, 2011 at 12:46 AM

    komen aku kat atas tupun ko xleh jawab lagi, tak payah tukar topiklah...nampak sangat ko ni banyak ragam...

     

  17. Aqeem Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302801533429#c6852066753222932637'> April 15, 2011 at 1:18 AM

    This comment has been removed by the author.

     

  18. Aqeem Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302801619159#c4885992545636315017'> April 15, 2011 at 1:20 AM

    ape yang tak ikhlasnya maddock.. biaselah fan tu minat kelab tu pasai kelab tu power.. kopun minat liverpool sejak dulu lagi pasal mase tu team ko tu dah hebat..

    try lah team ko tu cam team bolton ke, wolves ke, tak de maknenya ko nak minat,kan ? same je... peminat meminat sesebuat team berdasarkan reputasi diorg... same like fan chelsea... ade yang minat pada era r.abramovich dan ade juga yang minat di zaman zola, same je..

    yang penting minat... cakap tu biar cerdik skit, ni cakap cam budak tak cukup umur...ade lebih baiknya ko pegi study subjek yg cikgu ko ajar kat sekolah tu...kesian duk cari port merapu kat blog kg chelsea ni..

     

  19. Mad Maddock Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302829690516#c1610941037313371607'> April 15, 2011 at 9:08 AM

    hahaha aku rasa aku da jawab da soalan2 hangpa sume..tang mn plak aku tuka topik?? aish aku pon da xphm aku ke yg bdak2 atau hangpa sume la ni.haha

    da la liverpool dgn chelsea bknnya rival pon hangpa nk kalut2 watpa

     

  20. Mael Z Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302849472835#c6915135858520359407'> April 15, 2011 at 2:37 PM

    layan budak mad ni macam budak tak betul..x usah layan..name pun cam barai...

     

  21. mamat Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1302862221843#c8827069563462455529'> April 15, 2011 at 6:10 PM

    aku x tau & aku memang x nak amik tau fan liverpool ade blog ke x.klu ade...ko pegi menyemak kat sane jelah mad maddock.najis btl ko ni.ko btl mael...ape barang layan budak mad ni... :)

     

  22. Maman UiTM Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/04/keep-faith.html?showComment=1303103599755#c4168864807987543294'> April 18, 2011 at 1:13 PM

    Haha... YNWA tu "you'll never win anymore" atau "you'll nerd with ancient". Hehehe

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png