Profile : Eden Hazard

Posted by KampungChelsea On Tuesday, May 29, 2012

Serba sedikit info tentang Eden Hazard :

Nama penuh : Eden Hazard
Lahir : La Louviere, Belgium
Umur :  21 tahun
Posisi : Attacking midfielder (boleh juga bermain sebagai striker)
Jersi Nombor : 10

Statistik bersama kelab Lille musim 2011/2012

Ligue 1
  •  Perlawanan : 38
  •  Goal : 20
  •  Assist : 22
Champions League
  • Perlawanan : 6
  • Goal : 0
  • Assist : 2
creativity, dribble, speed & technical ability

Hazard seorang pemain yang versatile. Dia boleh bermain di posisi right winger, left winger & juga striker. Senang cakap, Hazard pemain yang tidak ada masalah dari segi sumbangan assist & menjaringkan gol. Apa yang pasti kedatangan Hazard ni mungkin akan membantu rakan senegaranya, Lukaku dalam mengembalikan prestasi terbaiknya. Torres yang gemar rakannya membuat hantaran jolok (through pass) bolehlah berasa gembira kerana Hazard memang pakar dalam membuat hantaran sebegitu.

Prediction line-up season 2012-2013 :

Cech
Ivanovic - David Luiz - Terry - A.Cole
Mata - De Bruyne - Ramires- Marin
Hazard - Torres


Off-topic : Tahniah buat Cech kerana telah sain kontrak 4 tahun dengan Chelsea. Cech akan kekal di Stamford Bridge sehingga 2016. (nampak gayanya Courtois kena bertapa lama lagi lah di Atletico Madrid,hehe)

14 Response to 'Profile : Eden Hazard'

  1. far Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338299768084#c4260533972331441502'> May 29, 2012 at 9:56 PM

    setelah aku check balik dlm berpuluh-puluh page,,aku msh blum yakin selagi takde yg official dr Chelsea website..ada plak bunyi2 yg mgatakan yg account twitter hazard kene hack.. di tambah plak dgn ayat
    "I'm signing for the Champions League Winner",,ayat ni boleh jd mcm2 pengertian..

    Aku bukan apa,aku ingat lg yg Hazard kata dia akan buat pgumuman kptsn nya HANYA SELEPAS friendly match England vs Belgium 2nd of June ni..

     

  2. far Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338300440750#c2748117077167516322'> May 29, 2012 at 10:07 PM

    kalo berita ni betul aku mmg gbira..tapi kalo tak betul,apa boleh buat la..Lbh2 lagi, first link yg KC bg utk pengesahan berita ni dtg dr Daily Mail(kurg lbh je Utusan M'sia versi UK)..apa2 hal,tunggu yg official je.

     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338302709751#c3435042838648601272'> May 29, 2012 at 10:45 PM

    @far
    - memang belum official lagi, tapi dalam proses nak official... sebelum official, akan ada rundingan terlebih dahulu..

    news hazard ke chelsea ni bukan dari dailymail sahaja, banyak lagi sumber2 dari web bola yg lain, termasuk website paling popular iaitu goal.com sendiri.

    striker spurs, louis saha siap tulis kat twitter die lagi "hazard on the way to chelsea". rakan senegara hazard dari belgium, dembele juga memberi respons mengenai transfer hazard ke chelsea.

    kalau betul twitter die tu tak leh pakai, kita check balik statement die sebelum ni "im choose blue team than red team" "im just only play for the club who give me full chance of play in 1st eleven"...

    tapi sayang di manchester city, hazard tahu dia takkan ade chance main 1st eleven.

    off-topic : Utusan Malaysia ni tahap kelentong die pada berita politik je... dari segi berita sukan, akhbar tu tak de masalah..yg problem dari segi politik je...fitnah no.1

     

  4. far Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338304311551#c5549587470562317711'> May 29, 2012 at 11:11 PM

    off topic gak, lupa aku nak taip psl utusan msia ni td,,berita yg betul cuma sukan n kebakaran n kemalangan jln raya je.. hahaaa..

     

  5. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338306943918#c1696745564151650436'> May 29, 2012 at 11:55 PM

    ya semua news pasal bola ari top pasal hazard ke chelsea....harap2 menjadi kenyataan ehhehehehhe

     

  6. far Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338331287324#c6552177044178539008'> May 30, 2012 at 6:41 AM

    off topic eden hazard,bakal jd berita buruk kalo benar,JOSE BOSINGWA THE II mungkin dtg ke Chelsea..chelsea out kan Bosingwa portugal tapi yg bakal dtg plak Bosingwa versi Belanda(gregory van der wiel)..

    **aku benci nengok Bosingwa time Champions League trophy Lifting, blagak mcm kapten n blagak mcm player yg paling penting..mungkin dia tlalu excited smpai dia membuatkan terry n lampard lgsung tak nampak muka(nampak tangan je)..kalou n david Luiz jgak btggubgjwb dlm situasi membelakangkan peranan captain n vice capt time lift trophy..Pay you respect for your captain!! Ashley Cole yg main peranan penting pun kat tepi je time tu...

    Sori la ckp ngn korg fans chelsea,,Bosingwa,Kalou,david Luiz mmg merosakkan ceremony tu.,

     

  7. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338345981885#c162796383488974462'> May 30, 2012 at 10:46 AM

    We win, they do not care, didn't they? Terry & Lampard tau yg diorg still main characters kat Chelsea, pasal yg lain2 tu nak joy smpi over pasal Bosingwa dah 2 kali menang UCL, both Porto & Chelsea. Lgpun Bosingwa & Kalou tahu diorg dah xmain Chelsea lg season depan, ape lg, taruk ah gambar bnyk2. Marketing tu, supaya ada kelab lain yg berminat.

    Ape pun, sorry KC, aku xrasa Lampard akan diketepikan dr 1st eleven, as i could see the new formation, is like this (IF);

    ---------------------Cech---------------------
    Ivanovic---------Luiz------JT----------------ACole
    ----------------------------Lampard-----------
    --------------Ramires-------------------------
    Hulk-----------------Mata--------------Hazard
    --------------------Torres--------------------

     

  8. far Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338373608589#c7449018249020657636'> May 30, 2012 at 6:26 PM

    some people say that Hazard signing by Chelsea(RA) was one of the 1st reflection of Guardiola's arrival..

    ada tak mana2 fans chelsea fikir yg Rdm mmg bukan coach msm depan? ataupun sng ckpnya ada tak fans chelsea terfikir yg pep guardiola mmg on the way to chelsea walaupun guardiola ckp dia nk rehat setahun.

    mana2 fans yg anti Barca@anti guardiola harus menerima KEMUNGKINAN YG AGAK BESAR ini..Kena Ingat btul2,,mereka adalah PROFESSIONAL.

     

  9. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338383912274#c2681207459188017333'> May 30, 2012 at 9:18 PM

    @ maman
    alah maman, tu prediction aku je... even aku sendiri tahu musim depan lampard & mikel masih ada dalam 1st starter chelsea... saje nak letak de bruyne 1st starter... tapi ko kena ingat, lampard tak mungkin main setiap match... akan ade juga rotation utk bagi peluang kepada player muda beraksi...

    ni lin-up paling realistic
    cech
    ivanovic - luiz/cahill - terry - a.cole,
    ramires - mikel - lampard -mata
    hazard
    torres

    @ far
    - Pep je yang bagi hint nak coach chelsea... tapi kalau nak ikutkan, perkara tu belum terjadi lagi... ramai pihak termasuk coach kelab lain mahu RDM latih Chelsea lagi... sangat bangang lah Roman kalau tak permanent kan coach yang tak sampai 3 bulan dah bagi dua trofi power kepada chelsea..

    secara jujurnya, aku tak rasa Roman akan lantik coach lain... aku berani cakap yg pihak Chelsea akan teruskan RDM sebagai manager chelsea lagi untuk musim depan..

    P/S : pep latih chelsea ? mungkin nasibnya akan sama macam AVB, scolari, ancelotti... tak sampai semusim kena pecat..kalau bertahanpun hanya dua musim & then kena pecat.. tak semua manager terbaik boleh latih kelab chelsea... kalau ade pun hanya Hiddink & JM sahaja.. RDM bukan berasal dari status manager terbaik..dia hanya orang biasa sahaja... dan orang biasa itu lah yg dapat cipta keserasian kepada player chelsea.. orang cakap biar manager biasa sahaja yg latih chelsea ni... tak perlu panggil top2 manager... di kelab chelsea, hanya orang tertentu sahaja yg dapat coach chelsea dengan baik.

     

  10. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338392814244#c7237817185271593656'> May 30, 2012 at 11:46 PM

    Gud reply, KC.

     

  11. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338432355344#c7624383691970863957'> May 31, 2012 at 10:45 AM

    kerasian tu penting antara manager dgn player ....kalau manager tip hot top pun kalau x ngam dgn player komfom merudung jatuh ke bawah tu...

    sebenarnya chelsea perlukan pengurus yg pernah bermain d chelsea sbb da paham selok belok ...

    contoh kalau zola jadi pengurus chelsea kompom chelsea akan bertambah baik sbb zola da tau sukaduka chelsea ;) ....

    sama macam RDM mmg da idup untuk chelsea ;) ....

     

  12. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338432356060#c1761972434914723736'> May 31, 2012 at 10:45 AM

    kerasian tu penting antara manager dgn player ....kalau manager tip hot top pun kalau x ngam dgn player komfom merudung jatuh ke bawah tu...

    sebenarnya chelsea perlukan pengurus yg pernah bermain d chelsea sbb da paham selok belok ...

    contoh kalau zola jadi pengurus chelsea kompom chelsea akan bertambah baik sbb zola da tau sukaduka chelsea ;) ....

    sama macam RDM mmg da idup untuk chelsea ;) ....

     

  13. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338442680790#c4078252349564198231'> May 31, 2012 at 1:38 PM

    @ mannerohady
    - ha'ah tu yg aku nak cakap sebenarnya... antara faktor kejayaan RDM di Chelsea ialah pertama chemistry... keserasian die dengan pemainnya..kedua RDM sudah tahu selok belok pasal kelab & pemain chelsea itu sendiri...

    sebab itu player chelsea mudah dengar cakap sebab RDM seorang manager yang suka dengar luahan serta pendapat pemainnya...

    6 tahun dia di Chelsea sebagai pemain, that why player chelsea respect him... orang yang sudah tahu selok belok pasal kelab Chelsea.

    Pep ke, capello ke, rijkaard ke, kalau tak ada keserasian dengan pemain chelsea, lambat laun nasib mereka akan jadi macam AVB, scolari juga..

     

  14. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/profile-eden-hazard.html?showComment=1338861699727#c4639284430888568389'> June 5, 2012 at 10:01 AM

    finally hazard is our player now hehehehehheh

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png