Luahan hati RDM

Posted by KampungChelsea On Friday, May 11, 2012

Salam jumaat


"Saya akan sentiasa buat yang terbaik untuk kelab Chelsea meskipun nanti mereka tidak akan melantik saya lagi menjadi pengurus musim depan. Masa depan saya tidak penting & lebih baik kami fokus sahaja kepada Final UCL. Ia mungkin akan menjadi kenangan paling manis buat saya jika Chelsea juara UCL tahun ini."


Bila RDM meluahkan macam ini, aku rasa macam sudah tahu yang beliau tidak akan menjadi coach kita lagi musim depan. Aku tak tahu sebenarnya apa yang dirancang oleh Ron Gourlay & Roman.

Tak sampai 3 bulan, beliau telah mengubah titik negatif yang melekat pada zaman AVB dan menjadikan Chelsea kembali power seperti zaman Jose Mourinho. Walaupun hanya berstatuskan interim manager namun RDM mampu membawa Chelsea menjadi juara Piala FA & berpeluang untuk membawa The Blues menjuarai liga juara-juara eropah.

Apa lagi sebenarnya pihak management Chelsea mahu kan ? Apa guna kalau lantik high profile manager tapi gagal mencari persefahaman dengan pemain. Pemain Chelsea sudah anggap RDM macam ayah mereka sendiri. Sebagai contoh, kita boleh lihat respons serta reaksinya. Pemain respek manager, manager respek pemain. Di situ ada chemistry. Kalau lantik Pep Guardiola sekalipun, masalah mungkin akan jadi sama juga macam yang berlaku di zaman AVB. Sebut pasal Pep, sedangkan dia pun kalah dengan RDM. RDM satu-satunya coach yang berjaya tumbangkan Barcelona dalam kompetitif eropah musim ini.


Mohon Roman jangan jadi bangang kerana RDM telah melakukan satu tugas yang bagi aku, sudah terbaik.

Kekalkan sahaja beliau. John Terry, Super Frank, Marko Marin semuanya mahu RDM melatih Chelsea lagi.

7 Response to 'Luahan hati RDM'

  1. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/luahan-hati-rdm.html?showComment=1336700995026#c7603980728685111600'> May 11, 2012 at 9:49 AM

    Ini pendapat aku la, mungkin benar atau tidak, terpulang...

    RDM sangat teruja bila bermain dalam tournament selain EPL, especially ECL & FA Cup. In fact, line up team Chelsea yg bermain EPL xsehebat line up team utk UCL & FA Cup. Roman nampak ianya xseimbang, sebab Roman pun kenal EPL, as one of toughest league in this world, maka kemenangan yg diraih RDM utk games EPL xmeyakinkan berbanding piala lain.

    Only game against QPR je gol bnyk & unstoppable. The rest, even with Arsenal, Spurs, Liverpool kite bertahan, nisbah serangan pun sikit, each player nmpk stubborn, don't care, & selfish, if main pun dah mcm permainan 2nd division.

    Fa Cup & UCL, korg boleh tgk, line up & sistem yg dipakai. Utk EPL this season, Chelsea xdpt kalahkan the origin Big4 dlm EPL, semua rekod 2nd half of the season dgn Man U, Arsenal, Liverpool, dgn Big 8, Spurs, Man City (hrp luck), New United, Everton, RDM gagal menyerlah. Camane Roman nk percaya RDM orgnya..?

    Ini pendapat aku la kan...
    Pasal season kali ni, aku dapat simpulkan bahawa:

    [AVB] P27 W13 D7 L7 P46
    - PTS/Game 1.7 Projected (38 games)
    = 65pts (57% Rate Menang)

    [RDM] P10 W4 D3 L3 P15
    - PTS/Game 1.5 Projected (38 games)
    = 57pts (50% Rate Menang)

    Kalau RDM bw Chelsea menang UCL pun, aku rasa RA "mungkin" bagi another 1 season only utk "trial" sebelum berhajat besar bw masuk Pep Guardiola. Apakah ini semua telah dirancang? Mohon debar...

     

  2. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/luahan-hati-rdm.html?showComment=1336704715127#c4959198767627006551'> May 11, 2012 at 10:51 AM

    aku rasa RDM x akan jadi manager yg kekal untuk kita ..walau apapun ucapan jutaan ribuan terima kasih kepada RDM yg berjaya membawa kita ke final fa cup + final ucl 2011/2012 ...

    mmg benar kalau dpt menang ucl pun blm tentu rdm akan jadi manager kita...bukan pasal hi profile manager atau low ...jd kita kena tunggu keputusan ROMAN sendiri

    aku pun sedih juga pasal hal ni....apapun kalau menang ucl tahun ni ...org paling bahagia ialah RDM .........

    rdm memahami squad old guard dan young player kita....member peluang kepada semua pemain untuk beraksi walaupun masa bermain hanya 20-10minit terakhir

    avb terlalu memilih pemain hingga pemain old guard hampir d singkirkan setiap perlawanan
    avb suka pemain yg lebih kepada solo version ataupun lone striker mcm dl avb suka masukkan daniel padahal daniel main mmg bagus tp team-mate-working tu kurang..apa guna main sorang2...kita main ada 11org....so kena ada teamwork kat situ...

    abg torres mmg x selalu dpt goal tp teamwork lagi banyak dr daniel..lagi satu torres byk buat assits menandakan mmg torres ni teamwork kuat ....

    zaman avb abg torres punya form hancur turun merudum merosot dan d ikuti pemain lain seperti lampard yg kecewa sbb selalu x main ...tp selepas zaman rdm ambil alih tugas banyak pemain yg form dorang tu naik balik ;)


    rdm da idup dgn chelsea bertahun lamanya....so rdm ni paham selok belok kehidupan chelsea ...

     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/luahan-hati-rdm.html?showComment=1336712620151#c8219042142112872870'> May 11, 2012 at 1:03 PM

    @maman
    - maman, ko harus tahu... storyboard epl chelsea utk musim ni teruk sejak dari awal musim lagi.. tak boleh salahkan RDM, sebab dia manage chelsea tak sampai 3 bulan..dia baru start manage pada bulan mac, against birmingham...sedangkan sebelum tu mmg chelsea dah drop point terlalu banyak.. AVB banyak spoilkan keadaan..ada some match yg nampak macam nak menang tibe2 drop point..example lawan manu, leading 3-0..n last2 draw 3-3... lawan wigan..leading 1-0..last2 minit bolos 1-1..

    jika rdm lebih awal coach chelsea, maksud aku, jika dia take charge chelsea start dari awal musim, mungkin skrg chelsea dah selesa berada di top 4 spot..n mungkin masih dalam perebutan utk jadi juara liga...sape tahu kan ?

    zaman avb..1st game pun draw...

    last2 season mmg akan ada game yg drop point..even zaman jose mourinho pun, last2 season juga ada drop point.. faktor chelsea drop point of couse sebab kita main banyak kompetitif..ucl lagi, fa cup lagi..letih...macam city, manu tak de masalah sebab diorg berdua dah lame tersingkir..so bolehlah fokus kepada epl je..sebab tu diorg byk menang..termasuk newcastle yg semua kompetitif out...skrg pun hanya fight top 4 spot...

    liverpool lagi teruk... fight utk top 9/8...naseb baik menang trofi mickey mouse...boleh juga main europa league season depan..kalau tak menang ape2 cup, nak harap ape dengan kedudukan ke-8 diorg tu...

    arsenal pun same.semua kompetitif out... game epl tetap drop point juga...

    jadi kesimpulan di sini, salah silap chelsea dalam kancah liga musim ni ialah sebab avb terlalu banyak spoil...masalah dengan senior player + some player sellfish...torres goallest... rdm ni kire okey...wlpn kedudukan epl hampeh tapi still boleh menang piala fa & main final ucl.. berbeza dgn last season..standing league okey, top 2 tapi cup ? tak de...

    nak harapkan avb ? kalau die masih kekal hingga skrg, aku bleh terbayang yg musim ni chelsea tersingkir awal dari ucl..fa cup kalah dengan birmingham...kedudukan epl bawah dari top 10.

     

  4. SHAH345 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/luahan-hati-rdm.html?showComment=1336717826816#c3181518142001048508'> May 11, 2012 at 2:30 PM

    @KAMPUNG CHELSEA

    1. amat menyokong ape yg dikatakan AVB mmg amat teruk.Smpi skrg tahu tahu AVB join kelab mane.

     

  5. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/luahan-hati-rdm.html?showComment=1336719020732#c6880028956724627514'> May 11, 2012 at 2:50 PM

    @KC, i respect ur finest view.

    Aku xkata RDM xbagus, tp dari statistik yg aku boleh buat, xkan Ron Gourlay & Roman Abramovich xbuat?

    Kekal atau x RDM utk Chelsea season yg mendatang adalah dari segi persembahan dia utk 3 bulan terakhir ni, Interim meaning temporary = under probation. So, mcm aku ada mention, if quality fight spirit tu seimbang utk semua piala kompetitif yg kte ada, peluang RDM lagi cerah.

    Roman tahu keupayaan player2 yg dia beli, jadi kenapa masih xmampu kacau top4 spot? Sebaik2 player yg main tu, diorg depan je baik, ini aku rasa la, tp kalau Roman jumpa personally one by one, mulalah Roman tau RDM tu cukup bagus atau x. Come on, KC, dari 2003, Roman take over, smpi skrg, bape ramai manager yg kene sack? Ancellotti tu la antara contoh even dah menang double, tapi kalau kalah the next season nye EPL, mesti kene kick. Jose pun selamat masa 2005/06 pun sebab EPL menang, tu ko kene ingat. 2006/07 Jose menang carling & Fa, then runner-up Community Shield, pun xabis musim kene buang pasal Roman dah start masuk campur pasal performance EPL & UCL... That means, Roman utamakan EPL & UCL je, yg lain bonus je.

    Kalau RDM kekal, itupun if kte menang UCL & aku xbenci RDM malah dia lebih baik dari AVB, to be honest la, cuma aku boleh agak if RDM xde lg season depan ATAU jd assistant kpd new manager. Lgpun, old guard semua sedar masa diorg dah TIME. JT & Lampard pun tau diorg xselamat. So, kesimpulannya aku mahu RDM take over utk another 1 season then smua boleh judge how he manages Chelsea. Cuma Roman nak fast results, tu shj big different yg boleh "kacau" RDM.

     

  6. elnino syed Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/luahan-hati-rdm.html?showComment=1336735923684#c6360076626617247515'> May 11, 2012 at 7:32 PM

    Kesimpulannye pecat mmct ni adlh pnce dri sfat Roman Abrhamovic yg bangang...die nk kejyaan sekelip mate!! pstu,xbleh lngsung sabor dgn kgagaln...adatlh main,ade kle mng and kalh so itu adlh lmrh dlm game...ni klu bleh setiap gme nk mng,ape kes!!team lain pn nk mrse mng jgk and tu pslh die beli avb sbb porto xprnh klh msm lpas...ambk kauuu!!!bwk msuk chesea,resultnye hancussss!!!RA ni minat bola tpi dm mnagemnt die bangang...diktator n bongkak,mkmlh BIG BOSS!!!sape brani pncung dier!!!!...lain org lain cre,lain bos lain kerenhnye...klu die pect RDM jgklh,mmg bangang die xabis2 lagi,almtnye smp ke mmpossla bangangnyerrrrr!!!!! lantak kaulh RA,chelsea hak engkau..kita org cume bleh bgi pndpt je.yg buat keptsnnye KAU...ak tau sebb pe pep xnk mnge chelsea wlaupn dbri gji tnggi?? tkut2 esok msuk chelsea,chelsea xmnjdi ko kene tendang mcm tu je ngn RA mcm AVB and others mnger...esok2 klu PEP jdi jgk mnge chelsea,mmg bngangla pep...barca is barca,chelsea is chelsea..lain plyer lain cre..lain pdng lain belalngnyer... pep msk chelsea last2 hncus jgk chelsea mcm zmn AVB...lps tu klu bwk pep xmnjadi nk bwk spe plak?????? latih sendirilh pk roman oii!!!!tgok sjauh mne ko mmpu bwk chelsea!!!!

     

  7. far Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/05/luahan-hati-rdm.html?showComment=1336787312519#c8556417313746983796'> May 12, 2012 at 9:48 AM

    aku mmg tak yakin RdM akn jd fulltime walaupun dia layak jd fulltime..Sudah jd resminya bg RA sbg pemilik kelab.Agak2 nya,korg boleh la buat pkiraan kmgkinan yg ada slpas ini,

    1.pep guardiola(walaupun pep cuba mematikan rumour ini)
    2.marcelo Bielsa(cukup hebat mengendalikan pemain muda)
    3.laurent Blanc
    4.joachim loew
    5.david Moyes(walaupun moyes di lihat sbg pganti ferguson)

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png