Wenger,Sila Tutup Mulut....

Posted by KampungChelsea On Monday, February 08, 2010

Semua dunia sudah tahu yang team kita sudah membenam dan memalukan Arsenal 2-0 di stadium keramat tanpa kalah malam tadi.Ape criter Sengal ? Nak teruskan lagi cabaran untuk title race musim ni ? Haha lupekanlah...Sekarang ini tinggal 13 match je lagi dan korang 9 mata ketinggalan di belakang Chelsea.Korang bajet korang akan menang kesemua match yang tinggal itu, jangan mimpilah...Untuk menjadi juara EPL, wajib menewaskan semua kelab Big Three tapi korang ? Haha lupakanlah....

Kepada Unlce Wenger, sila tutup mulut dan jangan bagi alasan yang bongok dan tidak berasas lagi...Dah kalah tu kalah lah...Ko nak cakap ape ? Ko nak cakap team ko main cantik semalam ? Haha main cantikpun takder guna kalau tak score...Dan main cantik takder gune kalau tak score dan tak menang match semalam....Ko nak menang dengan team terbaik dunia ? Dalam mimpi bolehlah.....Shhh...Tahun depan cuba lagi,wakakaka....

Mengenai match semalam, aku akan ceritakan serba sedikit ape yang terjadi malam tadi:

1)Tak sampai 10 minit, Team kita dah gegarkan gawang Sengal dengan mudah menerusi King Of Goal, iaitu Didi.Melalui corner kick oleh Malouda yang tepat kepada kepala Terry dan tandukan Terry itu sempat dihala dan dishoot oleh Didi dan kita leading diorang 1-0 dengan mase yang terlalu awal.

2)Selepas sahaja Didie score, Sengal mendapat peluang terbaik dalam match itu melalui hantaran Fabregas kepada Arshavin tetapi sepakan Arshavin bagaikan kera menyepak bunga kerana mudah dikekang oleh Cech...dan Cechpun berkata " Aku tahan satu kaki je beb si budak Arshavin tue..."

3)Time has come again...Didi score again...10 minit selepas dia gegarkan gawang Sengal, Drogba sempat membuat larian solo seketika namun hasil daripada hantaran bro legend kita, Lampard dan Didi melepasi 2 benteng mentah Sengal sebelum dia merembat kencang gawang Sengal dan mudah menewaskan Almunia,si lelaki khayal.Dengan gol tersebut, Didi mengumpul koleksi pelurunya sebanyak 17 peluru dalam EPL sekarang ini.

4)Selepas sahaja kita leading 2 gol dalam first half, kita just ambik satu decisions yang amat sukar iaitu bertahan sehingga ke wisel penamat.Tapi ape sengal buat ? Serang..Serang...Tak henti-henti serang...passing bola bukan main banyak tapi dalam banyak-banyak tu satupun tak terjah jaring gawang kita...

5)Rosiscky dan Bendtner telah dimasukkan , tapi ade gua kisah ? Haha kemasukan dorang bak seperti menangguk di air yang keruh tapi diorang tetap tak boleh melepasi benteng terbaik kita yang dibarisi oleh Terry si kapten singa yang cekal, Ashley Cole si kaki libas terbaik, Ivanovic si raja Lembu biru dan Carvalho si harimau yang tak henti-henti membunuh mangsanya...mane boleh lepas beb benteng mereka ini....Ko nak mati ke budak mentah ?

6)Didi hampir mendapat anugerah pingat emas hatrik semalam tapi sepakan percumanya terkena palang gol.Kalau masuk tu, terkencing la budak2 mentah tu semalam,wakakaka...

6)Dan akhirnya kita berjaya meraih 3 mata dengan penuh bergaya dan stylo seperti Awal Shaari.Ape yang penting ? Kita rampas balik takhta pendahulu kita dari team Mankayu.Next match pula lawan Everton, harap kita dapat malukan diorang sama seperti kita malukan Sengal dalam match ini.

P/S : Kepada Wenger, sekali lagi aku cakap "Sila tutup mulut dan jangan keluarkan alasan busuk ko tu, ko nak bagi alasan ape lagi, dah kalah tu kalahlah...jangan bagi alasan lah...Team ko dah berapa kali kalah dengan Chelsea, tahun lepas kena bedal 3 peluru dan semalam mujur 2 peluru je,Sian kat ko....Nak menang EPL ? tunggu tahun depan plak erk....

18 Response to 'Wenger,Sila Tutup Mulut....'

  1. Budakkodok Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265635022432#c1149487416895121509'> February 8, 2010 at 9:17 PM

    sengal bagaikan kera menyepak bunga ? hahaha,lawak siot, go go chelsea

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265635902423#c1572189360136791164'> February 8, 2010 at 9:31 PM

    next game diorang jumpa liverpool yg biol, hah, elok la, bongok jumpa biol.

     

  3. besi Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265636294106#c4272351172728763739'> February 8, 2010 at 9:38 PM

    bro2 semua....rasanya sudah cukup utk team arsenal...
    kita kena fokuskan atau berusaha utk menghalang satu team yg boleh mencabar kita.........

    MKAYU>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    fokus kpd mkayu...

     

  4. jambori Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265636795263#c1373844084346868856'> February 8, 2010 at 9:46 PM

    Semua dunia? -- mana ko blajar melayu?

    Untuk menjadi juara EPL, wajib menewaskan semua kelab Big Three -- MU ade menang ke lawan semua big 3? ko ade buat analisis ke x?

    Ko nak menang dengan team terbaik dunia ? -- sape yg iktiraf chelsa terbaik dunia?Kalo MU yela sbb menang Piala kelab dunia.Chelsea?menang FA je kan?

    Fakta2 ko ni perlu diperkemaskan lagi dan jgn kelirukan budak2 baru nak up..Salam...

     

  5. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265637492710#c3397108105635064437'> February 8, 2010 at 9:58 PM

    suka hati aku ar jambori sengal...

    pegi mampos la dengan mankayu tu...aku minat dalam dunia bola sepak ni sejak aku tadika lagi weh..jadi aku tahu la team mane yang akan juara team mane yang tak akan juara...

    ko tu sengal,so shut up la...tak tahu ape nak yah bagi komen..

    aku cakap musim ni,yang ko pi criter tahun lepas tu ape kejadahnya...kalau nak ikut statistik sebenar, time zaman mourinho and after zaman mourinho, budak mankayu dah bungkus..same cam sengal..liverpool lagi teruk...

    mankayu mane pernah menang dengan chelsea kat stamford bridge, so diam la...

    TAHUN NI MMG CHELSEA CHAMPIONS DAH...menang dengan mankayu 1-0 kat stmfrd bridge,menang 2-0 dengan liverpool kat stmfrd bridge,menang 3-0 dgn sengal kat emirates stadium dan menang 2-0 dgn sengal 2-0 semalam,..so chelsea mmg team terbaik di dunia beb sebab semua2 team besar diorg dah menang....so ape criter lagi lu...

     

  6. Edwin Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265640221465#c1045320285853565702'> February 8, 2010 at 10:43 PM

    setuju dengan umar...fokus je kat musim ni,watpe nak fokus musim lepas tu,
    tapi pasal chelsea team terbaik di dunia tu mmg aku setuju 100%...kita dah beat semua team2 big three musim ni,so kita mmg team terbaik di dunia,tak dapat dinafikan lagi beb...

     

  7. Budakkodok Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265641500411#c5404597929745952570'> February 8, 2010 at 11:05 PM

    mankayu loser..sengal xmasuk dlm kategori loser coz diorg masih mentah,haha

     

  8. hafizdin18 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265642127376#c6278236345404078773'> February 8, 2010 at 11:15 PM

    akulah yg iktiraf chelsea terbaik dunia wahai jambori yg sial...

     

  9. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265643999852#c3391085855679173589'> February 8, 2010 at 11:46 PM

    mankayu tu tuh nasib je jadi champions,...harapkan budak rooney tu je,ape nak kisah

     

  10. jambori Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265645101509#c1599529807498891699'> February 9, 2010 at 12:05 AM

    salam..

    hairan aku.aku bg komen elok2 jer.Xde pun ckp sial,ckp sengal,ckp pegi mampos..Apakah ini perangai yang kita mahu ikut?Inikah sunnah Rasulullah yg saudara2 pegang?

    Fahamlah saya bahawa pemikiran2 anda masih di bwh tempurung. Dgn menganggap sudah menewaskan team2 big3 itu,anda sudah menganggap bahawa chelsea sudah champion,sy ucapkan slamat maju jaya.

    edwin berkate, dah beat smua big 3 n layak diiktiraf terbaik dunia? sedarkah anda kejohanan yg hanya mengiktiraf kelab terbaik dunia hanylah Piala Kelab Dunia. Jika anda berpendapat sudah menang hebat di EPL, layakkah kita mndabik dada kita yg terhebat walhal kita belum lagi menentang team2 dari benua2 lain. Faham ke proses ni?Jika begitu,Wigan lagi hebat dr chelsea kerana pernah mengalahkan chelsea.Juga city dan lain2.

    Hafizdin mengiktiraf chelsea terbaik dunia.Sy akui chelsea antara terbaik dunia.ANTARA.faham maksud antara?tp tak bermakna chelsea adalah terbaik antara terbaik dalam dunia sedangkan champs league pun masih belum digenggam.Jika hafizdin saja yg mengiktiraf chelsea terbaik dunia, maka simpanlah baik2 pengiktirafan anda itu dalam kocek sluar ataupun diari anda kerana tiada siapa yang mahu mengikut pengiktirafan itu.

    Akhir kata dari saya, saya harap komen sy diterima baik di sini dengan harapan kita btukar fikiran dan mencambah idea mengenai bolasepak. Bukannya mencaci yang tak sehaluan, tak bfikiran terbuka dan membangkang tanpa sebab kukuh. Sy ucapkan slamat maju jaya buat chelsea.Salam

     

  11. amer_lampard Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265645282010#c1812590487543780771'> February 9, 2010 at 12:08 AM

    chelsea dah masuk dah dalam kelompok team terbaik di dunia...sejak menang epl time tahun 2004/2005 dengan 2005/2006 tu, ramai pihak termasuk pengkrtik bola sepak tu dah mengiktiraf chelsea sbg team terbaik di dunia....

    ~keep the blues flying high~

     

  12. hafizdin18 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265645368950#c6429317601070454528'> February 9, 2010 at 12:09 AM

    haha luahan kekecewaan fans sengal yang cakap ape entah aku tak faham...

     

  13. Edwin Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265646891971#c2053652735062362395'> February 9, 2010 at 12:34 AM

    jambol yang sangat "cerdik":
    team2 hebat biase ar kalah dgn team lemah skli skala...barcelona tu,last year diorg jadi champions,diorgpun pernah kalah dengan team2 lemah tapi tetap bleh jadi hebat...
    untuk pengetahuan ko yg sangat "cerdik" ni,haha chelsea dah jadi team terbaik start dari zaman mourinho lagi...diorgpun dah beat best team in the world barcelona season 2004/2005...
    dan untuk otak ko yang "cerdas" tu, chelsea hampir2 nak masuk final ucl last year tapi disebabkan ref yang agak "cerdik" cam ko tu , memberikan free2 kepada team barcelona masuk final...

     

  14. hafizdin18 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265648777260#c7336348650992532814'> February 9, 2010 at 1:06 AM

    haha klakarlah mamat jambori tu,kalau aku nak cakap bodoh marah,
    camni ar chelsea dah jadi juara epl season 2004/2005 dan 2005/2006..they champions fa cup 2007 & 2008...they enter final uefa cl in 2007/208 and nearly to be a champions ucl...
    that a great reason to prove that chelsea is best team in the world now...
    skrg ni sape yg cakap chelsea not are best team in the world, mereka boleh aku golongkan sebagai kelompok bodoh dan katak di bawah tempurung cam ko jambori

     

  15. amer_lampard Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265649948431#c2719690338451493833'> February 9, 2010 at 1:25 AM

    haha...sian ko mung...kalau ikut status dan kekuatan, chelsea jauh lebih baik dari liverpool dan arsenal..fokus kita pasni hanya mankayu je,beat mankayu di old kerepot kita team terbaik...arsengal dan liverbul dah ketinggalan dah,xsetaraf dah dgn kita dan mankayu..

     

  16. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265651721276#c8537109813659079263'> February 9, 2010 at 1:55 AM

    biase la wei team hebatpun kena kalah jgk tapi kalah bkn cam arsenal,asyik kalah je...

     

  17. PuanNoh Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265652851449#c529028272757107722'> February 9, 2010 at 2:14 AM

    asal mamat jambori tu,bajet bagus la konon..setahu saye, banyak player2 n manager2 terbaik cakap chelsea hebat dan chelsea mmg hebat,nak dengki sal ape,heranlah aku

     

  18. ahmad Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/wengersila-tutup-mulut.html?showComment=1265726783794#c6086799927682424790'> February 9, 2010 at 10:46 PM

    Pulanglah pada Tuhan cahaya kehidupan
    Syarat bahagia di dunia
    Akhirat kekal selamanya pada Allah


    Sudah menjadi lumrah kehidupan di dunia
    Cabaran dan dugaan mendewasakan usia
    Rintangan dilalui tambah pengalaman diri
    Sudah sunnah ketetapan Ilahi

    Deras arus dunia menghanyutkan yang terleka
    Indah fatamorgana melalaikan menipu daya
    Dikejar dicintai bak bayangan tak bertepi
    Tiada sudahnya dunia yang dicari

    Begitu indah dunia siapa pun kan tergoda
    Harta, pangkat dan wanita melemahkan jiwa
    Tanpa iman dalam hati kita kan dikuasai
    Syaitan nafsu dalam diri musuh yang tersembunyi
    Pulanglah kepada Tuhan cahaya kehidupan
    Keimanan ketakwaan kepadanya senjata utama



    Sabar menempuh jalan tetapkan iman di hati
    Yakinkan janji Tuhan syurga yang sedia menanti
    Imanlah penyelamat dunia penuh pancaroba
    Hidup akhirat kita kekal bahagia
    Imanlah penyelamat dunia penuh pancaroba
    Hidup akhirat kita kekal bahagia

    Pulanglah pada Tuhan cahaya kehidupan
    Syarat bahagia di dunia
    Akhirat kekal selamanya pada Allah
    Allah

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png