Aku dah agak dah...

Posted by KampungChelsea On Thursday, February 11, 2010
 Lastly kita kalah jugak dengan Everton.Selepas mengharungi 10 match tanpa kalah, pagi tadi kita ditumbangkan secara tiba-tiba oleh team yang sangat bernasib baik itu 2-1.Kekalahan team kita pagi tadi sememangnya sudah dijangka oleh aku kerana team rival seperti Everton sudahpun mengenal 100% kelemahan team kita dan kita dapat lihat ape yang mereka lakukan pagi tadi.Bagi sesape yang rase konfiden dengan kemenangan chelsea dalam match ini sebelum ini, pesanan aku ialah untuk next match, better kita kena careful dan just predict sahaja kerana kita tidak tahu ape yang terjadi bile sepak bola mula ditiupkan.Kurangkanlah konfiden kerana jika terlebih konfiden akan memakan diri sendiri jugak, so baik ade sedikit perasaan low profile dalam diri.Sebelum ni aku dah cakap yang peluang untuk menang match tadi ialah 50%-50% dan jangkaan aku sentiasa mengena untuk match camni.

Mesti korang pelikkan ? Biler lawan team rival seperti Wigan,Aston Villa,Manchester City,Birmingham dan Everton kita sukar untuk tumbangkan mereka dan biler lawan team top three cam Sengal,Mankayu dan LiverFool kita mudah sahaja menewaskannya.Ini adalah faktornya utamanya :

1)Team Rival seperti Everton sudahpun mengetahui kelemahan team kita pagi tadi.Ini dapat dilihat apabila untuk second half kita langsung tidak mempunyai good chance.Drogba on top form tapi langung tak der peluang terbaik untuknya.Anelka ? haha no komen.

2)Player kita dah set-up dah biler lawan team rival yang bertaraf rendah, kita pasti akan mengecapi 3 mata dengan penuh.Namun semuanya memakan diri sendiri dan tengoklah dalam match ini, kita bermain sangat teruk.Moyes sememangnya pakar research.Hasil daripada "lawatan tanpa izinnya" di Stamford Bridge ketika kita menang 2-0 dengan sengal, Moyes memang dah buat research terbaik dalam match tersebut dan nampaknya research Moyes memang menjadi dalam match ini dan ia sudah dijangka oleh aku.

3)Mental takder beb.Kekutan fizikal ade tapi kekuatan mental takder.Player kita tak boleh nak hadapi mental dengan baik apabila berhadapan dengan team rival.Lawan team Top Three, kekuatan mental kita menguasai match tetapi biler lawan team rival, lain pulak yang jadi.Menghadapi Everton di tempat mereka sungguh susah giler beb, campur plak dengan penonton mereka yang memang dah "giler".Itu pasal kena prepare mental 100% beb, dan untuk pagi tadi 0% mental dari player kita.

4)Terry,Ivanovic,Ballack,Lampard,Zhirkov,Drogba,Anelka...semuanya main berterabur.Aku mengharapkan sentuhan dari abang Joker kita namun dia tak leh main coz cedera.

Kesimpulannya aku tak bangun langsung untuk match pagi tadi.Tengok match delayedpun nak dekat pukul 7.30 tadi.Biler bukak je tv dan picit kat remote channel 812, tiba-tiba everton dahpun leading 2-1 dan aku hanya berkata "Hahaha, aku dah agak dah..."

14 Response to 'Aku dah agak dah...'

  1. Edwin Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265854735612#c5547354772412034351'> February 11, 2010 at 10:18 AM

    cibai,drop points lagiey,kuciwa la camni

     

  2. BudakKodok Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265855485075#c773955576792849873'> February 11, 2010 at 10:31 AM

    cech mmg superb save penalti,but at least we lost,so frust

     

  3. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265856061213#c4575638837647498827'> February 11, 2010 at 10:41 AM

    hahahaha kalah! padan muka! mulut longkang! tau nk mencarut n maki team lain je kan da kena!

     

  4. amer_lampard Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265868841162#c4255910254042189291'> February 11, 2010 at 2:14 PM

    ni sape plak ni...anyway kalahpun still duk atas

     

  5. blues4ever Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265869802231#c7242415998939330597'> February 11, 2010 at 2:30 PM

    tuan rumah, nk mintak tolong leh tak? bole tak lain kali jgn kutuk or hina team lain? matang la sikit wei, nape mesti nk kutuk2 maki2 team lain mcm org xbetamadun? skang kita da kalah? sape yg malu? kite jugak, xde gunanye kite nk kutuk2, cool suda la,

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265872588450#c3253580547888100957'> February 11, 2010 at 3:16 PM

    tepuk dahi gua beb...

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265885215642#c4085787769428076561'> February 11, 2010 at 6:46 PM

    ko ni cam fans sengal blues4eva...ske hati aku la nak kutuk team yg aku benci,aku kutuk team sengal pasal aku benci dengan fans sengal tu,kalau fans sengal tu ok,akupun malas nak kutuk team sengal tu,

     

  8. blues4ever Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265887848998#c3931194655276651167'> February 11, 2010 at 7:30 PM

    aku bukan fan arsenal, man u, livepool, aku xtgk pon blog diorg ke fb diorg ke tah ape pon la, aku just tego je, aku xnk nanti bile org bace blog ni diorg ingat sume fan blues kaki kutuk, kaki maki org, stakat ni xde pulak aku kene kutuk tahap maki hamun dgn diorg, kalo ye pon diorg ade kutuk kita bia jela diorg, org bodoh, kalo kite layan kite pon same jadi cam org bodoh, rilex jela mat... kita sokong chelsea sebab kita minat dgn team ni, diorg bia lantak diorg, aku just tego je sebab sejak akhir2 ni aku nampak mcm ko da lebih sgt, siap kate team lawan pondan lagi, last2 kite balik yg ter'pondan' hahaha... itu pandangan aku la kalo ko xnk terima xpe, GO Chelsea!!

     

  9. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265887974245#c3265512174251955153'> February 11, 2010 at 7:32 PM

    KAH KAH KAH DGN EVERTON PON LEH KALAH...ADE ATI NK PGG PIALE.. PLYER CHLSHIT MEN POMPUAN PNDAI LA..HAHAHAHA

     

  10. jambori Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265892798324#c6785574629761292721'> February 11, 2010 at 8:53 PM

    hahaha...yg penting air ludah ballack balik ke mukanya.Ada betul ka umar?

     

  11. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265902177523#c5711925172534411104'> February 11, 2010 at 11:29 PM

    ade aku kesah ? haha...alasan aku mudah je beb, kalahpun still top of the league...n kepada sengal,korang wajib xkan leh satu pialapun musim ni,xcaye ? tgk ar...

     

  12. esofagus Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265902689335#c7679752670390457728'> February 11, 2010 at 11:38 PM

    normal la..da ni blog supporter chelsea, mesti la kne up kn chelsea..

    biase la kutuk2, ade time kte kne, ade time kte kutuk team laen..well, what comes around goes around..

    tapi tak payah la sampai maki2..

     

  13. BudakKodok Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265905135196#c1126110957426613270'> February 12, 2010 at 12:18 AM

    blues4eva tu fans sengal tu,xyah dilayan,menyamar jadi fans chelsea tue,tipu je si blues4eva tu

     

  14. meyour Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/aku-dah-agak-dah.html?showComment=1265910494310#c6624292256416301699'> February 12, 2010 at 1:48 AM

    STILL GOT THE BLUES!!!!!

    http://meornamedepanku.blogspot.com/

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png