HuLLaLaHuLLaHooOoOPpP....

Posted by KampungChelsea On Wednesday, February 03, 2010

Tengok match delayed balik tadi pukul 1.30 petang hinggalah pukul 3 petang.Selepas trauma dengan kejadian "tertido sambil sakit kepala" pagi tadi...aku terus buat research match delayed hull lawan Chelsea petang tadi ,8 probs telah dijumpai dalam researching aku ini :
1) "Singa kuning memang dahagakan darah dan makanan, sedangkan singa biru dah terlebih makan makanan sambil kembung perut dan tak boleh nak berjalan banyak dah".

Biler dua-dua singa ni lawan, mestilah singa kuning akan menang sebab die lapar.Tak faham ? Macam ni jelah Hull City sememangnya dah lame dah buat research menjelang menetang Chelsea ni.Dari segi persiapan, taktik dan cara permainan memang memihak kepada mereka.Sebelum ni lawan team-team slow, kenapa dan mengapa mereka main teruk tapi lawan team hebat mereke main hebat ? Jawapannya ada pada 3 strategi yang aku cakap tadi.Persiapan, taktikal dan cara permainan.Mereka tak rase ape-ape kalau perform tak baguh time lawan team yang setaraf dengan mereka tapi jangan main macam taik biler lawan team cam Chelsea.Buktinya ada pada first season musim ni biler kita sukar nak menang dengan mereka di stamford bridge 2-1.Hull memang Hullalahoop...Ada sedikit Dejavu dalam match pagi tadi.

2)Dengan kes SKANDAL Terry yang belum reda, penyokong Hullalahulahoop megambil advantange di halaman mereka dengan mem"boo"kan ketua kita tu every he touched the ball.Bermain di gelanggang lawan campur plak dengan fans mereka yang tak henti-henti mencemuh team kita sememangnya menyukarkan misi kita untuk meraih 3 mata.Tu pasal Lampard asyik shoot berterabur time main kat gelanggang luar.Anelkapun same jugak, tak pandai passing perfect ball cam Drogba.

3)Ashley Cole dan Joe Cole tak jadi starter dalam match ni dan hanya menjadi pemain gantian sahaja.Tapi biler dua-dua Cole ni masuk aku boleh nampak jentera serangan chelsea semakin up to the strike.Joe Cole punyer passing memang ok tapi masih lemah dalam finishing.

4)Aku persoalkan peranan dan tugas Ballack dalam skuad Chelsea sekarang ni dan especially dalam match ni.Aku hanya tahu posisi Ballack sahaja di Chelsea sekarang ini iaitu bermain di posisi midfielder defensif.Sebab posisi dan tugas yang dia pikul sekarang ini tak menjadi.Try nak score tapi tak score.Ingat lagi separuh masa pertama pada minit ke 25, Ivanovic punyerlah passing mantap kepada Ballack.Tapi ape Ballack buat ? dia tanduk bola macam dia kali pertama belajar tanduk bola.Aku rase kalau bagi kat Drogba ni konfem masuk beb.

5) Dengan barisan midfielder yang kurang berkualiti sekarang ini, aku mengharapkan sentuhan kembali oleh pakar midfielder kita iaitu Essien.Biler Essien xder dalam line-up chelsea, barisan midfield kita lemah beb.Lampard tak macam dulu dah.Kalau dulu, dia passing memang perfect giler campur plak dengan shoot jarak jauh yang memukau mata aku.Tapi sekarang ? BlaBlaBla.....Playmarker sepatutnya memainkan tugas sebagai menghantar bola dengan baik tapi playmarker itu sendiri yang main berterabur.

6)Hahaha inilah dia sejak dari era zaman Mourinho lagi sehinggalah membawak kepada zaman Ancelotti, kita masih lagi mempunyai kelemehan yang sangat ketara.Ape kelemahan itu ? High Ball atau dalam kamus dictionary Bahasa Melayu ialah bola tinggi.Itulah kelemahan barisan team kita especially barisan defend kita yang memang tak boleh blah nak hadapi high ball dengan baik.Hull City memang asyik bagi bola tinggi je tadi, dan bler diorang asyik bagi high ball, player kita tak tentu arah dan Cech pulak, aku nampak asyik nak keluar posisi je biler team hull tu buat high ball.Dan ape jadi ? Hull dah dapat score gol dan leading kita 1-0 melalui set piece dari high ball mase first half.

7) Hull City wajib kena berterima kasih kepada goalie diorang iaitu Myhill coz dia punyer save dalam match ini memang superb.Save dari Myhill sehebat time dia jadi hero mase Hull seri kosong-kosong dengan Spurs beberapa minggu yang lalu.Sturridge ade peluang terbaik untuk memberikan chelsea 3 mata dalam match ini, dia lari dan dia shoot dengan kencang bola namun bola tersebut diselamatkan leh Myhill.

8) Secara puratanya dan secara keseluruhannya aku boleh cakap kita main masih lagi ok dan baik.Aku dah buat research dalam match delayed ni dan aku tak boleh nak cakap team kita main teruk pasal kita ade banyak peluang dalam match tapi kita sia-siakan.Still good show but not unlucky.Harap lawan Sengal hari ahad ni kita akan buat yang lebih bagus dan lebih terbaik dari match ini.Formasi diamond perlu dikekalkan kerana Drogba is back.Kalau nak gune formasi 4-3-3 time lawann sengal nanti, kena buang Anelka beb.Anelka mane boleh jadi midfielder attacking.Dia just solid striker.Tengok la dalam match dengan Hull ni, ade die boleh missed bola dan tersalah sepak time peluang terbaik ade kat die tu.

6 Response to 'HuLLaLaHuLLaHooOoOPpP....'

  1. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/hullalahullahoooooppp.html?showComment=1265199368193#c8316101521069228939'> February 3, 2010 at 8:16 PM

    ahad ni kita hosting the gunners... mungkin nasib kita kali ini lebih baik.

     

  2. hafizdin18 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/hullalahullahoooooppp.html?showComment=1265203123847#c1203955031402513688'> February 3, 2010 at 9:18 PM

    harap cenggitue la,...

     

  3. BudakKodok Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/hullalahullahoooooppp.html?showComment=1265211713992#c492919972258492605'> February 3, 2010 at 11:41 PM

    akupun harap camtu

     

  4. chempiang Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/hullalahullahoooooppp.html?showComment=1265218979308#c7578736545077514417'> February 4, 2010 at 1:42 AM

    aku rase..deco ssuai ltak defensive midfielder...deep plamaker role..sbab die mnjdik men stu compare tip diamond..lwan arsenal,ak berani konfem,drogba akan skor..hehe

     

  5. feal Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/hullalahullahoooooppp.html?showComment=1265279871711#c745946079720007274'> February 4, 2010 at 6:37 PM

    ancelotti must alert yg dia ptut ltak a.cole kt first-half, deco pla prlu krangkn pegang bola lama2, anelka x kluar mainan...lain2 ok, cma drogba dpt bola skit sj msa tu.....
    all can change when essien come back.................
    great ivanovic, fully deserved the ball...

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/02/hullalahullahoooooppp.html?showComment=1265288583861#c8003839539473616108'> February 4, 2010 at 9:03 PM

    haha chempiang, deco nak jadi defensive mdf,? hancur bro..hancur..haha..die sesuai jadi mdf striker..tapi xbleh nak striker,haha..hold bola mmg pro la tapi bab2 finishing same je cam ballack dengan joe cole

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png