Fulham 0 Chelsea 0

Posted by KampungChelsea On Tuesday, February 15, 2011
Akhirnya tertutup sudah pintu kejuaraan liga after draw 0-0 dengan fulham tadi.Tak de ape2 yang nak dikatakan sebenarnya sebab storyboard minggu ni masih same je macam minggu lepas.

Taktikal.Tengok sahajalah mengenai taktikal.Formasi berlainan tapi taktikal tetap xmenjadi.Kalau minggu lepas 4-3-2-1 n minggu ni gune balik 4-3-3.Cume yang kurang berkesan ialah taktikal dari manager itu sendiri & not formation.Meletakkan Didi di bench & membiarkan Torres keseorangan di samping back-up serangan yang tumpul seperti Nik & Flo tu langsung xmemberikan ape2 sumbangan.Kesilapan CA makin terserlah apabila die baru memasukkan Didi di separuh masa kedua.Selepas sahaja Didi masuk, game terus nampak berbeza.Serangan terus jado aggresif.Alangkah bagusnya kalau Didi terlebih dahulu dimainkan sebagai 1st eleven dalam match ini.Sekali lagi strategi CA gagal.Kalau korang nak tahu, Didi lebih on-form perfomancenya di gelanggang lawan dari gelanggang sendiri.Contohnya tengok ajelah game dengan Liverpool,Spurs & Bolton.Away terbaik dari Didi.Wake up CA.!

Level Confidence. Flop of the match aku hadiahkan kepada Nik,Flo,Lampard & el-nino.Nik terbaik di game sunderland tapi hampeh di game kali ini.Flo plak hanya mampu membawa bola namun shooting lemah serta passing x kemas.Lampard xde function, bergerak ke hulu ke hilir entah ke mana hala.Ingatkan dah sembuh bleh bagi support kat bahagian midfield tapi bahagian tengah makin teruk jadinya, hantaranpun xkreatif cam dulu.Pasal el-nino plak, memang pening.Buat mase skrg kite xleh cakap berbaloi ke tidak 50 juta pound tu, cume yg bleh dikritik ialah tahap peningkatan prestasinya.Bukan nak suruh tup tap dah jadi power, cume nak tengok improvement dari semasa ke semasa.

Dalam game ni el-nino masih kelihatan sebagai striker biasa yang terkinjai-kinjai mencari bola.Nampak perfomance die lebih teruk dr minggu lepas.Punyalah cantik long pass dari Luiz, bleh plak die buang bola cmtu je.Aku rase itu peluang terbaik untuk die score 1st goal for Chelsea.Inilah yang aku maksudkan level confidence player kite skrg ni.Ade yang improve namun kebanyakannya masih di-tokok lama.Main bagus hari ni, esok main hampeh balik.Kite mahukan konsistensi tempo permainan.

Positif, yang positifnya ialah di bahagian pertahanan.Bahagian pertahanan makin mantop,kebal & kental.Tidak lupe juga pujian untuk last brilliant save penalty dr Cech.Memang tak dpt dinafikan respons Cech lebih peka dari respons serangan chelsea.Tak de die, memang sah kite kalah dengan fulham, tu mmg sudah pasti.Man of the Match rasenya Luiz.Luiz memang bagus.Wlpn die buat fault last2 minit utk penalty kick fulham tu, tapi overall die dah beri yang terbaik untuk CFC.Passing cantik sampai siap buat bicycle kick lagi,pehhh.Mane nak dapat mamat afro yang main gile aggresif cam tu bai.Defensive xyah cakaplah memang power.Better lepas ni macam biasa kena mantainkan JT feat dengan Luiz.Ivan main right back.Player Fulham buat attacking kaw2pun memang xleh lepas 2 mamat tu.One more, congrat too for Ramires.Masih bagus setakat ini prestasi semasanya.Level confidence mantain improve.Passing bagus, defensive cun cume bab2 shooting je lemah, harap wat exercise byk2 utk aspek tu.

Secara jujurnya, bukan kejuaraan epl je dah berakhir tapi nak capai top 4 spotpun aku rase susah gak.Peluang memang 50%-50% tapi tengok standing league terkini skrg ? Spurs 47 point, 2 mata di depan kite yang berada di tangga ke-5.Memang lepas ni better kite fokus untuk trofi2 seperti UCL & FA Cup je.Lebih penting fokus untuk top 4 spot, slot ke UEFA CL musim depan.Akhir kata, aku sangat kecewa dengan taktikal dari CA skrg ni.Rase macam makan nasi basi je.Ape2pun menang, seri atau kalah, aku tetap KTBFFH.

P/S : Aku ingin mengucapkan selamat menyambut hari Maulidur Rasul 1432 kepada semua die hard fan chelsea yang beragama Islam.Bola, bola jugak tapi hari keputeraan Nabi Muhammad kite ni jangan lupe plak erk.

8 Response to 'Fulham 0 Chelsea 0'

  1. ~ch@wi~ Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/fulham-0-chelsea-0_15.html?showComment=1297744752107#c6320359033610196777'> February 15, 2011 at 12:39 PM

    siyes aku ckp mmg aku kcwa gila babeng dgn aktikal CA ni, didi sepatutnya main dr fes half lg..aku rasa pemain trbaik utk chelsea game pagi td aku bg kat luiz dgn ramires..luiz mmg mantap, brbaloi sgt2 kita beli dia...

     

  2. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/fulham-0-chelsea-0_15.html?showComment=1297758479589#c7619477359638683802'> February 15, 2011 at 4:27 PM

    Hmm.. dari sblm ni ak ckp, beli david luiz berbaloi. skrg mmg totally berbaloi utk feat ngan JT kita :).

    Tapi kecewa ngan torres, still x berbaloi. 50mil tu. hope2 dia sedar la, takut gak kemarau lagi dia ni bila masuk team mane2 hehe :p

     

  3. Kufazuke Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/fulham-0-chelsea-0_15.html?showComment=1297759381798#c6915426200460427519'> February 15, 2011 at 4:43 PM

    aha.. kalo korang perasan, CA sebenarnya bg taktikal yg btul... tapi team kita still xmantap.. el-nino, good... drogba good... sumer2 good... tp ader kekurangan dlm team... kita sudah hilang "joe cole".. seorang playmaker utk bg bola2 cantek n pembuka permainan di tengah...dats y bhgn pertahanan kita kental... sbb defensive midfielder bkan main hebat2.. dulu kita ada joe cole, deco sbg pemain yg boleh passing2 cantek... tp diorg blah je, CA amek player defensive plak... beli benayoun utk ganti playmaker tp bila mamat tu injured, xde backup... nak arap lampard je takleh jgak... dia attacking medfielder... essien, mikel? defensive... abes saper nak bukak permainan nya? striker2 kita bagus.. cumer perlukan backup or playmaker yg bleh deliver bola pd mereka...

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/fulham-0-chelsea-0_15.html?showComment=1297768501846#c5323557972788135427'> February 15, 2011 at 7:15 PM

    kufazuke
    -aku rase taktikal coach yg salah...player dah main bagus...cume taktikal kureng..lebih2 lagi bile carlo letak drogba di bench, n bile die masuk je, game nampak different...

    that why aku cakap taktikal carlo makin xmenjadi...bukan skrg je, dari tahun lepas lagi...

     

  5. Mad Maddock Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/fulham-0-chelsea-0_15.html?showComment=1297829924752#c2308403692522295025'> February 16, 2011 at 12:18 PM

    This comment has been removed by the author.

     

  6. Mad Maddock Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/fulham-0-chelsea-0_15.html?showComment=1297830060107#c6813298604233401666'> February 16, 2011 at 12:21 PM

    aik KC baru nk mgaku..aritu bkn main lagi..hahaha

    Kufazuke aku sokong hang..

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/fulham-0-chelsea-0_15.html?showComment=1297868885934#c3032758071221742462'> February 16, 2011 at 11:08 PM

    adoi,..
    xpelah.
    tp luiz mmg terbaik la

     

  8. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/fulham-0-chelsea-0_15.html?showComment=1297925209845#c5745545673930300278'> February 17, 2011 at 2:46 PM

    belom ckup mantop lg chelsea nie...
    torres kene main sub je dulu...
    drogba 1st eleven...

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png