Formasi & Taktik untuk El-Nino

Posted by KampungChelsea On Friday, February 04, 2011
Secara umumnya kite semua still xleh bagitahu lg sama ada pembelian El-Nino itu berbaloi atau tidak.Yelah performpun x lg, cmner nak tahu die bagus ke x.Maybe kalau yg dah tahupun, rasenye CA & geng2 Chelsea je.Tupun hasil dr training yang dibuat oleh kem kite kelmarin & hari yang sebelumnya.Hari rabu lepas, el-nino dahpun start training tp secara bersendirianlah & petang tadi, baru die berlatih bersama geng2 Chelsea yang lain.Tak lupe juga, debut face to facenya dengan Luiz.Hmmm baguslah, biar die tajamkan lagi skill penyudahnya serta adapt dengan style permainan kreatif Chelsea.

Sempena big 7 match (xleh panggil big 4 dah pasal team tu dah kelaut die punya standing league) hari ahad nanti, hari yang sangat teristmewa untuk el-nino.Yup, menentang ex-team yang skrg ni dibanjiri oleh kebencian kebanyakan bekas penyokongnya itu, mane xspecialnya kan ? Bayangkan cmnerlh celebration yang akn dibuat oleh el-nino kalau die scored lawan pool nanti.Harap die buat gaya bongkak cam Adebayor, baru best.Score gol n terus menuju ke ex-supporternya & show his stylish goal kat diorg,kehkeh.

Sure ke x , aku tak pasti sama ada die bakal bermain lawan pool nanti.Terpulanglah kepada CA untuk menentukannya.Harap CA dapat buat line-up terbaik nanti.Yang pasti aku dah ade formasi serta taktik yang paling terbaik untuk el-nino.

Cmni, bagi formasi.Aku prefer baik kite gune 4-3-1-2 atau 4-1-2-1-2.Jika sebelum ni CA asyik gune formasi diamondnya iaitu 4-3-3, namun kehadiran el-nino, aku rase better CA kena tukar skit taste die tu.Fans mahukan Didi feat dengan el-nino, so dengan formasi 4-3-1-2, bahagian midfield & serangan akan jadi lebih solid, begitu juga di bahagian defend.4-3-3 pun okey, cume lawan pool, rasenya baik kite try gune formasi lain plak.Tak semua team kite kena gune 4-3-3 beb.Kena tengok kemampuan sesuatu team tu jgk.Liverpoolpun nampak cam ade improve je dalam 2/3 game terakhir.

Taktik plak, semestinya kite mahu melihat dua striker paling terbaik di dunia berduet sekali.Didi & Torres ade helah yang tersendiri.Gabungan ini lebih hebat dari gabungan shrek & bebaltov & maybe sama taraf je dengan gabungan CR7 & Messi.Kekuatan el-nino ? el-nino seorang striker yang mempunyai visi berkualiti dlm bab2 penyudah.Sometimes skill die sukar dibendung & sometimes tempo permainnya biasa.Terpulang kepada respons dari midfield kite skrg ni.Jika midfield kite lebih kreatif di atas padang, so  mereka boleh contact baik dengan el-nino melalui skill serta passing.Cam Didi, kite bleh nampak die kdg2 on-form n kddg x form sgt, so that why kite kena duetkan die dengan el-nino with formation 4-3-2-1/4-1-2-1-2.Formasi 4-3-3 ,kite akan lihat torres akan berada di tengah2 posisi strike.Kire el-nino jadi solo strikerlah beb, di samping nik jadi left winger & didi right winger.Hah tu kalau kite gune formasi 4-3-3.Formasi lawan team cikai2 blehlah.Lessonnya kite bleh lihat kisah buruk yang terjadi di Emirates Stadium tahun lepas.Ia menunjukkan kite xleh pakai formasi 4-3-3 lawan team yg bertarafkan King Kenny.

Cmner dengan Nik plak ? Actually ade 2/3 org yg dah tanye soalan ni kat aku, so aku terpaksa juga menjawabnya.Nik okey.Last game dengan Sunderland, die perform terbaik.So masa depan die aku rase masih selamat di Chelsea.Cume ade sedikit perubahan mengenai posisinya.Dengan kehadiran el-nino, rasenyer nik sesuai diletakkan di posisi attacking midfielder, maksud aku di bawah didi & el-nino.Kire jadi striker gak, cume lebih kepada back-up didi & el-nino.Flo & Lampard bleh cover gak di bahagian serangan jika Essien full control with his position midfield defensive.Dah cmner dengan Ramires ? McEachran ? alah simple je, diorg bleh main sub.Kalau Flo tetibe jiwa kacau, bleh tukarkan die dengan Ramires.McEachran bleh amik tempat Lampard kalau lampard tetibe injured lagi.Macam Kalou, aku tetap prefer die jadi super-sub, tu je best option yg kite ade skrg ni.

Ops lupe nak bagitahu function Luiz.Mamat afro brazil ni bleh juga dimainkan 1st starter sprt el-nino cume keadaan skrg maybe aku rase, kurang elok.First sebab die perlu sesuaikan dgn gaya game play Chelsea  dulu.Untuk main sub n back-up xde masalah sgt.Pembelian Luiz tupun juga disebabkan kite mahukan back-up yang sesuai jika JT injured lagi.Skrg ni Alex masih break with his injury, so no probelmo kalau Luiz nak feat dengan JT.Luizpun bleh main left-back, that good if Ash injure lah.Cume pesanan aku, biar die adapt dulu dengan tempo permainan Chelsea.Ok ?

Pendpat korang cmner plak ? Aku dah bagi formasi serta taktik untuk Torres & Luiz, korang cmner plak ? Ade opinion lg baik dr aku ? hehe.

9 Response to 'Formasi & Taktik untuk El-Nino'

  1. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/formasi-taktik-untuk-el-nino.html?showComment=1296802682237#c8262088724729709125'> February 4, 2011 at 2:58 PM

    untuk game lawan liverpool minggu nie...
    ak prefer 4-2-3-1...
    ak ingat lagi last game lawan liverpool...
    midfield kita kalah ngn diorg...
    senang2 je control game...
    harap ancelotti ambik pemgajaran last game kita ngn liverpool...

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/formasi-taktik-untuk-el-nino.html?showComment=1296805651480#c5258991739575390928'> February 4, 2011 at 3:47 PM

    galileo
    -hmm lawan lvrpool kat anfield tu kalah 2-0...tupun kalah sebab torres...torres yg score...liverpool patut berterima kasih kat torres,..xde die,xde maknenya bleh menang hari tu...

    tp galileo, aku xrase yg ancelotti akan gune formasi yg aku ulas...sebab die gemar gune 4-3-3...dr start season sampai skrg,asyik gune formasi tu je...

     

  3. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/formasi-taktik-untuk-el-nino.html?showComment=1296827021818#c8503926325581668190'> February 4, 2011 at 9:43 PM

    ak rase ancelotti pakai 4-3-3 gak...
    tp kalo dia pakai 4-3-3...
    minx2 lah midfield tu biar lampard essien mikel..
    moulouda biar main forward/sub...
    baru kuat midfield...

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/formasi-taktik-untuk-el-nino.html?showComment=1296833934252#c6152478935828669902'> February 4, 2011 at 11:38 PM

    galileo
    - tp kalau Ancelotti nak gune 4-3-3 gak, aku xde hal..cume line up wajib cmni

    cech
    bosingwa - terry - ivanovic -a.cole
    essien - ramires - lampard
    drogba - torres - malouda/anelka

    mikel xleh main 1st eleven...game dgn sunderland, byk fault..ramires kena isi kat bhgn midfielder defensive...sebab perfomance die dah improve skit...mikel perfomance ke laut...kite kena pilih player yg ade function n improve..xleh pilih player yg asyik buat fault je kat atas padang...

     

  5. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/formasi-taktik-untuk-el-nino.html?showComment=1296845047683#c7832216509696939865'> February 5, 2011 at 2:44 AM

    ntah lah...
    ak rase mikel lagi ok defensive dari remires...
    remires game lwn team bawah2 boleh dia perform...
    game liverpool nie...
    mmg kene bg mikel...
    dia ad pengalaman main dgn liverpool nie...

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/formasi-taktik-untuk-el-nino.html?showComment=1296845850268#c86320021314633316'> February 5, 2011 at 2:57 AM

    bukan ape,tgk last game mikel hambar...ramires dah improve...bile player dah improve, die akan teruskan rentak tersebut utk next match plak...macam yg sebelum nipun aku xske dgn ramires n aku prefer mikel than him , tp tgk perfomance die ade peningkatan dr semasa ke semasa, die layak main 1st starter than mikel...

    tgk die punya defensive lawan everton hari tu ? die halang shoot dr saha tu, pehhh..rasenyer mikel xleh buat,pasal die tahu wat fault je...shooting berterabur,passing slow...

    itu bukan opinion aku, tp benda realiti yg berlaku,hehe

     

  7. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/formasi-taktik-untuk-el-nino.html?showComment=1296908249542#c3256866791632544360'> February 5, 2011 at 8:17 PM

    xpe2...
    kite tgk je game ahad nie sape kepala otak sama ngn ancelotti...
    kahkahkah

     

  8. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/formasi-taktik-untuk-el-nino.html?showComment=1296912195430#c5523774655233604221'> February 5, 2011 at 9:23 PM

    haha, mmglah...kalau ikut kepala ancelotti mmg die akan turunkan mikel in mdf defensive..

    kalau ikut aku, aku turunkan ramires dulu baru mikel...

     

  9. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/02/formasi-taktik-untuk-el-nino.html?showComment=1297053989739#c4703987193004311586'> February 7, 2011 at 12:46 PM

    Hmm.. klau tgk pada 2 pembelian terakhir kem kita, ak rase team kita xleh pkai da 4-3-3 sangat. itu leh pkai mayb utk lawan team2 sederhana. klau team2 hebat, kene pkai 4-3-1-2.

    Cech-Terry-Luiz/Ivanovic-Bosingwa/ivanovic-Cole-Ramires/mikel-Essien-Malouda-Lampard-Torres-Drogba. :D

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png