Two is too good.!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, September 29, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 minggu yang lalu, kite menelan kepahitan apabila tewas mengejut kepada Newcastle & minggu ini kite tewas juga 1-0 kepada City.Kire match pagi tadi boleh dianggap match pengubat duka yang lara di kala 2 match sebelum ini kite tewas kesemuanya.Kemenangan mudah 2-0 ke atas France Champions, Marseille cukup sekadar memberi semangat kepada barisan player kita menjelang pertemuan derby clash menentang Kindergaten Champions every season iaitu Arsenal hujung minggu ini.

2 gol kemenangan masing2 dijaringkan oleh Abang JT & Nik.Ingin aku jelaskan bahawa match pagi tadi, barisan kite mempamerkan persembahan yang sangat baik dan menguasai hampir keseluruhan perlawanan especially di separuh masa pertama.No Frankie & no Didi, tapi player kite still make the best perfomance.

Gol inspirasi JT tercipta pada minit ke-7.Guess who assist to JT? KAKUTA.! Kakuta amik corner kick tu beb dan terus pass ball tepat kepada JT and JT score with his left boot to beat Marseille defender & also France Goalkeeper, Steve Mandanda nearly at the post.Very perfect start.! 7 minit kemudian, kem kite dihadiahkan sepakan penalti selepas Stephane Mbia menahan bola dengan tangan dalam menggagalkan cross Essien.Nik seperti biasa menggalas tugas yang ditinggalkan oleh Didi & Frankie dan menyempurnakan sepakan penalti dengan penuh selamba menewaskan Mandanda merangkap rakan senegaranya untuk menjadikan kedudukan 2-0.Scoreline 2-0 tamat sehingga ke wisel penamat dan kem kite memperolehi 3 mata penuh di pagi rabu yang cemerlang.Cemerlang untuk The Blues & cemerlang juga untuk CA.

So, ape kate CA mengenai kemenangan 2-0 ke atas Marseille pagi tadi,


"It wasn't comfortable because the second half was more difficult as Marseille wanted to get back into the game.They put pressure on our midfield and we didn't play as well as the first half but we did create a lot of chances. We had less chance to play from the back.


"The first goal was very good skill from John to score. The game was easier after that but Marseille were in the game until the end.They played good football, attacked and wanted to score.


"I think we're in control of our qualification. This victory was a good step.There is a good possibility that we'll finish in first place"

Tak leh blah aku tengok Nik amik penalty kick.Memang cool habis.Shoot penalti cam nak kuis bole je.Tengok gaya nak amik penalti tu ade lah ala2 cam Marilyn Monroe tengah menari tarian zapin.Jarang bebenor aku tengok player lain amik penalty kick cam Nik tu.Lawak siot, konfem Frankie & Didi gelak sakan habis kat Nik nanti.Haha, cayalah Nik.!

Anyway, good win & good start for us now.Two wins in UCL is the way to make something different for us in this season.Spartak Moscow juga menang dengan MSK Zilina, so kite share 6 mata sama dengan diorang untuk kekal sebagai top of the group F.Top of the group in UCL & top of the league.This is Chelsea.Next match is against Arsenal on this sunday.Are u ready for lost again like last year, Gunners ?

Preview UCL : Kepulangan yang dinanti

Posted by KampungChelsea On Tuesday, September 28, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Kepulangan yang dinanti".Chewah...Cam tajuk lagu rayalah plak,kan ? haha

Sempena dengan match The Blues menentang Marseille dalam saingan UEFA Champions League(UCL) pagi esok(waktu malaysia), sememangnya ia merupakan match yang bersejarah bagi kedua-dua kelab tersebut.

Kepulangan untuk menyambut kembali semula bekas lagenda kita iaitu Didier Deschamps ke stadium keramat, Stamford Bridge yang mana pada suatu ketika dahulu,Uncle Deschamps ini merupakan bekas midfielder kite.Sekarang ini beliau menjadi manager kelab Marseille.Tidak lupa juga untuk fans Marseille yang akan meraikan ex player diorang iaitu Abang Didi kite tapi pada waktu yang agak lewat skit kerana sekarang ini Didi still xleh main lagi coz kena 2 match ban suspension.Main kat Marseille nanti, bleh lah wat majlis yang diorang nak buat tu.

Sedikit info mengenai "Kepulangan yang dinanti" dari Deschamps :

-Selepas 5 tahun Uncle Didier bermain bersama kelab Juventus, kemudian die berhijrah ke kem kita pada tahun 1999.Walaupun hanya satu musim sahaja bersama kite, namun Uncle Didier sempat mencium trofi Piala FA yang dimenangi oleh kem kite pada season itu.Tidak lupa juga dia telah menjaringkan gol untuk kelab kite di pentas UCL ketika menentang Hertha Berlin.

So, ape perkembangan terkini mengenai skuad kite menjelang match pagi esok :

-Tanpa Didi & Frankie dalam pagi nanti, aku tak tahulah ape yang akan jadi dengan barisan midfield & serangan kite.Didi masih lagi dalam match ban suspensionnya itu serta Frankie still berada dalam kecederaan hernianya itu.Melihatkan ketumpulan di barisan tengah ketika menentang City hari sabtu yang lalu sangat merungsingkan aku.Tanpa Frankie, midfield kite tidak berfungsi dengan baik.Ape yang boleh diharap sekarang ini ialah Ramires mesti improve dengan game playnya itu.

-Benayoun & Kalou masing2 dipastikan tidak bermain dan terpaksa berehat lebih kurang 3 minggu disebabkan kecederaan yang dialami masing2.

-Dengan itu, tanggungjawab pastinya terletak pada Flo & Nik yang akan menggalas tugas di barisan serangan kite yang akan menggempur kubu Marseille nanti.

Aku tidak pasti sama ada player2 Marseille berada dalam prestasi terbaik sekarang ini coz mereka juga dilihat mempamerkan prestasi hambar ketika tumpas kepada team Spartak Moscow dalam match pertama UCL musim ini.Bermain di stadium keramat kite, aku yakin barisan pertahanan kite akan menjadi lebih solid serta barisan serangan yang diterajui oleh Nik & Flo akan menjadi lebih berbisa walaupun tanpa bantuan Didi.Di barisan tengah plak, Ramires akan berganding bersama Essien & Mikel.CA juga perlu memberi muka kepada beberapa youngster seperti AanHoltz & McEachran untuk match nanti coz sekarang mereka berada dalam prestasi terbaik lebih2 lagi si McEachran tu.

Barisan kemungkinan :

Cech
Ferreira/Ivanovic - JT - Alex - Ashley Cole
Essien - Mikel - Ramires
Flo - Nik - Sturridge

Jika menang lagi pagi esok, kem kite akan mengukuhkan kedudukan sebagai top of the group F dengan 6 mata selepas di match pertama, kite berjaya membelasah MSK Zilina 4-1.Anyway, peratus kemenangan masih 50%-50% dan aku tidak mahu mendabik dada walaupun match esok, kite bermain di SB sekalipun.Player2 Marseille juga tidak mempunyai sebarang masalah untuk memalukan kite seperti yang dibuat oleh player2 Newcastle dalam saingan Carling Cup beberapa minggu yang lalu.Jangan lupe match akan bermula pada pukul 2.45 pagi dan Live @ Astro Channel 812.

P/S : Hmmm terpaksalah aku tengok secara streaming sebab kat rumah sewa aku tu cam biasalah, xde tibi...Sorang2 plak jenis "bute" bola,adoiyai.

Frankie out for 2 weeks.!

Posted by KampungChelsea On Monday, September 27, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terlepas untuk game lawan Marseille & terlepas jugak untuk match dengan Arsenal hujung mingg ini.Itulah yang berlaku kepada playmarker kesayangan kite ini iaitu Abang Frankie.Nak buat cmner kecederaan hernia tu terlalu serius sehingga die kena berehat lebih kurang 2 minggu.Hmmm, ape2pun get well soon je lah utk Abang Frankie.

P/S : Konfem Ramires ganti tempat Frankie lagi lawan Marseille nanti.Eish, bilelah McEachran nak main 1st starter ni, eish.!

Ramires perlukan waktu

Posted by KampungChelsea On Monday, September 27, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ape yang tak kena dengan Ramires sebenarnya sekarang ini ?

Soalan ini memang ade jawapan yang mudah tapi cara nak selesaikannya sangat susah.Tak kira menang atau kalah, perfomance Ramires masih tetap tidak berubah & tidak ade peningkatan.

So, ape yang perlu CA, Ray Wilkins & kem kite perlu buat sekarang ini ?

1.Pendedahan
-Tidak perlu seperti FAM yang sentiasa menghantar player2 Malaysia ke luar negara tanpa memperolehi hasil ape2pun.Sama jugak dengan Ramires, dia tak perlu dihantar balik semula ke negara asalnya.Dia hanya perlu diberi pendedahan di skuad reserve kem kite sahaja.Ini penting bagi die menyesuaikan diri bersama kem kite nanti.Sekarang dia x dapat sesuaikan diri pasal CA terlalu optimis sangat dengan kemampuan die.Liga EPL bukan seperti liga di Brazil dan player2 muda Brazil seperti Ramires ni perlukan masa yang banyak untuk improve game play die di kem kite.EPL salah satu liga terbaik di dunia dan liga seperti ini memerlukan fizikal & mental yang kuat.Dah ler si Ramires ni mempunyai fizikal tubuh badan yang kecil dan daya pemikirannya juga masih belum cukup kuat untuk menempuh cabaran di pentas kompleks Inggeris.Jangan jadikan nasibnya seperti ape yang berlaku kepada Shevchenko.Selama 2 tahun setengah Sheva bersama kite, dia tetap gagal menyesuaikan dirinya dek kerana pihak pengurusan tertinggi kem kite terlalu menaruh harapan terlalu tinggi sedangkan Jose sedikitpun tidak mempercayai kemampuannya.Berbeza dengan Ramires sekarang ini ialah Ramires masih muda dan Sheva join kite di kala umurnya sudah mencecah usia yang tua.Hanya satu sahaja cara nak tengok Ramires main bagus sekarang ini ialah die perlu dihantar ke skuad reserve terlebih dahulu dalam 1/2 minggu n then, barulah terapkannya ke skuad 1st balik.Amik experience dari skuad reserve terlebih dahulu.Ini barulah proses penjanaan player muda yang betul sebenarnya.

2)Bagi main Super-Sub dulu
-Kalau tak nak jugak hantar die ke skuad reserve, cadangan aku ialah bagi die main super-sub je dulu.Tengok macam mana keadaan die time die main super-sub sebab sekarang dah lebih 2 match die main full time, tapi tak de jugak sebarang peningkatan.So ape kate CA mainkannya sebagai super-sub.Contohnya kalau team kite tengah sedap leading 2/3 gol, hah time tu lah bleh masukkannya dan bagi die main.Itu baru sempoi.Ni ape, perfomance die entah ke mana hala masih nak terus bagi die main 1st, tak sesuailah.Josh McEachran skrg ni perform cantik hasil berkat dari sumbangan pusat akademik & skuad reserve kite.Nak jadi cam Frankie & Didi perlukan masa yang banyak jugak.Tak sampai setengah tahun die duk kat kem kite sekarang ni, xkanlah nak jadi power cam Messi dah.He need more time to perform well.

Itu jelah yang mampu aku katakan bagi kes yang menimpa kepada Ramires ni.Baik mahupun buruk, kite kena tetap support die.Dek kerana perfomancenya yang hampeh, kite tidak boleh kutuknya sesuka hati,Dia masih muda dan perlu menimba banyak lagi experience di tempat kite.Anyway CA masih tetap memujinya walaupun perfomancenya masih dalam keadaan hambar.

He still playing well," say CA

P/S : Aku masih tetap percaya pada kemampuan Ramires.Kalau bukan kite sebagai fans Chelsea, so sape lagi nak support die dari belakang dan depan,kan ?Takkan nak mengharapkan maki hamun dari fans arsenal n liverpool je kat blog orang.Itu bukan professional namanya.

Badi atau Nasib ?

Posted by KampungChelsea On Monday, September 27, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
So far so good...walaupun kalah 1-0 kepada City di Eastlands bukanlah satu episode malang bagi kita.Kita kalah tapi masih top of the league.Bukan senang nak kalahkan City sebenarnya.Lagipun Liverpool juga tewas mudah 3-0 kepada diorang di sana.Kalah tak bererti kite kalah selama-lamanya.Kekalahan seperti ini memang telah dijangka oleh aku.City bukanlah team ayam seperti West Bromwich yang telah dimalukan kita 6-0 di SB pada beberapa bulan lalu.City adalah team power & boleh aku katakan perbelanjaan melebihi 80 juta pound yang dibuat oleh diorang musim ini sangat berbaloi.Yup, berbaloilah kerana dapat menewaskan team Champions seperti kita namun untuk mengakhiri kedudukan liga di tangga ke-4 tidak semudah yang disangka.Musim ini banyak team kecil sudah berjaya mengimprovekan perfomance diorang lebih2 lagi team Sunderland yang telah berjaya menggagalkan 3 mata penuh untuk Liverpool minggu ini dan West Bromwich juga memalukan juara kindergarten every season, Arsenal 3-2 di Emirates Stadium.Mane lagi pahit sebenarnya kalau nak dirasai mengenai kekalahan teruk Arsenal minggu ini.

Mengenai match menentang City itu boleh aku kategorikan match badi kegagalan.Sudah 2 musim kite gagal menewaskan mereka di Eastlands telah menunjukkan bahawa City sememangnya team badi kepada player2 the Blues.Jika team MU mempunyai team badi seperti Fulham & Arsenal lebih kepada team Sunderland, Chelsea juga ape kurangnya.City merupakan salah satu team yang amat sukar ditewaskan.Kadang kala nasib juga menyebelahi diri mereka.Mereka bermain di halaman sendiri & mereka juga mempunyai "orang ke-3" dalam menggagalkan misi kemenangan kem kite.So, siapa "orang ke-3" itu ? Korang fikirlah sendiri erk.

Abang Frankie tak de, memang midfielder kite kurang berkesan. Ramires bermain agak kaku dan takut untuk membawak bola ke kubu lawan musuh.The Bison seperti yang kite harapkan tidak menjadi kenyataan.Essien lebih banyak membuat long shoot yang sia2 sahaja.Mikel lebih kepada gaya permainan defensif kerana hanya posisi itu sahaja yang menjadi kepakarannya.

Flo memang flop habis.Begitu juga dengan Didi.Setiap kali diorang bawak bola, lebih 4/5 player City mengawasi mereka.So macam mana nak buat passing dengan baik kalau 2 key player kite ni kena block dengan defender City.Defender City juga mengamalkan corak gaya defensif ala2 ragbi gitu.Senang aku cakap, diorang main kasar cam nak "bunuh orang".Tak hairanlah 2 player kite, Ivanovic & Zhirkov melambung beb kena tackle dengan diorang.Tevez bagaikan player lipas kudung.Setiap kali die membawak bola, memang kubu kite dalam bahaya.Mamat Argentina tu laju gile sial sampai JT & Ash kecut perut jugak nak block die tu.


1 gol tunggal yang diperolehi oleh City itu hasil daripada kesilapan Ramires(tgk klik video pada time  0:21 - 0:30).Ramires memang agak lembab bile nak control ball.Dapat je bola, terus player City kebas.Yang lebih malang, kalau dapat kat Tevez sure defend kita "kecut telur".Tapi untuk pengetahuan korang, sebelum Tevez nak shoot tu, Ash boleh buat tackle keras untuk mengagalkan gol Tevez tu.Tapi jika Ash buat tackle tersebut konfem die dapat kad merah.Ash bajet kalau die tak buat tackle, mungkin shoot Tevez melencong ke tempat lain.Namun lain plakkan jadinye...

Di bahagian serangan kalau nak harapkan Didi je, memang sampai bile2 susah nak menang cmni.Nik lak time control ball macam orang tengah kemarut bercinta.Slow gile die nak handle bola & terlalu lambat nak passing ball.Defender City jenis yang agak kurang ajar & tidak bersopan, so setiap kali Nik nak control ball & membuat larian pantas memang tak berfungsi dengan baiklah pasal diorang asyik buat rempuhan je.Setakat tackle tak de masalah lah sangat tapi kalau banyak kali rempuh orang, tak ke gile namenyer tu.Nak defendspun agak2 lah wei, kena jugak gune cara yg bersih.Diorang punya defend boleh aku ibaratkan satu pembunuhan yang terlampau kejam terhadap mangsanya yang tidak bersalah.

Sedikit terkilan dengan ape yang berlaku malam semalam yang mana McEachran yang menampilkan performance terbaik ketika menentang Newcastle minggu lepas hanya bermain dalam 5/6 minit je sebelum game habis.Apelah yang ada di fikiran CA pada waktu itu ketika Ramires bermain hambar serta Chelsea tengah ketinggalan 1 gol namun dia masih wat derk je dengan McEachran.Tidak hairanlah McEachran bermain begitu bagus sekali di kalam game berbaki 4/5 minit je nak habis.Cuba korang bayangkan kalau CA turunkan beliau pada awal2 game dengan City lagi, sudah tentu kita dapat melihat gaya permainan seni & kreatif dari beliau.Sungguh sakit sekali melihat permainan kaku dari Ramires.Ramires berada dalam keadaan yang sukar untuk menyesuaikan dirinya di kem kite.Takut nak buat passing & shooting & tidak mampu membuat skill yang hebat telah memberikan gambaran bahawa sudah tiba masanya McEachran perlu bermain di 1st starter.Sudah berapa kali aku cakap nak beat City, midfielder kena strong beb.Lawan City semalam, midfield cmner nak strong kalau Ramires main kaku,Essien shoot berterabur & Mikel hanya mampu main defends je.Try wat satu passing yang cantik gak sekali,Mikel oi.Tahu block & tackle org je yang die tahu.By the way, We need Lampard back.! or give chance for superb youngster, McEachran.Wake up CA, wake up.!

Anyway, kalah tetap kalah.Walau apepun yang alasan yang aku berikan, City memang berhak menang.Taktik mereka juga menjadi & berhasil.Tapi taktik CA memang xleh blah semalam.Pertukaran dari Didi dengan Sturridge tu adalah satu substitution yang sangat sia2.Sturridge bukanlah player yang boleh buat keajaiban di saat Chelsea hampir mengalami kekalahan.Dia hanya layak masuk sebagai super-sub je time Chelsea tengah leading 2/3 gol je.

Kite kalah tapi still top of the league sekarang ini dengan mendahului 3 mata di depan MU yang seri 2-2 dengan team "cipuk" sebentar sahaja tadi.Harapan aku seperti biasalah untuk melihat perancangan serta taktik yang berkesan selepas ini dari CA & Ray Wilkins.2 game with straight lost & they have better to do something special on this big tough week against Marseille & Arsenal.Go go Blues.!

Siti terbaik.!

Posted by KampungChelsea On Saturday, September 25, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
No reason...No point...No opinion...

Siti memang terbaik...Harap dikau bahagia bersama Dato K sehingga ke akhir hayat.

Di bawah ni terdapat 3 soalan yang tidak akan ade sebarang jawapan yang lebih munasabah melainkan CA sendiri yang mengetahuinya :

1) Kenapa Didi dikeluarkan & digantikan dengan Sturridge time City tengah leading 1-0 ?
2) Kenapa Didi dikeluarkan & digantikan dengan Sturridge time City tengah leading 1-0 ?
3) Dan kenapa juga Didi dikeluarkan & digantikan dengan Sturridge time City tengah leading 1-0 ?

Sungguh " daif " sekali substitution itu.!

"Kenapa aku yang hebat,mantap & power ini hanya dimasukkan time match berbaki 4/5 minit je nak habis tadi .Sungguh "daif" sekali substitution itu.!"

Preview : Lawatan ke Eastlands

Posted by KampungChelsea On Saturday, September 25, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Oklah, sempena dengan match penting malam ini di Eastlands, aku tak nak ulas panjang sebab dalam entri sebelum ni aku telah ulas panjang lebar untuk match lawan Siti.Bukan Siti Nurhaliza tapi Manchster City yang senang kita panggil geng ala2 gile duit Siti.

Tahun lepas kita tewas 2-1 di sana dan mungkin terjadi perkara itu lagi malam ni, aku tidak tahu.Cume untuk menang malam karang, kunci utamanya ada pada bahagian midfield.Bahagian defends juga kena kuat lebih2 lagi nak hadapi player lipas kudung seperti Tevez & Silva.Lawan big team, attacking akan power kalau midfielder berfungsi dengan baik.Frankie tak main, tak tahulah ade function ke x midfield kite tu nanti.Yang pasti The Bison akan cover problems ini nanti, insyaallah.

Tak perlu tunggu tunggu pukul 7 malam ni, CA dahpun membuat list line-up utama :

Petr Cech,
Branislav Ivanovic, Alex, John Terry, Ashley Cole,
Michael Essien, John Mikel Obi, Ramires,
Nicolas Anelka, Didier Drogba,Florent Malouda


Jika Ramires atau Mikel yang bermain hambar, kita akan ade super-sub back up yang talented iaitu Joshn McEachran.Cuma sedikit terkilan dengan keadaan yang berlaku kepada Frankie sekarang ini.Hampir sahaja nak sembuh tapi apekan daya, kecederaan hernianya berulang kembali.Dengan Yossi & Kalou kena tempias 3 minggu cedera, back-up kita yang lain tidak bleh diharapkan sangat melainkan Van Aaanholt yang perform terbaik dari ladang ketika menentang Newcastle.

Jangan lupa match malam ini start pukul 7.45 malam.Live di saluran Astro ESPN 812.Keep the blues flying high.

P/S : Tak sangka manusia kat atas muka bumi ni ade juga mempunyai spesies tabiat "bodo yang susah nak diajar".Memaki hamun blog orang dengan menyamar serta menggunakan nama & laman web orang lain semata-mata nak menjatuhkan maruah orang itu.Menjadi batu api untuk melaga-lagakan sesuatu fans itu dengan fans lain.Adakah ini perangai sebenar fans sejati bola sepak ? Dalam bola sepakpun nak EMO jugak ke wahai fans Arsenal ? Kalah terus sahaja maki hamun blog orang tapi kalau Chelsea menang, senyap dan bersembunyi bagaikan katak di bawah tempurung.Menyamar dengan menggunakan nama "Chelsea" serta link "blog chelsea" di blog orang lain adalah suatu amalan yang tidak matured & professional.Anda sendiri yang telah melambangkan kebodohan anda dalam bola sepak.
Still like this tonight ?

or

Cool like this ?

Preview EPL : Siti dalam dilema ?

Posted by KampungChelsea On Friday, September 24, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Italian job match.! Malam esok akan menyaksikan dua manager dari itali yang akan bertarung sesame sendiri bagi memberikan kedudukan terbaik untuk kelab masing2 di pentas liga kompetitif.CA Versus Mancini.

Dua2nya pernah menguruskan kelab Serie A yang mana CA melatih AC Milan manakala Mancini melatih Inter.Namun segalanya tidak menampakkan perubahan apabila kedua-duanya juga akan bertemu dalam kancah liga yang lebih sukar iaitu liga EPL dalam membawa watak penting bagi membangunkan industri kelab masing2.

Kem kite sekarang ini top of the league dan City berada di kedudukan ke-4 yang mana kedudukan ke-4 nilah yang menjadi tempat faveret Mancini untuk ManCity dalam meraih slot ke pentas UEFA CL.Jika kita drop points malam ni, mereka masih lagi berpeluang untuk berebut takhta liga.Tapi ape kate Mancini mengenai perkara ini,

"We will get in the Champions League this season.Chelsea will finish first."(Mancini)

??? Agak hairan jugak dengan statement dari Mancini ni coz biasanya beliau selalu membuat target besar dengan mengatakan bahawa City akan berjaya menjadi champions EPL musim ini.Tapi kenapa dan mengapa beliau mengatakan yang teamnya hanya mampu mengisi slot tangga ke-4 sedangkan tangga pertama liga masih terbuka luas ?

Nak main mind games ke ape Mancini neh...Jarang bebenor aku bace statement manager dari big club yang dah awal2 cakap kem kite konfem juara liga.Still ade lebih 30 match lagi, ape kejadahnya nak bagitahu kat team orang lain bahwa diorang sudah champions.Pelik betul pemikiran Mancini ni.Harry Redknappun sekarang ni still tak nak give up mengenai title race liga , ni apetah lagi manager seperti Mancini yang dah terang2 mengaku kalah.Agak2lah nak nak buat lawakpun, Mancini weh.

Dengan berbelanja lebih 80 juta pound pada musim ini, mereka hanya mampu target kedudukan ke-4 sahaja musim ini ? Mane lagi target besar anda Mancini ? Aku faham kerana Mancini mungkin sudah "insaf" dan sudah makan asam garam tahun lepas yang mana beliau yakin City mampu menjuarai liga tapi apekan daya, targetnya itu tersangatlah melencong ke dasar lautan pasifik.Tangga ke-4pun tak lepas, nikan pula nak jadi juara.Sendiri mau ingatlah beb.

Namun, manusia memang tak akan lari dari keegoaan dan keangkuhan.Mancini jugak yakin bahawa teamnya mampu memalukan kem kite di hadapan penyokong mereka dan mengatakan jugak kem kite tidak akan sukses menjaringkan sebarang gol pada malam ini.

"They have scored a lot of goals, but even when you score so many goals, the day always comes when you don't score. So I hope it's tomorrow! Why not? We know it will be a difficult game for us, but it is for them as well."(Mancini)

Kecederaan.Inilah "penyakit" yang sentiasa ada dalam dunia bola sepak.Walaupun ade penyembuhnya tapi kadang2 ia memakan masa yang lama.Lebih2 lagi corak permainan sesorang pemain itu juga akan berubah selepas die menerima kecederaan.

Mancini tak habis2 membuat complain mengenai player2nya yang mengalami kecederaan entah ape2 sekarang ni.

"I'm disapopointed because we need all the players who are injured, it's an important moment for us. But what can you do? I had to make changes in midweek also because we didn't have the players,"(Mancini)

Agak kelakar juga bile membace statement dari beliau.Untuk pengetahuan korang, musim ini CA hanya mampu listkan 19 orang player sahaja dalam satu skuad manakala Mancini telah membuat list sebanyak 25 player yang mana mereka mempunyai kuota pemain yang berlebihan dari kem kite.Tapi beliau still lagi mengadu mengenai masalah kecederaan player mereka.

Mesej untuk Mancini : 
(Anda ingat hanya player anda sahaja yang mengalami kecederaan sedangkan pemain kami tidak ? Anda silap.Anda kena ingat, sekarang ini player2 kami juga banyak yang mengalami kecederaan.Ada di antara mereka yang cedera menjadi key player kami.Tapi tidakkah anda terfikir dan berasa hairan kerana kami hanya mampu membuat list sebanyak 19 pemain sedangkan anda membuat list sebanyak 25 pemain dan anda masih mengadu bahawa hanya team anda sahaja yang berada dalam dilema kecederaan."

"Our legends and best playmarker, Frankie still injured and impossible to play tonight.JT baru sahaja sembuh dari kecederaan dan berjuang untuk fit 100%.Kalou & Benayoun antara player back-up attacking kami yang baru sahaja mengalami kecederaan serius ketika menentang Newcastle.Our youngster, Kakuta mengalami nasib yang serupa seperti player2 senior lain yang injured.Tidakkan anda terfikir team kami hanya listkan 19 orang player sedangkan team anda telah listkan 25 player.Anda tidak sepatutnya berada dalam keadaan dilema kerana anda baru sahaja telah membina skuad baru yang tersangatlah fresh.Anda telah berbelanja lebih dari 80 juta pound musim ini dan kecederaan player anda, adalah tanggungjawab dan kesilapan dari anda.Senang cite, anda tidak pandai membeli pemain yang serba boleh seperti mana yang Uncle Jose Mourinho buat dalam mase 3/4 tahun yang lepas.")

Anyway, seperti biasa, kalah atau menang, kena rilek,steady dan jangan giler meroyan seperti sesetengah fans Liverpool yang sentiasa bercakap busuk dengan mengatakan bahawa bile Chelsea nak menang Piala Eropah.Agak kelakar jugak soalan kerana dia sendiri tidak sedar bahawa teamnya sekarang tersangatlah tunggang-langgang dan hancur di langgar ombak besar.Nak bercakap mengenai sejarah pernah menang trofi eropah yang lapuk itu sendiri telah menjelaskan bahawa dia tidak berfikiran matang dan professional.Nak bercakap mengenai trofi eropah sedangkan team dia sama sahaja seperti arsenal sudah lama tidak menggengam sebarang trofi setiap musim.Nak bercakap mengenai Piala Eropah, tapi Liverpool sudah lebih 4 musim tak menang piala itu ape cite bai ? Sekarangpun tengah kecut perut main liga ribena nak bercakap mengenai trofi UCL.Chelsea tak menang UCLpun takpelah every season masuk pentas UEFA CL dan every season jugak cium 1/2 trofi.Liverpool ? Sandarkan pada kenangan dan sekian terima kasih.

P/S : "Sejarah mungkin berulang" dari kumpulan New Boyz merupakan lagu faveret fans Liverpool.

Statistik di Eastlands

Posted by KampungChelsea On Friday, September 24, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lupakan jelah penyingkiran dari Carling Cup kepada Newcastle United tu, jom kite bukak buku baru yang mana buku baru ini lebih penting dari buku Carling Cup yang hanya sesuai untuk team2 yang ketagih trofi murahan je.By the way, bagi fans lalang yang belum tahu, tahun lepas Chelsea juga tersingkir dari Carling Cup kalau tak silap aku tersingkir di pusingan ke-5 di Ewood Park tapi still bleh kebas 2 trofi mahal lepas pada tu.Ni ape, baru je layak ke pusingan ke-4 dah berlagak macam orang dah bleh trofi besar.Taulah dah lebih 5 musim tak bleh sebarang trofi.Chelsea nak berlagakpun tak pelah sekarang top of the league n tahun lepas menang trofi league.

"Carling cup is not our priority"(Ancelotti).Ini bukan alasan tapi ini kenyataan.Sejak bile Carling Cup menjadi piala keutamaan untuk RA & CA ? Mahal sangat ke harga trofi ini kalau nak dibandingkan dengan trofi Piala FA & EPL yang kite kecapi musim lalu.Nama dah bukan piala priority dan kate-kate CA bukanlah indah khabar dari rupa tapi ianya benar belaka.Jika ia sebuah piala priority, takkanlah CA turunkan lebih 4/5 player muda ketika menentang Newcastle United tu sedangkan key2 player tak main.Team Newcastle United bukan team cap ayam seperti Northampton & Scunthorpe United.Mereka team power yang menurunkan lebih banyak player utama than youngster.

Anyway, sempena dengan match penting dan gempak pada hari sabtu ini, aku paparkan rekod statistik sepanjang pertembungan kem kite menentang team City di Eastlands pada season 2005/2006 - 2009/2010 :

2005/2006 - City 0  CHELSEA 3
2006/2007 - City 1  CHELSEA 0
2007/2008 - City 0  CHELSEA 2
2008/2009 - City 1  CHELSEA 3
2009/2010 - City 2  CHELSEA 1

Ape2pun kepada player2 The Blues, selamat menikmati kembali ke saingan trofi liga yang lebih kompetitif.Lupakanlah trofi Carling Cup yang hanya sesuai untuk team cap ayam.Oh ye, lupe plak nak bagitahu, tahun lepas trofi Carling Cup merupakan trofi tunggal milik MU dan jugak arsenal tak dapat ape2 coz tersingkir di pusingan ke-5.(Arsenal hanya menang trofi "Best talk show & Best history melalak every season je)

Ramires sekali lagi akan mengambil alih tugas Frankie yang masih lagi entah ape2 injured di bahagian hernianya tu.Pendapat akulah, aku rase baik bagi chance kat McEachran dari Ramires tu.Melihatkan perfomance diorang ketika menentang Newcastle, memang jauh ketara sangat yang mana Ramires langsung tak de function sedangkan McEachran perform sangat bagus with the best control ball & skill yang mantap.CA perlu lihat ape yang berlaku di sebalik kemerosotan sesetengah player & juga improvement sesetengah player jugak.Jangan menurunkan beberapa pemain yang daripada dulu asyik x improve je perfomance.Kena bukak mate skit erk...Kalah atau menang, kena rilek,steady n jangan emo seperti fans Arsenal yang sentiasa memaki hamun blog orang di kala chelsea kalah tapi time Chelsea menang, senyap plak dan tidak mampu berkata-kata ibaratkan Penyu bertelur beratus-ratus senyap, ayam bertelur sebiji riuh sekampung.Ape2pun always support Chelsea forever...

Video : Kalah tapi Main Cantik

Posted by KampungChelsea On Thursday, September 23, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Kalah tapi main cantik".Ini merupakan alasan harian fans arsenal jika team mereka tewas.So akupun nak gune alasan ni jugaklah.Kalah tapi main cantik + main 10 orang + gune skuad simpanan + 2 key player injured.

P/S : Cech, Essien, Drogba, Lampard, Malouda, Ashley Cole, Ivanovic tak main.Tak de orang nak komen ker ? Dengar cite, team lain yang menang disebabkan gune 1st team, so ape kes beb ?

Skuad Reserve + Main 10 orang tanpa Red Card + 2 Mystery Injured = Tahniah, kita tersingkir.!

Posted by KampungChelsea On Thursday, September 23, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pagi khamis yang agak "gile".Tewas dan terus tersingkir dalam saingan liga trofi carling Cup a.k.a trofi tak de bintanglah sangat.Tak nak bagi alasan cume nak bagi point2 penting pada sekitar pertembungan menentang NU tadi :

1) Leading 1-0 tapi terus leka sampai NU dapat 2 gol "free" dalam mase 4 minit.(hasil daripada kesilapan Bruma yang defens cam sial)

2) Taktik CA yang hampeh iaitu mengeluarkan JT di separuh masa kedua dan digantikan dengan Alex.??? Tak faham aku nape tetibe CA tukar JT dengan Alex.Ketinggalan 2-1, sepatutnya Bruma digantikan dengan Alex biar JT feat dengan Alex di separuh masa kedua.Taktik yang tidak menjadi dari CA inilah yang menjadi ketua bagi segala penyebab dalam tersingkirnya dari pusingan ke-3 carling cup ini.

3) Kalou masuk separuh masa kedua menggantikan Kakuta.Main tak sampai 10 minit terus injured.Lepas tu digantikan dengan McEachran yang perform best di kala team-mates lain perform hampeh.

4) 10 minit kemudian ape kejadahnya plak Benayoun tetibe "injured"? Ribut tak de, hujan xturun-turun tetibe die plak injured.Kepala aku dah start pening dah time Benayoun injured sebab semua 3 substitution telah dibuat oleh kite dan kecederaan Benayoun menyebabkan team kite terpaksa bermain 10 orang.Nak buat new substitution dah xbleh sebab dah 3 kali substition telah dibuat.(Kalou ganti Kakuta, Alex ganti JT & Kalou injured digantikan dengan Mceachran).So main jelah 10 orang tanpa ada red card sehinggalah ke wisel penamat.

5) Time NU leading kite 3-1 dan guess what, sempat kem kite buat come-back balik dengan 2 gol dari Nik.Namun ape bleh buat, defends kite sekali lagi buat hal dan Ameobi score pada masa kecederaan  dan NU layak ke pusingan seterusnya dan kite tersingkir pada malam yang sungguh memedihkan hati.

Top of the Match :

- Nik, McEachran,AanHoltz ( Kalah tapi korang memang best...kredit 10 bintang untuk McEachran n Nik)


Flop & Stupid of the Match :

-Turnbull (lebih teruk dari Hilario) Sturridge (main poyo,selfish,shoot berterabur) , Bruma(defends macam orang cacat) , Ferreira (Kapten yang "malang") Zhirkov (tak nak komen ape2, main hampeh dan lepas ni harap dah xde can nak tengok ko main lagi, goodbye).Penat mata aku tengok korang main...adoiyai

Kesimpulan yang dapat dibuat melalui match ini, kita boleh lihat ade beberapa youngster kite yang bermain bagaus dan ada juga yang bermain teruk.Dan kite boleh lihat lagi tanpa Frankie, Flo, Ivanovic, Ash, Didi & Mikel, defends kite tersangatlah longlai di samping attacking slow gile yang mana hanya Nik sahaja yang berfungsi di bahagian ini(Sturridge ? Kakuta ? Sekian terima kasih.!)

Anyway, ape boleh buat, kalah tetap kalah.Cakap banyakpun tak de gune dan aku xdelah frust sangat sebab kite tersingkir dan tewas dengan menggunakan skuad reserve + main 10 orang tanpa ada sebarang red card.Apelah sangat trofi murah Carling Cup kepada kite.Last season , kita tersingkir awal jugak dari saingan trofi ini tapi still bleh dapat 2 double triple trophy yang marvellous.Janganlah sedih sangat ye wahai geng2 semua.Kita kalah namun kita berhak diberi pujian di atas perfomance hebat kita.Main 10 orang dan juga ketinggalan 2 gol tapi still bleh score come back 2 gol balik.Yang buat hal dan sial hanya 1/2 je, namun peribahasa menyebut " kerana nilai setitik, rosak susu belanga".Newcastle United hanya menang nasib sahaja.No kredit untuk Chris Hughton.

P/S : Diharapkan player2 kite dapat bangkit balik pada hari sabtu ini di Eastland.Support The Blues 4eva.!
Tak leh tido aku tengok muka dua mamat yang 'cambest" nih...

Pertunjukan bakat muda bermula

Posted by KampungChelsea On Tuesday, September 21, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Turnbull (GK); 
Bruma, Alex, Ivanovic, Van Aanholt;
Zhirkov, Ramires, Benayoun; 
Kakuta, Sturridge, Borini.

Jangan terkejut jika aku mengatakan bahawa line-up kat atas ni merupakan line up yang akan turun menentang Newcastle United pagi khamis nanti.

No JT, no Ash, no Essien, no Mikel, no Malouda, no Nik again, no Didi, and maybe no Frankie again on thursday carling cup match maybe akan sedikit mengejutkan sesetengah dari kite yang menginginkan line-up terkuat untuk perform lawan team yang agak powe iaitu Newcastle.

Jika ini percaturan serta perancangan dari CA, aku setuju dan aku tak de sebarang masalah.Lebih2 lagi hari sabtu ini masih ade match yang lebih penting dari match hari khamis ini iaitu menentang Manchester City.

Untuk pengetahuan korang, pentas Piala Liga Carling inilah antara pentas yang paling sesuai untuk kem kita menurunkan seberapa banyak player muda kite.Nak harapkan untuk perform di pentas EPL mahupun UCL mungkin sangat mustahil bagi mereka.Namun dalam pentas inilah mereka perlu menunjukkan bakat hebat mereka itu kepada kite.

Mereka yang aku maksudkan itu ialah Van AanHoltz, Bruma, Kakuta, Sturridge, Borini.

Takkanlah piala liga carlingpun still nak turunkan barisan terkuat, lagipun ape gunenya player muda, kalau kita tak gune diorang untuk piala yang tidak begitu kompetitif sangat untuk CA,Ray Wilkins & RA.

Lawan Blackpool, Nik,JT & Frankie semuanya tak perform tapi player2 kita tak de menghadapi sebarang masalah untuk mencatat kemenangan besar bersertakan jumlah gol yang agak "melampau" setiap minggu.

Anyway, jangan lupe untuk menyaksikan match The Blues menentang Newcastle United dalam saingan pusingan ke-3 Piala Carling secara live di Astro Channel 817 jam 2.45 pagi.Keep the blues flying high.

The Tough Rivals is Coming Up.!

Posted by KampungChelsea On Monday, September 20, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan cepat berpuas hati dengan kemenangan mudah 4-0 ke atas Blackpool coz selepas ini, tiada lagi game yang mudah buat kite.Kegagalan untuk menjaringkan lebih banyak gol di separuh masa kedua menentang anak buah Holloway semalam jugak menjadi sedikit menjadi tanda tanya kepada kite bahawa mungkinkah selepas pada match menentang Blackpool ini, kem kite akan merasai tough match yang sebenar ?

Tough match yang sebenar ?

Yup, kerana hari sabtu ini kita bakal menentang team epl yang "sebenar" iaitu Manchester City.City antara salah satu team rivals yang mampu menggugat perfomance hebat kite sekarang ini. Harus diingat, kite telah mengalami kekalahan 2 kali kepada mereka musim lepas.Itu sudah cukup menyedarkan kepada kita bahawa selepas pada match dengan Blackpool semalam, there is no easy game for us now.

Sebelum tu tidak lupa jugak pada hari rabu ini sebelum lawan City, kita akan melayan kunjungan dari geng2 Newcastle United(NU) dalam saingan pusingan ke-3 Piala Carling.Jelas aku katakan bahawa NU bukan calang2 team beb.Walaupun baru je masuk carta epl, keupayaan mereka tidak boleh dipandang rendah.Terbaru, mereka telah mengejutkan Everton 1-0 di Goodison Park hasil jaringan Hatem Ben Arfa.


Head to head against Newcastle United in EPL from Season 2007/2008 & 2008/2009 :

NU  0   Chelsea 2 (Season 2008/2009 in St james Park)
Chelsea  0  NU  0 (" " " in SB)

NU 0 Chelsea 2 (Season 2007/2008 in St James Park)
Chelsea 2 NU 1 (" " " in SB)


Head to head against Manchester City(MC) in EPL from last season & 2008/2009 :

Chelsea 1 MC 4 (last season in SB)
MC  2   Chelsea 1 (" " " in City of Stadium)

Chelsea 1  MC  0 (season 2008/2009 in SB)
MC   1   Chelsea  3 (" " " in City of Stadium)


Tak leh blah tengok rekod kite lawan MC last season.Hancur beb.! Anyway, aku harap CA & Ray Wilikins akan buat sesuatu plans yang terbaik pada hari sabtu ini untuk mengelakkan daripada berlaku lagi peristiwa buruk di sebalik kekalahan berterusan kepada City seperti last season.Ape2pun semoga kem kite sukses mara ke pusingan ke-4 Piala Carling Cup nanti.

Unstoppable 100% Winning.!

Posted by KampungChelsea On Monday, September 20, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lupakan kisah kemenangan 3-2 team MU ke atas Liverpool coz sekarang ini kem kite still top of the league.Dengan kemenangan besar 4-0 ke atas pendatang baru, Blackpool sebentar sahaja tadi sudah cukup memadai bagi kem kite untuk terus kekal di puncak liga dengan 3 mata terus ke hadapan.


Score of The Match :
- 4 gol dijaringkan oleh abang2 kaki gol iaitu Flo,Didi & Kalou.2 gol from Flo, 1 gol by Didi & more 1 by Kalou.


MOTM :
- Man of the Match kali ini pasti dimenangi oleh Didi & Flo.Jika kite dapat lihat dalam game tadi, Didi bukan sahaja bergerak sebagai solid striker tapi juga sebagai playmarker dalam match ini.Jika Frankie ada, kita boleh lihat Didi akan sentiasa membuat long shoot powernya itu namun dalam match ini, Didi lebih banyak membuat passing2 yang penting kepada team-mates.

- Ashley Cole & Cech juga harus diberi pujian di atas perfomance cemerlang pada match ini.Ash menjadi assist kepada gol ke-3 oleh Didi.Ash bermain begitu baik sekali dengan larian hebat,skill,passing ball yang cantik.Memang tak nafikan he is the best of the best left back player in the world.

- Pastinya hari yang ceria buat Cech coz hari ini untuk match menentang Blackpool, he get a good clean sheet.Tidak lupa juga world class darinya dalam separuh masa kedua sudah cukup untuk menggagalkan serangan dari striker2 Blackpool.


Flop of the Match :

- Rasenyer, tiada player kite yang flop dalam match ini.Semuanya perfom okey.Tapi tidak terlalu memuaskan lebi2h lagi in second half.Walaupun terdapat banyak peluang2 untuk menambahkan jumlah gol di separuh masa kedua gagal disempurnakan, namun aku rasa CA sudah berpuasa hati dengan perfomance player2 kita sekarang ini.

- Blackpool bermain sangat lemah di separuh masa pertama namun di separuh masa kedua, mereka layak diberi pujian.Walaupun ketinggalan 4 gol, mereka masih tidak berputus asa dan sempat membuat beberapa percubaan yang merbahaya ke kubu kebal kem kite.


Line-Up Analysis :

- Barisan ketika menundukkan Blackpool 4-0 tadi,

Cech(GK) Ferreira,Alex,Ivanovic,Ash (DFNDR) Ramires,Mikel,Essien(MDF) Flo,Didi,Kalou(STRK)

- Perasan tak, Nik & JT tak main beb.Mati2 aku ingat diorang main tadi.Frankie tu still lagi injured & not fit sepenuhnya lagi.Terkejut jugak tengok our captain Jack Sparrow tak main.Tapi kubu defend kita masih lagi kebal di bawah pimpinan Alex,Ash,Ivanovic & Ferrerira.

- Didi jadi skipper hari ni ganti JT.Ramires plak seperti biasa menggantikan tempat Frankie yang masih injured.

- 3 substition dibuat pada separuh masa kedua yang mana Alex ditukarkan dengan youngster, Bruma, Ramires dengan Zhirkov & Mikel plak tukar dengan Benayoun.


Rating :

Didi 8/10 : Menjadi 90% playmarker di dalam match ini.Tak de Didi, memang susah skit nak menang lawan Blackpool ni.Kecewa jugak apabila dia telah membazir 2/3 peluang keemasan untuk score gol.

Malouda(Flo) 8/10 :2 gol darinya telah menjadikan Flo penjaring terbanyak liga setakat ini bersama dengan Berbatov dengan 6 gol.Try nak score hatrik tapi gagal selepas percubaan volleynya itu tersasar dan gagal menerjah jaring kubu Blackpool.

Ash 8/10 : Puas hati tengok Ash main hari ini.Bukan sahaja boleh defend dengan bagus tapi attacking play diepun mantap.Aku rase memang xde can lah Zhirkov nak main untuk posisi left back lepas nih.

Kalou 8/10 : Earlier gol pada minit ke-2 dihasilkan olehnya.Tidak lupe juga, dia menjadi assist kepada gol kedua Flo dalam match ini.

Cech 7/10 : Super tipped save dari shooting gary taylor Fletcher pada separuh masa kedua perlu kita beri pujian kepadanya.Tiada kesilapan High ball yang menjadikan clean sheet untuknya dalam match ini.


Konklusinya, kem kite still mantain top of the league & 100% unstopped winning.Melihatkan line up utama hari ini, aku sangat terkejut beb.Ye ar, JT & Nik tak de dalam list 1st starter, Frankiepun xmain tapi still bleh menang besar tanpa bolos.Agak kecewa jugak di separuh masa kedua yang mana tiada gol yang dapat kita score.Hanya mampu membelasah geng2 Blackpool ini in first half namun di separuh masa kedua, banyak peluang untuk score gol dibazirkan oleh Didi,Flo & Kalou.Ape2pun, aku masih lagi hepi dengan pencapain kem kite setakat ini.Minggu depan, tugas berat akan menanti kem kite iaitu kita akan melawat team yang telah memalukan kite di SB last season,Manchester City di City of Stadium.

P/S : Hoho, payah skit tu beb nak menang minggu depan.Harap Frankie & JT dah kembali fit 100% untuk perform dalam match tu nanti.

Preview Match : Cabaran dari Geng Kolam Hitam

Posted by KampungChelsea On Saturday, September 18, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Menang, seri, kalah, dan kalah.Itulah rekod result 4 match terakhir Blackpool setakat ini.Jika nak diukurkan dengan rekod result kem kite memang bagai  langit dengan bumilah beb sebab kem kite still menang streak tak henti2 sekarang ni.

Melihatkan perfomance diorang ketika memalukan team Newcastle minggu lepas, kadang2 ade rasa gerun jugak tengok player2 Blackpool main.Sebab permainan bola sepak diorang ni bleh dikatakan agak sukar dibendung.Sometimes, perfomance diorang akan berubah menjadi lebih baik ketika menentang team power.

Sempena dengan match menentang geng2 kolam hitam kat SB esok, aku tak nak riak sangat sebab anything can happen in football.Dengan team kite always menang tak henti2, dalam hati aku dah mula timbul rasa yang kem kite pasti akan merasai kekalahan jugak.So untuk game nanti, aku tak de sebarang prediction.Kire aku bleh bagi percentage 50%-50% untuk kedua-dua team.

Perkembangan terkini mengenai kem kite menjelang game dengan Blackpool :

- Frankie still tak lagi bleh perform.Mesti ramai fans Chelsea yang frust dengan news ni.Ingatkan dah bleh turun padang lawan Blackpool, tapi CA cakap yang Frankie still need a long break & rest coz kecederaan hernia dia tu masih belum sembuh.Kalau sembuhpun, belum tentu die dapat fit 100% untuk main nanti.

-Didi & Ash mungkin dapat cover bad news dari Frankie dan mereka disahkan akan perform dalam game esok selepas CA telah merehatkan Ash untuk game lawan Zilina hari rabu yang lepas.

-Dengan Flo & Nik yang berada dalam prestasi terbaik sekarang ini, aku mengharapkan sentuhan berbisa lagi dari mereka seperti biasa.Benayoun plak, aku prefer kat CA yang die ni kadang2 perlu main 1st starter jugak sebab tengok die main lawan Zilina, memang ade class.Die punya control ball cantik, campur plak dengan passing die yang mantap.Kire si Benayoun ni bleh bace mind games ar.

Barisan kemungkinan untuk lawan BlackPool(pilihan aku) :

(4-3-3)
Cech
Ferreira - JT - Alex - Ashley Cole
Essien - Mikel - Malouda
Nik - Didi - Kalou

P/S : Jika kite dapat leading 3/4 gol lawan Blackpool nanti, aku cadangkan yang CA perlu turunkan youngster cam McEachran,Kakuta,Sturridge,Borini,Van AanHoltz.Kesian jugak dengan youngster2 kita nih, dah la jarang2 sekali dapat main dengan 1st starter, so time2 cmni jelah diorang dapat main.Kalau kem kite tak dapat leading 3/4 gol in some match, jangan kate nak main, nak tengok muke diorangpun susah nanti.

Preview Match : Geng Kolam Hitam

Posted by KampungChelsea On Friday, September 17, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sempena dengan match menentang team BlackPool malam esok, aku akan mengulas serba sedikit mengenai kelab yang diberi gelaran The Seasiders ini.

Blackpool ditubuhkan pada tahun 1887 di Bandar tepi Pantai Lancashire of Blackpool.Pada musim ini mereka bersaing di carta liga EPl yang mana tahun lepas, mereka telah memenangi Football League Championship play-off untuk layak secara automatik ke kempen EPL 2010/2011.English League Championship 2009/2010 merupakan musim ke-100 liga untuk team Blackpool.

Moto kelab The Seasiders ini ialah Progress(iaitu Kemajuan).Sejauh mana majunya team diorang ni aku xtahu, cume musuh tradisi diorang ialah Preston North End yang mana segala pertembungan mereka di dalam liga Championship digelar "Derby Lanchashire".

Sejarah gemilang buat mereka pada season lepas iaitu mereka telah menundukkan Cardiff City 3-2 di Stadium Wembley dalam Championship play-off final yang telah melayakkan mereka ke EPL musim ini.Untuk pengetahuan korang juga, inilah kali pertama team Blackpool layak bermain di EPL.

Home ground mereka ialah di Stadium Bloomfield Road dan siapakah itu Ian Holloway ? Ian Holloway merupakan anak kepada Holloway, sepupu kepada Hollowman.Dia adalah manager team The Seasiders sekarang ini.

Permulaan kempen liga yang sangat bagus untuk diorang musim ini apabila menewaskan Wigan Athletic 4-0 di halaman mereka sendiri.Namun mereka tewas besar 6-0 kepada team Kindergarten Champions, Arsenal di Emirates Stadium pada match kedua liga.Yang terkini iaitu minggu lepas, mereka telah mengejutkan Newcastle United 2-0 di St James Park.Ini telah menunjukkan bahawa team Blackpool merupakan team yang sukar dibaca oleh pihak lawan.Kadang2 mereka bermain bagus , kadang2 mereka bermain teruk.

So untuk pertembungan menentang kem kite malam esok, aku seperti biasa tak de prediction.Blackpool juga ape kurang hebatnya, sekarang ini mereka berada dalam kedudukan top 4 in epl standing.Hanya 7 mata sahaja memisahkan kem kite dengan diorang.Seri atau kalah sahaja malam esok, akan berkuranglah mata demi mata kem kite kepada diorang.Tapi perlu diingat, match esok akan berlangsung di stadium keramat kite iaitu Stamford Bridge.Jage2...berkemungkinan player2 kita akan berpesta 6/7 gol lagi nanti.Sebab sekarang ini Nik, Didi, Flo, Ash berada dalam hot form beb.Anyway, keep the blues flying high.!

Fantastic 4 !!!!

Posted by KampungChelsea On Thursday, September 16, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
No Frankie, no Didi and no Ash but kem kite still menang bergaya 4-1 ke atasa pendatang baru yang sangat power dalam match ini iaitu MSK Zilina.Sebelum tu, ingin aku bagitahu bahawa there is no easy game in UEFA Champions League.Menang 1-0, menang 4-0, menang 6-0...yang penting adalah 3 points.!

2 gol dari Nik, 1 gol dari The Bison & guess what, 1 gol dari our youngster, Danny Sturridge.Menang 4-1, kire malam kemenangan yang memang sempoi untuk team kite.Match pembukaan UCL musim ini dimulai dengan 4 bijik gol.Bukan senang nak bleh 4 gol, lebih2 lagi main kat away.

Kite boleh lihat dalam match ini CA berani mempertaruhkan beberapa player youngster untuk melihat skill & kemampuan diorang yang sebenar di peringkat eropah.Danny kire dah lepas peringkat eropah dgn bekalan 1 bijik gol, cume Kakuta still bleh improve lebih banyak lepas nih.(tupun kalau die diberi lebih banyak peluang untuk perform dalam match2 yang akan datang).Tak leh blah, Van Aanholt jugak sempat main dalam injury time(menggantikan Flo yang agak flop skit dalam match ni)

Benayounpun perform sangat bagus dan menjadi assist kepada gol ke-4 dalam match ini yang dijaringkan oleh Danny.Benayoun dikeluarkan pada lewat separuh masa kedua dan digantikan dengan McEachran.Manakala Danny digantikan dengan Kakuta.

Overall, aku sangat hepi coz kem kite still mantain menang tanpa kalah atau seri sekarang ini.Pujian juga harus diberikan kepada player2 Zilina dalam match ini kerana berjaya mengasak dan mengancam kubu kebal kite walaupun diorang ketinggalan 3/4 gol.Tak hairanlah diorang dapat free satu gol hasil daripada mistake Ivanovic.Menang besar tanpa clean-sheet kadang2 tak best jugak.High ball kite macam biasa kena improve banyak lagi dari segi aspek piece passing ball  sebab pihak lawan dah bleh bace dah skit kelemahan kubu kebal kite.

France champion, Marseille kalah 1-0 dengan Spartak Moscow kat kandang sendiri ? ape cite beb ? Diorang kalah n kem kite top of the group F, share points dengan Spartak Moscow, cume berbeza dari segi jumlah gol jaringan yang lebih memihak kepada kem kite.

Anyway, congrats to our player for 100% mantaince wins.Good start & result for 1st match UCL this season.!

UCL Preview : Line-Up terkini.!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, September 15, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ancelotti telahpun membuat list line-up terbaik untuk match menentang MSK Zilina pagi esok.

JT disahkan sudah fit dan akan bermain dalam match nanti.Yuri Zhirkov bakal membuat debut pertamanya untuk Chelsea musim ini dengan menggantikan tempat Ash yang direhatkan.Benayoun juga akan berganding bersama dengan Sturridge dan akan menguatkan lagi jentera serangan bersama Flo & Nik.

Frankie still lagi injured dan tempatnya seperti biasa digantikan dengan budak kecik molek, Ramires.

Didi plak konfem xmain pagi esok coz kena 2 match ban suspension, hasil dari kes kad merah dalam match knock-out round lawan Inter tahun lepas(pijak kaki si Motta tu)

Secara keseluruhannya, aku dapat lihat banyak perubahan dari segi pemilihan pemain oleh CA kali ini.Walaupun ade beberapa key player yang xmain pagi esok, dari segi corak permainan, aku mengharapkan player2 kita still maintain perform mantap seperti biasa.

P/S : Entah ade live ke x untuk match lawan Zilina nanti.Korang try check kat astro guide je lah sekarang ini.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png