Krisis semakin parah

Posted by KampungChelsea On Tuesday, November 30, 2010



Ape bleh buat, kite sekali lagi terpaksa menerima keputusan yang membuatkan CA tension kepala.3 minggu 3 drop points.Nak kate better than last week tu, memang lah, tapi sekarang ialah time title race.Hanya kemenangan sahaja yang perlu kite akhirinya bukan draw tak tentu pasal.

Sebenarnya kalau nak ikutkan kite punya standing league masih tak de masalah.Jatuh satu tangga & duk no.2 dengan hanya ketinggalan 2 mate sahaja di belakang MU.What wrong beb ? Cume tahap konsisten kite je kurang.Yelah, kalau 2 minggu lepas kalah, last week kalah jugak, minggu ni draw.Memang tak konsisten lah tu.Heran jugak, di pentas eropah, kite 100% punya rekod full kemenangan tapi kat league nampak cam ade probs skit.(tapi nak ikut cam season lepas, kitepun ade kalah, ade jugak draw.Ade jugak kite drop standing.Tapi still menang juara EPL.So same jugak sekarang, wat pe nak risau mengenai perkara ni ? Game masih banyak dol.Last2 season Chelsea jugak duk first place & champions.Take note with this statement, dude.!)

Mengenai game dengan Newcastle semalam, kite memang ade krisis.Bukan sahaja krisis ketiadaan key player malah krisis membazirkan peluang untuk score gol.Senang aku cakap, penyudah tumpul.CApun ade cakap mengenai perkara ni dan die frust dengan player2 kite yang tak de fokus time nak wat shooting ke kubu lawan. Lebih2 lagi kat bahagian serangan kite.Contohnya cam Didi.Shoot ke laut, passing slow.Aku tahu demam malarianya tu still bagi efek buruk kepada perfomance die.Tapi sampai bile nak tengok die unfit & terus bagi perfomance yang hambar camtu sekali ? He should better done now.Dah lebih 5 game die main, xkan tak fit lagi ? takkan nak tunggu sampai habis season ni baru nak fit ? Kaloupun same jugak.Walaupun first half score gol penyamaan tapi second half teruk bai.Berserabut aku tengok die shoot.Depan golpun tak leh nak shoot betul2 lagi ? sakit beb, sakit.Patutnya die wat selambe je time nak shoot tu.Second half we should get 2/3 goal.Nik lagi teruk.Ke hulu ke hilir, cam xtahu nak buat ape.Shooting jauh tak berape bagus.Ape2pun harap kritikan yang camni dapat menyedarkan diorang.Kalau still xbagi teguran camni, game2 next tentu die wat mistake yang same lagi.Wake up guy, wake up.! Hope improve & always consistent.

Perform bagus & terbaik yang aku nampak ialah Flo & Ivanovic.Flo patut diberi pujian di atas perfomance cemerlang die semalam.Walaupun game draw, tapi perfomance die tak drop beb.Always hardworking, controll ball nice, larian & passing cantik cume die tak dapat hasilkan gol je seperti yang die buat dalam 2/3 season lepas kat St James Park.

Tak de guna nak berbicara mengenai gol dari Kalou itu coz die hanya luck je untuk score gol tu.Kalau die dalam prestasi terbaik, die akan gune kesempatan kali kedua in second half.Tapi second half dielah yang player yang missed best chance to score.Gol pertama Newcastle dari Andy Carroll itu hasil dari mistake Alex & Cech.Aku sebenarnya tak jangka benda jadi camtu.Carroll menggunakan peluang sebaik mungkin di kala Cech yang lost contact dengan Alex itu memberikan die peluang mudah untuk score 1st gol seawal minit ke-6.Sekali lagi krisis kelemahan defend jadi tumpuan di kala JT injured & tak perform.Heran jugak, first half teruk tapi second half, oklah jugak kawalan kubu defend kite.

Ape yang boleh aku boleh cakap ialah ketiadaan JT,Lampard & Essien bagi efek buruk kepada result & perfomance kite sekarang ni.Kan aku dah cakap kalau salah satu dari diorang tak main, memang akan jadi something wronglah kat match tu.Diorang adalah key player.Very important player.Didipun important gak, tapi tak sepenting diorang.Didi kan masih belum fit & ade probs dalaman.Die baru je sembuh dari demam malaria.Tu pasal perfomance die slow.Xkan nak harapkan die sahaja.Gune otaklah fikir mengenai perkara ni).



Konkluisnyanya, Essien, JT & Lampard is the most important player for Chelsea.Ketiadaan diorang juga termasuk dalam krisis yang dialami oleh Chelsea sekarang ni.CA sendiripun tak menafikan perkara ini, & die menjelaskan kenyataannya itu,


"They are very important players.Not just technically, but they have personality and character which we need."


Memang team lain ade yang yang juga yang injured, tapi itu team lain.Tengoklah jenis player diorang yang injured plak beb.Hebat sangat ke player yang injured tu ? Kalau ade yang injured tapi tidak seteruk Chelsea punya kecederaan.Player Chelsea yang injured semuanya player2 terbaik.Team lain player yang injured tu, ade terbaik & berkualiti cam player Chelsea ke ?

P/S : Anyway seperti biase kite jangan jadi macam fans Arsenal.Datang blog orang, terus maki hamun & gune perkataan yang kurang ajar serta tidak menghormati owner, fans chelsea & juga blog ni.Time Chelsea menang terus senyap dan tidak berkate ape2 tapi time Chelsea kalah, kecoh macam orang mati anak.Kalau nak owner tu respek kelab, manager & player kesayangan anda tu,anda sendirilah kena respek dulu owner & fans chelsea di blo gni & reti berbudi bahasa di tempat orang.Tak malu ke dengan fans lain yang lebih matured dari anda ? Anda tak sedar kelab anda dah lebih 5 musim tak menang sebarang piala dan anda masih nak mengeji serta kurang ajar di tempat kelab yang jauh lebih baik dari kelab anda sekarang ni ? Ade akal kurniaan hebat Tuhan ni kite kena gune & fikir dengan bijak.Bukan gune kepala lutut untuk berfikir.Anda ade otak, anda fikirlah sendiri.Jangan asyik suke mencarut tak tentu pasal, itu melambangkan anda seorang fans yang tidak professional.Full stop.

2 Response to 'Krisis semakin parah'

  1. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/krisis-semakin-parah.html?showComment=1291112139166#c908579864179666156'> November 30, 2010 at 6:15 PM

    bese lah team power...
    ad pasang surut nya...

     

  2. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/krisis-semakin-parah.html?showComment=1291212154814#c2914567682987552949'> December 1, 2010 at 10:02 PM

    Mengharapkan krisis berakhir..

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png