Chelsea Kalah tapi Ade Mak Kesah ?

Posted by KampungChelsea On Monday, November 08, 2010
Kalah tapi tetap di persada liga.Jangan dengki atau cemburu berlebihan.Kalah adalah sesuatu kebiasaan.Chelsea bukan "God Team" dan wajib menang semua game.Ade kalah ade menang.Itu perkara biase.Sehebat-hebat team Barcelonapun ade juga kalah.Same jugak macam Real Madrid.Minggu lepaspun draw.Tak semua match diorang akan menang.Same jugak dengan Chelsea.Tapi yang mengherankan aku ialah Chelsea kalah hanya 2 kali tapi masih di puncak liga.Tapi nape ramai pelalang2 nak kecoh ? Yang kecoh tu biasenyer, team yang tak ke mana hala jugak musim ini.Kalau setakat main Europa League dan duduk kat zon penyingkiran tu, tak payah nak annoying team orang.Ade mak kesah ke ?

Kepada Liverpool, team korang memang berhak menang,Ancelottipun sendiri mengaku dan redha dengan kekalahan Chelsea.Tak macam manager tu, bile kalah, ade je bagi alasan.Ref siotlah, extra time berlebihanlah, team lawan pakai bomohlah.Anywa, CA tetap selamber.

Bile lagi nak tengok Liverpool menang,kan ? Dari awal musim, asyik kalah je.So takkan sekarang ni nak kalah lagi kot.Tengok ? Liverpool menang dengan Chelsea semalam, ade ke bleh challenge title race ? Asal fans die kecoh macam lah Liverpool dah rampas top of the league.Last2 season nanti, duk kat tempat ke.5/6/7 jugak nanti.Tak de makna jugak menang dengan Chelsea semalam.

Kalau menang dengan Chelsea tapi bleh leading liga tak pelah juga.Ni menang dengan Chelsea, still xberubah juga standing league die.Standard bawahan jugak yang dapat.Musim lepas, Chelseapun ade jugak 4/5 kali kalah, tapi tetap menang double trophy jugak.So ape yang nak kecoh sangat bile Chelsea kalah ?

Arsenal kalah semalam tak de plak nak kecoh.Sedangkan team die kalah dengan team yang baru masuk EPL tu.Main plak kat tempat sendiri.Yang main tu plak serba serbi 1st eleven.Sedangkan team Chelsea semalam,serba serbi kekurangan key player.Legend midfielder tak main, The Bison tak main.Drogba plak demam semacam je.So tak de orang nak kesah sangat bile kalah.Nak kalah tu biar ade makne.Jangan kalah yang tak de makna contohnya kalah lepas tu trofipun melepas,so terumbang-ambinglah sampai habis season.

Kesimpulannya, langit tak selalu biru.Tapi langit akan sentiasa menunggu biru mendakap trofi tercinta pada last season nanti.Semalam langit merah sekejap.Entah sebab ape.Kejap je langit merah tu.Lepas ni kuning balik langit merah tu kena kucar-kacir dengan team lain.Bile menang dengan Chelsea berlagak tapi anda sendiri kiralah berapa kali Chelsea kalah musim ini jika nak dibandingkan dengan kekalahan berlipat kali ganda dari arsenal dan liverpool.Begitu juga dengan MU.Tak pernah kalah lagi setakat ini tapi tetap tak bleh amik posisi top of the league Chelsea sekarang ni.Heran aku.

Liverpool menangpun berkat dari Torres.Tak de die, jangan harap Liverpool nak score walaupun sebijik.Korang patut bersyukur semalam Lampard,Essien tak main.Kalau tak bahagian midfielder korang tu jadi batu.Reina tu asyik ketar lututlah nak save bola2 dari lampard.Drogbapun tak berapa nak sihat semalam.

Ape2pun Chelsea kalah tapi ade mak kesah ? Trofi league & UCL masih dalam tangan(tak mainlah trofi mickey mouse & europa sofa tu,...xde class).Jangan risau.Keep The Blues flying high je.!

Sebelum ini ku dikutuk, semalam ku dipuja.Selepas ini jika kalah, mungkin ku dihina balik oleh kaum penduduk ku sendiri.Sape tahu,kan ?

14 Response to 'Chelsea Kalah tapi Ade Mak Kesah ?'

  1. Moumo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289218323220#c6403382165344030115'> November 8, 2010 at 8:12 PM

    btol gk tu
    dorg ne kecoh je lbey
    pdhl libepool mng pn tadak effect apa aih,
    naek beberape tgga,tp still xlh nk challenge kite pn,
    boooe

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289220718800#c7915940504797564223'> November 8, 2010 at 8:51 PM

    moumo, diorang boleh berbangga sebab dapat beat dgn chelsea semalam, tapi diorang xleh berbangga dengan kedudukan diorang sekarang...1/2 kekalahan lagi dari diorang lepas ni, mereka akan duk kat top of the bottom league balik...tak susahpun..

    Tu, tak main kat stamford bridge lagi tu..huhu

     

  3. reina Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289260515192#c9112775407798789745'> November 9, 2010 at 7:55 AM

    dah kalah banyak bunyi lak...
    nampak sangat xleh terima kekalhan..
    ckap besar kalah bising..

     

  4. fs-86 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289266362617#c2896680772639242924'> November 9, 2010 at 9:32 AM

    wah, emosi ko mak..relax..
    jangan layan budak tak skolah..

     

  5. Moumo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289271822987#c6468918438683057488'> November 9, 2010 at 11:03 AM

    ele reina tuh,
    at least kite menerima kekalahn tu.
    bkn byk bnyi,da mmg btol korg mng pn kitorg still lead table kn.tadak effect apa aih.
    n CA terima je kekalahan tu,bkn cm mngr korg,kalah je byk bunyik,ref xadil la,men tipu la..lg kekwat..
    entah pape,bodo je..

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289299277352#c1098454784134896474'> November 9, 2010 at 6:41 PM

    hai reina....aku sentiasa cool & yang penting redha dengan kekalahan chelsea ke atas liverpool...bile lagikan nak tgk chelsea kalah dengan liverpool....liverpool asyik kalah je, bagi jelah diorang menang sekali sekala..kan reina ? kan ? kan ?

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289316823812#c2447300974669307792'> November 9, 2010 at 11:33 PM

    harap2 chelsea dpt la trophy champion league tu ea umar..ksian aku tgok chelsea kempunan sngt trophy CL..haha..

     

  8. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289317229978#c4730286190916262385'> November 9, 2010 at 11:40 PM

    Hmm.. jgn jadi cam arsenal sudah la. Menang, pastu terus byk drop point.. Last2 piala apa pn x dapat huhu

     

  9. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289320154633#c6236510479860166230'> November 10, 2010 at 12:29 AM

    hai alvee...insyaallah...

    adam
    -tak yahlah cakap pasal arsenal, dah boring dah aku...storyboardnya same je...permulaan musim bagus,menang pastu menang..tengah tu drop skit...pastu terus drop..akhir musim draw,n draw...n macam biase duk kat tangga ke 3/4...itulah storyboard arsenal setiap musim..blabla...

    liverpool plak ? sekian terima kasih

     

  10. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289363231914#c6390209998401569991'> November 10, 2010 at 12:27 PM

    Hehe.. tau xpe, bosan dan hope2 musim xdela yang bersaing piala, Chelsea ngan Man U je. Bosan2 haha :D

     

  11. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289388746766#c8107477640941631422'> November 10, 2010 at 7:32 PM

    chelsea team kuat...tp xtau la bole tahan ke x sbb player ramai dh tua..player muda plak ciput..nasib baik kaya

     

  12. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289402633047#c8155627416391511744'> November 10, 2010 at 11:23 PM

    alvee
    -hai alvee...kalau player tua dah pencen...kami masih ade 2/3 player muda yg berbakat...mceachran,borini,van aan holtz, n kakuta...

    berkenaan dengan kaya tu...nak wat cmner..dah rezeki chelsea jadi kaye...

    liverpoolpun ape kurangnya..skrg dah owner baru..jangan cakap papa kedana sudah..musim ni beli banyak player baru....

     

  13. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289405647622#c8912304568607237402'> November 11, 2010 at 12:14 AM

    ok r..suh anceloti turunkan player muda slalu..so bg chance kt dorg tunjuk bakat..

     

  14. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/11/chelsea-kalah-tapi-ade-mak-kesah.html?showComment=1289414301873#c4613975160610384794'> November 11, 2010 at 2:38 AM

    dahpun tunjuk alvee...cume ade sorang dua je yg belum turun padang lagi..nanti ancelotti turunkan player2 muda yg x die mainkan lagi tu..musim ni chelsea dh banyak bagi muke kat player2 muda...berbeza dgn tahun sebelum ni...so tunggu kelainan yang dibuat oleh chelsea dari semase ke semase erk...

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png