Survival Day & EPL 2008/2009 Is End Now.!

Posted by KampungChelsea On Monday, May 25, 2009
Seperti yang sudah dimaklumkan ManUtd telah menjadi juara EPL/Liga 2008/2009.Dan itu merupakan kejuaraan yang keberapa ntah ler,aku tak ingat ler.Yang menyedihkan ialah Liverpool berjaya menamatkan kedudukan liga di tempat kedua selepas 2 musim lalu Chelsea berjaya mengakhiri liga EPL sebagai runner-up.Walaupun Chelsea mencatat kemenangan 3-2, tetapi Chelsea masih berharap agar Liverpool kalah kepada Tottenham tetapi sebaliknya Liverpool juga yang menang,tapi aku tak kisah sangat sebab Chelsea masih ade satu lagi pemburuan trofi iaitu Piala FA, Liverpool ade ape musim ni,jangan berbangga dengan tempat kedua kalau 2 musim berturut-turut xder trofi.


Survival Day dalam EPL semalam berakhir dengan penuh duka dan tragis sekali kerana kelab hebat dan terkenal seperti Newcastle United tersingkir dan bakal bermain dalam liga budak sekolah tadika musim depan.Kesian betul diorang kalah dengan Aston Villa 1-0.Tapi yang aku heran Newcastle tak sepatutnya tersingkir kerana diorang masih pasukan hebat dan tidak pernah berputus asa.Kalau nak di bandingkan dengan Hull, Newcastle United jauh lebih baik dari segi cara permainan dan semangat mereka.Hull sangat bertuah kerana jika Newcastle United menang semalam dengan Aston Villa, team korang memang konfom tersingkir beb.Ucapan takziah juga aku ucapkan kepada team Middlesbrough dan juga West Brom kerana sama-sama menyertai Newcastle United untuk ke sekolah tadika musim depan.

Nicolas Anelka akhirnya berjaya menjadi penjaring gol terbanyak Liga EPL untuk musim 2008/2009 dengan mengalahkan pesaing terdekatnya iaitu Christiano Ronaldo.Anelka berjaya mendapat anugerah kasut emas untuk musim ini dengan menjaringkan 19 gol manakala Christiano Ronaldo menjaringkan 18 gol.Dalam game menetang Sunderland semalam, Chelsea berjaya menewaskan mereka 3-2 hasil daripada jaringan Nicolas Anelka,Salomon Kalou dan juga Ashley Cole.Congrats to Chelsea walaupun xmenang liga untuk musim ni,dan ucapan tahniah kepada Hiddink kerana berjaya membawa Chelsea menjadi sebuah pasukan terhebat selepas kegagalan prestasi hebat Chelsea di bawah Scolari untuk musim ni.

23 Response to 'Survival Day & EPL 2008/2009 Is End Now.!'

  1. amer Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243242440843#c1165651680679998998'> May 25, 2009 at 5:07 PM

    anelka mng jugak award kasut emas thun ni,padan muke ronaldo.!

     

  2. mirul Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243257090425#c2680134687930537202'> May 25, 2009 at 9:11 PM

    haha semalam gol anelka mmg hebat giler.. rilek je dia bwk bola sorg n trus skor..mmg dia layak mng kasut mas n gol dia hebat2.. aku hrap dia akan kekal season depan..

     

  3. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243262798623#c6236151242188854398'> May 25, 2009 at 10:46 PM

    team paling kesian ialah newcastle,kena turun liga beb,weh catat sejarah beb.!

     

  4. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243262854955#c1464285158498682664'> May 25, 2009 at 10:47 PM

    pecah perut gak chelsea semalam pas si richardson tu score 1-1 beb,hahaha tapi mjur ade kalou,rembat strek je,hahaha

     

  5. amer Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243266668805#c4135438870548831018'> May 25, 2009 at 11:51 PM

    cibai tul nape liverfool menang erk,melepas plak tmpt kedua chelsea

     

  6. flo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243300545945#c1769300800124251568'> May 26, 2009 at 9:15 AM

    tmpt ke-2,ke-3 sama je...layak jgk automatik ke champions league

     

  7. amer Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243345743261#c9011794097215596579'> May 26, 2009 at 9:49 PM

    lain ler flo,klu tmpt ketiga kena lawan dalam perlawanan kelayakan liga juara-juara eropah,klu tempat kedua xder ape3 ler,layak secara automatik

     

  8. flo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243395625229#c4218216836072714823'> May 27, 2009 at 11:40 AM

    lu gila la amer...aku support chelsea sejak tahun 96 lagi...ko kenal tore andre flo saper...ko ada ingt chelsea kena belasah dgn barca 5-1????
    ...bro...michel platini presiden uefa skrng...dier dah tukar format...tmpat 1,2,3 layak otomatik...tmpat ke-4 aje kena gi qualify dlu...tp tmpat ke-4 tu akan lawan yg kuat jgk..contonye mcm juventus ke,sevilla ke...maksudnya tmpat k-4 dalam liga kena lawan tempat ke-4 liga lain jgk...platini buat format mcm ni sbb nak bagi juara liga rusia,romania,ukraine,cyprus layak otomatik jgk...kenyataan ni tak dpt disangkal lagi..kerana aku mmg die hard fan chelsea sejak zaman casiraghi,laudrup,vialli,petrescu,dennis wise,le saux,...hero aku dlu tore andre flo...lu kenal ke...baik ko pegi support tnb kelantan ckup la-

     

  9. amer Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243438434352#c8227842564811945681'> May 27, 2009 at 11:33 PM

    ala akupun same cam ko jugak flo,cuma era chelsea aku time mase mourinho,hehehe

     

  10. Fareez Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243438945080#c1061363031810565566'> May 27, 2009 at 11:42 PM

    ye ker flo,ade format baru ke dalam uefa,aku tak tahu plak

     

  11. flo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243472724102#c5584870349757890691'> May 28, 2009 at 9:05 AM

    tak thu ke encik fareez...haha..gi bukak uefa.com....citer bnyk tak guna bang.hahahahawawawa....kepada encik amer....aku paling benci penyokong MU yg baru berhingusan dalam bidang bola EPL nih...kepada penyokong era J.maurinho....selamat datang ke chelsea....rajin2 la tgk laman web chelsea...tgk history diorg..

     

  12. amer Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243496174053#c357070182126279718'> May 28, 2009 at 3:36 PM

    cam yakin je ko ni flo,ade pengalaman ker...

     

  13. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243517751631#c795103404392520319'> May 28, 2009 at 9:35 PM

    wei,ape ko ingt kt malaysia ni ko ke plg lame sokong chelsea huh??ramai lg la org..

     

  14. mirul Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243519302296#c7004098113280101517'> May 28, 2009 at 10:01 PM

    haha aku bangga ngan ko flo..ko mmg truly chelsea..haha sama cam aku.. cuma aku xbrapa ingt sejarah2 ni..sejarah kan x best..hehehe

     

  15. mirul Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243519307324#c8805397817883603611'> May 28, 2009 at 10:01 PM

    haha aku bangga ngan ko flo..ko mmg truly chelsea..haha sama cam aku.. cuma aku xbrapa ingt sejarah2 ni..sejarah kan x best..hehehe

     

  16. Fareez Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243521613325#c8915208162657788013'> May 28, 2009 at 10:40 PM

    hakela,,,tak yah ler nak sebut sal sejarah,chelsea punya kualiti lebih baek dari dulu,klu xder mourinho,xkan ler chelsea nak jadi juara epl beb

     

  17. flo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243571541573#c5791407015749795663'> May 29, 2009 at 12:32 PM

    pasal sejarah la abramovich beli kelab chelsea ni...korang apa thu...kalau abramovich tgk sejarah kelab mcm derby county ke,boro ke...aku ingt dier tak beli kelab bodo tu...korang semua jgn ckp sebarangan...krn sejarah jgk la kelab chelsea maurinho nak train...korang jgn jd lahanat chelsea kat sini...mmg bkn aku sorng fan lama utk chelsea tp berapa kerat je???...so, korng fikir sndiri

     

  18. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243581839018#c6682210000650731715'> May 29, 2009 at 3:23 PM

    ko tengok mancity,dah jadi kelab terkaya di dunia tapi maen bodoh,asyik kalah je,tapi time abramovich n mourinho masuk je chelsea,chelsea dah jadi antara kelab paling best di dunia,aku bajet klu si pemilik jutawan arab tu beli chelsea karang,chelsea mungkin akan jadi lebih hebat dr skrg,ye lar boleh beli player2 yang die nak,n sekarang ni pun ramai player2 hebat nak masuk chelsea,tp tgk ler mancity,kelab kaye je tapi sape nak masuk beb,player giler duit je nak masuk mancity,tgk cam robinho,klu die terima tawrn chelsea skrg,dah dapat trofi

     

  19. flo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243586660974#c5876536617841617473'> May 29, 2009 at 4:44 PM

    anonymous....tahniah...aku sokong ko..kelab mc mana bleh blah...abramovich pun tak ingin dgn kelab mc tu...hahah..dier tgk potensi chelsea dari dlu lg...ada potensi nak jd juara...bleh buat duit utk poket abramovich jgk kan kan?...hahah...abramovich mmg tak silap la beli kelab chelsea...

     

  20. flo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243586785815#c2103975175684601803'> May 29, 2009 at 4:46 PM

    mirul...klau ada game chelsea,..jgn segan pkai jersey chelsea...itu je nasihat aku...ne way..teruskan menyokong chelsea...

     

  21. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243591867780#c709298083606328334'> May 29, 2009 at 6:11 PM

    jangan segan wat apenyer flo,aku nak pakai jersi chelsea wat per sebab aku xder jersi chelsea...mahal giler jersi chelsea,xkuase aku nak beli...aduh boleh beli beg die je,aduh wargh...!!!

     

  22. Anonymous Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243654153600#c435729170788634946'> May 30, 2009 at 11:29 AM

    jutawan arab tu baik derma kt iraq ke palestin ke lg bgs...

     

  23. flo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2009/05/survival-day-epl-20082009-is-end-now.html?showComment=1243763532306#c5184115601686737544'> May 31, 2009 at 5:52 PM

    hahah....pkai la apa2 pun...jgn bogel dah la ye?...nanti gempar satu malaya... 'seorng penyokong fanatik pasukan chelsea ditangkap dalam keadaan bogel ketika meraikan kemenangan FA cup' hahahaha

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png