Chelsea - Juara berganda Eropah 2012 & 2013

Posted by KampungChelsea On Thursday, May 16, 2013

Chelsea, kelab England pertama dalam sejarah memenangi dua gelaran eropah untuk dua musim berturut-turut. Juara Champions League 2012 & juara Europa League 2013. Double European Champions.

Apa yang boleh aku jelaskan lagi ? Double European Champions !

Siapa cakap Chelsea tak ada sejarah ?

Apa pun kredit kepada Rafa. Kali ini tak ada sub yang mengarut dibuat oleh beliau. Syabas Chelsea !

#KTBFFH.

18 Response to 'Chelsea - Juara berganda Eropah 2012 & 2013'

  1. Grunge Lez Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368655204524#c8360202429828765105'> May 16, 2013 at 6:00 AM

    penyokong chealsea jilat ludah sndiri. .dulu hari2 rafa out. .bler dh pt piala jd org bisu. .

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368657907711#c8385900680075352392'> May 16, 2013 at 6:45 AM

    we dont have history, we create it. keep the blue flag flying high !

     

  3. farid fien Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368662877942#c6431686869586604346'> May 16, 2013 at 8:07 AM

    *not a Chelsea fan. I'm a football fan,

    huhh.. post apa ni KC? takkan la spendek tu je ulasan? Aku nak baca karangan Bahasa Melayu tak kurang 500 patah perkataan. ni final. menang plak tu. bagi panjang lebar sikit lah.

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368663831364#c6177157026980808974'> May 16, 2013 at 8:23 AM

    haha btul tu *farid fien... punya ler menang kt final.. tetibe tu je ulasannye... tak grand langsung.. hahahha...
    takpe... aku paham.. maybe ngntuk sgt dh tu lepas tgk bola.. hehe.. takpe2... KC lepas ni ko kasi sambung entry yg ni hahahahha...

     

  5. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368666253362#c3632279632959872750'> May 16, 2013 at 9:04 AM

    farid fien & POHPALEH BURGER :

    - haha, rilek. Kebiasaannya selepas chelsea menang cup, aku memang post entri macam ini dulu. kemudiannya baru aku post ala2 esei BM 500 patah perkataan pula.

     

  6. max minim Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368666992793#c1979303851231317468'> May 16, 2013 at 9:16 AM

    respect kat rafa wlupon kene kutuk
    ttp dpt cup.ibarat kata pepatah org baling taik rafa bg bunga. nice rafa

     

  7. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368668262862#c7400823841239777251'> May 16, 2013 at 9:37 AM

    We still did not want Rafa indeed. Sape kate jilat ludah sendiri? Tolonglah jgn lebih2.

    We have been "instability" (like other haters always said) for the past 8 years, as the good managers in hired-fired "Victims" applied by Roman.

    Under RDM, we still can challenging EPL (still adrift 4 pts that moment), & the rest of cups except UCL. How many times we experiencing unpredictable & clueless decisions made by Rafa?

    At in the end of the day, will us avoid ourselves from welcoming Jose at the Stamford Bridge? NO, that's why we know Rafa has had his time done - good but not that great.

    So, credit to Rafa & to be honest, we deserved this (from 7 major cups), because this is a must-win trophy. If Rafa loses it, then he will be shot at his head. Hahahahahah....

    Torres was awesome but hardly to see that performance happens in EPL & why?

    Brana cukup montok utk melenyapkan impian Benfica. Header gol Brana mmg dalam angel kamera yg baik, & pd waktu2 yg mencemaskan.

    Alhamdulillah... We know what we are! (3x) We are the Champion of Europe!

     

  8. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368671905821#c8434614530257012178'> May 16, 2013 at 10:38 AM

    debar2 juga masa aku tgk game 2nd half tu....tapi aku lewat bangun sbb masa aku tgk tu da 1-1 sama....

    apapun da menang kira menang la hehehehehheh

    yg heran mmg pak torres tu susa nak dpt gol d epl tapi kalau d luar contoh d europe dan lain2 senang pulak.....x kisalah harap2 ni dpt tingkatkan lagi semangat torres utk musim depan...

     

  9. farid fien Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368674486841#c1962708977088901142'> May 16, 2013 at 11:21 AM

    I'm not a Chelsea fan.Syabas utk Chelsea sbb menang Europa league.. skema punya bahasa ni. i'm a football fan. Aku banyak cari blog bola and suka baca entri blogger tak kira yg malaysia ke atau luar punya, walaupun kekadang ada sstgh blogger bola ni childish dlm mgutarakan pndapat mereka n ada plak yg ckup pro, tapi aku ttp baca. rasa2nya, blog Kampung Chelsea ni aku kira2 blog unofficial Chelsea yg terbaik kat msia. *KC, aku boleh dikatakan 90% surf seluruh ko punya blog,entri2 ko yg terawal dulu mungkin agak childish dgn bahasa yg kurg enak di dengar, tapi entri2 yg selepas tu jelas menunjukkan kematangan dlm mengutarakan pendapat samada untuk Chelsea ataupun pihak lawan. Good effort.

    Ok, I'm heading for the anti-rafa's issue, relek la Mista maman,I'm not trying to back Grunge Lez because obviously Grunge Lez is trying to provoke. benda tu tak payah lah nak api2 kan sgt dlm hati. ko pun dh tau yg rafa tu cuma interim manager je, dh mmg gerenti blah musim ni. dlm chelseadaft yg gila punya anti-rafa tu pun selalu jugak aku terjumpa komen2 ko yg pedas gila kalo pasal Rafa. bukan da paedah pun hari2 kutuk. dh namanya diorg tu professional. rafa benitez's appointment is not a real big issue even if you call yourself a 'true blue'. kalo 'true blue', support la Chelsea tu sepenuhnya tanpa kutuk2 manager walaupun manager tu antara bekas rival terhangat. Jgn plak cakap aku cover Rafa ni sbb aku sepupu 10 kali ngn Rafa. :)

    org cakap, fans are emotional and fanatic, ye ke? kalo emotional n fanatic tu smpai jd mcm fan Fenerbahce and Galatasaray,Woww, seram woo.

    KC, Mista Maman, Peace!

     

  10. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368682396721#c2777337382017953361'> May 16, 2013 at 1:33 PM

    ya betul sapa manager sekali pun dia kena tetap manager dan da masuk jadi family of chelsea so kita kena support dorang x kira dorang tu hot form atau bad form ....kalau kita becerai berai kelab akan lalai ....jadi kita kena bersatu x kira apa yg jadi supaya kita teguh dan paduh ;)...

    mmg kebanyakan fan chelsea x dpt terima kedatangan rafa ...di tambah lagi psl torres punya form ....tp kita kena respek dorang tu....

    tq rafa apa yg ko da buat utk chelsea ;:

     

  11. max minim Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368684152319#c9205069128671081956'> May 16, 2013 at 2:02 PM

    good word farid fien so kirenya Mista Maman ni childish la kn?
    kahkahkah!

     

  12. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368693568655#c5067546035439689957'> May 16, 2013 at 4:39 PM

    I just being honest here, I am explaining the answer for "jilat ludah sendiri" because Benitez cannot erase all his provokes & condemns on us while he managed Liverpool on years back.

    He just doing good not great, am I condemning Rafa with heavy sarcasms? I just one of Chelsea fans that being true about myself, not hypocrite.

    Forget it. From time to time, his presents is to bring back the old days of Torres, but I cannot avoid myself to agree that he did improve Torres, Luiz, Mata, Cahill, Azpilicueta, & Ivanovic. Until then, I also cannot avoid myself to be mad when our very own Legends cannot get play-time even when we were facing the minnows.

    Aku mmg xsuka Rafa tetapi aku ttp follow every games, aku setia support Chelsea, adakah aku xsokong Chelsea hanya bermusuhan dgn Pingu tu?

    #faridFein, at least aku being honest aku suka atau benci satu2 kelab, dari yg ckp secara PUBLIC - "iamfootballfans" then criticise others but coming out from nowhere & historically did not know what Rafa has had done against us previously, not current.

    Come on, #faridfein & #max minim, you guys xkan xde rasa nak back up something yg u all syg? Childish is sulking theory of mind & soul of someone who should be pampered & needs compliment but I'm here to explaining why on earth we, as Chelsea fans "jilat ludah sendiri" when we all should win at least 3 cups earlier but nothing, only this UEL.

    This newly 'kind' Rafa has had improved the team, but at very late stages, & right from the beginning, he just not care when we lost previous cups or EPL matches (even we have had the lead & his clueless substitutions). That really bother me because yes, I am Chelsea fans, always want to see Chelsea keep winnings. That's it, bebeh.

     

  13. farid fien Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368698755402#c5423471323462779059'> May 16, 2013 at 6:05 PM

    @mista maman, OK I'm telling you for real, aku mmg betul2 bukan fans Chelsea, bukan jgak Arsenal, Spurs,MU,MC ataupun yg ataupun mana2 kelab rival chelsea yg lain. Sbbnya aku tengok hampir kesemua pasukan yg ada dlm EPL tu. West Bromwich Albion pun aku tengok laa..kelab Portugal yang langsung tak ternama,Pacos de Ferreira nk main Champions League tahun depan stat dr play-off pun aku tak sabar nk tengok. Walaupun aku bukan minat Chelsea, realitinya aku mmg tengok game Chelsea week in week out sbb rasa terhibur tengok gaya pmainan Chelsea skg ni.

    Ungkapan 'I'm a football fan' tu BUKAN menandakan aku talam dua muka nk condemn Chelsea. kalo nak aku direct condemn blh jugak, Skg ni aku cakap Chelsea adalah kelab paling teruk menguruskan bakat2 muda yg sgt berbakat samada di sign dr luar atau dr akademi.Hampir 31 org Pemain di loan n sstghnya bakal tenggelam begitu saja. FAKTA. Lain2 hal, aku takde masalah nengok Chelsea.

    Balik kepada kempen anti-Rafa, dengan sepanduk sana sini "RAFA BERAMBUS", "RAFA fsw", "rafa BUDAK GEMUK", BOOOO Sana, boooo sini situ sinun..BUANG MASA n perabih air liur je. Bg aku, semua tu LANGSUNG TAK RELEVAN WALAU SEDIKITPUN! sedar tak sedar, moral pemain sama2 jatuh sbb persekitaran tak kondusif(SKEMA PUNYA AYAT). Apa efeknya? efek nya adalah result Chelsea turun naik hanya disbbkan sikap n layanan peminat2 yg 24/7 tak henti2 nk abuse rafa walaupun nyata mmg dah tahu rafa keluar abis musim. jgn cakap moral pemain tak jatuh kalau fans sendiri abuse manager yg tak popular. aku tengok rafa pagi semalam time nk lift trophy europa league pun mcm nak tak nak je, mgkin takut kene Booo ngn fans kot. kesian ko Rafa, ape punye malang la nasib. :)

    tu la aku punya pendapat secara penuh kejujuran kat blog Kampung Chelsea ni,"I'm a football fan and i do know how to play football' tu bukan menandakan aku talam dua muka nk condemn Chelsea.. ni aku punya nombor telefon kalo ada sape2 kurang puas hati. 0194852580. mungkin boleh sms tiap2 malam pasal bola kot.. :)

    K mista maman. peace enjoy. buang yang keroh ambil yang jerneh.(P ramlee punya ejaan)

     

  14. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368772532673#c7673057581569815909'> May 17, 2013 at 2:35 PM

    Paling teruk manage YOUNGSTERS? Hello..! Sebab tula aku ckp, aku hrp ko tau ttg Chelsea. Courtois, Islam Feruz, Lucas Piazon, Chalobah, Kane, Lukaku, Marin, Oscar, Thorgan Hazard, Hazard, Moses, McEachran, De Bruyne semua antara yg akan dijadikan pejuang elit Chelsea utk masa depan sebab 2 tahun berturut2 menang FA Youth Cup & skrg tgh focus on Final FA youth Cup against Norwich City.

    Then, kenapa xhabaq Real Madrid paling teruk (lg la, semua STARS)? PSG? City? ManU? Liverpool? Juventus? AC Milan? Inter? Bayern Munich? Mane semua budak2 akademik diorg? Dapat ke main 1st ELEVEN?

    These bunch of youngsters are real deal for us & for them to go out on-loan are naturally needed for themselves to grow up to be better players. Dan utk KICK-OUT 1st eleven - Old Guardian & Legends such JT, Lampard, Cech, ACole, Ivanovic, Mikel, & Torres ingat mudah ke? We, fans, pun expecting let's say, bila Torres xperform, why Lukaku kept in the bench smpi kene LOAN ke Baggies?

    Chelsea jugak membantu kelab2 lain utk compete lebih baik, bila diorg guna pakai youngsters Chelsea, look at Malaga for loaning Piazon, Middlesborough with McEachran, De Bruyne for Bremen, Chalobah helps Zola & Watford to play for play-off into EPL, Lukaku drives Baggies into top half, & byk lagi. Lg, ini utk mengeratkan hubungan professionalism antara kelab serata eropah, luaskan pengaruh Chelsea.

    This transition season juga dah bitau semua fmly Chelsea & haters yg Chelsea masih berikan kesungguhan yg tip-top utk create new fighting-generation like MAZACAR, Luiz, Azpilicueta, Lukaku, Moses, Cahill, Courtois, Piazon, Nathan Ake. Kalau paling teruk, xkan ada YOUNGSTERS dari kelab lain sudi ke Chelsea & akademik Chelsea xkan menang byk & xkan masuk final NEXTGEN SERIES (Ada tgk x?) VS Aston VIlla.

    Kesabaran kene ada, player2 muda berbakat bukan terus dijadikan 1st eleven, sbb utk hormat senior squad, kene prove diri loyal & sanggup berkorban. Adakah teruk utk sanggup berkorban? If Arsenal atau Barca contoh terbaik bg youngsters, kenapa kelab Arsenal dh jd Seller Club while Barca skrg dah overload talents tp Xavi, Puyol, masih main then ttp beli player dr kelab lain? Benda ni xkan setel, it is recycle of football generation, more on luck or aura of some player, tgk Bale, CR7, Messi, Hazard, Goetze yg ada type of aura ms di awal 20-an, ramai yg dh julang diorg semua.

    Kalau pasal Stoch, Matic, Sturridge semua kene sold, mmg la patut pun, Stoch & Sturridge agak greedy & clumsy ms main utk Chelsea, Matic yg average utk Chelsea (bagus di Benfica) lak diselit utk dapatkan Luiz yg sah lg baik & masih muda utk Chelsea. Bila ada player2 yg dh mula sulking, impatient - dressing room akan terganggu, so sebelum menjadi kanser, better dijual atau trade-in.

     

  15. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368772543127#c3051533496452381967'> May 17, 2013 at 2:35 PM

    Lumrahnya, player yg akan dtg & pergi, bezanya kelab didahulukan & karakter player yg tiada kesabaran & loyalilty, xkan sehebat CR7 (bersaing dgn Giggs, Solksjaer, Scoles, Fortune yg top), Messi (VS ROnaldinho, Etoo), Lampard (average dr West Ham tp gah di Chelsea), JT (bersaing dgn Lebouf & Desailly), Drogba (lmbt power umur 24thn baru org recognize), Giggs (dr zaman Cantona), Gerrard (Hamann, Murphy, McAllister, Berger kene kacau baru leh main), Henry (gagal di Juve hebat di Arsenal) antara contoh player2 yg sebanarnya kene terima proses pembelajaran yg xramai yg nak proceed lama pun kan.

    If you count more than 22 young players playing for other different clubs then it is a joke or damage them as young talents, then why Chelsea still producing good results for years now? IMO, bila semua stars muda balik, mereka akan curahkan pengalaman mereka, beri info bagaimana bermain utk kelab pinjaman mereka, bagaimana dgn cuacanya, peminatnya, keistimewaan sejarah kelab itu & stadiumnya - semuanya akan menjadikan Chelsea itu dpt memiliki kekayaan budaya bola sepak di serata Eropah. Itu jugak dlm kelebihan utk BRANDING Chelsea jd kelab elit di dunia. Adakah itu teruk di mata encik #faridfein?

    Wow... FAKTA kau amat berbahaya if org yg baru nak menyukai Chelsea dh dengar maklumat sebegitu. Tlg jgn burukkan imej Chelsea yg kononnya cipta sukses dgn kekayaan semata, merosakkan bakat muda & seumpanya, sebab apa, sebab Chelsea pnh merasai zaman kegelapan di awal & akhir 90-an, spt guna player-manager utk compete dlm semua comepetition (walaupun financial constraint, we defeated Real Madrd for Super Cup back in 1998), & skrg, Chelsea dh ada hala tuju yg jelas & City, PSG, Monaco akan jdkan Chelsea sbg role-model utk kelab tu semua gunakan bajet dgn baik & menang seberapa bnyk yg boleh.

    Barca, Benfica, Bayern dh anggap Chelsea are their fiercest rival skrg, jd apa maksudnya? Kejayaan Chelsea ini cukup menggambarkan kecemburuan & kegeraman kelab lain terhadap Chelsea. Enough said.

     

  16. farid fien Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368800653556#c6512531375806508488'> May 17, 2013 at 10:24 PM

    @Mista maman, Wahh.. panjang nya sampai tak terbaca tapi aku tetap baca sampai abis gak. Ok. aku ada satu ayat pendek je, kita sama2 tengok dalam masa 3-5 tahun selepas ni, mana hala tuju youngsters yg sangat berbakat terutamanya aku tekan kan kepada yg benar2 bagi impact n ada aura lah(5 nama kat bawah), kalau silap hari bulan mmg takkan rasa pun jd player Chelsea dlm konteks yg sebenar. POLISI PEMBELIAN SEBEGINI MMG AKU TENTANG HABIS-HABISAN walaupun cuma setakat dpt bersuara dlm internet je.

    1. Thibaut Courtois
    2. Kevin de Bruyne
    3. Thorgan Hazard
    4. Josh McEachran
    5. Lucas Piazon

    * 5 org kat atas tu bg aku adalah yg paling superior dr yg lain2 tu.

    *Romelu lukaku tolak tepi sbb aku fikir mgkin Lukaku boleh dpt tempat dia di chelsea satu hari nanti. Tu pun kalau tak disambar kelab lain sblm tempoh tu walaupun lukaku tu mmg minat Chelsea.

    K. peace

     

  17. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368854260200#c9038266134282141440'> May 18, 2013 at 1:17 PM

    1. Courtois - Magician kid has had proved his blessed talent by helping Atl.Madrid win the Copa Del Rey for season 2012/13 VS Cech that consistently winnings for us especially bigger prizes.

    ~ IMO, Cech (30) can be our no1 as long as he fit & competent enough like Van Der Sar (40+), Schwarzer (40) & Buffon (35+). For Courtois (21), kene sabar 3-5 years sebab GK jarang lemau even dah berusia.

    2. Kevin De Bruyne (21)

    ~ Dimaklumkan bhwa potensi kene swap dgn Lewandowski adlh sgt tinggi, atau dijual sbb Andre Shurrle dilaporkan akn sertai kem Chelsea season depan, jd De Bruyne mmg ada pluang tipis utk stay. Tp, dr penilaian aku, dia boleh bermain di wings atau post Lampard skrg, sbb dia agak agresif di Bremen & passing dia semakin baik.

    3. Thorgan Hazard (19)

    ~ Dia sertai Chelsea ats priority request dr Eden Hazard, & Chelsea tau Thorgan ada bakat baik & attacking midfielder adlh trending yg Chelsea skrg nk build-in. Aku percaya dia ada peluang berbanding Marin as targeted to play for 1st team in 3 years time.

    4. McEachran

    ~ His alike to our "Iniesta" but when he did loaned out to Swansea, he still can't get playtime as he got in Middlesborough. skrg dia mcm down skit moral sbb dia mcm dh kurg percy dgn kebolehan dia. Tgk jela peluang dia nanti.

    5. Piazon

    ~ Dia ni boleh back up Juan Mata bro! Gile ko xbagi main next season. He's quick, pacey, sharp, got good vision & passing ability, quite tough against any defender, & I could even say that he is far, far better than Moses, Marin as he is blended talent from CR7 + Kaka + Hazard. Aku percaya dia ada peluang 1st eleven under JM sbb Chelsea akn harungi bnyk games setiap season, MAZACAR pun boleh kepenatan, hanya Moses shj yg byk digunakan sbg subs utk MAZACAR, Piazon ada peluang.

    * Kesimpulannya, hanya De Bruyne & McEachran je yg in-doubt future. The rest are in Chelsea long-term plan.

     

  18. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/05/chelsea-juara-berganda-eropah-2012-2013.html?showComment=1368863160308#c6696200634405338162'> May 18, 2013 at 3:46 PM

    chelsea memang hebat,walaupun sesukar mana pun game.masih blh menang lg.berjuang hnga ke masa penamat,,,:-)

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png