Chelsea 1 Atletico Madrid 4

Posted by KampungChelsea On Saturday, September 01, 2012

Ini keputusan yang sangat mengejutkan. Cukup2 mudah pasukan kita dipermalukan sebegini rupa oleh Atletico Madrid. Bak seperti peribahasa "sudah jatuh ditimpa tangga". Sudahlah kalah, perfomance hambar pula tu.

Bila sudah kalah teruk macam ni, maka aku terpaksa melontarkan beberapa kritikan :

1. Tiada persediaan. Tak nampak yang Chelsea bersedia untuk lawan Atletico. Kita tak main bersungguh-sungguh. Aku rasa ada beberapa pemain Chelsea over-confident sebelum game start.

2. Gandingan hampeh Mikel-Lampard. Sebelum ni aku sudah bagitahu, Mikel tak boleh main bersama dengan Lampard, hancur dan perkara tu RDM pun sudah tahu kan. Sepatutnya tukar Lampard dengan Meireles. Mikel memang out of form lah, passing entah ke mana hala. Bila dua player ni tak bergerak, tak holding midfield dengan baik, macam mana nak jana bahagian serangan.

3. Defend teruk. David Luiz, Ashley Cole penyebab gol pertama & kedua Atletico. Luiz hampir2 nak score own gol pada separuh masa kedua. Heran juga kenapa bek2 kita begitu mudah memberi ruang pihak lawan membuat short pass. Membiarkan sahaja team lawan melakukan percubaan tanpa ada marking.

4. Line-up tak berubah. Mikel aku tak tahu sebab apa RDM mainkan dia tiap2 game. Dan Mata tak menjadi bila bergandingan dengan Hazard. Harap lepas ni pemain2 seperti Oscar, Romeu, Moses, Piazon perlu banyak diberi peluang main 1st starter. Kita tak boleh mainkan player sama setiap perlawanan. Kena ada kelainan juga.

Apa yang membezakan Chelsea dengan Atletico Madrid ialah mereka beraksi lebih baik daripada kita. Mereka ada striker power yang konsisten. Falcao dua kali hatrik dalam masa seminggu. 4 hari lepas hatrik ketika lawan Atletic Bilbao dan kali ini Chelsea pula yang jadi mangsanya. Satu lagi kekuatan Atletico Madrid ialah mereka bijak membuat counter attack. Serangan balas puak2 Falcao ni sukar dibendung. Mereka kental, solid & aggresif namun pasukan kita, sejak dari awal lagi sudah rapuh, lemah & tak bermaya.

rugi tak beli mamat colombia ni. "killer striker"

Siapa tak kecewa kalau kalah main macam orang tak cukup akal. Tewas kepada City dalam Piala Komuniti Shield tidaklah mengecewakan sangat tapi untuk kalah dalam merebut gelaran UEFA Super Cup ini boleh aku simpulkan sebagai hari yang sangat pedih, pilu buat seluruh warga Chelsea. Kali terakhir kita memenangi cup ini iaitu pada tahun 1998, di zaman RDM juga tu. Jadi tahun ni kita runners-up sahaja. Apa pun kredit untuk team Thibaut Courtois.

10 Response to 'Chelsea 1 Atletico Madrid 4'

  1. Shazuan Azmi Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346453825632#c1914892539786861535'> September 1, 2012 at 6:57 AM

    Siapa suruh sokong Chelshit? Hahaha.

     

  2. Shazuan Azmi Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346453843982#c2586240910810436140'> September 1, 2012 at 6:57 AM

    Siapa suruh sokong Chelshit? Hahaha.

     

  3. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346467267491#c4877932883474424423'> September 1, 2012 at 10:41 AM

    1.defender mmg hancur kali ....teruk sbb dorang x guard musuh

    2.mikel okey..just x bole start dgn lampard d bahagian tgh ....mikel kalau partner dgn raul mmg ok....sbb lampard adalah blackshadow kepada mikel....sama mcm kes torres x leh men konfident kalau ada drgoba
    ramires punya performance drop dr awal season lagi.....teruk betul.....

    3.bahagian attacking x le cakap apa2 sbb dorang x bola lansung ...mata hazard torres tenggelam x nampak dorang main......


    aku betul2 hampa dan kecewa ..!!!!
    rdm da salah teknik sbb suka betul mikel digandingkan dgn lampard tu....lampard patut duduk kat bench sbb umur pun x lanjut ..bagi la budak baru start!!!! tgk essien pun da loan kat real madrid


    cuba la start oscar d bahagian atas tu jadi winger ke.....lepas tu raul mikel oriol ...


    chelsea main mmg tada semangat .....da 2piala terlepas macam tu je....

    last piala fifa club chelsea g jepun ....yg ni kalau kalah mmg rdm akan kena buang la alamatnya!!!!!!

     

  4. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346470871474#c5625088118378004745'> September 1, 2012 at 11:41 AM

    Yep, sedey gandingan Lamps+Mikel. If siapa pun Chelsea beli, sehebat mana pun player tu, tp kalau main dgn Lamps+Mikel nye stail, alamatnye mmg masih Chelsea yg lembap & xkan dapat kemenangan yg konsisten especially in big games.

    Aku rasa lepas ni, better Lampard pi jd Striker... Chelsea boleh try formasi 4-3-3 di bawah;

    --------------------Cech--------------------
    Azpilicueta----Ivan--------Cahill------Betrand
    --------------------Romeu-------------------
    --------Oscar---------------------Mata-----
    Moses--------------Lampard-----------Hazard

     

  5. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346471112881#c7596664944099894504'> September 1, 2012 at 11:45 AM

    Si Torres mudah terlepas bola, maybe tu yg jd punca teammates dia xnak passing dia, so why RDM plays him instead of Sturridge/Piazon.

    Better use Lucas Piazon, to bench Torres so that he will learn the lesson well.

    Hard to believe, as the whole fans just shocked to witness such poor Chelsea team playing.

    Falcao! Wow! The stats show the best of him, 37 goals for 40 Euro matches, indeed hat-trick for final games even with Porto or Atl.Madrid. Finest lone-main striker at this moment. What a player.

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346475591271#c3304993249677131248'> September 1, 2012 at 12:59 PM

    Chelsea di'rogol' At.Madrid haha~

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346642936460#c7217516925683254616'> September 3, 2012 at 11:28 AM

    confirm takkan dapat pape cup pun season neh...

    kalo main camnih..

    game ni menunjukkan betapa lemahnya mentaliti pemain dan manager nye.. tidak langsung menggambarkan mentaliti seorang champion.. tp menteliti jaguh budak sekolah rendah tu pun peringkat kelas2 je..

    mula2 game aku tengok dah over confiden... pastu dah gol sebiji baru gelabah.. tp gelabah cam ayam... tak tau hula hala..

    defend hancor.. tengah lagi la.. kalo dh 2 postition ni teruk confirm penyerang hanyut..

    kalo 2nd team yg masuk seme orang bleh faham laa.. cup tu diarang tak kisah dpt ke tak.. ni 1st team tuu.. malu giler.. main cam budak sekolah tadika...

    atletico madrid mempamerkan permainan yang sangat bagus..

    lampard sepatutnya sudah boleh disingkirkan dari 1st line up..

    sangat2 memalukan game ni.. dah byk tahun aku tak langgan astro sport... tp season ni nye pasal ngn team yg aku rasa sangat bagus.. ngn managernye yang baik.. aku langgan sport channel. tp terus terang aa.. next nye game tak kira la epl le hape ke.. teruk gak mainye.. confirm aku stop blk sport channel.. tak berbaloi langsung.. baik aku tengok result kt surat kabo je.. tak pun internet..membazir..

    game kali ni membazir masa penonton.. membazir duit penonton.. membazir duit club.. beli tiket kapal terbang.. pe seme.. kalo taknak main baik bagi pasukan lain main..

     

  8. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346649800485#c3265922796692646735'> September 3, 2012 at 1:23 PM

    haish..pe leh wt..dh result cm 2..redha je la..aq arap depa dpt amik pengajaran dr sni..hope RDM leh ubah semua benda ni..

     

  9. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346718147138#c3563454314662839413'> September 4, 2012 at 8:22 AM

    kecewa dengan chelsea...

     

  10. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-atletico-madrid-4.html?showComment=1346723873825#c4746220026476892728'> September 4, 2012 at 9:57 AM

    Lek dulu... Ape barang 1 game jek "give-up"? Anyway, no offense la, hope ko leh terus layan sport sbb aku sbnrnya mmg perlukan kekalahan mcm ni utk Chelsea supaya cepat sedar yg if nak menang ape shj kene KONSISTEN, jgnla nak rotate player kononnya, tp gunakan balik formasi yg mmg xjd & dah tahu xkan menjadi dok dipakai balik, yg mana kesannya dh pun dpt dilihat skrg. Dan sekurg2nya, RDM akan kekal fokus & balik "ke pangkal jalan".

    Mikel buat back up subs better kot, 1st eleven? NO la. Skrg, smua kelab power diorg akan ada DM yg bijak buat hantaran, tlg defenders, ada good vision, xgelabah... Nak tahu contoh terbaik?

    i. Xavi (masa zaman Rivaldo dr dulu dok kat DM smpi jd CM/AM)
    ii. Pirlo (tanpa dia Italy xmng WCup2006 & Juventus xmng SerieA season lepas)
    iii. Busquets (walaupun suke diving kan)
    iv. Xabi Alonso (kuar je dia dr LoserFool, terus "sedey" Gerrard semua)
    v. Yaya Toure (even abg dia mangkuk, dia ni terlebih power lak)
    vi. Scholes (tgk la impak dia utk Manure spnjg tahun2 sudah even dh bersara Pak Alex merayu dia kembali)
    vii. Miguel Veloso
    viii. Joao Maotinho (DM/CM player)
    ix. De Rossi (ROma)
    x. Nigel De Jong

    Nak mention Essien? Hrpn tinggi bila dia main utk Madrid, plz Jose tlg kembalikan smgt BISON dia, tu shj (Pdhal, semua pnh tgk Essien sgt bagus bermain di RB beberapa season lepas) nape la manager2 skrg ni xnak gunakan kelebihan yg Essien ada..?

    RDM, rangkalah formasi baru sblm terlmbt... GUA SYG CHELSEA! Wahahahah!

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png