Chelsea 1 Stoke City 0

Posted by KampungChelsea On Sunday, September 23, 2012

Nak harapkan striker, last2 bek juga yang score.

Serius aku ingat game ni akan seri, melihatkan "parking bus" stoke city yang 99% menjadi, namun berkat dari kombinasi Moses, Oscar, Mata membolehkan Ashley Cole menyelamatkan maruah Chelsea dengan gol kemenangan pada 5 minit terakhir permainan.

Jaringan dari Ashley Cole itu juga telah mengelakkan Chelsea dari memperolehi 3 kali keputusan seri selepas sebelum ni kita seri dengan QPR & Juventus.

Ulasan berikutnya aku nak tulis ikut style Tun Dr Mahathir (malas nak tulis secara perenggan) :

1. First half teruk, semua shoot mengarut.. second half mungkin lebih baik sedikit kerana ada kerjasama dari pemain tengah & pemain sayap.... striker pula keje tunggu bola, sampai ke sudah alamatnya kau tak score torres.

2. Susunan line-up yang sangat berisiko tinggi. Kapten tak main.. vice captain pun tak main. JT & Lampard masuk last2 minit.

3. Yang bagusnya bila Lampard tak ada sepanjang 80 minit perlawanan berlangsung ni, Mikel okey skit main.

4. David Luiz ni kerap kali outstation. keluar posisi. sebab tu defend jadi kelam kabut. posisi defend tapi main macam nak jadi striker plak david luiz ni.

5. Shoot Oscar kurang menjadi, berbeza ketika lawan Juventus. Namun skill budak muda brazil ni superb. dia ada perdayakan juga beberapa defender lawan dengan beberapa gerakan lincah.


6. Agak terkejut dengan substitution yang dibuat. Hazard keluar Moses masuk.  Sepatutnya Torres yang keluar, dan bagi Moses main striker. Tiap2 game aku tengok chelsea main macam tak ada striker je.

7. Ivanovic cuba menjadi succesful diver namun trick itu tak menjadi.  Harap game lepas ni RDM kena gilir2 tukarkan dia dengan Azpilicueta. Aku menanti debut pertama dari Azpilicueta. (kesian tadi dia siap warm up dah)

8. Moses macam Drogba. Begitu mudah dia membuli bek2 stoke city. aku mengharapkan dia akan main full minute untuk game lepas ni.

9. Torres ? seperti biasa aku hanya nampak bayang2 dia kat atas padang. tak banyak sumbangan yang dibuat melainkan ada 1/2 hantaran sahaja yang menjadi. lain2 bak seperti peribahasa bagai kera mendapat bunga.

10. Roman ada kat stadium tadi. 3 hari lepas dia dah turun padang tengok RDM handle pemain2 Chelsea. Itu petanda nasib RDM tak berapa nak elok tu. Macam AVB musim lepas, sebelum beliau dipecat, Roman banyak kali juga datang ke pusat training Cobham.

Dengan kemenangan tipis 1-0 ke atas Stoke City, kita masih menerajui liga dengan 13 mata dari 5 perlawanan.

Secara kesimpulannya, walaupun menang tapi aku tak berapa puas hati dengan perfomance Chelsea. Kita masih belum berada di prestasi terbaik. Nampak banyak kekurangan, lebih2 lagi dari segi penyudah yang sangat tumpul.

Cuba anda lihat, dalam 4 perlawanan terakhir, yang menyumbangkan gol ialah defend & pemain tengah. Striker buat apa ?

Macam ni nak menang epl ? macam ni nak pertahankan gelaran juara eropah ?


Aku petik kata2 dari pengulas astro supersport "Chelsea need one more striker to challenge premier league title because torres not good enough to bring them for that."

Bulan 1 ni kalau Chelsea lepas financial fair play, apa salahnya beli seorang lagi striker kan. Mungkin Falcao atau Cavani boleh selesaikan kemelut yang melanda.

11 Response to 'Chelsea 1 Stoke City 0'

  1. benji_1629 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348359956583#c576918101690938866'> September 23, 2012 at 8:25 AM

    KC, aku bkn x stuju torres x perform tp klu sume nk skor sndri bek xyah de striker... 3 can de tok oscar leret bola, tp die ttap shoot sndri dr kasi torres... Klu cmni, torres ptut belah bkn krn die tsk bgus, tp oeg x hargai die malah pressure die adela....

     

  2. benji_1629 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348359987001#c5053075433948215287'> September 23, 2012 at 8:26 AM

    KC, aku bkn x stuju torres x perform tp klu sume nk skor sndri bek xyah de striker... 3 can de tok oscar leret bola, tp die ttap shoot sndri dr kasi torres... Klu cmni, torres ptut belah bkn krn die tsk bgus, tp oeg x hargai die malah pressure die adela....

     

  3. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348367752810#c3744105737205099443'> September 23, 2012 at 10:35 AM

    ya betul tu ....semua tekanan kat torres ....style torres ni style through pass bukan long ball ...


    yg penting kita menang hehehe dpt 3 points ok...

    parking bus mmg cantik sbb last minute ada 5defender hahahhaha bagus2..tp syg bahagian atas pulak x menjadi kali ni.......


    apapun good luck

     

  4. ArulchelseA Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348372593908#c4382529292962785875'> September 23, 2012 at 11:56 AM

    btul..satu je torres dpt dari mata..lain semua cuba sendiri..harap torres tamak la lepas ni..baru nampak bayang..

     

  5. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348381202394#c4029422316825288062'> September 23, 2012 at 2:20 PM

    @benji
    striker yg hebat ialah dia cuba usaha cari bola sendiri & bukan nak mengharapkan bola dari team-mates sahaja.

    team-mates lain semua pakat nak shoot sebab kalau diorg passing byk2 kat torres pun, bukan dia dapat score pun.. sebab tu oscar, david luiz, ashley cole, mata semalam byk shoot dari pass.

    hazard ada passing kat torres. tp torres lambat bergerak...

    1 lagi torres tak berada dalam posisi yg betul utk score.. time nak attack, dia berada di posisi winger, cmner team-mates nak pass kat die.

    @mannerohady
    - nak jadi striker hebat, dia tak boleh nak hrpkan through pass je... segala passing kat atas padang dia kena kuasai...

    falcao, cavani, benzema, van persie aku nampak mereka ni striker2 yg sentiasa memanfaatkan peluang sebab tu mereka banyak terima passing dari team-mates..

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348447001515#c5289768012418590706'> September 24, 2012 at 8:36 AM

    pada aku torres mengharapkan orang passing kt dia utk shoot. sbb dia striker.. walaupun dia jenis yg through ball tp dia tetap bleh score dlm lain2 keadaan tp tetap ngn hasil lorongan team mates.. kalo dah takde orang nak bagi camne nak shoot. satu lg dia bukan jenis tamak. kalo dia nampak orang lain bleh shoot dia akan bagi bola. cthnye masa di liverpool dia sangat mendapat sokongan dr teammates sbb tu byk gool bleh hasil.. tu pada aku mmbuktikan dia striker versetile cuba veferet dia thourg ball..

     

  7. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348450677078#c1669472135611698242'> September 24, 2012 at 9:37 AM

    Game kali ni sgt fresh & joy to watch.

    Mikel = Lampard, so jgn biarkan dua2 main serentak, tu shj! Hehehe.

    Overall, Oscar - Hazard - Mata gameplay sgt2 menjadi, sgt pacey, mmg inspiring, smpi Ivanovic & ACole boleh jd "striker tambahan" kat depan pintu gol stoke.

    TP, paling DAZZLING sharp tackle dari Luiz utk ajar budak2 rugby Stoke ni. Terbaik!

    Mcm nila Chelsea. Baru gerun team lawan, baru gerun contenders semua.

    ALL HAILS CHELSEA!

     

  8. SHAH345 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348459546730#c1446703763961036934'> September 24, 2012 at 12:05 PM

    Game kalo tgk ada masa skit hati..tp Oscar mmg best..boleh gnti torres..oscar ni mmg pakar bt u-turn..Torres ni pun 1 hal..tah ape2..moses pun best jgk...

     

  9. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348467485273#c1528337298381788151'> September 24, 2012 at 2:18 PM

    moses pickup cepat lepas tu kebal dan mantap x cepat rebah kalau kena langgar hehehe

    abg torres ni ok cuma kurang mendapat sokongan padu 100% dr kawan2 lain .....

    hazard mata oscar mmg mantap ....kalau marin da masuk kompom bertambah la mantap bahagian tengah dan serangan nanti!!!!

     

  10. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348537359653#c4161687773991243001'> September 25, 2012 at 9:42 AM

    btl juga ape yg d perkataan kn oleh kc 2..striker mst la mantap dlm apa jua situasi..klu x mantap..bkn striker nme nye..anyway..perform torres ni kjap bgus..kjap down..pelik..anyway mybe ni taktik dr RDM kot..srh torres jd umpan..winger g score..yela..lwn gan rugby la kte kn..depa pkai tgn..kita pkai kaki..ssh la..hahaha

     

  11. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/09/chelsea-1-stoke-city-0.html?showComment=1348580905243#c8042408401997828893'> September 25, 2012 at 9:48 PM

    good game i was nervous thinking moment we will lose or draw by the way if you want to watch chelsea vs wolves live online just text me and i will give you the link dont forget keep the blue flag flying high

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png