Aston Villa 2 Chelsea 4

Posted by KampungChelsea On Sunday, April 01, 2012

Fuh, memang thriller habis game ini.

Ketika Chelsea sedang syok mendahului 2-0, tiba-tiba Aston Villa berjaya menyamakan balik kedudukan menjadi 2-2. Apa yang mengejutkan ialah dua gol balas tersebut berlaku dalam masa hanya 3 minit. Namun kedudukan kembali berubah selepas Ivanovic menanduk masuk gol ke-3 The Blues, hasil daripada tendangan penjuru Malouda. Dan gol yang paling dinanti-nantikan oleh fans Chelsea hadir pada minit terakhir perlawanan (injury time) iaitu gol yang dijaringkan oleh Abang Torres. Keputusan akhir, Aston Villa 2 Chelsea 4.

Man of the match sudah pasti Abang Torres. Dalam perlawanan ini, Torres bukan sahaja menjaringkan gol malah dia juga turut menyumbang dua assist. Minggu lepas assist, minggu ini score. El-nino is back !

Kemenangan 4-2 ini memberi mesej penting kepada Tottenham Hotspurs betapa kita tidak akan sesekali menyerah kalah untuk perebutan top 4 spot. Sekarang ini beza 2 mata sahaja walaupun baki perlawanan tinggal lagi 7 game. Apa yang penting, Chelsea tetap akan berjuang ke titisan terakhir untuk mencapai slot ke UCL musim depan. KTBFFH !

P/S : Sebentar sahaja tadi, Arsenal kalah kepada QPR. Satu berita baik untuk seluruh warga Chelsea.

5 Response to 'Aston Villa 2 Chelsea 4'

  1. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/04/aston-villa-2-chelsea-4.html?showComment=1333246963605#c4084931112751751051'> April 1, 2012 at 10:22 AM

    Kalau ada luck semalam , Torres boleh dpt hatrik :D

     

  2. far Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/04/aston-villa-2-chelsea-4.html?showComment=1333302958006#c2847798772921548241'> April 2, 2012 at 1:55 AM

    mr admin,komen aku ni xde kena mengena ngn Chelsea@football pun..ko punye site skg ni kire OK gak la ngn rank 700k n 59site link dr alexa..aku ni bekas blogger(dlm bidang aku sendiri) dahulu,tapi aku dh bungkus setahun lebih dh..aku suka ngn blog yg ada topik bola camni sbb sukan yg jd hobi aku la bolasepak tapi dh stop 10 tahun lepas(pencen sbb tulang tak cukup kalsium)..aku mmg slalu jenguk blog ni,tapi masalahnya aku perasan ssuatu mcm kurg la dia punya trafik.Org yg bagi komen pun org yg sama je...ni aku punya suggestion la,apa kata kalo ko buat blog ni dlm English supaya jd lbh universal utk pengunjung dari serata dunia..Buat banyak2 backlink(jgn plak melampau banyak).Biar ko punya trafik n org yg tinggal kan komen tu mcm tak berhenti every 60sec@120sec..kalo jumlah follower nk d jadikan ukuran,aku tak tengok pun jumlah follower utk stiap blog yg aku singgah(sbb slalunya blogger cuma nak dptkan visitor je dr blog2 lain)..Apa2 pun aku mmg suka blog ni,kdg2 cuba bayangkan kita sbg admin berbincang n bertekak hal bola dgn ratusan@ribuan visitor..tak yah ambik serius sgt ngn benda@kata2 kat alam maya ni..K,slmt maju jaya.

     

  3. Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/04/aston-villa-2-chelsea-4.html?showComment=1333329904271#c3012278765221371302'> April 2, 2012 at 9:25 AM

    KC, we played with full-heart, eager to win the game. That 2 goals form Villa got me shocked but later on, Torres let his magic touches to turn around the game, we were back in the game with 4-2 win. A good revenge when we defeated by Villa at Bridge.

    A good combination up-front, & Sturridge needs to learn to possess & pass well. The first through pass from Luiz to Torres was tremendous. Shay Given should got credit too, with his display disallowed Torres not to bag hat trick!

    Not to forget, Cech also back to his best. Is getting it right at Chelsea now... KTBFFH!

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/04/aston-villa-2-chelsea-4.html?showComment=1333355507537#c3797193799592408284'> April 2, 2012 at 4:31 PM

    @quitecatboy
    - ha'ah...patutnya die dah bleh score hatrik..gol sturridge yg 1st tu sewajarnya torres yg score..tapi shoot die kena block..dua kali die shoot kena block, depan gol plak tu...tapi naseb baik dapat juga score yg last2 minit tu...

    @maman
    -kombinasi torres dengan mata dalam match ini mmg terbaik..dia ada buat one two pass yg memang cool..time shoot mata kena tiang tu..sturridge dalam perlawanan ini tak tamak...gol torres yg last tu die assist...sturridge ni striker muda yg bagus, cume sikap die yg tamak je yg problems..kalau die buang sikap tu, mungkin die boleh jadi lebih baik dr ape yg die buat utk chelsea musim ini..

    @far
    - nak englishkan blog ini ? tak payahlah... dah namanya blog ini laman kelab bola sepak chelsea malaysia..jadi mestilah languagenya melayu...aku tak minat nak buat yg versi english sebab dah ramai yg buat..kalau kau google memang berlambak yg create blog chelsea versi english..yg melayu kurang..jadi sebab itu aku tak buat yg versi english..aku boleh buat, cume aku tak nak buat..

    satu lagi aku tak gila trafik...bile kau cakap trafik blog ni kurang, aku rasa tak kot..sebab aku selalu check statistik viistor blog ni, sehari memang lebih dari 500 pengunjung..bukan sahaja malaysia, malah dari pelbagai country..ada 5/6 pengunjung yg datang pagi tadi, diorg akan datang waktu petang pula ke blog ini..

    cume ye lah, kau kan mesti tahu, orang2 skrg lebih ramai yg suka baca daripada hantar komen... suka baca tapi tak suka komen.. satu lagi sebab ialah aku tak allow setting anonymous cooment..jadi kalau nak komen kat blog ni, memang kena register kat blogger.com dulu..sebab itu most of comment kat sini ialah orang yang sama.. harap kau faham,hehe.

     

  5. Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/04/aston-villa-2-chelsea-4.html?showComment=1333416901255#c659405408173936548'> April 3, 2012 at 9:35 AM

    Setuju KC!

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png