70 + 40 Million = Worth ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, May 13, 2010

Biler kem kite menang epl baru2 ni, banyaklah name2 star yang dilinkkan dengan kem kite.Player2 star Dari Argentina,Uruguay,Brazil,Sepanyol,Jerman,Perancis dan tak lupe jugak Itali memang cukup melekat buat kem kite.Entah2 name2 big star seperti Messi maybe akan ade rumours transfer news jugak dengan kem kite,sape tahukan ? Buffonpun dah "kena pancing" dengan kem kite,ape tah lagi budak Messi tu.


Namun sekarang ini penawaran harga bagi some2 player star untuk kem kita kadang kala buat aku chuak dan menyampah.Lebih2 lagi jika sesuatu harga itu ditawarkan dengan harga "melambung" kepada player yang tak sepatutnya serta tidak berhak menerima dengan seadanya.

Player yang aku maksudkan itu ialah Zlatan Ibrahimovic dan jugak Fernando Torres.Khabar angin atau tidak , kelab gergasi bola sepak sekarang iaitu Barcelona akan melepaskan pemain yang baru dibeli oleh mereka season lepas iaitu Ibrahimovic dengan harga 40 juta.Dan lebih memeritkan lagi ialah kem kita terbabit dengan spekulasi striker Sweden ni.Persoalannya adakah ia berbaloi dengan harga tersebut ?

Jika dilihat dari segi riak wajah, dan susuk tubuh badan memang menceriakan aku tapi dari segi perfomance especially assist & shooting, si Zlatan ini cukup merungsingkan aku.Why ? Kenapa & mengapa aku berkata sedemikian ?

Aku melihat perfomance Zlatan sekarang atau dulu bagaikan mencecah tepung di lubang jamban.Aku tak tahu kenapa dan mengapa ramai pihak menggelarkannya "salah satu striker terbaik di dunia" ,sedangkan aku gagal untuk merasakan statement "top striker" tersebut ada di kepala otak aku skrg ni walaupun dah hampir 10 kali aku menyaksikan perfomancenya di atas padang ketika mewakili Inter mahupun Barca.Senang aku cakap, dia hanya "typical player" dan aku tak tahu camner die boleh jadi glamer n popular sekarang ini.

Jika dinilai dan dibandingkan Zlatan dengan Nik dan Didi, perfomance mereka bagaikan langit dengan bumi.Zlatan punya assist sangat lemah dan speednya kurang "bermutu".

That why aku cakap "Adakah 40 million is worth to buy and get that Sweden Striker ?.For me, it's not worth.Macam mane dengan korang ? Aku tak tahu...

Begitu jugak dengan striker paling sensasi sekarang ini iaitu Fernando Torres.

Sekarang ini banyak cite2 berkaitan dengan die di kem kite untuk season depan.Kem kite khabarnya telah menawarkan 70 juta untuk merekrutnya dari Fool ? 70 Juta ? Bace baik2,... 70 Juta !!!!!!

Dengan dipenuhi aspek2 keinjuredan yang ada pada diri Torres musim ni, beberapa pihak yang mempunyai otak bijak berfikir adakah berbaloi membeli pemain dari sepanyol ini dengan harga yang giler b**i mahal sedangkan Torres always injured when importance match happen...

Dari segi talented,skill dan striking memang aku tak nafikan kehebatan Torres ini.Namun jika kita sukses membelinya.Persoalan hangat dari aku ialah adakah dia bakal menyinar seperti nik dan didi nanti di kem kite ?

Komitmennya hanyalah untuk Fool dan gayanya hanya sesuai untuk "kemerahan" sahaja dan tidak sesuai untuk gaya "kebiruan".Jika Real Madrid dan Mancity membelinya seolah-olah mereka telah hancurkan masa depan Torres.Stay je lah kat Fool, El Nino.!

Benda2 seperti ini sudah terjadi kepada kem kita.Masih ingat dengan bekas anak emas Milan, iaitu Shevchenko ? Aku tak nak ulas lebih panjang mengenainya dan aku hanya boleh cakap 30 juta dari duit Roman dari Sheva itu bagaikan dibuang seperti kaca permata ke dalam laut Pasifik.

P/S : Inter sangat bijak dengan menjual mamat Sweden itu ke Barca kerana selepas sahaja die blah dari San Siro, jentera serangan Inter di bawah pimpinan JM memang terbaik dari ladang.Buktinya, Inter mara ke Final UCL selepas lame giler asyik tak lepas je quarter final UCL untuk musim2 yang lepas. I'm very sorry for Zlatan Fans with my statement on this post.

6 Response to '70 + 40 Million = Worth ?'

  1. Kufazriesyah Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/05/70-40-million-worth.html?showComment=1273762657916#c2497078455458672141'> May 13, 2010 at 10:57 PM

    ok.. utk menilai pemain, kiter takleh nak nilai dari performance nyer biler dlm kelab tertentu.. aku tgk ko kritik zlatan sbg pemain dunia... hm... adakalanya aku setuju.. tapi aku still anggap zlatan seorg yg bahaya... let see k... dlm inter, dia ok main... tapi tgk la jose pakai formation ape... 4-4-2 (defensive - counter attack).. dia nampak bahaya sbb ape? dia seorang yg pakar dlm pecahkan offside trap.. dia maybe slow, tapi dia ada bdn yg kuat, tinggi n xmudah injured... tgk je la statistik dia... bleh dikatakan setiap game dia tersenarai kot... kat barca dia mcm cibai.. kenapa? barca main strategi yg lebih open... fluent football... nak2 ader nyer messi ngan pedro kt tgh... bkan style dia main... same la henry.. tgk... xngam ngan cara barca main... andai zlatan masuk chelsea.. aku pasti dia bleh bwk kelainan... sbb cara dia main mmg mcm abg nik kita.. bole pegang bola smbil diasak.. n finishing dia bahaya... utk formation yg CA bg (diamond) dia mmg sesuai sbb dia adalah sorang striker yang jenis didi, one two touch n score... so dia perlu sesaper dlm diamond tu utk hantar bola yg kreatif... so, dgn adanya joe cole, lampard, malouda or essien, aku rasa zlatan mampu shine... torres? yg ni aku setuju ngn ko... sbb dia jenis robben.. kuat injured... sbb xleh main dlm keadaan kasar... tempo tinggi dia okey... tapi kne asak, dia lembik sket... dats y la... :)

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/05/70-40-million-worth.html?showComment=1273766570805#c3236499906087634154'> May 14, 2010 at 12:02 AM

    haha aku dah kaji permainan zlatan nih kat inter lagi kufaz...tu pasal aku cakap cmtu....harap maaf erk,zlatan ibrahimovic seorang player yg membosankan,...aku jadi mengantuk kalau tgk die main,cam berbatov...adeabayor tupun aku rase jauh lebih baik dari die..that my opinion ar kufaz...just wait n see erk

     

  3. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/05/70-40-million-worth.html?showComment=1273766854429#c1793963219630511932'> May 14, 2010 at 12:07 AM

    Hmm.. Bagi pendapat ak lak, ak x rase pembelian torres adalah berbaloi. Bkn sbb perform dia, tapi sbb harga nya yang x berbaloi ngan diri dia skrg ni kat atas padang. Star star juga, tapi asyik injured je kejenya, camne 2? Berbaloi ke 70 juta? Ish2, ak rase if RA xnk ulangi kesilapan yang lepas2 dia buat, dia xkn buat da abis kn duit dia cam2 je. Sedar2 la, ekonomi skrg ni pn x tentu hala, bijak2 la belanja ye RA :). Ok jugak Torres masuk kem kita, tapi bkn dengan 70 juta, terlalu mahal. Sedang kn Sheva idola ak dulu player eropah terbaik pn 30 juta saja. Fikir2 logik le jugak ek :)
    Utk Ibrahimovic lak,xtau la sangat. Jika tgk perform dia skrg, ptt le barca nk jual dia. So, chelsea, jgn la terus sapu je, fikir2 la dulu :). Jgn sia2kn duit ngan player yang x tentu perform cam ibrahimovic ni, xnk la kem kita nti sia2 kn pembelian lak :(.

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/05/70-40-million-worth.html?showComment=1273769321952#c4829448445921504087'> May 14, 2010 at 12:48 AM

    aku bukan ape adam kufaz,sblm ni kite sangat membzir dgn membeli sheva,tupun 30 jute...ni apetah lagi player2 cam ibrahimovic...ade sebab kenapa n mengapa aku cakap 40 juta xberbaloi beli zlatan...kalau 20 juta or lowest lagi dari harga tu,maybe berbaloilah...skrg ni kite perlu bijak berbelanja,jangan jadi cam dulu..duku roman asyik hutang sane sini je,sampai player2 best xleh nak beli...patutpun JM kuar dari chelsea dulu,maybe ade jgk terdapat kes sprt ni yg buat die bengang...

     

  5. Kufazriesyah Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/05/70-40-million-worth.html?showComment=1273770340155#c6761414636028759675'> May 14, 2010 at 1:05 AM

    jose benggang sbb dia xde kuasa dlm pembelian dan pengurusan pemain.. dia just ditugaskan utk coach je.. tu yg dia benggang tu... mcm sheva.. jose mmg xnak dia... tgk je la style milan main... main slow je.. tu pasal sheva mcm raja kat saner... kat english? jgn harap la nk main cmtu... milan ngan italian football sgt2 lembap... tu pasal skang jose ubah cara permainan diorg... tgk je la.. milan ngn juve.. sumer pemain tua kot yg main.. bleh survive.. try la epl... tercirit la nk lari.. :)
    pe2 pun.. nak beli pemain kne bijak.. RA kne bg kuasa tu kt CA.. sbb dah mmg tugas dia... dia tau la pe nk bwat.. dlm kes sheva dlu.. RA nak sgt sheva sbb sheva one of the best player in europe berdasarkan jaringan gol.. so.. RA ingat dgn adernyer sheva dlm chelsea, peningkatan dlm ekonomi chelsea pun akan naik.. harga tiket naik, penjualan jersey serta sponsorship from syarikat media n sukan... tp? dia jelas silap kan... tu la akibatnyer bila seorg taikun minyak berbillion dollar try solve masalah bola sepak... hehehe...

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/05/70-40-million-worth.html?showComment=1273782640065#c8393964329051443929'> May 14, 2010 at 4:30 AM

    haha masalahnya JM tak nak beli sheva,tapi RA nak beli sheva..tu dah timbul skit konflik dah tu...satu lagi JM memang xske sheva, n kite bleh tgk brapa kali die beraksi di bawah pimpinan JM,..ko bleh tgk reaksi JM biler sheva missed best chance,fuh memang pecah rumah ar JM tgk sheva....n JM blah ade kaitan dgn sheva jgk kufaz,ko kena ingt tuh...

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png