10 Kenangan Terbaik Kem EPL Kite Musim 2009/2010

Posted by KampungChelsea On Wednesday, May 12, 2010
Dengan kejayaan trofi epl kita musim ini, tentu terdapat beberapa scene atau kenangan2 terbaik di sebalik kejayaan kem kita musim ini di EPL.So,10 kenangan terbaik kem kita di epl musim ini aku sediakan khusus untuk die hard fan chelsea di blog ini,check it out !!! :

1)Match menetang Manyoo di Piala Komuntiti Shield telah menjadi kunci awal kepada kejayaan kem kita musim ini.Pada match untuk pembukaan musim 2009/2010 itu, kita sukses menewaskan manyoo menerusi kemenangan drama sepakan penalti yang mana hanya sorang sahaja player manyoo yang berjaya score ke gawang Cech.

2) Kita menunjukkan perfomance permulaan musim yang cemerlang dengan memenangi 6 perlawanan pertama pada musim ini.Begitu juga, kita sukses berada sebagai pendahulu liga sejak awal2 musim lagi.


3) 8 November 2009, kita memenangi big 4 match menetang Manyoo di SB.Gol tunggal oleh kapten kita, iaitu Abang JT telah memastikan kem kita mengungguli 5 mata di hadapan sebagai top of the league pada ketika itu.

4)Pada bulan Januari, kem kita kehilangan beberapa key player seperti Didi,Kalou,Mikel & Essien yang beraksi di Piala Afrika,Angola untuk tempoh 2/3 minggu.Situasi ini kadang kala membimbangkan sesetengah pihak dari kem kita.Namun kebimbangan itu tidak tahan terlalu lama kerana dalam 5 kemenangan, kem kita sukses memenangi kesemuanya yang mana ia telah menghasilkan 19 gol.Wow, tanpa didi,kalou,mikel dan Essien, kita masih lagi mampu mencatat kemenangan dengan bergaya.Tabik spring kat kem kite !!!

5)Pada bulan itu juga CA menyedari bahawa dalam kem kita terdapat pemain yang boleh beraksi dengan lebih hebat di bahagian attacking iaitu abang Nik.Sebelum itu, CA hanya meletakkan Nik sebagai "the shadow striker" atau mudah aku cakap bukan striker yang solid dan banyak bermain di bahagian attacking midfielder.Kebangkitan dan kehebatan Nik telah membuatkan CA memiliki banyak kelebihan dan peluang untuk menjana di bahagian serangan kita dengan lebih baik pada musim ini.

6)21 Mac, selepas beberapa hari kita disingkirkan oleh anak buah The Special One di saingan UCL, kem kita telah memutuskan untuk mengubah sesuatu yang telah menjadi kekurangan kepada kelebihan.CA serta pihak2 kem kita telah bertungkus-lumus membuat beberapa perubahan dan strategi yang lebih efektif untuk mengembalikan kehebatan kem kita.Hasilnya cukup2 bermutu dan berkesan.Kita kembali mencatat kemenangan.Lebih2 lagi kita sukses mencatat 2 kemenangan dengan jumlah jaringan yang hebat iaitu 5-0 ke atas team Pompey di Fratton Park dan menang 7-1 ke atas team yang mengakhiri epl musim ini di tangga ke-6 iaitu Aston Villa di SB.

7)Cederanya budak Shrek akhir2 ni juga menjadi kenangan terbaik kita musim ini.Kesan daripada injury dari shrek itu, ramai pihak tertanya-tanya, adakah team Manyoo bermain bola sepak untuk satu team atau 1 player ?.Untuk big 4 match kali kedua di Old Kerepot, sememangnya di atas kertas, ia misi yang cukup sukar untuk kita perolehi 3 mata.Namun ape dah jadi, wisel penamat dibunyikan, kita sukses memalukan manyoo 2-1 hasil daripada "magic" gol dari abang Joker kita dan gol kontroversi dari Didi.Tidak lupa juga gol "hand of god versi hampeh" dari Macheda juga menimbulkan persepsi dari sudut kontroversi jugak.

8)25 April, kem kita telah disekat oleh team top 4 musim ini iaitu Spurs dengan 2-1 di WHL yang telah membuatkan MU still on the title race show.Namun kegembiraan mereka tidak bertahan dengan lama kerana kem kita kembali menguasai carta epl dengan membelasah team Stoke 7-0.

9)Pada 2 Mei, untuk big 4 match paling penting dan mendebarkan buat kem kita musim ini iaitu menetang Liverpool di Anfield.Banyak pihak mengatakan liverpool bakal menyekat kemaraan kem kita dan ade jugak "genius people" say kem kita akan all out perfoamance dan memenangi match tersebut dengan mudah.Dan ape jadi ? kita menang 2-0 dan memalukan Liverpool di halaman mereka sendiri untuk memerlukan 1 match sahaja lagi untuk menjadikan kem kita juara liga musim ini.Thanks to Abang Stevie G with the cool,brilliant,nice back passing to abang Didi,hehe.

10)Akhirnya pada 9 Mei 2010, hatrik abang Didi kita pada second half telah membawa kem kita menang besar 8-0 ke atas anak buah Roberto Martinez di SB dan seterusnya memberikan kejuaraan epl kepada kem kita selepas 3 tahun kita "menghadiahkan" trofi tersebut kepada team kunyah chewing gum.Didi dan kem kita berpesta dan menyambut kejuaraan trofi epl itu dengan suasana yang cukup meriah sekali.Tidak lupa juga, Didi yang telah memenangi kasut emas epl musim ini dengan 29 gol.Musim lepas abang Nik kita menang dengan 19 gol.Huhu ape2pun congrats to all kem kita yang bersusah payah dalam memberikan kejayaan yang gemilang pada musim ini.Chelsea the best team in the world.!

Sekian sahaja untuk 10 kenangan terbaik kem kita dalam epl musim ini.Diharapkan next season, kita mampu mengulangi kejayaan seperti ini juga namun dalam tempoh masa yang lebih awallah,hehe faham maksud aku ?

Bye2 EPL 2009/2010...Miss u so much !!!

P/S : 15 Mei nanti jika kite sukses beat Pompey dalam Final Piala FA di Wembley, ia akan menjadi kenangan paling manis dan hebat buat kem kita untuk mengakhiri musim 2009/2010 ini dengan cukup cemerlang.2 trofi hebat dalam 1 musim,terbaik dari ladangkan ? Community shield,EPL greatest Trophy and next is FA Cup the most "addict" trophy for all football england club for kem kita,i'm still waiting and waiting now...

0 Response to '10 Kenangan Terbaik Kem EPL Kite Musim 2009/2010'


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png