Piala FA : Brentford 2 Chelsea 2

Posted by KampungChelsea On Monday, January 28, 2013

Penyokong Brentford bersorak macam dah menang, padahal nak lawan pulak nanti kat Stamford Bridge.

Sudahlah keadaan padang teruk. Jauh lagi bagus padang kat Cobham.

Oklah, berbalik kepada apa yang berlaku pada sepanjang 90 minit. Ternyata kita hampir2 diaibkan oleh pasukan divisyen ke-3 itu. Separuh masa pertama hambar, hanya 1/2 percubaan yang mampu dibuat. Kemasukan Mata memberikan kita torchlight pada separuh masa kedua. Bila Mata masuk, kita control game balik. Masuk pula Ba pada 10/15 minit terakhir, kita lebih aggresif.

Tak nafikan kedua-dua gol Brentford berpunca daripada beberapa kesilapan individu. Gol pertama, kita lihat Lampard hilang bola, dan Turnbull seharusnya menghadam rembatan Forrester itu dengan satu push up yang lebih kuat supaya tidak berlaku bola muntah. Dia juga melakukan kesilapan lagi sehingga menyebabkan Brentford memperolehi sepakan penalti. Memang banyak tak kena dengan Turnbull. Kurang komunikasi dengan defends serta gugup ketika nak clear bola.


Oscar perform bagus. Dia menjaringkan gol cantik, selepas berjaya melepasi dua pemain lawan. Torres pun telah melakukan sesuatu benda yang jarang dibuat olehnya sebelum ini iaitu menjaringkan gol dalam situasi genting. Ia hasil daripada kerja sama dia dengan Ba. Mungkin lepas ni Rafa boleh combinekan mereka berdua.

Harap kita boleh buat lebih baik lagi untuk perlawanan timbal balik di Stamford bridge nanti. Jika kita berjaya mentuntaskan misi itu, lawan yang bakal menanti Chelsea pada pusingan ke-5 ialah Middlesbrough a.k.a Boro.

Apa pun keputusan seri 2-2 ini tidaklah teruk sangat, ia boleh diterima lagi. Kita beraksi di atas padang yang teruk, macam main atas lumpur. Tambahan pula beberapa pemain utama tak main. Hazard digantung 3 perlawanan berikutan insidennya dengan budak milo. Moses & Mikel di Afrika. Luiz & Cech mengalami sedikit kecederan. Seri lebih baik dari kalah. Kalau kalah kat Piala FA, alamatnya tersingkir. Jika seri, boleh main replay balik. Cuma fixture akan jadi padat lah sikit.

14 Response to 'Piala FA : Brentford 2 Chelsea 2'

  1. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359344766456#c4533281951256247852'> January 28, 2013 at 11:46 AM

    Spuds & LOLerpool cannot make it after lost to Leeds 2-1 & Oldham 3-2 respectively.

    We can say that we are not that great & but good enough to still playing in the competition.

    Elsewhere, Drogba officially joins Galatasaray & Sneijder with 1 & half year-contract. We miss him, don't you?

    Hmm... Chelsea need to change formation, stop using 4-5-1 & start delivering with formation of 4-3-3 or 4-4-2 instead.

    For me, 4-5-1 has been cursed by the likes of Arsenile & LOLerpool using it, they still hardly to win any opponents with it, & now, we are also copying what those teams applying games by games. Benitez for me still the handsome clown on this very earth.

     

  2. ToXo Meth Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359348353408#c181081704096288921'> January 28, 2013 at 12:45 PM

    skrg nie klub div 3 pon xleh pndang rendah owh..spurn ngan liv pon lingkop ngan klub div 3. .chealsea nie pon luck2 tetibe. .si torres nie jd power tetibe plak. .haha. .anyway good game to chealsea. . hahaha. .!

     

  3. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359372808121#c5587203379548967829'> January 28, 2013 at 7:33 PM

    ya guna 1 striker x boleh pakai...kita at least guna 2 atau 3 striker utk berada d hadapan selalu ;) hahahahha

    torres 1st time menyelamatkan chelsea dari d aibkan oleh kelas bawahan division3 .....

    harap2 lepas ni ba dan torres main bersama-sama

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359419200749#c6395159586156279842'> January 29, 2013 at 8:26 AM

    aku setuju.. sepatutnye kita perlu tukar formation... tp masalahnye.. pemain tengah stok terlalu ramai... so utk jadikan formation 442 atau 433 agak sukar.. sbb kalo striker cedera.. terus susah nak kekal ngn formation tu.. 1 cara skg.. time open market ni.. grab striker lg.. 1 lg option, train pemain tengah as a striker.. not more attacking midfilder tp striker..

    ermmm pe citer terkini ngn pembelian pemain ye?? kita dh stop ke... still ada masa kan?

     

  5. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359426095450#c6235016525743671210'> January 29, 2013 at 10:21 AM

    hazard dan mata boleh jadi striker sebagai winger atau 2nd striker

    yg lain2 boleh jadi midfielder ....

    dulu kita hebat sbb kita ada ramai striker d hadapan bole kata posisi 4-3-3 ....skrg ni x menjadi sbb 1 striker x boleh lepas 4 defender + 1 GK ....


    .....

     

  6. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359426952195#c3732046452182966678'> January 29, 2013 at 10:35 AM

    Yes, Hazard & Mata are preferred Second Striker (SS) or even Wings (RWG/LWG).

    Aku cadangkan 4-4-2 sbb Moses & Mikel kat CAF, Hazard kene banned, Marin & Betrand jendul masih sengal lagi, Luiz & Romeu injured, Piazon dah loaned out & Studge sold. So, confirm midfielder kurang.

    My current best formation with the remaining players we have in the disposal is;

    ----------------Cech---------------
    Azpi-----Brana----- JT(C)-----Acole
    --------Ramires (DM)---------------
    ------------------Lampard (CM)-----
    ---Oscar (RWG/AMF)-----------------
    --------------------Mata (AMF/LWG)-
    -------Torres (SS/CF)--------------
    ---------------Demba Ba------------

     

  7. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359427562406#c288751127648229671'> January 29, 2013 at 10:46 AM

    --------------GK---------------
    *-------*------------*--------*
    ---------*---------------------
    -------------------*-----------
    --*----------------------------
    ---------------------------*---
    -----------*-------------------
    ------------------*------------

    Ramires pace can filling-in the hole/gap between Oscar, Torres & Lampard, as Lampard can going upfront to keep attacking & releases Oscar, Torres, Ba & Mata. For Oscar, he can change tempo with Torres because Torres now love to going back a little to help the midfielders as Torres also can passing well & pacey, so Oscar can continue doing damages in the right center of opponents. Demba Ba can holding up any defenders just like DD11 always did in the past, so the movement will be much fast & accurate. Mata, as we know, he can switch with Oscar if he wants to, or keep possession & combine with Lampard & Acole in bombing from the lest side or though center.

     

  8. estilo2707 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359443397770#c5462517641909070472'> January 29, 2013 at 3:09 PM

    Macam ni la cakap... tengok game Chelsea ni, nak baling tv tu pn ada, tapi ape leh wat, sokong tetap sokong gak... em masalah Chelsea ni bukan apa, midfield kat tengah tu banyak sangat... belongok ramai-ramai lepas tu semua pakat nak skor... bile kene counter, mengelupur suma orang dan passing pun merata...

    Cara nak improve Chelsea ni senang je, taktikal kene kuat dan player kene faham responsibility die... kalau die main wing, duk kat wing dan provide saje bola... ni jangan duk tehegeh ramai-ramai dalam kotak D nak skor pula... ini masalah dia, lagi 1, andai kamu leh counter attack laju-laju, teruskan, janganla nak back pass lagi... tak puas taw dah leh elok-elok counter, back pass... ni je masalah die, sume coach len dah leh baca dah, bukan susah nak kalahkan chelsea ni, parking bas dpan pintu gol, then hantar sorang striker leh lari laju dan Chelsea sudah kene skor 1... Swansea, Brentford, suma wat camtu... jadi pande2 la kome ye...

    Dari taktikal, Terry dengan Iva patut pair lagi, Azpi men kanan, Lampard men DMF, ramires ngn mata men AMF, Hazard ngn Marin men wing... Ba atau Torres leh jadi striker tunggal, bkn susah pun... dan kalau takmau satu striker, due striker pn leh... dgn syarat mata n lampard/ramires men pair berdua... banyak taktikal yang kita leh pake, tapi awat la tak perform lagi... pape pun, Chelsea kene improve lagi, kalau tak, boleh balik tidur dan tunggu season depan baru up balik....

     

  9. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359449802724#c3653059974498692144'> January 29, 2013 at 4:56 PM

    stuju ngn korang... tp apsal coach diarang tak nampak ha?? cam tak logik je tak nampak..

     

  10. faiq Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359464668447#c8734656498320023536'> January 29, 2013 at 9:04 PM

    zaman mateo sdp lg tgk game walau kalah..laju je main

     

  11. SHAH345 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359506466291#c5804352640578301727'> January 30, 2013 at 8:41 AM

    ni semua Uncle Roman punya ANGKARA,tp sebabkan dia Owner Club hak dia nk buat ape pun,Kalo aku kaya aku beli dah KELAB CHELSEA nie Dari Uncle Roman....

     

  12. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359512298804#c6836174729574135360'> January 30, 2013 at 10:18 AM

    Guys, 3:45am Khamis ni, kte tgk ape Benitez nye improvement on the formation VS Reading (Xsilap la).

    TAPI aku perasan yg 4-5-1 ManU gile menjadi, xmcm Chelsea, Arsenile & LOLerpool. Mungkin masing2 ada personal glory yg bukannya utk fans & kelab semata, tu la sebab utama Chelsea bukan Chelsea yg biasa kte nampak & expect. ATAU mungkin Alex Fergie taruk player2 yg akan main wings-utk wings, tgh-utk tgh, striker-utk striker semata, (boleh dilihat kenapa Nani xdpt/jarang berpeluang main sbb suka bw dr wings ke tgh utk score sendiri, utk Young & Valencia, both players ni ikut description of their post, sebab tu Rooney, Chicharito & RVP sharp di tgh & dlm kotak penalty lawan.)

    Ada kebenaran dgn pndapat @estilo2707. Midfielder Chelsea obses to create chances for himself rather for the teammates or for the striker.

     

  13. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359512799121#c6678778473392121238'> January 30, 2013 at 10:26 AM

    semua pemain nak ada gol sendiri ...tu bila kena counter attack semua pemain gelabah kelam kabut nak cover tiang gol tu......

    da ko midfielder stay d tengah2 la provided bola utk striker dan tolong2 cover defender tu..sekali sekala naik atas dan turun ....

     

  14. SHAH345 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/piala-fa-brentford-2-chelsea-2.html?showComment=1359524939099#c5442708940697092281'> January 30, 2013 at 1:48 PM

    Yang jadi mangsa kalau KALAH tetap No.9..yang no. lain-lain selamat,semua suka nak score sendiri,nak tunjuk skill sendiri..

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png