Chelsea 2 Soton 2

Posted by KampungChelsea On Thursday, January 17, 2013

Sejak kebelakangan ini, prestasi Chelsea di gelanggang sendiri sangat hambar, termasuk lah ketika menentang Soton tadi.

Seri yang agak memalukan juga kerana kita sepatutnya menang mudah ke atas pasukan yang berada di tangga ke-15 ini. Sudah mendahului 2-0 & seharusnya scoreline ini kekal sehingga ke wisel penamat tapi sebaliknya Soton berjaya membuat kambek pada 15 minit terakhir.

Apa yang tak kena dengan home form Chelsea erk ? 2 kalah 1 seri dalam 3 last home game. Away game sangat impressive tapi bila main kat home, seperti terkena sumpahan pula.

p/s : Van Persie masuk pada 10 minit terakhir & berjaya mengubah perlawanan tapi Torres masuk pada 10 minit terakhir hanya sekadar melepaskan batuk di tangga. Secara keseluruhan, aku tak salahkan Torres kerana Oscar & Lampard pun perform hampeh juga namun di situ kita boleh nampak beza striker power dengan striker flop.

7 Response to 'Chelsea 2 Soton 2'

  1. Arul Chelsea Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/chelsea-2-soton-2.html?showComment=1358378592654#c2364262577845309106'> January 17, 2013 at 7:23 AM

    -chelsea tk perlukan substitution.. cukup torres sorg je dibangku simpanan..rafa good job..:)

    -xpaham aku..dah 2 bleh seri..2nd half nampak mcm chelsea trlalu yakin bleh menang..benteng jd hancus..

    -oscar dan mata bleh dah tukar bila nmpak mcm tk brmaya..tp apa nak buat..substitution kita hanya sorg je..

     

  2. SHAH345 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/chelsea-2-soton-2.html?showComment=1358381407760#c271707045974084783'> January 17, 2013 at 8:10 AM

    Tak boleh nak salahkan Torres sahaja dlm game pagi tadi,Torres main 10min last pun time tu dah mmg seri 2-2,kita patut tgk :

    1. Dah 2-0 leading akhirnya jadi Sotong leh dpt 2-2,Kenapa..

    2. Try pun banyak tapi banyak tapi tak masuk jaring je.

    3. Last aku rasa ne salahkan Top Management Chelsea jugak,KENAPA AWAL MUSIM LEPAS TAK NAK BELI STRIKER..HARAPKAN TORRES JE,BELI MF BANYAK-BANYAK,DAH NAK DOWN BARU CARI STRIKER,

    4.

     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/chelsea-2-soton-2.html?showComment=1358382251927#c6523995613369618145'> January 17, 2013 at 8:24 AM

    dan skg ni pun aku macam tertanya tanya.. pembelian januari mcm slow giler.. demba ba sorang je ke masuk januari ni?? tanak carik striker lain lg ke??? chelsea dh ler ketandusan striker...

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/chelsea-2-soton-2.html?showComment=1358389057337#c497282168419086055'> January 17, 2013 at 10:17 AM

    @arul
    - yap itu betul. Chelsea tak perlukan substitution. Kalau nak guna sub pun, bagi marin je main sebab torres dah tak ada fungsi apa2. main 10 minit ke 90 minit ke same je.

    @ shah
    - aku tak salahkan 100% sebab scoreline dah 2-2 pun sebelum torres masuk lagi..CUMA kalau kau bayangkan torres main 90 minit ? lagi teruk dari 10 minit yg dia perform dalam game tadi. 10 minit terakhir tu same je. tadi dia ada buang satu hantaran penting last2 minit. so persoalan di sini, dia masuk untuk apa ?

    kalau moses/marin masuk, mungkin akan ada juga impak. city ada dzeko sebagai super sub, kalau menyu ada chicharito.. chelsea xde striker super sub.

    part yang aku setuju dengan kau ialah awal musim tak beli striker, tapi beli mdf banyak2... patutnya beli lah 1/2 striker..mungkin roman ingat masa tu torres dah power kot, pasal tu beli midfield je.

    @ pohpaleh
    - itulah pasal..nampak macam slow je utk transfer window bulan 1 ni..cari lah seorang lagi striker, kalau demba ba tiba2 injured, parahlah chelsea nanti.

     

  5. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/chelsea-2-soton-2.html?showComment=1358389344673#c5942154738169858964'> January 17, 2013 at 10:22 AM

    masalah skrg ni bukan dari segi striker ..tapi semua player ...


    striker da ada tapi pemain pertahanan yg buat hal pulak ....lain2 da ok pemain tengah pulak lembap.......lepas tu striker da mantap lain2 pulak hancur!!!!! ni bukan salah torres seorang tapi semua pemain termasuk dengan manager sekali!!!!


    korang beli striker byk pun semua power2 tapi kalau pemain pertahanan kdg baik kdg merudum cerita akan tetap sama kita akan tetap bolos tiap2 game ...ada paham!!!!

    strike dpt gol 2-3 biji ...tetapi pertahanan bolos 2-3biji so sama je ceritanya .....

    x perlu la beli byk pemain itu ini...semua pemain da ada cuma perlu strategi yg mantap untuk rotation setiap game

    aku skrg ni pun da kurang tgk bola cuma baca keputusan setiap game ...aku bz buat masa skrg ada hal dgn akhirat ehhehehe ...

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/chelsea-2-soton-2.html?showComment=1358391639803#c3363106523538101694'> January 17, 2013 at 11:00 AM

    @ mannerohady
    - bolos tu adalah satu perkara normal sebab kita takkan expect clean sheet utk setiap game..

    cuma bila bolos, striker kena response balik..sbb kdg2 bila striker bagus, defends problem, bila defends bagus, striker problem.

    city, menyu, barca pun dah kerap kali bolos, cuma apa yang menyelamatkan mereka ialah striker2 mereka sendiri..

    start dari awal musim hingga sekarang, the BIG PROBLEM bagi chelsea ialah ketumpulan di bahagian striker... dan kalau chelsea mempunyai banyak striker seperti city & menyu, kita takkan ada problem2 seperti skrg ni.

    last time chelsea menang epl iaitu pada musim 2009-2010(zaman ancelotti), zaman itu chelsea ada 3 hot form striker, yg mana dua di antaranya boleh score hatrik dalam mana2 game...cuba bayangkan kalau mase tu, chelsea punya striker seperti skrg, agak2 boleh menang tak liga + menghasilkan 107 gol dalam 38 match ?

    zaman RDM pun macam ni, zaman Rafa pun macam ni, takkan asyik2 nak salahkan coach je ? player buat hal, jadi mereka kena tanggung juga beb.

     

  7. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/01/chelsea-2-soton-2.html?showComment=1358477549271#c3125915545062904903'> January 18, 2013 at 10:52 AM

    Sebenarnya, player2 yg ada yg membuat kesalahan tu, setuju dgn @KC, aku bagi some conditions:
    i) Masing2 DIVA
    ii) Xdpt main kuar kat Media hentam Chelsea
    iii) Dpt main, "Lantak la, aku punya pasal".
    iv) Jiwa kosong, dah lead je kerek, alpa.
    v) Player-power masih wujud & bakal jd turun-temurun
    vi) Diorg ni big stars, "They always know what to do off & on the pitch"
    vii) Masing2 berebut nk jd hero
    viii) Teamwork ada tp bukan utk keseluruhan 90min

    #Aku amik kata2 motivation dr Michael Jordan, "TALENT WINS GAMES, BUT TEAMWORK & INTELLIGENCE WINS CHAMPIONSHIPS." U guys know what I mean, Right?

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png