Ashley Cole reject 1 tahun kontrak

Posted by KampungChelsea On Friday, October 12, 2012

Ashley Cole sebelum ini telah reject offer 1 tahun kontrak dari pihak pengurusan Chelsea.

Kontrak Ashley Cole di Chelsea akan tamat tak lama sahaja lagi & jika perjanjian seterusnya gagal mencapai kata sepakat, berkemungkinan besar dia akan berhijrah ke kelab lain pada bulan Januri nanti.

Ashley Cole sebenarnya mahu kontrak jangka masa yang panjang. Kalau setakat offer 1 year, nampak sangat yang Chelsea tak appreciate dia. Walaupun umurnya sudah melebihi 30 tahun tapi dia masih lagi left back terbaik di dunia. Kisah2 kontroversi dia di luar padang tu aku tak nak ambil tahu. Di atas padang perfomance dia pun masih bagus.

Cuma masalahnya, polisi Chelsea sekarang mahu mengehadkan pemain yang berusia lebih dari 30 tahun. Pendek kata, mana2 pemain yang berusia lebih dari 30 tahun hanya akan ditawar kontrak jangka masa pendek sahaja.

Lampard & Ashley Cole memang berhasrat untuk menamatkan karier mereka di Chelsea. Jadi kalau Chelsea sudah tetapkan polisi macam tu, old guard kita terpaksa cari makan kat tempat lain lah.

P/S : Jika Ashley Cole tiada, siapa akan ganti ? Ryan Bertrand ? Bertrand tak sesuai lagi ambil alih tempat A.Cole. Dia perlu banyak lagi timba pengalaman. Dalam satu team itu, kita harus ada juga pemain yang berpengalaman. Kalau Chelsea nak rombak kesemuanya dengan meletakkan full youngster, aku tak setuju. Sebelum ni kita banyak bergantung kepada pemain2 senior. Faktor usia tak perlu dijadikan satu isu kerana kita tengok sekarang ni ramai lagi pemain veteran yang masih perform bagus.

9 Response to 'Ashley Cole reject 1 tahun kontrak '

  1. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/ashley-cole-reject-1-tahun-kontrak.html?showComment=1350015890722#c4026526028390075634'> October 12, 2012 at 12:24 PM

    Bagusnya, Roman akan buat player old-guard appreciate kontrak diorg, komitmen diorg, bukan nak gaji utk pencen baik je.

    Skrg mmg x, tp tgk end of this season, sebab biasanya, bila dah reach 30+, player tersebut mmg xsama, melainkan kalau dia salah seorg yg stay, the rest dah blah, dia akan staying fit & focus. Otai kalau dah reramai, pun masalah kat youngters gak bai. TP betullah, LB xde masalah. Kalau boleh, betulkan DM/CM tu jek. ACOle, pada aku boleh mcm Maldini, below 40 pun fit. Sebab dia agresif & keras hati. Org2 mcm ni, jarang bersara awal.

     

  2. ArulchelseA Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/ashley-cole-reject-1-tahun-kontrak.html?showComment=1350101609408#c8338766804766276338'> October 13, 2012 at 12:13 PM

    btul ckp KC.. bg aku rugi la klau cole blah..lampard tk pe lg..cole kepantasan boleh thn lg..

     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/ashley-cole-reject-1-tahun-kontrak.html?showComment=1350192223331#c2000847100217878999'> October 14, 2012 at 1:23 PM

    Betul tu contohnya Moludaa..sdhnye hancus...skrg nie main ngn junior team..ptt jual je..muka baru lam team mmg dh bagus..skrg chelsea dah x dibarisi lg kuda tua mcm dulu..

     

  4. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/ashley-cole-reject-1-tahun-kontrak.html?showComment=1350236467586#c3205166275829874869'> October 15, 2012 at 1:41 AM

    masa senior dah hampir ke penghujung...
    kene terima hakikat tu...

     

  5. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/ashley-cole-reject-1-tahun-kontrak.html?showComment=1350350750964#c867630211541221801'> October 16, 2012 at 9:25 AM

    @maman
    - tak ramai dah otai kat chelsea skrg.. yg hanya ada cech, terry, a.cole, lampard je... essien mungkin lepas balik nanti berkemungkinan besar dia akan di-release.. sebab tu aku harap a.cole stay lagi for another season.. position left back memang player experience kena pegang.. melainkan kalau chelsea dah ada calon pengganti yg sesuai, is okay a.cole blah.

    @arul chelsea
    - yes, speed & acceleration dia boleh tahan lagi.. that why dia sampai skrg masih pegang title "left back terbaik di dunia"... makin tua makin berisi lah, lebih kurang macam tu lah...

    @Sharshari Dishar
    - tak bleh compare dengan Malouda... Malouda die punya form makin menurun.. berbeza dengan a.cole... perfomance die still konsisten..speed, fitness dia terbaik lah & kalau tak silap aku, masa zaman CA, dia main semua game dalam one season.

    ada beberapa pemain skrg ni yg umurnya lebih dari 30 tahun tapi masih perform gempak :

    1. Xavi (32 tahun)
    2. Buffon (34 tahun)
    3. Pirlo (33 tahun)
    4. Iker Casillas ( 31 tahun)
    5. p.scholes (37 tahun)
    6. ryan giggs (38 tahun)
    7. Antonio Di Natale (35 tahun)
    8. klose (34 tahun)

    oliver kahn, van de sar, rivaldo, beckham, zidane masih perform gempak ketika mereka berusia 30+...

    Ashley Cole 31 tahun & masih boleh ditempatkan dalam list di atas ni.. masalah skrg bukan pasal umur die tapi nilainya dari segi perfomance... umur dah tua kalau perform bagus, apa salahnya utk stay lebih lama di sesebuah kelab itu.. nak retire pun tak de masalah.

     

  6. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/ashley-cole-reject-1-tahun-kontrak.html?showComment=1350353324930#c7191334657584626377'> October 16, 2012 at 10:08 AM

    Yep, he deserved. Cumanya, ACole ada demand ape2 ke yg kite xtahu.

    Roman skrg control gaji player, xde contract baru yg akan naikkan gaji player oldies, meaning that ada rumours yg kata ACole demand mcm2.

    Kalau dilihat balik, Maldini antara contoh yg patut diteladani. Dia xsekaya Rio Ferdinand, Terry, Ramos, ACole & Puyol, tp dia maintain renew contract year-by-year in 1 year deal every season smpi 40+.

    Meaning that, kalau di England, contract 1 thn mmg mslah besar la, xappreciate etc. Walhal, kalau dia Chelsea through&through, dia sepatutnya hargai kontrak tu.

    No more argument, perhaps baik kita fikir ia adalah demi kelab, bukan perjuangan individu. Kita skrg nak menaikkan kembali mutu akademik Chelsea itu sendiri, so pressure kat Boards Chelsea mmg tinggi.

    Fenomena ni ditemplak oleh Anelka, yg mane dia backup Malouda. Anelka kata 2 thn lepas malouda player terbaik Chelsea tp bila dah tua, "get lost!". Ini salah sbb kemalasan Malouda mmg terserlah nyata, impaknya, jika disimpan lg memberi kesan yg tidak baik utk youngsters.

    Aku hrp kte semua fhm, RDM pun nak team generasi dia sendiri. Aku rasa dia suke Betrand & menjanjikan sesuatu. So, secara politiknya, semua ada agenda tersendiri tp ape pun, biarlah utk kebaikan kelab.

    Pasal ACole, aku neutral. If he stays, its a bonus. If does leave, could be a good news for young player.

    P/S: ACole boleh high perform smpi below 40 aku rasa. Better stay sbb mcm yg u all mentioned, LB takde masalah mcm RB kite.

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/ashley-cole-reject-1-tahun-kontrak.html?showComment=1350356378784#c8951294742178081461'> October 16, 2012 at 10:59 AM

    demi kepentingan kelab lah aku mahu a.cole kekal lagi di chelsea... seperti mana aku nak chelsea beli falcao utk kita kembalikan semula aura "drogba"...

    a.cole masih ada function yg besar utk kelab & di bahagian left back skrg tidak menjadi masalah utk terus guna khidmat cole.. cume problem di sini ialah adakah dia akan accept 1 year contract.. aku tak rasa yg cole nak demand gaji lebih2 kerana die tak de komplain apa2 pun pasal wage dia.

    yes, aku setuju bab2 dalam menaikkan mutu akademik itu ... tapi kelab chelsea ni as we know sampai skrg pun tak suka guna talent dari pusat akademik... kalau guna pun sekejap je... ada beberapa youngster berbakat dari akademi yg chelsea jual, contoh macam stoch... jadi aku tak nampak chelsea akan naikkan mutu akademi chelsea.. sebab tiap2 game pun asyik torres je yg jadi 1st starter, termasuk game carling cup dengan wolves (?????? )

    tapi maman, ko kena ingat... dalam 1 team tu harus ada juga player2 yg experience.. xbleh full youngster... kena seimbangkan skuad... chelsea menang ucl last season pun berkat dari pengalaman pemain2 senior... macam barca skrg, kekuatan mereka seimbang beb... senior + junior... senior masih dipimpin oleh puyol, xavi, iniesta... dan messi pun dah lebih 1 dekad bersama skuad catalan... sebab itu skuad mereka tak lapuk dek hujan, tak lekang dipanas... kalau management rombak habis skuad mereka, barca xkan strong macam skrg..

    kita ambil lesson dari kelab arsenal.... disebabkan mereka lepas pemain senior tiap2 tahun lah yg menyebabkan wenger kerut dahi selama 6 tahun tanpa trofi... after juga mereka tinggalkan highbury & menetap di emirates.. last time arsenal menang cup pada tahun 2005.. pada waktu itu thierry henry ada, robert pires, jens lehman, patrick viera, kolo toure, gilberto silva, bergkamp yg menjadi kunci kejayaan arsenal utk tempoh yg lama..

    tapi tengok, lepas mereka tiada, apa jadi dengan arsenal ? management mereka decide utk had kan player berumur & terus mengharapkan anak2 ikan yg sampai skrg hanya tahu main cantik tapi tak reti nak faham motif sebenar bola sepak..

    aku harap chelsea takkan jadi macam tu... dalam 1 team kena ada balance... youngster & senior... combine dua tu baru dapat beri kejayaan... pengalaman mengajar kita utk jadi orang yg lebih berjaya...

     

  8. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/ashley-cole-reject-1-tahun-kontrak.html?showComment=1350447985669#c5829988961953634281'> October 17, 2012 at 12:26 PM

    Betul, is just RDM jgn drastik la kalau nak exclude oldies.

    Hrp2 ACole maintain stay sbb dia dah menang byk piala dgn Chelsea & dgn Chelsea jugaklah dia mmg layak antara LB terbaik dunia skrg.

    Pasal senior player, kite dah ada JT, Lampard, Acole so xdela ramai mana pun. Hmm.. aku masih xpasti RDM perlukan ape dlm favourite 1st eleven dia.

     

  9. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/ashley-cole-reject-1-tahun-kontrak.html?showComment=1350480331969#c4410515724281250566'> October 17, 2012 at 9:25 PM

    x blh cm nih..ptt bg la pemain senior de skali dlm club..pemain senior ni byk pengalaman..a.cole mmg terbaik la klu LB..lampard pn bg aq dy still ok ag..penalti dy jrg miss..tp aq dgr a.cole mmg nk blah dh..dh de 5 club tgh tggu dy..so pe leh wt..

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png