"Aku tak peduli"

Posted by KampungChelsea On Wednesday, October 17, 2012

Aku berasa kurang "selesa" dengan komen dari Torres.

"Last season there was a moment when I lost the values I learnt when I was a child. "I had many team-mates who didn't care about winning or losing if they didn't play. I didn't want to be like them but there was a moment when I realised that I didn't care either.

Agak kecewa mendengar luahan seperti ini, lebih-lebih lagi dari salah seorang bintang kelab bola sepak Chelsea. Torres kena tahu, tak kira sama ada dia bermain atau tidak, dia harus sokong team. Tak bermakna kalau coach tak senaraikan namanya dalam kesebelasan utama, dia boleh buat tak tahu sahaja atau "doesnt care about the team".

Football is about team work & bukan bergantung kepada kekuatan individu. Sudah menjadi lumrah & kebiasaan jika pemain itu tidak bermain dalam beberapa game. Aku tahu Torres nak mention, nak tempiaskan perkara ini kepada AVB namun dia tetap harus respek dengan keputusan coach. Ada sebab kenapa dia tidak dimainkan. Dia kecewa musim lepas kerana Drogba lebih banyak diberi kesempatan beraksi. Tapi kalau kita renung balik, nak bandingkan perfomance dia dengan Drogba, Drogba lebih menyerlah. Bila pemain itu lebih menyerlah dari orang lain, pemain itu lebih layak berada dalam 1st eleven.

Setiap game ada rotation, Torres kena faham situasi tersebut. Musim ni dia sudah "care" dengan Chelsea kerana RDM kerap bagi dia main. Tapi kalau ada suatu masa yang RDM tak mainkan dia, adakah "doesnt" care dia itu berulang kembali ?

Sokon team, bila dimainkan. kalau tak diberi main, tak nak sokong lah ye ?

Grow up El Nino, please grow up.

Kekuatan pemain bola sepak terletak pada mentaliti mereka. Aku petik salah satu quote dari American abolitionist,  Harriet Beecher Stowe :

“Common sense is seeing things as they are; and doing things as they ought to be.”

Bila Torres berfikiran seperti itu, aku anggap common sense dia masih di tahap budak2.

13 Response to '"Aku tak peduli"'

  1. estilo2707 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350434051148#c3190888205094510854'> October 17, 2012 at 8:34 AM

    Selain dr Torres tu, agak2 sape lg player Chelsea yg wat prangai cmtu... kadang2 ckp die betul, klu dh sume takmau menang, ko duk tekinja2 kt dpan tggu bola pn haram nk dapat... so, dpt nmpak gak la prangai player Chelsea pn mentaliti mcm cibai, klu tak suka coach, wat prangai smpe kne pecat... nk men tok menang bile suke dgn coach, ape da.... gini, bukan torres je yg tak matang, sume player Chelsea pn tak matang...

     

  2. ArulchelseA Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350434273326#c7567015355209968194'> October 17, 2012 at 8:37 AM

    kdg2 torres nk mcm nak ugut..tk bleh tk main skali..

    musim ni dpt main semua game..klau teruk jugak jgn salahkn RDM klau tk diturunkn nnt..

    skang dia sorg je pnyerang..januari nnt mungkin ada saingan..jgn main2 lagi ye torres..kih kih kih



     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350436386714#c8517299290855391006'> October 17, 2012 at 9:13 AM

    dia cuma luahkan rasa kecewa dia pda team.. tu je.. pd aku dia nak sedarkan team dia.. tu pun masa season lepas nye citer kan.. ermm tp betul.. kekadang selection ni tak semestinye org tu perform baru dpt.. cth cam lampard.. season ni byk hanyut.. tp tetap diturunkn gak... pe citer? rite?

     

  4. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350445714354#c100220468479212348'> October 17, 2012 at 11:48 AM

    ni masalah last season masa zaman AVB tu ...kucar kacir semua pemain oleh AVB sbb tu byk pemain x puas ati dgn avb ......

    itu cuma luahan hati so yg mana aku rasa baik torres luahkan supaya x berdendam kat dlm ati lagi ....sbb perasaan ni kalau kita da luahkan lepas tu kita akan rasa segar semulajadi hehehhe x caya korang buat la baru ko karang paham sbb torres luahkan macam tu bukan pasal torres ni masi budak2 lagi....

    drogba vs torres mmg avb pilih drogba dulu tp aku nampak sampai avb x layan lansung torres sampai kecik ati jadinya ....so nak salahkan siapa? salah diri sendiri juga ;) .....


    aku mmg minat chelsea dr zaman zola lagi ....sekali aku tbaca torres masuk chelsea aku terus hangat ari2 tgk news psl chelsea ni ...terutama psl torres kakakaka

    semangat aku naik mendadak tgk live setiap kali chelsea main x kira la pagi ke malam ke...janji dpt tgk live tu.....menang kalah belakang ceta hehehe

    aku x mo torres jadi macam pemain lain macam robern ataupun sechenko tu ....masuk chelsea terus jadi gelap gelita ...so kali ni harap2 torres akan lebih menyerlah!!!

    salah satu sebab torres keluar dr liverpool sbb liverpool x penah hadiahkan sebarang trophy utk torres ....torres g chelsea sbb chelsea ada harapan nak menang trophy contoh macam last season double winner tu....

    kita kena respek dan beri semangat kepada semua pemain chelsea x kira sapa atau pun ikut umur mereka tu....

    sbb kita ni asal the blue is the color

     

  5. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350446270347#c4396654332920597882'> October 17, 2012 at 11:57 AM

    salah satu sebab dia buat macam tu sbb lepas ni kita akan jumpa spurs yg mana coach dorang tu bekas x-chelsea juga..AVB

    mmg torres nak kenakan avb kali ni....
    torres mesti jaringkan gol utk membuktikan yg teknik avb tu x betul x ngam dgn torres macam zaman avb d chelsea dulu

    yg kira skrg ni mmg hot kira player vs avb

    RDM vs AVB
    Torres vs AVB
    Lampard Cole Terry vs AVB

     

  6. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350449062338#c3338307949979135699'> October 17, 2012 at 12:44 PM

    Well3x... Betul, @KC.

    Aku dah baca beberapa news pasal "luahan Bersamamu TV3" Torres ni.

    Sudah2 la. Fans LoserFool pun ckp Torres kene move on, jgn dok keluar media masih cerita pasal LoserFOol la, xdpt main la, sedey la, lancau la etc. Kes dia ni hampir sm mcm Berbatov, bezanya Chicharito & Wellbeck lg power tp zaman Drogba, semua coach fancy Drogba punye, xyah tgk jauh2, Cresspo & Shevchenko yg POWER pun kene makan dgn Drogba, Torres confirm kene nye.

    Besar perbezaan kpd team bila ada Drogba. Semua org setuju Drogba tetap big games player especially against UEFAlona, Arsenile, ManUseless & LoserFool. Torres dah xmcm dulu even rajin SEBAB;
    i. Manja lebih
    ii. Lembik
    iii. Sedey memanjang
    iv. Hilang keyakinan diri
    v. Nak jd all-time hero
    vi. Publisiti murahan
    vii. Byk complaint

    Aku hilang respect kat TOrres sbb masih nak sebok hal2 Loserfool then bebel benda remeh.

    Now, he got what he wants, then prove it much better starting this upcoming London Derby. If not, Falcao mmg wajib kene beli.

    Please commit your job or else, job "DONE", sell at in the end of season.

    P/S: Aritu back up TOrres, lepas f/up news dia tu, hilang smgt sbb lyn publisiti murahan Torres.

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350480066065#c4147035353247713617'> October 17, 2012 at 9:21 PM

    btl ckp KC..ag pn..dlm bola sepak nih..yg plg penting team work..x kira la..dy klu bkn dlm kesebelasan utama pn..x jd mslh..mst ada penukaran yg d buat..so time 2 la dy perform..abis klu dy injured..xkn still nk men kot..rehat2 la dlu..ha ni mse sesuai utk perform thap yg terbaik..sbb tiap2 gme dy 1st eleven pnye..serius aq mmg lebih respect drogba dr torres..sbb aq tgk drogba nih ag aggresif dr torres..so x mustahil klu dlu drogba lebih d utama kn..anyway..aq xksah sgt benda2 gini..yg penting perform yg terbaik dr ladang semasa d ats pdg..go on chelsea...

     

  8. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350517704846#c3980868761114475060'> October 18, 2012 at 7:48 AM

    @ maman
    - yup betul tu maman... aku pun dah hilang respek dengan torres ni. dulu dia tak macam ni.. skrg dah jadi orang yang suka merungut... tak main 1/2 game dah komplain... n then membebel benda yg remeh temeh & always nak puji old club die tu, itu lah, inilah... aku baca kebanyakan komen dr fans liverpool semua dah naik menyampah... sampai ke aku pun dah meluat... better komited dengan job die kat atas padang tu dari bercakap & cari attention kat media..

    tak semua perkara yg kita perlu luah, dan ada some issue yg kita kena keep quiet.. prove your talking in the pitch & bukan kepada sidang media sahaja.

    ko masih ingat lagi last season after final ucl dengan b.munich ? torres macam nak "ugut" chelsea yg dia akan blah kalau chelsea tak bagi mainkan dia 1st starter... dalam game tu dia tak puas hati sebab main tak full dan dengki dengan drogba yg selalu jadi key role in big games..

    sebab ni aku jadi hilang respek dengan torres.. pemikiran macam budak2, tak mature..

    so bila orang sarcastic aku "dulu punyalah ko back torres tu, skrg ko kutuk dia pulak"

    sebab aku tak expect yg dia akan jadi macam ni.. perfomance pun tak konsisten... yg honestly aku mmg suka torres sebab form dia kat liverpool mmang superb.. dan aku bajet if dia join chelsea, dia akan replicate form dia kat liverpool tu pulak di chelsea.. tapi sampai skrg aku tak "find" form liverpool dia tu.

    tapi torres ni kira bernasib baik lah, sebab he is still chelsea player..if die perform bangang pun aku tetap akan puji dia jugak, di samping mengkritik cara permainan dia.. normal lah kutuk mengutuk ni..kutukan membina.

     

  9. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350518282385#c1424527457526213264'> October 18, 2012 at 7:58 AM

    @ mohammad aslam
    - teamwork memang penting & perlu disemai dalam kepala otak player bola ni. kalau tak jadilah macam torres ni.. 1/2 game tak main pu dah merungut.. orang lain pun tak main juga tapi tak de lah sampai nak press conference kat media 2/3 kali. macam nak cari market/publisiti lebih je.

    ya ok fine memang betul perlu luah dari apa yg tersirat kat dalam hati tu... tapi tak semua perkara kita kena luah.. fikir dulu benda yg nak diluah itu, adakah ia membawa kepentingan atau tidak? perkara yg torres luah tu memperlihatkan yg dia ni seorg yg care tentang diri dia sahaja, walhal kepentingan club is more important than him..luahan dia tu macam budak2, nak cakap yg die seorang sahaja org penting, dia sorg sahaja yg work hard, padahal ramai lagi player2 chelsea yg usaha lebih baik dari dia yg sampai skrg tak leh main 1st eleven..

    kalau perangai torres masih berterusan macam ni, aku tak kisah kalau end of the season chelsea jual dia..

     

  10. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350551620029#c318714142681929662'> October 18, 2012 at 5:13 PM

    Sekali tanye je, melatah, terus luahkan tanpa fikir kenyataan tu akan menyebabkan pihak2 tertentu respect or not.

    Simply childish. How come nak kembali mcm Torres (EL-NINO) dulu? Kemaruk dia ni. Ugut2 tu pun dah bnyk aku jumpa & dgr, @KC. Aku rasa pengalaman & pembelajaran minda & hati dia kat LoserFool buatkan player tu sendiri jadi bangang jugak. Tgk Owen pun sama, badigol gak. Xabi Alonso je xmcm tu, sbb xlama sgt duk kat Anfield. Player2 LoserFool ni mmg if dah masuk kelab lain, mmg bana dia semakin menebal.

    Chelsea dah bagi dia kerja mudah, kerja mudah mcm lu standby kat bench, lepak makan kacang Ngan-Yin dulu, tgk & panther dari jauh... tup tap, menang UCL & FA Cup. Settle! Dah menang bnyk piala dlm 2 season compare dgn LoserFool eh, relax je sembur "I do not care if Chelsea win or lost"? Dia xkhatam dalam mcmmane nak respect kelab & peminat, tu sebab membebel je.

    Aku harap Chelsea take note & start re-check balik Torres ni, jgn bagi muka sgt, bagi Lucas Piazon start ahead Torres, & dari Spain angkat Torres, baik dia masukkan Mata sbb konsisten, & David Villa pun dah ada, ape ada hal. Kasi ajar skit. No player bigger than club!

     

  11. kakak jahat Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350617244420#c5906947972943385092'> October 19, 2012 at 11:27 AM

    Kalau aku baca a few news yang ulas tentang torres,ini mmg dia ulas pasal last season.
    yg dia maksudkan halfway last season,dia start rasa mcm tu,menang tak menang belakang kira..
    tp lama2 dia belajar yang walaupun dia subs ke,first 11 ke, smgt pasukan tu mesti ada.
    And new season ni,dia akan apply attitude tu utk bg yg terbaik utk Chelsea,samada dia first 11 atau tak. Even, Laudrup, manager Swansea pun puji Torres and harap team dia akan ada point of view mcm Torres.
    So,bagi aku,aku takde masalah dengan apa yang Torres bagitahu tu.Kalau compare Torres, aku rasa Lukaku punya komen lagi dasyat kot,siap taknak sentuh piala tu bila Kalou bagi kat dia dlm bus sebab dia tak main.
    "I don't like people talking to me about the Champions League. It wasn't me, but my team that won,"
    And kemungkinan, sedikit sebanyak luahan hati Torres boleh bukak sikit minda sebahagian player include Lukaku yang masih ada mind set mcm ni? Who knows? Just my 2 cents of thought.

     

  12. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350703160662#c5935220299477485396'> October 20, 2012 at 11:19 AM

    Betul @Kakak Jahat.

    Tapi dia xperlu ckp pun, sbb:
    i. Media akan pusing cerita smpi ramai org akan percaya
    ii. Ramai dah percaya yg Torres is a diva rather than a world class striker
    iii. Sensitiviti pengurusan Chelsea, teammates & fans mesti dijaga.

    Dalam interview tu, dia ada mention ape yg @Kakak Jahat mention, tp sbnrnya bila perkara mcm ni berlaku, semua teammates akan ragu2 dgn Torres bile nak buat ape pun, sbb dia akan publicly buat statement itu-ini dari memula masuk Chelsea. Torres di LoserFool wataknya pendiam tp talk-on-pitch je, that's making him a perfect striker. Tp skrg asyik complaints je, penat la wei...

    Hopefully, Torres terus bg komitmen utk Chelsea (bayaran gaji dah nyatakan Torres mmg amat diperlukan di Chelsea so jgn la hampakan Chelsea), kalau dah dpt 1st eleven setiap game pun masih membebel lg, mmg Diva la.

    Lukaku?? Biarlah, berlagak mana pun dia, xde player bigger than club. kat West Brom pun bukan 1st choice gak, sedey.

     

  13. SHAH345 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/10/aku-tak-peduli-dari-torres.html?showComment=1350868483380#c4312371761151587022'> October 22, 2012 at 9:14 AM

    semua player ni mcm main politik gak,ada je yang tak kena,nak main selalu tp kdg mcm hampeh,dia x buat hampeh pemain lain buat hampeh.

    1.mcm isu torres ni musim lepas boleh lah dia ckp sbb dia asyik ne peram ni,tp musim ni jgn la ckp sbb dia yg selalu main.

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png