Blackburn 1 Chelsea 2 - Rating Player

Posted by KampungChelsea On Sunday, October 31, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kate CA, kite hanya bernasib baik dapat menang 2-1 dengan Blackburn semalam.Ye, aku memang bersetuju dengan statement dari CA itu kerana semalam Blackburn lebih menyerlah dengan melancarkan serangan berbahaya ke kubu kite.Nasib baik juga percubaan dari Jason Roberts tersasar, kalau tak kite akan kalah.Itu kate CA dan juga aku sendiri dan ape boleh buat, menang tetap menang.Yang penting ialah kite main bersih dan dapat 3 mate.

Kat bawah ni ulasan serta rating mengenai perfomance player2 kite semalam :

Cech (9/10) : Walaupun bolos dan tak dapat clean sheet minggu ini, Cech masih menjadi nadi kemenangan kite semalam.Dengan save2 cantik serta tangkapan kemas, kire Cech juga boleh termasuk dalam senarai top of the Match.

Branislav Ivanovic (10/10) : Goal of the Match & Man Of The Match.Bukan sahaja menjaringkan gol penting tapi beraksi dengan penuh cemerlang di bahagian defends.

JT (9/10) : Truely blues leader.Big Sam memang puji habis JT semalam.JT jenis player yang tidak pernah rase berputus asa walaupun kite sudah ketinggalan 1-0Die menjaga kubu kebal kite dengan cukup hebat.Diouf & Jason Roberts juga susah nak melepasi benteng darinya.

Alex (7/10) : Baru balik dari kecederaan, mungkin dia masih slow tempo permainnya.Namun tetap menjadi kubu kebal kite dengan baik.

Ashley Cole (6/10) : Larian sudah bagus namun passingnya kurang menjadi.

Essien (6/10) : Tough di bahagian midfielder tapi tetap tak boleh buat ape2 untuk barisan serangan kite.Shoot masih berterabur.Yang menjadinya hanyalah kekuatan fizikalnya menghadapi player2 Blackburn semalam.

Mikel (7/10) : Macam biase tugasnya menjadi defender di barisan tengah.Tak banyak sangat function melainkan bertahan je kejenya.Jarang2 sekali je aku tengok Mikel ni buat good passing.

Zhirkov (9/10) : Hampir2 menjaringkan gol penyamaan untuk kite semalam namun berjaya diselamatkan oleh Robinson.Masih lagi berbisa melalui larian serta passingnya.Tak hairanlah gol Ivanovic itu berpunca dari high passing ball darinya.

Flo (7/10) : Same seperti Ashley Cole & Essien, tempo permainan Flo agak slow skit dan tak macam perfomancenya yang biasa kite lihat.Tidaklah flop sangat tapi bleh nampak die kurang berfungsi skit dalam match ini.

Didi (8/10) : Nampak macam Didi slow skit semalam.Maybe disebabkan die belum fit sepenuhnya.Maklumlah baru je pulih dari demam kuningnya tu.Tapi die tetap menjadi assist kepada gol pertama kite semalam.

Nik (10/10) : Kate CA, gol Nik semalam merupakan kunci kemenangan kite.Erm mungkin juga pasal kalau Nik tak score semalam, mustahil kite nak dapat gol kedua dari Ivanovic tu.Nik tetap terbaik.Dikala Didi slow skit perform semalam, Nik hadir dengan perfomance yang penuh bertenaga.Golnya itu berpunca dari tandukan silang Didi dan Nik dengan sentuhan pertamanya menewaskan Robinson untuk mengikat kedudukan 1-1 sebelum separuh masa pertama tamat.

*yang aku tanda warna biru itu ialah Top of the Match.*

Keep it up guys.Next match is european challenge, Spartak Moscow in Stamford Bridge this Wednesday.Keep the blues flying high.

Video Highlights : Blackburn 1 Chelsea 2

Posted by KampungChelsea On Sunday, October 31, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

P/S : Sesape yang miss game Chelsea semalam, boleh usha kat atas ni erk.

Ivanovic our blues hero.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, October 31, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blackburn pada suatu ketika mendahului kita 1-0 namun 2 jaringan comeback dari Nik & Ivanovic memastikan 3 mata penuh berharga dari Ewood Park.Walaupun dah bolos 1 gol, tapi yang penting ialah kite masih meneruskan rentak kemenangan dan macam biase, top of the league lagi.!

Walaupun tadi memang aku jangka match akan berkesudahan seri dengan Blackburn tak henti2 attack dan kubu kite juga ketar letut nak hadapi player2 sprt Samba,Diouf,Pedersen.Nasib baik shoot Jason Roberts pada minit ke-83 tu tak masuk tadi, kalau tak maybe kite akan drop points.

Blackburn sempat mendahului game pada minit ke-27.Namun kite berjaya mengikat kedudukan pada 17 minit kemudian menerusi jaringan Nik.

Hero kita dalam match tadi ialah Ivanovic.Tak de die, hanya 1 mate sahaja yang kita akan bawa bekal balik ke SB.Lepas je Jason Roberts tu mensia-siakan peluang terbaik untuk Blackburn, kita menggandakan asakan demi asakan ke kubu kebal diorang.Bermula dari hantaran tinggi Zhirkov, dan Ivanovic berlari dan terus menanduk dengan kemas untuk menewaskan goalie Blackburn, Paul Robinson ke-84.Gol ke-4 Ivanovic sepanjang die bersame kem kite.

Kesimpulannya, match tadi boleh aku panggil physical game.Susah jugak nak menembusi benteng kebal Blackburn tu.Mujur player2 kita ade fizikal kuat cam diorang jugak.Kalau tak, naye kena "buli" dengan diorang dalam match tadi.Anyway, aku hepi dengan kemenangan 2-1 ini.Kite meraih kemenangan yang sangat penting di Ewood Park ini.Bukan mudah nak beat Blackburn ni.Diorang main sepenuh tenaga beb.Big Sam memang langsung tak bagi chance kat player2 kita dalam match ini.Sampaikan Flo dikeluarkan pada lewat2 permainan tadi.

Dengan City kalah dan arsenal menang, kita tetap kukuh berada di kedudukan teratas liga dengan memimpin 5 mata di depan Arsenal yang merampas kedudukan dari City untuk menjadi pesaing hebat kite bagi kejuaraan liga musim ini.

Keep the blues flying high.

Ewood Park - Taman Permainan Big Sam

Posted by KampungChelsea On Friday, October 29, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Menang,menang dan seri.Itulah yang berlaku pada rekod head to head match kem kite menentang Blackburn sepanjang 3 musim yang lalu di Ewood Park.Ramai yang cakap Blackburn team "cikai" dan tak delah susah sangat nak menang dengan diorang.Memandangkan kite dah seri serta drop points kat sane musim lepas, aku rase match esok akan menjanjikan satu kelainan dan yang pastinya, anak buah big Sam akan beri yang terbaik menentang kem kite.

Pedulikan rekod kemenangan besar 5-0 tahun lepas di SB, kerana kali ini pentas cukup berbeza.Player Blackburn juga tidak mempunyai masalah kecederaan seperti kem kite.Hanya seorang sahaja di antara mereka yang injured iaitu Keith Andrews.Player tersebut tidaklah terlalu penting sangat kalau nak dibandingkan dengan player kite seperti Lampard & Alex.

Lampard & Alex masih berada dalam keadaan belum cergas sepenuhnya walaupun diorang dah kembali dari kecederaan serius untuk beberapa hari yang lalu.Lampard dah start training hari rabu yang lepas.Yang pastinya, Lampard will be comeback for Ewood Park match malam esok.

Jika Alex still tidak bermain, aku tidak risau sangat.Kita dah ade JT & Ivanovic yang kebal di bahagian centre back.Bosingwa juga dah kembali dan memberikan perfomance yang sangat bagus dalam match2 menentang Wolves & Aston Villa minggu lepas.Ashley Cole juga tiada sebarang masalah dengan kakinya dan diharapkan Ash dapat buat yang terbaik untuk malam esok.

Actually kalau nak diikutkan, fizikal player Blackburn dengan kite lebih kurang je.Tengok jelah defender solid diorang, Christopher Samba.He looks very strong and so hard to beat it.Tu pasal aku mengharapkan sentuhan dari Didi, Nik & Flo nanti.

So rasenyer, untuk match esok akan jadi tough.Tak kirelah menang 1-0 ke, 2-1 ke, yang penting ialah menang, dapat 3 mate seperti biasa dan kekal sebagai top of the league.

Aku tinggalkan entri kali ini dengan satu paparan video highlights match di antara kem kite dan Blackburn musim lepas.



Oh Lukaku.!

Posted by KampungChelsea On Friday, October 29, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dalam banyak2 tawaran yang datang, namun hanya dua sahaja tawaran yang Romelu Lukaku tertarik dan berminat.Dua tawaran tersebut datang dari kem kite dan Real Madrid sahaja.

Lukaku, striker muda kelab Belgium, Anderlecht hanya memilih antara Chelsea mahupun Real Madrid sahaja.Dia mengabaikan tawaran lain yang datang untuk mendapatkan khidmatnya.

Sumber dari akhbar Belgium memberitahu bahawa Jose Mourinho pernah memujuk Lukaku supaya berhijrah ke Santiago Bernabeau.Begitu juga dengan bekas anak didi Jose merangkap striker kite, Didi juga sedang berbincang mengenai hal tersebut dengan Lukaku.

Untuk pengetahuan korang, Lukaku merupakan sahabat baik Didi.Lukaku juga menjadikan Didi sebagai role-model bola sepaknya.Lukaku pernah memakai jersi kite di SB awal tahun lalu.Pada ketika itu, Lukaku sedang melawat ke stadium tersebut sebagai lawatan khas dari Belgium itu.

Sejak pada itu, Didi selalu berbual dengan Lukaku melalui panggilan telefon dan memujuknya agar menyertai skuad Chelsea.Didi mendapat nombor telefon Lukaku itu dari defender Manchester City, Vincente Kompany yang juga bermain bersama Lukaku dalam skuad antarabangsa Belgium.

Actually news mengenai Lukaku yang ade kaitan dengan kite ini telah tersebar sejak sekian dahulu lagi cuma ade beberapa pihak mahu mendapat penjelasan serta keputusan akhir mengenai masa depannya di Anderlecht sekarang ini.

Keputusan ade di tangganya sekarang.Cume aku tidak tahu destinasi mane yang akan dia tuju nanti.Namun hanya ada 2 sahaja destinasi yang akan die pilih iaitu sama ada menyertai kem kite ataupun kem Real Madrid.

P/S : Kalau die tak pilih kem kitepun, aku tak kesah sangat tapi janganlah pilih Real Madrid.Lebih baik stay je kat Anderlecht dari pergi kat sane.Di Real Madrid nanti, dia hanya akan jadi bintang yang "kesunyian".Lambat laun akan dibuang juga.Sila ambik contoh pengajaran yang berlaku kepada Huntelaar,Sneijder,Robben,Owen,Nistelrooy,Heinze ketika di Real Madrid dulu erk.

 aik ? cam Didi lah plak aku tengok muka Lukaku ni...

Keluhan Dani

Posted by KampungChelsea On Thursday, October 28, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bukan Danny Sturridge, tetapi dia ialah Dani Alves, right back Barcelona.

Tapi ape hal plak Dani Alves dengan entri kali ini ? Hah, ni yang chek nak habaq kat hampa semua ni...

Kontrak Dani akan berakhir pada tahun 2012.Dia juga masih confused sekarang ini sama ada dia mahu sign kontrak baru atau tidak dengan Barca sekarang ini.

"My goal is to fulfil my contract until 2012. If the club believes that I am still useful, I will stay longer. If they think that I can serve no more use to the team, I leave and nothing happens, this is football."

Transfer news ini sememangnya lebih hangat dari biasa.Lebih menghangatkan lagi jika Dani tidak membuat sebarang tindakan mengenai kontraknya tu dan memberi peluang kepada kelab2 lain untuk mendapatkannya.Harus diingat, Dani Alves merupakan right back terbaik di dunia.Lariannya, attitudenya, passing ballnya sangat berkualiti tinggi.So rugilah kalau kite melepaskan peluang untuk tidak mencuba membuat bid ke atasnya.

Dani juga pernah berkata bahawa dia tidak ada masalah untuk bermain di EPL.

“I know something is coming in from the Premier League, but that is up to my representative. I am here to play.”

Namun yang pastinya Manchester City pasti akan mengagalkan rancangan kite coz mereka juga berminta untuk mendapatkan bintang Brazil itu.

Ape2pun, kita masih ade Bosingwa, Ferreira, Ivanovic di posisi right back.Kecederaan ada di mana-mana sahaja.Tak salah jika kite mengisi satu lagi satu right back baru.Mungkin jika Dani join kite, Ferreira terpaksa kemas beg bajunya itu.

Info KC : Sebelum beliau berpindah ke Barca, Chelsea pernah membuat bid untuk mendapatkan Dani itu tetapi akhirnya gagal.

Istimewa : Ballon d'Or 2010

Posted by KampungChelsea On Wednesday, October 27, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kat bawah ni antara senarai calon Ballon d'or/World Player of the Year 2010 :

Xabi Alonso (Spain), Daniel Alves (Brazil), Iker Casillas (Spain), Cristiano Ronaldo (Portugal), DIDIER DROGBA (Ivory Coast), Samuel Eto'o (Cameroon), Cesc Fabregas (Spain), Diego Forlan (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghana), Andres Iniesta (Spain), Julio Cesar (Brazil), Miroslav Klose (Germany), Philipp Lahm (Germany), Maicon (Brazil), Lionel Messi (Argentina), Thomas Muller (Germany), Mesut Ozil (Germany), Carles Puyol (Spain), Arjen Robben (Holland), Bastian Schweinsteiger (Germany), Wesley Sneijder (Holland), David Villa (Spain) and Xavi (Spain).

Guess what ? Didi termasuk dalam list world player of the year tu beb.Walaupun aku rase Didi mungkin tak akan dapat awards ni , tapi dah kire terbaiklah  die dapat join sekali dalam senarai Ballon d'Or 2010 tu.Ape2pun Didi tetap player terbaik The Blues selama-lamanya.

Kat bawah ni , senarai calon2 World Coach of the Year plak :

Carlo Ancelotti (Chelsea), Vicente del Bosque (Spain), Sir Alex Ferguson (Manchester United), Pep Guardiola (Barcelona), Joachim Low (Germany), Jose Mourinho (Inter Milan/Real Madrid), Oscar Tabarez (Uruguay), Louis Van Gaal (Bayern Munich), Bert van Marwijk (Holland) and Arsene Wenger (Arsenal).

Bile tengok list kat atas ni, memang sah menang ke Uncle Jose tapi CA dah buat yang terbaik.Tak menang awards nipun, dah bagi double trophy kat Chelsea sudah cukup memadai buat kite,kan ?

Keputusan bagi kedua-dua awards tersebut akan diumumkan pada 10 Januari 2011 di Zurich,Switzerland.

P/S : Lucu gile bile tengok list World Player of the Year tahun ini langsung tidak tersenarai pemain2 dari England.Ni mesti flop & drop kat WC 2010 hari tu.

Pertahanan Mantap Kunci Utama Kejayaan

Posted by KampungChelsea On Tuesday, October 26, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Aku akui sekarang ini benteng pertahanan kita yang dikuasai oleh JT,Alex,Ivanovic,Ashley Cole sememangnya terbaik dari ladang.Game home kite setakat ini dalam liga domestik masih lagi tidak boleh bolos.Dan game away kite plak, Cech hanya mampu bolos 2 gol sahaja dari 4 match.

Dalam pentas eropah plak, dalam 3 game setakat ini, kite juga masih berada dalam posisi terbaik in solid defends dengan hanya bolos 1 gol sahaja.

Ketika kite tersingkir dalam Piala Carling kepada Newcastle United pada bulan lalu sedikitpun tidak menimbulkan sebarang konflik.Melepaskan 4 gol serta tewas di tempat sendiri memang satu malapetaka yang besar buat kite tapi kalau nak ikutkan keadaan yang berlaku, memang tidak adil untuk orang lain menilai mengenai keputusan tersebut.Rata2 yang bermain adalah youngster dan bukan key player, dan sebab itu kite mudah bolos ketika menentang Newcastle itu.Cuba bayangkan jika defends yang bermain menentang Newcastle hari tu ialah JT-Alex-Ashley Cole-Ivanovic, konfem player2 newcastle united susah nak score walaupun sebijik gol.Pada ketika itu juga, Cech tidak perform.So alamatnya, sape nak kesah jika kite bolos banyak gol tanpa key player yang perform.

Sekarang ini lihatlah, pihak2 lawan sukar nak tembusi pertahanan dan gawang kite.Ini bukan llusi,nasib atau sekadar nak mendabik dada, tapi ini adalah kenyataan.Nasib hanya berlaku pada sesuatu keadaan yang tidak pasti sahaja dan ia jarang berlaku kepada team Champions tapi ape yang berlaku kepada team kite sekarang ialah satu perkara biasa dan bukan nasib.Last year, solid & this year makin solid di bahagian defends.

Kate Cech mengenai perkara ini,

"When you keep a clean sheet you have the biggest chance of winning games.We are not conceding goals at home, but the most important thing is that we are winning those games.Last season our home record helped us to win the Double, so hopefully it will do the same this season."

Musim ini, jika kite sekali kite dapat double trophy, so tak hairanlah itu semua berlaku hasil dari kekuatan pada bahagian defends kite.

P/S : Itu baru di bahagian defends, tak criter lagi di bahagian attacking kite plak, kan ?

Nasib kadangkala menentukan segalanya

Posted by KampungChelsea On Monday, October 25, 2010 11 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 City malukan kite 1-0...

City kalah teruk 3-0 kepada Arsenal...

Hairan, bukan ? Team champions seperti kite kalah kepada City tapi team terlebih "Champions" seperti Arsenal bagai nak rak menang mudah 3-0 dengan City semalam.Mesti ramai yang hairan dengan result semalam tu kan...

Tapi bagi aku result semalam adalah satu perkara biasa sahaja.Kan aku dah cakap dalam bola sepak, kadangkala nasib menentukan sesuatu keadaan yang berlaku di atas padang.Dan kepada fans arsenal, anda semua jangan marah jika aku katakan kemenangan team anda semalam adalah nasib semata-mata.Tak ramai team power boleh menang dengan City di Eastland tapi team Arsenal mampu melakukannya.Itulah dinamakan nasib sebenarnya.

Melihatkan game semalam, aku sedikit hairan kenapa dan mengapa arsenal begitu mudah mengawal permainan dan melihatkan benteng2 City dah "kecut" perut dengan gaya aksi budak2 arsenal.Nak ikutkan fizikal diorang lebih perkasa dari Arsenal tapi kenapa mudah gawang mereka dibolosi semalam.Itulah dinamakan nasib.Nasib dapat mengubah sesuatu yang kuat menjadi lemah dan team yang tiada kekuatan mental tetibe menjadi strong mind dan menewaskan team berfizikal ala2 komando.

Kate Manager City, Roberto Mancini , jika teamnya bermain dengan 11 player semalam, tak mustahil diorang akan menang dengan Arsenal.Mengenai perkara itu, aku tak nak bagi komen ape2 kerana sekarang ini yang aku boleh aku cakap ialah Arsene Wenger dah tahu kelemahan player2 City dan bile Wenger dah tahu kelemahan player City, taktik Mancini, so memang tak de masalah nak beat City di Eastlands sebenarnya.Taktik, permainan serta nasib lebih memihak kepada Arsenal.Itulah hakikatnya yang berlaku malam tadi.

Bahagian midfield City yang strong dikuasi oleh De Jong seolah-olah "dikunci" dengan rapi oleh bahagian defends Arsenal.Dan dimanakah Tevez semalam ? Aku tidak tahu dan aku sungguh hairan ke mana keajaibannya menghilang seperti mana yang die sentiasa lakukan dalam game2 sebelum ini.

Itulah dinamakan nasib bola sepak.Tak semua team kuat akan menang.Dan perlu diingat, team kuat masing2 ade team badi yang tersendiri.Contoh yang boleh kite lihat ialah MU ade team badinya, Fulham.Tanyalah fans MU sekarang ini, dah berapa kali team diorang drop points di Cravven Cottage.Begitu juga dengan Arsenal.Team badi Arsene Wenger ialah team kite dan team MU.Dah berapa musim arsenal tak dapat beat kite.Macam team kite plak, team badi ialah City.Musim lepas kalah, musim ini kalah jugak.Itulah dinamakan badi sebenarnya.

Liverpool plak ? Aku tak nak komen ape2 pasal semua team EPL adalah team "badi" Roy Hodgson.

Anyway kesimpulannya, Arsenal dah jadi juara pertama untuk Eastland match musim ini.Tapi itu untuk match menentang City sahajalah, dan macam mana plak dengan game lain ? Jangan nak riak jika menang mudah dengan City tapi team yang lain, susah nak menang.Ape yang penting adalah keputusan di akhir musim.Menang di City semalam tidak menentukan lagi kejuaraan liga.Sekarang ini team Arsenal dah ketinggalan 7 mata di belakang Chelsea.

P/S : Perlu diingat sekali lagi, team City bukanlah team Champions tapi mereka ialah team Money.Nak jadi juara dan cium trofi, kena beat team Champions lah.Sape tu team Champions ? Bace slogan serta moto kat bawah ni :

"Keep the blues flying high".

5 mata gagah di hadapan

Posted by KampungChelsea On Sunday, October 24, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minggu lepas draw, minggu ni menang.Tapi yang penting ialah 3 mate dan terus kekal sebagai top of the league.Sekarang ini kite 5 mate di depan City, andai kate diorang menang dengan Arsenal malam ini, kita masih kekal di persada liga dengan hanya beza 2 mata sahaja.Aku harapkan match malam ini kedua-dua team seri, baru masyuk.! Baru best dapat leading 4 mata, kan ?

Menentang Wolves semalam, aku ingatkan game tak tough mane.Rupernyer lebih dahsyat dari game dengan Spartak mahupun Aston Villa minggu lepas.Walaupun menang selamber 2-0, tapi nampak Wolves banyak memberikan tentangan sengit kepada kite.Tak hairanlah manager Wolves tak puas hati dengan result kite semalam.Kalau tahun lepas, die redha kalah 4-0 tapi tahun ni die keras hati skit pasal tengok perfomance anak buahnya lain dari yang lain skit semalam.

Man of the Match aku hadiahkan kepada Zhirkov,Bosingwa dan Cech.Aku sedikitpun tidak terkejut melihatkan 1st starter Zhirkov yang mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Ramires & Lampard.Minggu lepas adalah minggu terbaik Zhirkov yang mana die telah menjaringkan gol pertamanya yang begitu cantik untuk kite dan minggu ini sumbangannya lebih bermakna iaitu menjadi assist kepada gol Flo.Bosingwa juga sudah kembali.Back to give fresh perfomance for Blues.Attitude, passing serta larian pantasnya cukup mempesonakan sehinggakan CA  memuji persembahan hebat right back Portugal itu.Cech juga perlu diberikan pujian di atas save2 terbaiknya menggagalkan serangan berbahaya dari player Wolves itu.Ade Cech, kubu kite memang susah nak bolos.Tapi kalau bagi Hilario atau Turnbull, korang faham2 lah sendiri erk ape yang terjadi.

Gol dari Kalou memang sudah dijangka.Kalau korang nak tahun Kalou lebih banyak score gol time die main super-sub.Tapi time die main 1st starter, susah plak dia nak bikin gol.Mungkin CA dah menyedari perkara ini dan aku rase jika Kalou mahu lebih banyak gol dan perform dengan okey, die perlu perform sebagai pemain gantian jelah.Haha...that my opinion lah.Korang plak, aku xtahulah cmner kan.

Alex baru je sembuh tapi masih belum fit 100%.Posisinya diisi oleh Ivanovic yang mantap berganding dengan JT di centre back.Essien semalam nampak terlalu berhati-hati dengan positionnya coz takut scene season lepas berulang kembali.Karl Henry sempat amik "MC" semalam coz tak nak bertembung dengan The Bison.Didi plak still nampak belum fit sepenuhnya dan kite bleh lihat die xbegitu perform bagusseperti biasa .Tapi untuk gol kedua dari Kalout itu berpunca darinya.Nik plak not bad lah walaupun ade banyak peluang die sia2kan.Josh McEachranpun sempat main di kala match tinggal lagi 9/8 minit nak habis.

Anyway, so far so good.Still menang dan terus menang,Kite tetap lagi berada dalam kedudukan terbaik untuk menguasai liga.Tahun lepas, kite dah lakukannya dan tahun ini, perkara sama tetap lagi berulang iaitu mendominasi carta liga untuk permulaan musim yang cemerlang.Bagaimana di pertengahan musim plak sekarang ini ? Still top of the league ? Kite tunggu dan lihat sahajalah nanti erk.

Magic from Flo + Supersub Kalou goal

Posted by KampungChelsea On Sunday, October 24, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2 gol + Flo & super sub Kalou score + Clean sheet lagi + Zhirkov superb + McEachran jadi supersub lagi + Didi jadi right back kejap + Stephen Hunt teruk kena boo...

= 3 points dan macam biase, terus kekal di persada liga dengan 5 mata di belakang City yang masih ade 1 game in hand.Hohoho...

Harap City seri dengan Arsenal malam ini seri coz baru best dapat leading 4 mate dengan diorang.

Dah Arsenal plak, cmner ? Hmmm, lupakanlah, tak pentingpun...

P/S : Tahniah kepada Kelantan kerana sukses dapat masuk Final Piala Malaysia sekali lagi pada tahun ini.Tak leh blah tengok gol Noor Shahrul Idlan Talaha tu.Pergh.! Chelsea patut beli & sign die beb.Lebih berbaloi dari beli Shrek tu.

Abang Predator score.!

Kalou : "Aku selalu score gol time aku jadi super-sub.Tapi time aku main 1st starter, susah plak nak score.So lepas ni, letakkan aku main super-sub jelah erk."

Preview Match : Dentuman Serigala Oren

Posted by KampungChelsea On Saturday, October 23, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lupakan kisah drama Rooney itu kerana sememangnya dia tiada kaitan dengan kite.Selepas habis membuat lakonan konflik bersama Alex Fergie minggu lepas dan minggu ini, ingatkan nak keluar dari Old Kerepot tapi ape bleh buat, taraf & glamer punya pasal, Rooney tak jadi nak kemas beg.Die tahu dia mungkin akan menjadi player cap ayam jika die keluar dari MU dan nilai transfernya itu tidak semahal nilai transfer semasa dia berada di Everton dulu.So dalam firasatnya, "Ape class pergi City atau Perth Glory kalau nilai harga transfer aku murah cap ayam... Baik aku stay je, habis cite"

Malam ini kite akan melayan kunjungan dari Wolves di SB.Match ini mungkin tidak akan jadi tough game seperti menentang Spartak mahupun Aston Villa beberapa hari yang lalu, namun match ini akan terus memberikan kite kedudukan yang lebih selesa serta menjamin posisi puncak teratas liga.Itupun jika kite menang nanti.Andai kate kite drop points lagi, alamaknya cik Siti akan serta merta memintas kite dengan mudah coz sekarang ni kite hanya beza 2 mate je dengan diorang.Perlu berhati-hati dengan match malam ini.

Ape yang penting, kite jangan memandang rendah keupayaan team Wolves walaupun tarafnya sangat jauh berbeza dengan kite.Dalam bola sepak, ape2 boleh berlaku.Team kecil mampu memalukan team besar.Aku tak nak mendabik dada dengan keadaan ini.Kadang2 nasib menjadi taruhan juga dalam bola sepak.

Match malam ini pastinya mengimbas kembali memori pahit yang mana pada tahun lepas, kite menang 4-0 dengan diorang namun terpaksa membayar harga mahal pada waktu itu coz Essien mengalami kecederaan parah ekoran dari tackle keras oleh defender Wolves, Karl Henry.Kecederaan teruk yang dialaminya dalam match tersebut menyebabkan Essien tidak dapat bermain hampir 1 musim.

Itulah die, "keganasan dalam bola sepak".Sekarang ini nasib Ben Arfa menyerupai nasib Essien tahun lepas.So adakah Essien mahu "membalas dendam" kepada Karl Henry itu ? Hoho itu tidak mungkin.Dalam kelab bola sepak Chelsea, tiada isu membalas dendam dari player kite.Essien mungkin redha dengan keadaan tersebut dan yang penting komitmen terbaiknya untuk team kite malam ini.

Menjelang pertemuan dengan anak serigala oren malam ini, aku dah bleh menarik nafas lega sedikit apabila key player sudah kembali dari kecederaan.Didi & Bosingwa disahkan akan perform malam ini.Didi akan menguatkan lagi jentera serangan bersama Nik & Flo selepas hampir 2 minggu, dia berehat ekoran dari virus demam kuning die tu.Bosingwa dah buat debut pertama musim ini time lawan Villa minggu lepas dan dia akan mengisi posisi right back sementara Ivanovic kembali ke centre back berganding dengan JT.Alex masih cedera, so positionnya itu elok diserahkan kepada Ivanovic.Tapi cmner plak dengan Ferreira erk ? Bosingwa dah kembali, maybe tempatnya seperti biasa diletakkan di bench terlebih dahulu.

Di bahagian tengah pula, Ramires kembali mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Abang Lampard untuk match malam ini.Untuk match dengan Spartak Moscow itu hari, die tak main pasal ade masalah dengan kakinya tu.Ramires perform di right midfielder & Essien left midfielder.Sementara Mikel seperti biasa tempatnya hanya di midfielder defensif.

So rasenyer line up malam ini maybe cmni kot :

Cech
Bosingwa/Ferreira - JT - Ivanovic - Ash
Ramires - Mikel - Essien
Nik - Didi - Flo


Malam ini jangan lupe pukul 10 malam.Live @ Astro Channel 812.Keep the blues flying high.!

Sapelah yang memandai buat prediction ni ? Eish, die ingat Chelsea ni cam team inter ke, senang2 nak kena bolos banyak cmtu.Tapi pehal plak ade name Villa  neh ?

Segalanya sudah berakhir...Shrek terjun dengan labu-labunya

Posted by KampungChelsea On Saturday, October 23, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tamat sudah kisah transfer saga Rooney.Akhir kate, Rooney tidak ke mana-mana.Kepada City, simpan sahajalah duit kamu itu kerana Rooney dah sign kontrak baru dengan MU yang mana dia akan kekal di sana sehingga 2015.City melepas tapi Chelsea tak rugi ape2.

Kate Nik,

"Alhamdulillah, rooney dah kembali ke pangkuan jalan...Selamat position aku.!"

P/S : Kan aku dah cakap, ini semua tahyul je.Karut marut je semua ni.Tak mungkin Rooney akan keluar dari MU dan berpindah ke kelab sejiran dengannya.It's all drama king.Kepada fans MU yang dah buat poster anti-rooney tu dan membuat statement "We hate Rude"...Ape tindakan anda selepas ini ? Rude dah sign kontrak baru...

Lagenda budak setan

Posted by KampungChelsea On Friday, October 22, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Desas-desus mengenai news Rooney ke kem kite semakin hampir dan menemui episod kemuncak.Perselisihan di antara Rooney dengan Alex Fergie akhirnya telah mencapai jalan penghujungnya.Actually aku malas nak bercerita mengenai striker skandal ni tapi ape bleh buat, news die paling hangat sekarang ini.Maybe lebih hangat dari radio hot fm jika secara officialnya, die menyertai kelompok kite nanti.

Suka atau benci, jika die menandatangani kontrak baru dengan kem kite dan sah menjadi pemain terbaru The Blues, nak ke tak nak, kite kena tetap support die.Dulu berkaler hijau, sekarang kalau join The Blues, dah bertukar menjadi warna biru plak.Itulah Wayne Rooney.

Perlu diingat, kontrak Rooney bila2 masa sahaja lagi akan tamat bersama MU dan apabila kontraknya habis, maka ia akan jadi free transfer yang paling lumayan dan menguntungkan.Pastinya ramai kelab lain akan tergila-gila untuk mendapatkan Rooney tanpa mengeluarkan satu senpun duit termasuklah kelab Arsenal.

INFO EKSTRAVAGANZA :
- MU membeli Rooney dari Everton dengan harga 25.6 juta pound yang mana harga tersebut merupakan harga pembelian termahal dari MU untuk seorang striker kerana pada waktu itu juga, Rooney baru sahaja berumur 20 tahun.Dan sekarang ini dengar cite, MU akan jual Rooney ke kelab lain dengan harga kurang dari 10 juta pound.What the F**k ? Konfem rugi teruk MU nanti.



Persoalan hangat sekarang ini ialah jika Rooney berada di skuad kesebelasan terbaik kite, maybe akan ade tempat ke untuknya ? atau kite terpaksa singkirkan 1/2 striker lain bagi memberikan peluang kepada Rooney nanti ?

Sebab sekarang ini striker kite dah banyak sebenarnya.Kalou,Sturridge,Nik,Didi,Borini.Alternatif aku jika Rooney berada bersama kite, CA mungkin terpaksa singkirkan Sturridge atau Kalou.Itu sahaja pilihan yang kite ade sebenarnya kalau kite membeli satu lagi striker baru.


Profile Rooney a.k.a lagenda budak setan ini :
  • Umurnya masih lagi muda iaitu 25 tahun.
  • Lahir di Croxteth, Liverpool, England.Dia dilahirkan untuk membenci kelab Liverpool.Famillynya sangat anti dengan Liverpool club.
  • Kelab yang membesarkannya ialah Everton dan die pernah bermain bersama dengan kelab tersebut pada tahun 2002 hingga 2004.
  • Menyertai skuad kebangsaan Three Lions pada tahun 2003 dan membuat debut antarabangsanya pada Euro 2004.
  • Sah menjadi pemain MU pada tahun 2004 & dalam 193 penampilannya bersama Red Devils itu, Rooney berjaya menjaringkan 92 gol yang mana musim lepas die telah menjaringkan lebih dari 30 gol untuk MU dalam semua match kompetitif.

So ape konkulisnya sekarang ni ?

Kesimpulan yang aku dapat buat ialah 95% maybe Rooney akan keluar dari pintu Old Kerepot sebelum bulan Januari ini.Fans membencinya, team-matesnya juga menginginkannya pergi.Ape bleh buat ? Sama ada Chelsea,Manchester City mahupun Real Madrid yang paling hampir untuk mendapatkannya, aku tidak dapat membuat sebarang komen mengenai hal tersebut.Aku tahu pastinya ramai di antara kite yang tidak menyukai Rooney untuk join The Blues, tapi korang perlu ingat, Rooney merupakan antara striker idaman CA dan Nik serta JT juga mengalukan kedatangannya ke SB.So kalau Manager & player kite menginginkan perkara sedemikian, apetah lagi kite sebagai fans perlu menyokong kemahuan mereka.Ape yang penting ialah kedatangannya memberi sinar baru dan kejayaan yang berlipat kali ganda kepada Chelse.Itu yang penting.!

Kat atas ni, merupakan antara bekas lagenda budak setan yang telah dipersetankan oleh Alex Fergie ketika mereka masih di Old Kerepot.Lebih memedihkan lagi ialah scene di mana Alex Fergie melemparkan but kasut ke muka Beckham dan Beckham terus berpindah ke Real Madrid.Fuh.!

Dan sekarang ini tiba pula giliran Rooney.Selepas Rooney sape plak erk ? Mungkin Gary Neville plk kot yang akan termasuk dalam list senarai lagenda budak setan yang akan dipersetankan oleh managernya sendiri.

"Hadiah" terakhir Rude untuk partner kesayangannya tu...

Drama King.!

Posted by KampungChelsea On Friday, October 22, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Coleen maybe forgive him but we are not like that.We happy Rude get lost.!  (kate fans MU di luar stadium Old Kerepot)

Rude : "I hate MU so much.!"
El-Nino : "Please release me to new fresh club, I was no longer able to feel the relegation zone club now"

Tapi ape kaitannya dua mamat kat atas ni dengan kite ?

Akupun tak tahu ape sebenarnya yang terjadi.Media saje nak bikin gempak atau ia hanya satu konspirasi palsu semata-mata sahaja.Ape2pun Nik & Didi ade jawapannya kat bawah ni :

Nik : "Haha senang betul 2 mamat kerek tu nak join kite, ingat kite ni ape, batu ke.Kite dah habis perform bagus sekarang ni., nak potong line kite plak.Pi join kelab Somalia je lah.Tupun kalau dapat offer, ye tak Didi"

Didi : "Entah, aku bagi teknik kepak kat atas kepala sekor2, baru tau.!"

From Russia with love Part 2

Posted by KampungChelsea On Thursday, October 21, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Luzhniki Stadium merupakan destinasi penuh kedukaan serta kekecewaan yang dialami player kite 2 tahun yang lalu.Tewas kepada MU di dalam final UEFA CL di sana sangat memeritkan, lebih2 lagi kepada Nik & JT yang tidak dapat melupakan saat kekecewaan gagal menyempurnakan penalti dan menghadiahkan trofi eropah tersebut kepada MU.

Tapi...Itu 2 tahun yang lalu, sekarang ia sudah berbeza.Tempat2 seperti ini tidak lagi dirasai pedih dan perit kepada kite.Kemenangan 2-0 terhadap team Spartak Moscow di stadium tersebut akhirnya berjaya memadam memori pahit yang berlaku pada 2 tahun lepas.

Kate Nik & JT

"What happened two years doesn’t matter anymore.It’s all in the past now.We are happy with the 2-0 win but we had the chance to score. It’s a shame because I think we could have scored more. In this type of game it’s good to win and we did that." (Nik)

"It is pleasing to come away with a win from Moscow, does but I don't want to go into it too much. It brings back painful memories and it's one of those things that will never go away." (JT)

 Jaringan gol menerusi volley cantik dari Zhirkov & gol revenge dari Nik sudah cukup memberikan 3 mata penuh kepada kite untuk terus kekal sebagai top of the group F.Perlawanan di Luzhniki Stadium ini sangat bermakna kepada kite kerana :

1) Penampilan ke 100 CA dalam pentas UEFA CL.
2) Gol ke-50 Nik untuk The Blues
3) Gol pertama Zhirkov selepas 36 penampilannya bersama The Blues.

Tanpa Didi, Lampard, Alex, Ramires, tiada sebarang masalah untuk kite mencatat kemenangan mudah ke atas Spartak Moscow.Walaupun player2 Spartak Moscow sempat beberapa kali mencemaskan benteng kebal kite tetapi kekentalan dari JT,Ivanovic,Mikel masih lagi di gred A.

Nik bermain hambar ketika kite seri tanpa jaringan di Villa Park minggu lepas, namun berjaya menunjukkan prestasi cemerlang menentang Spartak.Walaupun masih ade banyak peluang yang patut die score di separuh masa kedua, namun pujian harus diberikan kepadanya di atas sumbangan gol pentingnya di Luzhniki Stadium.

Top of the match aku hadiahkan kepada Cech kerana banyak gile buat save cantik.Goal of the match pastinya menjadi milik Zhirkov.First timer volley die tu power gile.Dah le first goal untuk kem kite, pastu score gol cantik plak tu.Flop of the match plak aku nampak ade 1/2 player kite yang perform kureng.Diharapkan 1/2 player kite tu akan improve sedikit demi sedikit. Sebab dalam match menentang Villa, die still perform ala kadar jugak.(aku malas nak bagi tahu sape 1/2 player tu, korang pandai2 fikirlah erk)

Dengan tewasnya Spartak Moscow itu kepada kite, peluang untuk layak ke knockout round masih lagi terbuka kepada Marseille yang telah menang tipis 1-0 ke atas MSK Zilina.Kepada kem kite plak, hanya 1 sahaja lagi kemenangan yang akan melayakkan diri secara automatik ke pusingan kalah mati.Tapi untuk kekal sebagai top of the group harus memenangi kesemua 5/6 perlawanan.

Hari sabtu ini kite akan melayan kunjungan dari team Wolverhampton atau senang kite panggil Wolves.Diharapkan Didi, Alex sudah sembuh dan fit 100% untuk match tersebut.Keadaan Lampard plak, aku kurang pastinya sangat sebab dengar cite, die terpaksa berehat untuk 2 minggu berikutnya.Kire dah konfem yang dia akan terlepas untuk match dengan Wolves nanti.Dah lebih 2 match setakat ini, kite terpaksa harunginya dengan menggunakan skuad yang tidak lengkap coz ramai key player yang injured tapi hasilnya tetap memuaskan.Kalau team lain konfem dah tunggang langgang kalau 3/4 key player diorang tak main.

Sape punya kejelah ni,..Eish.!

From Russia with love Part 1

Posted by KampungChelsea On Wednesday, October 20, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
100th match UCL appearance for CA.Congrats Carlo.!

Abang Flo macam Predatorlah...Ganas habis.!

From pretty volley with Zhirkov.First goal for his Blues.!

2-0 dari Abang cool, Nik.Gol ke-50 Nik untuk kem kite.!

Kembali ke Moscow

Posted by KampungChelsea On Tuesday, October 19, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Berbekalkan rekod 100% kemenangan di pentas eropah setakat ini, mungkin ia akan menjadi pencetus semangat bagi player kite untuk match di Moscow,Russia malam ini.First game menang mudah dengan Zilina 4-1, second game  menang dengan French Champions, Marseille 2-0 dan malam ini jika sekali lagi kite mencatat kemenangan ke atas Spartak Moscow ia pasti akan mengukuhkan kedudukan kite sebagai top of the group F dan menjamin tempat ke knock-out round nanti.

Lupakan seketika mengenai keputusan seri tanpa jaringan di Villa Park hari ahad yang lalu, mari kite fokuskan kepada pentas eropah plak.Ape yang merisaukan aku sekarang ini ialah dengan keadaan player2 kite.Masih ramai key player yang mengalami kecederaan dan kite terpaksa sekali lagi menghadapi team yang kuat dengan berbekalkan skuad yang tidak lengkap.Skuad yang tidak lengkap ? Yup.!

Lampard(hernia), Alex(thigh), Didi(yellow fever ?), Benayoun(achilles), Bruma(hamstring) dan yang terbaru yang termasuk dalam gelombang kecederaan ialah Ramires.

Hanya sedikit melegakan aku ialah sekembalinya Kalou dari kecederaan pahanya itu.Cadangan aku untuk game malam ini ialah dengan ketiadaan Ramires yang baru sahaja injured dan aku harapkan posisinya digantikan dengan Zhirkov ataupun Josh McEachran.Zhirkov bermain baik untuk match2 yang sebelum ini.Walaupun masih ketandusan gol untuk Chelsea, impaknya masih terserlah walaupun sekadar bermain sebagai super-sub.Zhirkov bakal beraksi di negara kelahirannya malam ini dan sudah pasti, aku mengharapkan perfomance terbaik darinya untuk The Blues.

Dengan ketiadaan Didi yang masih lagi not available dalam match UCL, tumpuan pastinya ke arah Nik malam ini.Nik bermain sangat hambar ketika menentang Aston Villa dan aku harap dia akan improve dengan game playnya itu.Walaupun aku tak berapa yakin sangat dengan kemampuan barisan serangan kem kite tanpa adenye Didi, tapi ape bleh buat, kite kena tetap support dengan skuad yang ada sekarang.

Menentang team Spartak Moscow di rumah mereka malam ini iaitu Luzhniki Stadium, aku merasakan peluang tetap 50%-50%.Pencapaian mereka setakat ini di UCL juga sama dengan team kite iaitu memenangi straight 2 match in group dan berkongsi mate dengan kite with 6 points.

Ape komen CA mengenai team Spartak Moscow & game nanti :

"I know [Spartak’s manager] Valeri Karpin because he was a fantastic player and played a lot of games.He is doing a very good job here with Spartak Moscow - [they are] a good team.They have a good mix of Brazilian players and Russian players. Brazilians have ability technical and Russians have more physical skills, it is a good combination.They stay in the lead of the group, and maybe the next games against them will decide the first place in the group."

Tahniah aku ucapkan kepada CA coz malam ini dia akan celebrate match yang ke 100 dalam pentas UEFA Champions League.Good job.!

Anyway, aku ucapkan good luck kepada barisan yang ade sekarang ini.Jangan pedulikan mengenai krisis kecederaan yang melanda dan ape yang penting, kite perlu fokuskan kepada match sahaja.Perancangan mestilah bijak dan gunakalan peluang sebaik mungkin.Dengan Lampard & Didi yang sekali lagi tidak perform, aku harap name2 seperti ini iaitu Josh McEachran, Zhirkov akan membarisi skuad 1st starter menentang Spartak Moscow nanti.

P/S : Game start pukul 12.30 pagi.Live @ Astro Channel 812 (mati2 aku ingat xde live tadi,adoiyai...)

Still remember this scene ? Penalty shock miss from JT & bitter rain blues frust in finals Luzhniki Stadium.So emotional.!

Shrek Join Chelsea ?

Posted by KampungChelsea On Monday, October 18, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Konflik yang timbul antara Rooney dengan Alex Ferguson maybe akan jadi satu cerita hangat untuk kita sebenarnya.Rooney dah memang sah akan jadi "a new David Beckham" dan bile2 mase sahaja Rooney menunggu Alex Fergie untuk melemparkan but kasut ke mukanya  seperti mana yang telah die buat kat Beckham 7 tahun yang lalu.

Jika Rooney sah keluar dari MU bulan januari nanti, so ke mana destinasi barunya itu ? Ramai pihak akan buat bet bahawa die mungkin akan ke Real Madrid.Ade juga yang mengatakan Rooney akan singgah ke Stamford Bridge ? Huh, panas tu beb.!

Pastinya ramai di antara kite yang tidak bersetuju dengan kedatangan beliau ke kem kite nanti.

Tapi cmner plak dengan 2 mamat hot kat bawah ni,

Team dah tunggang langgang walaupun dah dapat new owner.Sesekali turun divisyen bawahan liga musim depan, mane nak letak dua mamat hensem ni erk ? Sanggup ke RA beli diorang nanti ?

P/S : Kalau free transfer, kecil tapak tangan nyiru aku tadahkan...

7 mata yang hilang

Posted by KampungChelsea On Sunday, October 17, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seri dengan team power tidaklah begitu kecewa sangat jika nak dibandingkan dengan keputusan seri kepada team bawahan.Cume yang mengecewakan aku ialah MU seri, kitapun seri dan kite juga melepaskan peluang terhidang iaitu untuk memperlebarkan jarak 7 mata.Jika kite menang dengan Villa semalam at least 1-0/2-1, kite bleh mendabik dada dengan 7 mata di hadapan.Tapi ape bleh buat, bermain di Villa Park semalam tidak semudah yang dijangka.

Actually rekod kite menentang Villa di Villa Park untuk beberapa musim kebelakangan ini agak teruk sedikit.Untuk 3 musim yang lepas, kita hanya mampu mencatat 1 kemenangan sahaja dari 3 perlawanan di Villa Park.1 menang dan 2 kalah.Ini telah menunjukkan bahawa team Aston Villa memang sukar nak ditewaskan.Pedulikan kemenangan besar 7-1 di SB, kerana kali ini pentasnya cukup berbeza dan korang sendiri lihat betapa player2 kite terlepas beberapa peluang keemasan serta gagal mencari rentak sebenar di Villa Park.

Keputusan seri 0-0 ini adil dari segi perspektif perfomance namun dari segi nasib dan peluang yang kite cipta, kite patut bawak balik 3 mata semalam.Aston Villa maybe patut score sebijik dan kite juga patut score 2 bijik.Tandukan Ivanovic terkena tiang dan tandukan Nik juga terkena palang di lewat separuh masa kedua.Nasib memang tidak menyebelahi kita mahupun Aston Villa.Match ini seolah-olah dari awal lagi mahu diberi kesudahan seri tanpa jaringan.Lihatlah sendiri, di separuh masa pertama, ia sangat membosankan dengan kedua-dua team tak de banyak peluang sangat,.

Aku tidak mahu memberi komen mengenai perfomance Kakuta.Walaupun bermain hambar, Kakuta masih perlu diberi bimbingan yang sewajarnya.2 peluang yang dia ada tu patut digunakan sebaiknya untuk mencetak gol tapi dua2 shoot tu jauh tersasar dari target.Alangkah bagusnya kalau position Kakuta itu diletakkan terlebih dahulu kepada Josh McEachran.Josh selalu bermain di lewat permainan di kala perfomancenya makin hari makin mantop.Aku cadangkan CA patut mainkan Josh sebagai 1st starter dan Kakuta lebih elok bermain sebagai super-sub.Kita dah bleh nampak segalanya yang berlaku mengenai kedua-dua youngster ini.Sape yang bagus, sape yang lebih improve.So CA patut kaji mengenai perkara ini.Jangan mainkan player yang tiada improvement dari mula lagi.

Dengan lebih 5/6 key player yang injured, kite tidak boleh salahkan sesiapa sebenarnya.Lampard dah lebih 3 minggu tak main, so bahagian midfield kite kurang ade function.Tak kreatif & no have idea.Nak harapkan Ramires, dia lebih kepada position midfielder defensif dan tidak pro sangat bab2 long & perfect pass.Essien juga nampak tidak menjadi tanpa Lampard.Die tak de support di bahagian midfield.Mikel macam biase, tak banyak yang berubah dari segi position dan kejenya hanya bertahan je.

Yang flop pastinya Nik.Patutnya Didi tak main semalam, Nik patut galas peranannya dengan baik dan bijak.Tapi die 2x5 je.Kalau dah diberi tanggungjawab sebagai solo striker semalam, patutnya die gunakan sebaik mungkin peluang yang ada.Shoot berterabur, passing ke laut, dah bleh nampak yang Nik tak bleh bergerak sebagai solo striker jika Didi tak de.

Bosingwa dah kembali.Kembali ke jalan yang benar.Jalan kem kite semalam terpesong habis.Tapi lepas Bosingwa masuk, aku bleh nampak attacking defender kite dah terbuka sedikit demi sedikit.Ferreira cam takut je nak bawak bola ke kubu Villa.Bosingwa ni jenis player yang produktif.Kire macam die selesa handle bola dengan baik dan tidak takut untuk membawa bola melepasi benteng kebal Villa.

Komen CA mengenai match semalam,

“We didn’t start so well, conceding two chances to score on the counter-attack. We wanted to start differently. We did everything we could to try and score [but] we were not able to score. Aston Villa played a good game in the first half, they had chances to score but the result is fair,”

Jika City menang malam ini dengan Blackpool, kite hanya berbeza 2 mata sahaja dengan diorang nanti.Pedulikan jarak 5 mata kite dengan team Arsenal kerana aku yakin title race musim ini hanya ade kite,MU & juga City sahaja.Harapan aku untuk match selepas ini, perancangan mestilah bijak dan professional.Dengan Didi,Lampard,Alex tak de, CA perlu teliti skit di bahagian line-up.Josh McEachran sudah bleh bermula sebagai 1st starter selepas ini.Masalah yang kritikal perlu diselesaikan dengan bijak dan jangan biarkan ia hilang begitu sahaja.Kecederaan key player bukan masalah utama tapi perancangan tu kena bijak.

Kau yang bernama Seri

Posted by KampungChelsea On Sunday, October 17, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jika tadi MU seri dengan West Brom, so kite juga meraih keserian di pagi hari Ahad ini.Yang bezanya ialah MU seri dengan team cap ayam, manakala kem kite seri dengan team rivals yang sangat mencabar dan situasinya juga cukup berbeza iaitu di Villa Park.

Dengan ketiadaan Lampard,Didi,Alex,Kalou,Benayoun,Sturridge,Bruma yang mengalami kecederaan, keputusan seri dengan Aston Villa sudah dijangka oleh aku.Untuk post preview match sebelum ni, sudah aku bilang yang Aston Villa bukan calang2 team.Nak menang dengan mereka sangat susah dengan team kite yang sekarang ini tidak lengkap sangat coz ramai key player injured.Bermain di Villa Park sangat menyukarkan lebih2 lagi Aston Villa mendapat advantage di hadapan penyokong kuat mereka.Keputusan seri 0-0 dengan diorang tadi adalah keputusan yang tidak begitu cemerlang lah sangat tapi masih lagi positif.Key player banyak yang tak main serta injured berpanjangan, dan kite seri dengan team power, so kesudahannya tidak terlalu mengecawakan aku sangat.

First half sangat membosankan.Bukan disebabkan tiada sebarang gol tercipta tapi peluang2 dari kem kite dan Aston Villa tidak terlalu gempak sangat.Cech juga banyak rileks dari membuat save2 merbahaya di separuh masa pertama.Peluang keemasan tetap ada cume macam biaselah ade 1/2 player kite yang jenis tak dengar kate, selalu je membazirkan peluang terbaik yang terhidang di depan mata.

Kakuta tidak bermain dengan baik dalam match ini.Banyak peluang terbaik, dia sia2kan.Shoot masih berterabur walaupun skill larian dan kepantasannya tu dah ade.Tapi ape bleh buat, substitution Kakuta dalam match ini maybe dibuat secara terpaksa kerana posisi ini sebenarnya disandang oleh Sturridge,Kalou atau Benayoun.Tapi apekan daya, ketiga-tiga player tu cedera dan terpaksalah meletakkan Kakuta yang perform ala kadar je. Patutnya Zhirkov main 1st starter coz aku dapat lihat impak Zhirkov sentiasa ada walaupun die kerap kali bermain sebagai super-sub.

Dengan Didi yang demam entah2 ape entah, aku ingat Nik bleh handle skit.Rupernya lain plak jadinya.Nik dah la tidak membuat sebarang passing yang bagus, pastu die shoot berterabur la plak.Bahagian defends, aku nampak tak de sebarang masalah sangat cume di bahagian serangan, agak tumpul.Very poor attacking.Tu pasal aku nak sangat Josh McEachran main 1st starter.Walaupun die sempat main tadi di kala match berbaki 9/10 minit nak habis, tapi aku still bleh nampak controll ball & passing yang bagus darinya.Hanya Malouda sahaja yang aku nampak bermain bagus.

Penantian yang aku nantikan ialah kemunculan kembali abang right back, Bosingwa.Bosingwa sempat membuat debut sulungnya untuk kem kite musim ini tadi.Walaupun seri, perfomance Bosingwa perlu dipuji.Dia dimasukkan di lewat permainan separuh masa kedua dan aku nampak Bosingwa still get best chance untuk membantu kite nanti di barisan attacking defender.Laju, control ball yang cantik serta passing yang kemas dari Bosingwa maybe akan menjadi sandaran kepada kite untuk match2 selepas ini.

Anyway, keputusan seri tadi tidak menunjukkan kite gagal sebenarnya.Kita masih di persada liga dengan 5 mata di belakang City yang masih ade 1 game hand.Kite mencatat keputusan seri dengan berbekalkan skuad yang tidak lengkap, so kite tidak perlu kecewa sebenarnya.Ramai key player kite injured termasuklah Didi.Good perfomance from us & we still get positive result for this week.Ape yang penting ialah kita masih peneraju liga setakat ini.Keep the blues flying high.!

Injury Probs Versus Villa

Posted by KampungChelsea On Saturday, October 16, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akhirnya selepas seminggu lebih bercuti sakan untuk memberi laluan kepada pentas Internationaleleh, kempen EPL dibuka semula dengan match2 mendebarkan yang bakal berlangsung malam ini.Antaranya melibatkan kem kite dan juga team rival, Aston Villa.

Lupakan kekecohan yang berlaku dalam match Italy menentang Serbia & Selangor dengan Kelantan beberapa hari yang lalu, jom kite fokus kepada game The Blues plak.

Aston Villa merupakan team rival yang sangat sukar ditewaskan lebih2 lagi malam ini kite akan berdepan di Stadium keramat diorang iaitu Villa Park.Tidakkah korang masih lupa ? last season kite tewas 2-1 kepada diorang di sana.So untuk musim ini, aku tak tahu berapa peratus kemenangan kite yang bakal dicapai malam ini.

Dengan masalah kecederaan yang sering tak putus-putus menimpa kepada kem player kite, aku sangat musykil dengan peluang kemenangan menentang Villa malam ini.Abang Lampard sah tidak akan bermain walaupun operation hernianya sudah selesai.Namun die terpaksa berehat untuk 2 minggu lagi.Tidak lupa juga benteng kebal yang telah meroboh tembok besar team Arsenal minggu lepas iaitu Alex juga dipastikan tidak akan bermain malam ini.Benayoun,Kalou,Sturridgepun termasuk dalam list injury player yg bukan sahaja akan terlepas dalam match ini je, tapi untuk match2 lain jugak.

Didi  maybe terlepas match malam ini.Dengar cite die demam.Fuh, so ape penyelesaiannya yang dapat kite buat malam ini ? dengan 1/2 defender utama tak dapat main dan 1 key striker demam entah ape2, ape yang perlu CA & Ray Wilkins buat sekarang ?

Villa bukan team ayam seperti Arsenal & West Brom kerana sekarang ini mereka dikendalikan oleh ex-manager Liverpool, Gerard Houllier.Gerard Houllier antara manager yang mempunyai pengalaman hebat menentang team2 power.Aku tak nafikan sekarang ini jika player2 Aston Villa berada dalam prestasi terbaik.Mereka tahu kelemahan player kite.Tahun lepas, mereka gunakan sepenuhnya peluang untuk menggagalkan misi kemenangan kite.Kelemahan team kite ialah set piece & high ball & team Aston Villa sudah "makan asam garam" dengan kelemahan kite itu.Aku tak tahu jika kelemahan kite itu sudah dibaiki atau tidak namun untuk memenangi match malam ini di Villa Park, 2 aspek itu wajib diselesaikan dengan secepat mungkin.

Lebih dari 3/4 key player kite tidak perform malam ini, dan aku masih lagi pening memikirkan mengenai ape yang bakal berlaku nanti.Team Manchester City sudah berjaya memalukan kite, so sekarang ini giliran Aston Villa plak ? Dengan kecederaan yang tak henti2 menimpa, Aston Villa mempunyai advantage 60% peratus untuk menang game malam ini.

Sedikit melegakan aku hanyalah dengan come back dari Bosingwa.Bosingwa yang sudah lama menyepikan diri di rumah sakit selama hampir satu musim tidak bermain, dan die telah kembali untuk berbakti kepada kem The Blues.Dengan Alex injured & JT baru je pulihs dari kecederaan, Ivanovic bleh kembali kepada posisi centre back dan Bosingwa memainkan peranannya di posisi Right Back.

Ramai betul player kite yang injured.So buat mase ni, aku suggest yang CA perlu turunkan beberapa youngster seperti McEachran,Van Aanholtz.Josh McEachran antara player youngster yang aku harap sangat  dapat bagi satu impak besar untuk kem kite musim ini.Dengan Benayoun,Kalou,Sturridge injured, tak salah kalau die diberi main 1st starter sekarang ni.Sudah2lah meletakkan die di bench dan memainkannya 3/4 minit sebelum match nak habis, McEachran merupakan youngster paling berbakat sekarang ini dan rugilah kalau dapat tengok die perform untuk sementara waktu sahaja.

Anyway, good luck to our Blues tonight.Hope we still get win and win for this match.Keep the blues flying high.!

Offer for Pepe ?

Posted by KampungChelsea On Tuesday, October 12, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Rumours atau tida, dengar khabar  kem kite telah membuat offer kepada Real Madrid bagi mendapatkan defender diorang iaitu Pepe on a free transfer.Kontrak Pepe bakal berakhir pada tahun 2012 nanti dan mungkin dalam waktu yang terdekat ini, kem kite akan try mendapatkan solid defender Portugal ini secara free with no cash and no money beb.

Kes Pepe maybe same seperti kes Ballack & Joey yang mana die frust dengan response dari pihak pengurusan tertinggi Real yang tidak mahu melayan request gaji yang diinginkannya.Pepe mahu gaji 85 ribu pound seminggu namun Real hanya mampu bayar 60 ribu sahaja kepadanya.

Kalau dapatkan si Pepe ni secara free transfer, aku tak de masalah.Cume kalau nak beli die, memang tak berbaloi.Pepe ni umur die dah makin berusia iaitu 27 tahun, so dalam mase 4/5 tahun lagi, mungkin dah boleh nak start pencen dah.Sekarang ni bahagian centre back kem kite hanya ada JT, Alex, Ivanovic & Bruma.Kalau JT injured, dan Alex juga injured, so sape nak gantikan diorang ? Bruma still tak bleh harap sangat pasal perfomance die masih tak improve.Ivanovic plak aku tengok die lebih sesuai main right back.So kalau Pepe join kem kite, maybe die mungkin akan meringankan sedikit beban yang ditanggung oleh kem kite nanti jika JT mahupun Alex cedera dalam tempoh jangka masa yang panjang.


P/S : Hoho, dahsyat gile Pepe ni.Inilah balasan bagi orang yang suke diving dalam bola sepak,terus je kena balasan yang setimpal dengan ape yang dibuat.Pepe is the master of lesson anti-diving, haha.Sape2 yang suke diving tu, hati2 jelah bile berhadapan dengan Pepe nanti, straight punch kick into the point,haha.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png