Nasib kadangkala menentukan segalanya

Posted by KampungChelsea On Monday, October 25, 2010
 City malukan kite 1-0...

City kalah teruk 3-0 kepada Arsenal...

Hairan, bukan ? Team champions seperti kite kalah kepada City tapi team terlebih "Champions" seperti Arsenal bagai nak rak menang mudah 3-0 dengan City semalam.Mesti ramai yang hairan dengan result semalam tu kan...

Tapi bagi aku result semalam adalah satu perkara biasa sahaja.Kan aku dah cakap dalam bola sepak, kadangkala nasib menentukan sesuatu keadaan yang berlaku di atas padang.Dan kepada fans arsenal, anda semua jangan marah jika aku katakan kemenangan team anda semalam adalah nasib semata-mata.Tak ramai team power boleh menang dengan City di Eastland tapi team Arsenal mampu melakukannya.Itulah dinamakan nasib sebenarnya.

Melihatkan game semalam, aku sedikit hairan kenapa dan mengapa arsenal begitu mudah mengawal permainan dan melihatkan benteng2 City dah "kecut" perut dengan gaya aksi budak2 arsenal.Nak ikutkan fizikal diorang lebih perkasa dari Arsenal tapi kenapa mudah gawang mereka dibolosi semalam.Itulah dinamakan nasib.Nasib dapat mengubah sesuatu yang kuat menjadi lemah dan team yang tiada kekuatan mental tetibe menjadi strong mind dan menewaskan team berfizikal ala2 komando.

Kate Manager City, Roberto Mancini , jika teamnya bermain dengan 11 player semalam, tak mustahil diorang akan menang dengan Arsenal.Mengenai perkara itu, aku tak nak bagi komen ape2 kerana sekarang ini yang aku boleh aku cakap ialah Arsene Wenger dah tahu kelemahan player2 City dan bile Wenger dah tahu kelemahan player City, taktik Mancini, so memang tak de masalah nak beat City di Eastlands sebenarnya.Taktik, permainan serta nasib lebih memihak kepada Arsenal.Itulah hakikatnya yang berlaku malam tadi.

Bahagian midfield City yang strong dikuasi oleh De Jong seolah-olah "dikunci" dengan rapi oleh bahagian defends Arsenal.Dan dimanakah Tevez semalam ? Aku tidak tahu dan aku sungguh hairan ke mana keajaibannya menghilang seperti mana yang die sentiasa lakukan dalam game2 sebelum ini.

Itulah dinamakan nasib bola sepak.Tak semua team kuat akan menang.Dan perlu diingat, team kuat masing2 ade team badi yang tersendiri.Contoh yang boleh kite lihat ialah MU ade team badinya, Fulham.Tanyalah fans MU sekarang ini, dah berapa kali team diorang drop points di Cravven Cottage.Begitu juga dengan Arsenal.Team badi Arsene Wenger ialah team kite dan team MU.Dah berapa musim arsenal tak dapat beat kite.Macam team kite plak, team badi ialah City.Musim lepas kalah, musim ini kalah jugak.Itulah dinamakan badi sebenarnya.

Liverpool plak ? Aku tak nak komen ape2 pasal semua team EPL adalah team "badi" Roy Hodgson.

Anyway kesimpulannya, Arsenal dah jadi juara pertama untuk Eastland match musim ini.Tapi itu untuk match menentang City sahajalah, dan macam mana plak dengan game lain ? Jangan nak riak jika menang mudah dengan City tapi team yang lain, susah nak menang.Ape yang penting adalah keputusan di akhir musim.Menang di City semalam tidak menentukan lagi kejuaraan liga.Sekarang ini team Arsenal dah ketinggalan 7 mata di belakang Chelsea.

P/S : Perlu diingat sekali lagi, team City bukanlah team Champions tapi mereka ialah team Money.Nak jadi juara dan cium trofi, kena beat team Champions lah.Sape tu team Champions ? Bace slogan serta moto kat bawah ni :

"Keep the blues flying high".

11 Response to 'Nasib kadangkala menentukan segalanya'

  1. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288024003115#c7144428539442027451'> October 26, 2010 at 12:26 AM

    Hmm.. dalam bola sepak xde pape yang mustahil.

    Yg penting jarak da jadi 5 mata, team kita boleh rileks2 sikit utk ni :)

     

  2. ammar Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288055200229#c4010672502203331000'> October 26, 2010 at 9:06 AM

    hahaha...lawak sial...man city team money? kire team chelsea ni jadi champion bukan sebab money la ye dak...hehehe...

     

  3. halim Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288275889318#c3245263277547676634'> October 28, 2010 at 10:24 PM

    hah! team money FFS u dont watch footbal before or u just plain stupid. u know where the money to buy drogba and co comes from? u think its all from the club revenue itself?

     

  4. Choy89 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288280150591#c7489220551234176158'> October 28, 2010 at 11:35 PM

    ko ni orang baru ker? ker ko lupa yang team chelsea pun team money? ko lupa ker dari mana duit2 chelsea datang dulu? bukan time roman abramovic ker aper mende nama dia tu yang sponsor kat korang?

     

  5. gigojoey Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288280779486#c1743391563469654456'> October 28, 2010 at 11:46 PM

    Why dont you write using your brain instead using ur dickhead sucker

     

  6. dashken Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288281411495#c4802116239157037872'> October 28, 2010 at 11:56 PM

    This comment has been removed by the author.

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288290549997#c8491628477872646640'> October 29, 2010 at 2:29 AM

    kau ni orang baru tgk bola ke? ko tau x dlu Chelsea ni team mid table je? Ps2 dlm 2003-2004 Roman Abramovich beli kelab ni ps2 die pump millions of cash, so diorang lebh kurang sme je dgn City skang. Lg 1, komen ko psl nasib ni cm budak2 la. Dlm bola nasib 2 perkara terakhir yg boleh ubah keputusan, yg penting taktikal, kualiti pemain & semngat pasukan. Tp ko xde cite pun pasal City nye player kne kad merah mse minit ke 5. Nmpak sgt ilmu ko cetek lagi psl bola sepak ni, apatah lg nk bt blog psl bola sepak. So tutup je la blog ni bt malu penyokong Chelsea je. No tactical analysis, just bragging about your mighty club. Zero input post.

     

  8. Ayub.skod.mg Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288301182461#c2238927435187693195'> October 29, 2010 at 5:26 AM

    Dan kepada fans arsenal, anda semua jangan marah jika aku katakan kemenangan team anda semalam adalah nasib semata-mata.

    Mengenai perkara itu, aku tak nak bagi komen ape2 kerana sekarang ini yang aku boleh aku cakap ialah Arsene Wenger dah tahu kelemahan player2 City dan bile Wenger dah tahu kelemahan player City, taktik Mancini, so memang tak de masalah nak beat City di Eastlands sebenarnya.

    ===============================

    so which is which? nasib semata2, or nasib + taktik?

    lol try harder dude

     

  9. Ayub.skod.mg Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288301182631#c6451681190630396326'> October 29, 2010 at 5:26 AM

    Dan kepada fans arsenal, anda semua jangan marah jika aku katakan kemenangan team anda semalam adalah nasib semata-mata.

    Mengenai perkara itu, aku tak nak bagi komen ape2 kerana sekarang ini yang aku boleh aku cakap ialah Arsene Wenger dah tahu kelemahan player2 City dan bile Wenger dah tahu kelemahan player City, taktik Mancini, so memang tak de masalah nak beat City di Eastlands sebenarnya.

    ===============================

    so which is which? nasib semata2, or nasib + taktik?

    lol try harder dude

     

  10. idysur tagem Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288314327177#c2797288972859886695'> October 29, 2010 at 9:05 AM

    dude,what kind of weed u're smokin?

    menang nasib?wtf?

    man city team money.so what?chelsea bukan team money ke?beli cech,lampard,drogba,essien,mikel,malouda,ramires ape smua tu.tak pkai duit ke?dorg datang secara free?

    memang sesuai la nama blog ni dengan otak ko.otak kampung!

     

  11. Choy89 Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/10/nasib-kadangkala-menentukan-segalanya.html?showComment=1288318878525#c2376904165530464610'> October 29, 2010 at 10:21 AM

    bagi ni owner blog..dia pikir suma pemain2 chelsea skrng dorang dpt dengan harga 5M-10M jah..pastu guna duit stadium sendiri beli..ntah dah berpa lama dia ikut perkembangan bola ni..boy..ko tau tak yang UEFA ada bincang pasal rules baru ni? di mana team yang guna duit owner, bukan duit keuntungan stadium sendiri berkemungkinan tidak dibenarkan join UEFA season depan..ko tau team BPL mana jah yang layak klu rules tu digunakan? cuma MU and Arsenal..udah terbukti yang MC and chelsea inda dapat keuntungan yang memuaskan dari stadium/jersey selling/etc etc, guna duit owner jah..
    no offence for chelsea fans, just stating it so that this 2o years old owner would know what he's saying about the "team money"

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png