Preview : Liverpool vs Chelsea

Posted by KampungChelsea On Friday, April 25, 2014

Lawan Liverpool ini Chelsea akan guna skuad kedua. 4/5 player utama sah tidak akan beraksi. Cech out sampai habis musim, Terry pun sama, cuma dia boleh beraksi kembali jika Chelsea layak ke final UCL. Ramires digantung 4 perlawanan kerana menyiku muka player sunderland (terlepas juga game pembukaan season depan). Eto'o juga cedera, manakala Hazard msih 50%-50%. Ini memberikan kelebihan besar buat Liverpool untuk memenangi perlawanan memandangkan Chelsea 3 hari berikutny akan menentang Atletico Madrid. Kita akan berdepan dalam situasi sulit, kena fokus dua kompetitif dalam 1 masa, ditambah pula ramai key player yang cedera + suspension. Walaupun Chelsea memiliki skuad yang besar tetapi ada di antara player kita yang baru masuk itu masih dalam proses transition, proses untuk beradaptasi dengan kelab bru. Sejujurnya agak sukar untuk beraksi dalam big game tanpa ketidaan banyak player utama. Macam Liverpool lah, kalau Suarez, Sturridge, Gerrard, Sterling tak main, boleh tak mereka top of the league sekarang ? Hazard, top scorer & bakal player terbaik Chelsea musim ini msih tidak dipastikan sama ada boleh beraksi di Anfield, begitu juga dengan Eto'o. Dua player ini yang menjadi hero kemenangan The Blues ketika menewaskan Liverpool 2-1 di Stamford Bridge. Ada juga beberapa player lain terpaksa direhatkan demi memberi fokus kepada game Champions League hari rabu nanti.

Jika Liverpool berada dalam situasi yang sama seperti Chelsea dengan ketiadaan ramai key player, terpaksa bermain 2 game dalam msa 4 hari, mereka sudah pasti akan struggle. Penyokong Liverpool boleh enjoy dengan kejuaraan liga musim ini, memandangkan merek tak main apa2 kejohanan eropah, di samping player Chelsea ketika ini lebih fokus kepada UCL berbanding EPL. Nanti musim depan kita akan lihat the old Liverpool dalam menempuh pelbagai kompetitif, especially beraksi dalam saingan eropah. Masa itu mereka akan faham beraksi dua game seminggu, kurang waktu rehat boleh efek level kecergasan pemain. Ini ialah fakta kerana bukan mudah untuk beraksi dua kejohanan dalam tempoh masa yang terhad. Bila berlaku macam ini, kita terpaksa korbankan sesuatu perkara, antaranya terpaksa merehatkan beberapa player utama demi menjaga fitness dan mengelakkan faktor keletihan pemain supaya tak menjejaskan perfomance dalam kompetitif lain.

P/S : Kata Mourinho, dia lebih prioti Champions League berbanding EPL. Itu betul kerana jika melihat situasi sekarang, kita tahu kompetitif mana yang Chelsea boleh capai secara pragmatik. Dalam saingan liga, kalau kita menang sekali pun ke atas Liverpool, tetapi jika Liverpool menang dua game selepas itu pun tidak ada guna juga kerna kita tetap tidak akan menjadi juara liga. Nasib kejuaraan liga tidak ditentukan oleh Chelsea. Liverpool yang hanya boleh menentukan sama ada mereka boleh juara atu tidak, bukan bergantung kepada Chelsea. Ia hanya akan boleh diubah jika City & Liverpool drop point dalam 2 game terakhir.

8 Response to 'Preview : Liverpool vs Chelsea'

  1. Keris Jebat Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2014/04/preview-liverpool-vs-chelsea.html?showComment=1398467850042#c8976741805881571997'> April 26, 2014 at 7:17 AM

    "Walaupun Chelsea memiliki skuad yang besar tetapi ada di antara player kita yang baru masuk itu masih dalam proses transition, proses untuk beradaptasi dengan kelab bru. Sejujurnya agak sukar untuk beraksi dalam big game tanpa ketidaan banyak player utama."- KC

    -semua kelab ada masalah ni, keserasian 2nd team mmg factor sb jarang bermain secara kompetetif, so, stop being pussy

    "Nanti musim depan kita akan lihat the old Liverpool dalam menempuh pelbagai kompetitif, especially beraksi dalam saingan eropah. Masa itu mereka akan faham beraksi dua game seminggu, kurang waktu rehat boleh efek level kecergasan pemain"-KC

    -Ye lah tu, ko punya statement macam ni baru 1st time liverpool main UCL, sound macam chelsea saja juara eropah terbaik dekat england, malas nk buka sejarah, pegi baca byk2 lagi ye dik,

    bak kata kawan mourinho dibawah ini

    “I don’t think Chelsea will play the kids because they never have done,” Rodgers told the ECHO.

    “As a football club they have a wonderful academy there but young players don’t get the opportunity there. That’s one thing you can rule out – there certainly won’t be kids playing.”

    “Whatever team they play will be more experienced and will have cost more than ours,” he said.

    “I don’t go along with this talk about us facing a weakened Chelsea side. In fact I think it’s quite disrespectful.

    “If you are Mohamed Salah, who has been brought in for big money, or Andre Schurrle, who was £20million, or Frank Lampard – if guys like that are out there I don’t think you can call their team weaker.

    “I think they will have a different team. But they will be competitive and strong.

    “They are the most successful club in British football over the past 10 odd years. They have got winners in their team.

    “Jose is a winner and I know he won’t give up. They will fight for the result. I think it will be a tough game, no matter what side he puts out.”

    nampak? chelsea mmg hebat, mourinho hanya play mind games, so keep calm & just enjoy the game, mcm2 boleh jadi termasuk chelsea menang double,city menang liga or liverpool jadi no 3. so stop being such a wuss.

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2014/04/preview-liverpool-vs-chelsea.html?showComment=1398486669412#c4214160102872733752'> April 26, 2014 at 12:31 PM

    Kau tak masuk blog Liverpool ke.. Kalau tak tahu aku boleh rekomen,brlambak blog liverpool.asyik komen kat blog Chelsea je..kalau nak jadi penyokong chelsea cakap la

     

  3. Keris Jebat Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2014/04/preview-liverpool-vs-chelsea.html?showComment=1398519436333#c4990094204234970254'> April 26, 2014 at 9:37 PM

    1st- aku ada/dah folo n komen dekat beberapa blog liverpool, terutamanya bila kes2 mcm terlampau konfiden, pandang rendah pihak lawan or nonsense 'facts & statement' dri blog2 tersebut.

    sama jugak macam aku buat kat sini. walaupun ak sokong team sana, tapi kalau sana salah atau kurang tepat pendapatnya aku lontarkan pendapat aku juga. sokong aku bukan bermaksud terima saja bulat2 apa org2 seangkatan aku pikir walaupun salah, itu salah.

    kalau aku salah, ko boleh je amek apa aku kata, dan nyatakan apa yg salahnya dan sebetulnya bagi pandangan ko terhadap apa yg aku respon. open discussion kan byk faedahnya. chill bro.

    2nd-aku tak nak dan takkan jadi penyokong chelsea. walaupun 10 tahun kebelakangan ini chelsea jauh lebih superior. aku respek apa chelsea dah capai setakat ini.
    aku juga respek kelab2 lain.

     

  4. LiFe Is FuN Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2014/04/preview-liverpool-vs-chelsea.html?showComment=1398532346707#c2337700341524942145'> April 27, 2014 at 1:12 AM

    Kelab lain takde pon pakai alasan champion league even Manchester United pon x rasenye xde pakai alasan ni..akui jela attacking chelsea buruk striker 50juta tapi ape pon tak boleh..main parking bas..skuad mahal tapi cara main macam kelab bawahan

     

  5. LiFe Is FuN Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2014/04/preview-liverpool-vs-chelsea.html?showComment=1398532453838#c1736490718423153560'> April 27, 2014 at 1:14 AM

    Kelab lain takde pon pakai alasan champion league even Manchester United pon x rasenye xde pakai alasan ni..akui jela attacking chelsea buruk striker 50juta tapi ape pon tak boleh..main parking bas..skuad mahal tapi cara main macam kelab bawahan

     

  6. Keris Jebat Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2014/04/preview-liverpool-vs-chelsea.html?showComment=1398610970491#c2507789605845677630'> April 27, 2014 at 11:02 PM

    Tahniah Chelsea sb menang. mcm yg aku pnah ckp, semua taktikal mourinho, bermula dari lepas lawan at.madrid lagi, and he's proved it works. semoga berjaya lawan at.madrid

     

  7. moon Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2014/04/preview-liverpool-vs-chelsea.html?showComment=1398644039408#c1998150983619061365'> April 28, 2014 at 8:13 AM

    tebaikla kc.awk mmg bagus.sy sokong awk..

     

  8. http://kampungchelsea.blogspot.com/2014/04/preview-liverpool-vs-chelsea.html?showComment=1398654642513#c7982641499668663723'> April 28, 2014 at 11:10 AM

    walau apa pun korang cakap aku hanya nak chelsea sukses walaupun banyak cabaran. xkesah fan lain cakap chelsea suka banyak parking bus ke stiker tumpul ke, player bayak injured ke. tu la cabaran dan lebih manis bila jadi juara.

    JM pon tau ape yg dia managekan. rasenye team lain xde dalam situasi getir mcm chelsea yg memerlukan tektikal demikian sbb diorg awal2 dah out. so if your team in this situation mgkn akan buat perkara yg sama. stuju? xstuju sudah... pendapat aku je

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png