Super sub Oscar !

Posted by KampungChelsea On Friday, February 15, 2013

Serius, game ini sangat bosan. Ia memaksa aku untuk keluar beli makanan pada pagi2 buta, bagi mengelakkan dari tertidur. Chelsea bermain dalam tempo yang slow. Kalau kita lihat dari segi defensive agak clumsy walaupun tak bolos. Kecelaruan Chelsea akhirnya diselamatkan oleh Oscar yang dibawa masuk dari bangku simpanan untuk menjaringkan gol kemenangan. Gol Oscar itu hanya memerlukan 10 saat sahaja. Bayangkan kalau dia main 90 minit tadi, berapa biji gol agaknya Chelsea boleh score.

Marin perform bagus & harus diberi pujian . Mungkin level confident nya meningkat selepas dia menjaringkan gol ketika menentang Wigan tempoh hari.

Aku tetap rasa Chelsea bermain seperti tiada striker. Kerja Torres ialah menjaringkan gol tetapi lihat pada kedudukannya sangat terpesong. Mudah untuk bek2 lawan membaca pergerakannya. Dalam 90 minit itu, dia hanya membuat 3 shot, 1 sahaja daripadanya baru dapat uji keeper lawan. Kalau hendak kata rakan sepasukan tak support, tak passing, itu semua mengarut, ini semua poyo. Dia mensia-siakan peluang. Mata sampai tak nak shoot, untuk bagi peluang kepada Torres membuat percubaan. Tapi apa yang Torres buat ? Mensia-siakan peluang. Kadang2 aku fikir Rafa kalau mainkan Lampard di posisi striker lebih menyerlah. Dengan Ba yang tak dapat main Europa League musim ini, jadi kita hanya ada Torres sahaja sebagai striker tunggal.

Menang tapi perfomance hambar. Aku harap untuk 2nd leg nanti, kita akan dapat result yang lebih baik.

Off-topic : Napoli & Atletico Madrid tersungkur, sudahlah kalah kat tempat sendiri. Nak main macam manalah kat tempat lawan nanti kalau 1st leg dah kena 2/3 bijik. Liverpool ? Liverpool kalah itu satu perkara biasa. Benda senang tak boleh fikir ke.

5 Response to 'Super sub Oscar !'

  1. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/02/super-sub-oscar.html?showComment=1360895264534#c535479852690016779'> February 15, 2013 at 10:27 AM

    yang penting kita menang ;) hehehehe.......

    aku malas nak ulas lagi pasal pemain kita ni ....mmg da begitu chelsea kekekekkekekke sbb kita pun chelsea so kita tau apa kejadian d chelsea akkakakakakak

    salam ari jumaat ...jgn lupa g solat jumaat ari ni ok....solat fardhu lain pun kena jaga juga

     

  2. Arul Chelsea Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/02/super-sub-oscar.html?showComment=1360908388745#c3912200632261335437'> February 15, 2013 at 2:06 PM

    btul la KC..torres tk pandai cari ruang bila membe dpt bola..aku bengang btul masa lampard nk bg tp torres tk pegi mana2 pun..adoiii..

    yg mata tu nmpak btul dia nk bg torres..tp torres harammmmmmmmmmmmm...

    -marin trbaikkk..

     

  3. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/02/super-sub-oscar.html?showComment=1361248690314#c7285399553201502205'> February 19, 2013 at 12:38 PM

    Torres hilang keyakinan diri ke? Tapi aku tgk Demba Ba pun nak seakan-akan Torres.

    Pndpt aku, Torres maybe dh rs yg dia xkan dpt layanan "baik" dr teammates dia jd, dia berkeliaran cuba buat ape yg patut utk diri dia sbg CF.

    Dalam Chelsea skrg ni, aku rs Torres kene belajar utk jd soloist, jdkan diri tu agak jahat skit supaya bila dpt bola, yakin dpt buat gol SEBAB;

    i. Player lain pun tamak, jrg sekali bagi Torres
    ii. Player lain mcm acuh-xacuh dgn Torres
    iii. Torres dijadikan umpan spt mangsa keadaan
    iv. Torres skrg sdg dilihat beban pasukan spnjg dia bermain

    Sementara dia masih sarung jersi Chelsea ni, aku rs lebih baik dia buat mcm tu sekurg2nya, rutin sbg penyerang dilaksanakan. CF ni senang je, org suka dia bila jaringkan gol sbnyk yg mgkn, tu je (yg aku nmpk zaman skrg la trending org ramai suke tgk CF scoring drpd menyibok kat bwh)

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/02/super-sub-oscar.html?showComment=1361325747847#c685469987599411560'> February 20, 2013 at 10:02 AM

    @Maman
    aku tak rasa macam tu. Ba bukannya main tiap2 game. Dia dah tak beraksi hampir 2 minggu, jadi sebab tu formnya kurang menyerlah mase lawan brentford + baru lepas injured.

    Ba more physical, sedangkan Torres tak ada aspek itu. Chelsea terlalu banyak bagi peluang kepada Torres sedangkan Ba jika diberi peluang, dia akan manfaatkan peluang itu sebaik mungkin.

    kenapa teammates dah xpass cantik2 kat torres ? Sebab style permainan Torres susah difahami. Mase Ba ada, aku tengok player2 lain mudah je follow tempo style gameplay Ba, sebab tu Ba mudah dapat bola dan mudah score gol.

    Torres sprt yg selalu aku cakap, dia tak berada di posisi yang betul, sebab tu org lain susah nak passing kat dia. Satu hal lagi, dia banyak buang bola, banyak sia2kan peluang. Tengoklah time lawan Sprta Prague, Mata dah cantik2 pass, dia lembab nak shoot.

    Beban itu perkara biasa sebab hanya dia striker tunggal dalam 1 team. Lepas Drogba blah, orang memang expect more dari Torres. Dan benda itu pun Torres sendiri yg nak. Falcao, Suarez, Van Persie kesemuanya ada beban tp boleh je mereka control beban mereka itu.

    Part yg aku setuju ialah "Torres kene belajar utk jd soloist". Ya itu betul kerana striker ni kat atas padang, dia bukan sahaja perlu tunggu bola, malah dia kena usaha sendiri cari bola, rampas bola & try buat long shoot. Kdg2 kena jadi tamak juga kalau teammates lain pun tamak.

    Dulu aku tgk gol2 Torres ni terhasil dari pelbagai aspek. Example macam percubaan jauh, first touch goal, gelecek lawan sebelum score. Tapi di Chelsea, gol2 Torres datang dari sudut yg terpaksa, contohnya dia hanya boleh score kalau org passing kat dia, kalau orang tak passing kat dia, dia tak boleh score.

    Itu sebab kenapa Torres susah nak score. Cara mentality dia terpesong. tiada confident. Dia takut utk melakukan sebarang percubaan sebab dia fikir kalau dia miss peluang itu, media2 akan kritiknya.

    The Big Problem is adalah DIRI Torrres itu sendiri. Dia tak ada hak utk salahkan org lain di atas perfomance flopnya itu. Salahkan diri sendiri kerana Chelsea sudah byk bagi peluang kepadanya, lebih dari orang lain. Beli pemain itu, beli pemain ini, semuanya tak berhasil juga utk kembalikan prestasi sebenar Torres.

    #Torres has only himself to blame.

    Itu je aku mampu cakap, maman.

     

  5. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2013/02/super-sub-oscar.html?showComment=1361440314699#c663653043906419259'> February 21, 2013 at 5:51 PM

    Hahaha... Aku cuma dpt selongkar sedikit bila Oscar sendiri mcm "Mampos ko la, Torres".

    Entahlah, Inter Milan & Juventus nak dia, PSG if Ancelotti ada lg in-charge, dia nk beli Torres, & Atl.Madrid sudi swap player atau bg escape route utk Torres.

    He's got something that those big clubs wanting him for, kalau xslh aku? Jd, MANAGER ialah jwpn jika semua department menjadi atau x, dr GK ke CF. Rafa just blind enough to see what is happening in the CF-AMF-WGS areas but asking the players to be more clinical in the penalty box? 4-5-1 Rafa dh sebijik mcm Arsenal, CF jd invisible, 4-5-1 Bayern & Man U lebih terbuka & passing dr wings lebih kerap utk CF diorg buat run & tapping. Tu je yg beza sgt2 tu.

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png