Official : Chelsea sign "New Kaka"

Posted by KampungChelsea On Thursday, March 17, 2011
Selepas Alex, Ramires & Luiz, kini datang sorg lagi mamat Brazil yg muke ala2 Kaka skit.

Kelab Sau Paulo secara rasminya mengumumkan bahawa mereka telah melepaskan player muda talented diorg, Lucas Piazon ke Chelsea selepas kelab Juventus mengaku kalah dalam proses rundingan transfer tersebut.

Piazon berhijrah dari Sau Paulo ke Stamford Bridge dengan tag harga sebanyak 5.3 juta pound.Wlpn nilai harga tersebut tidak segempak nilai Torres & Luiz tapi kedatangan Piazon pastinya akan menaikkan lagi taraf industri youngster Chelsea.Baguslah dengan transfer kali ni, murah + muda...biasanya asyik beli player2 star je, so tindakan pihak scout chelsea kali ini lebih bijak dari tahun sebelumnya. iaitu mengutamakan player masa depan dari player tua yg dah pancut awal.

Untuk pengetahuan anda, Piazon bermain di posisi yg sama sprt Abang Lampard & Kaka iaitu Attacking Midfielder(CAM)

Dia juga telah lulus dalam ujian test medical dari klinik Chelsea.Tapi buat mase sekarang Piazon belum boleh lg beraksi bersama kite pasal umurnya baru 17 tahun.Mengikut undang2 dari pihak FA England, hanya player yg berumur genap 18 tahun baru bleh join secara official team tersebut.So, Piazon akan datang balik ke Chelsea pd bulan Januari tahun depan.Yakni selepas die habis exam SPM.

P/S : Tak dapat Kaka yg real tupun xpe, coz kite dah dapat "new Kaka junior" punye,hehe.Lebih murah, lebih power & lebih berbaloi-baloi.

9 Response to 'Official : Chelsea sign "New Kaka"'

  1. sYafIk-wAy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/03/official-chelsea-sign-new-kaka.html?showComment=1300371540817#c523772650780180816'> March 17, 2011 at 10:19 PM

    wah okay lah tuh , sorang lagi superstar brazil mari . negara tuh kan kaya denganbakat2 yang hebat . alex , ramires dan david luiz dah membuktikan.

     

  2. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/03/official-chelsea-sign-new-kaka.html?showComment=1300384364687#c4121098332297651274'> March 18, 2011 at 1:52 AM

    Hmm.. kaka baru? main midfield gak ke budak ni? kira ok le tu, yang penting chelsea pn da start ambik perkembangan pasal pemain muda.

    Mane tau pasni ambik lukaku lak huhu :p

     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/03/official-chelsea-sign-new-kaka.html?showComment=1300388515122#c5882000292582733812'> March 18, 2011 at 3:01 AM

    adam
    - piazon ni main posisi same cam kaka iaitu attacking midfielder...dulu sebelum kaka join ac milan, die pernah main utk kelab sau paulo..

    mmg banyak persamaanlah antara paizon dengan kaka tu... cume dr segi umur, talented rasenyer paizon lagi mantap...

     

  4. Kufazuke Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/03/official-chelsea-sign-new-kaka.html?showComment=1300390848577#c557383835485606920'> March 18, 2011 at 3:40 AM

    tolong la jg player ni bebaik wahai management... jgn jdik mcm franco di santo... main lepas je... padahal wonderkid tu.... skang da lepak wigan langsung tak berkembang...

     

  5. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/03/official-chelsea-sign-new-kaka.html?showComment=1300428959665#c4432409801055101342'> March 18, 2011 at 2:15 PM

    Tu la pasal, ak setuju ngan kufazuke.. sayang betul p jual talent dari argentina tu, muda dan berpotensi tu. tgk2 da p wigan x ke mana la jawab nya

     

  6. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/03/official-chelsea-sign-new-kaka.html?showComment=1300432385548#c2382854819934357598'> March 18, 2011 at 3:13 PM

    kufazuke
    - franco di santo tu xberbakat, that why chelsea jual die..aku tgk match kompetitif, match friendlu perfomance die lebh kurang je, xde improvement...tu pasal blackburn xde niat nak beli die after loannya kat sane habis...

    cume aku xpuas hati time chelsea jual miroslav stoch je..die tu berbakat...tp entah sebab ape pengurusan chelsea pi jual die ke kelab turki sedangkan aku nampak die bleh bagi impak besar utk team...

    macam piazon ni, aku rase die xkan jadi cm diorg tu... kalau die perform bagus, maybe akan jadi the next kaka yg baru...n xperlu chelsea habis duit beli pato..yg penting pihak pengurusan chelsea kena bagi die chance main 1st senior...

     

  7. mv medi Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/03/official-chelsea-sign-new-kaka.html?showComment=1300440528863#c8297470310151719445'> March 18, 2011 at 5:28 PM

    like like

     

  8. Kufazuke Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/03/official-chelsea-sign-new-kaka.html?showComment=1300491548366#c6957107640342489649'> March 19, 2011 at 7:39 AM

    actually KC, maybe di Chelsea franco ni nmpk xbest.. tp aku percaya yg dia tu wonderkid.. sama la mcm stoch.. dia jenis pemain quick feet n one touch shot... ketinggian pun dia ada... andai dia diber peluang main regular and have a nice train fasility mcm cobham ada skang, aku percaya dia bleh naik lg... skang dia muda lagi.. as a striker he may have a lot to improve but with his natural talent, andai dia still stay kat chelsea, mau jgak dia menjadi another hernan crespo for us.. aku rasa dia xbleh main di chelsea sbb adapt permainan dia berbeza dgn role dia... kalo di argentina punya liga, yes, dia bleh menyinar... no doubt bout it... tp cara kita more to english type football... n kalo CA bleh buat diamond formation lagi, with a good playmaker, aku rasa dia bleh pergi jauh... not only him, this also goes to our fav big guns like torres...

     

  9. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/03/official-chelsea-sign-new-kaka.html?showComment=1300598233587#c2492642736527092569'> March 20, 2011 at 1:17 PM

    Hmm.. ramai striker muda kita dibagi loan. rase cam rugi je, sorang pn xde skrg ni. sume da p kelab lain. ada yang da dijual, ada yang loan.

    Bila ckp pasal crespo, ak mmg predict yang franco di santo leh jadi cam dia. cuma kene kasi masa je dan peluang. sama la cam chelsea kasi chance pada ramires dan juga david luiz.

    Sbb ak tgk dalam amerika latin ni, team argentina nya player je leh menyinar kat EPL. klau brazil x ramai yang berjaya skrg, mayb pasni akn berubah dengan kehadiran ramires ngan david luiz.

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png