Pra-musim : Chelsea 1 PSG 1

Posted by KampungChelsea On Monday, July 23, 2012
kenapa perlu beli Oscar, sedangkan kita sudah ada Piazon...

Lucas Piazon "New Kaka"

11 Response to 'Pra-musim : Chelsea 1 PSG 1'

  1. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343007219566#c2234485622503698656'> July 23, 2012 at 9:33 AM

    Lucas Piazon is a very promising young lad at Bridge at this moment. If Oscar does join us, we will be a very good compact & solid team, from goal keeper to upfront.

    New generation formation, without the goldies;

    -------------------Curtouis----------------
    Hutchinson-----Luiz (C)-----Cahill------Betrand
    -------------Romeu------------McEachran--------------
    Marin--------------Mata-------------Hazard
    -------------------Piazon-----------------

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343009557836#c6937472402000389962'> July 23, 2012 at 10:12 AM

    @ Maman
    - umpama seperti "juadah berbuka puasa. kenapa perlu membazir beli banyak juadah sedangkan lauk berbuka yang sedia ada sudah mencukupi. tidak elok membazir walaupun lauk itu sedap. macam orang kita lah. beli banyak2 lauk, last2 makan dua tiga kerat je."

    itu sebab aku tak harap sangat chelsea beli oscar. di bahagian tengah sudah cukup padat, kenapa perlu beli lagi midfielder baru ? sedangkan pemain tengah yg ada sudah cukup berkualiti. marin, hazard setakat ini terbaik. de bruyne perlu push-up lagi. itu tak termasuk dengan Mata lagi. takut bile ramai sangat midfielder, coach pun boleh jadi pening, mane satu nak bagi main. sebab semua2 bagus.

    tapi kalau chelsea nak beli juga oscar, terpulanglah. sebab itu duit pak roman. cuma aku hanya meluahkan perkara yang bakal terjadi sahaja. kesian piazon, last season separuh bulan duk kat skuad reserve, separuh bulan duk kat skuad simpanan 1st senior." masuk je si Oscar tu, kot2 piazon kena loan. sayang bakat terlepas macam tu je walaupun gaya permainan mereka lebih kurang je.

    sebab bila chelsea beli pemain baru, yg tag price berpuluh-puluh juta, berkemungkinan besar, mereka akan kerap di-mainkan, manakala youngster2 yg kurang ternama tidak diberi perhatian & bakal terpinggir. sedangkan perfomance mereka sama taraf sahaja dengan pemain yg mahal. bezanya harga, itu je.

     

  3. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343044357070#c495197188072421528'> July 23, 2012 at 7:52 PM

    ya btl tu...x perlu la beli midfielder lagi....chelsea skrg ni penuh dgn pemain tengah ....tp aku rasa mmg ada plan something sbb ada 2-3org midfielder tu da kira old guard bole bersara sdh ;) hehehhe sbb tu dorang tu nak backup bahagian tengah....bahagian hadapan semua pemain muda x perlu risau utk 2-4tahun akan dtg lagi ....

    di bahagian tengah essien , lampard , malouda mmg da bole bersara sbb umur da kira masuk tua hehehehhe.............

     

  4. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343082529510#c6795546616632679696'> July 24, 2012 at 6:28 AM

    @mannerohady
    - aku bukannya ape.. bhgn tengah dah cukup pergh, buat ape nak pergh2 lagi. pemain back-up dah banyak..

    terbaru, de bruyne bagi hint nak loan sebab dia tgk bahagian tengah chelsea dah cukup padat.. takut tak leh main 1st starter.. masuk si oscar lagi konfem anta surat suruh jual nanti haha.

    suggestion aku, beli player di posisi lain la.. right back ke striker ke.. dua posisi tu tak banyak option sangat... kalau tetibe torres injured season depan, masaklah beb sebab lukaku tak konsisten sgt..kejap bagus kejap tak. nak harap kat sturridge lagilah lemau. sejak drogba xde ni, aku paling risau di bahagian striker.. kalau cross cantik, pass kemas tapi finishing tak power tak de guna juga.

     

  5. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343097078591#c653623609654478053'> July 24, 2012 at 10:31 AM

    harap2 torres x la injured season depan tu...lagi satu semangat torres mmg da naik skrg ni yala....lepas menang fa cup , eufa champions lepas tu menang pulak euro2012 dgn team spain lepas tu menang lagi kasut emas ....

    kalau torres injured pun ...masih ada backup lagi sbb hazard tu bole main posisi striker ...bahagian mmg da cukup x perlu risau ...yg perlu risau skrg ni bahagian tgh tu huhuhuhuhuhuhu

    bahagian hadapan
    torres,hazard,malodau,marin,mata,lampard,lucas,lukaku ...cuma lucas dgn lukaku ni perlu byk main utk dpt pengalaman sbb kalau da main kadang2 macam x pandai men bola la pula ehehheheh

    kemungkinan besar lampard dan mata tu akan main posisi AMF stay d belakang abg nando sbb hazard main sebelah kiri dan marin sebelah kanan

    masalah season depan kompom byk akan berkisar d bahagian tgh sbb skrg ni da byk betul pemain tengah dan rata2 mmg semua muda2 belaka ..
    posisi utk bahagian tgh hanya ada 3 utk setiap match tetapi pemain yg byk bakat bermain rata2 semua d bahagian tengah hahahahhahah x kira la amf,cmf,dmf,rmf,lmf kekekekke

    posisi yg kemungkinan utk setiap pemain

    DMF -> oriol,mikel,essien
    LMF > malouda,raul
    CMF @ AMF -> lampard mata hazard,lucas,benayoun
    RMF -> ramires, marin ataupun lampard

    CF -> TORRES ( play utk uefa,epl) ,sturiddge ( play utk fa )
    RWF -> marin,lukaku,ramires,benayoun
    LWF -> hazard @ malouda,benayoun

    d bahagian pertahanan ....mmg da kompom

    LB -> cole , ryan
    CB -> cahill,luiz,terry @ iva
    RB -> iva @ luiz

    yg paling penting aku hepi sbb torres akan kompom main full setap match ....dan mungkin cuma d rehatkan utk match yg penting

     

  6. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343103526166#c4963459421106599571'> July 24, 2012 at 12:18 PM

    Well, aku dah tgk Oscar tu. Dia ni ala-ala Lucas Moura gak, cumenye, fizikal dia kecil. McEachran pun aku tgk dah tuff dah. Roman beli sana sini sbb dia bengang la, kelab2 poyo kat luar sane semua label Chelsea main rugby la, parking bus la, tu yg Roman beli creative players especially midfield area. Tp kalau Roman still nak beli players, kene la offload dulu deadwood players.

    Tp Lampard masih tak rule out utk ke MLS, Benayoun pulak dgn Malouda, Kakuta, Meireles, Mikel & Essien boleh dijual sebelum xdpt pape, free je blah, apa pun xboleh.

    Skrg tgk ManCity, overloaded dah, kalau nak beli, player diorg ada dah power2.. Chelsea pun kene start preparation sblm FFP rules start, gile la, dah lebih 25 players ni.

    Last but not least, haters label Chelsea itula inila, tp style Chelsea ni dah diguna pakai semua kelab gergasi yg menang byk piala, AC Milan, Inter Milan, Juventus, Bayern Munich, Dortmund, Valencia etc (Even ManU & Liverpool pun) in previous years.. so let it be, dari xmenang pape, lagi sedey..

     

  7. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343104499980#c3673510327799098064'> July 24, 2012 at 12:34 PM

    Guys, terbaru Napoli letak harga 78 juta Pounds kalau nak beli Cavani. Hulk pulak pusing2 citer, kejap happy kat Porto, kejap ckp "my future is in God hands", harga tetap 40 juta pounds. Kelab2 yg terbabit ni, bile dgr Chelsea nak beli je, "amek kau ubat!".

    Messi berape pulak kalau dah Cavani yg xtermasuk pemain terbaik tahunan pun dah 78 Juta? karoot!

    And Chelsea gak terlibat dgn pemain Vitesse Arnhem, Wilfried Bony. Aku rasa better dia ni dari beli harga karoot tu semua, sbb mamat ni tough, good in the air, ada pace, kiri-kanan boleh shoot power & sesuai dgn counter-attack mode system play. try u all layan youtube, search Wilfried Bony. Not a bad signing, in my view.

     

  8. mannerohardy Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343119937889#c2411053333317774654'> July 24, 2012 at 4:52 PM

    aku da tgk jap tadi http://www.youtube.com/watch?v=MKWodin3QOk

    mmg bole tahan juga bony tu...tp buat masa aku rasa pak roman x akan beli striker walaupun utk backup ...kita da ada 3-5 d bahagian depan ...

    x kira la parking bus rugby style ..yg penting kita menang ....kalau posisi control lebih2 x dpt nak tembus x guna jg tu

    aku rasa hulk x patut la masuk chelsea sbb mamat tu x betul jap nak tu jap nak ni..lagipun skrg ni harapan kita hanya pada yg satu fernando torres ..mulai saat ni kita kena sapot torres lebih dr 100%

    aku agak dalam pertengahan musim depan ada pemain lama yg akan keluar....

     

  9. Ikurato Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343138760981#c5351509434756874416'> July 24, 2012 at 10:06 PM

    Banyak pemain lagi bagus dipilih ada option
    4-2-3-1
    ///////////courtios//////////
    Huchinson////cahill////luis////betrand
    Marin////oscar////hazard//// piazon////mata
    ////torres////
    4-5-1
    4-4-2 torres dgn lukaku
    3-5-2
    3-3-4 mata dgn marin hujung depan

    Gaya2nya semua pos bleh masuk...

     

  10. http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343140572466#c7117980732732042012'> July 24, 2012 at 10:36 PM

    @maman
    - tak payah layan sangat haters. diorg kutuk chelsea main tak cantik, nanti lepas ni kalau chelsea menang + main cantik, diorg akan cari modal lain plak.. dah namenya haters..haters gonna be hate.

    setuju dengan @mannerohady.. main cantik, pegang possesion tapi tak leh tembus defend lawan tak de guna juga.

    soal cavani tu, napoli sengaja letak harga sampai 78 juta sebab diorg tak nak jual.. biasenya kalau kelab letak harga macam tu biasa diorg tak nak jual.. jadah ape sampai 78 juta.. falcao yg power gile tu pun 45 juta.. cavani baru menyerlah musim lepas je. harga dia sepatutnya bawah dari 40 juta. ekceli, napoli tak de back-up striker yg bagus, jadi sebab tu diorg letak harga cavani kaw2.. dapat duit byk cmtu, diorg boleh beli striker yg top class A.

     

  11. Mista Maman Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2012/07/pra-musim-chelsea-1-psg-1.html?showComment=1343184171118#c9030636239800685368'> July 25, 2012 at 10:42 AM

    Haha... Betul. tapi guys, korg pernah dengar Eduardo Vargas (Chile) kan? Konon pilih Napoli dari Chelsea, tgk skrg, hampeh.

    Kite fokus Torres jd main striker, build around him with great addition of talented not greedy players, then develop Piazon & Lukaku. Itu je la perancangan yg boleh aku tgk skrg if Chelsea stop buying players. Sebab ape, semua players baru tu kene GEL bersama, baru boleh ada chemistry, xkan beli terus main power kan? Ingat Sheva? So, hrp RDM dapat gunakan keseluruhan kekuatan pasukan baru ni.

    I think, skrg dah jd pasukan RDM, no more Jose lg. Mcm mana pun, masih rindu Drogba, what a big-games player & a living legend.

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png