Malaysia 0 Chelsea 1

Posted by KampungChelsea On Friday, July 22, 2011
Sebijik je ? kehkeh. Apepun tahniah Chelsea, syabas malaysia (especially for Ong Kwim Swee & the gangs!)

P/S : Salute for our national defender & also goalie. Kalau tak de diorg, maybe Chelsea boleh menang dengan jumlah gol yg lebih besar.By the way, aku xleh blah tgk gol free kick Drogba tu.Memang kontroversi habis,kahkah.

12 Response to 'Malaysia 0 Chelsea 1'

  1. unknown Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311271289697#c7313157017728559782'> July 22, 2011 at 2:01 AM

    ong kim swee memang mantap. defend malaysia organized dan disiplin. macam biasa, penyakit chelsea adalah kalau jumpa lawan yang defend organized, memang buntu.

    macam yg liverpool mng dkt stamford bridge taun lepas. nampaknya avb takde solution lagi. first half ok lagi chelsea main, lampard, benayoun dgn kalou mantap. 2nd half, mmg kelaut. harap drogba sorang.

    kesimpulannya, performance chelsea malam ni memang mengecewakan. takde improvement langsung. aku tgk liverpool punya performance mmg mantap. adoyai..

     

  2. Lulu Caldina Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311292099228#c8915498281674388259'> July 22, 2011 at 7:48 AM

    chelsea selalu macam tu, beza dgn liverpool dan arsenal.. selalu menang pun menang tipis, tapi sekurang-kurangnya, kita ada kemenangan.. berbanding 2 team tu...kan kan..ngee...

    gol tu masuklah.. dah tgk ulang tayang, memang masuk :)

     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311317541433#c5468885732076443823'> July 22, 2011 at 2:52 PM

    unknown
    -haha aku dah cakap dari awal dah, idea ong kim swee mmg bijak..mmg boleh pakai...aku dah agak benda ni jadi cmni....semalampun aku support malaysia je,haha...sebab chelsea main ala kadar, cam warm-up...actually, we need new fresh tactical n also new squad...squad yg ade skrg byk yg kurang...umpama minum air milo tanpa gule, ape macam rasenya ? kahkah

    lulu caldina
    - masuk ke ? ade org cakap xmasuk pasal bola belum lepas line lagi..tp never mind lah...namenya ni match friendly..xkesahlah masuk ke tidak, janji chelsea menang, malaysia main bagus..hehe

     

  4. Kufazuke Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311366504905#c3228907087523866774'> July 23, 2011 at 4:28 AM

    ape la... aku rasa kita takleh judge persembahan chelsea utk game friendly ni... xbererti chelsea tak mantap... avb ada agenda dia tersendiri... game2 cmni la dia nak tgk combination2 yg sesuai utk team ikut taktikal dia... dia tak harap menang pun.. tapi keserasian tu yg penting... menang tipis tak bermaksud chelsea tak hebat... syabas pasukan malaysia... harimau malaya dpt tunjuk kelemahan2 yg ada dlm skuad chelsea... barulah avb nmpk kat mana lubang yg harus dia tutup pasni... takkan match2 dlm liga baru nk experiment kn?

     

  5. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311413105038#c5420331176094488748'> July 23, 2011 at 5:25 PM

    lepas tgk game chelsea vs malaysia,ak rasa Malaysia ad harapan nak ke olimpik,diaorg ad semangat juang yg tinggi

    chelsea lak,ak tgk,still xberubah style permianan diorg,still kureng chemistry,kureng kreatif.player yg impressed ak game tu;rajkovic ngn betrand,dua-dua power,harap2 pplayer nie dpt tempat kat chelsea season nie...

     

  6. unknown Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311417166508#c2898490424920732186'> July 23, 2011 at 6:32 PM

    maksud aku, gaya permainan chelsea masih sama. tak kreatif dan mati akal sedangkan manager dh tukar baru. tapi ni cuma friendly, masih ada masa lagi tapi setakat ni, avb tak impresskan aku lagi.

    sape kata first 11 chelsea tak mantap? full packed of world class footballers kot. tapi, tu lah, gaya permainan masih di takuk lama.

    hopefully, jgn terbawak2 sampai start season epl nnt.

     

  7. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311428406818#c1446089222069174405'> July 23, 2011 at 9:40 PM

    unknown & galileo
    - match friendly je..aku xamik kesah sgt..lagipun aku tgk ade some player chelsea ambil sambil lewa je perform..lampard plak masih shoot berterabur... apepun, skuad chelsea mmg dibarisi pemain terbaik dunia tapi kalau taktikal kurang bagus dari manager, itu satu problems besar...aku tgk AVB tak plan ape2 lagi...ni just match friendly je..die just bagi kate2 semangat...kalau die nak amik serius benda ni, teruk malaysia kena belasah..kire bagi can lah..

    anyway, chelsea tetap perlukan new player...i mean striker xperlu, defend pun xperlu tapi di bahagian midfielder..at least kena beli 1 new left winger..malouda n lampard macam bese kurang idea & kreativit...mmg perlu beli new playmarker yg dapat bagi through pass kpd striker, especially torres tu..

     

  8. galileo Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311436802216#c8898752643969080569'> July 24, 2011 at 12:00 AM

    betol tu KC,kene beli winger ngn playmaker,br corak permainan Chelsea boleh tukar....
    p/s:tak sabar nk tngu chelsea start membeli belah...hahah

     

  9. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311440242231#c501692439146045245'> July 24, 2011 at 12:57 AM

    This comment has been removed by the author.

     

  10. http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311440275771#c156811431079498006'> July 24, 2011 at 12:57 AM

    galileo
    - masalah skrg bukan pasal idea coach tu, tapi mentaliti player chelsea ni...mmg masih down...wlpn aku x expect sgt dgn match2 friendly..tp kalau dah ruper cmni main, dah bleh nampak bayang kemerosotan utk musim baru nanti...

    game play same, xberubah-ubah..that why kena beli player baru... serius aku cakap, lampard dah xde idea...xperlu buang die tapi kena beli new playmrker yg bleh friendship dgn die..hari tu cooperate dgn ballack dah okey, sekali ballack n deco blah, terus die kurang idea...mdfield xbernyawa....kalau dapat sneijder, aku gerenti, problems di bahagian tengah chelsea dah solve...luka modric aku kurang prefer sangat pasal functionnya agak kurang kalau nak di-comparekan dgn sneijder..modric bagus, tapi ciri seorang playmrker yg tulen ade pada sneijder...baru bleh fight dgn midfielder2 barcelona..

     

  11. moon Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311554500695#c5753926608894649711'> July 25, 2011 at 8:41 AM

    This comment has been removed by the author.

     

  12. moon Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2011/07/report-malaysia-0-chelsea-1.html?showComment=1311554693518#c2006894412239825765'> July 25, 2011 at 8:44 AM

    salam smua..yng kwn perhatikan game haritu..malaysia ok xde mslh.tp team chelsea main mcm biasa je.xtunjuk pun kualiti yg ada.kite sbgi penyokg n penonton nk tgk team epl main sebaik yg mgkn.xkire la friendly ke apa.kwn dtg dari jauh beli tiket mahal2 chelsea main biasa je.ker mmg olimpik malysia main best.sbb diorg da lama sgt berehat.haha.tu yang gian lama xmain bola.haha.tp btul ckp KC.chelsea kene beli player baru.MF dan WG...tu jela. hari tu KC duduk Area mana.kwn duk tgkt bwh.pintu hijau.seronok dpt dtg.ramai giler org.drogba mmg besar tinggi.JT asyik2 mendada.hahah..tp sedih gak bile di booo benayoun tu.xsgka plk.kwn senyap je.tp nk buat cm mn.hak diorg nk kutuk.benayoun kene phm asal dia...tp bg aku xperlu.dia player bkn pengganas..bosingwa pun kene boo.abis main mcm bagus.lari pun da xlaju mcm dulu.zubir boleh potong.hahah

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png