Propaganda Haram Yahudi di Chelsea ?

Posted by KampungChelsea On Monday, July 05, 2010
Seperti yang korang sudah tahu, kem kite baru sahaja telah sign Yossi Benayoun dari Liverpool.Tak sangka pembelian pertama kem kite untuk season 2010/2011 ialah pemain Yahudi.Pastinya kedatangan Yossi Benayoun ini akan mendatangkan kontroversi kepada sesetengah pihak especially fans chelsea yang beragama Islam.

Mungkin fans lain seperti fans Arsenal,MU & Liverpool juga akan amik port dengan hal ini.Tapi siapakah mereka untuk berbicara mengenai hal ini ? Mereka bukan fans chelsea.Jika ade di antara mereka yang berbicara mengenai hal ini, mereka pasti akan mengeluarkan statement yang agak kurang sedap didengari.Tapi sapekah mereka dan peduli apekah kite untuk mendengar maki hamun dari mereka mengenai hal Benayoun ini ?

Benayoun sekarang di stamford bridge dan pastinya akan menyarung jersi keramat biru kem kite pada bulan 8 nanti.So ape yang patut kite buat sekarang ? Hate him ? Kill him ? Sebab die pemain Yahudi, kita harus tentangnya habis-habisan.Itu memang betul tapi dalam bola sepak,ia salah.

Untuk pengetahuan korang, dalam bola sepak, kita tak leh sabitkan agama,politik dan seumpama dengannya.Bola sepak hanya sekadar hiburan dan kita menonton serta support sebuah team itu just suke2 dan tidak ade konspirasi lain.Kita bukan owner jutawan, kite bukan ahli politik dan kita juga bukan para ulama.But why we must talk about politic,religion in football ? Why ? You watch and like football cause money,politic ? You are idiot...

If we are matured people, we can say Benayoun come to chelsea just a footballer n not to make another bad conflict.If he do some another conflict things in chelsea and not a football thing, we are chelsea fans must to make some demonstration to expel and release him.But if he didnt do what a bad thing, we just only support him because he is chelsea player.Not a sengal player.

Takkan die player yahudi, kite kena benci chelsea.That is negative thinking.Kerana nilai setitik rosak susu belanga.Peribahasa ini tidak sesuai ditujukan kepada hal ini.Jika seorang player "buruk", so habis semua player2 lain buruk ? Ini salah dan kite kena fikir dengan bijak.

Korang kena ingat Anelka is a muslim player.Dan player2 lain juga tidak bersalah.

Dan disebabkan Benayoun, kite kena benci Chelsea dan memilih kelab lain ? Once more i say, think postive and don't think negative.

Sebelum ini Avram Grant pernah membimbing kem kite di era 2007/2008 tapi sepanjang pengurusan die di kem kite, ade timbul sebarang konflik ke mengenai propaganda Yahudi di kem kite ? Tidak...Kerana Grant is just manage chelsea and give them a victory.Where is he now ? In hammers ? I don't care because he is not our chelsea more and more.Begitu juga dengan ape yang berlaku kepada Benayoun nanti.

Konklusi yang dapat aku buat mengenai hal ini, sekali lagi aku jelaskan....Dalam bola sepak, kita tak boleh sabitkan politik n agama.Jika kite berfikiran sebegitu, kita tak layak untuk menjadi "pencinta bola sepak".Benayoun is our new chelsea player.Die yahudi, dia zionis, dan agamanya sangat dibenci oleh agama kite.So ape yang perlu kite buat sekarang ? Kill him ? Go out and find another club ? Weh..n weii...Ape yang perlu kite buat sekarang ialah just support die in a footballer not on his religion dude.

P/S : Korang ingat aku suke dengan Benayoun ini ? You know, i'm very hate him.Bukan sahaja die yahudi, tapi perfomance diepun tak best sangat.Aku berharap he will injured 1st season and after that, he will out and go to another club.That end well.

4 Response to 'Propaganda Haram Yahudi di Chelsea ?'

  1. INDRA QIRANA Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/07/propaganda-haram-yahudi-di-chelsea.html?showComment=1278267160642#c9147019141148073792'> July 5, 2010 at 2:12 AM

    ha ha rileks ahh bro dia bukan bawak senjata pon...bahkan dia membawa skill dan gol gol penting seperti yang dia lakukan bersama Liverpool.

    cuma satu jer yang aku perasaan dia ni, Liverpool tak menang sebarang piala sejak dia ada he he!!

     

  2. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/07/propaganda-haram-yahudi-di-chelsea.html?showComment=1278270609746#c9200268449671901735'> July 5, 2010 at 3:10 AM

    hahaha tengok, fans liverpoolpun cakap cmtu...benayoun ni datang just play football bukan nak gi bunuh orang....

    "cuma satu jer yang aku perasaan dia ni, Liverpool tak menang sebarang piala sejak dia ada he he!!"

    tapi ayat kat atas ni mmg seram ah...jangan bawak sial sudahlah kat chelsea ni...

     

  3. http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/07/propaganda-haram-yahudi-di-chelsea.html?showComment=1278270790205#c2569507736768595670'> July 5, 2010 at 3:13 AM

    indra,entri di atas aku tujukan kepada pihak2 yang tak matured n tak professional mengenai hal ini...bagi ko,aku rase xde masalah sebab ko dah faham sangat dengan benayoun tu pasal die ex-player liverpool,kan ?fans liverpool tahulah bab2 hal ni..diorang xde masalah...yang masalahnya ialah ade lagi yang tak faham dengan kedatangan benayoun ni...mainpun xlagi,dah cakap banyak...

     

  4. Adam Said,
    http://kampungchelsea.blogspot.com/2010/07/propaganda-haram-yahudi-di-chelsea.html?showComment=1278273220384#c768642341620999695'> July 5, 2010 at 3:53 AM

    Ak rase benda ni jadi isu panas dan hangat, kerana isu semasa skrg ni.

    Mayb dulu kita masih lagi ok dengan israel ni sbb xde pape yang teruk berlaku. But bkn skrg.

    Tapi mmg pantang if ada org nk ambik kesempatan bkn terhadap benayoun, tapi terhadap kem kita chelsea. Di kata nya kita support israel skong itu ini. 2 mmg pantang, klau ak jumpa, ak kasi penampar sekali ngan org cam2 haha..

    So, kesimpulan, ak sokong chelsea, tapi sorry benayoun, kau bkn chelsea bagi ak sampai bila2.

    The end :)

     


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png