Ribery join Chelsea ? huhu...

Posted by KampungChelsea On Wednesday, August 31, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Transfer window akan ditutup dalam beberapa jam sahaja lagi, dan aku diberitakan dengan satu khabar gempak.

Chelsea have made a £30 million move to sign Franck Ribery from Bayern Munich, after growing tired of Tottenham's stance on Luka Modric

Ya, itu option terbaik jika pihak Spurs masih berdegil tidak mahu melepaskan Modric.Jika Ribery sah sertai Chelsea, maka die akan menerima gaji lebih dari 10 juta pound semusim.

Possible ? Entahlah, tapi ramai yang cakap news ini berbaur rumours yg agak melampau kerana Ribery masih mempunyai kontrak 4 tahun lagi bersama Bayern Munich.

Merdeka transfer !!!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, August 31, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Masih belum terlambat untuk aku ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin kepada seluruh warga Chelsea. Tidak lupe salam kemerdekaan yang ke-54 untuk tanah air kite.

Hari ini merupakan hari terakhir transfer window dan esok ia akan tutup kedai. Persoalan hangat di sini ialah adakah Chelsea masih mahu membeli pemain baru lagi ?

Ape yang aku dapati, dari sumber terkini AVB masih mahu 2/3 pemain baru. Oklah jom kite terjah satu demi pemain yang disebut2 bakal menyertai Chelsea itu :


Alvaro Pereira :
- Left back Uruguay ini tidak disenaraikan dalam list line-up ketika Porto menentang Barcelona dalam match UEFA Super Cup beberapa hari yang lalu. Ada yang berkata, itu petanda die akan ke Chelsea. But who know right ?

Bid telah dibuat dan sekarang ini hanya menunggu keputusan dari pihak Porto sahaja. Berkemungkinan Chelsea akan beli si Pereira ni dalam harga sekitar 20-30 juta pound. Tiada jaminan 100%, kerna aku hanya sekadar membuat prediction. Lagipun jika news ini hanya indah khabar dari rupe,kite tidak perlu risau. Chelsea masih ade Van Aanholt, Bertrand & juga pemain paling fit season lepas, Ashley Cole.

Luka Modric
- 3 kali bid Chelsea telah di-reject oleh Spurs. Dan aku x tahulah kalau pihak Spurs mahu permainkan kite lagi. Sudah2lah tu.


Bagi sahaja Modric kepada Chelsea. Die betul2 mahu keluar dari Spud. Aku heran, player mahu out, tapi club force him to stay, ape kejadahnya tu ? Spurs punya option di bahagian midfield terlalu banyak. Krancjar, Pienaar, Huddlestone, Van der Vaart, Lennon, Jenas, Palacios, Bentley, Sandro. dan skrg ni diorg tengah try nak ushar seorang lagi midfielder iaitu Scott Parker. Haram ape simpan midfield2 banyak...siot

Gregory Van der Wiel
- berdasarkan report :

Ajax defender Gregory van der Wiel is on his way to Chelsea according to reports coming out of Holland.A deal of €32million has been said to already have been completed and if true could quicken the departure of central defender Alex. 


Nampak macam dah nak close to close(official). Tapi terkejut juga bace news ni. Yelah, Chelsea dah ade 3 right back, n then kenapa kite masih mahu sign seorang lagi pemain sayap kanan ? di situ terdapat satu kemusykilan. Option yg terlalu banyak kadang2 merunsingkan manager juga beb.

3 transfer news di atas ini pasti akan memberi satu igauan buruk kepada beberapa player Chelsea, especially Malouda, Alex & Benayoun. Desas-desus berita mengenai Alex bakal keluar semakin terbuka luas. Bukan sahaja Alex, malan benayoun, kalou & juga Malouda dikhabarkan akan mengangkat kaki keluar sebelum transfer window tutup(esok). Tak kesah, sedikitpun aku tidak kesah jika Chelsea nak jual diorg, cume transfer Alex mungkin akan jadi kisah emosional skit kerana die masih berguna kepada Chelsea. Senang cite, sayanglah jual Alex. Die masih Power, free kickpun bleh tahan. Apepun segala keputusan aku terima dengan hati yang terbuka. KTBFFH.

Post-match press conference AVB + keadaan semasa Drogba + gol debut Mata

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 28, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
We looked better overall on a 90 minute performance.“We had two good second half against Stoke and West Brom. This time we had a good 90 min performance, not excellent of course, but a solid performance that gives us some indications for the future.

I think that when the midweek games start coming in it will help with the fluency of our game.

We will play the game more often and get more relationships between players. They find themselves better and the quality of the game will improve, which is what we want straight away.

Drogba mengalami kecederaan parah selepas die berlanggar dengan Ruddy(keeper Norwich) dalam satu insiden perebutan bola di udara. Drogba dimasukkan ke Hospital dan kemudiannya di bawa ke klinik Chelsea bagi menjalani pemeriksaan lanjut(medical test).


Komen AVB mengenai perkara ni :

He is a little bit better now and he is coming around. He is going to go for all the full scans to assess what the full extent of the head injuries and the concussion is, but he has made steady progress since he has fallen and is showing some signs of recovery.

He lost consciousness completely on the pitch and I have to be very, very grateful not only to my players, but to the Norwich players for flagging how serious it was.I am happy the medical team arrived on time to bring back Didier to consciousness. We are just waiting for the full exams on his concussion and hopefully nothing is wrong

Berkenaan dengan gol Mata pula :

I think all the players are creative but they express themselves in different ways. Mata is different than other players, but others are as talented as him.

Mata found some good spaces today for a player who has only taken part in two training sessions. I think the team helped him find these spaces.

Bagi yang nak tengok gol2 Chelsea semalam, boleh ushar kat bawah ni:


Chelsea 3 Norwich City 1 - Gol pertama MATA !!!

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 28, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1st match 1st goal !

Cayalah Mata, first debut first goal...keep it up.

Berkenaan dengan match kali ini, boleh dikatakan kite punya tempo permainan masih slow. Same macam last week game dgn West Brom. Walaupun Bosingwa bagi advantage seawal minit ke-6, namun attacking kurang bermutu.Sehinggalah masuk pada pertengahan separuh masa kedua, ketika AVB membuat pertukaran penting, Anelka (ganti Drogba) Mata (Malouda) Lukaku (Torres). Ketika itu barulah nampak Chelsea ada "kaki untuk bergerak".


Drogba tak macam selalu kite tengok, hari ni macam kena malaria lagi. Dicampur pula insiden pelanggaran dengan goalkeeper Norwich City yg name Ruddy, mungkin menyebabkan die mengalami kecederaan parah. Muke berdarah, sebab tersembam teruk ke tanah. Ngeri gile aku tgk scene ni.

Defend kelam kabut, goalie buat hal. Itulah yg dapat di-describe kan ketika bebudak Norwich ni score gol penyamaan. Ape hal Hilario keluar dari position ? Sepatutnya jika die mantain dengan condition asal, maybe Ivanovic boleh clear set-piece pihak lawan tanpa sebarang pressure. Tak delah kelam kabut sangat. Ini ape, defend nak clear, diepun nak clear ball jugak. berita baik, cech akan fit sebelum game dengan MU 18 September.

Fuhh, segalanya berubah selepas Ramires dijatuhkan oleh Ruddy. Chelsea dihadiahkan sepakan penalti. Tackle yg dilakukan oleh goalie norwich memang heavy, dan hasil klimaks tersebut, die terpaksa meninggalkan padang(red card). Lampard macam biase menyempurnakan tugas penalty box dengan cemerlang. Kencang gile die shoot, bergegar gawang gol Norwich,kahkah.

Debut pertama untuk Mata & Lukaku. Mata masuk pada minit ke-67(ganti Malouda), Lukaku masuk minit ke-83(ganti Torres). Boleh dikatakan, kemasukan dua budak baru ni telah mengubah rentak permainan Chelsea. Bile Mata masuk je, barulah bahagian tengah hidup balik, serangan makin terbuka. Sempat main one two dengan Lampard, die membuat hantaran silang tepat kepada Torres. Cross si Mata ni power bai. Nampak gayanya lepas ni saham Malouda jatuhlah gamaknya,kehkeh. Gol pertamanya untuk kem kite hadir pada minit ke-100 (extra time 11 minit), di kala hujan membasahi padang.


Lukaku juga ade show yang tersendiri. Bile tengok gaya badan, memang sebijik macam Drogba. Tapi fizikal Lukaku lebih high dari Super-Drog. Cara die control ball, shoot rilek je, tenang. Kalau develop lagi mamat belgium ni, kalah Rooney beb.

Full-Time Chelsea 3 Norwich City 1

Yang penting, Chelsea menang kan ? pasal Torres tu, biar Mata je yang handle. Kalau gol die bleh score, masakan assist tak boleh. Itulah motif utama kenapa Chelsea beli die dan mengapa AVB mahu die. Untuk next game dengan Sunderland, biar Mata plak yang jadi starter, Malouda stay kat bench. Dan harapan aku supaya line-up lepas ni, kasi peluanglah sama Mceachran, Sturridge. Bebudak muda Chelsea ni sebenarnya power, cume diorang tak diberi kesempatan sangat. Lukaku & Mata dah buat debut pertamanya, Mata siap score lagi, So Oriol Romeu bile lagi ? Takkan nak bagi Mikel je kawal di bahagian centre midfield.

Apepun, Chelsea deserve to win. Kite mendominasi hampir keseluruhan perlawanan. Kredit juga untuk team Norwich. Defensive solid, sistem permainanpun teratur, stabil & that why kite berhempas pulas nak beat diorg. KTBFFH.

P/S : Berkenaan transfer news, aku nak cakap skit. Kisah si Luka Modric tu belum lagi berakhir. Kalau Spurs dah dapat scott parker, kemungkinan besar peratusan Modric ke kem kite akan mencecah 99%. 1 lagi, transfer alvaro pereira(left back uruguay) juga still possible. Yelah, name die kena black-list time porto lawan barcelona semalam. Signal on the way nak ke Chelsea lew tu.

Mata pakai nombor 10, ape kate Benayoun ?

Posted by KampungChelsea On Saturday, August 27, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

'I decided to give Mata the number 10 - his favourite. For me it's just a number, not my lucky 15.'

Baik hati sungguh engkau ye, benayoun. Ni bagi secara ikhlas ke paksa ni ? kahkah.

Alah lagipun ia hanya sekadar angka sahaja ,kan ? Banyak lagi nombor2 kosong yang boleh benayoun pakai. No.13 (ballack), no.14 masih belum ade yang punya.

Jangan risau, sekarang Benayoun dah amik no 30.

Komen Mata mengenai hal ni :

'It is a very important number to me so I'm pleased to be wearing it. I want to thank Yossi,'


Dulu Joe Cole yang pakai nombor 10, n then bile die berhijrah ke Liverpool, maka nombor tersebut diberikan kepada Benayoun.

Harap lepas ni, nombor 10 bagi tuah kepada Mata plak. Kadang2 nombor ni ada juga yang beri nasib malang kepada sesetengah player Chelsea. Contoh cam nombor 7. Pemakai nombor tu memang kena badi habis,kehkeh. Nasib baik Ramires pakai "bomoh".

P/S : Jangan lupe match malam ni Chelsea lawan Norwich City, jam 9.55 malam. Live @ channel 812.

UEFA CL draw - Reunion group

Posted by KampungChelsea On Friday, August 26, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Group E
Chelsea FC (ENG)
Valencia CF (ESP)
Bayer 04 Leverkusen (GER)
KRC Genk (BEL)

Berdasarkan undian yg dibuat sebentar sahaja tadi, kem kite telah diletakkan di dalam kumpulan E bersama dengan finalis Bundesliga, Bayer Leverkuesan, diikuti dengan Valencia dan juga pendatang baru dari negara Belgium iaitu Racing Genk.

Ini merupakan group reunion kepada Chelsea kerana ia akan menemukan kite dengan ex-club Mata, ex-club Thibaut Courtois & tidak lupe juga lawatan ke kampung halaman Ballack di Bay Arena, Jerman.

Group kali ini agak mencabar dan aku merasakan tiada pasukan underdog yg terlibat. Valencia yang sudah sememangnya familiar dalam kancah eropah ni, dan juga Bayer Leverkusen mempunyai pencapaian hebat di Bundesliga musim lepas selepas mereka mengakhiri di kedudukan dua teratas liga. Racing Genk ? mereka juara liga Belgium beb. So, memang tiada istilah easy way kepada Chelsea.

Untuk first mach, kite akan lawan Bayer Leverkusen pada 13 September, yakni bulan depan. Fixture yg seterusnya, korang boleh klik sini...

"Burger" Hamburg dari Chelsea

Posted by KampungChelsea On Thursday, August 25, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tak sangka, ramai betul player muda kite di-jual. Ada yang dijual & ada juga yang di-loan.

Mancienne, Bruma & Gokhan Tore, ketiga-tiga player ini secara serentak telah dijual ke kelab jerman, Hamburg pada bulan Julai lalu.

Hamburg nampak gayanya memang suka beli player muda kite. Dan yang terbaru, sekarang ini ialah Slobodan Rajkovic. Mereka telah menandatangani kontrak defender muda Serbia itu selama 4 tahun(tidak dinyatakan berape fee transfernya ke sana). Sure, ini semua plan dari Frank Arnesen(ex-sporting director Chelsea). 4 youngster chelsea "dikebas" begitu sahaja, tentu sahaja transfer berkenaan ada kaitan dengan Arnesen yg pernah bekerja di Stamford bridge lebih dari 3 tahun.


Agak kecewa juga kerana Rajkovic merupakan centre back yg berbakat. Die tough, tinggi & mempunyai skill pertahanan yang solid. Dengan usia mudanya itu,aku menjangkakan die mampu menjadi se-legend Terry & sehebat Gerard Pique. Tapi entah tibe2 Chelsea memutuskan untuk melepaskannya pergi.

Alasan utama penjualan tersebut kerana Rajkovic masih belum mendapat permit kerja di England & pihak management kite juga mengatakan, proses work permit die bermasalah skit.

Asal susah sangat nak dapat work permit erk ? Kesian aku tengok Rajkovic. Perfomance die sangat bagus dalam match pre-season bulan lepas. Alasan sebab ada masalah dengan work permit memang aku tidak boleh terima. Ye lah, tahun lepas di-loan, tahun ni kena jual wlpn case die tu tak delah kritikan sangat. Kesian kat ko, Rajkovic.

Terkini, Tomas Kalas telah dipinjamkan ke kelab Vitesse selama 1 musim. Hmmm, rasenya tengoklah lepas habis loan nanti, konfem kena jual juga si Kalas tu. Macam tak tahu, itu polisi management Chelsea. Yang muda di-loan, di jual dan yang tua pula dibelai.

Mata - "I joined Chelsea because of the trophies, not money"

Posted by KampungChelsea On Tuesday, August 23, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“I want to come to England to win trophies and that’s why I accepted Chelsea’s offer. It was also a question of sporting achievement, not money. Arsenal and Tottenham were both interested in me but they did not compare with the Blues. I want the Premier League title and this is possible at Chelsea.”

Ya, Mata join Chelsea kerana die dahagakan kemenangan, dahagakan trofi. Kalau die sertai arsenal, ape yang die dapat ? 6 tahun trophyless & musim ni bakal mengikut rentak irama yang serupa, player mane yang nak sertai organisasi seperti itu ?

Liverpool ? Spurs ? Lagi bukan taste Mata. Ape barang perform kat kelab yang hanya mampu bermain di liga Europa. Standard Mata hanya di UEFA Champions League sahaja. Setakat nak join 2 kelab tu, baik die stay je dengan kelab Valencia. Valenciapun bleh main UCL. 1 hal lagi, Mata tak nak sertai kelab yang hanya mampu berbangga dengan sejarah2 lapok, kerana sejarah lapok itulah yg akan memakan diri mereka sendiri. Slogan "this year is our year" merupakan slogan faveret yg sering diwar2kan oleh kelab tersebut especially pada awal musim, tapi tengoklah akhr musim, mane pegi hilangnya baris keramat yang disebut2kan itu ?

Itulah sebab kenapa Mata pilih Chelsea, berbanding 3 kelab "power" itu. Chelsea team konsisten. Walaupun belum pernah lagi menang trofi UCL, at least tiap2 musim kami mampu qualify ke saingan tersebut. Begitu juga dalam kancah EPL. Kalau tak juara, kami tetap akan akhiri liga di kedudukan 2 teratas. Senang cite, setiap musim, sekurang-kurangnya kami mampu memberi kehormatan & kebangaan kepada owner club. Genggaman trofi juga tidak akan lari kerana ia selari dengan motif yg Roman laburkan kepada Chelsea.

Faktor duit itu memang ade, tapi itu bukanlah faktor utama.Kebanyakan player star yg sertai Chelsea kerana mereka sudah melihat pencapaian kelab kami yg lebih berwawasan dalam 10 tahun terakhir. Mereka merasakan peluang untuk berjaya di Chelsea lebih cerah jika hendak dibandingkan dengan kelab lain.

Renung-renungkanlah. Player sekarang lebih dahagakan kejayaan, dan bile hadirnya kejayaan, maka bertambahlah duit income yg diorg akan dapat akhir tahun nanti. Cmner nak dapat duit income, kalau tiap2 tahun storyboard nya cmtu je.

Eksklusif : 7 sebab kenapa Chelsea beli Mata

Posted by KampungChelsea On Monday, August 22, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 7th heaven of Juan Manuel Mata

1. Replace tempat Zhirkov
- Zhirkov baru sahaja meninggalkan Chelsea & bile sorang player tersebut keluar, maka terdapat satu kekosongan pada tempat yg die tinggalkan itu. Mata & Zhirkov mempunyai persamaan dari segi role job iaitu bermain di bahagian left winger & juga gaya permainan yg bersahaja. Cume yg bezanya ialah Mata ada kualiti yg lebih istimewa berbanding Zhirkov. 1 hal lagi, Mata sentiasa fit & tidak mudah injured seperti yg berlaku kepada Zhirkov.

Kire berbaloi jugalah Chelsea beli Mata ni. Ye lah, kalau Zhirkov masih stay, takkanlah kite nak beli Mata kan,kan,kan.

2. Muda
23 tahun. Memang muda. Dan itulah ciri2 yang kite mahukan bile membeli player yang berkualiti. Sekarang ada 3 player sayap (bertrand,van aan holt & Malouda) Untuk position winger,hanya boleh disi seorang sahaja.Bertrand & Van Aanholt lebih kepada left back & not left winger. Malouda semakin mencecah usia tua iaitu 31 tahun. Itu pasal AVB mahu menjadikan Mata sebagai satu stok masa depan yang paling bernilai bagi skuad Chelsea.


3.New Arjen Robben
- Zaman kegemilangan Chelsea ketika Robben, Joe Cole & Duff berada di SB. Selepas mereka keluar, kite tidak lagi melihat sebarang pemain yang mampu menandingi kehebatan mereka bertiga.Maybe Mata akan menjadi option baru bagi meneruskan legasi 3 bekas winger Chelsea itu.

Winger yg ade sekarang nipun tidak mampu memenuhi citarasa yg peminat mahukan. Malouda ? tamak.

4. High moral & berdisiplin
- Mata mempunyai rekod disiplin yg baik ketika bersama Valencia. Mental die juga tinggi & tidak suke dive seperti Pedro(barcelona). Harus diingat, die seorang pemain yang tenang.


5. Creative, ade skill + bijak
- Bahagian tengah merupakan bahagian yang paling bermasalah dalam skuad Chelsea skrg. Kite kekurangan kreativiti serta tempo permainan yang lembab. Kehadiran Mata akan mewarnai lagi bahagian tengah Chelsea supaya ia lebih kelihatan dinamik dan stylo(AVB kan suke benda2 yg dinamik/unik,kehkeh). Tidak lupe juga, die mempunyai kemahiran dalam membuat set-piece/hantaran lintang yang cantik kepada rakan sepasukan.

6. Back-up striker
- Bukan sahaja untuk memantapkan bahagian tengah malah pembelian Mata ini dianggap sebagai satu "hadiah" kepada barisan striker kite, Torres, Drogba. Kedua-dua striker ini memerlukan support dari midfielder dan Mata akan jadi option baru kepada mereka yg ditimpa "kesusahan". Sebab kalau nak harapkan Malouda & Lampard, memang kebulurlah dua striker kite tu.


7. Mudah menyesuaikan diri
- Pemain2 dari sepanyol ni senang je beradaptasi(menyesuaikan diri) dengan sesebuah kelab. Kite boleh amik contoh, David Silva(Manchester City). Masih ingat lagi dengan Xabi Alonso ? Fernando Torres ketika die mule2 menyertai Liverpool dulu ? hmmm, fikir2kanlah.

Kite seharusnya bersyukur kerana bukan mudah nak dapatkan winger yg bagus seperti Mata ni. kalau korang nak tahu, Arsenal, Liverpool & Spurs terlebih dahulu buat offer kat die, tapi last2 Chelsea juga yg dapat,kehkeh. Kesian, cube bace statement dari Harry Redknapp ni :

We tried to get [Mata] to be honest with you. We were in for him strong about three weeks ago.He obviously turned it down but [the Chelsea move] has come out of the blue.I would think that’s the end of the Modric deal then, surely.

Kahkah, nampak gayanya Modric kena "kurung" lagilah kat Spurs.

Juan Mata join Chelsea (deal agreed !)

Posted by KampungChelsea On Monday, August 22, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Berdasarkan report dari website CFC :

An agreement has been reached with Valencia CF for the transfer to Chelsea of midfielder Juan Manuel Mata.

The move is now subject to the player passing a medical and agreeing personal terms.

Great player for great club. Selamat datang ke Chelsea, Mata !

P/S : Whos next ? Luka Modric ?

Full-post : Terjaga dari tidur

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 21, 2011 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Tak sangka match kedua pun perit bagi Chelsea kan ?

Sempat ketinggalan 1-0, namun berjaya dibalas balik dengan 2 gol comeback dari Anelka & Malouda.

Walaupun menang, tapi cara kemenangan yg dicapai itu bukanlah mudah. Kite bermula dengan lembab, especially di separuh masa pertama. Second half better skit kerana mental kite masih ada. Kalau tak, nanti tak pasal2 kena direct sound dengan AVB. 


AVB seorang manager yg mempunyai fast mind. Sempat ketinggalan 1-0 dgn rentak permainan yang semakin haprak, NAMUN daya pemikiran manager muda kite itu sangat brilliant. Beliau cepat2 tukarkan sedikit taktikal ketika keadaan dah nak mencapai tahap nazak. Di samping membuat substitution player yg bleh change the game. Malouda for Kalou. Kalou memang betul2 flop. Tak heranlah habis game, die diumumkan sebagai flop of the match. Nilah jadinya bile main ikut kepala sendiri(tamak).

Pertukaran Ivanovic dengan Alex juga betul2 menjadi. Alex punya first half defend mmg teruk. Gol Shane Long(name cam Cheng Long,player badminton china) hasil daripada kesilapan die yg teragak2 nak substance ball. Ivanovic masuk pada separuh masa kedua dan memulakan perfomance baik dengan membuat crossing cun kepada Drogba.


Pujian juga perlu diberikan kepada 3 mamat underdog. Mikel,Hilario & Bosingwa. Kenapa aku cakap diorg underdog ? Kerana tidak siapa yang menyangka mereka mampu memberikan perfomance yg terbaik dalam match ni. Mikel control midfield & membuat beberapa set-up kepada striker. Runsing juga mengingatkan Essien yang cedera 6 bulan, namun melihatkan cara defensive Mikel, membuatkan aku rasa "Fuh, lega". Bosingwa membuat assist untuk gol Malouda a.k.a gol kemenangan Chelsea. Pergerakan bijak melepasi dua benteng West Brom serta membuat hantaran lintang menarik kepada Malouda telah meyakinkan aku bahawa mamat Portugal ni boleh "pakai" rupernya. Tidak lupe, kredit juga untuk Hilario. Die telah menyelamatkan beberapa percubaan bahaya dalam match ni. Dengan Cech injured sebulan, boleh lah die berbakti sementara waktu untuk kem kite.

Kalau nak ikutkan perfomance last season, 3 player tu memang tak bleh pakai. Tapi ye lah, ini semuanya berpunca dari taktikal coach. Kalau coach tak create taktikal yg bagus, masakan player nak perform bagus juga kan ?

Anelka pun bagus. Bukan sebab die score 1st goal utk Chelsea, tapi die ni rajin & selalu menaikkan semnagat moral sepasukan. Wlpn ade bazir beberapa peluang keemasan, tapi ini bulan puasa, kire bolehlah maafkan die,hehe. (termasuk Kalou sekali)

Torres ? Drogba ? Diorg ni memang tak boleh berganding bersama-sama. Sebab masing2 nak buat haluan sendiri. Itu pasal AVB selalu letak salah satu di antara mereka untuk mengisi positon in centre forward. 1 hal lagi, macam biase bahagian midfield kite tak kreatif. Kesian kat Torres. Sampaikan die sendiri yang create chance untuk score gol. Aku heran, Lampard buat keje ape erk kat atas padang ? Seorang striker perlukan passing yg menarik dari team-matesnya, tapi benda tu die tak dapat. So, aku xmenyalahkan Torres.Die ade skill, die ade penyudah yg mantap, tapi 1 sahaja yang menjadi masalah sekarang ini ialah midfield tak support die. Bile Chelsea nak beli Juan Mata, memang aku agree sangat2 lah.


Kenapa tahun lepas kite menang 6-0, tapi tahun ni menang 2-1 je ? Ini kerana West brom versi season 2011-2012 bermain dengan cukup baik. Pertahanan diorang sangat solid dan mereka membuat counter-attack yg bijak. Roy Hogdson sesuai manage team cam West Brom sebab gaya permainan kelab bawahan ni memang sesuai dengan citarasa yang beliau nak. Kesian gak, untuk 1st match dengan 2nd match diorang terpaksa lawan team top 2 in the league, kehkeh. So, bile diorg kalah dalam match minggu ni dengan minggu lepas, Roy tak kesah sangat.

Harapan aku untuk next match(lawan Norwich), semua player kena wake-up. Janganlah jadi macam lawan West Brom ni. Takkan nak tunggu sampai separuh masa kedua baru nak bangkit. Yang penting, mental kena kuat. Bak kate AVB, "kunci permainan ada pada player itu sendiri. Jika mereka mampu berfikir dengan baik, dan mengekspresikan sesuatu situasi itu dengan cepat, maka kemenangan akan tercapai."

Chelsea 2 West Bromwich 1

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 21, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian

Itulah peribahasa yg dapat digambarkan dalam match kali ini. First half kite bermula agak teruk, lembab. Nasib baik second half dapat cover dengan baik.

Gol penyamaan dari Anelka pada awal separuh masa kedua telah menyuntik semangat team kite untuk terus berjuang sehingga ke titisan penamat wlpn pada suatu ketika Chelsea ketinggalan 1-0 hasil daripada jaringan awal striker muda West Brom, Shane Long.

Dan akhirnya, pada minit ke-83, gol comeback yang dinanti-nantikan oleh fans Chelsea muncul dengan penuh dramatik. Bermula dari pergerakan bijak Bosingwa yg berjaya melepasi dua benteng kebal West Brom dan lantas right back lincah kite itu terus melancarkan satu crossing cantik yg mudah disempurnakan oleh Malouda untuk gol kedua dan juga gol kemenangan Chelsea.

First victory for AVB & 3 mata penuh untuk Chelsea.

Overall, rasanya tidak salah kalau aku cakap Chelsea mempamerkan satu perfomance yg hambar. Gol pertama West Brom(Shane Long) hasil daripada kesilapan Alex. Namun aku tidak menyalahkan Alex 100% kerana secara keseluruhan dalam apa yang berlaku hari ni, kebanyakan player kite tidak catch-up & memberi slow response sehinggakan pihak lawan begitu mudah menghukum kealpaan di bahagian tengah & barisan pertahanan kite, lebih2 lagi pada separuh masa pertama tadi.

Menang, menang juga tapi untuk next match kena improvelah. Banyak sangat perkara yang perlu di-take note lagi selepas ni.

Hanya di MATA pasti

Posted by KampungChelsea On Saturday, August 20, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chelsea close to agreeing £26.1m deal for Valencia's Juan Mata.

Terkejut ? Rasenya tidak kan. Kita sudah kehilangan seorg winger versatile(zhirkov) yg baru sahaja berangkat pulang ke kampung asalnya & sudah pasti AVB mahukan winger baru untuk mengisi kekosongan yg ditinggalkan oleh Zhirkov.

Nama Mata masuk dalam list transfer Roman kali ni kerana pihak management kita sudah tidak pasti lagi untuk mendapakan Luka Modric yg kian dihimpit oleh kacang2 hantu Spud.

Juan Mata. Pemain sayang kiri kelab Valencia ni merupakan prospek muda terbaik di Sepanyol. Muda, laju & juga creative. Tambahan pula, die bijak membuat set-piece/cross yg cun-melecun. Bertuah lah kalau kite berjaya mendapatkan khidmatnya.

Bid pertama direjek. Second bid telah di-offer 2 hari lepas.

Good newsnya sekarang ni ialah dengar khabar pihak Valencia dah agree dengan second bid dari Chelsea itu.(tag price 26.1 atau 27 juta pound)

Harap news ni bukan sekadar rumours. Chelsea memang perlukan winger baru. Bahagian tengah sekarangpun tak berape hidup mane. Kalau nak harapkan Malouda, sampai habis satu musimpun memang tak ke mana-mana lah Chelsea gamaknya ye.

P/S : Oh ye tak ye, jangan lupe untuk menonton perlawanan Chelsea menentang West Brom(ex-club Di Matteo) malam ni jam 12.30 pagi, live di saluran 817.

Official : Romelu Lukaku - New striker new spirit

Posted by KampungChelsea On Friday, August 19, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Fuh, akhirnya transfer Lukaku berjaya terlaksana dan nilai perpindahannya ke kem kite sekitar 25 juta pound.

Lukaku berpeluang untuk turun perform dalam 1st debutnya bersama Chelsea dalam game menentang West Bromwich(malam esok).

Dia akan pakai jersi nombor 18.

Dalam interview eksklusif di website CFC semalam, Lukaku berkata :


"Amazing. It's a dream come true. I dreamed to play here since I was 10 years old, thinking about shaking hands with all those players like John Terry and Frank Lampard and Didier Drogba, it's amazing to arrive here in a big club with big ambition. It was just what I was searching for."

"I understand there is a lot of pressure on the team but with the players that we have, so much experience and so much talent, and with a great boss also, you can see that we can be confident we can make a successful season."

"First of all I just want to learn and train as much as possible to improve myself and show the coach that when he needs me I am ready. Then I hope to make minutes for the team and be helpful for the team, because the team is the most important thing. If you think positively about the team it will be positive for you."


(Full-interview, korang boleh ke website official CFC )





Tahukah anda ? Lukaku pernah datang ke SB tahun lepas semasa sekolahnya sedang syok buat 1 lawatan ke London. Dan tahukah anda juga dalam 77 penampilan bersama Anderlecht, Lukaku telah menghasilkan sebanyak 33 gol.

P/S :
Tak sabar rasanya nak tengok die bergandingan dengan Drogba esok,hehe.

"Please let him go"

Posted by KampungChelsea On Wednesday, August 17, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"I just want to say to whoever has got my dad to please just let him go. He's an old man and he hasn't done any harm to anyone as far as I know."

Itulah luahan hati Mikel selepas ayah tersayangnya diculik oleh sekumpulan perompak di Nigeria.

Die dapat tahu berita penculikan ayahnya itu ketika match Chelsea menentang Stoke sedang berlangsung pada hari ahad lepas.

Dalam perlawanan tersebut, tidak semua player Chelsea mengetahui berita terbabit kecuali Drogba & Kalou. Ini kerana Mikel mahu rakan-rakannya fokus kepada perlawanan yang mereka hadapi.

Sehingga sekarang, masih belum ada berita positif mengenai keadaan semasa ayah Mikel.

Ape yang boleh aku katakan skrg ni, harap ayah Mikel berada dalam keadaan selamat. Rasanya perompak tu hanya nak duit tebusan sahaja.So, bab2 duit tu biarlah Roman yg settle. Kasi duit kat diorg & then bolehlah lepaskan tebusan tersebut.

Aku memahami perasaan Mikel skrg ni. Cube bayangkan kalau benda ni berlaku kepada kite, berlaku kepada ayah kite, mesti kite rase sedih dan risau jugak. Harap Mikel dapat hadapi musibah ni dengan penuh tabah.Seluruh warga Chelsea akan bagi full-support kepada mereka keluarga.

Video : Stoke City 0 Chelsea 0

Posted by KampungChelsea On Monday, August 15, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

P/S : Torres awarded MOTM..

Stoke City 0 Chelsea 0

Posted by KampungChelsea On Monday, August 15, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hanya 1 mata sahaja yg mampu diperolehi oleh kem kite dalam perlawanan pertama liga musim ni.

Bad result ? Tak. Seperti yg aku ulas dalam preview post sebelum ni, bukan senang nak menang di Britannia Stadium ni. Seri nipun dah cukup baik.

Semua player kite perform bagus. Dari goalie hingga ke striker. Cume tak de luck je nak score gol. Kalau nak ikutkan ape yg berlaku dalam match ni, kite sepatutnya dapat 2 penalti. First yg Jonathan Woodgate tackle kat Torres. Second, time Lampard kena fault tu. Tapi macam biaselah, ref. Nak cari ref yg betul2 perfect dan adil memang susah. Ref tadi memang saje nak amik hati penyokong tuan rumah.

Aku rase Chelsea deserve to win this game. Kite mendominasi hampir keseluruhan perlawanan. Stoke hanya mengharapkan balingan maut yg diorg selalu buat tu je. Taktik tersebut tidak berkesan kalau nak fight dengan defender kite yg memang betul2 solid hari ni.

Keputusan seri tak bermakna kite gagal kan ? Ini baru permulaan. Tunggu next match sahajalah. Yang penting, kite perform bagus dan drawpun dengan team yg mencabar. Kite bukan macam team yg satu lagi tu. Main kat tempat sendiripun bleh draw. Team lawan tu plak tak delah handal sangat kalau nak di-comparekan dengan Stoke.


P/S : Suke tgk reaksi AVB kat Britannia Stadium tadi...

Preview : Pembuka "selera" di Britannia Stadium

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 14, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya, sedia maklum bahawa kempen epl untuk musim 2011-2012 telahpun membuka tirainya semalam. Dan pada hari ni, kem Chelsea akan bertandang ke Britannia Stadium bagi menghadapi cabaran getir dari kelab Stoke City. Ini merupakan match kompetitif pertama AVB bersama kite. Pujian juga harus diberikan kepadanya dalam pre-match tour Chelsea tahun ni. Kerana usahah gigih AVB lah, Chelsea berjaya menyapu bersih semua kemenangan dalam siri jelajah perlawanan persahabatan tersebut.

Walaupun ni first match Chelsea tetapi aku anggap ia sebagai satu misi sukar kerana Stoke City bukanlah lawan mudah. Kite boleh mengimbas kembali ape yg berlaku pada musim lepas ketika Chelsea nyaris2 ditewaskan oleh skuad yg dibimbing oleh Tony Pulis it. 

Barisan kemungkinan 
(4-3-3)
Cech,
Ivanovic/Bosingwa, Terry, Alex/David Luiz, A.cole
Lampard, Mikel, Ramires/Mceachran
Anelka/Kalou, Torres/Drogba, Malouda

Sturridge tidak berada dalam senarai di atas kerana die dikenakan hukuman 3 match suspension dari pihak FA berikutan kes kad merah yg diterimanya pada musim lepas ketika dipinjamkan ke Bolton. Lukaku ? Die tidak boleh masuk 1st team lagi pasal die baru je menjalani test medical minggu lepas. Dan namanya masih belum tersenarai dalam full-squad Chelsea. Maybe untuk next match, dah available kot.

Prediction ? Hmmm, entahlah. Nak predict menang tu memanglah, tapi kalau tgk team yg ditentang memang sakit. So, aku berani expect peratusan kemenangan 50%-50%. Bukan senang nak menang dgn Stoke ni. Lebih2 lagi bile perform kat port diorg. Kadang2 ia memerlukan keajaiban bile beradu nasib di Britannia Stadium ni.

Oklah, match akan bermula pada jam 8.30 malam di saluran channel 812. Keep the blues flying high.

P/S : Tidak lupe juga, selamat berpuasa kepada Anelka & Kalou...Ops, jangan lupe solat terawih sekali, kehkeh.

Official : NEW Chelsea 2011-12 third kit !!!

Posted by KampungChelsea On Friday, August 12, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Memang tepat ramalan yang aku inform dalam preview post berkenaan dengan jersi ke-3 ni. Semalam, Adidas secara rasminya mengumumkan jersi ke-3 Chelsea untuk season 2011-2012.

Komen ? Nice & still tidak menghampakan. Adidas sentiasa kreatif dan bijak bila design jersi bola.  Strip black-white di bahu, black-yellow di dada, ia kelihatan anggun dan bergaya.

Jersi yg ala2 navy ni bercirikan TechFit ™ teknologi yang berupaya meningkatkan speed & ketahanan badan. Ia juga berfungsi menstabilkan tenaga otot dalam membina pecutan dan kuasa yg maksimum.

Jelmaan jersi national jerman + La Galaxy + Spurs 


Secara manual aku xtahu, tapi kalau nak beli online kena tunggu sehingga 25 Ogos. After that, anda boleh order kit tersebut di Chelsea Megastore.

Fixture EPL untuk musim 2011-2012

Posted by KampungChelsea On Thursday, August 11, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
(untuk selanjutnyanya, anda boleh klik sini...)

Yang lame dijadikan teladan, yang baru dibekalkan cabaran.

Kempen EPL 2011-2012 akan dibuka pada 13 ogos ni. Untuk match pembukaan, kite bakal ditentang oleh team The Potters a.k.a Stoke City di Britannia Stadium. Stoke City ni bukanlah calang2 pasukan kerana musim lepas, kite nyaris ditewaskan oleh mereka di sana.

Kalau nak ukur perfomance terkini, tiada sebarang masalah. Chelsea tetap hebat walau bertarung di gelanggang luar sekalipun.

P/S : Rusuhan yang berlaku di England pada beberapa hari lepas maybe akan merencatkan rencana fixture EPL minggu depan. Dengar khabar, ade beberapa perlawanan terpaksa ditangguhkan ekoran daripada insiden tersebut. Insiden berlaku berdekatan dengan bandaraya London, UK. Kite punya lokasi matchpun xjauh sangat, risau gak kalau match post-pone nanti. Lokasi Stamford Bridge berdekatan je dengan ibu kota London tu.

Official : Lukaku lukamu jua

Posted by KampungChelsea On Monday, August 08, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Uiks, jangan salah sangka. Ni bukan nak cite pasal lagu jiwang karat dari kumpulan karat Newboyz tu.

Ini berkenaan dengan transfer saga Romelu Lukaku a.ka A New Drogba.

Transfer is done, a deal is completed.Secara officialnya yg telah di-war2kan di website CFC semalam, Romelu Lukaku telahpun sah menjadi player terbaru kem kite. Cume skrg ni die masih belum menjalani test medical n then die punya surat perjanjian personal term dengan our management.Maybe dalam beberapa jam sahaja lagi, proses tersebut akan berjalan lancar.

An agreement has been reached with Anderlecht for the transfer to Chelsea of striker Romelu Lukaku.The move is now subject to the player passing a medical and agreeing personal terms.

Hmmm, tak dapat Luka Modric, Lukakupun jadilah kan ? Jangan padang rendah dengan abiliti yg ada pada Lukaku ni. He is top striker now. Wlpn masih lagi muda, tetapi ketajaman dan skill penyudahnya sangat hebat.That why Chelsea interest dengan die.2 musim lepas bersama Anderlecht, die dah jadi top score in the league with 15 goals. Dengan fizikal serta raut wajah yg seakan-akan mirip dengan Abang Drogba, Adik Lukaku ni pasti akan menjadi new future, new prosperity for our club.Kate AVB :


He [Lukaku] is a very interesting young prospect and we have to be able to position ourselves to be able to get this kind of talent.'

Kecil tapak tangan, nyiru kami tadahkan. Welcome2 adik Lukaku.

P/S : Tapi persoalan hangat di sini ialah Lukaku dah sah jadi player kite, so ape plak yg akan jadi dengan masa depan striker2 yg lain ? I mean, one new striker dah come, so striker yg lame mmg clearly kena out.Sama ada Anelka/Kalou, salah satu dari mereka mmg konfem kena keluarlah. Kite mempunyai option yg terlalu banyak di bahagian attacking(Sturridge,Torrres,Drogba)...hmmm, cmner tu erk.

Video : 100% winning record in pre-season !

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 07, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rangers 1 Chelsea 3

Rangers ( N.Jelavic 7) : Chelsea (Sturridge 22,30) Malouda (72)

100% rekod menang dalam semua pre-season match tahun ni. Tahniah Chelsea & syabas AVB !

Official : Goodbye Yuri

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 07, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Anzhi Makhachkala have finalised the signing of Yuri Zhirkov from Chelsea, on a four-year contract.

Hmmm, nampaknya memang benarlah ramalan aku ni. Zhirkov kembali semula ke kampung halamannya.

Walaupun stay tidak lame sangat bersama Chelsea(lebih kurang 2 tahun lebih), namun jasanya kepada kelab kite rasenya tidak terbalas.(tak de die, kite xkan menang dengan MU 2-1 hr tu beb)

Zhirkov is a good winger. Creative & versatile.Tapi sayangnya, die kerap injured.Die sendiri juga rasa khidmatnya di Stamford Bridge, tidak lagi diperlukan.So, that why Zhirkov putuskan masa depannya untuk kembali semula ke Russia.

Well, goodbye & i wish all the best to u bro. Hope you succeed in your new club.


Aku tidak akan sesekali lupe gol marvellousnya ketika menentang Spartak Moscow musim lepas.Thanks for everything, Zhirkov.

See u next time...

Start well, end well - Chelsea tour 2011 sukses !

Posted by KampungChelsea On Saturday, August 06, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 It's just beginning

Berikut ialah keputusan2 match Chelsea sempena tour 2011 ni : 

1) Chelsea 3 Wycombe Wanderes 0

2) Chelsea 1 Portsmouth 0

Toughest game ever !


 3) Chelsea 1 Malaysia 0

4) Chelsea 4 Thailand 0

5) Chelsea 4 Kitchee 0

This is why Nando joined us...


 6) Chelsea 2 Aston Villa 0

6 match with 6 win, terbaik kan tour Chelsea tahun ni. Ditambah pula all 6th games with all clean-sheet. Alah, tak yah buat surpriselah, sejak dari zaman Uncle JM lagi, kubu defensive kite dah strong. Musim baru ni plak ? Tak de hallah. Kalau skrg dah mantap, masuk musim yg kompetitif nanti, lebih mantaplah beb.

Kate orang, genggam bara api biar jadi arang. Masalah skrg ni Chelsea dah terlebih genggam bara dah ni. Cmner tu erk ? kehkeh...

Official : Complete deal for Oriol Romeu

Posted by KampungChelsea On Friday, August 05, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chelsea complete £4.3m signing of Barcelona youngster Oriol Romeu.

Berdasarkan report dari website official CFC :

"Chelsea Football Club is delighted to announce the signing of Oriol Romeu Vidal from Barcelona on a four-year-contract."

Pendapat aku ? Very good signing. Di kala Essien yg tgh injured memanjang ni, elok benarlah our board sign budak muda yg berpositionkan centre midfielder ni.

Orieol Romeu seorang midfielder yg kental & mempunyai solid defensive. Sayanglah kalau beli tapi xgune khidmat die dalam 1st team. Yang penting, jangan bagi loan sudah. Kite tidak mempunyai player yg enough di bahagian centre position. Dengan Essien cedera 6 bulan & Mikel juga tidak boleh diharapkan sangat sebab kalau nak ukur perfomancenya musim lepas agak hambar. Senang cakap, Romeu maybe akan jadi alternatif/option baru di bahagian CDM The Blues.

P/S : Bermulanya era AVB , maka kite bleh lihat, our manager tu lebih interest dgn player muda. Tengok sahajalah, first signing is Gael Etock(18), Thibaut Courtois(19) & then Oriol Romeu(20). Pengurusannya di Chelsea is more to youngster. Nampak sangat die nak develop youngster2 tu untuk show their talent pada musim depan. McEachran, Romeu, Lucas Piazon, sturridge, gael kakuta.. We have a GREAT FUTURE.

Transfer window masih tersempit

Posted by KampungChelsea On Thursday, August 04, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Setakat ni kite belum lagi membuat heavy signing. Hanya sekadar Thibaut Courtois, Gael Etock & Oriol Romeu sahaja yg menghiasi perhiasan skuad Chelsea menjelang musim baru yg akan dibuka pada 13 Ogos nanti.

Persoalan hangat di sini ialah adakah cukup dengan 3 pembelian youngster itu ? Atau kite perlukan more player yg lebih berkualiti ?

Dengan Zhirkov yg hampir pasti akan pulang semula ke negara kelahirannya, Alex juga dikaitkan dengan loan status ke Italian club dan aku  masih tertunggu-tunggu ape berita selanjutnya dari Luka Modric... So, di mana kite punya rumusan/conclusion akhir bagi transfer window kali ni...

Cukuplah dengan gimik dari pihak media,  jika benar AVB mahukan new player, aku harapkan offer utk player itu seharusnya dilaksanakan dengan lebih serius. Kecewa seketika bile mendengar news mengenai Pastore sudah sah milik kelab jutawan baru iaitu PSG.

Yang terbaru & mungkin agak rumours  :

20 juta + Anelka/Kalou untuk Alexandre Pato. Bakal menjadi kenyataan ? hmmmm

Yuri Zhirkov to leave Chelsea ?

Posted by KampungChelsea On Tuesday, August 02, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yuri Zhirkov set to leave Chelsea and join the Russian club,Anzhi Makhachkala.

Rumours ? rasenya tidak. Sebelum ni Zhirkov dah buat statement yg die kurang selesa berada di London.Katenya, die gagal utk menyesuaikan diri bersama kem kite. Also, ade 1 more factor is Zhirkov expect khidmatnya tidak lagi diperlukan oleh our management.

Skrg ni our board tgh busy nak tuntaskan transfer Luka Modric & then, secara tidak langsungnya ia telah memberi efek kepada position Zhirkov.

Lagipun, kelab Russia tu juga serius nak sign die.Tag price lebih kurang 13 juta pound.

Selama 2 tahun Zhirkov di Chelsea, ape yg aku lihat & kaji, die seorg winger yg bagus.Cume die ni kerap injured, cmpur plak gagal mendapat tempat utama ketika di bawah pimpinan Ancelotti. N disebabkan benda tu,  Zhirkov merasekan masanya bersama our club dah berakhir.

So, jika die serius nak keluar, kite kena let go lah. Tak leh nak keep player yg tak de keinginan utk perform bersama our club. Tapi kalau die masih nak stay, alhamdulillah. Option di bahagian winger semakin terbuka luas jika Zhirkov still in the list. Cume persaingan tu sengit skit pasal AVB ade plan nak gune a lot of youngsters in 1st team squad next season.

Galeri : Chelsea - Asia Trophy Final 2011

Posted by KampungChelsea On Monday, August 01, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Gol terpantas perlawanan dari adik Mceachran (35 second goal)

Genius tapi humble

Direct shoot berterabur dari Flo membolehkan Abang Jambu kite score 2nd goal

Kalahkan Aston Villa 2-0, maka ini habuannya, Asia Trophy 2011.The blues champions !

 
Captain Marvel menjulang trofi permulaan

Senyum lebar Super Drog bersama Captan Marvel & Chalobah(kanan)Kak Ross tumpang sekaki(belakang)

Entertaining support by Hong Kong Chelsea fans

Man of the Match - Super Frank

P/S : Salam Ramadhan dari KC untuk semua pengunjung blog ini. Enjoy la berpuasa dan beribadah banyak-banyak ye, wslm.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png