Langkah awal AVB

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 29, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tak sampai 2 minggu berada di London, AVB dah mula "tunjuk taring".

Tunjuk taring ?

Bermulanya era AVB maka berakhirlah sudah riwayat staf2 Chelsea yang lame.AVB telah drop assistant coach, staf, para medical termasuk sekali dengan Paul Clement (bekas assistant CA yg menggantikan tempat uncle Ray last season).Bukan itu sahaja malah, AVB terpaksa membatalkan satu match friendly di Belanda.

Maybe ade sebab kenapa dan mengapa die melakukan perkara yang sedemikian.Kate AVB, die terpaksa membatalkan perlawanan friendly itu kerana jadual tour season CFC nampak terlalu kompleks dan mengganggu agenda utamanya .

Bagi aku, ape yang AVB buat, aku xkesah. Die nak sack our old staf ke,nak mengubah sesuatu reformasi ke atau agenda serta taktikal, its not a problem.Jika ia memberi kebaikan kepada club, ape salahnya kan ? AVB ade plans yg tersendiri. We have to respect his decision. Hes our boss.

Langkah awal telah dibuat, so ape langkah yg seterusnya ? Jual beli pemain plak ? Hmmm, konfem player2 kite cam Drogba,Malouda,Kalou,Anelka tengah seram sejuk skrg ni,kehkeh.

Barca gile kentang !

Posted by KampungChelsea On Monday, June 27, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
BARCELONA are ready to make a shock £27.5million raid for David Luiz.

Gile kentang sungguh Barca ni. Luiz baru je join kem kite season lepas, diorg dah gatal tangan nak beli plak. Belum sampai masanya lagi our club nak lepaskan die.Tak sampai setahun Luiz join Chelsea, xkan dah nak lepaskan die ke kelab lain kot ? lawak betul. Kalau buat bid sampai 100 jutapun, aku x rase yang pihak board Chelsea akan let go Luiz camgitu je. He could be our new future captain.

P/S : Puyol bleh perform 2,3 season lagi. Tak yah amik decision nak outkan die. Gandingannya bersama Pique still terbaik. Kalau Puyol retire, masaklah defend diorg nanti.  Konfem Pep tergaru-garu kat kepala die yg licin tu.

Falcao in, Drogba & Anelka out ?

Posted by KampungChelsea On Saturday, June 25, 2011 11 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Falcao & Hulk come in, Drog with Nik clearly out ?

Maybe benda ni akan berlaku.Terlalu banyak option di bahagian attacking (Torres,Sturridge,Borini,Kalou) dan jika dua lagi new strker join kem kite, konfem Drogba & Anelka kena jual. Sama ada Abang Drogba atau Anelka, salah satu darinya memang wajib out. Pening nanti AVB nak buat rotation satu persatu. Kang ade yang merajuk plak.

150 juta pound untuk AVB ?

Posted by KampungChelsea On Friday, June 24, 2011 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seperti yang digembar-gemburkan pada beberapa minggu yg lalu, Roman berjanji akan menyediakan dana sebanyak 150 juta pound untuk our new manager.Sudah pasti AVB mahu menggunakan wang tersebut untuk merombak balik skuad yg ade skrg ni & menubuhkan satu organisasi yg lebih fresh & efektif.

For this week, AVB akan membuat discussion bersama dgn Roman mengenai list 25 calon pemain baru Chelsea utk musim yang akan datang.

Berikut adalah senarai pendek nama2 yang mungkin diinginkan oleh AVB :

Javier Pastore (Palermo), Sneijder (Inter Milan), Kaka (Real Madrid), Falcao (Porto), Hulk (Porto),  Joao Moutinho (Porto), Neymar (Santos), Lukaku (Anderlecht), Thomas Muller (Bayern Munich), Alexandre Pato (AC Milan), Fabio Coentrao (Benfica) Gareth Bale (Spurs), Luka Modric (Spurs).

P/S : Aku yakin 2,3 nama di atas ni konfem akan join kem kite...Well, wait n see je lah erk. Anything can happen if u support Chelsea football club.

AVB - "Im not The Special One but Im The Shit One..."

Posted by KampungChelsea On Friday, June 24, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jom kite imbas kembali sedutan interview AVB bersama CFC :

"I felt it was a challenge I needed to make with the importance of Chelsea, the importance of the Premier League and happily I left Porto with good success. Now I face this new challenge and focus again on being successful at Chelsea."

"Chelsea is a club that in the last six years has achieved so much and people are expecting us to be on the same way. There is not going to be more or less tolerance for me if I am not successful so this is the challenge I face and I feel confident that we can motivate everybody, not only the players but also the structure. I feel confident I can respond to the ambitions of the supporters and the ambitions of the owner and the administration."


 Cube korang dengar ape yang beliau cakap kat time 1:39 - 1:41. "The shit one" ? kahkah...

Tengok gelagat, reaksi sebijik cam JM.Muke plak cam ala2 Petr Cech skit,kehkeh. Harap dengan kehadiran AVB, Chelsea akan kembali gah dan digeruni semula oleh pihak lawan. Jangan lupe sign Falcao,Hulk & Sneijder sekali,hehe.

Jom kenali The Youngest One !

Posted by KampungChelsea On Thursday, June 23, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjawab sudah teki-teki sape manager baru kite. Akhirnya pihak CFC telah mengumumkan secara rasminya Andre Villas-Boas atau senang kite called AVB sebagai manager baru The Blues. Yeay.!

Die telah sign kontrak 3 tahun dan akan stay di SB sehingga 2014.

Aaaaa ? Ape lagi, jom kite kenali serba sedikit info mengenai manager muda kite yang cool + kacak ni :

Nama penuh AVB ialah Luís André de Pina Cabral e Villas-Boas. Lahir pada 17 October 1977. AVB dianggap sangat luar biasa kerana dengan usia mudanya (34 tahun), die menjadi head coach kepada salah satu kelab terbaik di eropah iaitu Porto. Dan tidak lupa juga, die menjadi pengurus paling muda dalam sejarah bola sepak dengan memenangi trofi europa league.

Pada usia 16 tahun, kire standard form 4 lah, AVB tinggal di apartment Bobby Robson yang juga sedang menguruskan kelab Porto pada waktu itu.Di bawah pimpinan Robson, AVB sangat dikagumi ramai pihak kerana die sudah fasih berbahasa Inggeris dan mendapat lesen kelulusan kejurulatihan C dari UEFA di Scotland.


Tahukah anda juga bahawa AVB merupakan bekas assistant coach JM.JM juga anak didik Bobby Robson. AVB follow sekali JM ketika JM keluar dari Porto dan blah ke Chelsea.Begitu juga ketika di Inter Milan.Kehkeh, kire macam anak follow bapak lah ni,hehe.

Pada awal musim 2009-2010, AVB meninggalkan JM untuk mengejar kerjaya sebagai pengurus pula.Ye lah, xkan nak jadi assisant coach JM je sampai forever. AVB dilantik menjadi pengurus part-time di sebuah kelab Portugal yang tidak seglamer Benfica & Porto iaitu Académica.Habis satu musim, die keluar dan se@rch new club plak.

Apabila zaman Jesualdo Ferreira berakhir, maka AVB diumumkan sebagai manager baru Porto pada 2 Jun 2010.Dan pada first seasonnya bersama kelab tersebut, die telah memenangi gelaran treble.

Trofi sumbangsih pertama AVB ketika Porto menewaskan Benfica 2-0 dalam Supercup Portugal.Trofi yang seterusnya Portuguese Primeira Liga, UEFA Europa League & Portuguese Cup.


Banyak juga pencapaian terbaik yang AVB lakukan bersama Porto.Antaranya ialah rekod 33 perlawanan tanpa kalah dalam saingan Portuguese Primeira Liga.Rekod itu juga pernah dilakukan oleh JM pada 6 tahun yang lalu bersama kelab tersebut.

Pada 20 Jun 2011, AVB telah menghantar surat resign kepada pihak management Porto sebagai signal nak join kem kite. Pihak Chelsea juga telah membayar tax fee sebanyak 13.2 juta pound bagi me release kan kontrak AVB dari Porto itu. Akhirnya proses tersebut berjalan dgn lancar.

Pada tarikh yang dinantikan oleh seluruh warga Chelsea sedunia iaitu 22 jun 2011, Chelsea telah membuat announcement dan mentabalkan AVB as a new Chelsea manager. Die telah mengikat kontrak selama 3 tahun bersama our board club.


Welcome home again, Andre Villas-Boas. Hope u can work well & make success bersama kami pula.Do all the best for Chelsea.!

Untuk interview AVB bersama CFC, korang bleh klik sini...

P/S : Hmmm, manager dah dapat, so bleh lah kite slow2 se@rch & buy player plak. Kalau x jadi bawak Falcao/Hulk/Moutinhopun aku tak kesah, berlambak lagi player2 kat luar yang cambest. AVB pilih, kite feel jelah, kehkeh.

Official : Andre Villas-Blues !

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 22, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sumber dari website official CFC,

Chelsea Football Club released the following statement on Tuesday evening:

"We note that the release clause of Andre Villas-Boas has been activated. We can at this time confirm our interest in him and hope to reach agreement with him on personal terms and make a further announcement in the near future."

Teka-teki sudah terjawab. Welcome2 AVB ! 

P/S : Sapepun die nak bawak, hulk ke Falcao ke, yang penting diorg buat yg terbaik untuk Chelsea. Harap AVB dapat tangani segala masalah yg melanda pada kem kite skrg ni. 2, 3 tahun lepas kite ade Special one, & skrg ni we have Special one part two plak,kehkeh.

AVB - Meniti perjalanan ke Stamford Bridge

Posted by KampungChelsea On Tuesday, June 21, 2011 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andre Villas-Boas has agreed personal terms with Chelsea, it has been revealed.He will agree a deal worth £4.4m a year.

He could bring two Porto striker, Radamel Falcao & Hulk with him to Chelsea.

AVB leading Porto to a Treble last season, comprising domestic league and cup success before beating Braga in last month's Europa League Final.


Kecil tapak tangan, nyiru kami tadahkan. Welcome to Stamford Bridge again, Andre Villas-Boas.

News ini akan diberitahu secara official esok ataupun lusa.

P/S : Camner plak dengan Hiddink ? Hiddink juga akan kembali ke Chelsea tapi not as a coach but as a Director of Football.

|

Worst season ever ?

Posted by KampungChelsea On Monday, June 20, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"For me the past season was the worst since I arrived in England.So I prefer to forget what happened. But I am not sorry I signed for Chelsea. I am convinced that when the Chelsea machine is at its full rhythm we will be very difficult to beat. ~Torres~

Worst season ever for Abang Torres ? exactly, yes...tapi kite kena kaji juga di sebalik kegagalan Torres pada musim pertamanya bersama  Chelsea.

Ade beberapa faktor yang menjerumus ke arah perkara yang sedemikian :

  • Torres perlukan time. Die baru join Chelsea after half of season. He need more time to adapt style game play The Blues. Adalah sesuatu kebiasaan world class striker sprt Torres sukar utk menyesuaikan diri di tempat baru. Forlan & Thiery Henry juga mengalami nasib yang sama.
  • Kurang sumbangan n tiada support di bahagian midfield. Ini adalah faktor utama yang menimbul segala kesulitan pada perfomance Torres. Midfield kite masing2 ego & mahu tunjuk lagak, sampai lupe peranan sebenar diorg di atas padang.Stiker hebat seperti Torres perlukan through pass tapi benda tu dia tidak dapat.Sayang sungguh,,,,
  • Injured... die kerap sangat injured. Kecederaan yang dialami oleh Torres pada final WC 2010 itu telah memberi efek negatif kepada perfomancenya.That why die sukar untuk score gol. Hmmm, bleh diterima juga reason ni pasal semua striker terbaik di dunia akan ade masalah yang sama especially after diorg baru baru pulih dari long term injury. Nak cari fitness 100% agak sukar. Tengok macam Drogba.Lepas kena demam flu, perfomancenya jatuh merudum. Selalu shoot ke laut.
  • Presurre,,, tekanan selalu berada tak kire mase & tempat. Torres berada dalam keadaan pressure sebaik sahaja die memasuki kem kite. Dengan tag price yang tinggi iaitu sebanyak 50 juta pound, menyebabkan Torres kurang selesa untuk menghadapi situation berkenaan hingga mengganggu kosentrasi permainannya.Ramai yang mahukan die score, dan terdapat juga some media yang cube membuat force action terhadap Torres dengan mengatakan "50 million for with no goals". Di situ timbul tekanan. Yang memberi galakan, hanyalah family, team-mates serta penyokong. Yang lain, banyak mengeji dari memberi kate2 perangsang.

Frust ? No, aku masih percaya dengan kudrat serta kemampuan Torres. Tak mengapa musim pertama gagal, kerana nasi belum jadi bubur lagi. Masih ade masa untuk berubah. Yang penting, we need a new fresh standard quality midfielder untuk support Torres musim depan. Kalau nak harapkan yang ade skrg ? kate kumpulan Jambu, "apepun tak boleh."

Manager dulu, baru player

Posted by KampungChelsea On Friday, June 17, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
MU dah beli Ashley muda, Bayern Munich sign goalie best (Neuer) & Real Madrid dapat quality centre midfield (Sahin).So, Chelsea ? ape yg kite dapat skrg ?

Dengan Neymar yang masih di ambang sulit, begitu juga dengan Aguero yang masih terkapai-kapai nak choose Chelsea ke Real Madrid. Lukaku pun tengah busy dengan exam nya tu.

Mungkin ade yang tertanye-tanye, bile kite nak sign player baru...

Tapi cube anda bayangkan jika pihak management kite tidak membeli sebarang player baru untuk musim depan & still mengharapkan skuad yang ade skrg ?

Fuhhhh...

Honest aku cakap, manager pun kite xtahu lagi sape yang nak handle, ape tah lagi nak beli new player, kan ? Better kite tunggu after Chelsea umumkan sape manager baru minggu depan.N after that, baru kite bleh buat discussion mengenai list2 pembelian pemain yang kite nak nanti.

 Sabar ye, sign manager dulu n then baru player.Agree ?

Transfer, contract, rumours & blablabla

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 15, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mungkin ade beberapa news yang aku terlepas pandang dalam 2-3 minggu yg sudah. Ade yang penting, & ade yang tak masuk akal. Berita yg penting kite kena buat discussion , dan yg tak berape nak penting n nampak seolah-olah macam rumours, kite fast forward je lah.

1. Mancienne & Jacopo Salo blah ke Jerman. Bruma on the way.

Macam biase, tiap2 tahun kalau tak jual pemain muda mmg xsah management chelsea ni. Last season, Stoch n kini giliran Mancienne & Jacopo Sala.Diorg dijual ke kelab yang tak berape nak top mane, iaitu Hamburg SV. Bruma juga on the way nak ke sana.

2. Hilario sign new contract
Nonsense contract, itu je aku bleh cakap. Hilario antara player yg selalu makan gaji bute tiap2 season.Cube korang tengok, bape byk game die main musim ni ? Tak sangka sanggup jugak die sign one year contract deal dengan pihak management. Nampak gayanya musim depan konfem terperap kat bench lagilah.Nak harapkan 1st starter ? tunggu Cech injured lah beb..


3. Luka Modric swap for Drogba
- Ini betul2 dan bukan cobaan. Chelsea mmg realistik nak beli winger Croatia itu.Our board sanggup menawarkan gaji setinggi langit ke-7 untuk Modric supaya die blah dari Spurs n join Chelsea. Ade juga news yg mengatakan, Chelsea mahu buat sistem barter. Means exchange Drogba with Modric. Good deal ? hmmm...

4. Neymar buat hal lagi
 - Dalam banyak2 news, aku rase news Neymar paling menyulitkan.Lebih sulit dari alat sulit manusia beb. Sejak dari tahun lepas lagi news tu still not over yet. Bulan lepas dengar cite agen die dah buat discussion dengan Chelsea utk menyetujui transfer Neymar.Tapi semalam bace news, agen die cancel balik & mahu Neymar join Real Madrid plak. Adoi...

5. Mark Hughes ? ape barang
- Aku heran betul la, dalam byk2 manager, Mark Hughes juga yang Roman pilih. Belum official namun dengar khabar, Pak Roman dah buat keje gile nak lantik Hughes for our next manager. Alamak, nampak gayannya hancurlah masa depan club klau die manage chelsea nanti. Hiddink punyalah genius tak nak plak offer tapi manager typical sprt Hughes tu rilek je offer.Ish2.

6. Six million pound for King Carlo
- CA menerima habuan sebanyak 6 juta pound hasil daripada pemecatannya. Biaselah, after kena pecat, mmg semua bekas manager Chelsea akan dapat durian runtuh. Tengok macam Scolari, tak sampai semusim di London, dah dapat duit 3 juta pound. Untuk masa depan CA plak, aku still xleh nak inform. Aston Villa ke, AS Roma ke, West Ham United ke, biar die sendiri yang tentukan hala tujunya.Ape yang pasti, CA tak leh nak coach mane2 club untuk tempoh 12 bulan pasal die masih ade perjanjian dengan kelab kite.After 12 bulan, barulah die bleh let go ke others club. Menurut report asal, Ancelotti cannot work for 12 months due to his compensation agreement with Chelsea. Good luck, Carlo.!

Amalan protes referee adalah "natural"

Posted by KampungChelsea On Saturday, June 11, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku sangat terkilan kerana ade beberapa pihak cube menyelar sikap pemain Chelsea dengan berkata kami kerap membantah keputusan pengadil. Aku tidak menuduh sesape kerana amalan protes itu adalah satu kebiasaan di atas padang. Mungkin nampak tidak begitu baik untuk dijadikan conth sbg role-model tapi sikap itu perlu ade juga pada setiap pemain. Ref ade yang bangang dan ade yang bijak. Jika ref bijak, tiada sebarang protes akan dibuat. Fifa hanya tahu mengenakan hukuman kepada some player yang cube betindak kasar terhadap referee tapi mereka tidak pula mengenakan sebarang denda kepada mana2 pengadil yang membuat un-fair decision. Seharusnya pihak tertinggi Fifa perlu juga membuat "hukuman" kepada sesetengah pengadil yang make wrong decision. Pemain perlukan justice & jika mereka tidak mendapat perkara yang sedemikian, maka lahirlah tabiat protes-memprotes itu. Bola sepak adalah sukan umum. Gambling juga sudah menjadi satu kebiasaan bagi kaki2 betting. Bukan sahaja team mahupun sesuatu induk/organisasi, malah pengadil juga ade yang makan suap.

Oklah berbalik kepada point utama.Jika ade some pihak yang mengatakan team Chelsea kuat bebenor membantah keputusan pengadil, itu adalah satu kesilapan dan salah sama sekali. Jika benar kami suka protes referee, takkan lah kami bleh jadi juara/ berada di kedudukan first place standing Fair-play table. Cube lihat dalam jadual standing fair play kami musim ni, kami cemerlang dari setiap sudut yang ada di atas padang.Dari segi kad kuning/merah, respek opponent & referee, game play, its all perfect. Maka kami champion fair play table di tanah England. So jika ada yang berkata kami kerap tidak menghormati keputusan pengadil adalah salah sama sekali. Itu semua mengarut..nonsense. Cuba rujuk balik dengan standing league fair table, jangan main ikut cakap lepas je.


Kalau anda lihat match Chelsea lawan Barcelona dalam semi final UCL 2008/2009, bukan sahaja player Chelsea, malah pemain lain juga turut rase bengang dengan keputusan pengadil itu. 4 penalti dinafikan, tak leh blah betul. Ade yang terang2 jatuh kat kotak penaltypun, ref botak tu cakap free kick.Inilah yang aku kate football corruption. Sape yang tak nak protes kalau ade referee cmtu beb.

Official : Jersi away Chelsea 2011-2012

Posted by KampungChelsea On Friday, June 10, 2011 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kehkehkeh, dah macam baju superhero plak aku tgk jersi chelsea yg away ni..

Buruk ? ahhh, tak delah buruk sangat..Okeylah, nice lah jugak. Wlpn pattern die tu aku xberape ske sangat.Kalau buang corak2 ungu kat dada tu lagi nampak smart. Nampak cam baju spiderman plak bile ade corak2 kat dada tu.

Colour dah okey, hitam + line putih kat bahu tu, cume kat bahagian dada tu potong stim skit. Aku prefer kalau die kosongkan je kat part tu, maybe aku bagi markah Gred A +.Haha.

So, ape pendapat korang plak mengenai jersi away Chelsea ni ? Cantik ?

P/S : Jersi ni akan dipakai kalau tak silap aku pada road tour match nanti. Menurut website WSN dot com, "The kit will be worn for the first time when Chelsea plays Hong Kong champions Kitchee in the opening game of the Asia Tour on July 27. Launch day is set for July 7th."


 Lampard cam chubby skit...(berisi)


Wooo bergaya sakan tp maybe ini last time Kalou pakai jersi ni kot,kehkeh. Pasal dengar cite, pihak board Chelsea akan jual die musim depan...

Hiddink + Sneijder = The best couple of Dutch !

Posted by KampungChelsea On Thursday, June 09, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bukan sahaja Glen Hoddle, Marcel Desailly & Kampung Chelsea, malah Hiddink juga turut rekomen kepada pihak board Chelsea supaya membeli bintang sensasi Inter Milan, Wesley Sneijder.

Hiddink berkemungkinan besar akan menangani kem Chelsea musim depan. Ye lah, kalau bukan die, sape lagi nak coach kite kan ? takkan Wan Jamak Wan Hassan plak... Bekas pelatih Korea Selatan itu dilaporkan sangat berminat untuk bekerja sama dengan Sneijder dan meminta pihak pengurusan Chelsea supaya mendapatkannya musim depan.

Tapi Chelsea bukanlah team pertama yang tertarik dengan Sneijder itu.Malah ada dua kelab lain iaitu ManCity & MU juga turut sama berebut bagi mendapatkan bekas pemain Real Madrid itu.

Harga Sneijder maybe atas dari 30 juta pound dan setakat ini Inter masih belum memberi sebarang petunjuk untuk melepaskan die.Namun ape yang aku bace dalan news 2/3 hari lepas, presiden diorang, Massimo Moratti sanggup melepaskan Sneijder ke Chelsea tapi dengan satu syarat, Chelsea perlu exchange Malouda & Essien. Hmmmm, agak berat skit kalau nak buat sistem barter ni. Malouda tu xpelah, tapi Essien ni, ish payah gak.Essien masih bernilai kepada kem kite, sayanglah kalau exchange cmtu je.


So, ape pendapat korang mengenai hal ini, good or bad? I mean berbaloi atau tidak kite melepaskan Malouda & Essien semata-mata untuk mendapatkan Sneijder ?

Entahlah tapi aku rase berbaloi jika kite beli playmarker Holland tu.Sneijder akan jadi satu alternatif terbaik untuk para striker Chelsea especially utk Abang Torres musim depan.Kalau nak harapkan Lampard & midfielder yg lain, memang apepun tak boleh. Cume bab2 nak wat pertukaran ni agak berat skit. Essien tu weh, key player tu beb.Ish, kalau Malouda tu aku xkesahlah kalau Chelsea nak jual ke nak lepaskan die secara freepun tapi nak tukar Essien sekali, memang..hard to say lah.

Laporan khas : Minggu international duty

Posted by KampungChelsea On Sunday, June 05, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minggu ni minggu internationaleleh & korang boleh tengok ade beberapa match yang membabitkan player Chelsea.

USA 0 Spain 4
(Gol ke-4 dari team juara WC 2010 itu dijiaringkan oleh abang Torres. Jika kena dengan caranya maka mudah je die score. Spain team yang pakar bab2 through pass & kebanyakan gol Torres juga berpunca dari through pass termasuklah gol die dalam match ni. Nak harapkan Malouda ? Lampard ? apepun tak boleh.)

Belarus 1 France 1
(Tak de Malouda maka team les bleus akan pulang dengan tangan kosong/kalah. Tapi kalau xde Benzema juga maka Malouda tu xkan score gol. Rase cam terbalik plak kan ? sepatutnya malouda assist & benzema yg score, ish2. Nampak sangat yang die suke score gol dari bagi assist,kehkeh)

Latvia 1 Israel 2
(Bergelut untuk mendapat tempat dlm kesebelasan utama team Chelsea tapi berbeza pula di kem international yahudinya yang mana Benayoun ialah kapten dalam skuad tersebut.Gol kedua Israel dihasilkan olehnya after gol pertama menerusi penalty kick yg berjaya disempurnakan oleh ex-player Chelsea, Tal Ben-Haim.)

England 2 Switzerland 2
(game ni memang best...sempat gak layan dlm 20-30 minit...yang paling best time Bent buat shoot depan gol...rase cam nak lempar pinggan je kat muke die tu, ade ke depan gol tak leh score lagi, adoiyai.Untuk gol pertama england, Abang Lampard yang score.Itupun gol penalty kick lah. Kalau nak harapkan gol solo, gol shooting, memang ke lautlah.)

Ade yang score & ade juga yang tak score malah dapat "sekuntum mawar merah" lg tu. Guess who ? kalau sesape tgk game friendly brazil dgn holland semalam, korang leh tahulah sape dapat bunga mawar merah tu,kehkeh.

Hangat !!! : So close to get Neymar

Posted by KampungChelsea On Saturday, June 04, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kalau tak dapat Aguero, berkemungkinan besar kite akan dapat Neymar. Neymar ni antara striker muda terbaik, boleh dikatakan terbaik di benua amerika selatan. Yup, melihatkan perfomancenya bersama Santos, rasenya berbaloi jika pihak board Chelsea sign die musim depan.

News berkenaan dengan Neymar ni memang xhabis.Sejak dari tahun lepas lagi sebenarnya, namun disebabkan ade some probs di antara family dgn pihak management Santos menyebabkan transfer budak muda brazil ni ke kem kite terbantut.

Skrg ni, memang close sgtlah kite nak sign Neymar. Agen diepun ade kat London semalam.Mungkin tgh syok discuss ttg transfer Neymar tu, kite xtahu kan ?

Secara jujurnya, harga Neymar lebih kurang 40 juta pound & pihak Chelsea bersetuju dengan harga tersebut. 40 juta pound ? Hmmm, okeylah... muda2 + lincah,laju & berbakat. Sesuailah die dengan tag price chelsea bid tu.

P/S : Family die dah bagi tapi yang menyakitkan aku ialah legend2 palat diorg plak yang x kasi Neymar ke England. Diorg cakap player brazil tak sesuai main kat liga EPL. Corak permainan berbeza & agak kasar. Come on man, plez look back on Luiz ? Ramires ? Adakah diorg failed bersama Chelsea ? No,right ? Diorg dah dapat sesuaikan diri dgn elok je kat London. Tak de masalahpun, asal nak kecoh...Takkan nak lihat player brazil sukses di tanah air sendiri sahaja, jangan jadi katak di bawah tempurung.Think positive. Semua orang inginkan cabaran termasuklah Neymar sekali.So please bless transfer nya ke Chelsea.All football player have their dreams to play in big club.


Tp mamat ni agak nakal (kontroversi) skit...So mmg kena ade protection & kelas kaunseling, kalau x moral hancur karang...England ni cold & strong physical, lainlah dengan negara samba die tu, negara zon bebas awam...

Messi join Chelsea ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, June 02, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ade some news memberitahu "Messi has been linked with Chelsea."

Hah ? Haha, mmg maharaja lawak betul... Messi join Chelsea ? impossible, very impossible..Tak mungkin die akan blah dari barca & join kem kite. Dalam mimpi pun aku tak pernah tengok Chelsea beli Messi,kehkeh.

Bukan chelsea je, aku rase kelab2 lain cam Inter Milan, AC Milan, Juventus, ManCity, MU, Liverpool & Arsenalpun belum tentu bleh bawa Messi keluar dari Nou Camp. Die mmg dah sebati dengan kelab Catalan. Bagai isi dengan kuku gitu. Memang gilelah barca kalau jual "alien" tu.

"Not Me ! Not Me !"

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 01, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

haha..."not me, not me"...sian Luiz,kehkeh..

P/S : First time aku tgk CA marah cmtu, biasanya die cool je...tapi mistake dr Luiz tu tersangat lah ketara..hmmm, apepun benda ni dah lepas, so jadikan ia sebagai lesson di masa hadapan...Ktbffh.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png