Preview : The Clash of London

Posted by KampungChelsea On Saturday, April 30, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bukan bertemakan clash of london sahaja, malah match malam ni dianggap pertembungan hidup atau mati. Chelsea vs Spurs.

Kenapa aku bercakap sedemikian ? First pasal Chelsea mahukan kemenangan & Spurs juga mahukan kemenangan.Chelsea mahu menang demi merebut kejuaraan liga manakala Spurs mahu merampas tempat dr City utk kekal ke slot UCL musim depan.

Berbaki 4 perlawanan yg tinggal, mampukah kite mengutip keseluruhan mata yang ada ? blehkah kite mengekalkan momentum kemenangan utk terus bersaing dalam title race sehingga akhir musim nanti ? Jawapannya ada pada malam ni.Jika kite berjaya beat Spurs, maka kite akan beza hanya 3 mata sahaja dgn MU yg bakal berdepan dgn cabaran getir, Arsenal di Emirates Stadium hari ahad ni(esok). MU pasti akan berada dalam keadaan yg agak pressure gile jika kite menang dgn Spurs.

So menjelang pertembungan London Derby, aku rase 1st line-up cmni kot :


Cech
Ivanovic - JT - Luiz - A.Cole
Essien/Benayoun - Mikel/Ramires - Lampard - Malouda
Didi - Torres


Alex out for 3 weeks after injury di bahagian hamstring.Ramires masih 50%-50% doubtful. Essien juga sama, entah sempat ke tak cari fitness 100%. Torres maybe bleh mulakan di bahagian starting after die score 1st golnya utk The Blues minggu lepas. Persoalan skrg, jika Kalou/Nik di-bench, Torres starter, blehkah die feat dgn Didi ? I mean meniadi ke tidak gabungan striker black & white itu ? Bukan ape, sprt mane yg korang tahu, Didi ni jenis ego skit dgn Torres.Nampak match sebelum ni tiada chemistry di antara mereke berdua.Tapi kate CA, "Drogba can play beside Torres". Hmmm x kesahlah okey ke tidak chemistry diorg berdua tu, cume harapan aku ialah mahu tengok Chelsea menang, menang & terus menang. Tak main cantikpun tak pe, janji menang. Biar main ugly asalkan dapat 3 mata, ye tak ?

Good luck for Chelsea & good luck for Arsenal too(this time only).Harap diorg menang lah supaya dpt kasi chance kat Chelsea utk terus mem"pressure"kan MU, kehkeh.Ape nak risaukan, Arsenal dah out title race.Bagi chance lah plak kat Chelsea. Hanya Chelsea sahaja harapan terakhir warga masyarakat EPL utk meranapkan impian MU itu.Takkan nak tengok team setan itu juara epl buat kali ke-19 beb ? Takkan nak kalah lagi sekali dgn diorg kat home ? mane maruah korang ? Cube contohi bebudak liverpool skit. Wlpn dah lebih 1 dekad x menang liga, tapi diorg dah berjaya kalahkan MU kat gelanggang sendiri musim ni. Tak menang ligapun xpe, janji menang dgn MU.Itu dah kire dpt bg satu kepuasan kpd team & fans The Kop.


First season kite draw 1-1 di WHL. Drogba score gol penyelamat & he missed penalty in last2 minute of the game.Remember ?

Dilema kecederaan

Posted by KampungChelsea On Friday, April 29, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kosmo! Online : Carlo Ancelotti berada dalam dilema menjelang aksi menentang Tottenham Hotspur dalam saingan Liga Perdana England malam esok.Ini kerana, Ancelotti berdepan masalah dalam pemilihan barisan pemain untuk mengemudi jentera tengah skuad The Blues ekoran masalah kecederaan yang melanda beberapa tonggak utama.

Ramires masih belum menjalani latihan selepas mengalami kecederaan hamstring sejak dua minggu lalu.Michael Essien turut mengikut jejak langkah Ramires apabila mengalami kecederaan lutut ketika membantu skuad The Blues menewaskan West Ham United 3-0, Sabtu lalu.Alex juga terpaksa diketepikan untuk tempoh tiga minggu selepas mengalami kecederaan hamstring.

Kampung Chelsea :  Nampak gayanya Ramires bakal disisihkan sekali lagi utk match malam esok.Hmmm, tapi benda tu jadi tak jadi masalah besar sangat.Memandangkan kite ade back-up yg serba-boleh cam Mceachran, everything is going be all right.Jika match yg sebelum ni, Mikel yg handle in midfield position, so kali ni ape salahnya bagi chance plak kat Mceachran.Dah lame die x perform.


Begitu juga dengan Alex.Jika Alex still injured, kita ade Luiz & Ivanovic.Seperti biasa, gandingan Luiz & JT mengingatkan kite pada zaman Ricardo Carvalho di musim2 yg lalu.Cekal,kuat & kental di samping JT. Untuk right back, Ivanovic bleh amik peranan dgn sebaiknya. Cume Alex ni jenis bek yg sangat power.Versatile lah katakan.Bleh defend & bleh score gol.Die ade kaki killer dlm bab2 free kick.Sayanglah beb kalau die injured sampai akhir musim nanti.EPL tinggal 4 game je lagi.

Berkenaan dgn Essien pulak, harap die dapat fit 100% sebelum game esok.Risau gak pasal Essien ni antara key player team kite.Tak de die, maybe bleh jadi something wrong yg akan berlaku pd team.Sebelum ni midfield Chelsea strong disebabkan dielah.Kire cam Essien ni key-role di bahagin MDF. Sometimes die bleh jadi playmarker & sometimes die bleh jadi savior.Itulah Essien a.k.a The Bison. Lampard ni kkdg bleh diharap, kkdg tak leh harap jugak.Not all game die perform bagus.Cam Essien, die punya level perfomance konsisten every week.

Tapi kalau betul Essien tak dapat fit 100%, kite kena harapkan bantuan dari Benayoun lah plak. Well, Benayoun tidaklah seteruk yg korang sangka kan.Die perform okey.Tak sellfish.Banyak bagi through pass kat Torres.Itu yg kite nak sebenarnya.Team-work dari team-mates. Benayoun 1st starter.Itu sahaja option yg kite ade memandangkan kalau Essien sah tak perform malam esok.

On the way for Van der Wiel

Posted by KampungChelsea On Friday, April 29, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jika Ferreira & Bosingwa keluar dari Chelsea musim depan, berkemungkinan besar kite akan dapat new right back.Guess who ?

He is Gregory van der Wiel, Dutch-right back yg skrg ni beraksi utk kelab Ajax.

Untuk pengetahuan korang, sebelum ni Roman ade plan nak beli Van der Wiel tu sekali dgn Torres & Luiz.Tapi last2 dapat Luiz & Torres je pasal transfer Van der Wiel ade something wrong skit.Maybe Ajax tak berape agree dgn tag harga yg diletakkan oleh Roman utk defender muda yg berusia 23 tahun itu.

So, ape pendapat korang mengenai transfer ni ? It's good for Chelsea future ? I think it is good transfer.Nampak macam berbaloi jika kite beli right back muda dari mengekalkan right back tua yg ade skrg.

Geng sekali Ivanovicpun okey.Utk next seasonpun kite still x tahu, kot2 Ivanovic tetibe je injured teruk.Injury ni mmg akan berlaku tak kire tempat, masa & keadaan.Mmg kena watch-up selalulah dgn probs tu.So bile masalah itu berlaku, Van der Wiel bleh jadi back-up.Kalau tak back-up, as a starterpun bleh kan ?

Luahan hati Jose Mourinho

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 28, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"We had the intention to keep the game at 0-0, then bring on a striker, then a third phase with a No. 10 behind three forwards. But the ref didnt allow it.

"I would be ashamed if I was Barca how they won Champions League in 2009.It was the scandal of Stamford Bridge. This is the scandal of the Bernabeu."


"I don't know if it's because of Villar, the UNICEF publicity or what, but I don't understand why this keeps happening. No one has any chance against Barca. Where does all this power come from? To win like this is very nasty.What did I say to the referee? Nothing, I just laughed. If I say what I feel now, my career ends. I just wonder why."


"Why Ovrebo [two] years ago [when the Norwegian referee did not give Chelsea a series of penalties against Barcelona]? Why couldn't Chelsea go to the final ? Why weren't there four penalties against Chelsea [in 2009] ?


"Why send off [Arsenal's Robin] Van Persie [in the last 16] ? Where does their power come from? "


" I won two Champions Leagues with Porto and Inter and won both on the pitch. We won with work, effort, sweat and fight.

Totally different to what happens in Josep Guardiola & Barca team.They won champions league in 2008/2009 with scandal.I hope one day he(guardiola) wins a Champions League title as it should be - perfect, spotless, without any scandal."


P/S : Cube hayati betul2 setiap ungkapan yg dijelaskan oleh JM tu.Barca sama je cam MU.They have a lot of luck in favor of their own. Luck in the game & luck in their "beloved wife", referee.Full-stop.

Profile : Kenali Ryan Bertrand

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 28, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom kenali serba sedikit info mengenai youngster kite, Ryan Bertrand. Debut professional pertamanya untuk Chelsea pada 20 April 2011, lawan Birmingham.Ala last week punya games yg kite menang 3-1. Bertrand lah yg buat cross superb utk gol ke-2 Malouda tu beb.Another wonderkid selain dari Josh Mceachran.

Ryan Bertrand atau full-name Ryan Dominic Bertrand lahir pada 5 Ogos 1989 di Southwark, London, England.Die bermain di posisi left back(winger), posisi yg same dgn Ashley Cole.

CFC telah menandatangani kontrak Bertrand pada Julai 2005 dari kelab Gillingham.Pada musim 2006/2007, Bertrand dua kali di-loankan ke kelab Bournemouth, yang mana pada waktu itu die bersama dengan Jack Cork (another youngster chelsea).

Pada Ogos 2007, Bertrand join kelab Oldham Athletic secara pinjaman sehingga bulan Januari 2008.

N then pada 4 Januari 2008 selepas loannya berakhir di Oldham, kemudian dia dipinjamkan pula ke kelab Norwich City, for the rest of the season 2007/2008. ( Berape banyak daa die punya loan,kehkeh.Tapi biaselah player mude macam die ni perlu diberi byk pendedahan & experience di kelab2 bawahan..)

Misi loan yg seterusnya di kelab Nottingham Forest.Pada 5 Ogos 2010, Bertrand setuju dgn kontrak pinjaman selama 6 bulan di sana.First debutnya utk kelab tersebut ketika menentang Burnley. Bertrand kembali semula ke Chelsea selepas tarikh pinjamannya tamat pada 3 Januari 2011.


Ketika match menentang Birmimgham last week, die menggantikan Ashley Cole pada awal separuh masa kedua dan membuat assist kpd second goal dr Malouda, memberikan kemenangan bergaya Chelsea 3-1 mengatasi Birmimgham.Cross cantik yg tepat yg tepat ke arah Malouda & Malouda meyambut baik hantaran Bertrand itu dgn menanduk kemas menewaskan Ben Foster.

Tak lupe juga, die pernah beraksi utk skuad muda England bawah 17 tahun, bawah 19 tahun & skrg ni Under-21 plak.

Anyway, Bertrand is talented player.Like Mceachran, Bertrand juga mempunyai skill & kreativiti yg bagus.Harap lepas ni, CA banyak bagi peluang die perform.Kalau tak 1st starter, super-subpun jadilah kan ? Good luck for u, Bertrand.Hope u success in CFC.


Kredit : Wikipedia

" I could never take Drogba from Chelsea "

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 28, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"I do not want Drogba, Real Madrid do not need to go for him. Everyone knows the relationship I have with him, the same relationship I have with Chelsea and Roman Abramovich, Drogba is good for Chelsea."

( Statement by :The Special One )


Tengok, betapa sayangnya JM terhadap fans Chelsea.Demi menjaga hati & perasaan kite semua, JM sanggup cancel die punya plan nak reunion balik dgn Didi di Madrid.

Inilah jenis manager yg kite mahukan sebenarnya. Tak kire berada di kelab mane sekalipun, JM tetap menghormati Chelsea. He always praises to his ex-club.


Off-topic : 1st leg Real 0 Barca 2 (A sign that Jose should go back to Stamford Bridge.It looks like Real will fail to crash out into the Wembley Stadium. Go back to london & try to win UCL trophy with Chelsea once again.No problemo Jose ?

Eksklusif : 40 juta pound untuk Gareth Bale ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 27, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  
Chelsea to Make £40m Bid for Tottenham Youngster Gareth Bale ? WOW !

Rasenya transfer news ni 10x ganda better than news Neymar.Wlpn nampak cam rumours, tapi news ni mmg gempak & terbaik dr ladang.

Kaki bola yg x kenal dgn Gareth Bale ni aku sarankan baik korang jadi bonzer dangdut je.Bale mempamerkan perfomance yg cukup mempesonakan musim ini sehingga die dinobatkan sebagai PFA Player of the Year.Kini byk kelab di eropah termasuk Chelsea tertarik untuk mendapatkannya.

Chelsea dilaporkan telah bersiap sedia dengan dana sebanyak 40 juta pound utk membawa Bale ke Stamford Bridge.Nilai 40 juta pound adalah harga yg sangat tnggi bagi pemain muda berbakat seperti Bale.Selain itu, Roman juga telah offer gaji £150,000 seminggu utk Bale supaya die lekas2 tinggalkan Spurs.

Fuh, 40 millions + 150,000 per week.Cool.!

Ok ape harga 40 juta pound.Kire harga tersebut setaraf lah dgn kualiti perfomance Bale tu.


Bale seorang player yg sangat laju, lincah & kreatif.Pass, crossnya sangat superb. Kalau sesape tgk match Spurs dgn Inter Milan hari tu di San Siro, mmg korang akan "stim" dgn Bale. Left back yg mampu menjaringkan banyak gol & menghasilkan assist utk team.Team-work diepun mmg ade class.That good for Chelsea.

50% rumors , 50% true. Nak kate rumours 100% tak leh juga pasal Bale ade cakap die akan tinggalkan Spurs & berhijrah ke top club yg lain juga nanti.Faktor utama yg membolehkan proses transfer ni berjalan lancar adalah posisi Spurs pada akhir musim ini.Jika diorg gagal qualify ke UCL, maka tak mustahil utk melihat Bale keluar dari White Hart Lane.

P/S : Winger2 yg ade dalam skuad Chelsea skrg ni tak kreatif mane.Ashley Colepun dah berusia, kkdg nak chase ball  nampak x berape larat dah.So aku setuju sangat kalau Chelsea beli Gareth Bale.Bale player yg versatile.Die bleh bermain dalam dua posisi dgn bagus(left back & left midfielder). Bertrand & Van Aanholt maybe bleh jadi back-up.

Skandalisme pembawa durjana

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 26, 2011 9 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
27 Februari 2010
No handshake

  25 April 2011 
  No handshake again...

Ini berlaku disebabkan oleh skandal.

Disebabkan kes itulah maka hubungan mereka kian bertambah parah.Soal sape yg betul, sape yg salah itu tidak penting.In football, you must be professional.Masalah peribadi tolak ke tepi. Kat luar padang, nak lempang ke nak ludah sesame sendiri ke, lantak pi lah kan ? Actually amalan tidak bersalam-salaman ni kurang elok ditonton secara umum. Hardcore ke, terlampau emo ke, kat atas padang kite kena professional. Think positive.Nak buat cmner, benda dah berlaku.Media kat England plak sukar memutar-belitkan story.Suke tokok-tambah.Itulah habits media england.Lebih suke mencari publisiti murahan berbanding mempostkan news2 yg berfaedah.


Harap kes Terry dgn Brige dapat diselesaikan dgn baik.Frust to see they act like that.It's not good for their children too.JT is the best & Bridge still ex-player The Blues. Hope that problem can be solved by either.Common man, just be normal again.

Tapi tahukah anda ? Vanessa Perroncel bukan berskandal dgn JT je, malah sebelum ni juga die pernah membuat hubungan terlarang itu dgn 3 player bola yg lain. ( So, masalah cmni kite tak bleh salahkan kpd JT sahaja erk.) Anyway pesanan dr aku ialah kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi.

Video lawak : Luiz oh Luiz...

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 26, 2011 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 brader jambu sedang buat interview after game dgn West Ham...

Dalam video ni, terdapat beberapa babak menarik dr David Luiz. Korang tengoklah sendiri beb gelagat die sepanjang interview tu, memang kelakar siot. Luiz mmg pandai buat lawak.

Angguk je, bukan die fahampun ape yg Torres dgn Lampard tu cakap,kehkeh. Tengok kat time 0:47 & 1:30, siap cuit lagi kat pipi Lampard, haha.

ANYTHING you can do, Torres & Sturridge can do better.

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 26, 2011 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

What we learned on this week is all about Torres & how can we still in the title race with MU after one month drop point.Also trouble disaster of Arsenal on Sturridge blues strikes.

3 bulan, 14 match & 732 minit.Finally, lastly, nando torres score juga.Wlpn baru first gol, tapi gol Torres itu still keep Chelsea for fight the title race.He didn't score for EUROPA & UCL (4/5) place like Suarez did for Liverpool now. Senang cakap, Torres score for the top place but Suarez score for hopeless place.This is the first of many.It is useless score many goals with the hopeless place.
 
Sukar nak luahkan ape yg kite rase time Torres score tu.Ia seolah-olah macam satu penantian yg menyeksakan tapi berbaloi. Bile Torres score dalam keadaan hujan dan permukaan padang yg lembab dan basah, rase macam satu klimaks terbaik. Fuuuh, lega rasanya.


First gol dari Sheva lawan Liverpool dulupun maybe tak sebest 1st gol Torres.


Perkara yg same juga berlaku kepada peminat setia Shevchenko iaitu Edin Dzeko.Same situation but different feeling.Dzeko berjaya score gol EPL pertamanya utk ManCity, ketika lawan Blackburn semalam.Namun cara celebrate team-mates die tidak sehangat seperti kat bawah ni beb :


Semua berkerumun dan memeluk Torres.This is special moment.Like a pyramid celebration.Kenangan yg tidak mungkin kite akan lupe sampai bile2.It is history of The Blues.

Spekulasi Rafa Benitez

Posted by KampungChelsea On Monday, April 25, 2011 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CaughtOffside - Absurd !

Independent - Silly !

Guardian - Nonsense !

Cube korang bayangkan kalau Rafa Benitez manage Chelsea musim depan ? WTF !

Memang buat mase skrg, kite masih belum tahu lg jawapan mengenai masa depan CA tapi tak leh blah bile dapat tahu yg Rafa termasuk sekali dalam list manager yg bakal mengambil-alih tempat CA nanti.Heran aku, dalam byk2 coach kenape lah Roman masukkan juga nama Rafa itu erk. Dah macam tak de coach yg lain nak pilih.Ish2, no taste, no taste...

Secara jujurnya, memang aku tak suke dgn taktikal dr CA.Tapi... kalau nak compare dgn Rafa, taktikal CA much more better.Kalau 3/4 tahun lepas still bleh accept dgn cara Rafa tu buat tapi utk skrg ni, sorilah beb.Aku tak berminat dgn khidmat die. Segalanya terjawab ketika die menangani Inter.Tak sampai setahun di sana, dahpun kena sack. Cara die handle teampun teruk.Dulu still okey tapi year after year, die punya management mmg tak bleh pakai. Lebih banyak problems yg berlaku.Rasenya nasib Chelsea akan jadi lebih teruk kalau die handle nanti.Konfem player chelsea xleh nak follow instruction die yg agak pelik itu.Bukan nak kutuk atau mengata, tapi itu kenyataan. Mental strong development si Rafa ni kurang. Benayounpun ade cakap first factor die meninggalkan Liverpool ialah disebabkan pengurusan dr Rafa.Benayoun tak berape suke dgn cara Rafa manage Liverpool.Kire banyak ajaran songsang yg telah diterapkan oleh die kpd Benayoun.Sampaikan Benayoun always be marginalized.

Once again, CA much more better than Rafa.Kalau cmtulah jadinya, aku rela CA stay one season lagi bersama Chelsea

P/S : Setakat menang sekali je trofi UCL, tak perlu nak dibanggakan sangat.Pernah menang trofi UCL tapi trofi EPL hilang entah ke mana, dah 1 abad plak tu.N then terus kemarau trofi yg lain2 tu utk tempoh bertahun-tahun lamanya.Cmtu nak jadi coach Chelsea ? Never say never la.

This is not Anfield again, Mr Rafa...

Klimaks di hujung permainan

Posted by KampungChelsea On Sunday, April 24, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selepas 13 game tanpa sebarang gol, akhirnya torres berjaya memecah kebuntuan utk 1st golnya bersama Chelsea.Penantian itu berbaloi walaupun ia menyeksakan.

Kemenangan bergaya 3-0 ini masih lagi mengekalkan peluang Chelsea utk mempertahankan gelaran EPL.Still 6 mata beza dgn MU walaupun hanya tinggal 4 game je lagi.Ape hal ? still got chance bebeh.

Post-Game :
Mengenai ape yang berlaku semalam, West Ham berstatuskan team kedua tercorot liga memulakan permainan dengan baik.Mereka hampir2 menjaringkan gol pada minit ke-26 tapi macam biase, Abang Cech kite bertindak cemerlang menggagalkan misi serangan mereka tersebut.


Last minute in first half, Abang Lampard membuka pesta gol pertama Chelsea, hasil daripada lorongan cantik Ashley Cole.Ia juga berpunca dari first pass Didi.Kalau tak score gol, maka die akan buat assist.Itulah super-Drog.Lampard menyambut baik cross Ash itu & lantas merembat kencang menewaskan Green utk scoreline 1-0.

Pada minit ke-69, David Luiz nyaris2 utk memberikan gol kedua Chelsea namun shootingnya terkena palang.Sehingga kini, perfomance Luiz masih lagi tidak mengecewakan.Luiz still the best, right ?

Gol kedua yang kite nanti2kan itu akhirnya muncul.Stadium Stamford Bridge tersentak & bergemuruh seketika apabila pada minit ke-84, Torres menjaringkan first gol premiumnya utk Chelsea.Gol tersebut sekaligus memberi petanda kejayaan Chelsea membenam cabaran kental dari West Ham.Bermula dari goalkick Cech, terus singgah ke Nik.Nik macam biasa terus pass kepada Torres.Torres yg terkenal dengan aksi pantas serta lincahnya itu berjaya masuk ke kotak penalti.N then die berjaya melepasi 2 defender West Ham utk melepaskan rembatan kemas ke penjuru sebelah kanan net gol West Ham utk scoreline Chelsea 2 West Ham 0.


Seminit sebelum wisel penamat dibunyikan, Malouda menyempurnakan gol ketiga Chelsea dengan tendangan cantik yg melencong ke puncak gawang.Kredit utk Torres juga kerana die yg bagi assist kpd gol Malouda.Green tewas lagi buat kali ke-3.

Conclusion :
Overall, semua perfom okey.Kalau tak kerana hujan yg menyebabkan permukaan padang licin & lembab, maybe kite bleh menang lebih dari 3 atau 4 gol.Kredit juga diberikan kpd anak buah Avram Grant.Wlpn Chelsea leading 1 gol, namun diorg punya spirit tak pernah give-up.Boleh dikatakan mereka sentiasa membuat asakan demi asakan sehingga ke titisan darah terakhir utk menyamakan kedudukan.But guest, no goal & no luck on their side.

MOTM :
Man of the Match rasenya all player kot.kalau tak de Cech, maybe kite tak bleh clean sheet.Kalau tak de JT & Luiz , defend konfem agak goyang.Kalau tak de Ashley Cole, masakan ade gol dari Lampard.Kalau tak de Nik, takkan adelah first gol keramat dari Torres juga,kan ? Pass, dribble, finishing mmg mantop.Semua ade function, termasuk Mikel sekali.

Standing league masih lagi tidak berganjak.Chelsea still in top 2. 67 points, 6 mata memisahkan kite dgn MU.EPL hanya tinggal 4 game sahaja lagi.Mampukah kite utk terus mengekori rapat MU sehingga ke game terakhir nanti ? Just wait & see.Anyway, win or lose, always support The Blues forever.Keep the blues flying high.


P/S : Gol ni lagi superb dari si Chicharito tu.Setakat sondol kepale depan gol budak sekolahpun bleh buat.Nak yg power, try buat cam Torres.Wlpn baru first goal, tapi mesti ade style punya.Diekan budak baru.Budak baru kena score sebijik dulu.Gol kedua die plak tunggu next game ar.Tak main sondol2 pale depan net ni, ape class kan ?

TORRES !!!

Posted by KampungChelsea On Sunday, April 24, 2011 18 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Well, well, well... After 734 minutes, finally he scored the goal.!

FULL TIME : Chelsea 3 West Ham 0.

3 minggu 3 kemenangan. 3 kemenangan dengan angka score gol yg sama iaitu 3 gol. Jika permukaan padang tak licin, tak lembab disebabkan hujan, maybe kite bleh menang lebih dari 3/4 gol beb.Chelsea mmg terbaik dari ladang.Kemenangan ini still meletakkan kite 6 mata di belakang MU,yg just menang nasib sahaja tadi dgn Everton.By the way, always Keep the blues flying high.

Pre-Match : Title Warning

Posted by KampungChelsea On Saturday, April 23, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Midweek result menyaksikan dua pencabar terdekat, MU & Arsenal tercirit tercicir dua mata berharga ketika menentang lawan masing2.

Yang bestnya ialah Chelsea mengambil peluang tersebut dgn menewaskan Birmingham 3-1 untuk mendaki ke kedudukan no.dua liga.So this is called title warning dari juara bertahan.Bile2 masa sahaja, kite akan membuat kejutan demi kejutan nanti.7 kemenangan dalam 8 kemenangan liga merupakan satu pencapaian yg sngat baik untuk mengharungi sisa-sisa match yg tinggal.


So menjelang pertemuan menentang team Uncle Grant malam ni, hanya satu sahaja yg menjadi motif utama kite iaitu mencapai kemenangan.Harus diingat, title race masih belum berakhir.Jika kite menang malam ini dan MU drop point lagi, maka korang boleh lihat jurang perbezaan kite dgn MU makin lama makin dekat.Skrg just beza 6 mata.MU bakal berhdapan dengan rival yg agak mencabar skit iaitu Everton dan kite mengharapkan result yg menghampakan lagi dari geng setan merah itu.Tak kalah, draw pun jadilah, kan ? Sekurang-kurangnya mereka drop-point dan kite pegang 3 mata.

Terkejut juga melihatkan possible line-up malam ini.Yelah, dgr cite CA sekali lagi akan mmbuat rotation.Rotation itu menyaksikan Didi diletakkan di bench manakala Torres 1st starter. Didi antara player yg paling berharga dalam skuad kite skrg akan diletakkan di bangku simpanan ? Teringat balik ketika lawan City beberapa bulan yg lalu, Didi diletakkan di bangku simpanan & masuk pada lewat separuh masa kedua.Dan kemasukan Didi pada lewat babak permainan itu membuahkan hasil apabila Luiz menjaringkan gol penyelamat.Itupun hasil assist dr Didi.

Chelsea: (4-3-3)
Cech, 
Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, 
Lampard, Essien, Mikel,
Malouda, Anelka, Torres.


Alex & Ramires masih lagi berada dilema kecederaan dan tidak akan bermain malam ini.Sayang sungguh, dah 2 game Ramires tak main.Berita baiknya, Ivanovic is back.!

Taktikal kali ni diharapkan lebih fresh dr biasa.Nik/Kalou maybe akan bergandingan dgn Torres utk menggempur kubu West Ham.Actually aku lebih prefer Kalou-Torres.Nampak gandingan diorg lebih menjadi especially ketika menentang City hari tu.Nik bukannya tak bagus, cume perfomance die nampak down sejak kebelakangan ini.Pass hancur, shoot lemah.Tapi ape bleh buat, itu strategi dari CA.Bengang atau tidak, mengadu jelah kat die erk.Torres pun malas nak cite banyak, score atau tidak, yg penting Chelsea menang.Isu die akan score gol atau tidak lagi malam ni, kite bleh solve lain kali.Yang penting fokus utk kemenangan dulu.Satu lagi tak yah main cantik sangat.Jadi macam kelab yg satu lagi tu.Main cantik tapi x menang, tak de gune jugak.Aku rela Chelsea main ugly & win dr main cantik tapi final score just draw je ? hampeh.!

P/S : Jangan lupe malam ni game start kul 12.55 pagi (waktu Malaysia).Live di Channel 817.AMWG (A-Must-Win-Game) ! Keep the blues flying high.

 Oh man, Scott Parker cannot play tonight ? The Blues will miss him

Chelsea now in Top 2 !

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 21, 2011 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seperti yang dijangka, Chelsea menang mudah dgn scoreline 3-1.Hmmm nice perfomance, kire bagus ar dapat revenge balik kekalahan 1 gol di St Andrews tahun lepas.2 gol dari Malouda & 1 lagi gol cantik Kalou cukup memastikan 3 mata mutlak utk kem Chelsea.

Dengan kemenangan ini meletakkan kite semakin hampir untuk mengekori rapat MU dgn hanya beza 6 mata je.Tidak lupe kite dah berjaya merampas dengan kacaknya kedudukan no.2 dari Arsenal after kelab tadika itu tak jemu2 meraih lagi sekali keputusan seri dalam tempoh tak sampai seminggu.Guess what ? We are move to second place, 6 points behind MU.Like i said before, last2 Chelsea sampai ke top 2 juga beb.Macam tak biasa plak,kan ? Ini Chelsea lah. Hanya team konsisten sahaja yg bleh capai top 1 & top 2.Kini kite kembali berada di tempat yang sepatutnya kite berada iaitu in front of the loser.Congrats The Blues.!

Alex & Ramires out, Ivanovic 50%-50%

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 20, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Menjelang game dengan Birmingham malam ni, kite ade bad news skit.

Alex & Ramires masing2 mengalami kecederaan hamstring.Sprt mane yg korang sudah tahu, mereka tidak beraksi pada match dengan Westbrom hari sabtu lepas dek kerana terlibat dalam kecederaan tersebut.So laporan dari medical Chelsea secara officialnya bagitahu yg mereka still tak dapat perform untuk next game, means against Birmingham.


Ivanovic juga belum dapat dipastikan sama ada boleh turun bermain atau tidak.Time lawan westbrom, die terpaksa keluar awal & digantikan dgn Bosingwa pasal ade masalah skit di bahagian pahanya itu.So peluang utk die perform malam ni still 50%-50%.

Tapi kate CA, Ivanovic cume cedera ringan sahaja dan maybe die bakal fit sebelum game bermula nanti.Cume Alex & Ramires  memang clearly out.

P/S : Jangan lupe game malam ni start kul 2.55 pagi.Live @ Channel 817.Harapan macam biase, kekalkan momentum kemenangan.Utk juara dan juga untuk naik ke tangga ke-2, wajib kite menang kesemua 6 game yg tinggal ini.Ape2pun keep the blues flying high.

Beli Sandomierski, Jual Turnbull & Hilario

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 19, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Isu pelapis utk goalkeeper di Chelsea sering menjadi tanda-tanya oleh ramai pihak.Kesian, musim ni hanya Cech sahaja yg handle semua game.Tak kire match important atay typical, memang Cech je yg boleh diharapkan.Ye lah, kalau bagi ke Hilario/Turnbull memang fans Chelsea sakit bontot tengok perfomance diorg.Kalau tak kalah, seri, tu je result yg kite dapat kalau diorg perform.

So utk mengatasi masalah tersebut, Chelsea dalam rancangan jangka ke berapa entah mempertimbangkan untuk membeli penjaga gol Poland, Grzegorz Sandomierski yg kini baru berumur 22 tahun.

Pihak scout Chelsea ade rekomen Sandomierski sebagai calon utama pelapis penjaga gol Chelsea yg paling layak untuk mengisi tempat Cech di masa hadapan.Goalie kelab Jagiellonia Bielystok itu beraksi cemerlang di pusingan kelayakan Euro 2012 bersama skuad kebangsaan Poland.

Kebanyakan penjaga gol dari negara Poland sememangnya mempunyai tahap ketinggian yang maksima.Termasuklah sekali dgn Sandomierski yg memiliki ketinggian 6 kaki 5 inci (196 cm).Hoho, bapak tinggi tu.


Jika transfer ini menjadi realiti, maka pihak atasan Chelsea bile2 masa sahaja akan menjual 2 goalie flop, Turnbull & Hilario.Perfomance mengecewakan dari 2 goalie tersebut menyebabkan mereka sering kali diletakkan di bench dan gagal mendapat kesebelasan utama skuad Chelsea musim ini.Tak rugipun jual diorg.Drpd duk kat Chelsea asyik makan gaji bute & duk kat bench je, better jual kan ?

Ape2pun Cech always be number one.Buat mase skrg, aku still harapkan kudrat dari Cech tu.Cume kalau die injured, kite takkan ada probs yg besar sangat jika Sandomierski ada dalam skuad Chelsea nanti.Sandomierski bleh handle tempat Cech kalau tetibe Cech injured teruk ke ape ke nanti.Kiraan aku cmni, No.1 still Cech, no.2 Sandomierski, no.3 Ryhs Taylor yg skrg ni berada di kelab loan, Crewe Alexandra. Tapi Matej Delac ape cite skrg ?

6 match bagaikan Final

Posted by KampungChelsea On Monday, April 18, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Birmingham (home)  20 April
West Ham (home)    23 April
Spurs (home)           30 April
MU (away)              8 Mei
Newcastle (home)    15 Mei
Everton (away)         22 Mei

^ 6 match yang tinggal boleh diibaratkan sbg match Final.Jika tersalah langkah atau drop point salah satu drpdnya, maka impian untuk menjuarai liga 100% berakhir.That why aku cakap, kite masih berpeluang utk juara.Kate CA, peluang tersebut teramatlah tipis.Setipis manapun peluang tersebut, aku tetap rase persaingan title race masih terbuka.Wlpn di atas kertas nampak seolah-olah memihak kepada MU tapi dari segi kiraan matematik, Chelsea & Arsenal masih berada di jalan yg lurus.Di mana ade kemahuan di situ ade highway. ^

Kite berada di tangga ke-3 dgn 61 mata.Hanya 8 angka yg memisahkan kite dgn MU yg masih kekal di puncak.Dengan Arsenal, kite hanya beza just 2 points.Kalau epl kite still bleh rampas, ni apetah lagi runner-up, ye tak ?

Jika 6 baki match yg ade pade kite skrg diibaratkan final, so 6 match yg MU ade boleh dianggap pressure utk Alex Ferguson.Tak caye ? tengok kat bawah ni :

 

Newcastle (away)
Everton (home)
Arsenal (away)
Chelsea (home)
Blackburn (away)
Blackpool (home)

Prediction aku, kalau Newcastle gagal, masih ade 3 kelab lain yg bleh drop point kan MU.First, Arsenal.Second Chelsea.Third Blackburn/Everton. Kalau perkara itu berlaku, maka korang akan lihat perbezaan point kite dgn MU akan jadi lebih sengit & semakin merapat.Entah2, persaingan perebutan juara liga musim ni akan ditentukan di perlawanan terakhir liga pada 22 Mei nanti.Sape tahu kan ? Memori season 2007/2008 bleh berlaku bile2 mase je.Sama ada Arsenal mahupun Chelsea, masing2 boleh menjadi JUARA EPL musim 2010/2011.

Cume 1 je pesanan aku, tak de gune kalau MU drop point & kitepun drop point juga.I mean kalau MU kaw2 kalah, kite harus amik peluang terbaik itu untuk terus mengekori diorg dgn lebih rapat.Janganlah dro point lagi dgn 6 match yg tinggal ni, kalau tak sayanglah beb.Skrg beza 8 mata je, tapi kalau game ke-3/4 kite just beza dgn diorg hanya 2/3 mata, maka tak mustahil untuk melihat sekali lagi kite juara liga.Janji kite sapu habis 6 match yg tingga ni dgn full-point.In football anything can happen.Just believe it.

Who wants to be a next top manager ?

Posted by KampungChelsea On Sunday, April 17, 2011 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jika CA dipecat, maka terdapat 3 calon yg disebut-sebut bakal amik alih tugas pengurus baru Chelsea bagi season 2011/2012.Siapakah 3 calon yang dimaksudkan itu ?


1) Marco Van Basten
- Pastinya menjadi pilihan utama RA.Van Basten sempat melatih skuad kebangsaan Belanda selama 3 tahun.Bukan sahaja international team malah legend Dutch itu pernah menguruskan kelab gergasi Belanda, Ajax.Tapi jodoh die dgn Ajax x lame pasal mase tu Ajax failed to qualify ke UCL.And then die mengambil keputusan utk meletak jawatan. Bagi aku, Van Basten tak sesuai manage club.Die lebih kepada international managering.Kalau manage club tidak efektif mane.Takut jadi cam Scolari lagi plak, kan.


2) Frank Rijkard
- Better than Van Basten walaupun both of them are dutch men.Mencapai puncak keglamerisme ketika menguruskan kelab Barcelona.Dari season 2003-2008, ia boleh dianggap satu tempoh yg agak lama dalam melatih kelab terbaik seperti Barcelona.Pernah memenangi trofi UCL bersama Barca pada musim 2005/2006.Same cam Fara Benitez coz skrg ni Rijkaard tak de job pasal baru lepas kena sack dengan kelab Galastaray.


3) André Villas Boas
- Next Jose Mourinho ? Hmmm, maybe.Cara pengurusan, taktikal agak same dengan JM.Cume dari segi attitude & perangai, Andre Villas Boas(AVB) lebih "sopan".Tidak suka kontroversi.Boleh nampak reaksi die yang bersahaja, slumber & tenang.Porto lebih strong & lebih mantap di bawah pimpinan AVB.Musim ni Porto sudah boleh digelar sebagai juara liga kerana jarak perbezaan mata dengan pencabar terdekat, Benfica sangat jauh.Skrg ni juga AVB berjaya membawa Porto mara ke semi final EUROPA League selepas menyingkirkan Spartak Moscow di quarter final minggu lepas.

So, mane satu pilihan korang ? MVB ? FR ? atau AVB ?

P/S : Di Chelsea, manager sering bersilih ganti.Nak buat cmner bai, that a football life & procedure.You have fail so you have to go.Amik lesson dgn ape yg berlaku kepada Louis Van Gaal, ex-manager Bayern Munich.Musim lepas Bayern juara Bundesliga & die membawa Bayern mara ke Final UCL.Tapi itu kisah lepas, that is old story.Past is the past.Musim ni Bayern tersingkir awal di UCL & hanya mampu mengakhiri liga di kedudukan 5 teratas.Disebabkan perkara itu, Van Gaal dipecat.Like i said, benda ni berlaku kat semua manager top club.You have fail so you must go before keadaan jadi lebih teruk lagi.Similar things will be happen to CA too.Later or soon.

WBA 1 Chelsea 3 : Super-Drog

Posted by KampungChelsea On Sunday, April 17, 2011 9 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3rd goal Chelsea dari Super Frankie.. Tapi jangan terkejut, ade lagi yang lebih superb dari Super Frankie...

Sape ?

Super-Drog... 

Best of the best today.Score 1st goal & then give assist for 2nd gol Kalou.Gol ketiga yg ala2 counter attack tupun berpunca dari pergerakan die.Tak lupe juga, Drogba sempat turun kejap jadi bek/defensive...

Dengan ini maka Chelsea kekal di tanga ke-3 dengan 62 mata, 1 mata di belakang Arsenal yg berada di tangga ke-2.Kan aku dah cakap, tak de masalah utk sampai ke top 2.Kalau ade rezeki, alhamdulillah.


Sementara itu, Abang Jambu tetap ceria wlpn diletakkan di bangku simpanan.Still goallest & sweetest.Cmner nak score gol kalau main tak sampai 10 minit, ye tak ?

Pre-Match : Just for top 4

Posted by KampungChelsea On Saturday, April 16, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Match : West Bromwich Albion vs CHELSEA
Venue : Stadium The Hawthorns
Objektif Match : Just for top 4.Kalau ade rezeki, naik top 2 pun jadilah..
Date : 16 April 2011
Time : 9.55 PM (waktu Malaysia)
Live : @ Channel ESPN 812

Line-up kemungkinan : Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry, Cole; Ramires/Mikel, Lampard, Essien; Anelka/Drogba, Torres, Malouda (4-3-3/4-4-2)

Prediction : West Bromwich 0 CHELSEA 10 (Torres 10 gol....)

Previous : Win 6-0 in first league match of the season 
(hanya tinggal kenangan...)

Jika diberi 2 pilihan...

Posted by KampungChelsea On Saturday, April 16, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Akupun tidak suke bab sack-menge-sack ni.Kalau dulu, aku juga bangkang dengan perkara ini.Tapi skrg jika Roman berbuat demikian, aku sangat bersetuju.Demi kebaikan kelab, dan demi mengembalikan maruah yg sudah tercalar musim ni, we have better to do something.Sack is natural life bro.Anda gagal di kelab besar anda dipecat, itu perkara biasa.Situasi ini bukan sahaja akan berlaku di Chelsea, malah di semua top club yg lain akan ade insiden yg same.Life must go on dude...

So, untuk mengecapi impian Roman & all die hard fan CFC, kite diberi 2 pilihan, iaitu:

1) Panggil balik Jose Mourinho/ Guus Hiddink

atau

2) Search assistant like Ray Wilkins ( Emenalo is typical man & got no function.Sampai skrg aku heran nape tak renew contract Ray & pegi lantik Emenalo tu sbg assistant CA.Still tak nampak komunikasi 2 hala di antara mereka berdua.Bak kate Usop Wilcha "miss communication". Kena cari pembantu terbaik yg dapat bagi moral utk player.CA nampak down skit ketika Ray tiada.CA tidak seperti JM & GH, kerana die memerlukan seorang assistant yg dapat create idea utk strength team sedangkan JM & GH tak perlukan assistant yg power utk jadikan sebuah kelab itu bergaya, hebat dan dicemburui ramai.

Pecat CA ? bagi aku tak de masalah.Musim ini musim terburuk Chelsea.Jika nak bandingkan dengan musim yg sebelumnya especially di zaman Avram Grant, season tersebut much more better bai.Wlpn same cam skrg iaitu trophyless tapi musim itu, kite dapat survive & fight until the end of the season.Tapi skrg, mainpun xde spirit, mental down.So why do we still need a manager who does not know how to give words of encouragement to his players ? why ? Lampard,Didi,Nik,Malouda,Kalou mengalami prestasi yg sangat hambar.Tapi ape tindakan CA mengenai masalah tersebut ? He did not do anything sedangkan his job is to make sure any problems perfomance of his key player will be alright.He cannot solve that.Season depan lagi tough. Bagi aku, aku tidak nampak ape2 perubahan yg dilakukan oleh CA.He give a lot serenity to his player while his tactical, his confidence is worst.Player muda berbakat disimpan & player yg ego terus dimainkan.So utk musim yg seterusnya jika die masih dikekalkan, aku x jamin yg Chelsea akan raih trofi idaman yg kite mahukan.We need reformation & regularization.And i think he can't do renewal like that.So why must we keep him again ? a lu fikirlah sendiri.


P/S : Ini bukan sebab glory hunter atau glory glory fuck-off tapi ini adalah untuk kebaikan Chelsea bagi menghadapi cabaran yg lebih ketat di masa hadapan.Nak kukuhkan stabiliti satu pasukan, nak kembalikan aura yg telah hilang, kite kena pilih seorang pemimpin yang berwibawa dan genius.Hanya sekadar cool,tenang dan berlagak bijak tak cukup untuk menstabilkan balik skuad Chelsea.Harus diingat, Roman sudah lame mengidam piala UCL.Dan ini kali kedua CA gagal melunaskan misi impian Roman itu.Kisah double trophy musim lepas adalah kisah lame.Tak de gune mengungkit kisah yg lepas jika musim ini kite trophyless.CA harus bersyukur kerana diberi peluang selama 2 kali.Kalau manager yg lain, x sempat nak tebus 1 kali peluang dahpun kena pecat.Peribahasa ade menyebut "pisang takkan berbuah 2 kali".Jika pisang boleh berbuah sampai 3 kalipun, itu hanya tipu dan fantasi sahaja.Renung2kan ye semua...

Eksklusif : Chelsea FC Home Kit 2011-2012

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 14, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Secara rasminya CFC & Adidas telah melancarkan jersi baru Home Chelsea untuk musim 2011/2012.

Dilaporkan jersi baru Chelsea ini diinspirasikan dengan gaya ala2 retro.Reka bentuknya diklasifikasikan dari jersi2 yang terdahulu pada awal 80-an.Design klasiknya boleh dilihat pada white line di bahagian bahu.


Bagi aku, jersi kali ini masih lagi cantik & smart.Design dari Adidas memang sentiasa cool.Ape yg membezakan jersi baru ini dengan yang lepas ialah dari segi kolarnya dan colour.Kalau yg musim ni, colour merah terpapar di bahagian kolar tapi kali ini warna merah dibuang dan ditukarkan dgn line white-blue.

 
Yang ni pula kit utk goalkeeper.

Kostum tersebut akan dipakai pada 15 Mei nanti, yang mana pada ketika itu kite akan berdepan dengan kelab Newcastle United.

Model pertama yg memakai kostum baru ini tak lain tak bukan Didi, Lampard, JT & Torres.Hmmm, tanda2 cam Didi akan stay lagi je musim depan dgn Chelsea, kehkeh.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png