Chelsea datang ke Malaysia lagi.!

Posted by KampungChelsea On Monday, February 28, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jangan terkejut, ini memang berita benar, serius & tak bohong.CFC sekali lagi bakal membuat lawatan ke negara kite pada bulan 7 nanti.Bukan sahaja CFC, malah Arsenal & Liverpool juga dijemput hadir bagi memeriahkan festival EPL yang bakal berlangsung selama 10 hari di Stadium Bukit Jalil.Pastinya stadium Bukit Jalil nanti bakal dipenuhi oleh ribuan penonton tak kire sama ada dr dalam atau luar negara yang akan datang ke Malaysia utk menyaksikan sendiri kelab kesayangan mereka bertanding sesama mereka dan juga menentang skuad pilihan Malaysia XI yakni skuad Harimau Muda.

Tapi mane MU ? last year diorg dah datang, so kali ini maybe diorg bagi chance kat Arsenal,Liverpool & CFC plak wat show kat Malaysia.


Perghhh xsabar nak tengok Malaysia lawan Chelsea lagi.Yang lagi bestnya, Liverpool & Arsenal turut tumpang sekaki.Mase tu kite bleh tengok berapa banyak peminat Malaysia, CFC, Liverpool & Arsenal yang datang ke Stadium Bukit Jalil nanti,hoho.

Mengenai tempahan tiket masuk stadium aku still xtahu.Korang boleh bace informasi tersebut di dada2 akhbar dan tunggu berita selanjutnya yang akan diumumkan oleh pihak yang berkenaan nanti.Plez wait bro...

P/S : Untuk pengetahuan korang, sebelum ni CFC dahpun datang ke Malaysia pada tahun 2009 yang mana pd ketika itu kem Chelsea diuruskan oleh Luiz Felipe Scolari.


Impak maksima dari Dani

Posted by KampungChelsea On Sunday, February 27, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 DANI ON-FIRE !

Aksi hebat Daniel Sturridge di Bolton makin menjadi-jadi.Semalam die score gol lagi ketika Bolton draw 1-1 dengan Newcastle United.

Sturridge secara loannya berpindah ke flat Reebok Stadium pada 31 Januari yang lalu namun die telah menunjukkan satu perfomance improvement yang sangat baik di sana.Tak heranlah, 4 game league with straight 4 goals.Kalau minggu lepas die score, so minggu ni die score plak.Next week, better watch out.!

Terkejut dengan peningkatan dari minggu ke minggu oleh Sturridge.Yelah, bukan senang loan player dapat lakukan perkara yang fantastik di kelab luar wlpn diberi masa yang agak singkat & padat.Last season Jack Wilshere mempamerkan positive perfomance bersama kelab Bolton dan kali ini giliran Sturridge pula melakukan benda yg sama seperti Wilshere buat di sana.

Keep it up Dani, keep it up.! After die kembali semula ke SB nanti, harap2lah CFC tak berniat nak jual die sama seperti yang dilakukan terhadap Miroslav Stoch.Sturridge is a big talent for the blues.! Sayang sekali jika die dijual kelak.

Sistem barter Kaka untuk Drogba

Posted by KampungChelsea On Saturday, February 26, 2011 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Setuju jika Kaka ditukarkan dengan Didi musim depan ?

Roman & CFC sebelum ni bercadang mahu menjual beberapa pemain yang tiada peningkatan dari segi prestasi dan nama Didi telah dimasukkan ke dalam list penjualan tersebut.

Kedatangan Kaka ke SB pasti akan menjanjikan satu kelainan di bahagian tengah CFC.Bagi aku, tiada masalah untuk melihat bintang brazil itu beraksi si SB kerana sebelum ini beliau pernah bermain di bawah pengurusan CA.Keputusan transfer Kaka bergantung kepada kelab Real itu sendiri sama ada sudi ataupun tidak melepaskan bekas pemain ac milan itu ke Chelsea.

Sebelum ni, Chelsea pernah membuat bid untuk dapatkan Kaka tapi Real rejek tawaran tu.So untuk musim depan pula, berjayakah kita mendapatkan beliau ? Same2 kite tunggu sahajalah.

Sayang sungguh krana skrg Didi mengalami kemerosotan prestasi & juga kehilangan mentalitinya di atas padang.Sama ada CFC mahu menjual die akhir musim nanti, aku xtahu cume bergantung atas perfomance die.Jika bagus & masih ade improvement, maka rasenyer die stay, tapi kalau masih xberubah & level confidence asyik2 cmtu je, kena outlah.Bile umur dah tua, prestasi makin berkurang, so die kena amik tahu jugak mengenai nasib masa depannya.Ape2pun jangan risau, Jose Mourinho antara orang utama yang berminat untuk mendapatkan khidmatnya.Marseille juga pernah cuba untuk mengajak die kembali semula ke sana tapi gagal. Gagal ? yelah, Marseille tidak mampu membayar gaji yang setinggi Didi terima di Chelsea skrg ni.

Segalanya tidak mustahil

Posted by KampungChelsea On Friday, February 25, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tak sangka kan game league hanya tinggal 13 match sahaja lagi & standing kite masih lagi tidak berganjak ke tempat yang seadanya.

Tangga ke-5 dengan 45 points, 2 mata di belakang Spurs yang dah bermain lebih 1 perlawanan.Top 4 spot rasenyer terbuka luas & tak perlu kite berfikir panjang sgt mengenai hal ini.Cume adekah kite berpuas hati sekiranya musim ni Chelsea hanya mampu mengakhiri liga di tangga ke-4 & berada di belakang City ? Hoho sangat tidak logik sekali.

Secara jujurnya aku bleh katakan title race masih belum berakhir.Come on bro, tengok betul2 standing league & next fixture Chelsea lepas ni, segalanya tak mustahil beb.12 mata di belakang MU, n kalau korang nak tahu, kita masih ade 2 game dengan diorang.Kalau kite menang kedua-dua game tersebut, kejuaraan liga masih dalam persaingan.Lebih2 lagi MU akan ade tough game dengan Arsenal & Liverpool di away.Segalanya tidak mustahil bai.Ape yang penting selepas ini momentum kemenangan wajib dikekalkan jika mahu digelar sebagai kelab juara.

Nex 5 league fixtures :

1 Mac : MU in SB
7 Mac : Blackpool in away
20 Mac : ManCity in SB
2 April : Stoke City in away
9 April : Wigan in SB

Positif & Cemerlang di Parken Stadium

Posted by KampungChelsea On Thursday, February 24, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Baru sahaja 4 hari yang lepas, kem Chelsea dikejutkan dengan penyingkiran awal dalam saingan Piala FA kepada Everton.Namun semalam kemenangan 2-0 ke atas Copenghagen, kembali memberikan nafas baru kepada The Blues.

2 gol jaringan dari Nik sudah cukup memberikan kemenangan bergaya Chelsea dalam pusingan knock-out round yang berlangsung semalam.Scorline 2 gol itu juga mungkin dapat dijadikan advantage &bekalan selesa kepada kem CFC menjelang pertemuan 2nd leg balik di Stamford Bridge pd bulan Mac nanti.

 Two best couple striker in Europe ? Maybe in the world too

Ramai yang menjangka ketika Torres ke CFC, Nik akan disisihkan & Didi digandingkan dengan Torres, namun mereka silap kerana CA telah menggandingkan Anelka-Torres & hasilnya, strategi menggandingkan duo striker eropah tu berkesan.Ape jadi dengan Didi plak ? die diletakkan di bench atas alasan kerana CA mahu merehatkan dia dek kerana perfomance hambar ketika kite tersingkir dalam saingan Piala FA hari ahad yang lepas.

Bermula daripada kesilapan ex-player CFC, Jesper Gronkjaer, Nik membawa bola dari tengah padang hingga memasuki kubu Copenhagen.Tanpa membuang masa, Nik terus merembat kemas bola tersebut menewaskan Johan Wiland, goalkeeper Copenhagen untuk scoreline 1-0 wlpn match baru sahaja memasuki minit ke-17.

Gol kedua hadir di separuh masa kedua pada minit ke-54.Through ball dr Lampard kepada Nik & Nik menyambut bola tersebut dgn jaringan first touch beliau into the net.John Wilan tewas lagi buat kali kedua dalam match ini.Scorline 2-0 kekal sehingga ke wisel penamat.

Overall, perfomance player  CFC biasa sahaja.2 gol yang diperolehipun hasil daripada kecemerlangan Nik dalam menyempurnakan peluang yang ada pada match ini.Jika peluang tidak digunakan dengan sebaiknya, macam mana Chelsea akan dapat gol, kan ? Barisan defend macam biasa mantap.Kalau ade Luiz & Alex lagi mantap.Formasi 4-4-2 yang digunakan oleh CA kali ini lebih menjadi dari formasi yang sebelumnya.Lampard banyak membuat passing yg bagus & tak heranlah gol kedua Nik hasil daripada assistnya.Flo tak berape ade function sangat & bleh nampak reaksi wajah die yang agak kecewa ketika digantikan dengan Zhirkov.

 Nando missed chance..

Macam mana plak dengan Torres ? Hmmm, okeylah, not bad.Tak semestinya xscore, die akan perform teruk.Dalam match ini, die perform better dari sebelum ni.Tak score lg pun xpe, yg penting biar ade peningkatan dari semasa ke semasa.Ape yang boleh dijudgekan melalui perfomance torres kali ini, aku rase die berpeluang untuk menjaringkan lebih dari 2 gol namun cara penyudah die lemah skit.Skill & teknik shooting dah ade, cume bab2 finishing tu kena tajamkan skit, baru ummmphhh...

Harap dengan kemenangan ini dapat meneruskan lagi rentak cemerlang CFC untuk game seterusnya.Malas nak bercerita panjang mengenai problems yg ade skrg ni, cume ape yang aku harapkan ialah perubahan terbaik dari kem CFC.Trofi yang tinggal skrg hanyalah UCL.Berbeza dengan season lepas, kite mash berada dalam saingan liga domestik & piala FA, namun kini hanya tinggal trofi eropah sahaja yang menjadi harapan The Blues.Anyway, KTBFH.

Next match is against MU in Stamford Bridge on 1 Mac.

 Keep the faith Carlo...keep the faith

Result : FC Copenhagen 0 Chelsea 2

Posted by KampungChelsea On Wednesday, February 23, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Stylo like Nico...

2 gol kemenangan hasil daripada skill & kreativiti penyudah terbaik Nik.Mujur ade Nik, kan ? Kalau tak, kite masih berada dalam keadaan mod kecewa + bengang after tersingkir dalam saingan Piala FA hari sabtu lepas.

Secara teknikalnya, kite bermain biasa sahaja.Tak de buat attacking yang aggresif sangat.Maybe tuah lebih banyak berpihak kepada player CFC berbanding player FCK.Harap 2 gol ini sudah cukup untuk dijadikan bekalan selesa menjelang pertemuan 2nd leg di SB pada 16 Mac nanti.

Mengenali FC Copenhagen

Posted by KampungChelsea On Tuesday, February 22, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FC Copenhagen atau dalam bahasa danishnya(denmark) fc kobenhavn ditubuhkan pada tahun 1992.Jika Chelsea mempunyai gelaran nama seperti The Blues, maka diorangpun juga ade gelaran yg tersendiri iaitu Byens Hold (The City's Team) Løverne (The Lions).Fc copenhagen atau dalam short formnya, FCK merupakan salah satu kelab bola sepak paling terbaik di negara mereka, Denmark.Sebelum ini mereka pernah melayakkan diri ke UCL pada season 2006/2007, yang mana ia merupakan penampilan sulung FCK dalam saingan eropah tersebut.

Stadium keramat mereka ialah Parken Stadium.Stadium tersebut boleh menempatkan sebanyak 38,065 tempat duduk penonton.Lebih kurang kapasiti Stamford Bridge je ni.

Maybe wlpn kelab & player mereka tidak seglamer kelab kite, namun ia merupakan satu kebanggaan bagi rakyat Denmark kerana dapat melihat salah satu kelab bola sepak negara mereka berjaya mara buat kali pertama ke pusingan kalah mati UCL 2010/2011.

Tapi serius aku cakap, kalau korang tengok list full name squad player FCK, memang korang xkenal sangat dengan diorg tu.Dalam ramai2 tu, aku hanya mengenali seorang sahaja di antara mereka.Beliau ialah Jesper Gronkjaer, yang pernah bermain mewakili kem kite pada tahun 2000.Namun after CFC memecat Ranieri pada tahun 2004, Gronkjaer meninggalkan CFC dan menyertai kelab Birmingham.Seterusnya jodoh Gronkjaer di Birmingham xlame n then beliau berhijrah ke-3 kelab berikutnya.Akhir sekali pada tahun 2006, Gronkjaer mengambil keputusan untuk kembali ke tanah airnya & beraksi di kelab FCK.Jika JT & Lampard adalah ikon CFC, maka Gronkjaer adalah ikon FCK.

Informasi di atas ini khas aku inform sempena pertembungan kem kite dengan diorang pagi esok in knockout round UCL.

So, jangan lupe untuk menyaksikan perlawanan epik & bakal melakar sejarah ini pada jam 3.40 pagi (waktu Malaysia) di saluran 812. KTBFFH.!

"Telur dihujung tanduk"

Posted by KampungChelsea On Monday, February 21, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Keluar awal dari saingan carling cup, kejuaraan liga juga berakhir & terkini tersingkir sudah dari saingan piala fa.Nasib CA bagaikan telur dihujung tanduk.

Lebih mengeruhkan keadaan lagi, bukan sahaja kite tersingkir dr 3 piala tersebut malah prestasi semasa player juga menjadi lebih teruk.Gara2 kerana taktikal & tiada motivasi dr coach menyebabkan level confidence especially key player semakin menjunam.Siapa yang bersalah dalam hal ini ? bukan salah ibu mengandung tapi salah coach yang tak bleh mengandung.

Benda ini terjadi dek kerana kurang didikan yang terbaik dari coach itu sendiri.CA tidak pandai bermain dengan kate2 seperti ape yg dibuat oleh guus hiddink 3 tahun lepas.Beza hiddink dengan CA ialah dr segi kata2 motivasi.Semangat player akan mencurah-curah jika mereka mendapat support & ilham dari coach itu.Jika coach tersebut masih berdiam diri & tidak berbuat ape2, keadaan player akan jadi lebih kritikal.Anda berada di kelab hebat serta dikelilingi oleh ramai pemain berkelas dunia, tp semua itu tidak ade gunenya jika anda tidak melakukan sesuatu yang baik dalam menguruskan hal ehwal mentaliti player.

Dalam bola sepak, bukan sahaja taktikal, malah kekuatan mental dijadikan sandaran utama.Kalau hancur bab ini, maka hancur semuanya.Seperti yg berlaku skrg nilah beb.Easy to say, CA tiada idea untuk create satu penyelesaian bagi masalah mentaliti player chelsea.Kalau tidak, xkanlah Lampard & Didi punya perfomance makin hari makin hambar.

Yang tinggal kini hanyalah 1 piala sahaja iaitu UCL.Terlepas juga yg ini, maka trophyless kite season ni.

Hanya 2 "bekalan" sahaja yang mampu menyelamatkan nasib CA di Chelsea ialah :

1) Akhiri liga di top 4 spot
2) Juara UEFA CL

Jika 2 target ini sukses, maka CA maybe akan stay a lot of time in SB dan maruah kelab juga tidaklah tercalar sangat jika kite menang trofi eropah tersebut .Kire ia dapat cover 3 piala yg kite hilang skrg ni.

Tapi...jika 2 target itu gagal, so...so lu olang fikirlah sendiri.Nasi sudah jadi bubur, benda yg dah keruh menjadi bertambah keruh lagi, buat sahajalah persiapan untuk ke Roma musim depan ye, carlo.

P/S : Adakah kite mahu jadi seperti Liverpool dengan tersasar jauh dari standing big 4, bermain di europa league & trophyless setiap tahun ? CA cakap senanglah, kalau die kena sack nanti,die hanya akan meninggalkan benda yg keruh & amik yang jernih sahaja.Yang jernih die dapat duit pencen & yang keruh plak, dia meninggalkan kem kite dalam keadaan yang kering-kontang.

Chelsea 3 Everton 4 : Mission failed.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, February 20, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Badi penalti + kecewa = tersingkir

Nik masih mengulangi kesilapannya dua tahun lepas di Final UCL & ketidakfokusan Ash meyebabkan misi Chelsea untuk layak ke 5th round berakhir begitu sahaja.Kite tersingkir sudah di kompetisi yang mana ia memberikan kite kejuaraan 2 kali berturut-turut dalam tempoh 2 tahun.Seperti yang aku jangka, it's all over now for blues.Redha sahajalah.

UEFA CL ? Come on bro...u wanna get that cup with the poor percomance blues today ? Time for management make real decision for club right now, seriously....

Preview : Replay 4th round

Posted by KampungChelsea On Saturday, February 19, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Repeat of final cup 2008/2009 in wembley
 Maybe for us & not for them, just maybe ?

Tak perlu aku mengeluarkan 1000 perkataan lagi, straight into the point sahaja, aksi timbal balik pusingan ke-4 dibuka semula malam ni.Bagaikan pertembungan epik final pada season 2008/2009, namun misi kali ini hanya mahu menempah tiket untuk pusingan ke-5 sahaja.

Prediction : Menang & layak qualify into the next round.Kalah maybe Carlo will be sack.Come on bro, this is the club's procedures.A great club like Chelsea if eliminated from this great competition, the fate of coach will be bet.Takkan nak lihat Chelsea jatuh seperti 10 tahun yang lalu.Armed with no trophies.

P/S: 8.25 malam(waktu malaysia), live @ Channel 812. KTBFFH.

Kembalinya Ronaldinho versi Russia.!

Posted by KampungChelsea On Thursday, February 17, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Screamer volley ! From Russian with love

Scene di atas merupakan detik paling gemilang buat Zhirkov.Mane tak nya, 1st goal untuk CFC hasil dari volley cantik di Luzhniki Stadium, Russia yang merupakan tempat negara kelahirannya itu.

Terkini. News injury CFC melaporkan bahawa Zhirkov telahpun kembali berlatih pada hari selasa lepas after die mengalami long-term injured sejak dari bulan November tahun lepas.

Ronaldinho Russia is back.!

Lega bile dapat tahu Zhirkov dah sembuh.Pasal bahagian midfield Chelsea skrg kurang umphhh, so sekembalinya die ke skuad 1st eleven, harap dapat tambahkan lagi perisa striking team dari semasa ke semasa.Yuri, you can do it.!

Video : Drama,suspens & tragik di Craven Cottage.!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, February 16, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


P/S : Kalau korang perasan, kat time 4:57 kita patut dapat penalty kick tu.Hangeland clearly buat fault kat Flo.Hmmm, buat kali kedua dalam masa 2 minggu, ref still xbagi penalty kick untuk CFC.

Fulham 0 Chelsea 0

Posted by KampungChelsea On Tuesday, February 15, 2011 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akhirnya tertutup sudah pintu kejuaraan liga after draw 0-0 dengan fulham tadi.Tak de ape2 yang nak dikatakan sebenarnya sebab storyboard minggu ni masih same je macam minggu lepas.

Taktikal.Tengok sahajalah mengenai taktikal.Formasi berlainan tapi taktikal tetap xmenjadi.Kalau minggu lepas 4-3-2-1 n minggu ni gune balik 4-3-3.Cume yang kurang berkesan ialah taktikal dari manager itu sendiri & not formation.Meletakkan Didi di bench & membiarkan Torres keseorangan di samping back-up serangan yang tumpul seperti Nik & Flo tu langsung xmemberikan ape2 sumbangan.Kesilapan CA makin terserlah apabila die baru memasukkan Didi di separuh masa kedua.Selepas sahaja Didi masuk, game terus nampak berbeza.Serangan terus jado aggresif.Alangkah bagusnya kalau Didi terlebih dahulu dimainkan sebagai 1st eleven dalam match ini.Sekali lagi strategi CA gagal.Kalau korang nak tahu, Didi lebih on-form perfomancenya di gelanggang lawan dari gelanggang sendiri.Contohnya tengok ajelah game dengan Liverpool,Spurs & Bolton.Away terbaik dari Didi.Wake up CA.!

Level Confidence. Flop of the match aku hadiahkan kepada Nik,Flo,Lampard & el-nino.Nik terbaik di game sunderland tapi hampeh di game kali ini.Flo plak hanya mampu membawa bola namun shooting lemah serta passing x kemas.Lampard xde function, bergerak ke hulu ke hilir entah ke mana hala.Ingatkan dah sembuh bleh bagi support kat bahagian midfield tapi bahagian tengah makin teruk jadinya, hantaranpun xkreatif cam dulu.Pasal el-nino plak, memang pening.Buat mase skrg kite xleh cakap berbaloi ke tidak 50 juta pound tu, cume yg bleh dikritik ialah tahap peningkatan prestasinya.Bukan nak suruh tup tap dah jadi power, cume nak tengok improvement dari semasa ke semasa.

Dalam game ni el-nino masih kelihatan sebagai striker biasa yang terkinjai-kinjai mencari bola.Nampak perfomance die lebih teruk dr minggu lepas.Punyalah cantik long pass dari Luiz, bleh plak die buang bola cmtu je.Aku rase itu peluang terbaik untuk die score 1st goal for Chelsea.Inilah yang aku maksudkan level confidence player kite skrg ni.Ade yang improve namun kebanyakannya masih di-tokok lama.Main bagus hari ni, esok main hampeh balik.Kite mahukan konsistensi tempo permainan.

Positif, yang positifnya ialah di bahagian pertahanan.Bahagian pertahanan makin mantop,kebal & kental.Tidak lupe juga pujian untuk last brilliant save penalty dr Cech.Memang tak dpt dinafikan respons Cech lebih peka dari respons serangan chelsea.Tak de die, memang sah kite kalah dengan fulham, tu mmg sudah pasti.Man of the Match rasenya Luiz.Luiz memang bagus.Wlpn die buat fault last2 minit utk penalty kick fulham tu, tapi overall die dah beri yang terbaik untuk CFC.Passing cantik sampai siap buat bicycle kick lagi,pehhh.Mane nak dapat mamat afro yang main gile aggresif cam tu bai.Defensive xyah cakaplah memang power.Better lepas ni macam biasa kena mantainkan JT feat dengan Luiz.Ivan main right back.Player Fulham buat attacking kaw2pun memang xleh lepas 2 mamat tu.One more, congrat too for Ramires.Masih bagus setakat ini prestasi semasanya.Level confidence mantain improve.Passing bagus, defensive cun cume bab2 shooting je lemah, harap wat exercise byk2 utk aspek tu.

Secara jujurnya, bukan kejuaraan epl je dah berakhir tapi nak capai top 4 spotpun aku rase susah gak.Peluang memang 50%-50% tapi tengok standing league terkini skrg ? Spurs 47 point, 2 mata di depan kite yang berada di tangga ke-5.Memang lepas ni better kite fokus untuk trofi2 seperti UCL & FA Cup je.Lebih penting fokus untuk top 4 spot, slot ke UEFA CL musim depan.Akhir kata, aku sangat kecewa dengan taktikal dari CA skrg ni.Rase macam makan nasi basi je.Ape2pun menang, seri atau kalah, aku tetap KTBFFH.

P/S : Aku ingin mengucapkan selamat menyambut hari Maulidur Rasul 1432 kepada semua die hard fan chelsea yang beragama Islam.Bola, bola jugak tapi hari keputeraan Nabi Muhammad kite ni jangan lupe plak erk.

Preview : Craven Cottage pengubat duka lara

Posted by KampungChelsea On Sunday, February 13, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Harapkan pagar, pagar makan padi.Tulah yang berlaku dalam derby game MU vs MC semalam.Harapkan draw atau kalah dari MU, lain plak jadinya.Kini, bukan kini gemilang, kini title EPL nampak dah makin gah digenggaman MU sedangkan Chelsea  masih terkapai-kapai untuk mencari rentak sebenar.Perbezaan 13 mata dengan MU.Satu jarak yang agak jauh gitu walaupun kite masih ade 1 game in hand.Arsenal nampak berupaya untuk mendekati jurang tersebut namun kite perlu sedar, harapan untuk mempertahankan kejuaraan yang kite capai musim lepas itu maybe tidak akan kesampaian.

Mari kite semua berfikir sejenak...wlpn match league masih banyak & Chelsea ade 2 game lagi dengan MU, tapi permainan kite tidak konsisten.Kejuaraan liga bergantung kepada luck & tahap konsisten.Kite tak de 2 benda tu.Nak harapkan MU drop point lagi lepas ni, amatlah sukar.Kerana jika mereka drop point, kitepun drop point juga.Kite tidak mengambil ape2 peluang di kala mereka tercicir mata.MU penuh dengan luck musim ni sedangkan kite...entahlah, korang sendiri boleh menekanya.Setakat ini kite tidak mampu bangkit sepenuhnya.CA hanya fokus untuk top 4 spot sahaja, yakni xjuara xpe yang penting dapat slot ke UCL macam biasa.Itu option yang kite mampu miliki, baik kite fokus kepada kompetitif lain seperti Piala FA & UCL yang mungkin memberi tuah lebih kepada Chelsea tahun ini.

Oklah menjelang menentang Fulham, match ini dianggap match pengubat duka yang lara dikala kekalahan mengecewakan kepada liverpool minggu lepas.Fulham di tangga ke-12 manakala kite di tangga ke 5, hmmm bleh nampak jurang mata & posisi kedudukan yang agak jauh namun bile di atas padang, semuanya lain cite.Kite datang untuk menang & mereka juga ade point yang sama, tak de bezanya.Fulham di bawah pimpinan Mark Hughes nampak seperti berbisa.Mereka boleh gunakan advantage home supporter sebagai alat utama mencapai kemenangan mereka.Craven Cottage bukanlah satu tempat yang asing bagi kite.Tahun lepas kite menang di sana, maka tahun ini harap macam biasa, mantain menang & get 3 point.

Berdepan di Craven Cottage, mentaliti is number one.Hancur aspek ni, maka hancurlah misi kemenangan.Wlpn taktikal CA kurang berkesan minggu lepas, namun minggu ini sekali lagi  ia diuji kedua-duanya sama ada mentaliti kuat dengan taktikal yang mantap.Damien Duff, Simon Davies, Clint Dempsey, Danny Murphy & Moussa Dembele antara player yang perlu kite marking sepenuhnya.Terdapat 2 ex-player CFC yang berada di sana iaitu Damien Duff & Eidur Gudjohnson.Dan 1 loan player, Kakuta.Namun Kakuta sah tak boleh perform pagi selasa nanti pasal die hanya player berstatuskan pinjaman dari CFC.

Selepas El-nino & Luiz masuk, rasenya formasi akan jadi cmni kot :

(4-4-)
Cech
Ivan - JT - Luiz - A.Cole
Lampard - Essien - Mikel/Ramires - Malouda
Drogba - Torres

Tapi kalau gune  (4-3-3)
Cech
-Ivan - JT - Luiz - A.Cole
Essien - Mikel/Ramires - Lampard
Anelka - Torres - Drogba

Ape2pun xkesahlah gune formasi 4-3-3 ke atau 4-4-2, yang penting taktikal tu berkesan.Last week punya formasi 4-3-2-1 memang hampehlah.Seelok-eloknya di bahagian line-up, Luiz & JT feat bersama.Ivan main right back balik.Bahagian tengah aku tetap prefer Ramires sebab die dah improve, dari bagi Mikel yang tiada function ape2 kat atas padang.Hah cume kat bahagian serangan maybe panik skit.Kalau gune 4-3-3, Nik xde masalah main posisi belah kanan, cume Didi tu bleh ke x main di posisi kiri sedangkan el-nino sewajarnya berada di posisi tengah serangan.Tu kalau gune 4-3-3 tapi kalau gune 4-4-2, pastinya Nik/Didi akan berganding dengan el-nino.Just focus on the game, insyaallah kite akan menang.KTBFFH (keep the blues flag flying high.)

 Wait 1st starter from Luiz & 1st goal el-nino for The Blues

Offer untuk Fellaini

Posted by KampungChelsea On Saturday, February 12, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
After dapatkan Luiz, tak sangka CFC masih lagi berminat membuat bid player yang berambut ala2 afro gitu.Mamat hairstyle yang aku maksudkan tu ialah Marouane Fellaini.

Serius beb, memang tak tipu.Kem kite memang sdg membuat perancangan untuk mendapatkan player yang mempunyai ketinggian yang mencecah 194cm itu.Wow,bapak tinggi bai.!

Rambut yang sama, kulit warnapun serupa, sama2 tinggi.Kasi reunion dengan Luizpun gempak gak, kan ? At least kite bleh lihat 2 mamat afro perform dalam 1 team.Tak ke masyuk gitu ? CFC akan jadi skuad stylo lah nanti,kehkehkeh.

Secara jujurnya, aku suka dengan Fellaini.Die bermain di posisi midfielder defensive dengan baik.Fellaini jenis player yang serba-boleh.Umurpun masih muda, 23 tahun.Die boleh defensive dengan bagus & tak lupe juga bleh score gol.Nak harapkan Mikel, shooting ke laut, passingpun berterabur.

Wlpn Everton sekeras-kerasnya tidak mahu menjual aset penting mereka itu, tp bagi aku jika CFC sanggup keluar duit melebihi 10 juta pound, rasanya esok lusa kite dah dapat sign dengan mudah je Fellaini tu.

Soalan eksklusif : Selain daripada Fellaini,Luiz & Rafael, sape lagi player EPL yg skrg ni berambut afro cam diorg tu ? hehe jawab jangan xjawab...

Official : Ivanovic kekal di CFC sehingga 2016

Posted by KampungChelsea On Friday, February 11, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ivanovic baru sahaja telah sign kontrak baru dengan CFC.Kontrak tersebut akan mengekalkannya di Stamford Bridge sehingga 2016.Good decision from Ivan.KTBFH.!

Minggu International Friendly...

Posted by KampungChelsea On Thursday, February 10, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
EPL, epl jugak...Game internationalpun kena layan gak...

Minggu ni memang mantap match international friendly.France vs Brazil, Denmark vs England, Germany vs Italy & Portugal vs Argentina.Pagi tadi aku hanya sempat layan game Denmark lawan England dengan France vs Brazil.Astropun hanya sekadar mampu memberikan live channel utk 2 match tu sahaja.

Yang menariknya ialah ia membabitkan player kem kite.Paling istimewa ialah debut captain untuk Abang Lampard dalam game menentang denmark.Cederanya r.ferdinand & stevie G memberikan peluang untuk Lampard memegang status ban kapten three lions.Match berkesudahan denmark 1 england 2.Walapun main xfull 90 minit, kire lampard banggalah diberi tanggungjawab besar dalam match ini walaupun sekadar menjadi part-time skipper england sahaja.After die dikeluarkan, ban kapten diberikan pula kepada Ash.Ops tidak lupe juga nak bagitahu, Ash baru sahaja telah dinobatkan sebagai player terbaik england 2010.Bukan sahaja terbaik di England tapi juga di eropah serta dunia.Best left back in the world, he's Ash.!

Debut Luiz minggu lepas menentang liverpool cukup menggersangkan kite sebenarnya.Dan minggu ini dia beraksi untuk match international friendly plak menentang France.Walaupun tewas 1-0, namun aku lihat perfomance dia masih lagi positif.Membuat block serta marking bagus dr attacking pihak lawan, sewajarnya Luiz perlu dijadikan 1st starter untuk game CFC selepas ini.Sempat juga tengok die berebut bola dengan Abang Flo yang mewakili kem France di Stade de France in Saint Denis.

Keputusan penuh Internationaleleh friendly match yang berlangsung semalam & pagi tadi (membabitkan player kem kite)

Ivory Coast 1 Mali 0 (Didi & Kalou)
Croatia 4 Czech Republic (Cech)
Israel 0 Serbia 2 (Ivanovic)
Nigeria 2 Sierra Leone (Mikel)
Denmark 1 England 2 (JT,Lampard & Ash)
Argentina 2 Portugal 1 (Ferreira & Bosingwa)
France 1 Brazil 0 (Flo & Luiz)
Spain 1 Colombia 0 (El-nino)

Terbaik hanya dari CFC.!

P/S : Tak lupe juga, ucapan tahniah kepada skuad bola sepak negara kite yang telah menang 2-0 ke atas Hong Kong di Stadium Shah Alam semalam, juga dalam siri perlawanan persahabatan.Malaysia boleh.!

Super-sub Luiz

Posted by KampungChelsea On Wednesday, February 09, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jangan fokus kepada el-nino sahaja, Luizpun ade keistimewaan yang tersendiri.

Dibeli dengan tag harga sebanyak 21.4 juta pound, rasenyer Luiz akan menjadi pemangkin utama kepada bahagian defend CFC pada masa akan datang nanti.

Walaupun kem kite tewas kepada Liverpool, namun debut Luiz sangat special & bagus.Aku xbet yang 1st gamenya dengan CFC die akan perform baik tapi sebaliknya ia berbeza.Kemasukan Luiz sebagai sub ternyata memberikan petanda yang positif di bahagian defensive CFC.Bermain hanya sub dengan menggantikan Bosingwa namun after die masuk je, memang ade perbezaan melalui tempo game.Midfield ade space n defensivepun nampak control skit.Luiz jenis player yg serba-boleh n tenang je die control & handle ball.Tu baru first game bai.Fuh, super-sub from Luiz.

Harap lepas ni CA akan kerap mainkan die sebagai 1st starter plak.Sebab bile dah bgus main sub, so xkan nak bagi die main sub lagi,kan ?.Kasi feat dengan JT & Ivan main right balik, rasenyer kubu defends kite akan stabil balik.Bosingwa xde improvement, so mmg kena letak die kat bench sprt Ferreira.

Fokus kepada taktikal & not beautiful football

Posted by KampungChelsea On Monday, February 07, 2011 21 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tak dinafikan lagi memang btul Liverpool main taktikal negative football, sampai letak 5 defends + midfieldpun turut naik defensive, ape kejadahnya tu.Striker plak sorang, memang sah diorg mahu main defensive.Tapi secara jujurnya game semalam seadil-adilnya adalah draw.Mereka bermain bertahan, kite bermain menyerang.Mereka banyak bertahan kerana hanya itu sahaja cara yang mereka ada untuk beat kite namun kite xgune negative tactical sprt mereka itu, team yang bertaraf tinggi perlu menunjukkan perfomance real football & not use typical coward cmtu utk menang.That why musim ni mereka menang dengan kite 2 kali tapi bab2 trofi, mereka jauh sama sekali ketinggalan dari kite.Serang2 tak menjadi pasal mereka main berkampung kat net sendiri, so kalau gune cara cmtu, sampai 24 jampun memang xkan score, apetah lagi nak melepasi benteng diorg.Bukan lawan 1 by 1, tapi lawan 1 by 5.Cmner bleh tahan bai.Tu pasal dah lebih 1 dekad xmenang epl,pasal asyik gune taktikal pelik je, sampai bile org nak respek.Diorg luck dapat gol pasal counter attack diorg menjadi.Bayangkan kalau bertahan lama gile, tetibe pap,pap,pap diorg dapat gol, gol yg entah datang dari mane, that is luck.Fair result is draw & not lose.Itu kate dari aku, el-nino & juga boss kite, CA.We give a game but they use taktikal xde telor, so menanglah dengan taktikal xde telor tu.

Malas nak ulas panjang mengenai taktikal Kenny Dalglish.Taktikal kitepun memang ade something wrong.Aku xnak juga cite nape el-nino off-form n xscore semalam.Baru debut game, cmner nak score.Lawan plak ex-club, pressure memang menghala kat die.Bile dah ade pressure, memang peluang nak score 50%-50%.Aku xkesah, sebab baru debut game.Xleh nak judge perfomance diorg hanya dengan 1 game.Untuk game lepas ni,blehlah kasi komen riuh sekampungpun.Kalau die score, ape kate korang plak ? mesti cakap berbaloi plak, ingat aku xtahu konon,cheit.

Yang aku nak diskus kat sini ialah masalah formasi team kite skrg.Sebelum game memang aku rase CA & team kite yakin serta ade yg over-confident dapat beat diorg.Tengok ajelah formasi 4-3-2-1.Formasi ni memang berbeza dr yg sebelumnya.Maksud aku biasa kite gune 4-3-3, n lawan liverpool, tetibe gune 4-3-2-1, memandangkan el-nino baru join kem kite lantas CA mengubah corak formasi asal.Setahu aku formasi 4-3-2-1 antara formasi yg jarang digunakan oleh CA sebenarnya & ia agak complicated dalam membuat serangan aggresif..Maybe sebab lawan team liverpool, die mahu lihat impak serta implikasi selepas menggunakan formasi itu namun hasilnya amat teruk & tidak menjadi sekali.Lebih2 lagi dengan pihak lawan menggunakan taktikal xmasuk akal, memang sure xmenjadi formasi tu.Kembali kepada formasi asal balik 4-3-3, itulah yang sewajarnya untuk kite skrg.

Semalam bleh digambarkan dari keeper hingga striker semua hancur.Sampai Cech dengan Ivanpun ade skit konflik..Midfield hancuss pasal mikel yg handle.Adakah Ramires betul2 injured ? Sure aku bengang kalau die xinjured, asal xleh nak amik posisi Mikel yang tiada function tu.Ramires dah improve.Harap lepas ni CA dapat bukak mata & minda seluas-luasnya mengenai perkara ni.Lawan everton hari tu, kalau xde die, masak kena 2/3 bijik dengan geng2r everton.Didi, Nik lesu tak leh buat ape2.Hmmm, yang bagus hanya super-sub dari Luiz.Luiz masuk terus nampak lain.Defensive control skit, midfield ade space.Kalau tahu jadi cmtu, patutnya letak die je jadi 1st starter dr awal2 lagi.El-nino plak tak sprt yg aku terang dalam preview match sblum ni, utk debut game, die xleh main 1st eleven.Tahulah beli sampai 50 juta, tapi game semalam high pressure, lawan plak ex-club, n guess what ? segala shoot n movement die kena block dengan Carragher,Skrtel.Sblum mula game aku dah prefer, patut Kalou/Flo yg isi di bahagian serangan, n 10/15 minit game nak habis, baru lah bleh masukkan el-nino slow2.Inilah yang terjadi bile taktikal disisihkan dari motif permainan.

Lawan team2 seperti liverpool, MU,everton,spurs.. taktikal kena jadi sandaran utama.CA maybe ambil sambil-lewa je dengan benda ni pasal lebih suke menerapkan unsur2 permainan cantik dari taktikal.Nak main beautiful football kena tgk team jgk.Kalau team cam sunderland, bolton, blackpool, west brom blehlah main camtu tapi kalau lawan team2 yg sukar dijangka n berexperience tinggi, kena 100% fokus kepada taktikal.Kalau lawan liverpoolpun xlepas, cmner nak menang dengan team genius seperti Barcelona plak.Akhir kata, taktikal perlu dijadikan sandaran utama selepas ini untuk CFC.Plez take note this.Gunalah formasi dari Jose Mourinho.Udah2lah dengan beautiful football, aku dah jelik dah.Semalam jangan kate nak main cantik, nak shootpun susah.Sampai Nikpun try wat shooting dari jarak jauh.Didi xsempat buat sebarang shoot pasal banyak lalang kat kawasan tu.


P/S : Soal 2 penalti yang dinafikan oleh ref & linseman, aku malas nak komen byk.Game dah tamat, cite banyak benda nipun xde gune.Tapi kepada pihak berkenaan, kalau tak pandai nak judge sesuatu keputusan, baik xpayah jadi ref.Aku rase kalau Sian Massey yang jadi ref, maybe die bleh adili game 10 x ganda lebih baik dari Andre Marriner semalam.Dah terang2 ade 1 fault yg wajib kite dapat penalty kick tapi Andre Marriner seolah-olah tidak mahu memberi sebarang drama di babak akhir perlawanan.Player buat salah atas padang kena hukuman tapi kalau ref buat keputusan salah kat atas padang, xde plak sbrg hukuman.Football is not fair with this style, seriously.!

Sketsa Mingguan

Posted by KampungChelsea On Monday, February 07, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cech : Asal ko gelabah sangat ni, Ivan ?

Ivanovic : Tak gelabah bro, cume gua heran nape fans lalang kecoh sangat menang dengan kite.Komen bukan main bersungguh, entah2 main bola pandai ke tidak.Gua bet kaki bangku je pengomen2 emo tu.

El-nino : Gua pening, gua pening.Bukan pening pasal xscore tapi pening psal baru first game debut gua utk chelsea, lu olang semua dah berani judge berbaloi ke x transfer 50 millions gua tu.Gua punya debut game kat fool dulupun gua xscore jugak, asal nak bising ? ku xfaham betuilah.

JT : Lu nak bagi ke x ? Bukan bagi penampar tapi bagi penaltilah.1st kena tangan Lucas, 2nd johnson clearyly rempuh ivanovic.Lu faham ke x apa itu maksud penalty kick ?

Andre Marriner : Tahu tapi Aku saje2 buat xnampak, saje nak bikin ko hangin Terry.Sian kat Liverpool.Kalau xbagi menang, takot next season turun divisyen bawahan liga plak.

Linsewoman botak (maybe Ovrebo?) : Saya pompuan, saya xtahu-menahu pasal ni.Kalau tanya bab2 memasak, saya  tahulah.

Torres masih "sayang" Liverpool

Posted by KampungChelsea On Monday, February 07, 2011 15 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Aku pelik dengan respons dr fans lalang mengenai perfomance el-nino semalam.

Torres baru 1st game dengan Chelsea, baru je buat debut, tp anda semua dah mengomen banyak.Cakap die "lembablah, slowlah, shoot entah ke mana hala, xberbaloi sungguh beli sampai 50 juta, ade org lain lebih bagus dr dielah."

Come on bro, baru 1st game xkan nak tgk die perform power dah kot.Baru buat debut,xkan nak score dah kot.Dulu mase first time die join liverpool, mane die score lagi n perfomance diepun still slow.1/2 bulan baru die kembali berbisa balik.Nak konsistenkan prestasi terbaik, kena take time jgak, bukan pakat hembus je.Jangan nak persoal serta nak pertikaikan berbaloi atau tidak el-nino ke chelsea, baru game pertama, nape nak menggalas harapan tinggi kat beliau ? respeklah skit.

Luis Suarez dah score 1st debutpun pasal org xbagi die pressure sangat.Pastu tengok teamlah  plak.Setakat lawan Stoke, Terrypun bleh score, ni apetah lagi el-nino.Kalau Suarez peform semalampun, belum tentu dapat score gol.Ingat CFC kelab cam Stoke ke, mudah2 nak score.Gol Meireless tu berpunca dari nice pass gerrard sebab kalau nak harapkan Maxi Rodriguez, tendang depan golpun xmasuk lagi.Chelsea plak apetah susah nak score, lebih2 lagi  player2 Liverpool semuanya main berkampung kat net sendiri.Sampai Gerrard naik jadi defensive, ape keheynye yo...

P/S : Ape2pun aku sedar taktikal CApun lemah jgk.Gune formasi 4-3-2-1 yang jarang sgt die gune musim ni, nak tgk perubahan cmner kat tempo game CFC, rupernya tidak menjadi.Kire lepas ni, macam biase kena gune balik formasi 4-3-3.El-nino bleh main attacking winger belah kanan, Didi jadi striker tengah.El-nino main sambil lewa je, nampak sangat die masih "sayang"kan liverpool.Kalau xsayang, xkan Reina makan angin je semalam pastu 1st shoot die berterbangan jauh ke awan pilu.

David N'gog : "Bestlah el-nino...Napelah Chelsea xbeli aku sekali...Menang dgn diorgpun xde gune kalau aku asyik duk kat bench je."

Negative football from fool

Posted by KampungChelsea On Monday, February 07, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Macam biasa, bukan nak playsafe tapi kalau kalah, gua x kesah & ade aku kesah ?...

Mesti korang semua nak tahu alasan Chelsea kalah hari ini kepada liverfool.Ok jom aku bagitahu.

1) Liverpool main negative football.Diorg datang hanya untuk draw.Dari start game korang boleh lihat, setiap kali chelsea buat serangan, semua player liverpool naik atas defends, cmner nak score bai ? Sampai Gerrard pun jadi defend, apa jadahnya tu ? Meletakkan formasi 4-5-1, sememangnya tujuan mereka adalah bermain negative football.Mane bleh nak tembusi kalau sampai 5/6 defends kat net, habis akal player kite.Sampai Nik, Didi & Lampard hanya bleh buat shooting mengenangkan taktik dari Kenny Dalglish.Taktik tersebut sama sahaja seperti yang dilakukan oleh mancity ketika menentang arsenal di Emirates Stadium tahun lepas.Menang & dapat 1 gol sebab luck & 1 gol dari Meireles itu hasil daripada kecuaian defends Chelsea.Kalau xdapat gol itu, maka liverpool macam biasa akan meneruskan rentak negative game play kat atas padang.

2) Blind-reff.Chelsea patut dapat at least 2 penalty dalam match ini.No doubt about it.Jujur aku cakap ref, Andre Marriner mahukan scorline 1-0 berkekalan hingga tamat.No penalty appeal wlpn aku rase die maybe nampak scene itu.Oklah mari aku terangkan, first wajib dapat penalty after clearly handball Lucas kat kotak penalti.Ref & Linceman sudah pasti nampak scene itu kerana tugas mereka memang akan mengawasi game play pemain & juga di mana bola berada.Second, Ivanovic clearly fall.Terang2 glen johnson rempuh ivanovic tu tapi macam biasa scene Ovrebo 2/3 tahun lepas kembali lagi.Tengok game newcastle lawan arsenal semalam ? newcastle dapat penalti kedua after barton dijatuhkan.Scene itu lebih kurang sama je dengan scene Ivanovic tadi.Tapi ref...Blind ref judgment...

Debut untuk el-nino malam ni cantik.Aku tak sangka die main 1st starter.Tapi yang aku heran, wlpn beli sampai 50 juta,xkan bola asyik nak pass kat die je ? Macam nak harapkan die sorg je yg score.Bagi pressure sgt tu pasal xmenjadi.Lawan plak dengan geng2 negative football, so hasilnya akan dapat happy ending cam MU jugaklah.Bayangkan player2 kite tengah on-form skrg ni tapi disebabkan taktik dari liverpool itu, hancur segalanya yang dirancangkan ketika training.

Akhir sekali, kesimpulannya excuse yang dapat dibuat di sini ialah liverpool not play a good football.Yelah, defensive 99%.Kalau Wenger tengokpun, tentu die bengang, so apetah lagi CA kite.Kedua sebab keputusan ref yang tidak professional.1 handball & 1 cleary jatuh kat kotak penalty tapi still wat blind cmtu je.Ke memang nak suruh player chelsea kena tackle sampai tercabut kaki dulu baru nak bleh 1 penalty ? poor referee judgment.

Ape2pun title race masih lagi terbuka.Kalah tapi peluang masih ade & aku redha dengan kekalahan ini.Kepada Liverpool, jangan bergembira sangat.Beat Chelsea 2 kali musim ni masih tidak memberi kejayaan liga juga buat anda.I wish gud luck jelah, all the best for top 5/6.Top 4 masih digenggaman CFC.

KTBF.

Preview : Torres vs Liverfool

Posted by KampungChelsea On Sunday, February 06, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Jika anda rasa gembira tepuk tangan,
Jika anda rasa unbeaten anda sudah hilang, scorelah gune tangan...

Suspens betul gua tgk match EPL minggu ini.Rase macam tengok filem seram je,eish..Yang thriller kite kasi kat match newcastle dengan arsenal lah beb.Mau tak terkincit perut aku, dari mendahului 4-0 terus jadi 4-4.Inikah yang dipanggil mentaliti juara ? Lupakan yang lain.Tu yang thriller, tp yg happy ending plak pastinya wolves dengan manyoo.Tak sia2 gua menatap mata sampai kul 3 pagi lebih tengok budak2 tercorot liga hancurkan rekod unbeaten budak2 top of the flop,kehkehkeh.Ape2puuun, kalah tapi masih top of the league, sudah pastu itu excuse fans setan merah skrg ni, ingat gua xtahu konon, cheit.!

Ahhh xde maknyernya celebrate kelooseran manyoo & sengal kalau Chelsea belum lagi mengayamkan budak2 fool malam ini.Semangat ore kelate, "Gomo kelate gomo" , kali ini semangat Chelsea plak "Ayamkan liverpool ayamkan liverpool."


Oklah menjelang hari raya...ops menjelang menentang team Joe Cole malam ni, aku yakin fans chelsea tidak akan mencemuh joey seperti mana yang dilakukan oleh fans the kop ke atas el-nino skrg ni.JT udah berpesan jangan dihina kepada ex-player yang telah banyak menabur jasa & bakti kepada CFC sebelum ni.Ingat CFC fans macam liverpool fans ka ? suka2 kutuk ex-player sampai bakar jersi player tu sendiri.Kite fans bermaruah, so keep itu up geng.Debut untuk el-nino malam ni memang special habis kerana menentang ex-club yang diwakili oleh segerombolan manusia yang bencikan beliau x kire fans atau player, memang sure "rusuhan" akan berlaku nanti.Sampaikan ade beberapa player liverpool yang udah berperangai seperti ayam liar mahu membuat tackle2 keras ke kaki striker baru kite tu.Aku heran, Gerrard & Reina xkomen ape2 n relakan pemergian el-nino tapi kenapa mereka plak yang emosi lebih2...adakah anda semua yang membayar serta menyuap makanan el-nino setiap hari ? ku xfaham betuilah...


Sempena match yang bakal berlangsung pada pukul 12 malam ni, persiapan skuad CFC dijangka tidak mengalami masalah.Masalah kecederaan tidak begitu parah sangat, jika nak dibandingkan dengan masalah harga ayam & minyak naik, he'eh.Kaki injured cam Zhirkov & Benayoun masih honeymoonkan diri di wad sakit & Alex berkemungkinan besar akan perform 2/3 minggu lagi.Aku xkesah kerana kite dah ada mamat afro as a back-up.Goalie kite kena sandarkan tugas seperti biasa kepada Cech, sebab kalau nk harapkan mamat tunrbull & hilario, maka ke lautan pasifiklah gawang net nanti.Di bahagian defends, JT & Ivan mantap berganding bersama-sama. Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing, itulah peribahasa yang menggambarkan situasi Ivan & JT.Right back Bosingwa take over & belah kanan sudah pasti Ash. Bosingwa - Ivan - JT - Ash

Aku pasti line-up malam ni still tak berubah, yakni CA akan gune formasi diamondnya 4-3-3 dengan bahagian serangan nik-didi-flo/kalou.Ape ? korang ingat el-nino main 1st starter ? Aku rase x kot.Utk debut game, biarlah die main sub, jangan bagi pressure sesangat.Sekarang nipun bahagian striker kite semua on-form termasuk cleaner kantin Chelsea...eh silap termasuk Kalou tu sendiri.

Kunci kemenangan terletak di bahagian midfield.Untuk match2 sebegini, midfield memang akan amik peranan.Abang Frankie versus Stevie G ? Itu mmg berlaku tiap2 tahun, xperlu kite ulas panjang lebar mengenai hal tu.Walaupun lawan liverpool yang tak sehot geng manyoo, aku tetap rasa bahagian midfield kite kena strong, mantap & bergaya untuk fight midfielder diorg especially yg tengah on-form cam Meireles.Main kat depan home supporter sendiri, kalau menang tanpa ade gaya, memang xmacholah bai.Jika formasi 4-3-3 yang akan digunakan nanti, aku bet Essien - Mikel - Lampard.Walaupun aku xsuke Mikel jadi 1st starter tapi nak wat cmner, tu pilihan bos kite,CA.Kalau aku jadi die, aku letak Ramires di 1st eleven & memainkannya di posisi midfielder defensif coz die ade improvement dalam 2/3 game terakhir.Mikel banyak buat fault.Untuk game dengan sunderland, die xde function sangat, passing ke laut & shooting lagi berserabut.

Jika kite menang, macam biasa 3 mata akan tercapai.Title race masih terbuka luas after arsenal & manunitd lose point semalam.Yelah, jika menang, kite just 3 mata di belakang Arsenal & 7 mata di belakang MU.City plak, aku xamik port sangat, sekelip mata je bleh amik top 3rd spot pasal kite ade 2 game in hand lbih dr diorg.Tu kalau menang, tapi kalau kite seri atau kalah, ade aku kesah ? KTBFH je.

Info terkini : Chelsea telah berjaya menjual melebihi 20k jersi torres 9 pd jam pertama pelancarannya dgn harga sekitar £50. Jauh mengatasi penjualan jersi beliau di anfield dulu. Jika CFC berjaya jual 1 juta helai dah balik modal £50j beli torres.Hah, dengar tu, beli mahal2, dapat balik modal jgk kat Roman.

5 player bakal dilelong ?

Posted by KampungChelsea On Saturday, February 05, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
El-nino sudah datang, begitu juga dengan Luiz.Memang hangat betul transfer CFC kali ini sampaikan penjualan jersi el-nino bagaikan goreng pisang panas, laku tak kire tempat & berjaya mengalahkan penjualan jersi Luis Suarez & Andy Carroll gitu.Fans kite memang ramai yang hepi gile dengan transfer el-nino ini.

Namun jangan hepi sangat, kerana CFC skrg ni sedang membuat plan untuk membubarkan skuad kite menjelang bermulanya musim baru yang akan datang nanti.Kenapa ? sebab Roman telahpun menghabiskan duit sebanyak 71.4 juta pound dengan membeli el-nino & luiz, so kewangan chelsea mungkin bertambah parah jika CFC tidak membuat sebarang back-up mengenai 2 pembelian itu.Bile membeli, sudah pasti akan adanya penjelasan hutang.So dengar2 cite, kem kite bakal menjual sekurang-kurangnya 5 pemain pada musim depan bagi menstabilkan balik kewangan transfer yang telah digunakan pada bulan ini.

Didi,Flo,Mikel,Bosingwa & Zhirkov.5 nama ini telahpun disenaraikan dalam status transfer yang perlu dijual pada musim depan.

Pastinya korang terkejut kerana Didi & Flo juga termasuk dalam list 5 player yang akan dilepaskan oleh CFC itu.Aku yakin ramai di antara kita yang kurang bersetuju dengan perkara ini coz ade player lain yang perform tidak bagus tp tidak plak disenaraikan.Contohnya Ferreira.Begitu juga dengan Benayoun yang kerap bebenor injured, sampai 1 musim gitu.Yang kaki injured cam Zhirkov tu perlu dikaji juga sebab kalau asyik injured je, memang akan menjejaskan kestabilan skuad kite nanti.

Tapi...bukan tapi sayang...tapi jangan risau, walaupun tersnarai dalam list bakal dijual musim depan, ia bergantung juga kepada perfomance player masing2.Jika perfomance bagus n ade peningkatan cam Ramires tu, maybe CFC tidak akan jual lah.Kalau still tiada perubahan, pefomance menurun je & tiada improvement, faham2 jelah erk.

Aku setuju dengan plan yang dibuat oleh CFC & Roman ini.Biasalah player masuk & player keluar.Jika prestasi tidak mampu memuaskan kehendak pihak pengurusan, kena ambil kira soal penjualan gak.Yang bagus kite kekalkan, yang hampeh, kite kena keluarkan.Itulah prosedur kelab bola sepak skrg ni & bukan CFC sahaja.Yang penting, ia dapat mengekalkan kestabilan dana owner & juga skuad.Berhutang tu tak pe, tapi jangan tak de duit plak nak membayarnya.Masaklah kite nanti...

Istimewanya Torres di mata Chelsea

Posted by KampungChelsea On Friday, February 04, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pembakaran jersi dari ex-supporter serta kutukan dari ex-team mates sendiri telah menunjukkan betapa tidak hormatnya mereka kepada el-nino yang suatu ketika bertungkus-lumus membantu mereka & menjadikan mereka sebagai kelab yang digeruni di eropah.Bakar jersi ? maki hamun ? kutuk mengutuk ? ini balasan yg el-nino dapat selepas ape yang die lakukan kepada kelabnya sebelum ni ? tidak wajar fans2 Liverpool membuat perkara sedemkian kepada el-nino.

Wahai fans2 king kenny , tahukan anda semua ?

 65 goal dari 102 penampilan el-nio sepanjang bersama the reds

Tunjang kejayaan the reds ketika kelab itu berjaya mengakhiri liga di kedudukan ke-dua pada season 2008/2009...

7 goal yang telah dihasilkan olehnya ketika menentang Chelsea.World record goal for against the best team.!

Bakar jersi ? caci maki ? So ini yang el-nino dapat selepas segala jasa yang dia taburkan untuk the reds sebelum ni.Bersikaplah seperti orang matang n professional wahai the kop fans sekalian.Contohilah sikap dari fans Chelsea.Ketika 2 bekas pemain terbaik kami meninggalkan CFC iaitu Robben & Joe Cole, tidak ada pula kami memaki hamun,mencaci maki mereka.Bakar jersi apetah lagi beb.Nak kate diorg pembelot/judas ? tidak sama sekali, itu bukan cara serta adab kelab kami.Kami hormati keputusan mereka.Lagipun Robben & Joe Cole stay di Chelsea lebih lama berbanding el-nino di anfield, tapi kami xdelah emosi berlebihan seperti yang anda semua buat.Jika mereka mahu meninggalkan kelab tersebut, kite kena redha & pasrah.Itu keputusan mereka.Ade sebablah kenapa el-nino meninggalkan ex-clubnya itu & menyertai CFC.Daripada berada lama di sesebuah tempat yang tidak pernah memberikan die kejayaan, so ape gune "hidup" lagi di sana, kan ? Cube hormati keputusannya.Parodi bola sepak, jangan emosi lebih2 bro.

Sepanjang 3 musim bersama Liverpool, el-nino tidak pernah merasai sebarang trofi/piala mahupun kejayaan.So this is the most factor why he left them & join Chelsea.No doubt about it.

Setuju dengan ape yang diungkapkan oleh Javier Mascherano kat bawah ni :
"I was not surprised about what happened with Fernando.

"When I left Liverpool, it looked as if I had killed someone.

"It is sad that the press and the club try to convince people that it is all the player's fault when the reality is that Liverpool didn't show the interest in keeping us in the club.

"I spoke with Fernando and I said to him that he doesn't have to be worried because he did his best for the club." ( Mascherano : ex-player liverpool 2007-2010 )


Rafa yang membawa el-nino ke Anfield & kalau tidak kerana Rafa, jangan haraplah el-nino mahu join kelab anda itu.Selurus bendul Roy Hodgson yang anda semua caci maki tu, die masih mahu el-nino stay di kelab itu.Tapi Kenny Dalglish ? biarkan luncai terjun dengan labu2nya,biarkan....
Jika kelab tidak berminat untuk menyimpannya dengan lebih lama, so why is he still needs to be there again.Torres begitu special buat Chelsea.Tak heranlah sampai 50 juta pound Roman habiskan duitnya untuk membelinya.Sebab kite tahu kualiti sebenar yang dimiliki oleh el-nino untuk kem kite.Berbelanja lebih untuk mantapkan lagi skuad, ape salahnya,kan ? Jika berbaloi, ia lebih bernilai dari 50 juta itu.Jika dulu kite ade Jose Mourinho sebagai the special one, so skrg ni el-nino is the special two for CFC.Hidup el-nino for Chelsea.!

P/S : Gerrard tak delah komen ape2, tapi anda semua lebih2 plak, sampai nak bakar jersi.Jika tidak kerana el-nino, jangan mimipilah team anda dapat beat Chelsea 2-0 di Anfield pada 7 November 2010 iaitu tahun lepas.Dan jika tidak kerana el-nino jg, berkemungkinan besar team anda akan terperosok lebih teruk dari kedudukan ke-7 liga yang  anda berada sekarang.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png