Eksklusif : Impian Torres untuk Chelsea

Posted by KampungChelsea On Sunday, January 30, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Kalau orang tu nak keluar dari sesuatu tempat, wat pe nak paksa die suruh stay lagi.Bagilah die kebebasan.Dia mahukan kejayaan setiap musim & bukan mahu bertakung dalam satu kelompok yang tidak memberikan sebarang hasil."


Itulah yang berlaku kepada bintang sensasi transfer news skrg ni, Fernando Torres.Torres atau nama panggillannya yang lain El-Nino sudah lama menyatakan hasrat untuk meninggalkan Liverpool.Sejak dari tahun lepas lagi, El-nino mahu keluar & berpindah ke satu tempat yang boleh memberikan die keselesaan & kejayaan.Every football player wants to taste success in the field of endeavor, so begitu juga dengan Torres.Player star tapi kelab x star mane.Ape gune kalau score gol banyak tapi standing kelab masih ditakuk lama.

Ikutlah prosedur pengurusan.Jika player mahu keluar, let him go.Give him freedom.He should get what he get now.(klik sini...)

Memang tak tipu coz memang benar Chelsea serius membuat bid untuk Torres.Bukan sekarang je, sejak dari dulu lagi Roman berminat untuk membeli bintang Sepanyol itu.Cume...cume macam biase Liverpool je yang rejek.Chelsea berminat, Torrespun suka tapi kelab tu je yang buat anai2.You get a new player now like Luis Suarez, so you must release Torres.

3 tawaran terkini dari Roman untuk dapatkan Torres :

1) 40 juta pound + Daniel Sturridge
- First bid kite mulakan dengan harga 40 juta pound.Tak cukup lagi, hah kasi free Sturridge untuk Liverpool.Tapi Liverpool still reject lagi.Atas alasan harga masih xberbaloi.

2) 50 juta pound + Anelka
-Second bid lagi nampak macho.Harga dah up, pastu yang xleh tahan, kasi Nik juga kat diorang.Yelah, kot2 was2 dgn Sturridge, hah kita kasi Nik plak.amacam ? tapi Liverpool still rejek lagi.Torres dah standy nak packing beg dah tu...

3) 100 juta pound + memang bangang tahap biol kalau rejek
- Pehhh, dahsyat gilelah...sampai 100 juta pound.Cantiklah Roman.Bleh kasi pecah world transfer cmni bai.Kalau CR7 dengan tag 80 juta ke Real, hah nah amik, Torres 100 juta pound.!

Ape guna Torres di Chelsea ?

Ade gune...ape gune ? ade gune...World class striker perform untuk world class club memang bergune ssgt.Torres striker terbaik.Die ade visi, ketajaman dalam bab2 penyudah.Memang sengal kalau sape cakap die striker mentah.Pedulikan pasal injured, musim ni die still available.Kes2 injured memang akan berlaku kat semua player, wat pe nak risau.Itu dah lumrah bola sepak.Tiada penyakit yang tiada ada ubat untuk menyembuhnya.Yang penting functionnya untuk Chelsea.

Dengan bahagian striker yang aku agak frust skit especially Nik.Yelah penyudah tak semantap dulu, dribbling bola makin slow, mendayu-dayu, umur makin tua, nampak memang menganggu game chelsea.Didi perlukan support dan nampak bahagian support kurang kreatif.Bleh nampak dalam game dgn everton semalam, Lampard & Essien kurang menjadi.Hanya Flo skit bagi impak tapi belum cecah tahap maksima.Nik, sorrylah.Nak lepas bentengpun susah.That why we need  a mercurial & outstanding striker like Torres.

Bayangkan kalau Torres join Chelsea.Walaweh, feat dengan Didi & main pass2 plak dengan Lampard.Perghhh, memang terbaik dari ladang lah beb.Tak perlu nak fight JT lagi,kan ? kehkehkeh..

Umur not bad lah 26 tahun.Still belum tua lagi.Kalau muda2, tapi perform hampeh tak de guna jugak.Last comment aku mengenai transfer Torres ni, bagi aku, no problems.Aku tak de masalah kalau die betul2 nak blah dari liverpool & join Chelsea.Sebelum ni aku ade cakap, kite perlukan player berkualiti untuk menang trofi yang berkualiti.Hanya 1 sahaja trofi yang belum kite menang iaitu trofi UCL.Dan jika Torres sah sertai Chelsea, peratusan untuk menang trofi itu aku jamin 99%.Just 1 % sahaja memerlukan kekuatan mental & tactical game.

By the way, join ke xjoin ke,aku xkesah.Kalau betul die nak join Chelsea, Alhamdulillah tapi kalau gagal, pasrah jelah.Tak kesahpun.Janji kite dah buat bid untuk someplayers utk transfer bulan ni, sama ada gagal bukan salah pihak pengurusan, tapi salah kelab luar yang menolak tawaran kite.Kecil tapak tangan, nyiru kami tadahkan...walaupun nampak cam possible, who cares tight ?

unhappy ? come on join us.U will get what u want.Duit ? duit xpenting, yang penting kejayaan bg sesebuah kelab itu untuk setiap musim.That will make you feel real happy in football.

P/S : dah dapat Suarez, so faham2 jelah...

From zero to hero - Ramires

Posted by KampungChelsea On Sunday, January 30, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mamat kecik Brazil yang sering dikutuk & dikritik oleh banyak pihak termasuk fans Chelsea sendiri akhirnya telah berjaya membuktikan kemampuan sebenarnya.Dalam game semalam, hanya 3 player yang terbaik, dan yang paling terbaik aku salute untuk Ramires.

Jika Cech dengan world class save, Kalou with his rescue goal & Ramires ape kurangnya.Die perform bagus & menguasai tempo permainan dengan cantik.Dia juga membuat set-up terbaik untuk Nik & Didi.Dengan semalam Essien & Lampard yang tiada function, namun die berjaya cover dengan baik kelemahan itu.Ramires bukan sahaja menjadi playmarker dengan set-up2 terbaik malah die juga membuat tackle penting serta menghalang serangan berbahaya dari player Everton.Kalau korang perasan, Saha hampir nak score gol, namun di-block cantik oleh die.

Kalau tak kerana tiang gol, sudah tentu kite sudah layak ke pusingan ke-5.Shooting dari Ramires hampir2 sahaja menggegar net lawan namun tiang menjadi penghalangnya ketika match tinggal berbaki lebih 5/6 minit.Terbaik dari Ramires.Harap die kekalkan serta improvekan lagi perfomancenya dari semasa ke semasa.Anda perform bagus anda akan dipuji, tapi jika anda perform teruk, macam biase anda akan kena dikutuk balik.Itu perkara biasa.So buatlah yang terbaik dalam setiap perlawanan.Coz setiap perlawanan selepas ini akan menentukan masa depan anda di Chelsea & juga kejuaraan kepada kelab.

Sape yang miss game semalam, bleh tengok video highlightsnya kat bawah ni, enjoy ! :


Terpaksa "Replay" balik di Stamford Bridge

Posted by KampungChelsea On Saturday, January 29, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seperti yang dijangka, match berkesudahan seri & terpaksa bermain balik di SB untuk melayakkan diri di pusingan ke-5.Sebelum game bermula, memang aku tak sure yang kite akan menang sebenarnya.Everton lebih byk bagi efek serangan aggresif dalam game ini.Kite hanya mampu sekadar mencuri 1 gol penyelamat hasil daripada counter attack.Memang ngam2 player everton bagi kat bahagian defends kite sampaikan JT & Ivan asyik buat bad clear je.Match sebenar terpaksa ditentukan semula.Kire kena "timbal-balik" kat SB untuk menentukan sape yang layak ke round seterusnya.

Kite memang luck.Luck untuk seri.Tak layak untuk menang pasal Everton memang perform terbaik.Pastinya diorg frust pasal kena main "replay" balik sedangkan diorg dah main sepenuh tenaga untuk menang.Berdebar, sakit mata & pening tengok kelemahan di bahagian defends kite.Gol pertama dari Saha itu memang konfem salah defends.Aku heran ape yang JT buat sampai Saha dengan selambanya membuat header cantik dan menewaskan Cech yang kebal gile dalam game ni.Poor marking by JT, very poor.Akupun naik heran dengan perfomance JT.Marking lemah, passing ke laut, ape daa.Kena ingat bai, Saha antara player yang always gagalkan misi kemenangan kite especially last season tapi defends kite sambil-lewa je buat marking serangan dari team Everton.Last season score, this season score jugak.Itulah Saha.Kite tak kaji betul2 dalam menghalang percubaan dari player berambut snek twisties itu.

Mujur ade Kalou.Kalau tak de die, memang sah kite tersingkir.Plans dibuat oleh CA menjadi dikala kite ketinggalan 1-0 ketika match berbaki tinggal 10/15 minit sahaja lagi nak habis.Kalou memang on-form kalau perform sebagai super-sub dan aku harap match selepas ni macam biase, die kena main super-sub.Nak tgk die score, tengoklah time die main sub.

Kredit juga untuk Ramires & Cech.Ramires main bagus & membuat block penting dalam match ini.Begitu juga dengan Cech.Flo terbaik di 1st half cume second half slow skit n ditukarkan dengan hero kite, Kalou.Didi asyik kena alert je dengan defend2 Everton sampai nak buat satu shootingpun xsempat.Lampard xtahulah nak komen ape.Shootpun tidak, passingpun xmengena, maybe sebab baru sembuh dari injured, ia menggangu skit kosentrasi game playnya.

Better draw than lose.Draw masih ade replay game tapi kalau kalah,jawabnya tersingkirlah beb.Kire okeylah seri pasal pihak lawan gile kuat sial.MU & Arsenal beruntung pasal diundi menentang team xpower mane.Southampton ? Huddesfield ? ape itu ? sejenis mamalia ke ? Tarikh timbal balik game kite dengan Everton aku xtahu lagi.Tunggu jelah pengumuman dari Pihak FA nanti mengenai perkara ini.Anyway, terbaik dari Chelsea, KTBFH.

Preview Piala FA : Meninggalkan jejak di Goodison Park

Posted by KampungChelsea On Friday, January 28, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
3 game 3 menang, 3 game dengan 13 gol.Itulah yang berlaku kepada Chelsea.Detik2 kebangkitan sudah menjelma, cume nak pastikan ia konsisten atau tidak kita masih tidak mengetahuinya.Last away game dengan Bolton minggu lepas sudah cukup meyakinkan kepada fans yang Chelsea sudah kembali ke pangkal jalan.

Malam ini tirai Piala FA utk round ke-4 kembali dibuka selepas kemaraan bergaya di pusingan ke-3 menerusi kemenangan besar 7-0 ke atas Ipswich bulan lepas cukup menggambarkan status juara bertahan akan kembali stay back on track lagi untuk Chelsea musim ini.Yang menyukarkan skit laluan round kali ini ialah berdepan dengan team rival yang memang tak asing lagi iaitu Everton.Lebih memeritkan , venue game di Goodison Park.Salah satu venue badi yang always menggagalkan misi kemenangan kite especially last season.

Buat kali pertama, round ke-4 cabaran agak susah skit apabila kite diundi untuk bertemu dengan salah sebuah team yang kuat.Sape yang terkena badi, memang ketar lutut untuk game kali ini.JT sendiri mengaku bahawa Everton sebuah pasukan yang sukar untuk ditewaskan.Mereka team kuat tapi tidak konsisten.Kejap naik kejap turun perfomance.Namun bile lawan team yang lebih hebat dari mereka iaitu Chelsea, mereka akan kembali mempamerkan aksi sebenar & memperolehi result yang bagus.Harap benda tu tak akan berlaku nanti.

Persiapan skuad tak de masalah.Berita baiknya ialah Lampard & Alex sudah kembali pulih dari kecederaan, cume belum pasti diturun atau tidak untuk game nanti.Dengan transfer news David Luiz yang kadang2 sangat memeningkan kepala aku.Yelah, news terbaru melaporkan Luiz sah tiba di London hari isnin nanti bagi mengesahkan die sbg player baru Chelsea.Di situ ade skit kemusykilan.Sebelum ni pihak Benfica ade cakap, mereka menolak tawaran Chelsea tapi kali ini dah bagi chance balik.Memang buat kepala aku naik pusing lg bile bercite mengenai mamat afro tu.Pasal youngster dah completed.Loan mereka semua dahpun selesai dengan Kakuta ke Fulham, Van Aanholt ke Leiceister, dan kite pastinya mahukan muka baru sebelum transfer bulan ni ditutup.

Oklah xnak cakap banyak lagi, so kat bawah ni line-up kemungkinan vs Everton :


Possible starting XI: Cech; Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole; Ramires, Mikel, Essien; Kalou, Drogba, Malouda.


Ketiadaan Pienaar yang sudah ke kelab Spurs, Yakubu loan ke Leicester & Cahill berjuang di kancah Final Piala Asia diharapkan dapat merencatkan perfomance Everton malam ni coz biasanya 3 player tulah yang selalu buat defends kite sakit kepala.Ape2pun jangan risau skuad kite akan memberikan game terbaik nanti.Wlpn terpaksa berdepan ribuan penyokong mereka yang memang famous dlm bab2 membuat kacau-bilau team luar neh.Macam biase kite kena still kekalkan kekuatan mental & guna advantage peluang yang ada nanti.KTBF. 

Unofficial : David Luiz sah tak jadi ke Chelsea

Posted by KampungChelsea On Thursday, January 27, 2011 22 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bluek.! Gua tak jadi ke Chelsea, ape emo2 ?

Bagi aku mmg dah rasmi, si Luiz tu batal nak ke Chelsea.Atas sebab ape, korang klik sini.Ape2 hal, ade gua kesah ke mamat afro ni tak ke Chelsea, skitpun tak kesah.Ibaratkan pijak semut tak mati, ni apetah lagi pijak gajah. Kite dah ade Ivan,JT,Alex, ape hal lu Luiz.!

 Hak ela.! Jangan kecoh2, pijak gajah xmati, gua kan ade, Chelsea.Lu olang semua bleh dapatkan gua kat St James Park,.Lebih murah dari Luiz tu, ape hal.!

Official : Bruma & Van Aanholt di-loan

Posted by KampungChelsea On Wednesday, January 26, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Eish, tak sangka makin lama makin banyak kelab luar berminat nak pinjam youngster kite.Tahulah sekarang ni proses perkembangan bakat muda sekolah akademik chelsea dah maju ke hadapan dengan lebih gah,kehkehkeh...

Yang terkini, secara rasminya duo youngster berbakat kite, Kakuta & Van Aanholt akhirnya telah bersetuju untuk dipinjamkan ke kelab2 yang berkenaan.Kakuta ke Fulham manakala Van Aanholt ke Leicester City.Mereka berdua akan kekal di sana sehingga akhir musim ini.

Anyway, aku wish gud luck & all the best lah utk mereka.Harap dapat improve serta kembangkan lagi bakat hebat diorg kat sane.Semoga lepas habis loan nanti hrp dapat join Chelsea balik & tunjukkan ape yg mereka dapat serta study kat sane tu nanti.Jangan pergi makan angin je, hasil tu kena ade gak.

2 dah kena loan, tp yg belah kanan sekali tu xperlulah di-loan..sebab die dah pro & bleh bawa fresh di bahagian midfield kite.Kalau loan & jual gak, memang nak cari pasallah CFC ni,kehkehkeh...

Galeri di Reebok Stadium & respons CA

Posted by KampungChelsea On Wednesday, January 26, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“We've turned the corner and are now playing with confidence.We played very well, with good attitude and concentration. We were defensively very good and offensively dangerous.


 "Like i said before, when you're able to move on from this moment you can be stronger."


 “We think we can close the gap by winning the two games against them(MU). The most important thing to come back is to use our power, strength and personality. We have to be confident this season will be good for us in the future.”


 "Didier Drogba played a fantastic match and scored a fantastic goal.It's not the only reason to be happy tonight. Obviously the power and personality of Didier is very important for this team – it's very important he's back fit and dangerous.”


P/S : Kalau korang perasan, sebelum game bermula, ade penghormatan khas dari player Chelsea untuk bekas legend kelab Bolton,  Nat Lofthouse yang telah meninggal dunia baru2 ni.

Kebangkitan sebenar dari juara bertahan

Posted by KampungChelsea On Tuesday, January 25, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sape cakap sekarang ni Chelsea masih x bangkit, sah die gile & sengal.Yelah, menang dengan team tengah meningkat naik sekarang ni, Bolton di rumah mereka dengan angka score 4 gol sudah membuktikan bahawa Chelsea memang benar2 bangkit.Tak bleh dinafikan lagi apabila perfomance kite tersangatlah cantik serta gol2 yang menarik yang dihasilkan oleh player kite di Reebok stadium sudah cukup untuk menutup mulut busuk para pengkritik.Ape yang penting, Chelsea back on track, no doubt about it.!


"Two goalies wouldn't have kept Chelsea out"

Ni bukan aku cakap, tapi statement ini diungkap sendiri oleh Owen Coyle.Hah, kalau ade dua goalkeeper diorangpun belum tentu dapat hentikan kekuasaan jaringan gol Chelsea.Sebelum game bermula, bukan main lagi sedap mengomen & konfiden dapat beat Chelsea.N guess what ? lepas kalah baru nak surrender dengan kehebatan Chelsea.Tu la, orang berlagak selalu rugi.Same je cam fans arsenal.

Pagi tadi antara perfomance terbaik yang ditunjukkan oleh Chelsea musim ni.Score 4 gol dengan persembahan yang paling berkualiti memang terbaik dari ladang bai.Yang tak leh tahan, start dari mula game, Bolton serang xhenti2 tapi last2 Chelsea juga score gol dengan selambe je.Dah dapat 2/3 bijik gol, still aggresif nak score lagi.Cayalah Chelsea.!

Gol pertama memang cantik.Didi memang pakar bab2 shooting jauh ni.30 ela ni memang makanan die je.Kemelesetan level confidence memang dah habis bile tengok die score gol jarak jauh tu.Didi sudah kembali.Kembali ke pangkal jalan untuk score gol.Gol keduapun agak mudah.Gol kedua dari Flo ni dah bleh bagi conclusion ssgt bahawa defend bolton terlalu cikai sampai Flo bleh buat main2 je nak shoot ke net tu, alahai.Nik meneruskan rentetan angka score gol Chelsea selepas menjaringkan gol ke-3.Memang so sweet bile score gol lawan ex-club.Namun tempo permainan die masih slow.Bawak bola masih mendayu-dayu,haha.Ape2pun paling special gol ke-4.Sape sangka budak kecil dari Brazil, Ramires sudah mula score gol.Gol penamat plak tu beb, memang terujalah.Yang penting dalam diarinya sudah tercatat sejarah 1st goalnya untuk kelab Chelsea.

Kate JT, Chelsea dah bangkit.Kate CA pun sama jgk cam JT, Chelsea sudah bangkit.Ape itu bangkit ? kuih bangkit ? Simple to say, kite sudah bangkit dari kemerosotan serta krisis yang berlaku sekitar 1/2 bulan yang lepas.Lebih nak suntik serta jentik semangat lagi, kite kembali ke landasan untuk meraih kejuaraan liga buat kali kedua dalam tempoh 2 musim berturut-turut.Pedulikan standing league MU, game EPL masih banyak.Kalau kita menang dengan mereka 2 game nanti, segalanya tidak mustahil untuk mendakap kembali trofi league.Tiada yang mustahil jika anda berada di kelab juara bertahan.Benda yang mustahil biasanya akan berlaku kepada kelab2 yang trophyless sahaja, terimalah hakikatnya.Bercakap besar selagi tak dapat trofi, masih menggambarkan kelab anda sama bodoh sahaja dengan fans bola sepak Indon & Ju-On.Sama juga macam kelab unbeatean.Still unbeatan tak bermakna kelab anda juara.Belajarlah dari juara berganda musim lepas, anda pasti dapat merasai kejuaraannya.Akhir kate, jangan bongkak selagi kelab anda masih tak cium at least 1 trofi, ingatlah pesanan ni.

4 gol terbaik.!

Posted by KampungChelsea On Tuesday, January 25, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Final Score : Bolton 0 Chelsea 4 
(Ramires - Yeay,yeay...aku score...yea,yea,aku score gol...)

1st goal : Sumpah, memang cantik.Gol paling cantik dalam match ini.Rase macam makan ayam golek panggang merempah je bile tgk 1st gol Didi.Shooting power dari jarak 30 ela menerjah jaring tersebut telah membuktikan bahawa Didi sudah menemui sentuhan berbisanya itu.He's back.Back to score again.

2nd goal : Punyalah kelam kabut defend Bolton sampai buat Abang Predator kite serabut je & terus score gol kedua Chelsea.Cam nak buat pass, Jaaskelainen & para defender Bolton tertipu dengan trick dari Flo itu,kehkeh.

3rd goal : Ape hal ? Wlpn lawan ex-club ingat Nik xnak score ka ? Hah, macam biase, Jaaskelainen tewas plak di kaki Nik.!

4th goal : Match istimewa untuk Adik Ramires.Selepas sebelum ni asyik bermain guli di atas padang, kini dia dah mula perform bagus.Bermula dari body strength The Bison yang membuat gerakan cantik serta passing kepada Ramires yang menendang kemas ke sebelah kiri net Bolton & bola sempat terkena tiang sebelum masuk ke jaring.His first goal for Chelsea club.Congrats Ramires.!

Preview : Lawatan ke Reebok Stadium

Posted by KampungChelsea On Monday, January 24, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kunjungan ke Reebok stadium malam ini ibaratkan pertembungan hidup & mati bagi kem Chelsea.Selepas MU & Arsenal gah dengan kemenangan bergaya mereka minggu ini, sudah pasti CA juga mahukan kemenangan manis Chelsea tercatat di Reebok Stadium.Suntikan semangat kembali menjelma selepas kemenangan 2-0 yang dikecapi oleh barisan kite minggu lalu menewaskan Blackburn.Kemenangan tersebut tersangatlah pentingnya bagi menghidupkan kembali sisa2 untuk bersaing dalam title league race.So menjelang menentang ex-club Nik, misi & harapan utama sudah pastinya mahu menggengam 3 mata mutlak.Bagi aku, Bolton tidak lagi digelar kelab cap ayam kerana melihatkan standing mereka setakat ini, berada dalam top 8 merupakan satu kedudukan yang agak diluar jangkaan bagi kelab seperti mereka.Jika korang perasan, tahun yang sudah, mereka hanya mampu meraih standing di 4/5 yang tercorot, namun musim ni musim yang baik untuk mereka.Di bawah pimpinan Owen Coyles, mereka kembali bernafas dalam lumpur.Tak hairanlah, Owen Coyle sudah bleh bercakap besar sebelum game bermula.Yelah, konfiden habis dapat beat kite pagi nanti.

Untuk game kul 3 nanti, terdapat 1 perkhabaran buruk yang bakal menimpa kepada kem Chelsea iaitu 2 tonggak utama, JT & Lampard mengalami kecederaan.Kedua-duanya masih was2 & tidak pasti diturunkan ke tidak walaupun JT dengar cite, mampu untuk cover kesakitan di bahagian belakang badannya itu sebelum game bermula.Lampard ? Kalau Lampard xmain, kita masih ade 1 option lain iaitu Josh McEachran.Itu option serta back-up terbaik andai kata Lampard xleh perform nanti.

By the way, kekalkan momentum & teruskan konsisten.Ibaratkan lagu Agnes Monica, teruskanlah..teruskanlah...Teruskanlah kemenangan.Hanya ini yang mampu membuka semula persaingan kejuaraan liga skr ni.Jangan over-confident, yang penting hanya berharap sahaja untuk game pagi nanti.Sudah pasti cabaran kali ini sangat tough.Biasanya kite selalu main bagus di tempat sendiri namun kali ini pentas sangat berbeza.Away in home.Masa inilah kita akan menunjukkan prestasi terbaik kite di kala mengenangkan saat2 pahit yang berlaku pada beberapa bulan yang lepas.Genggam bara api biar sampai jadi arang.KTBFH.!

Possible line-Up : Cech, Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, Essien, Ramires, Lampard/McEachran, Anelka, Drogba, Malouda.

The man to watch

Deco - The man to remember

Video : Sumpah kelakar.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, January 23, 2011 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Scene ini dirakam ketika berlangsungnya perlawanan di antara Chelsea menentang Arsenal dalam saingan FA Youth Cup dlm beberapa hari yang lepas.Moral of this video, wlpn anda seorang VIP mahupun selebriti, anda tetap perlu bayar & kena beli tiket jgk utk 1 tempat duduk, n kalau tak...anda sendiri faham2lah ye.Tak semua orang kenal kite,kehkehkeh.So first come first seat.

P/S : Nenek sengal tu xtahu ke CA kite tu manager Chelsea ? Haha, sian kat CA.

FA Youth Cup : Milan Lalkovic 2 Arsenal 1

Posted by KampungChelsea On Friday, January 21, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FA Youth Cup report : Kem muda Chelsea bawah 18 tahun memberi perkhabaran yang cukup baik dalam kempen FA Youth Cup musim ni apabila menewaskan Arsenal 2-1 dalam pertembungan London youth derby semalam.

2 jaringan penyelamat dari Milan Lalkovic sudah cukup untuk memalukan barisan kanak2 seni itu.Lebih menarik lagi, Josh McEachran juga turut serta beraksi dalam match ini.

Untuk cabaran yang seterusnya, aku wish gud luck & all the best.Harap tahun ni kite dapat kekalkan lagi trofi FA Youth Cup ini selepas last season kite jadi juara buat pertama kalinya dalam tempoh 49 tahun. "Abang borek adik rintik", skuad Chelsea memang terbaik dari ladang.Sama ada junior mahupun senior, sama sahaja.Dua2nya champions.Biaselah mana tak tumpah kuah kalau tak ke nasinya, kan ?

Untuk laporan penuh bagi game semalam, korang bleh klik sini

P/S : " Di mana ada kekalahan di situ ade LOL." Tagline ini tersangatlah sesuai bagi pihak yang kalah itu.Pesanan aku mudah je...jangan cakap bongkak & takabbur selagi team anda itu tidak dapat mencium at least 1 piala lagi setakat ni.Jangan berbangga dengan standing league sekarang jika ending season masih trophyless,sedarlah diri skit.Usahlah nak mempertikaikan keadaan Chelsea sekarang ni jika team anda masih di-tokok lama serta kebudak-budakkan & usahlah juga nak berdebat dengan fans Chelsea jika daya pemikiran anda masih belum matang.Fokus untuk ape yang cikgu anda akan ajar anda kat sekolah nanti.Tak de guna EMO bab2 bola, kalau bab2 agama anda buta & abaikan.

Lelaki England terakhir

Posted by KampungChelsea On Thursday, January 20, 2011 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Ashley Cole - The Last English Man standing in Europe

Tak faham ? tengok, sahajalah kat bawah ni,


Goalkeeper terbaik : Iker Casillas (Real Madrid)

Defender2 terbaik : Maicon (Inter), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Ashley Cole (Chelsea)

Midfielder2 terbaik : Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Xavi Hernandez (Barcelona), Wesley Sneijder (Inter) Andres Iniesta (Barcelona)

Striker2 terbaik : Lionel Messi (Barcelona), David Villa (Barcelona).

Coach terbaik : Jose Mourinho (Real Madrid)


Ini merupakan skuad pilihan UEFA bagi tahun 2010.Seramai 400 ribu pengundi yang telah mengundi serta memilih player2 tersebut sebagai skuad eropah terbaik 2010.Dalam list tersebut, korang boleh lihat Ashley Cole hanya satu2nya wakil dari negara England yang mengisi kekosongan di posisi left-back.

Walaupun Lampard,JT & Didi tak tersenarai, sekurang-kurangnya mereka boleh berbangga juga sebab ade 1 wakil dari kem Chelsea yang berada di kelompok terbaik eropah itu.

Persoalan hangat sekarang ni, mane Vidic ? Rooney ? mane Gerrard ? mane Fabregas ? kehkehkeh...

Official : Pienaar juga melepas

Posted by KampungChelsea On Wednesday, January 19, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Secara rasminya, Everton telahpun melepaskan winger mereka, Steven pienaar.Yang sakitnya, bukan ke Stamford Bridge tapi ke White Hart Lane.Spurs yang dapat, kite juga melepas.

Bagaikan peribahasa "melepaskan batuk di tangga".Komen aku kenapa kite gagal dapatkan Pienaar simple sahaja.First sebab kite tak pernah buat bid yang serius.Everton dah kasi lampu hijau, tp kite buat bid macam nak beli player budak sekolah sedangkan Pienaar merupakan player yang bagus.Kedua, sebab Pienaar rejek request gaji yang ditawarkan oleh kite.Boleh dikatakan kes yang agak sama dengan ape yang berlaku kepada Joe Cole musim lepas iaitu Pienaar mahukan gaji yang tinggi every week namun Chelsea terpaksa menolaknya.Last2 Pienaar terpaksalah memilih kelab Spurs yang dilanda ribut angin kencang itu.Ribut angin kencang ? maksud aku terpaksa bersaing ketat dengan winger2 Spurs yang semuanya top form sekarang ni.

Aku tak faham dengan prosedur Harry Redknapp sebenarnya.Die dah ade lebih 5 winger mantap, nape still nak tambah seorang lagi winger ? di situ ade kemusykilan yang sangat haram-jadahnya.Anyway aku tak kesahpun Pienaar nak ke Chelsea ke x, pasal skuad kita dah mantap dah beb.Kalau beli Pienaar, maybe kite terpaksa buang 1/2 player kite yang lain especially Kalou n Kakutapun maybe di-loankan.Skuad kite dah terbaik, cume yang perlu nak di-upgradekan ialah kreativiti serta idea penjanaan di bahagian tengah n serangan je.Selepas sahaja Ballack,Deco & Joe Cole blah, kite punya midfield kurang kreatif.Harapkan Malouda & Lampard je, yang lain macam hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong.

P/S : Kisah David Luizpun masih belum berakhir.Dengar cite, kite akan buat tawaran kali ke-3 untuk dapatkan mamat Luiz tu selepas tawaran pertama & kedua telah direjek oleh Benfica.

Lupakan Luiz, jom layan Pienaar

Posted by KampungChelsea On Monday, January 17, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sunyi sepi je transfer Chelsea kali ni.Kalau musim lepas & sebelumnya, nampak cam gempak lah skit.Ade yang mengaitkan beberapa player terbaik seperti Aguero, Sneijder, Kaka.Tapi musim ni nampak agak slow sangat.Kadang2 terpaksa terpengaruh serta terpukau dengan mainan media serta akhbar yang pandai buat cite dalam bab urusan pembelian pemain.

Ape2pun pasal defender Benfica, David Luiz memang betul.Chelsea memang berminat nak dapatkan mamat afro bazil tu lebih2 lagi kite punya krisis bahagian defend masih x  solve pasal Alex injured.

Tapi ape respons dari kelab Benfica mengenai perkara ini ?

Benfica memang poyo.Dah tahu Chelsea ade krisis di bahagian defends & juga kewangan, diorang pegi letak harga2 tinggi kat si Luiz tu pesal ape.30 juta pound + 1 player Chelsea.Maik aih, gile high request betul.Yang 30 juta pound tu nampak dah melampau campur plak dengan plus player kite seorang.Asal ? kitaorang bleh kasi Ferreira/Turnbull je buat mase sekarang, yang lain sori.

Lupakanlah si Luiz tu, search centre back yang lain berlambak lagi.Memang tak de akal lah beli defend dengan tag harga 30 juta pound.Dah le musim ni nampak cam membazir je beli Ramires dengan harga lebih 20 juta pound.

News satu lagi memang mengejutkan aku.Pelik tapi benar.Terkezut juga aku bile Chelsea secara senyap2 wat bid kat winger Everton, Steven Pienaar sedangkan kite sekarang sedang busy mencari centre back yang sesuai.

Komen aku, it is a good transfer.Pienaarpun mantap & bagus.Usah persoal serta pertikaikan jumlah golnya untuk Everton tapi mari kite discuss mengenai ape yang mampu die buat jika die join Chelsea.Setakat ini, aku bleh nampak pienaar is a creative & aggresive midfielder.Maknanya bagus untuk perkembangan di bahagian midfield kite.Sekarang nipun nampak macam kite dah kekurangan kreativiti & idea berkualiti di bahagian tengah sejak Ballack,Deco & Joe Cole tak de.

Manager serta pihak tertinggi kelab Evertonpun bersetuju dengan bid dari Chelsea walaupun mungkin mendapat tentangan sengit dari kelab Tottenham Hotspurs yang try juga nak melamar si Pienaar tu.Hmmm, so berjaya ke tak kite dapatkan Pienaar sebelum transfer window bulan ni ditutup ? Wait n see jelah.

Kembali ke Top 4 spot

Posted by KampungChelsea On Sunday, January 16, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mentaliti player Chelsea telah diuji hebat oleh barisan kebal defends Blackburn semalam.Walaupun menang 2-0, namun masih ade beberapa kelemahan yang ditunjukkan oleh beberapa player kite.Aku agak tertarik dengan first minute game bermula.Kite aggresif membuat attacking & hampir2 menjaringkan gol awal namun player kite tidak menggunakan peluang dengan sebaik mungkin.

Dari minit awal lagi, Chelsea punya perfomance terbaik dari ladang.Aggresif, serang tanpa henti.Tapi still lemah dari segi menjana serangan yang lebih berkualiti.Kubu defends kite dah solid, cume kena perkemaskan kinikan lagi di bahagian serangan.Second half nampak lebih konfiden dari 1st half.Semalam bleh nampak kite agak bergantung kepada passing dari Bosingwa.Bosingwa memang terbaik.Larian yang pantas, defends yang bagus & kerap membuat hantaran jauh serta pendek dengan baik.Bleh nampak perfomance die dengan Ferreira bagai langit dengan bumi.

The shadow of Ramires

Good job untuk Ramires.Walaupun banyak kali dikutuk, akhirnya dia dah berjaya mengubah tempo game playnya.Dari seorang player yang tak tentu arah & menjadi player yang mengucar kacirkan kubu lawan.Kalau korang perasan, die patut score pada first minute game namun shootnya terkena palang.Ape yang aku bleh nampak dari segi prestasi Ramires setakat ni, skill die dah bagus, lariannyapun pantas, cume shooting lemah.Itu memang kena banyak kaji lagi.Kena ingat, perfomance kena konsisten.Kalau tak konsisten, kejap main bagus kejap tidak, anda akan kena kutuk balik.Bile dikutuk, ia merupakan perkara biasa dalam mengharungi dunia bola sepak terkini.

Ivanovic save the blues day.!

Sayang sekali, kite terpaksa menunggu sehingga minit ke-53 untuk melihat gol pertama perlawanan dari Ivanovic itu.Hasil daripada sepakan sudut Flo & JT menyambutnya dengan header pass kepada Ivanovic.Dan macam biase Ivanovic memang terrer dalam membuat score gol penyelamat ni.Kalau korang masih ingat, Ivanovic juga menjadi hero ketika kite menang 2-1 dengan Blackburn di awal musim lalu.Gol kedua dari Nik tupun, hasil assist dari die.Die menanduk & Nik jadi tukang sapu gol je kat gawang blackburn tu.Kredit untuk Ivanoovic.Die memang terbaik.Kalau dia still teruskan perfomance seperti itu, dia sah akan jadi player terbaik Chelsea & tak lupe juga defender terbaik EPL musim ini.

Player lain plak ? Didi okey.JTpun okey.Cume Didi tu ade skit probs di bahagian shootingnya.Dari segi passingnya dah bagus.Nampak macam die dah hilang killer shootnya.Tapi masih lagi okey dari segi aspek perfomancenya yang lain.Bab2 score tu, bleh excercise & kaji balik ape yang tak kena.Still got time bebeh.Lampard plak nampak terkinjai-kinjai dalam match semalam.Time dapat peluang, die masih teragak-agak nak shoot ke tak.Harap perfomancenya akan improve dari semasa ke semasa.Chelsea masih lagi perlukan attitude serta kualiti passingnya itu.

Overall, prestasi player masih tidak sampai ke tahap yang terbaik lagi.Ade yang bagus & ade juga some player lain yang masih di level confidence yang sama.Yang bagus kena mantapkan lagi & yang kurang bagus kena wat research serta perbaiki lagi ape yang kurang.Dengan kemenangan tersebut, kite kembali ke landasan kedudukan 4 teratas.Hmmm, tak sangka, kite punya standing setakat ini hampir2 nak terkeluar dari top 4 spot.Nak maju ke top 1 agak jauh sekali.Ape2pun game epl masih banyak.Jika MU drop point 2/3 game, title race masih lagi terbuka untuk kite.Sentiasalah konsisten every match & kite akan berjaya nanti.

Komen CA after the game :


"We are not at the same level but we will come back to play at the same level.We don't need to have a lot of time to come back.It will be very important the next game against Bolton because we can say definitely that the moment is gone. 


Yeah, next game against Bolton.Time tulah kite akan membuktikan lagi bahawa kite sudah bangkit & bakal menunjukkan kekuatan juara bertahan yang sebenar.


Anyway, jom layan video highlights Chelsea vs Blackburn semalam.Enjoy.!


Ivanovic terbaik.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, January 16, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  Chelsea 2 Blackburn 0

Untuk match kali ni, aku bagi kredit penuh untuk 3 player Chelsea yang sangat hardworking & succesful iaitu Ivanovic, Bosingwa & Ramires.

1) Ivanovic - 1st goal untuk Chelsea & second goal dari Nik tu juga assist header darinya.Kalau korang masih ingat, Ivanovic juga menjadi hero kemenangan 2-1 Chelsea di Ewood Park pd awal musim last year.

2) Bosingwa - Sangat hardworking.Especially 1st half.Bosingwa sentiasa memberi komitmen terbaik dalam match ini.Sangat terkejut dengan improvement dari beliau dalam match ini.Passingnya sangat berkualiti.

3) Ramires - Kadang2 di kutuk & kadang2 dipuji.Itu perkara biasa dan normal dalam dunia bola sepak.Kalau match sebelum ni dikutuk, so kali ni die dipuji di atas keberanian serta persembahan mantapnya.Dalam match ini, actually die okey.Good tackle & juga sempat mengawal keadaan di bahagian tengah dengan baik di kala ketiadaan Mikel yang injured.

Bagi player lain, jangan berkecil hati.Tak bermakna aku tak bagi kredit, kalian xbagus.Cume ade beberapa player lain yang masih mencari rentak sebenar dalam game playnya especially Didi.Ape2pun enjoy dengan kemenangan ini ye geng.! Diharapkan konsistenlah after this match...bile dah konsisten maka juaralah ye....KTBFH.

Preview Match : Tak menang maka tak juara

Posted by KampungChelsea On Saturday, January 15, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mesti Uncle Sam Allardyce & Roy Hodgson agak dengki dengan CA sekarang ni.Yelah, 2/3 minggu lepas diorang dipecat, atas sebab result yang mengecewakan lah.Tapi Uncle Sam & Roy pastinya mahu membuat fans Chelsea terfikir-fikir kenapa CA masih lagi tidak dipecat berikutan result teruk Chelsea di pentas liga.Nak ikutkan, prestasi serta keputusan semasa Blackburn lebih baik berbanding keputusan semasa Chelsea sebelum ini.

Jawapannnya mudah je, kerana Chelsea masih tidak ada calon yang sesuai untuk mengambil alih kerusi hangat dari CA.Tidak lupa juga Romanpun tak nak kehilangan wangnya itu jika die pecat CA nanti.Kena ingat setiap kali pecat salah satu coach Chelsea, kena pay over 9/10 juta pound.Hehe sendiri mau ingatlah brader.


Oklah mengenai game dengan Blackburn, sekali lagi aku ingin memberi peringatan bahawa jika malam ni lagi sekali kite drop point, dengan konfemnya aku mengesahkan title race sudah berakhir.Senang cakap tak menang maka tak juara.Still drop point maka anda gagal semuanya.9 game dengan berbebalkan 1 kemenangan sudah perit & sangat memedihkan untuk dirasa.Harus segera tutup kemelut ini supaya keadaan tidak menjadi lebih teruk lagi.

Persiapan untuk game malam nanti tak de masalah.CA pun dah tak de sebarang list kecederaan baru yang dialami oleh player kite sekarang ni.Yang biasa kite dengar, Alex, Zhirkov,Benayoun & Mikel masing2 di gelombang kecederaan.

Opsss terlupa nak habaiq mai yang sebelum ni kite dah tewaskan mereka 2-1 di Ewood Park.N sekarang ni sudah masuk di fasa kedua season 2010/2011.Keadaan dan suasana amat berbeza serta semangat juang dari mereka juga pasti berbeza dari sebelum ini.Venue match masih memihak kepada kite iaitu di SB dan di hadapan penyokong kuat The Blues.Tapi itu masih tidak memastikan jaminan kemenangan jika player kite masih menunjukkan perfomance di-tokok lama.Kena ingat tu...harus berwaspada je lah.

Key point kemenangan pasti terletak pada taktikal manager serta kekuata mentaliti player.Tak de 2 aspek ni, x usahlah nak main bolalah.Pegi tolong mak korang di dapur lebih baik.Didi masih mengaku yang die belum fit 100% disebabkan virus malarianya tu.Ape2pun itu bukanlah alasan terbaik untuk cover prestasti slow serta kekurangan level confiden die pada match2 terdahulu.Dalam bola sepak, ape yang penting adalah komitmen kite untuk team atas padang.Kalau masih bagi reason tak fit, sampai bile hang nak jadi terbaik dari yang terbaik cam last season.

Tumpuan bukan terletak pada Didi sahaja, malah komitmen dari Nik juga bakal menjadi tanya-tanya.Nik masih belum menemui sentuhan berbisanya setakat ini.Rasenyer 1 gol sumbangan dari dia time kite belasah Ipswich 7-0 minggu lepas masih belum cukup untuk membuktikan kemampuan sebenarnya. Anyway, Nik still ade rekod baik untuk game malam nanti iaitu dia sukses score 11 gol menentang team Blackburn dalam match2 yang sebelum ini.

So untuk line-up malam ini,rasenyer camni kot :

Cech; 
Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole; 
Essien, Lampard, Ramires; 
Malouda, Drogba, Anelka.

Selepas kenduri 7 gol dengan Ipswich dalam saingan Piala FA, diharapkan ia dapat bagi momentum kemenangan di pentas liga plak untuk Chelsea.Runsing juga pasal kite bakal ketinggalan lebih 10 mata di belakang MU nanti.Walaupun MU ade big game minggu ini, tapi xde guna kalau masih x menang dengan game Blackburn malam ini.

Jangan lupe game start kul 10.55 malam.Live @ Channel 812.KTBFH.!

Bolton & Gary Cahill bagi lampu hijau

Posted by KampungChelsea On Friday, January 14, 2011 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sedia maklum, 3 transfer target Chelsea sekarang ini ialah Neven Subotic(Borussia Dortumund), David Luiz(Benfica) & Gary Cahill(Bolton).

1 target sudah direjek iaitu Neven Subotic.Kini Chelsea beralih kepada 2 target yang berikutnya iaitu David Luiz & Gary Cahill.Tapi nampak pihak dari kelab Benfica maybe akan menolak juga tawaran kite untuk mendapatkan Luiz.

Ape yang pasti ialah baik kite fokus untuk membeli player homegrown.Player homegrown nampak akan bagi komitmen yang lebih berkualiti dari player luar.Contohnya defender Bolton, Gary Cahill.

Umur tidak terlalu tua iaitu 25 tahun.Lahir di Sheffield,England.Musim ni Bolton juga nampak semakin improve dengan perfomance mereka.Cahill antara tunjang utama yang menjadikan kubu kebal bolton dikawal dengan rapi.

So point utama kite adalah mencari defender muda yang dapat cover problems injury & krisis yang ade di bahagian defends kite sekarang ini.Cahill mungkin calon paling sesuai yang kite target itu.

Sekarang kelab Bolton telah bagi lampu hijau mengenai pelepasan Cahill ke ke mana2 kelab yang berminat untuk mendapatkan khidmatnya.Ape yang perlu Chelsea buat sekarang ialah denga membuat bid.Tak rugi buat harga bid2 tinggi untuk player bagus seperti Cahill.Hasilnya memuaskan.At least over 15 juta pound, dah kire okey untuk tag harga terbaik untuk dapatkan dia.

Ade bid, ade hasilnya.Kalau still wat2 diam & menunggu media sahaja nak bikin gempak, memang kite tak akan dapat2 ape player baru untuk bulan ini. “Jangan menangguk di air yang keruh” sudahlah.Inilah peluang terbaik kite untuk dapatkan player bagus.Jangan esok lusa baru nak terhegeh-hegeh nak beli, sebab buat mase sekarang ade beberapa kelab dah bagi lampu hijau, takut lain hari mereka dah berubah fikiran balik.Hmmm fikir2kanlah.

P/S : Beli player tak salah.Banyak2pun tak pe, tapi yang penting hasil pembelian player itu memuaskan.Jangan beli player bagus tapi hasil di akhir musim is nothing.Ape yang aku kritik serta kutuk mengenai City itu betul.Berbelanja sakan tiap2 musim tapi tak de hasil xde guna jugak.Trofi entah ke mana.Chelsea nak beli player2 mahal n terbaikpun tak pe, every season dapat cium at least 1/2 piala.City n Arsenal ade ke ? Jangan tahu nak bermain cantik tapi piala dikebas orang.


“They create chances like that, and it is their football. Arsenal made the football, but the other team refused to play football… they were lucky to score in a long ball."



Sape punya bangang bagi statement at atas ni ? Football is about winning, not beautiful play.Nak beautiful play, pi main bola tamparlah ataupun berbogel kat muzium seni tu,baru sesuai dengan gaya seni tu.Kalah pastu bagi alasan bermain cantik n pihak lawan xbermain bola sepak, wei ape kehey pemikiran budak2 mentah ni ? Pihak lawan nak main ragbi ke, nak defends 100%pun, lantak pilah, yang penting main clean & not dirty.Objektif utama bola adalah taktikal & menang.Kalau anda tak dapat 2 aspek itu, xpayah bagi alasan xmunasabahlah.Tak pro bai.

Lampard : "Ade player baru, ade kemajuan"

Posted by KampungChelsea On Wednesday, January 12, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Legend kite, Lampard berkata Chelsea perlu mendapatkan segera player baru ke SB bulan ini bagi memberi top challenge untuk title race EPL & beberapa pentas kompetitif yang lain.

Dengan beberapa tonggak utama yang masih dibelenggu masalah kecederaan, tak salah kalau Roman mengeluarkan sedikit dana untuk membeli player baru yang berkualiti especially di bahagian centre back & goalkeeper.

Kata Lampard mengenai perkara ini,


"If we add some new players in January then fantastic and, hopefully, we can get back to where we know we can be,"


Chelsea baru sahaja mencatat kemenangan 7-0 ke atas Ipswich dalam pentas Piala FA utk beberapa hari lepas & Lampard mengharapkan rentak tersebut dapat dikekalkan dari semasa ke semasa.Ape yang penting kemenangan tersebut boleh diulangi di pentas liga plak.


We've done that now in the FA Cup, so hopefully it can rub off in the league. It's important to get that winning habit. Lately we haven't had it and you need to get it back in the system no matter what competition you're in."


Ape yang penting sekarang ini ialah firstly, kite mesti dapatkan player baru dulu.Kecederaan ade di mana2 sahaja & berlaku tak kire tempat atau mase.So sekarang ni Alex,Zhirkov,Benayoun masih ade long term injured, n tak mustahil kalau player2 lain plak yang akan menerima kecederaan seperti mereka.Langkah utama ialah beli player baru secepat mungkin.Beli yang brand, baru berkualiti, ye x ? Sekarang transfer window masih dibuka, jangan esok lusa nak tutup, baru terhegeh-hegeh nak beli player.Belilah sekarang.Ade player baru, baru ade kemajuan.!

7 gol ? Ini baru permulaan

Posted by KampungChelsea On Monday, January 10, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tak terkejut.Sedikitpun aku tak terkejut dengan kenduri 7 gol dr Chelsea semalam.Menang besar sampai 7 gol adalah satu kemenangan yang biasa bagi juara bertahan.Juara bertahan ? Ye ar, Chelsea menang Piala FA season lepas &bukan tahun lepas je, every season menang trofi ni,so gelaran juara bertahan ni memang sinonim dengan Chelsea dalam pentas Piala FA.Kalau juara xmenang ape2, itu dipanggil juara bermain cantik tanpa meraih ape2 gelaran selama 6 musim.Bagi fans Chelsea, sape kesah menang besar dengan team ceroi, yang penting menang & mara ke next round.Wat pe nak bazir masa kena replay balik match kat tempat orang after draw memalukan dengan team ceroi di tempat sendiri.Sape hebat, die mara, sape draw, padan muke.

Chelsea sudah bangkit ? Ini antara persoalan hangat yang sering ditanya oleh beberapa die hard fan Chelsea after 7th heaven goal semalam.Jawapannya mudah & padat iaitu Chelsea sudah bangkit.Yup, Chelsea sudah bangkit, n tak perlu dinafikan lagi mengenai perkara itu.Menang 7 gol adalah satu detik kebangkitan dari kelab Champions.Biaselah, nak bangkit, kena mulakan muqaddimah iaitu menang dgn team lemah dulu.Barulah slow2 skit menang dengan team2 yang high class.Takkan nak terus menang dengan team power sedangkan Tuhan itu Maha Adil & Bijaksana, memberi laluan kemenangan dahulu menjinakkan team2 down to earth.

Oklah berbalik ape yang berlaku malam tadi, aku xleh nak story byk2.Pasal ? pasal xde live coverage.Cmner nak ulas game mantop semalam, kalau tak de Live.Streamingpun offline.So aku akan cite mengenai 7 gol dari Chelsea tu je, that all.

First goal dari Kalou pada minit ke-33.Hasil daripada gerakan die sendiri dan membuat short pass kepada Nik.Nik terus membuat shoot dan bola still 50%-50% untuk menerjah jaring namun Kalou sempat menyambar dengan pantas lantas memberikan scoreline 1-0 after 33 minit game bermula.Gol kedua hadir tanpa perlu tunggu masa yang lama, apabila seminit kemudian bermulanya gerakan dari Abang Lampard dan Lampard terus menghantar bola kepada Bosingwa & Bosingwa terus membuat cross cantik kepada Sturridge.Sturridge dengan selambernya menyambut cross tersebut & menewaskan goalie Ipswich with his first touch crash the net.! Scoreline Chelsea 2 Ipswich 0.Empat minit sebelum 1st half tamat, Chelsea mendapat gol ke-tiga melalui free kick Lampard yang terkena kepala player Ipswich, Edwards.It is own goal.! Chelsea unggul 3 gol untuk 1st half.

Separuh masa kedua berjalan seperti biasa.Pada minit ke-49, Nik menambah koleksi gol ke-4 Chelsea dengan mudah menewaskan goalie Ipswich.Gol ke-lima Chelsea hadir 3 minit kemudian, dan gol ke-5 ini memang cantik coz Sturridge merembat dengan cool ke side net Ipswich.It is a top corner goal by Sturridge.Fans Chelsea tak sabar2 mahu menantikan gol pertama Lampard after die 3/4 bulan berehat panjang dek kerana mengalami kecederaan hernianya tu.Guess what ? He score.! Hasil daripada corner kick Kakuta dan Lampard merembat deras ke gawang Ipswich yang mana goalie mereka hanya berdiri & tidak mampu menahan bola deras dari Lampard itu.Scoreline ketika itu Chelsea 6 Ipswich 0.7the heaven goal akhirnya dicipta pada minit ke-79, 1 minit after gol Lampard.Yang menariknya Josh McEachran menjadi playmarker bagi gol ke-7 ini dengan membuat gerakan cantik serta nice pass kepada Ivanovic.Ivanovic membuat short cross kepada Lampard dan memberikan Lampard score gol terakhir Chelsea dalam game semalam.7th heaven blues.!

Harap momentum ini dapat dikekalkan dari semasa ke semasa.Ape yang menghairankan semalam ialah kite mendapat 7 gol tanpa kelibat dari Abang Didi, Essien,Malouda & Ashley Cole.Dengan kemenangan itu, kite mara mudah ke pusingan ke-4.Yang sakitnya, lawan di 4th round ialah Everton.Hmmm, baru real challenge, kan ? Next match is match league dengan Blackburn, n pastinya kite akan menjanjikan kepada para peminat bahawa scene semalam mungkin akan berulang lagi.Senang cite, sekali score 7 gol, so tak mustahil untuk score 7 gol yang seterusnya.Ini Chelsea lah beb, bukannya team trophyless 6 season.


P/S : 7th heaven goal semalam khas ditujukan untuk CA yang tak leh tido beberapa hari terkenangkan result buruk Chelsea sebelum ini. Jangan risau dude, anda masih selamat...banyak lagi gol yang akan disumbangkan oleh The Blues pasni..Stay relax & enjoy it from The Champions Team.

7 gol.!

Posted by KampungChelsea On Monday, January 10, 2011 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mak aih.! 7 gol tanpa balas dari juara bertahan...
  
Next round is trip to Goodision Park,hoho.

Roman + Ancelotti = Out ?

Posted by KampungChelsea On Saturday, January 08, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This is what we get after we give "it" too much for the fans on what happened in The Blues right now.

2 kemenangan dalam 11 game, perfomance player masih ximprove2, taktikal yang teruk, some good player di letakkan di bench in every game & guess what ? Kita dapat "hadiah" banner dari seorang fans fanatik yang agak kecewa dengan mutu persembahan & result Chelsea sekarang ini

Terkait juga dengan masalah pemecatan dari Ray Wilkins menyebabkan nama "roman" turut muncul sekali dalam banner itu.WTF ? sape yang akan pecat Roman ? Salah ke betul ke, nobody can't sack him, he is owner...jangan wat lawak doh.

Point di sini ialah fan tersebut mahukan CA & Roman segera keluar dari Chelsea.So ape komen CA mengenai perkara ini ?

"There was only one ? If it's only one, there's no problem!"

Here, you saw outside just one person who is not happy.In Italy, it's different.You can find outside the training ground 1,000 people not happy.It's difficult to fight with 1,000.With one, you can manage."


Nak wat cmner, itu luahan dari seorang fan fanatik yang frust dengan ape yang berkalu dengan Chelsea sekarang ni.Cume yang membezakan die dengan kite ialah mentaliti serta cara pengluahannya.Kite hanya meluahkan kekecewaan kite melalui blogger,facebook & just forum2 je sedangkan cara luahan kekecewaannya itu berbentuk fizikal & wild shape protest.Tapi ape yang die buat itu tidak mampu juga solve probs kite.Die protest mahukan CA & Roman out, so what he get ? he get nothing as long as chelsea player improve their perfomance and Roman just do his job & do not control other people decisions.

Kepada CA, Roman & Chelsea...Ini baru 1 orang yang protes, tapi kalau 1 dunia fans Chelsea yang lain membuat perkara yang sama, lu olang fikirlah sendiri.

Epliog statistik sebelum & selepas Ray Wilkins meninggalkan Chelsea

Posted by KampungChelsea On Saturday, January 08, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kalau sesape yang x rindukan Ray Wilkins, die bukan die hard fan sejati Chelsea.CA umpama emas manakala Ray umpama permata kepada Chelsea.Jika satu dari mereka tiada, mestilah akan jadi something wrong for our blues player.

Aku sukakan statistik & rekod2 yang terdahulu.Statistik umpama satu kajian terperinci & mungkin dapat meningkatkan lagi tahap persembahan sesebuah team itu.So kat bawah ni, aku ingin inform statistik 10 match result kite semasa Ray masih ade & 10 match result after die kena sack.

10 match result before Ray leaves :
-7 kemenangan, 2 kalah & 1 seri

10 match result after Ray leaves :
- 2 kemenangan, 4 kalah & 4 seri

So kat sini kite bleh nampak jurang perbezaan ketika kewujudan & ketiadaan Ray di Chelsea.Kalau korang perasan, CA tak begitu mesra dengan new assistant, Emenalo in every game.Dah berapa bulan Emenalo di Chelsea, namun kemesraan CA terhadap Emenalo tidak seperti kemesraannya dengan Ray.That why kite bleh nampak ade something wrong di bahagian teknikal & pengurusan kite.Level confidence player Chelsea semakin down & bahagian teknikal plak lebih kurang je, so cmner kite nak improve balik kite punya perfomance terbaik ?

P/S : Anyway, Ray sudah tiada.Dia tidak akan kembali lagi ke Chelsea.Kalau kembalipun, as a tourist & not an assistant coach.Terimalah hakikat yang die sudah tiada.Kisah Ray sudah basi.Kalau sekadar nak ingat mengingatinya, tak salah, cume nak bagi excuse ketiadaannya adalah punca kekalahan Chelsea sekarang ni adalah tidak wajar.Chelsea perlu hidup dengan satu cabaran yang besar.Ketiadaan Ray adalah 1 isu & 1 challenge, so kalau Chelsea tak dapat tempuh 1 cabaran itu dengan baik, Chelsea tak akan jadi champions.Emenalo is a good man, try to respons nice to him like our player did to Ray sebelum ini.

4 Jalan penyelesaian terbaik untuk Chelsea sekarang

Posted by KampungChelsea On Thursday, January 06, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1) Sack Carlo ? No,Chelsea still have to keep him.Buat masa sekarang, kite tak de pengganti atau coach yang sesuai untuk manage Chelsea jika kite pecat CA.So hard to find a special one like Jose, a genius like Hiddink & awesome man like Pep Guardiola.Wait until end of the season or tersingkirnya Chelsea dari saingan UCL musim ini.

2) "Sell or give loan Kakuta,Ramires,Kalou & Ferreira".Ini jalan yang paling shortcut & memudahkan keje pengurusan sebenarnya.

3) Change the tactical,Carlo.Dah bleh bagi peluang untuk Josh McEachran play 1st starter than inconsistent player, Ramires.This time we will see a different class of 2 simple player.Plez open ur eyes, Carlo.

 
4) Buy Subotic/Cahill, buy Schweni or Kaka, buy Aguero & Chelsea will be ok again.

Wolves 1 Chelsea 0 : What can i say ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, January 06, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lose,drop points again & again, what can i say anymore ?

Cabaran terakhir di Molineux Stadium

Posted by KampungChelsea On Wednesday, January 05, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jika sekali lagi kite tercicir mata dengan Wolves, goodbye for title race.!

9 mata memisahkan Chelsea dengan MU sekarang ini.Seri atau kalah, alamatnya CA kena kemas beg untuk berhijrah ke satu tempat yang baru plak.This is your last challenge, kalau drop points lagi, tiada peluang lagi untuk anda.Roman maybe dah kasi byk chance tapi kalau masih berterusan sebegini, alamilah nasib2 seperti ex-manager Chelsea yang terdaulu.Scolari just tak menang 2/3 game terakhir kena fired, begitu juga dengan Grant yang membawa Chelsea mara ke Final UEFA CL dan die juga dipecat atas alasan gagal memberi kejuaraan trofi UCL tersebut kepada Roman.

Menjelang game malam ini, tak nak cakap banyak, sebab kalau cakap banyak, Chelsea masih ditokok lama & still drop juga perfomance.So straight into the point sahaja, tengok jelah line-up kat bawah ni untuk game pagi esok :


Cech,
Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole,
Essien, Mikel, Lampard,
Malouda, Drogba, Anelka.

Focus, concentrate & strong bahagian mental, sure kite boleh menang.KTBFH.

Eksklusif : 7 player baru yang wajib Chelsea beli.!

Posted by KampungChelsea On Tuesday, January 04, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




Transfer window player memang dah terang2 dibuka, macam kedai 7eleven yang dibuka 24 jam tanpa henti.Lebih2 lagi bile tengok perfomance Chelsea di ambang khayalan langit runtuh skrg ni, semua kakitangan serta peminat Chelsea "dahaga" kan player baru.

Sape tak suke tengok player baru in our team, right ? Tengok sahajalah undian kat sidebar sebelah ni.Ni baru undian kat blog ni, xtermasuk dengan undian die hard fan Chelsea di seluruh dunia lagi.

Result macam biase drop, prestasi player yang memeningkan kepala & kecederaan xhenti2 berlaku, memang wajib kite beli player baru.Mane tak pening beb, perfomance player chelsea macam dah kena sihir, ye ar, 1st half teruk, 2nd half gempak.Time tengah ketinggalan, baru nak show karakter terbaik & perform gempak, ape kejadah tu...Kite bukan hero tamil, nak last2 minit main bagus, kite hero Hollywood.Fokus kena ade, konsistenpun kena ada.Level confident apetah lagi,kan ?

Dengan jujur & ikhlas di hati CA mengatakan die perlu player baru untuk memantapkan lagi skuad Chelsea menjelang game2 yang akan datang.Bukan sahaja nak memperkuatkan lagi skuad, malah nak challenge epl title, Chelsea kena beli player berkualiti.


“We need some players.We have to look at the condition of Alex when he comes back this week from Brazil."


Need some players ? Nak ade taste tinggi dalam bab2 beli player, kena follow & take note ape yang aku tulis kat bawah ni.Oklah nak dengar atau x, terpulang ...yang penting kat bawah ni aku ade 7 player yang wajib Chelsea beli.Senang cakap, kalau nak menang trofi UCL idaman RA & juga challenge the EPL title race, kena dapatkan player2 yang aku sebutkan kat bawah ni :


1) Kasper Schmeichel - Anak kepada bekas lagenda MU, Peter Schmeichel ni baru je umur 24 tahun.Kalau korang nak tahu, Joe Hart pernah bagitahu yang die pernah follow skill permainan dari Kasper.Kasper seorang goalkeeper yang unik.Memang sesuai jadi back-up Cech & memang sesuai ganti tempat  Cech kalau Cceh retire nanti.Calon lain Khairul Fahmi.

2) Micah Richards - Ni je calon right back muda yang terbaik.Ingatkan nak pilih Dani Alves, tapi umur dah ke laut daaa. Calon lain Sergio Ramos/Davide Santon.

3) Neven Subotic - Defend terbaik Bundesliga setakat ini.Umur baru 22 tahun tapi cara die punya defensive mantop.Bukan sahaja bleh defensive dengan baik malah bleh score.Itu yang kite nak sebenarnya.High ball diepun bagus.Header ball diepun nice & bleh nampak die bleh score banyak gol melalui his head not his leg.His leg to defends & his head to score.Calon lain Gary Cahill.

4)Fabio Coentrao - Same macam Zhirkov & juga Ivanovic iaitu bleh main 2 posisi dengan bagus.Left back & left midfield winger.Kalau ade sesape yang tengok World Cup itu hari, korang mesti akan suka dengan Coentrao.Calon lain Gareth Bale.

5)Miguel Veloso - Play in midfield defensive.Calon lain Sergio Busquet/Lasanna Diarra.

6) Bastian Schweinsteiger - Playmarker yang mantap.Buat mase sekarang die terbaik di Jerman.Tak dapat dinafikan lagi.Lepas Ballack blah, aku rase die calon terbaik.Prospek jerman perlu ade juga dalam skuad Chelsea.Nampak lebih gagah.Sekarang midfield bergantung pada Essien & Lampard.Tapi try kalau korang bayangkan Schweni feat dengan Lampard, memang chayoklah wei.Calon lain Kaka.

7) Sergio Aguero - Punyalah hebat Aguero sampai Pato,Suarez,Neymar,Lukakupun aku tak pilih untuk posisi ini,haha.Aguero ade mental & visi yang bagus.Body fizikal yang mantap.Passing berkualiti & tak lupe juga die punya shooting bagus.Anyway, he 's the best of the best striker in the world.Glad to see he wear The Blues shirt now.Calon lain ???

7 Player di atas semuanya masih muda & terbaik.Ade juga yang tua tapi still perform mantap.Chelsea perlukan player berkualiti & bukannya player star.Nak cari player star yang tak de kualiti memang bersepah bai.Tapi kat atas tu antara calon player berkualiti terbaik yang bile2 mase je bleh join Chelsea.CA punya taste beli pemain musim ini tersangatlah teruk.Dah ler mahal, merugikan plak, buang mase btul.Duit kadang2 memainkan peranan juga dalam pembikinan kejayaan sesebuah kelab.Beli player yang bagus, so hasilnya baguslah.Drogba,Essien,Cech,Bosingwa,Ivanovic,Alex,Malouda...semuanya pembelian2 berbaloi Chelsea.Nak jadi champions, kena laburkan juga modal & dana.Nak harapkan player muda, skill & poyo je yang mampu diorang persembahkan di akhir musim.Jangan tengok keadaan sekarang, tengok hasil di akhir musim.Perjalanan masih jauh.Kalau ade sape bagitahu Chelsea akan akhiri musim di tempat ke-5/6, itu adalah ayat sampah dari fans lalang.Kalau korang nak tahu, nasib Chelsea sekarang lebih kurang same je cam ape yang berlaku di era Scolari.Awal.Time tu awal musim agak bagus, tengah2 tu memang drop gile, tapi last season bleh finished di tempat ke-3 & macam biase dapat amik tiket free ke UCL.Kalau menang banyak sekarang tapi last season xmenang ape2 trofi, xde guna juga, kan ? Duit income camner nak ade kalau tiap2 musim xmenang ape2 piala, tu pasal jadi papa kedana je.

Kita kurang fokus & kosentrasi

Posted by KampungChelsea On Monday, January 03, 2011 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"we lack of focus"

Bukan aku cakap tapi ini CA sendiri yang bagitahu.Sape sangka,kan ? Ketinggalan 2-1, pastu dapat buat comeback 3-2 after game nak tamat 2/3 minit n sape sangke lagi,kan Clark bikin spoil in last minute di kala hari indah Blues tercipta time JT score gol keramat.Macam2 dramalah yang berlaku kat SB semalam...sakit usus sampai  terkentut aku bile Clark score semalam, adoiyai.

Tapi....tapi ape bleh buat, kite kurang bernasib baik.In football macam biase luck memainkan peranan jugak.Bile scoreline 3-3, teringat aku game 3 tahun lepas, time tu kite seri juga dengan Aston Villa 4-4.Ketinggalan 2-0 namun dapat buat comeback balik 3-2.Tapi macam biase luck tak memihak kepada kite coz player Villa sentiasa dapat peluang terbaik untuk gagalkan kemenangan.


Match gempak tapi result hampeh.Keputusan seri dah cukup memadai... bukan memadai bagi kite tapi untuk merekalah beb.Kite punya harapan tinggi untuk raih 3 mata penuh namun Gerard Houllier tetibe je ade kate2 motivasi hebat untuk anak buahnya menggagalkan misi kemenangan kite.Agak heran, match sebelum ni diorang main kayu tapi semalam perform gempak & sempat leading kite 2-1 hasil daripada jaringan Heskey.

JT, Lampard, Didi antara tunjang utama dalam pembikinan 3 gol hebat Chelsea semalam.Bayangkan kalau diorang tak de, jadi ape entah Chelsea semalam, aku susah nak gambarkan...Anelka & Ferreira macam biase terjun dengan labu2nya...biarkan ? biarkan....

Bengangpun ade, nak tergelakpun ade melihatkan standing terkini Chelsea.Awal musim punyalah top of the league berbulan2 n then now...guess what ? Terperosok di tangga ke-5.Yang tak tahannya tu, duk kat bawah Spurs.Aku petik kata2 bertamadun dari seorang pak cik tua yang sengal.Die berkata nak jadi juara, kena konsisten in every game.That right,ape yang die cakap tu memang betul.Nak jadi champions, kena konsisten setiap match tapi....tapi benda tu seperti biase xmemihak kepada kite.Luck xde, fokus xde, concentrate tak de, ape yang ade kat Chelsea sekarang ni,aku xtahu & aku malas nak amik tahu...Long live jelah Chelsea.

Persoalan hangat sekarang, bile MU nak kalah daaaa ?

Chelsea 3 Aston Villa 3

Posted by KampungChelsea On Sunday, January 02, 2011 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Thanks for drop point, Clark Kent & The Villains.!

|

Menanti kunjungan The Villans

Posted by KampungChelsea On Sunday, January 02, 2011 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akhirnya Chelsea menutup tirai tahun 2010 dengan kemenangan tunggal 1-0 ke atas Bolton.Kemenangan yang pasti menutup pengubat duka lara di kala 6 game league tanpa menang.So, menjelang game menentang Aston Villa atau nicknamenya The Villans malam ini, seriusnya Chelsea memerlukan 3 mata penuh.Dengan Arsenal,MU & City masing2 menang semalam, pastinya CA & player Chelsea mengharapkan 3 mata penuh & mengelakkan sekali lagi keciciran mata di awal tahun 2011 ini.

Jika awal musim kite memulakan kempen dengan cemerlang, namun di pertengahan liga agak sedikit merosot & kelam kabut dek kerana terdapat beberapa masalah kecederaan & pengurusan.Namun sekarang ni kite tidak boleh memberi alasan tersebut lagi kerana beberapa trio2 utama dah kembali & isu Ray Wilkins dah lama berlalu.Fokus untuk ape yang berlaku sekarang ni.Buat azam baru, tinggalkan memori pahit yang lama itu.

Secara jujurnya, team Aston Villa tidaklah sekuat dulu.I means for now.Di bawah pimpinan Gerard Houllier, team mereka nampak tidak begitu special one berbanding ketika di bawah pengurusan Martin O'Neil.Gerard Houllier antara manager yang bagus & berpengalaman serta pernah berurusan dengan kelab2 hebat seperti Lyon & tidak lupa juga Liverpool.Namun Aston Villa tidaklah sekuat 2 team yang di-coach-kan olehnya dulu.Maybe masalah masa perlu dijadikan sandaran juga.He need more time.Jangan bagi alasan Aston Villa tidak mempunyai player yang berkualiti, lihatlah sekarang Ashley Young, John Carew, Brad Friedel, Stewart Downing & Agbonlahor.Mereka semua player yang bagus & berkualiti.Sayang kalau Houllier tak pandai gune diorang seperti mana yang die jadikan Steven Gerrard & Juninho Pernambuciano player terbaik yang pernah die uruskan di kelab2nya sebelum ini.

5 kekalahan dalam 6 game terakhir Aston Villa pastinya memberi kesan yang negatif kepada Houllier.Jika Villa still lose for another 2/3 game, maybe Houllier akan dipecat.Ape2pun nasib beliau lebih kurang sama je dengan CA.Bayangkan kalau game dengan Bolton, Chelsea still winless, nasib CA dah jadi nasi bubur.

Berita terkini mengenai persiapan skuad The Blues mengenai game dengan The Villans :

  • Jeffrey Bruma mengambil alih tempat Ivanovic selepas dia mendapat 5 yellow card yang menyebabkan die terpaksa di suspendedkan untuk 1 match.
  • Still unavailable macam biase Alex,Zhirkov & Benayoun. Benayoun sah "hilang" untuk hampir 1 musim ini.
Harapan aku, semoga tahun baru 2011 ini menjadi tahun terbaik & lebih bak dari tahun sebelumnya untuk Chelsea.Lupakan ape yang berlaku di sekitar 1/2 bulan yang lepas, ayuh kite buka buku baru.Menang dengan Aston Villa malam ni akan mengambil kembali top spot 4 th league standing dari Spurs & 4 mata di belakang pendahulu liga iaitu MU. KTBFH.

P/S : Still not too late to say Happy new year for all visitor here.!

Still remember this ? 7th heavan goal against The Villlans last year.!


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png