Krisis semakin parah

Posted by KampungChelsea On Tuesday, November 30, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Ape bleh buat, kite sekali lagi terpaksa menerima keputusan yang membuatkan CA tension kepala.3 minggu 3 drop points.Nak kate better than last week tu, memang lah, tapi sekarang ialah time title race.Hanya kemenangan sahaja yang perlu kite akhirinya bukan draw tak tentu pasal.

Sebenarnya kalau nak ikutkan kite punya standing league masih tak de masalah.Jatuh satu tangga & duk no.2 dengan hanya ketinggalan 2 mate sahaja di belakang MU.What wrong beb ? Cume tahap konsisten kite je kurang.Yelah, kalau 2 minggu lepas kalah, last week kalah jugak, minggu ni draw.Memang tak konsisten lah tu.Heran jugak, di pentas eropah, kite 100% punya rekod full kemenangan tapi kat league nampak cam ade probs skit.(tapi nak ikut cam season lepas, kitepun ade kalah, ade jugak draw.Ade jugak kite drop standing.Tapi still menang juara EPL.So same jugak sekarang, wat pe nak risau mengenai perkara ni ? Game masih banyak dol.Last2 season Chelsea jugak duk first place & champions.Take note with this statement, dude.!)

Mengenai game dengan Newcastle semalam, kite memang ade krisis.Bukan sahaja krisis ketiadaan key player malah krisis membazirkan peluang untuk score gol.Senang aku cakap, penyudah tumpul.CApun ade cakap mengenai perkara ni dan die frust dengan player2 kite yang tak de fokus time nak wat shooting ke kubu lawan. Lebih2 lagi kat bahagian serangan kite.Contohnya cam Didi.Shoot ke laut, passing slow.Aku tahu demam malarianya tu still bagi efek buruk kepada perfomance die.Tapi sampai bile nak tengok die unfit & terus bagi perfomance yang hambar camtu sekali ? He should better done now.Dah lebih 5 game die main, xkan tak fit lagi ? takkan nak tunggu sampai habis season ni baru nak fit ? Kaloupun same jugak.Walaupun first half score gol penyamaan tapi second half teruk bai.Berserabut aku tengok die shoot.Depan golpun tak leh nak shoot betul2 lagi ? sakit beb, sakit.Patutnya die wat selambe je time nak shoot tu.Second half we should get 2/3 goal.Nik lagi teruk.Ke hulu ke hilir, cam xtahu nak buat ape.Shooting jauh tak berape bagus.Ape2pun harap kritikan yang camni dapat menyedarkan diorang.Kalau still xbagi teguran camni, game2 next tentu die wat mistake yang same lagi.Wake up guy, wake up.! Hope improve & always consistent.

Perform bagus & terbaik yang aku nampak ialah Flo & Ivanovic.Flo patut diberi pujian di atas perfomance cemerlang die semalam.Walaupun game draw, tapi perfomance die tak drop beb.Always hardworking, controll ball nice, larian & passing cantik cume die tak dapat hasilkan gol je seperti yang die buat dalam 2/3 season lepas kat St James Park.

Tak de guna nak berbicara mengenai gol dari Kalou itu coz die hanya luck je untuk score gol tu.Kalau die dalam prestasi terbaik, die akan gune kesempatan kali kedua in second half.Tapi second half dielah yang player yang missed best chance to score.Gol pertama Newcastle dari Andy Carroll itu hasil dari mistake Alex & Cech.Aku sebenarnya tak jangka benda jadi camtu.Carroll menggunakan peluang sebaik mungkin di kala Cech yang lost contact dengan Alex itu memberikan die peluang mudah untuk score 1st gol seawal minit ke-6.Sekali lagi krisis kelemahan defend jadi tumpuan di kala JT injured & tak perform.Heran jugak, first half teruk tapi second half, oklah jugak kawalan kubu defend kite.

Ape yang boleh aku boleh cakap ialah ketiadaan JT,Lampard & Essien bagi efek buruk kepada result & perfomance kite sekarang ni.Kan aku dah cakap kalau salah satu dari diorang tak main, memang akan jadi something wronglah kat match tu.Diorang adalah key player.Very important player.Didipun important gak, tapi tak sepenting diorang.Didi kan masih belum fit & ade probs dalaman.Die baru je sembuh dari demam malaria.Tu pasal perfomance die slow.Xkan nak harapkan die sahaja.Gune otaklah fikir mengenai perkara ni).



Konkluisnyanya, Essien, JT & Lampard is the most important player for Chelsea.Ketiadaan diorang juga termasuk dalam krisis yang dialami oleh Chelsea sekarang ni.CA sendiripun tak menafikan perkara ini, & die menjelaskan kenyataannya itu,


"They are very important players.Not just technically, but they have personality and character which we need."


Memang team lain ade yang yang juga yang injured, tapi itu team lain.Tengoklah jenis player diorang yang injured plak beb.Hebat sangat ke player yang injured tu ? Kalau ade yang injured tapi tidak seteruk Chelsea punya kecederaan.Player Chelsea yang injured semuanya player2 terbaik.Team lain player yang injured tu, ade terbaik & berkualiti cam player Chelsea ke ?

P/S : Anyway seperti biase kite jangan jadi macam fans Arsenal.Datang blog orang, terus maki hamun & gune perkataan yang kurang ajar serta tidak menghormati owner, fans chelsea & juga blog ni.Time Chelsea menang terus senyap dan tidak berkate ape2 tapi time Chelsea kalah, kecoh macam orang mati anak.Kalau nak owner tu respek kelab, manager & player kesayangan anda tu,anda sendirilah kena respek dulu owner & fans chelsea di blo gni & reti berbudi bahasa di tempat orang.Tak malu ke dengan fans lain yang lebih matured dari anda ? Anda tak sedar kelab anda dah lebih 5 musim tak menang sebarang piala dan anda masih nak mengeji serta kurang ajar di tempat kelab yang jauh lebih baik dari kelab anda sekarang ni ? Ade akal kurniaan hebat Tuhan ni kite kena gune & fikir dengan bijak.Bukan gune kepala lutut untuk berfikir.Anda ade otak, anda fikirlah sendiri.Jangan asyik suke mencarut tak tentu pasal, itu melambangkan anda seorang fans yang tidak professional.Full stop.

Hatrik Drop Points.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, November 28, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Banduan yang bernama Andy Carroll berjaya melepaskan diri dari celah ketiak Cech & Alex

From hero to zero.Hero 1st half tapi zero utk 2nd half.!

Final score :
Newcastle United 1 Chelsea 1
(satu lagi keputusan yang sangat "best" gile untuk die hard fan Chelsea.Drop point untuk 3 minggu berturut-turut.Hatrik & rekod tu beb.Tahniah.!)

Pedulikan standing league kite sekarang ni pasal MU dah top of the league dengan leading 2 mate di depan.Tak tahu nak cakap ape lagi, korang ade mate korang tengok, korang ade telinga korang dengar, korang ade otak korang fikirlah sendiri erk.

Preview : Banduan St James Park

Posted by KampungChelsea On Sunday, November 28, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebelum tu nak bagitahu, kem kite telah jatuh ke standing no.3 liga selepas MU menang sakan dengan Blackburn & team budak tadika cergas ceria, Arsenal menewaskan Aston Villa.Tapi jika menang dengan Newcastle United (NU) malam ni, kite seperti biase akan kembali semula ke puncak liga.

Oklah, sempena menentang team anak buah Chris Hughton ni, kem The Blues masih lagi dihantui masalah serta krisis kecederaan.Benayoun, Zhirkov masih lagi berada di gelombang kecederaan.Diorang injured aku x kesah sangat, cume jangan key player je yang ikut diorang cedera jugak. Tapi ape bleh buat, diorang injured, key playerpun same2 cedera.Key player yang aku maksudkan itu ialah JT & Lampard.Keadaan semasa JT masih belum dapat diputuskan lagi cume Lampard punya fitness & injury maybe akan tinggal 2 minggu lagi.After 2 weeks tu xtahu lah he still bleh perform ke x,coz takut2 die tetibe injured lagi kat kem training nanti, sape tahu kan ?

Bukan maybe, tapi memang betul & benar.Ketiadaan diorang memang bagi efek buruk kepada perfomance player kite sekarang.Untuk pengetahuan korang, JT,Lampard,Cech,Essien,Didi antara tunjang utama pasukan kite.So kalau 2/3 dari mereka xde dalam skuad 1st starter, so faham2 jelah sebab ape perfomance kite jadi hambar & result gamepun teruk.Didipun ade probs skit after kena demam malaria tu.Sebab tu bahagian shooting hancur berderai.

Ape penting ialah aku mengharapkan player yang ade sekarang ni dapat menguatkan lagi mental diorang.Untuk menang dengan team NU malam ni, kite bukan sahaja memerlukan kekuatan fizikal sahaja tapi mental juga perlu dijadikan dorongan yang lebih khusus lagi.Especially untuk sorakan serta kutukan dari fans NU di stadium keramat mereka.

Memang kite ade pencapaian terbaik sepanjang menentang mereka di St James Park iaitu menang 2-0 untuk 2 musim berturut-turut di sana pada season 2007/2008 & 2008/2009.Tapi itu kisah dulu, sekarang mungkin cite lebih berbeza.Lebih2 lagi mereka dah beat serta singkirkan kite pada pentas  Carling Cup musim ni di SB.

Waspadalah dengan ancaman dari geng2 "banduan hitam putih" ni.


Perkembangan terkini menjelang game di St James Park malam ni :

- Seperti yang korang sudah tahu, Lampard & JT konfem tak main game malam ni.Begitu juga dengan Zhirkov, walaupun aku sendiri tak faham nape Zhirkov bleh terjerebak same2 injured dengan JT & Lampard ni ? heran aku.

- Essien still not available pasal kena 3 match ban suspended.Tapi untuk game dengan Everton, die dah bleh start perform dah.(coz match malam ni ialah match ban suspended terakhir die)

- Berita baik, Alex tak de masalah nak isi kekosongan yang ditinggalkan oleh JT.Walaupun aku dengan cite, die still ade masalah lagi dengan lutut die, tapi untuk malam ni, he's available.Feat dengan Ivanovic, kire terbaiklah jugak.

-Bosingwapun same.Dah 100% fit.Harap janganlah Ancelotti bagi turun 1st starter lagi kat Ferreira erk coz aku nak tengok Bosingwa plak jadi starting.Bosingwa punya game play lebih efektif & aggresif dari Ferreira beb. (kalau ikut perhatian awek, memang konfem diorang pilih Ferreira dari Bosingwa tu.)

Line-up rasenyer cmni kot :

Cech; 
Bosingwa, Ivanovic, Alex, Cole; 
Ramires, Mikel, Malouda; 
Kalou, Anelka, Drogba


Malam ni seperti biase, jangan ade yang over-confiden.Bile over-confiden, kite akan lihat lagi malapetaka yang biase kite tengok pada beberapa minggu yang lepas.Walaupun NU ni jenis team yang tak berape konsisten sangat (kejap menang, kejap kalah), namun aku tetap rase Chris Hughton ade ramuan yang tersendiri untuk beat kite.Die mungkin bleh berbangga dengan kemenangan teamnya ke atas player2 kite di SB dalam pentas Carling Cup hari tu.

Selepas menang dengan MSK Zilina pada hari rabu yang lepas, aku harap momentum kemenangan kem kite seperti biase berjalan dengan lancar.Ape yang penting, mental kena kuat, game play kena smart, tactical kena power.Itulah kunci utama kemenangan untuk setiap game especially game di St James Park malam ni.KTBFH.

 Wake up boy, wake up.!  
(Buat yang terbaik malam ni & jangan perform angau lagi...sengau aku dah tengok.)

Kelab Budak Tadika potong line Chelsea kejap

Posted by KampungChelsea On Sunday, November 28, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dengan ini, aku memaklumkan bahawa team budak tadika cergas ceria berjaya memintas standing dari no.1 Chelsea.(yg tak tahannya..budak tadika ni siap buat peace lagi tu kat Chelsea...)

Tapi jika Chelsea berjaya menang dengan Newcastle United malam ni, Chelsea akan TOP balik.Harap maklum, sekian terima kasih.

Kelab budak tadika cergas ceria hanya akan mengeTOPkan diri mereka selama 45 minit sahaja coz MU akan rampas balik standing diorang jika mereka beat Blackburn nanti (begitu juga dengan Chelsea.)

P/S : Ape ? Top of the league selama 45 minit je ? Kesian...

Memori St James Park

Posted by KampungChelsea On Saturday, November 27, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Diharapkan kem kite dapat melupakan kisah buruk penyingkiran dalam saingan Carling Cup musim ni apabila tewas mengejut kepada Newcastle di SB.

Namun, pentas kali ni sangat berbeza sekali.Kite berhadapan dengan mereka dalam saingan liga & juga di hadapan penyokong mereka.Actually, kite ade banyak memori hebat semasa menentang Newacastle di St James Park.Memori hebat ? rujuk gambar kat bawah ni :

Newcastle United 0 Chelsea 2 pada season 2007/2008. Time ni kem kite dibawah pimpinan rejim Avram Grant.Jika korang masih ingat, kedua-dua gol yang dihasilkan oleh ex-player, Ballack menerusi free kick dari Didi pada minit ke-61.Tengok pada gambar kat atas ni, pastinya ramai yang rindu dengan Ballack & Carvalho.

10 minit kemudian, Chelsea terus unggul dengan 2-0 apabila Flo mudah merembat deras ke gawang gol menewaskan goalie Newcastle, Steve Harper.

Inipun kite menang dengan 2-0 jugak.Tapi kali ini ia dibawah pengurusan manager genius, Guus Hiddink pada musim 2008/2009.

Guess what ? Flo score lagi dalam match ni dan Lampard mengakhiri memori indah St James Park dengan menjaringkan gol kedua menerusi tandukannya menewaskan Harper.

So, untuk game esok it will be winning with 2-0 again ? Hohoho, not sure about that.Cume Flo ade memori terbaik di St James Park dengan memperolehi 2 gol untuk kedua-dua pertembungan dalam 2 musim berturut-turut.Harap die score hatrik plak untuk game esok,hehe.

Peluang Dani

Posted by KampungChelsea On Friday, November 26, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Musim ni dia dah score 2 bijik gol untuk Chelsea.Kedua-dua gol tu semuanya terhasil dalam pentas eropah.Jika musim lepas, die banyak score gol di saingan FA Cup & kali ni di pentas Eropah pula Dani dah mula tunjuk belangnya yang tersendiri.

Skill dah ade, larian cantik cume bahagian penyudah sedikit tumpul.Bab2 tu bleh improve dengan excercise dari Didi,Flo & Nik.Cume aku bleh nampak die bermain agak selfish. Just play one on one & gemar membuat shooting tanpa melihat team-matesnya yang lain yang berada di tepi.Kadang2 kala assist dari diepun kureng.Dani kena sedar mengenai perkara ni especially kalau die nak jadi striker terbaik  macam Didi & Nik.
Persoalan sekarang ni ialah, perlukah CA & Chelsea bagi peluang kat die untuk kerap main 1st eleven after die score gol important for us time lawan Zilina tu ? (atau still mainkan die sebagai super-sub sahaja untuk game2 yang penting ?)

Info Daniel Sturridge : 
Selepas kontraknya berakhir di City, die telah menyertai Chelsea dengan sign kontrak 4 tahun bermula pada 3 Julai 2009.Gol pertama Dani untuk The Blues ketika di match friendly menentang Seattle Sounders dalam siri lawatan jelajah ke Amerika pada 18 Julai 2009.

Cetusan Hati JT plak...

Posted by KampungChelsea On Thursday, November 25, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Banyak betul yang meluahkan isi tersirat yang ade di dalam hati.Lebih2 lagi bile mereka yang "merana" disebabkan krisis yang tak henti2 menimpa kepada mereka tu sendiri.

Sebelum ni kite dah bace entri luahan hati dari CA dengan problems hal ehwal kuasanya, dan  Flo dah mule komen tentang aura kem kite.Kali ni giliran cetusan hati dari Abang JT plak yang ingin bersuara mengenai ape yang berlaku kepada perfomance player2 kite especially yang perform di bahagian defend,


"Rasa sukar sekali kerana tidak dapat bermain dalam 2 perlawanan yang penting.Saya sentiasa ingin terus bermain dan bermain di atas padang pada setiap minit perlawanan bermula.Sangat mengecewakan kerana saya hanya mampu melihat rakan saya bermain di atas padang ketika saya berada di ruang bangku simpanan.Melihat rakan2 saya yang lain bermain dan pada waktu itu juga pihak lawan sedang mendahului kami di atas padang, rasa sangat sukar untuk melihat dan menerimanya.Lebih2 lagi jika anda seorang kapten kelab itu." ( ujar JT ~ translated by Kampung Chelsea)


Itulah luahan serta cetusan hati dari our skipper, JT.Dia sama sahaja seperti Lampard, very like to play football in every game.Kecederaan yang dialaminya juga hadir ketika masa yang tidak sesuai.JT kecewa coz tak dapat perform dengan player kite sekarang ni.Bile tengok benteng pertahanan kite yang semakin lame semakin goyah, tentu sekali die sedih.

Time kite bolos 3 gol kepada Sunderland itu, semuanya berpunca dari kelalaian & kelemahan benteng pertahanan.Tak de JT, defend hancur bai.Time lawan Birmingham tu jugak, gol dari Bowyer tu memang defend kite kureng.No bench mark tackle.Sama juga ketika lawan Zilina 2 hari lepas, diorang dapat gol dengan cara yang sangat mudah ketika JT tak perform.

Bile terjadinya benda2 cmni, mulalah timbul rase rindu dengan ex-player kite cam Carvalho.He's the best defender in the world beside JT.Rase menyesal jugak bile kite lepaskan die pi Real.Asal x continue sahaja kontrak die, konfem die stay kat kem kite lagi.Adoiyai.

 Kredit untuk : Ray Wilkins

" Ray has left the club and everyone is sad to see him go.He was a great person to have around the football club, he would pick you up when you were down and, if there was a problem for any players or staff, he would be the first one to call them to make sure everything was OK and to ask if there was any way he could help. All that came alongside his knowledge and coaching ability on the football field." (say JT)

Aura hilang ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, November 25, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Entri ini langsung tidak ade kaitan dengan artis tersohor tanah air kite iaitu Mawi.

Ia juga tidak sesekali merujuk kepada perfomance hambar Ramires coz ia melibatkan semua player kite sebenarnya.


Didipun main cam "hilang selera", shoot ke laut.Mujur passing die is still important for us.Gol dari Flo tu dielah yang passing beb.Kire demam malarianya tu just effect die punya skill penyudah, tu pasal shooting die lemah semacam je aku tengok.

Flo ade cakap kem kite dah hilang aura sebenarnya.Kalah dengan Sunderland 2 minggu yang lepas di SB maybe telah 'melukakan hati" die sebenarnya.Begitu juga dengan ape yang berlaku kepada kes Ray Wilkins yang sedikit sebanyak mempengaruhi perfomance kite.Isu hangat yang mengatakan CA mahu keluar dari Chelsea juga telah menyedarkan Flo & geng2 kite yang lain.That why Flo ade cakap we have lost fear factor in our play.

Kecederaan demi kecederaan yang menimpa kepada player kite mungkin menyebabkan Flo agak stress & tension.Mane tak tensen beb, Lampard, JT yang always bagi support baik dalam game play Chelsea sekarang ni injured berpanjangan.Flo perform terbaik ketika die feat dengan Lampard.Sekarang die terpaksa perform cam ala kadar je pasal team-matesnya yang lain cam Ramires,Zhirkov & Mikel tak de aura yang sehebat Lampard untuk bagi best support utk die kat atas padang.


"Have we lost the fear factor? Yes," (Malouda said).Maybe teams have more confidence when they come here.Right now we have so many injuries and it's more difficult for us physically and mentally. It's a period of the season where the games are more difficult.You can recover better after a win, though, which is why I'm so happy we beat Zilina. This is the moment when players have to come in and show their quality."


Anyway after kite menang 2-1 dengan Zilina, harap momentum & kosentrasi game play kite akan jadi normal seperti biase.Maksud aku, kite kena teruskan rentak kemenangan demi kemenangan lah lepas ni.Group UCL dah xde masalah, cume standing league kite agak bahaya skit.Walaupun still top of the league, tapi point league kite same dengan MU.Nak tahu jatuh bangun standing league kite pasni, tunggu jelah lepas habis game dengan Newcastle hujung minggu ni.

P/S : Zaman Jose Mourinho dulu, kite susah nak kalah kat SB.Tapi sekarang mudah je kalah.Game pagi tadipun separuh peratus aku bajet kite cam nak kalah dengan team Zilina.Jose pentingkan taktik, that why we hard to lost in our home or away.Sama seperti Jose, aku lebih pentingkan taktik dari bermain cantik pasal jika kite perfect melalui taktik di atas padang, hanya 1 sahaja yang kite akan dapat hasilnya iaitu menang & get 3 points.Kebanyakan team yang perform cantik tak de guna & tak de hasil jugak pasal resultnya draw or lost.So pilihlah, nak main bola untuk menang atau main bola semata2 nak tunjuk kite hensem atau lawa di atas padang.Play football is just about winning, that all.Full stop.

 Be like Jose.! Love tactic & hate art suck football.!  
And then we will get our aura balik.!

Chelsea 2 MSK Zilina 1 : Response CA

Posted by KampungChelsea On Wednesday, November 24, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Komen serta pendapat CA selepas habis game dengan Zilina pagi tadi,


"It was a difficult game because we didn't start the game well, were 1-0 down.We had a good reaction in the second half, with more intensity and good play, and plenty of opportunities to score. The second half was very good.But if we play like we did in the first half, it's impossible to win the Champions League. If we play like we did in the second then we'll have a chance."


Gael Kakuta punya perfomance agak hambar & CA terus gantikan die dengan Kalou pada separuh masa kedua.Kemasukan Nik juga telah memperkemas kinikan lagi bahagian attacking Chelsea.


"I was upset because we didn't play well," he continued. "We were not playing well. We changed something in the second half, changed the intensity of play.


CA juga kecewa dengan perfomance in 1st half yang mane player kite banyak membazirkan peluang.


"But we didn't play in that first half. We had no intensity or tempo. We changed things immediately in that second half and our behaviour changed.

Perfomance player2 muda juga bagus.Untuk game2 cmnilah diorang dapat bina satu experience bagi menempuh cabaran yang lebih getir di masa hadapan.Overall, ade yang main bagus & ade juga yang still perform kureng skit.Aku masih tak puas hati dengan game play Ramires.Secara defensif die okey, cume time die controll ball kat kubu lawan, die blur & tak tahu nak buat ape.Ape2pun baik atau buruk aksinya, posisinya tetap kekal & "terjamin" di kala Lampard still injured.Didi juga perform ala kadar.Shooting berterabur, nasib baik passing bagus & jadi assist untuk gol kedua.

Mengenai perfomance Josh McEachran semalam, bagi aku, he always better than Ramires.Gesture permainnya yang bersahaja serta memberi passing yang kemas kepada player2 kite yang lain.Harap die diberi peluang lagi untuk main 1st eleven.

"I think Josh McEachran can play every game. He showed his quality. He was good defensively, won a lot of tackles. And, obviously, with the ball he's fantastic.He can play it short or long without problem. He played with personality and I'm happy with his performance. He has to grow, he has to improve, but he's ready to play."(CA)


Jangan cakap sahaja, Josh is a talented player.Kena kerap bagi die main tu.Kalau tak 1st starterpun, at least kena turunkan die sebagai super-sub in every game.Mase nilah kite nak builtkan experience untuk die.

Sturridge & Malouda save our crisis.!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, November 24, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tempahan slot ke round 16 dah terbuka luas, untuk naik jadi top spot of the grouppun xde masalah.Kemenangan 2-1 yang telah dicapai oleh Chelsea ke atas Zilina sebentar sahaja tadi still memantainkan rekod 100% kemenangan di UCL kali ni.Chelsea juara kumpulan F dengan 15 mata dan Marseille walaupun menang 3-0 ke atas Spartak, tetap tak bleh nak pintas standing kite kerana mereka hanya ade 9 mata, same juga dengan Spartak Moscow 6 mata.(wlpn game group masih tinggal satu sahaja lagi)

Berbeza dengan ape yang berlaku dalam saingan EPL, kali ni our player yang dibarisi bakat2 muda telah menunjukkan persembahan yang sangat bagus di pentas UCL.Walaupun dalam match tadi, kite sepatutnya dapat menghasilkan lebih dari 4/5 gol, namun pujian tetap perlu diberikan kepada Van Aanholt, Sturridge, McEachran yang telah perform terbaik dari ladang.

MSK Zilina terlebih dahulu membuat kezutan dengan gol seawal minit ke-19 menerusi player mereka, Bello.Selepas gol Bello itu, Chelsea tidak berputus asa & terus menggandakan asakan demi asakan ke kubu kebal Zilina, namun tidak dapat menghasilkan sebarang gol pada separuh masa pertama.


Second half bersambung kembali, dan tak sampai 7 minit, Sturridge menyamakan kedudukan hasil daripada low cross Kalou.Gol keduanya dalam pentas UCL musim ni selepas kali terakhir die score pada pertemuan dengan team Zilina juga dalam beberapa bulan yang lalu.

Lepas je dapat gol penyamaan dari Sturridge tu, player2 Chelsea terus mengasak kubu Zilina.Memang sukar nak score gol pada waktu itu kerana player2 Zilina hanya mengamalkan corak bertahan sahaja, start dari second half bersambung hinggalah ke wisel penamat.Lebih dari 6/7 player mereka "berkampung" di kawasan mereka sendiri dan ini agak sukar untuk our striker nak tembusi pertahanan mereka.That why, kite bleh nampak banyak long shoot dari luar kotak penalti dilepaskan oleh player2 kite.


4 minit sebelum game habis, Malouda menjadi hero kemenangan kem kite kali ini apabila die mudah menjaringkan gol menewaskan goalie Zilina, Dubravka yang beraksi cemerlang dengan mengagalkan shoot2 merbahaya dari our player.Gol Malouda tu tercipta melalui gerakan serta passing dari Nik kepada Didi & then Didi membuat cross pendek tepat kepada Malouda yang terus menghulurkan kakinya untuk menjaringkan gol pertamanya dalam pentas eropah musim ni.

Anyway, gol Sturridge & Flo telah menyelamatkan maruah serta krisis kem kite.CA juga kelihatan agak tensen sedikit time Zilina score 1st gol sehingga berani mempertaruhkan Kalou & Nik pada separuh masa kedua.

Congrats sekali lagi diucapakan kepada player2 muda kite kerana memberikan perfomance yang bagus.Van Aanholt punya speed memang power.Shoot diepun kalau tak silap aku, kena tiang.McEachran dah start main 1st eleven, & not badlah pasal aku tengok passing & attitude die dalam game ni agak berkualiti.Sturridge juga bagus.Skill & larian mantap cume bab2 penyudah kena improve lagi erk pasal first half, die banyak "buang" bola.Begitu juga dengan Ramires yang bermain biasa sahaja.Shoot masih ke laut cume controll ball & tackle die bleh tahan lawa la.

Chelsea dah start menang, namun aku masih tak puas hati pasal banyak peluang kite sia2kan dalam match tadi.Harap untuk game dengan Newcastle hujung minggu ni, player2 kite dapat bagi yang lebih baik dari game tadi erk.Keep the blues flying high.

Kredit untuk : Uncle Ray Wilkins...
Terima kasih di atas segala usaha serta pengorbanan anda selama anda berada di Chelsea sebelum ni.Thanks again, dude.! We all as true die hard fan Chelsea exactly will not miss you.
~ from owner & writer, Kampung Chelsea ~

Bertemu lagi dengan Zilina

Posted by KampungChelsea On Tuesday, November 23, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lupakan kisah2 buruk yang berlaku pada match menentang Birmingham & Sunderland itu, esok bermulalah seperti biasa kempen UEFA Champions League (UCL).Dengan memiliki 12 mata, kite telahpun layak sebenarnya ke pusingan kalah mati.Cume untuk game esok dapat menentukan tempat pertama atau kedua dalam group F.

Kite akan melayan lawatan dari Zilina pada pagi esok di SB.Setakat ini peratusan kemenangan kite adalah 100% dengan memenangi semua game.Walaupun game esok xberape penting sangat, tapi ia dapat menjanjikan sama ada kite juara atau naib juara.Jika mahu juara, sudah pasti kite mesti menang dengan mereka pagi esok.

Aku selalu berbicara mengenai kecederaan semasa yang berlaku kepada trio2 utama iaitu Lampard,Terry,Benayoun.Kerana kite dapat lihat tanpa mereka, perfomance player2 kite yang ade sekarang ni agak hancur skit.Terbaru, Zhirkov mengalami sedikit masalah di bahagian kaki dan sah terlepas untuk game pagi esok.Alex juga direhatkan coz dia ade operation surgery untuk bahagian lututnya tu.

So dengan ini, kite pasti akan melihat muka2 younsgter perform pagi nanti.Yang menggembirkan bukan sahaja aku malah kepada die hard fan Chelsea yang lain, McEachran main 1st eleven.Terbaik atau tidak perfomancenya, kite same2 tunggu dan lihat.

Ape2pun seperti biasa, kite jangan memandang rendah keupayaan player2 Zilina.Walaupun kite dah beat diorang 4-1 hari tu, tapi ia tak mungkin akan berulang lagi sekali jika kite over-confident.Jangan over-confiden, nanti jadi plak cam match minggu lepas tu.Zilina dah konfem out for second round challenge tapi untuk game nanti, diorang pasti tak akan lepaskan peluang yang ade untuk menewaskan kite.Malam ni ialah malam pertunjukan our youngster.Bruma,Van Aanholtz, McEachran, Kakuta masing2 akan menunjukkan bakat mereka.Baik atau buruk, kite kena support mereka.Mereka masih muda dan bakal menjadi player masa depan.Keep the blues flying high.

P/S : Ops, lupe nak bagitahu.Game malam ni start kul 3.40 pagi.Live @ Channel 812.

Luahan hati CA

Posted by KampungChelsea On Monday, November 22, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2 week 2 lost.3 defeated in 4th games.Itulah yang terjadi pada kem kite akhir2 ini.

We have lost big importance player like Lampard,Essien & JT.Alex baru sahaja fit & akan buat knee surgery operation xlame lagi.Didi masih tidak dapat mengekalkan prestasi terbaik sekarang ni dek kerana ade masalah dalaman & juga luaran.Kita bermain dengan skuad yang tidak lengkap & that why we lost so easily.Kite bergantung dengan kudrat dari our skipper tapi tengoklah...Our skipper injured, it a big problem to us.

Krisis kelab sudah melanda.Aku tak nafikan mengenai perkara ini.CA juga mengadu sempat mempunyai beberapa masalah yang mungkin akan menyebabkan die bakal meninggalkan Chelsea.Kite tidak tahu ape yang akan terjadi kelak tapi bile anda membaca statement dari CA di bawah ni, anda mungkin dapat mengagak betapa masalah yang melanda kepada manager Chelsea ni belum dapat diselesaikan dengan baik.

" You have to compare me with Alex Ferguson.It’s a different position. Ferguson has total control of the team. I am just technical direction. Full stop."

Itulah luahan hati dari CA.Statement ini memang khas ditujukan untuk some pihak yang mengatakan kuasa pemerintah Chelsea sekarang ni terletak di tangan CA.Actually, benda ni hanya sampah dan CA telah menerangkan segalanya dalam satu kenyataan yang pendek di atas ini.

Ape yang dikate oleh CA, sama sahaja dengan ape yang diulas dari Jose Mourinho sebelum ni ketika die masih berada di Chelsea.Dia hanya mempunyai kuasa yang terhad dalam menguruskan skuad Chelsea.Roman berkuasa dalam semua perkara.Dia juga busy-body dalam hal ehwal pembelian pemain.That why Jose get out from Chelsea & go to Inter Milan.Situasi ini agak serupa & same yang berlaku kepada CA kite sekarang ni.

Sedangkan pemecatan Ray Wilkins sama sekali mengejutkan CA.CA juga menjelaskan betapa die tidak turut campur dalam perkara yang berlaku kepada Ray itu.

Pemilihan Michael Emenalo sebagai assistant baru juga turut memeranjatkan CA kerana die tidak menyangka dengan pemilihan Emenalo itu.Pengurusan tertinggi Chelsea sepatutnya membuat keputusan itu sama sekali kena merujuk kepada CA terlebih dahulu.

Jika Roman masih melakukan perkara yang same seperti mane yang die telah buat kepada Jose,Avram Grant,Scolari,Ranieri itu...aku bleh kate yang Roman memang nak cari pasal dengan die hard fan Chelsea lagi kali ni.

P/S : Soal team, soal pembelian pemain...Serah sahajalah kepada manager.Dia tahu ape yang die buat.Dia manager, die pro bab2 perkara ini.Anda tidak boleh masuk campur dalam urusan mereka walaupun anda seorang pemilik kelab.(Pemecatan Ray Wilkins itu adalah sesuatu perkara yang sangat tidak berasas.Anda sendiri lihat ape yang terjadi musim lepas dan musim ni.Ray Wilkins antara key kemenangan kite.Anda & pihak pengurusan tertinggi Chelsea perlu bertanggungjawab mengenai ape yang berlaku kepada Ray sekarang ni.)

"Before he fired me, I should have fired me first & then out of the blue fort."

Birmingham parahkan lagi standing kite.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, November 21, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tak tahu nak cakap ape..Same like before, we lost again.! Kisahnya agak same dengan ape yang berlaku pada last week cume semalam story board skit berbeza dengan kite membuat attacking bertali-arus namun tetap gagal membolosi gawang birmingham yang kebal dijaga oleh Ben Foster.

Ape2pun Chelsea kalah.Aku xleh nak cakap banyak.Yang penting kalah masih top of the league.Itu sahaja.Keep the blues flying high....

Wherever you do, wherever Chelsea get it last night, i'm always support u, Carlo...Just keep it up & improve our player, & it will be alright again.Chelsea best team forever.!

We Get What We Give

Posted by KampungChelsea On Wednesday, November 17, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kita masih belum berada dalam keadaan krisis.Hanya kalah teruk disebabkan terdapat some problems yang tak nak dapat nak detect sahaja.

JT,Alex,Lampard injured, Essien masih ade 2 match ban, dan ia tak delah satu masalah yang bleh create satu krisis dalam satu pasukan.Cume ketiadaaan salah satu dari mereka menyebabkan perfomance kite tunggang-langgang.Bertambah parah lagi, selama ini kite diperkuatkan dengan Uncle Ray di sisi CA tetapi die sudah tiada, dan mungkin ia menghantui perfomance kite ketika kalah memalukan 3-0 ke atas Sunderland.Aku akui ia memang kekalahan yang tidak bermaruah.Kite kalah, tidak lupe juga bermain teruk, tiada semangat dan lebih teruk lagi kite tumbang di tempat sendiri.

It's a bad week.Dan kite harus melupakan minggu yang malang ni dan buku buku baru untuk game seterusnya.

Actually kite bukan tak leh nak harapkan player yang sedia ada, cume player yang ade tidak konsisten & ade juga yang baru pulih dari kecederaan malaria seperti Didi.Skuad kite tidak ramai, so kalau skipperpun injured, memang diorang xleh nak survive.Dan pemilihan pemain dari CA kadang2 agak melampaui batas.Meletakkan player yang always perform in winger to play centre back.Memang hancur,kan ? It's all about tactic.

So ape perlu kite buat sekarang ?

Dengan Lampard yang akan berehat 2/3 minggu lagi, JT juga bakal terlepas match sampai berbulan-bulan dan Alex dari 6 minggu hingga 8 minggu tidak bermain.Option yang ade ialah just need to by 2/3 new player.

Nak harapkan player yang ade ? Sekian terima kasih.Aku tak nak pisang berbuah dua kali walaupun ia sedap & aku tak nak nasi sudah jadi bubur dan kali ini bukan setakat jadi bubur tapi jadi beras plak.

We have a big Roman.Kite tak perlu motivasi darinya tetapi kite perlu duit darinya untuk beli someplayer yang dapat bagi impak positif kepada kite menjelang game2 yang lebih mencabar pada bulan2 yang akan datang.

1/2 for defender & 1/2 for striker.Also 1 for goalkeeper.Tak perlu beli yang mahal2 seperti ape yang dilakukan oleh ManCity.Kite berbelanja apabila terdesak,itu yang penting.

Defender seperti Pepe,David Luiz,Bruno Alves,Pique,Metersacker harus diberi perhatian.Bahagian striker seperti Suarez,Pato,Lukaku,Dzeko,Muller perlu kite dapatkan.Goalie juga jangan dilupe.Keeper2 seperti Kasper Schmeichel,De Gea, Sergio Asenjo, Neuer adalah calon sesuai jika Cech mengalami kecederaan nanti.Nak harapkan yang ade ? macam biase, sekian terima kasih.

Anyway, ini semua atas dari kemahuan dan kehendak CA itu sendiri.Pembelian serta pemilihan pemain juga kejenya.Tapi jika die masih berdegil untuk mengharapkan skuad yang ada, aku bet lepas ni die akan lihat banyak lagi benda2 buruk seperti yang berlaku di SB 2 hari lepas akan berlaku lagi di depan matenya.Roman hanya perlu keluarkan duit dari koceknya sahaja dan sekarang ni hanya CA sahaja yang mampu meneruskan rentak transfer pemain itu atau tidak.Ray dah pergi, takkan nak lihat player kite yang lain plak pergi, beb ? Kepada CA, lu fikirlah sendiri.

Thinks smart before it would be more crucial, dude...

Fikir Dulu Sebelum Cakap

Posted by KampungChelsea On Wednesday, November 17, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Arsenal-midfielder-Samir-Nasri-taunts-Chelsea-s-strength-in-depth-after-crushing-Sunderland-defeat-article630093.html

Kelakar juga bile bace statement dari budak kecik ni...Dah le kecik, sejak die join team tadika tu, pernah ke die cium tofi ?

Die tak perasan ke sekarang ni Chelsea still top of the league ? Die masih tak sedar ke awal musim ni team tadika seni die dah kalah 2-0 dengan Chelsea ?

Match league masih "berguni".Chelsea baru kalah sekali dua, dah berani cakap cmtu ?Die xtahu ke, musim lepaspun Chelsea pun ade kalah cmni jugak tapi tengok ? Still dapat double trophy.

Mentang2 team die dah duduk second place in league & just beza 2 mate dengan Chelsea, dah berani cakap cmtu kat team Champions.Die tak sedar lagi ke bulan 12 nanti, die bersame team tadika die akan kena "ayam" plak dengan Chelsea kat Emirates nanti cam last season teruk kena bedal 3-0 kat tempat sendiri.

Kem Chelsea adalah kem yang berstandarkan egois yang tinggi,bangga & teramat riak.Kalah menang adat permainan.Yang penting ialah hasil di akhir musim tu yang menentukan segalanya.

P/S : Ape2pun selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua die hard fan Chelsea yang beragama Islam.Teruskan sokongan serta pengorbanan anda untuk Chelsea.Di hari yang mulia ini, janganlah ade di antara kite yang keji mengeji dan caci mencaci antara satu sama lain seperti mane yang selalu fans Arsenal amalkannnya di blog orang.Jangan jadi macam mereka.Emo,keji-mengeji,caci mencaci di blog orang adalah amalan harian diorang.Kite sebagai fans Chelsea kena jage maruah kite.Kite adalah fans professional yang sentiasa menjage etika serta adab bermesej dengan orang lain.Renung2kan & selamat beramal.Wslm.

Mental Down Menguasai Segalanya

Posted by KampungChelsea On Monday, November 15, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kekalahan 3-0 semalam sangat memeritkan.Lebih2 lagi kalah di tempat sendiri dengan ribuan penyokong yang datang semata-mata mahu melihatkan kemenangan serta perfomance hebat dari player2 kite.Tapi ape bleh buat, perfomance hancur & result plak tentulah tunggang langgang.

Ramai yang bertanye kepada aku di Facebook, punca kekalahan Chelsea semalam.Ade yang aku bagi respons & ade plak yang aku berdiam sahaja.Mungkin kerana keadaan aku sekarang yang masih belum sihat sepenuhnya dan tak mampu untuk aku menjawab segala pertanyaan di wall FB itu.

Memang banyak punca kekalahan, cume kalau nak yang alasan professional, aku bleh bagi secara tip-top.

Pertama, defend kite hancur.Ferreira main centre back memang teruk.Tapi nak wat cmner, tu je option yang CA ade.JT, Alex injured & tak leh main.Memang aku dah predict benda ni jadi cmni.Kalau korang perasan, post aku yang sebelum ni, aku dah cakap akan ade something different yang berlaku.N guess what ? it really2 happen.

Kedua, formasipun pelik & taktikpun gile.3-5-2.Jarang bebenor kite gune formasi ni tapi JT, & Alex injured, kite terpaksa gune formasi pelik itu.Dan ape jadi ? Defend mudah gile bocor,Midfield kite kena kunci, & attacking ke laut.

Ketiga, someplayer yang masih tak improve perfomancenya iaitu Ramires.Jika melihatkan perfomance Ramires semalam & sebelum ni, aku rase pembelian die dari Benfica tu sangat merugikan.Dah le harga transfer die lebih mahal dari Van der Vaart & Mesut Ozil, tapi perfomance ? sekian terima kasih.

Keempat, pemergian Ray Wilkins.Kekalahan semalampun ade juga disebabkan dengan ketiadaan Ray itu.Walaupun CA menafikannya tapi aku agak setuju dengan isu pemergian Ray itu dan ia banyak mempengaruhi perfomance kite semalam.Sebab player2 kite main tak de semangat & kite bleh lihat,  dari mule hingga habis game, Didi,Nik,Zhirkov,Flo asyik shoot berteabur je.Sebelum ni, time Ray ade, kite tak delah perform teruk cam semalam.

Kelima, ketiadaan Lampard & Essien juga boleh diambil note sebagai punca kekalahan.Tolonglah faham dengan statement ni.Bahagaian midfield kite hancur dan bukan semalam sahaja hancur, tapi sebelum nipun, tak ade function sangat.Kalau Essien & Lampard ade, aku tak risau pasal bahagian midfield kite akan sentiasa terbuka dan kreatif.Didi & Nikpun sentiasa akan menerima passing yang world class dari Lampard & Essien.So tolonglah faham mengenai situasi ini.(Kalau team lain, kalau tak de 2/3 key player diorang, diorang xleh survive jugak.Jangan tipulah.Kalau kalah, alasan tu jugak yang akan digunakan...)

Kesimpulannya,kite kalah dan aku redha dengan kekalahan ini.Tapi untuk kalah di tempat sendiri, sangat menyakitkan hati.Dulu pada zaman Jose Mourinho, Guus Hiddink, kite sukar nak kalah lebih2 lagi kat tempat sendiri.Tapi lihatlah sekarang, ape jadi ? Sekarang kite hanya leading 2 mate di depan pesaing terdekat, Arsenal.Kepada CA, please better do something.Bulan 1 nanti, transfer window akan dibuka, kalau anda tidak berbuat ape2 lagi pada bulan tu dan masih mengharap skuad yang ade sekarang, jangan haraplah nak menang UCL yang RA impi2kan sebelum ni.(Amik contoh pembelian Spurs itu.Diorang beli Vander Vaart.Tak sampai sebulanpun, die punya perfomance terbaik beb.Rase menyesal jugak bile Chelsea xbuat bid kat Van der Vaart tu).

 Keep the blues flying high...

Kekalahan yang Terbaik dari Ladang

Posted by KampungChelsea On Monday, November 15, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chelsea 0 Sunderland 3

Tengok sape main beb ? haha.

No Lampard, no Alex, no JT, no Essien & Ray Wilkins baru je blah dari Chelsea.Tidak lupe juga, yang tak pernah main centre back tetibe main kat posisi tu.

So faham2 jelah erk sebab ape Chelsea kalah.

Ok, renung2kan & selamat beramal.

P/S : Kalah tapi still top of the league.Kalah tapi gua rilek je.Sebab gua nak tergelak tengok formasi,taktik & line-up Chelsea tadi.Haha.Yang pasti, konfem penuh mesej2 "bertauliah" dari fans2 sengal kat ruangan chatbox blog ni nanti.Ape2pun Keep The Blues Flying High je.Ingat Tuhan selalu erk.!

Preview : Waspada Ancaman Kucing Hitam

Posted by KampungChelsea On Sunday, November 14, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Untuk game kali ini, rase cam pelik jugak.Sebab nampak cam ade something different yang akan berlaku malam ini.Harap something different tu tak negatiflah, harap ia lebih cenderung kepada positif.

Kenapa aku bercakap begitu ? Ye ar, tengoklah sekarang ni beb...problems demi problems yang melanda kem kite.Dengan pemergian mengejut Ray Wilkins dek kerana Chelsea tidak memperbaharui kontrak barunya di SB, Lampard plak sekali lagi menerima kecederaan serius yang mana sebelum ini die hampir2 pasti nak perform malam ini, tapi hajat tak kesampaian pasal die injured kat training hari khamis lepas.Yang lebih memparahkan lagi keadaan, Essien a.k.a The Bison kena 3 match ban ekoran kad merah time Chelsea lawan Fulham hari khamis tu jugak.Segalanya nampak macam nak menguji tahap kekuatan mental team Chelsea je sekarang ni, sama ada mampu meneruskan rentak kemenangan atau tak malam ini ke atas Sunderland tanpa key player dan tanpa Ray Wilkins yang juga antara kunci kejayaan kem kite sebelum ini.

Ape2pun diharapkan player kite tak mental down malam ini.Namun aku tetap rase risau jugak di bahagian tengah.Bukan tak leh harap player yang ade sekarang ni, cume kalau ade key player, kite bleh nampak jurang perbezaan yang lebih berkualiti ditunjukkan oleh mereka daripada barisan yang agak slow skit(cthnya Ramires).Ramires kalau big game memang hancur, tapi haraplah kalau game cam malam ni die dapat tunjuk kemampuan die yang sebenar.Bukan nak kutuk, tapi ia realiti.Bile main hancur, takkan nak terus bagi die main je every match sedangkan ade beberapa player lain lagi yang lebih menyerlah dari die.Main super-subpun still perform cantik.Fuh, korang tekalah sendiri sape yang aku maksudkan tu.

Barisan seranganpun ape kurangnya.Kadang2 perform bagus, kadang2 perform tak berapa bagus.Golongan yang aku maksudkan tu ialah Nik & Didi.Didi aku tahulah die baru sembuh dari demam malarianya tu tapi xkan nak terus drop je perfomance sedangkan game malam ni main kat SB, stadium keramat kite.Nik juga perlu improve perfomance selepas beraksi hambar time lawan Liverpool.Untuk game dengan Fulham, die tak main pasal ade skit kecederaan di kakinya.Begitu juga dengan Alex yang terlepas dalam game hari khamis lepas.

Untuk barisan defend, aku tak risau sangat pasal kubu kebal kite sangat kukuh di bahagian pertahanan.JT,Ivanovic,Alex semuanya mantain terbaik dari ladang.Ashley Cole je yang drop skit.(Skit jelah...)

Menjelang match malam ni lawan Sunderland, aku still tak nak mendabik dada walapun kite perform kat tempat sendiri.Sunderland atau nicknamenya The Black Cats mungkin ade ramuan yang tersendiri untuk menewaskan kite.Jangan amik mudah atau memandang rendah dengan keupayaan anak buah Steve Bruce.Walaupun tengok standing league kite dengan diorang bagai langit dengan bumi, tapi biasenyer team yang slow2 tulah yang mampu memalukan kite.Mereka ade striker baru yang sangat mantap perfomancenya iaitu Gyan.Tidak lupa juga gandingan rapatnya iaitu Darrent Bent.Mereka striker yang mampu memecah belah kubu kuat kite malam ini.Sape tahu,kan ? Yang penting, kite jangan over-confident.Setakat nak rase yakin skit3 tu, tak pelah.Kalau nak over-konfiden tu, baik lupakanlah.Jadi cam lawan Liverpool hari tu.Yakin sangat dapat beat team ayam tu, last2 terkena jugak kat muka sendiri.

Rasernya barisan kemungkinan malam ini adalah seperti berikut :

Cech,
Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole,
Ramires, Mikel, Zhirkov,
Kalou, Drogba, Malouda

Anelka tak main ? Alex tak main lagi ? Entahlah, akupun xtahu.News cakap diorang still unavailable.Ade problems skit kat kaki diorang.Tak tahulah kalau malam ni, salah seorang dari diorang tu akan main ke tak.Ape2pun tunggu jelah malam ni erk.Keep The Blues Flying High.(kena tulis habis moto chelsea ni pasal nanti ade orang akan tanye ape tu KTBFH...hehe)

P/S : Owh ye lupe nak bagitahu, semalam MU draw.So kalau kite menang tipis atau menang besar malam ni, tak kesahlah yang penting kite dapat jarak mate dengan diorang kepada 6 points.Hoho...


Still remember this ? 7th heaven in SB last season...Tanpa Lampard & Essien, rasenyer bleh ke kite menang besar cam tahun lepas erk ? Hmmm....

Sudah Jatuh Ditimpa Eskalator

Posted by KampungChelsea On Saturday, November 13, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sudah dijatuh...bukan ditimpa tangga...tapi sudah jatuh ditimpa eskalator.

Itulah yang berlaku kepada kem kite sekarang ini.Dengan pemergian mengejut dari Ray Wilkins beberapa hari lepas dan lebih memparahkan lagi keadaan, Lampard injured plak.

Jika kite bace news 4/5 hari yang lepas, keadaan Lampard tidaklah seteruk sekarang dan pihak medik Chelsea juge mengesahkan die dah bleh start perform untuk game esok lawan Sunderland.Tapi ape bleh buat, tak semua benda yang kite nak tengok, akan terjadi sekelip mate.

Lampard injured ketika training hari khamis lepas.Kesannya, die terpaksa berehat 2 minggu lagi & menjalani rawatan dengan lebih serius.

Akupun heran jugak.Minggu lepas, die dah start training dengan baik tapi nape time training hari khamis lepas, die kejang otot plak.Eish masalah betul.Bilelah nak tengok Lampard ni main.Dah lebih 2 bulan, bahagian midfield sunyi tanpa Lampard.(Kalau tak de diepun, midfield kite still  lagi bleh survive cume tak banyak functionlah.Lampard ni jenis player yang kreatif.Kreativiti serta passingnya berkualiti.Tu pasal aku suke kalau die main.Sejuk je mate memandang kalau die kat atas padang.)

Dengan Essien kena ban 3 game(tak tahulah Chelsea buat rayuan ke tak untuk red card Essien tu) dan Lampard terpaksa berehat untuk 2 minggu lagi.Aku tak tahulah ape yang akan jadi dengan barisan midfield kite nanti.Didipun baru je sembuh dari demam malarianya tu dan perfomancenya masih lagi slow.(Eish, kesan malaria tetap menghantui Didi walaupun die dah sembuh sekalipun).Dengan pemergian Ray dari Chelsea, aku harap player2 kita tak de yang mental down mengenai isu ini dan yang penting tak ganggu perfomance diorang kat atas padang.CA wajib bagi motivasi serta semangat yang lebih kuat kat diorang sebelum game dengan Sunderland esok.

P/S : Bayangkanlah kalau 2/3 key player tak main, mestilah ade jugak masalah game play kite.Team lainpun kalau key player injured, konfem tak leh survive.Kalau kalah, mesti bagi alasan sebab key player tak main.Jangan tipulah, semua fans mahu tengok semua key player diorang main sebab kalau kalah, tu jelah alasan diorang.

Goodbye Ray...

Posted by KampungChelsea On Friday, November 12, 2010 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mungkin agak lewat sedikit aku post mengenai entri ini, namun ia tetap menjadi berita yang sedih untuk kite sebenarnya.

Ray Wilkins leave Chelsea.Ape sebenarnya yang terjadi ini ?

Ray pergi dari Chelsea kerana pihak pengurusan kite tidak lagi memperbaharui serta memanjangkan lagi kontraknya di Chelsea.Itu sahaja motif pintu keluar dari Ray.

Entah sebab ape kenapa dan mengapa pihak pengurusan tertinggi kelab tidak mahu memanjangkan kontrak beliau.Yang pasti, CA sendiri menyebut Ray Wilkins antara salah satu kunci kejayaan Chelsea dalam beberapa musim yang lalu.Maybe CA sendiri sedih mendengar perkhabaran yang diterima oleh Ray sekarang ini.

Untuk pengetahuan korang, Ray Wilkins memulakan kerjayanya di Stamford Bridge pada era tahun 2000.Dan pada musim lepas iaitu 2009/2010, die menjadi Assistant First Team Coach dan menguruskan The Blues bersama-sama dengan CA.

Ketua Eksekutif, Ron Gourlay tidak memberi sebarang respons mengenai kontrak Ray dan dia hanya mampu mengucapkan terima kasih sahaja di atas khidmat Ray selama die berada di SB.


"On behalf of everyone at the club I would like to thank Ray for everything he has done for Chelsea Football Club." (say Ron Gourlay)


Anyway, i wish good luck for you, Ray Wilkins.And also like Ron Gourlay, thanks for everything you have done for Chelsea Football Club.All the best for you, Ray.

So, sekarang ni die sudah pergi & sape yang akan mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Ray itu ?

 The Special One ? Hohoho...i wish, i wish he's the man....


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png