Diary Injury : Ivanovic pulak yang injured.!

Posted by KampungChelsea On Tuesday, August 31, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Berita buruk diary injury minggu ini masih lagi tidak dapat dihentikan.

Selepas JT & Frankie, kini giliran Ivanovic plak yang mengalami kecederaan dan terpaksa berehat selama 6 minggu untuk memulihkan kecederaannya itu.

Kecederaan itu dialaminya sebelum kem kite turun menentang Stoke City untuk beberapa hari yang lalu.Ivanovic samacjuga seperti JT & Frankie terpaksa terlepas dalam 2 match pusingan kelayakan Euro 2012 untuk skuad kebangsaan masing2.

Sedikit menghairankan aku ialah jika tahun sebelumnya, kecederaan biasanya menimpa kepada player2 serangan kite sahaja.Namun musim ini berbeza dari segi posisi apabila diary injury telah mengesahkan 3 defender(JT,Ivanovic) kita termasuk Jeffrey Bruma terpaksa direhatkan untuk beberapa minggu disebabkan kecederaan yang dialami masing2.

Nampaknya kali ini, The Bison terpaksa turun sekali lagi memikul tugas di bahagian centre back untuk menggantikan tempat JT & berganding bersama Alex.Ramires mungkin akan mengisi di bahagian mdf centre bersama Mikel.

Di bahagian serangan pula, Flo,Nik,Didi & Kalou masing2 fit 100% dan sudah kembali mempamerkan prestasi terbaik diorang.

Anyway, kepada Ivanovic,JT,Frankie & Bruma, diharapkan anda semua kembali sembuh secepat mungkin.Get well soon dude.!

Diary Injury

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 29, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Diary injury kem kampung chelsea melaporkan bahawa dua key player, Frankie & JT telah dipastikan akan berehat untuk beberapa minggu berikutan kecederaan yang dialami masing2.

JT mengalami kecederaan hamstring dan otot.Kecederaan itu dialami ketika kem kite menentang Stoke senalam.

Begitu juga dengan Abang Frankie yang akan menjalani pembedahan hernia.Korang dapat lihat perfomance hambar Frankie semalam mungkin disebabkan kecederaan hernia yang dialaminya itu.

Mereka berdua juga mungkin terlepas 2 match qualification Euro 2012 yang mana England akan menentang Bulgaria & Switzerland.

Diharapkan mereka berdua dapat sembuh dari kecederaan secepat yang mungkin & kembali beraksi bersama kem kite seperti biasa.

Get well soon dude.!

Masih lagi konsisten.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 29, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seperti yang dijangka, The Blues telah mencatat kemenangan mudah menewaskan team Stoke 2-0 di SB.Tiada lagi 6ixth sense goal minggu ini namun ape yang penting ialah kemenangan & memperolehi 3 mata maksimum.1 gol dari Flo & 1 gol recovery penalti dari Didi cukup memastikan 3 mata penuh untuk memberi kemenangan penting dalam membawa The Blues still on the top of the league sekarang ini.

Setakat ini perfomance player kite masih lagi konsisten.3 week with 3 wins and now still top of the league, actually kita tidak perlu risau apa2pun melainkan injury case yang menimpa kepada JT dalam match ini.Flo masih lagi berbisa dengan larian pantasnya serta finishing strike yang masih lagi power seperti tahun lepas.Begitu juga dengan Didi & Nik yang tidak henti2 mengucar-kacirkan defender lawan.

Walaupun Abang Frankie missed penalti, tapi player2 kita over all masih lagi steady mendominasi match.Kekebalan JT & Alex kian menjadi-jadi dan aku harapkan gandingan mereka akan kekal hebat untuk match selepas ini plak.

Pada minit ke-32, nice pass dari JT kepada Flo & Flo with his brilliant run & first touch mudah menewaskan Sorensen untuk menjadikan kedudukan 1-0 buat kem kite.Pada minit ke-77, kem kite telah dianugerahkan sekali lagi penalti selepas Nik dijatuhkan oleh Sorensen.Didi menggantikan tugas yang dipikul dari Abang Frankie yang dikeluarkan pada lewat separuh masa kedua mudah merembat kencang ke gawang gol stoke dan menewaskan Sorensen yang sukses menggagalkan penalti shoot dari Frankie di separuh masa pertama.


Pasti ada yang tertanya-tanya, kenapa minggu ini kite kekurangan gol dan tak boleh score 6 gol seperti  minggu yang sebelumnya ?

Jawapannya ada pada keadaan sesuatu match jugak.Takkan nak menang 6 gol tiap2 minggu beb.Aku main game PS pun tak delah menang 6/7 gol setiap perlawanan, ni apekan pulak di match yang realistik.Ingat Stoke City ni team cap ayam brand ke nak score mudah2...Diorang punya defend dalam match ini sangat superb.! Dengan kekebalan yang bukan sahaja diisi di barisan pemain pertahanan namun goalie diorang,Sorensen juga sangat cekap menjaga gawang.Tak heranlah shoot penalti dari Frankie, selambe je die save dengan mudah.

Player2 Stoke City sangat berbeza dengan player2 Wigan & West Bromwich.Diorang ade fizikal yang seakan-akan sama seperti player kita.Tu pasal dalam match ini striker2 kita sangat sulit untuk menembusi kawasan kubu kebal mereka.

Salute dengan debut pertama dari Ramires.Walaupun just perform tak sampai 10 minit dalam match tadi, tapi tetap puas hati jugaklah tengok debut pertamanya untuk kem kite.Die memakai jersi no 7 yang mana nombor tersebut pernah diwarisi oleh abang Sheva kite sebelum ini namun berbeza dari segi posisi yang mana Ramires ditugaskan memikul tanggungjawab di bahagian centre midfielder.Dia juga berkebolehan membuat attacking power seperti Nik,Flo,Kalou & Didi. ( Rujuk contoh ketika die membuat set up goal kepada Robinho ketika Brazil menentang Chile dalam WC 2010 beberapa bulan yang lalu.)

Ape2pun aku still hepi minggu ini coz kem kite masih meneruskan rentak kemenangan tanpa henti.Menang sambil clean sheet memang puas hati.Lebih2 lagi sekarang ini kita masih menerajui di carta utama liga.Next match is against The Hammers in Upton Park.!

Preview Versus The Potters & Debut for Ramires tonight.!

Posted by KampungChelsea On Saturday, August 28, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Memang minggu 6ixth sense betullah...12 gol dalam 2 perlawanan.6-0 utk first week & second week iaitu minggu lepas 6-0 juga.So still another 6ixth sense on this week ? Tunggu sahajalah malam ini yer...

Menjelang menentang budak2 stroke malam ini, seperti biasa aku akan membuat analisis head to head match.Last season jika korang masih ingat, kem kite telah berpesta sakan dengan membelasah 7-0 team Tony Pulis di stadium keramat kite iaitu SB (rujuk gambar di bawah ini). Perfomance kem kite tahun ni & tahun lepas tak banyak bezanya.Dari segi jumlah gol, memang jentera serangan kite power habis.So tak mustahillah kalau still ade lagi 6/7 gol plak di SB malam ini plak.

Sorensen kena "fired" dengan Kalou

 
Hatrik dari Kalou dalam 7th heaven goal menewaskan Stoke City last season

Kalau yang masih belum tahu, kem kite telah mencatatkan 20 kemenangan dan hanya kalah sekali sahaja dalam 22 penampilan EPL di SB.Tidak lupa juga kem kite telah membuat satu rekod hebat iaitu menghasilkan 21 gol dalam 3 match terakhir di SB.

Berbeza dengan kem kite, team Stoke City memulakan kempen EPL musim ini dengan mencatat result yang sangat mengecewakan iaitu kalah 2 match berturut-turut.

Untuk pengetahuan korang juga, kem kite telah memenangi 6 pertemuan terakhir menentang mereka di semua kompetitif match.

Perkembangan terkini mengenai player2 kem kite :

-Ramires akan membuat debut pertamanya bersama kem kite menentang Stoke malam ini.Cume dia dikhabarkan akan menjadi super-sub dan diletakkan di bench terlebih dahulu.

-JT seperti biasa akan mengetuai jentera pertahanan bersama partner,Alex.

-Di bahagian serangan pula, Didi akan menjadi solo striker di samping Nik & Flo(Malouda) akan membantu merancang segala serangan bersamanya.

Barisan kemungkinan
Cech,
Ivanovic, Alex, Terry, Cole,
Kalou, Essien, Lampard,
Malouda, Drogba, Anelka.

P/S : Match start pukul 10.55 malam ni.Live @ Channel ESPN.

UCL 2010/2011 : Didi "Kembali" ke Olympique de Marseille.!

Posted by KampungChelsea On Friday, August 27, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Oklah, undian peringkat kumpulan UEFA Champions Leage(UCL) bagi musim 2010/2011 telah ditentukan and guess what ?, kem kite telah berada di zon yang boleh dikatakan agak selamatlah walaupun aku tak test lagi tahap satu lagi kelab baru dalam UCL ni yang syok duk berada group sekali dengan kem kite.

Group F - CHELSEA,Marseille,Spartak Moscow & MSK Zilina ???

Aku rasa team yang mampu bagi saingan ialah Marseille atau Spartak Moscow.Tapi tak bleh pandang rendah jugak dengan kemampuan pendatang baru dari Slovakia, MSK Zilina.

P/S : Ape2pun Didi mesti rase "happy" coz dapat meet ex-club die kat stadium Olympique de Marseille nanti.

Korean Striker in The Blues Radar ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, August 25, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kem kite berminat untuk mendapatkan bintang Korea yang merangkap striker AS Monaco iaitu Park Joo Young.Is this rumours ? Dana sebanyak 8 juta pound adalah syarat utama untuk mendapatkan Park Joo Young ini.

P/S : Dengar cite lagi, agen Park Joo Young telah bertemu dengan CA bagi membincangkan transfer news ini ke Stamford Bridge.

Respon Terakhir dari Aguero

Posted by KampungChelsea On Monday, August 23, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“I have told the club that I want to stay here, so they will sort out with my agent the renewal of my contract – I don’t get involved with that.But as I have always said, I am happy here and when the club needs to sell me for the money, they will do. But right now they don’t want to and I’m here.”

Kata2 dan respon terakhir dari Aguero ini sudah jelas menunjukkan bahawa tiada lagi news yang mengaitkannnya dengan kem kite lagi.Lebih memedihkan, pihak Atletico Madrid telah menawarkan kontrak baru kepada Aguero yang mana dlam kontrak barunya itu menjadikan Aguero kekal di sana sehingga 2013.

So kes Aguero dah tutup buku sekarang dan jangan diungkitkan lagi mengenainya sekarang ini.Aguero stay in Vicente Calderon for now and not move to Stamford Bridge.It's over geng...

Aku harap suatu hari nanti, scene ini akan menjadi kenyataan jugak...

Satu lagi news mengenai tawaran 35 juta pound untuk mendapatkan bek winger handalan Sepanyol iaitu Sergio Ramos seolah-olah nampak juga seperti rumours news & it's not transfer news.Sebelum ni Real dah terang2 tolak tawaran dari RA dan ape kes nak bid lagi si ramos ni ? Orang dah rejek wat pe kite nak layan lagi...Sudah2lah tu...Kosentret kat player2 yang ade kat kem kite je sekarang ini...I'm still belive Ash & Ivanovic dude...

Sistem Barter yang tak Masuk Akal.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 22, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Betul atau tidak...yang pasti transfer news ini memang tak masuk akal.

Striker yang paling berbahaya di dunia ini dengan mempunyai koleksi gol terbaiknya itu mahu ditukarkan dengan ex-player Hamburg SV yang sekarang ini tidak lagi mendapat perhatian di mata manager barunya itu.

Tak faham ?

Macam ni sebenarnya,...kelab berbelanja sakan setiap musim, Real Madrid mahu membuat satu sistem barter yang akan menaikkan kemarahan die hard fan chelsea iaitu membuat pertukaran Van der Vaart kepada Abang Didi kite.

Real Madrid memang dah sah gile.Uncle Jose plak ape cite tak habis2 nak rekrut Didi ni ? Didi punyalah mantap bersama kem kite every season n senang2 nak ditukarkan dengan Van der Vaart.

Memang aku tak nafikan bahawa Van der Vaart merupakan attacking midfielder yang bagus.Cume kalau nak ditukarkan dengan player yang 10x ganda lebih bagus dari die tu memang nak cari pasallah beb.

Aku tak de masalah kalau Real nak jual die ke kem kite.Tapi kalau nak tukar die dengan Didi, memang nak bertemu buku dengan ruaslah beb.

Di, kalau ko pi sana.. nasib ko akan sama cam aku.Aku main tak sampai satu musim, diorang dah buang aku ke Bayern...Sedih tau.!

P/S : Kalau Van der Vaart ditukarkan dengan Ross Turnbull/Hilario, aku tak de masalah...Hatipun senang.

Video Gol : Wigan 0 Chelsea 6

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 22, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seperti yang aku cakap sebelum ini, kemenangan 6-0 ke atas Wigan semalam hanya sekadar pemulaan sahaja.Banyak lagi aksi2 mencabar selepas ini.Perfomance player2 kem kite sekarang ini sudah mencapai prestasi yang terbaik, so mereka perlu maintain sahaja perfomance diorang dari semasa ke semasa.

P/S : 12 gol dalam 2 perlawanan.Rase cam main game bola dalam playstation je bleh score banyak2...Fantasi betul Chelsea.!

6ixth Sense.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 22, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


12 gol dalam 2 match.Back to top league again.Itulah Chelsea.!

6 gol yang dipersembahkan oleh player2 kem kite sebentar sahaja tadi telah memadam memori pahit di JJB stadium last season.2 gol dari Nik, 2 gol juga dari Kalou, 1 gol dari Malouda & guess what ? 1 gol terakhir iaitu gol ke-6 milik Yossi Benayoun.Terbaik dari Chelsea...

Man of the match aku hadiahkan kepada Abang Didi kite coz dalam match tadi 3 gol yang diperolehi hasil daripada assist terbaiknya.Jika minggu lepas, Didi score 3 gol hatrik namun minggu ini dia memberikan 3 hatrik dari segi assist plak.Cayalah Didi, you are unselfish player for this match.Other best assist for another 3 goal is Ferreira,Mikel & flick by Abang Frankie.

Keep the blues flying high...Next match plak menentang Stoke..Aku sure ramai di antara kite tak sabar nak menanti debut special dari Ramires dalam match itu nanti...

|

JJB Stadium Preview : The Latics Challenge.!

Posted by KampungChelsea On Saturday, August 21, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Still remember kenangan pahit di sebalik kekalahan 3-1 ke atas anak buah Roberto Martinez di stadium JJB musim lalu ?

Memang pahit seperti  minum kopi yang sangat pahit setiap hari.Lebih mengewakan dalam match itu juga ia menjadi first match lost CA bersama kem kite.Campur plak dengan Cech kena sent off.

So ape cite plak untuk match malam ini ?

Ni yang aku nak preview skit ni...

Wigan atau nickname diorang The Latics telah dipermalukan 4-0 oleh team baru masuk liga iaitu Blackpool dalam match pembukaan minggu lepas.Berbeza pulak dengan situasi yang menimpa kepada kem kite yang mana kem kite telah membelasah team yang baru masuk epl jugak iaitu West Bromwich dengan 6 gol tanpa balas.Didi score super hatrick, Malouda with 2 goal & 1 gol saguhati dari Lampard.

It could be a different situation tonight on JJB ?

Wigan mungkin mempamerkan aksi yang hampeh bile bertemu dengan team yang setaraf dengan diorang namun bile bertemu dengan team Champion seperti kite, ia akan menampakkan sedikit perubahan dari segi corak permainan.

Perkembangan terkini mengenai skuad kite menjelang game hangat malam ini :

-CA masih lagi tidak memberi debut pertama untuk Ramires.Ramires baru je join kem kite last week dari Benfica namun untuk match malam ini, Ramires still lagi tidak diletakkan dalam 1st starter.Tapi untuk next match menentang Stoke, dia pasti akan perform & menjadi senjata utama di bahagian serangan kem kite.

- Ivanovic akan diletakkan semula dalam line up terbaik malam ini selepas last week, dia miss west brom match coz die mempunyai sedikit kecederaan.Paulo Ferreira berkemungkinan akan menjadi super-sub.

-Bosingwa masih digelombang kecederaannya itu dan dipastikan tidak bermain sehingga bulan 11/12 nanti.

Barisan kemungkinan :
Cech,
Ivanovic, Terry, Alex, Cole,
Mikel, Essien, Lampard, Malouda,
Anelka, Drogba.

Hatrick dari Didi lagi malam ni di JJB Stadium ? Wait n see erk pada pukul 12.15 malam ini...

Game over for Neymar & persaraan dari dunia bola sepak oleh Sam

Posted by KampungChelsea On Friday, August 20, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Selepas mendapat tekanan serta paksaan dari geng2 anti EPL(Robinho,Pele,Mano Menezes(coach Brazil),Orlando Silva(Menteri Sukan Brazil), akhrinya Neymar megumumkan bahawa dia mahu stay di Santos & seterusnya menolak tawaran berharga dari kem kite.

Melepas ?

Yup, memang melepas tapi Chelsea langsung tidak rugi ape2..Dengan kedatangan budak muda genius, Ramires, jelas aku katakan bahawa transfer failed dari Neymar tidak memberi ape2 kecewaan kepada aku dan juga Chelsea.

Takziah aku ucapkan kepada familli Neymar mengenai isu ini coz untuk pengetahun korang, familli Neymar dah jatuh hati dengan tawaran gaji yang kite layangkan kepada Neymar iaitu 55 ribu pound seminggu.Tapi ape boleh buat beb, geng2 anti EPL itu telah merosakkan segala plans kite & familli Neymar.Kononnya mereka berkata, jika Neymar bermain di EPL, so rosaklah masa depan talented player2 muda brazil.Ceh...

Jika Ramires menjadi salah satu pemain terbaik epl hujung musim nanti, aku mahu geng2 anti EPL itu tarik balik kenyataan yang diorang luahkan itu kepada famili Neymar & Chelsea.

1 berita yang sangat menyedihkan dari kem youngster kite apabila right back, Sam Hutchinson telah mengumumkan persaraan dari dunia bola sepak selepas kecewa dengan kecederaan lutut yang dialaminya.Kecederaan parah di bahagian lututnya itu telah menyebabkan Sam tidak dapat bermain dalam tempoh yang agak lama dan memaksanya untuk bersara dari dunia bola sepak.

Kecederaan yang dialami oleh Sam itu sukar disembuhkan dengan cara mudah dan menurut pihak medik, jika Sam sembuh sekalipun, dia tidak akan mampu untuk mengembalikan semula keadaan fizikal yang sesuai dengan pemain bola sepak professional yang lain.

Ia sangat menyedihkan bagi aku.Sam merupakan right back yang bagus dan mempunyai masa depan yang cerah di kem kite.Pengumuman persaraan dari bola sepak oleh Sam merupakan satu news buruk kepada mana2 die hard fan chelsea yang mahu melihatnya untuk perform bersama skuad senior.

Ape2pun good luck for you, Sam.Umpama lirik yang dipetik dari lagu Dewa "Hadapi Dengan Senyuman".Hadapi dengan senyuman,semua yang terjadi biar terjadi,hadapi dengan tenang jiwa semua...

P/S : Lirik tersebut khas & khusus untuk Sam.Aku & Chelsea akan sentiasa support anda tidak kira sama ada dari depan atau belakang.Chelsea will support you forever.All the best for you,Sam.!

Nasib Neymar akan diputuskan pada minggu ini

Posted by KampungChelsea On Tuesday, August 17, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Masa depan budak genius Santos, Neymar masih lagi menjadi spekulasi hangat.Khabarnya dia maybe akan meninggalkan kelab Brazil itu dan berhijrah ke kem kite.

Disebabkan spekulasi mengenai perkara ini semakin lama menjadi semakin panas seperti goreng pisang, Neymar akan berusaha untuk memutuskan masa depan kariernya itu dalam waktu yang terdekat ini.

Kata agen Neymar,

"Neymar dan keluarganya akan memutuskan apa yang mereka inginkan.Selepas itu, baru kami akan berbicara sepenuhnya dengan pihak Santos.Semua keputusan akan diputuskan dalam minggu ini juga"

So, korang rasa transfer Neymar ke kem kite succes or failed ?

Kemenangan Pertama.!

Posted by KampungChelsea On Tuesday, August 17, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

P/S : Ini baru permulaan,dude.! Mangsa seterusnya pulak ialah Wigan & Stoke City...

Biografi : Ramires Santos do Nascimento

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 15, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seperti yang korang sudah tahu, player baru muda dari Brazil, Ramires akhirnya sukses menyertai kem kite dengan kontrak selama 4 tahun dengan nilai transfer sebanyak 18.3 juta pound.Dengan ini, transfer Ramires telah menjadi transfer baru ketiga buat kem kite selepas Yossi Benayoun & Tomas Kalas.

Jom, kita ikuti serba sedikit biografi serta perjalanan Ramires sebelum menyertai kem kite :

Lahir pada 24 Mac 1987 di Barra di Pirai, Rio de Janeiro.Ramires bermain di posisi midfielder and lebih kepada attacking position.Pada tahun 2008, dia telah memenangi pingat emas di Sukan Olimpik yang berlangsung di Beijing,China.

Kelab bola sepak professional pertamanya yang disertainya ialah Cruzeiro.Pada Januari 2008, Ramires telah bersetuju dengan kontrak 5 tahun bersama kelab itu.Owh ya, lupe nak bagitahu dia telah berhijrah ke Cruzeiro dari Joinville dengan yuran transfer sebanyak 300,000 pound.

Tak sampai 2 tahun bersama Cruzeiro, Ramires telah menyertai kelab gergasi Portugal pulak,Benfica pada 21 Mei 2009 dengan nilai transfer 7.5 juta pound, kontrak 5 tahun besertakan dengan fee release 30 juta.

Sepanjang 43 penampilan bersama Benfica, Ramires telah menghasilkan 5 gol.

Ape cite kariernya plak bersama skuad kebangsaan Brazil ?

Pada 21 Julai 2008, dia telah dipilih untuk menggantikan tempat Robinho dalam skuad Brazil bawah umur-23 tahun untuk kejohanan Sukan Olimpik di Beijing.Dia telah beraksi sebanyak 4 kali bersama skuad Brazil di sepanjang kejohanan itu diadakan.

Pada 21 Mei 2009, dia telah dipanggil buat kali pertama untuk menyertai skuad senior Brazil bagi pusingan kelayakan Piala Dunia 2010 dan kejohanan Piala Konfederasi 2009.

Dia beraksi untuk first matchnya bersama skuad senior Brazil pada pusingan kelayakan WC 2010 ketika menentang Uruguay yang mana pada masa itu, dia menjadi super-sub dan menggantikan Elano.

Gol pertamanya untuk skuad Sambanya itu pada 7 Jun 2010 ketika menentang Tanzania.

Tidak lupa juga untuk perfomance hebatnya di WC 2010.Walaupun tidak menjaringkan sebarang gol untuk kejohanan berprestij itu, namun perfomancenya telah menarik banyak perhatian oleh ramai pihak.Especially ketika Brazil menentang Chile di pusingan kalah mati yang mana die telah menyumbangkan assist untuk gol Robinho.

Dan masa yang telah ditunggu oleh semua die hard fan The Blues.Pada 4 Ogos 2010, kelab Benfica telah bersetuju dengan kem kite dengan harga sebanyak 17 juta pound bagi transfer Ramires.Ramires sukses menyelesaikan transfernya ke SB pada 13 Ogos dengan kontrak selama 4 tahun.

Quote dari Ramires

"Setiap pemain bola sepak di atas muka bumi ini pasti akan gembira bila bermain bersama Chelsea dan ini merupakan satu kesempatan yang besar yang telah diberikan kepada saya.Untuk itu, saya akan buat yang terbaik.Terus terang saya katakan, saya gembira untuk berada di sini(SB) sekarang."

Ape pulak kata CA mengenai kedatangan midfielder muda Brazil yang berumur 23 tahun in,

"Dia merupakan pemain yang hebat, bermain di posisi tengah yang menakjubkan.Dia sangat muda dan bakal menjadi pemain harapan dalam skuad senior Brazil dan saya berharap dia akan menjadi nadi utama dalam skuad Chelsea di masa hadapan"

Anyway, welcome to Stamford Bridge, Ramires.!

 

P/S : Harap maaf, untuk posting kemenangan besar 6-0 ke atas West Bromwich semalam tak dapat aku buat coz aku ade sedikit masalah dengan lap-top aku sekarang ini.Sekarang nipun update entri Ramires ini melalui PC orang lain.

Hangat !!! : Pengganti Riccy sudah dijumpai ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, August 11, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Suka atau tidak, Carvalho a.k.a Riccy sudah pergi dari kem kite dan berpindah ke rumah barunya itu di Santiago Bernabeu.Real Madrid telah membelinya dengan harga sebanyak 6.7 juta pound.

Pastinya CA kite akan bebas untuk memilih salah satu pemain baru untuk menggantikan tempat Carvalho itu.Guess who ?
He is Benfica & Brasillian Defender, David Luiz yang berambut ala2 afro.27 juta pound for him, setuju ?

Official : Riccy Join Real Madrid.!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, August 11, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Setiap pertemuan seseorang itu pasti juga akan berakhir dengan perpisahan...

Bek handalan kite, Ricardo Carvalho officialnya telah menyertai kelab Real Madrid.Impian Carvalho untuk reunion balik dengan Uncle Jose akhirnya telah tercapai jugak.

Kem kite dan Real Madrid telah memastikan bahawa transfer Carvalho ini sukses sepenuhnya.Menurut sumber yang dilaporkan, Real mengeluarkan dana sebanyak 8 juta pound untuk membelinya.

"Kem kite mengucapkan terima kasih banyak2 kepada Riccy(nama samaran Carvalho) selama 6 tahunnya bersama kem kite.Kite berharap dia akan sukses dalam di karier barunya itu"

Medical test dan proses menandatangani kontrak baru nampaknya sudah hampir selesai sepenuhnya.Real telah mengumumkan bahawa Carvalho sudah sign kontrak selama dua tahun.

Anyway i wish good luck & all the best for u, bro.Semoga ko sukses di kelab baru ko plak lepas ni.Thanks to you again for 6 years service with our Blues.Chelsea will not miss you.!

P/S : Dengan ini, Carvalho telah menjadi player senior ke-4 yang telah meninggalkan kem kite selepas Joey,Ballack & Deco sukses berpindah ke kelab baru diorang itu.So, who's next ? or it's over for news our senior player to leave us for this new season ?

Youngster Oh Youngster...

Posted by KampungChelsea On Wednesday, August 11, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Syok jugak bile kite berbicara mengenai player muda kem kite...Lebih2 lagi bile mereka dah start perform dengan skuad senior.Realitinya, player2 muda kite sangat berbakat dan itu memang tak dapat dinafikan lagi.Kat bawah ni aku listkan name2 youngster kem kite yang boleh pergi jauh,
  • Kakuta
  • Borini
  • Sturridge
  • Bruma
  • Sinclair
  • AanHolt
  • Jack Cork
  • Ryan Bertrand
Nama2 yang aku listkan kat atas ni antara youngster kite yang sangat berbakat dan tidak mempunyai masalah untuk pergi jauh.Jauh mana, itu aku tidak pasti cume performance diorang dah makin meningkat dari semasa ke semasa.

Jeffrey Bruma maybe dalam mase 2/3 tahun lagi dah bleh amik ganti tempat JT.Tapi perfomance die perlu diasah lagi coz masih banyak lagi yang perlu dia belajar dari JT.Manakala Sturridge plak, melihatkan aksi2 cemerlangnya ketika menentang MU dalam match CS, tidak ada sebarang masalah untuk die bermain bersama Nik,Didi & Kalou pada musim baru nanti.Aku memuji kecekalannya ketika cuba untuk melepas tembok besar MU di match CS beberapa hari yang lalu.

Berita terkini sekarang ini ialah mengenai perpindahan winger, Scott Sinclair ke kelab divisyen Championship, Swansea.Kem kite telah melepaskannya ke sana dengan harga yang tidak melebihi 1 juta pound.

Kecewa ?
Yup, aku memang kecewa dengan transfer Sinclair itu.Sinclair antara salah satu pemain muda kite yang talented.Kenapa & mengapa begitu mudah kem kite menjualnya ke Swansea ? Situasi ini mengingatkan aku ketika kem kite menjual Stoch ke Fenerbahce dan ia sangat memedihkan jiwa aku coz aku mahu melihat dua player muda yang best ini perform bersama skuad senior pada musim baru nanti.

Tidak lupa juga news mengenai defender, Manciennye yang khabarnya kelab Wolves mahu membelinya dari kem kite.Perlukah kita menjualnya seperti kita menjual Stoch & Sinclair ?

Sama2 kita renungkan dan berfikir sejenak mengenai perkara ini.Kalau dah mula nak jual youngster, sampai bile youngster kelab kite akan maju ? Asyik nak jual je, bile nak jana diorang.Dengar cite plans RA & CA nak built a new fabublous youngster untuk kem kite.Kalau dah jual Sinclair,Stoch,Mancienne, ape kejadahnya nak bulit a new fabulous youngster club...

Dah le pembelian player baru kem kite musim ini tidak sehangat seperti tahun2 yang sebelumnya.Nak kate tak tak de duit...duit income dah banyak masuk ke akaun RA.FIFApun dah allow transfer window untuk kem kite.So ape kesnya tak nak beli player baru ni ?

Dengan kekalahan mudah ke atas geng2 MU, satu kesimpulan yang perlu aku inform kat korang ialah kem kite perlu beli 2/3 player baru.Satu untuk posisi defender, satu untuk attacking midfielder(coz Benayoun xbest seperti yang diharapkan...) & satu lagi untuk posisi striker.Amacam ? Terbaekkan beb.!

Galeri/Foto & Official : Deco Back to Brasil

Posted by KampungChelsea On Tuesday, August 10, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Secara rasminya ingin aku beri tahu bahawa playmarker kreatif kita, Deco akhirnya telah meninggalkan kem kite dan kembali semula ke tanah airnya di Brazil.

Selepas 2 tahun die bersama kem kite, akhirnya die telah memutuskan untuk kembali semula ke kampung halamannya dan bermain di kelab barunya iaitu Fluminense.


"I owed myself this, it was a big dream to be able to return to Brazilian football after 13 years,"


"There were big difficulties getting released from my contract with Chelsea but I thank Fluminense for keeping the door open and making the effort to bring me back.


"I will certainly pay that back with a lot of effort on the pitch to win titles.


"I was lucky to join the leaders and I'm happy to be at a very good club...with a fantastic coach [Muricy Ramalho] who is a big name in Brazilian football."


Anyway, i wish good luck & all the best for u, Deco.Semoga ko sukses plak di Brazil itu.Chelsea will not miss you bro....

P/S : Masih ingat lagi gol pertamanya untuk kem kite ? Beautiful long shoot menewaskan David James di match pembukaan epl menentang Portsmouth ketika itu.Terbaik dari Deco.!

Perisai Buruk Khas untuk Alex Fergie

Posted by KampungChelsea On Monday, August 09, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kalah 3-1...Tapi aku tidak terlalu EMO dengan kekalahan kepada MU ini.Setakat nak beri alasan mengenai kekalahan kepada geng2 setan merah ni, xde masalah...Kat bawah ni aku listkan 6 punca dan sebab kenapa dan mengapa kita kalah kepada MU dalam match CS tadi :

  • Goalie hampeh...Aku nak tarik balik ayat "In Hilario, We Trust" kepada "In Hilario, You Lied"
  • Defend hampeh...Ashley Cole masih lagi tak boleh lupa ex-wife kesayangannya tu, Cheryl yang sangat disayangi oleh Derek sekarang ini sehingga menunjukkan perfomance defending yang "jiwang lara" dalam match tadi.
  • Drogba still not fit dah hanya dimasukkan di babak pertengahan separuh masa kedua.Alangkah bagusnya kalau CA turunkan die lebih awal dari tadi.
  • Banyak peluang disia-siakan...Shooting masih berterabur oleh abang2 striker biru kite
  • Van De Sar pakai jampi bomoh ketayap...
  • CA & RA berdegil tak nak beli player baru dan kalah kepada MU yang sangat beruntung dapat membeli striker muda yang power gile, Javier Hernandez.

Kesimpulannya, kem kite kalah...tapi ade aku kesah ?...Sempena bulan puasa yang akan datang pada hari rabu ini, tak salah untuk kem kite untuk bersedekah trofi perisai buruk kepada Alex Fergie yang dah lama tak merasai kucupan trofi tu sejak dari tahun lepas lagi.Amalan sedekah itu amalan mulia.Chelsea memang suka bersedekah...

Lu memang "CHICHARITO" gile ar...

Preview Community Shield Malam Ini : Keep The Blues Flying High To Wembley

Posted by KampungChelsea On Sunday, August 08, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seperti yang korang sudah tahu, malam ini akan bermulalah match gempak Community Shield 2010/2011 yang mana kem kite selaku juara EPL & Piala FA 2009/2010 akan menentang Juara Carling Cup 2009/2010, MU di stadium keramat Wembley.

Tidak perlu aku jelaskan lagi mengenai line-up malam ini coz dalam entri sebelum ini telah aku umumkan 1st starter terbaik dari CA & Ray Wilkins.

Walaupun rekod match Friendly kita untuk musim baru ini tersangatlah hampeh seperti bunga tahi ayam namun tidak ada sape yang kesah jika match malam ini kita sukses membenam sekali lagi cabaran anak buah Alex Ferguson.Untuk pengetahuan korang, kem kite telah sukses menjadi juara CS untuk musim lalu dengan memalukan MU menerusi penalty-shoot out.

Cech dipastikan tidak perform malam ini, begitu juga dengan Didi yang hanya menjadi super-sub.Anelka,Kalou dan Malouda akan mengetuai di barisan serangan manakala our captain jack sparrow, JT seperti biasa mengemudi di barisan pertahanan bersama Ivanovic,Ashley Cole & Ferreira.Essien a.k.a The Bison is back dan akan menggalas tanggungjawabnya itu di posisi midfielder defensif.Mikel juga boleh turut membantu Essien di posisi tersebut.Lampard, abang playmarker handalan kite akan mengemudi di barisan tengah seperti biasa.

Man To Watch
-It could be Didi/Malouda/Lampard/Essien.

Untuk geng setan merah, aku prefer Javier Hernandez maybe calon pengganas baru untuk try merobek bek2 handalan kite malam nanti.

Prediction ?
-Seperti biasa, aku tidak akan membuat prediction melainkan match malam ini hanyalah sekadar friendly.Tapi aku tetap yakin peratus kemenangan untuk kem kite ialah 50%-50%.


Ape2pun segalanya mungkin di Wembley untuk Chelsea.Perisai komuniti malam ini hanya sesuai untuk perajurit2 biru sahaja.Keep The Blues Flying High...

P/S : Konfem ade live malam ni...Try bukak kat Channel 813 plak...

Eksklusif - Kenapa & Mengapa Kerry Dixon Mahu Torres Berhijrah Ke Stamford Bridge ?

Posted by KampungChelsea On Saturday, August 07, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kenal dengan Kerry Dixon ?

Kerry Dixon merupakan bekas player kite di era 1983-1992. Beliau telah menghasilkan sebanyak 147 gol dalam 335 penampilannya bersama The Blues.

Dixon sempat memberi respons mengenai transfer news Chelsea pada season baru ini.Guess what ? Beliau meluahkan rasa minatnya untuk melihat striker sensasi Liverpool, Fernando Torres untuk menyertai Chelsea..

Sebelum itu Dixon memberi sepatah dua kata mengenai nasib masa depan pemain veteran seperti Drogba :

"Didier's 32, and age isn't a factor if you're playing well," Dixon said. "But you can't expect him to score 30 goals every single season. He's had two golden seasons at Chelsea, but I'd love to see another world-class striker - and a young one - at the club.

Beliau menginginkan Torres berganding bahu dengan Abang Didi. Wow.! Jika ia berlaku, serius mereka berdua bakal jadi gandingan terbaik di dunia beb.Ye ar, bintang Sepanyol berkolaborasi dengan bintang Ivory Coast, memang Super Black & White Awesome !

Jelas Dixon mengenai perkara ini lagi,

"I would have thought they'd(chelsea) buy a striker. I hoped it would be Torres. I still haven't given up hope."

Beliau memuji pembelian terbaru dari Chelsea iaitu Benayoun 5 juta & Ramires 22 juta pound :

"That's a good buy.!"

Dixon juga memuji perancangan yang dibuat oleh CA mengenai penjanaan player2 muda Akademik Cobham.

"It's great. I wondered what direction the club would go in. It gives them the opportunity to cut that wage bill, but it does mean the youngsters have got to step up to the plate when they're given their opportunity."



P/S : Power jugak Kerry Dixon nih. Tengoklah. sepanjang kariernya bersama Chelsea, beliau telah menghasilkan 147 gol dalam 335 penampilan.

Preview Community Shield : Line-Up Terbaik telah diumumkan.!

Posted by KampungChelsea On Saturday, August 07, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CA telah menyiapkan serta menyusun player2 kem kita untuk perform di CS malam esok.Namun sedikit mengejutkan & mengecewakan kita ialah Abang Didi dipastikan akan menjadi super-sub dalam match esok.

Kem kita telah ready 100% untuk menghadapi cabaran dari kem MU esok dan CA telah listkan 11 player terbaik yang akan perform sebaik sahaja minit pertama dimulakan.

CA telah menjelaskan bahawa Didi tidak akan berada dalam 1st starter.Sementara goalie utama, Cech, defender kebal kite, Alex dan right back handalan, Bosingwa juga telah dipastikan untuk tidak beraksi dalam match esok.

Hilario diberi kepercayaan oleh CA untuk menggalas tugas sebagai penjaga gawang kite dalam match nanti.Kalou,Anelka,Malouda akan mengemudi di bahagian jentera serangan hadapan.

Barisan Terbaik untuk match CS esok :
(4-3-3)
Hilario
 Ferreira, Terry, Ivanovic, Cole 
Mikel, Essien, Lampard 
Kalou, Anelka, Malouda

Head To Head Community Shield : Versus Red Devils

Posted by KampungChelsea On Friday, August 06, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sempena dengan match menarik Community Shield (CS) pada hari ahad ini(lusa) menentang MU, ape kate kita cube imbas kembali dua match CS yang sebelumnya iaitu time kem kite menentang MU iaitu pada season 2007/2008 & 2009/2010 :

  • CS Season 2007/2008

-Time ni Jose Mourinho still pimpin kem kite sebelum Avram Grant amik alih untuk tugas Jose itu selepas tamat match UCL menentang kelab Norway,Rosenborg.

-Sedikit hampa apabila perisai CS pada tahun 2007/2008 ini berjaya digenggam oleh MU.MU mendahului match menerusi key player diorang, Ryan Giggs namun sebelum beberapa saat wisel penamat separuh masa pertama dibunyikan, Malouda sukses menyamakan kedudukan 1-1.

-Scoreline 1-1 kekal sehingga ke wisel 90 minit perlawanan.Kemenangan match tersebut terpaksa ditentukan menerusi penalty shoot-out.


-Lampard,Pizarro,Wriight Philips failed menyempurnakan penalti shoot-out dan MU juara CS 2007/2008.


  • CS Season 2009/2010
 

-Match kompetitif pertama big bos kite iaitu Ancelotti(CA).Kem kite telah sukses memalukan anak buah Alex Ferguson dan match CS tersebut terpaksa ditentukan sehingga ke penalty shoot-out apabila final scoreline 90 minit berkesudahan 2-2.Hasil jaringan CarvalhoLampard telah sukses mendahului MU 2-1 pada ketika itu.Namun sebelum wisel penamat perlawanan 90 minit dibunyikan, gol penyamaan oleh Rooney di minit2 terakhir perlawanan menyebabkan pesta kejayaan trofi CS kem kite terpaksa digenggam selepas berakhir penalty shoot-out tersebut.

Namun gol Rooney itu hanya sekadar melepaskan batuk di tepi tangga sahaja coz kem kite telah sukses memenangi penalty shoot-out 4-1 yang mana kesemua player kita berjaya menyudahkan misi penalty shoot dengan cemerlang.Bagi kem MU plak, hanya Carrick sahaja berjaya menyempurnakan penalty shoot-out untuk teamnya itu.

Kita juara CS untuk tahun 2009/2010 !!! Memenangi CS 2009/2010 dengan menewaskan MU merupakan kemenangan pertama match kompetitif CA bersama kem kite.

Macam mana pulak dengan season baru ini ? Still perisai CS berada dalam genggaman kem kite lagi atau tidak ? Just wait n see...

Ferreira Still Got The Blues

Posted by KampungChelsea On Friday, August 06, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Joey dah berangkat ke Anfield manakala Ballack plak back to germany again...Deco on the way to his samba home place...dan sekarang ini giliran Ferreira plak, cmner ? Stay or go too ?

Ramai di antara kita masih tertanya-tanya mengenai masa depannya sekarang ini.

Namun apa yang berlaku sekarang ini ialah komitmen Ferreira hanya kepada kem kite sahaja.

"Perasaan saya sangat baik.Saya dan beberapa pemain yang lain merupakan player yang perform di WC baru2 ini dan ade juga yang terlebih dahulu memulakan latihan bersama manager.Jadi, saya perlu bekerja keras untuk mengejar ape yang sudah lama saya tinggalkan dan selepas seminggu memulakan latihan bersama skuad kelab, saya akan merasa sesuatu perasaan yang sangat bagus."

Karier bola sepak Ferreira sekarang ini masih lagi akan terus carefree di Stamford Bridge dan dia juga tidak mempunyai sebarang masalah untuk kekal di SB untuk musim yang seterusnya.

P/S : Maybe dia akan bersaing hebat dengan Zhirkov & Ivanovic untuk posisi left back kem kite sekarang ini.Perfomance yang terbaik sudah pasti akan menjanjikan tempat terbaik untuknya.

Not 100% Fitness

Posted by KampungChelsea On Friday, August 06, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Berita mengenai perpindahan Ramires ke kem kite sekarang ini boleh dianggap pembelian terakhir untuk season 2010/2011 ini yang mana CA & RA telah mengambil keputusan untuk tidak lagi mahu berbelanja besar seperti tahun yang sebelumnya.

Dengan result2 match friendly yang agak mengecewakan bukan sahaja aku malah semua die hard fan chelsea yang lain pasti risau dengan keadaan yang berlaku di kem kite sekarang ini.

Kalah 3-1 kepada Ajax, 5-1 di tangan Wycome Wanderes, 2-1 dengan Eintracht Frankfurt dan yang terbaru iatu semalam, barisan senior kita dimalukan oleh geng2 Hamburg 2-1.

Maybe ini "malapetaka" awal bagi kem kite ?

Bagi aku, ia tidaklah seteruk yang dijangka.Mengalami kekalahan di match friendly bukanlah sesuatu perkara yang perlu kita risaukan sebenarnya.Yang merisaukan aku ialah tahap kecergasan beberapa player kita yang masih belum mencapai ape yang kita jangka sebelum ini.Hari ahad ini akan berlangsunglah match kompetitif iaitu Communtiy Shield menentang MU dan tahap kecergasan beberapa player kita masih belum mencapai 100%.Tidak fit dalam match friendly mungkin perkara biasa bagi aku, cume untuk match kompetitif, ia tersangatlah memedihkan mata untuk melihat key player kita yang masih belum cergas sepenuhnya

Perlukah kita risau mengenai perkara ini plak ?

Yup, jika ade sesetengah player kita yang masih belum cergas 100%, macam mana nak perform terbaik dan memperolehi result yang positif nanti.Bukan aku nak bagi alasan yang mengarut mengenai kekalahan match2 friendly kita, cume jika kem kite tewas di match kompetitif ia sangat menyakitkan hati.

Kata CA mengenai perkara ini,

"Beberapa pemain telah berada dalam keadaan yang terbaik cume yang lain ada juga yang masih belum fit sepenuhnya.Ia sangat mustahil bagi beberapa player yang kembali berlatih pada 26 Julai akan fit dalam 8 hari latihan yang telah dijalankan."

P/S : Masih sempat lagi ke beberapa player2 kita especially Didi nak fit 100% untuk match hari ahad ni erk ? Risau jugak ni...

Official : Ramires sah milik kita

Posted by KampungChelsea On Thursday, August 05, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akhirrnya Benfica secara rasminya telah menerima tawaran harga sebanyak 22 juta dari kem kite untuk membeli midfielder muda yang talented, Ramires.Selepas sukses dalam ujian perubatan nanti, so transfer Ramires ke kem kite telah selesai sepenuhnya dan dia sudah menjadi pemain baru ke-3 di SB untuk musim 2010/2011.

Dari mula lagi transfer Ramires ke kem kite tidak berjalan dengan begitu lancar.Namun Benfica akhirnya telah berbincang secara teliti dengan pihak pengurusan kem kite dan bersetuju dengan tawaran yang dihantar oleh Chelsea iaitu 22 juta untuk Ramires

Ramires akan menguatkan lagi di bahagian midfielder kem kite yang telah ditinggalkan oleh Joey & Ballack untuk season baru nanti.

Welcome to our greatest Stamford Bridge, Ramires.Enjoy your new blues life here !!!

HSH Nordband Arena - Medan Ujikaji terakhir.!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, August 04, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sebelum aku ulas serba sedikit mengenai match pre-season terakhir untuk season 2010/2011 bagi kem kite pada malam ini, jom kita imbas kembali match2 friendly minggu2 yang sebelum ini di mana hasilnya tidak begitu diharapkan oleh kite sendiri.

Kem kite sukses memetik kemenangan pertama untuk pre-season kali ini iaitu menewaskan Crystal Palace 1-0.Namun sedikit terkejut dengan kekalahan 3-1 ke atas gergasi Belanda, Ajax di halaman mereka.Begitu juga dengan dua kekalahan yang berikutnya di tangan kelab yang tidak begitu menonjol sangat iaitu Wycombe Wanderes & Eintracht Frankfurt.

Tapi ape boleh buat, ia hanya match friendly sahaja.Menang atau kalah, ia tidak begitu penting.Sekadar untuk melihat daya kemampuan player2 kita yang rata-ratanya berada di peringkat umur kebudak-budakkan sahaja.CA,RA & Ray Wilkins tidak terlalu kecewa sangat dengan result2 match friendly kita itu coz ia hanya match ujikaji sahaja dan sekadar untuk melihat beberapa player2 muda yang menyerlah untuk diserapkan ke dalam skuad senior pada season baru nanti.Kenapa nak EMO sangat dengan match friendly sedangkan match kompetitif lebih penting lagi dari match friendly yang perlu kita fokuskan pada pertengahan bulan Ogos nanti.

Walapun kekalahan 2-1 ke atas Eintracht Frankfurt, CA telah berani meletakkan beberapa player2 senior namun masih gagal untuk meraih keputusan yang positif.Maybe cuti panjang yang melekakan mereka serta terdapat masalah yang dihadapi oleh beberapa player senior kite yang telah menggagalkan misi kite untuk memenangi match tersebut.

Kembali semula kepada point utama entri ini, malam ini kem kita akan meneruskan cabaran pre-season terakhir menentang kelab Jerman, Hamburg SV.Selepas pada match malam ini, pada 8 ogos nanti iaitu minggu depan, akan bermulalah match Communtiy Shield yang sangat dinanti-nantikan oleh kita semua iaitu menentang MU di Stadium Wembley.

Malam ini juga benteng2 kebal kita bakal menghadapi bekas striker terbaik di dunia iaitu Ruud Van Nistelrooy yang boleh dikatakan masih lagi berbisa di untuk mengemudi di barisan serangan Hamburg.

Persoalan hangat dari aku ialah, perlukah kita menurunkan skuad 1st menentang Hamburg malam ini? walaupun Essien,Lampard,Terry tidak menghadapi sebarang masalah untuk beraksi pada match pre-season terakhir ini.Untuk Didi plak, aku syorkan dia patut direhatkan dalam match ini untuk prepare match menentang MU minggu depan.Cech diharapkan akan fit 100% dan bleh start perform untuk match Community Shield nanti.Bosingwa plak masih berada dalam keadaan seperti season yang lepas.

So, kem kite akan sukses mencatat kekalahan ke-4 plak untuk malam ini ?

Bagi aku, aku tidak kisah jika kem kita sukses menang atau kalah coz ia hanya match friendly sahaja.Match friendly sememangnya tidak menjanjikan sebarang habuan yeng berbentuk trofi atau duit coz ia hanya match excercise untuk menguji daya kreatif player2 muda kita sahaja dan ia bukanlah match kompetitif yang realisiitk seperrti EPL & Piala FA.Tengok jelah reaksi selamba CA kita kat atas ini mengenai match2 pre-season ini...Relaks je,macam tak de ape yang perlu dirisaukan...last season 2 trofi dah genggam..season baru ni target trofi hatrik plak...(CA : "Ade aku kesah ?")

P/S : Rasanya ade live kot untuk match ini.Aku prefer korang try check kul 12 malam ni kat channel 811.

Kaka tidak akan datang ke SB

Posted by KampungChelsea On Tuesday, August 03, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Untuk kali terakhirnya, maybe isu Kaka ke kem kite atau tidak akan berakhir dalam entri ini.

 Kaka khabarnya telah menjadi salah satu pemain Real yang akan dibuang oleh manager, Jose Mourinho dari Santiago Bernabeu.Bekas manager istimewa kem kite itu dilaporkan tidak berminat untuk melatih Kaka lagi dan lebih memilih untuk mendapatkan bintang sensasi Jerman, Mesut Ozil.

So jika Jose tidak menginginkan lagi khidmat Kaka, apekah nasib kaka selepas ini ? Join jem kite ? atau balik semula ke Milan ?

Namun spekulasinya ke kem kite adalah sangat mustahil.CA sendiri menafikan spekulasi bahawa Kaka akan segera join kem kite sebelum bermula season baru nanti.

Jelas CA mengenai hot news ini,

"Kaka tidak akan datang ke Chelsea.Dia sememangnya merupakan salah satu pemain yang saya suka dan telah banyak melakukan perkara2 yang saya inginkan ketika di Milan dulu.Tapi, sekarang ini dia adalah milik Real Madrid dan hanya dia akan menentukan masa depannya bersama kelab itu.Yang jelasnya, bukan saya mahupun Chelsea yang akan menentukan masa depannya"

Kenyataan hangat dari CA ini telah membuktikan bahawa kedatangan Kaka ke SB adalah satu cerita dongeng sahaja.It's just rumours geng.!

P/S : Lebih memedihkan lagi ialah RA & CA sudah tidak mahu lagi berbicara mengenai pembelian pemain baru untuk season baru ini.Transfer Ramires,macam mana pulak beb ?


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png