Benayoun : "I'm Join Chelsea Because They Are Best Team & Unbeaten"

Posted by KampungChelsea On Saturday, July 31, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kedatangan Benayoun sebagai pemain baru kem kite boleh dikatakan agak kontroversi sedikit.Ini kerana kebanyakan die hard fan chelsea especially di Malaysia menentang sekeras-kerasnya transfer Benayoun ini ke SB.Tapi ape boleh buat, persetujuan telah dicapai secara mutlak dan Benayoun secara rasminya telah menjadi pemain baru kem kite.

Lupakan seketika mengenai asal usulnya itu, dan pernah korang terfikir kenapa dan mengapa dia telah memilih untuk join kem kite.

Hanya ada satu sahaja sebab kenapa dan mengapa Benayoun memilih kem kite,

"Chelsea memiliki pemain yang bagus dan hebat.Bagi saya itu sudah menjadi permulaan dan saya perlu berlatih dengan lebih keras untuk membuktikan sesuatu di kelab baru saya ini.Saya menerima tawaran dari kelab2 lain tapi ketika tawaran yang datang dari Chelsea, ia jelas telah menyedarkan saya bahawa mereka merupakan kelab yang bagus untuk diri saya.Lantas, saya gembira dan saya memilih mereka sebagai destinasi baru hidup saya"

Ketika dia masih di Anfield, dia sempat mengatakan bahawa Liverpool sangat sukar untuk menewaskan Chelsea

"Match home terakhir pada ketika itu menjadi match terakhir saya untuk Liverpool.Saya sudah membuat segala yang terbaik tetapi Chelsea terlalu kuat.Selama 5 tahun saya bermain di England, Chelsea selalu sukar untuk dikalahkan dengan pemain yang mereka miliki juga.Itulah sebab kenapa dan mengapa mereka sentiasa bersaing dalam title race EPL setiap musim."

Tapi korang perasan tak, transfer Benayoun & Joey seakan-akan ada pakatan yang tersendiri.Benayoun keluar dari Anfield dan memilih kem kite manakala Joey keluar dari kem kite dan memilih kem Liverpool.

Kejutan yang melucukan.!

Posted by KampungChelsea On Friday, July 30, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bagi sesape yang belum perasan, kem kite telah menerima satu kejutan yang sangat melucukan pada match friendly semalam apabila budak2 tadika tanjung jambatan Stamford kita kalah 5-1 kepada geng2 Wycombe Wanderes.

Actually aku tak frust langsung tapi nak tergelakpun ade....Pasal ?

Korang tengoklah line-up yang main semalam,

Chelsea XI against Wycombe Wanderers: Walker, Clifford, Ince, Deen-Conteh, Bertrand, Sinclair, Cork, Clifford, Lalkovic, Di Santo, Djalo - Subs: Tore, Blackman, Philliskirk, Sampayo, Prosen.

Lupakan trio2 senior, korang tengok di barisan line-up kat atas ni...Kem kite pakat rembat je ambik player2 muda yang main semalam tu...entah2 Ray Wilkins pi cilok diorang kat atas ni dari kem Sengal kot..

Matic,Bruma,Aanholt,Sturridge,Kakuta,Borini,Sam Hutchinson tak perform beb...CApun tak de...Nak cari video highlights match semalampun sampai sekarang aku tak jumpe2 lagi kat website...

Player2 youngster yang main semalampun CA letak secara rambang je...Skuad ke-4 beb...macam mana aku tak bleh tahan nak gelak...

Sampai JT,Lampard & Didipun tergelak sakan dengan match friendly semalam...

Lampard : Kahkahkah Didi, Sape yang main semalam tu sampai teruk kena tibai ?

Didi : Entah ar Frank, Jangan2 Brad Pitt dengan Lady Gaga kot yang main,hahaha

JT : Nak terkencing aku tengok baby2 kite main semalam...wakaka

P/S : Team lain kalau turun skuad ke-4 diorang, konfem lagi teruk kena tibai...MU pun dengar cite, turun skuad 1st je kat match friendly...

Bila mahu belanja besar,Carlo ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 29, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Musim baru semakin menghampiri kite pada pertengahan bulan 8 ogos ni, namun sedikit mengecawakan aku serta die hard fans chelsea yang lain ialah bile mahu belanja sakan beb ?

Pembelian pertama iaitu Yossi Benayoun sebanyak 5 juta pound sahaja serta pembelian kedua, Tomas Kalas, defender muda yang didatang khas dari Republik Czech tidak cukup untuk memuaskan hati fans kem kite.

Dengan double trophy yang  kita raih last season serta beberapa trio hebat seperti Joey,Belletti,Ballack sudah meninggalkan kem kite,.So inilah masanya kite perlu mengeluarkan wang/duit untuk membeli pemain2 hebat.
Ketua Eksekutif, Ron Gourlay mengatakan pihak atasan kem kita sudah bersedia untuk menghulurkan dana tambahan kepada CA kita bagi membeli pemain baru.

Jelas Gourlay mengenai perkara ini,

"Jika Carlo(CA) mahu menambah satu atau dua pemain baru ke dalam skuad, kami akan mempertimbangkannya.Tetapi pemain baru itu perlu sesuai dan memenuhi kriteria yang diperlukan oleh Chelsea sahaja supaya harga die juga kami dapat membayarnya dengan puas hati.Jika semua ini dapat dipenuhi, jadi kami akan membeli pemain baru.Namun, hanya Carlo menyetujui dan merasakan yang dia memerlukan pemain yang diinginkan sahaja."

Jadi sekarang ni atas dari CA kita sahaja untuk menyelesaikan transfer/player2 baru ini.Hanya dia sahaja mampu membolehkan kem kite membeli pemain baru atau tidak.Jika dia tidak memerlukan pemain baru untuk season baru nanti, alamatnya.. melepas lagi la kite nak tengok player2 baru sarung jersi keramat nanti.

P/S : Berkemungkinan besar, transfer Ramires akan diselesaikan secepat mungkin sebelum bermulanya season 2010/2011.

Sukses atau Gagal ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, July 28, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Roy Hodgson mahu die stay kat Anfield untuk next season.Manchester City try jugak untuk beli mamat espana ni walaupun dengar cite Liverpool dah konfem tak nak jual die kat sape2pun.So kem kite plak ? Aku bet transfer Torres is FAILED.

Mission failed.! Dulu memang hot news die dikaitkan dengan kem kite.Namun sekarang khabar dari Aguero mengenai kem kite sudah hampir lenyap.Tambahan pulak, die dah cakap nak stay kat Atletico buat masa sekarang.Ape2pun, tunggu biar habis season depan je lah kalau nak dengar balik kem kite buat bid lagi ke tak untuk Aguero ni.

Antara kem kite dan Manchester City, Ramires secara jujurnya telah memilih kem kite.Sukses atau tidak transfernya ke SB, kite tunggu dan lihat sahaja minggu depan.

P/S : Korang rasa, who will be a third transfer new player kem kite untuk season baru nanti ?

Komen Cech mengenai Bola Jabulani

Posted by KampungChelsea On Tuesday, July 27, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kesian Cech...tak dapat merasai kehangatan bola jabulani kat WC 2010 baru2 ni...mujur bleh rasai jgk kat padang kem kite untuk training je...Tapi sebelum tu, speaking English die tak berapa nak okey ar...

Van Der Vaart : Kem kita atau Liverpool ?

Posted by KampungChelsea On Monday, July 26, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bintang Real Madrid & Belanda, Rafael Van Der Vaart khabarnya termasuk antara daftar transfer sale Real Madrid  2010/2011 selepas Jose Mourinho dikatakan sudah tidak berminat untuk meletakkannya dalam team kesebelasan utamanya pada musim baru nanti.Terdapat beberapa kelab2 hebat berminat untuk mendapatkan bekas pemain Hamburg ini.


Kem kite dan Liverpool antara kelab yang paling hampir untuk membawanya pada transfer window dibuka nanti.

So, pilihan sekarang ada ditangan Van der Vaart sekarang.Which new team that he want to choose for his new destinasty ? Kem kite atau Liverpool ?

Aku rasa tidak ada sebarang masalah untuk melihat die perform bersama kem kite sekarang sebab Joe Cole,Ballack, Deco sudah meninggalkan kem kite.Sekarang hanya Benayoun sahaja yang bergerak di bahagian attacking midfielder.We need 1/2 more new midfielder for replace Joe Cole & Ballack position.Aku rasa Van der Vaart merupakan pemain midfielder yang paling sesuai untuk menggantikan kekosongan yang ditinggalkan Joey,Ballack & Deco selepas Ozil & Schwensteiger menyatakan komitmennya untuk kekal di kelab masing2.

P/S : Van der Vaart punya crossing and passing agak mantap.Speedpun terbaik.Daya kreativiti permainannya lebih hebat dari Deco.Biasanya kalau pemain2 Real Madrid yang tersisih ni akan sukses kalau perform kat kelab2 lain after he received a bad luck in Santiago Bernabeabu.Contohnya kite boleh lihat Sneijder & Robben.

Injury News Update.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, July 25, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Di bahagian goalkeeper, Cech mengalami kecederaan di bahagian betis kanannya dan terpaksa direhatkan at least 1 month.

Sama jugak seperti Cech, Alex terpaksa berehat selama sebulan ekoran kecederaan di kakinya itu.

Terbaru ialah Abang Didi kite.Didi terpaksa jugak terlepas beberapa match penting seperti Community Shield dan match pembukaaan menetang West Bromwich coz mengalami kecederaan di bahagian pahanya.

Pastinya ramai yang tension giler dengan injury news yang menimpa kepada key player kite especially Didi.

P/S : Harap CA dapat mencari pengganti/back-up yang sesuai untuk menggantikan mereka yang injured ini untuk sementara waktu.Hope we can get more new player too for this injury situation.

Dilemma of blues goalkeeper

Posted by KampungChelsea On Saturday, July 24, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Menjelang EPL baru yang akan bermula pada pertengahan bulan 8 nanti, kem kite masih belum menentukan siapa goalie utama.

Seperti yang korang sudah tahu, Cech terpaksa berehat selama sebulan disebabkan kecederaan di bahagian betis kanannya.Dia mungkin tidak akan beraksi ketika match Community Shield dan juga perlawanan pembukaan epl 2010/2011 menentang West Bromwich pada 14 ogos nanti.

CA masih belum mengambil sebarang keputusan sama ada dia mahu meletakkan Turnbull atau Hilario sebagai 1st goalie.

"Kami baru menjalani match pra-musim, so buat masa sekarang keputusan mengenai goalie utama itu masih belum dapat ditentukan.Kami sedang berusaha untuk meningkatkan keadaan para pemain agar mereka lebih fresh dalam menjalani kejohanan yang sebenar."

Ujar CA lagi,

"Saya memang sengaja menurunkan Turnbull serta Hilario bergantian ketika menentang Ajax.Namun perkara mengenai goalie utama masih belum dapat ditentukan kerana terdapat banyak lagi perkara yang mereka belum menjalaninya dengan cemerlang"

So pendapat korang pulak, macam mana ? dah buat decision ? Hilario goalie 1st menggantikan Cech atau still mengharapkan kudrat tangan ayam, Turnbull ?

Bagi aku, we need a new young goalkeeper like Joe Hart ataupun Kasper Schmeichel.Aku tidak mengharap sangat dengan Turnbull mahupun Hilario.Perfomance Turnbull sangat mengecewakan.Hilariopun lebih kurang sama cam Turnbull.Jika korang lihat perfomance die last season, tidak begitu mantap seperti yang kita harapkan.

Stupid mistake dari akak Ross ketika menentang Ajax telah meningkatkan lagi tahap dilema CA untuk memilih siapa goalie paling sesuai untuk berada dalam 1st starter untuk pentas epl yang baru nanti.

Pengajaran dari Amsterdam

Posted by KampungChelsea On Saturday, July 24, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Final score is Chelsea 1 Ajax 3.

Walaupun ia hanya match friendly sahaja namun kem kite perlu mengambil iktibar dan pengajaran dengan ape yang terjadi di sebalik kesilapan "bodoh" di amsterdam sebentar sahaja tadi.

Sebelum tu ingin aku bagi tahu, hanya Essien & Mikel bergerak sebagai pemain senior dalam match friendly tadi.Yang lain hanya player2 muda kesayangan Ancelotti.Berbeza dengan Ajax coz kita boleh nampak line-up anak buah Martin Jol itu sememangnya terbaik.Hanya Suarez,Rommerdahl,Emanuelsen sahaja yang tidak ada dalam line-up terbaik Ajax tadi.

Player2 muda kite perlu banyak belajar lagi dari player2 senior.Lebih2 lagi Bruma,Aanholt & Ross Turnbull.

Tiga gol Ajax sukses menewaskan kem kite yang rata2 yang perform tadi ialah player muda yang belum lagi mencapai performance yang diinginkan oleh CA & RA.2 gol yang Ajax perolehi itu tersangatlah mengecewakan aku.1 own goal dari Bruma & 1 kesilapan hampeh dari Turnbull jelas menampakkan betapa kem kite masih lagi menagih kudrat para pemain2 senior seperti Didi,Anelka,Lampard,Malouda,Terry,Alex,Ivanovic,Cech dan lain2.

Pujian sedikit aku berikan kepada Sturridge kerana menunjukkan perfomance yang baik menetang Ajax tadi.First touch goal darinya boleh memberikan sedikit nafas lega di bahagian striker kite walaupun terpaksa berganding dengan Di Santo yang langsung tiada function dalam match tadi.

Tapi ape boleh buat, match tadi hanyalah match training sahaja.Match pemanas badan sebelum pentas season baru yang sebenar bermula bulan 8 nanti.Konklusi yang dapat aku buat mengenai match di Amsterdam ini ialah player2 muda kite terpaksa belajar banyak lagi.Masih terdapat banyak kelemahan yang dapat dilihat melalui performance mereka.Hanya match2 sebegini mampu kita lihat ape yang tidak kena serta kemampuan mereka yang sebenar.Jika melihatkan performance mereka sekarang ini, aku rasa player2 muda kita masih tidak sesuai dan layak untuk bermain di peringkat yang lebih tertinggi especially EPL & UCL.They need more knowledge from the master player.

Cadangan aku untuk skuad kem kite pada season baru nanti ialah aku rasa kite tak perlu memasukkan terlalu banyak player muda seperti match tadi.Hanya 3/4 player muda sahaja.Coz kalau letak banyak2, diorang tak de function.Diorang tidak ada experience yang bagus seperti para pemain senior.Tidak lupa juga mengenai kecuaian goalie muda yang menyakitkan pandangan mata aku untuk melihatnya.

P/S : Harap untuk match2 friendly selepas ini, CA dapat membuat banyak perubahan yang positif dan planning yang lebih efektif kepada player2 muda kite supaya perfomance mereka dapat meningkat dari masa ke semasa.

Pre-Season Match : Back to Amsterdam tonight

Posted by KampungChelsea On Friday, July 23, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Untuk pengetahuan korang, malam ni kem kite akan melawat ke Amsterdam bagi menentang gergasi Belanda, Ajax dalam match pre-season friendly.

Defender muda, Jeffrey Bruma & Patrick Van Aanholt akan kembali semula ke kampung asalnya itu malam ni.

Kedua-dua pemain yang berasal dari Belanda itu datang ke kem kite pada tahun 2007, dan mereka pasti seronok kerana malam ni mereka bakal menentang team Ajax yang pernah menjadi inspirasi mereka sebelum datang ke kem kite.

P/S : Match nanti start pukul 11.55 malam(waktu Malaysia)...Live atau tak...Try bukak kat Channel 811

Tiada Bunyi Vuvuzela di SB

Posted by KampungChelsea On Friday, July 23, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kem kite secara rasminya mengharamkan Vuvuzela berada sama ada di dalam atau di luar Stamford Bridge(SB).

Keputusan ini telah dibuat bagi menjamin keselamatan para penyokong serta menjaga suasana harmoni di stadium SB.Ini dapat menjadikan bahawa tiada lagi bunyi Vuvuzela yang dapat mengganggu tumpuan para pemain kem kite seperti yang berlaku di WC 2010 baru2 ini.

Sumber dari : Web rasmi kem kite (sila klik sini...)

P/S : Bukan sahaja kem kite malah kem Arsenal,Spurs,Manchester City juga mengharamkan penggunaan Vuvuzela di stadium mereka.Aku rasa vuvuzela ni kat Afrika je dibenarkan coz sape yang nak dengar beb bunyi "lebah melalak" melainkan orang afrika tu sendiri...

Galeri/Foto : Ballack berada di rumah barunya.!

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 22, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Inilah rumah baru Ballack iaitu Bayer Leverkuesan.Di hujung sekali(kiri) Ballack bergambar bersama team-matesnya barunya.

4 musim Ballack bersama kem kite.Namun selepas kontraknya berakhir di SB, dia telah memilih Bayer Leverkuesan sebagai destinasi barunya dan telah menandatangani kontrak 2 tahun bersama kelab barunya itu.

Ballack bergurau senda dengan team-mates barunya merangkap goalie Leverkuesan, Rene Adler.Kedua-dua pemain ini tidak beraksi di WC 2010 kerana kecederaan.

Di sebelah kiri Ballack ialah manager Leverkuesan, Rudi Voeller manakala di sebelah kanan pula Jupp Heynckes, assistance Voeller.Untuk pengetahuan korang,  Ballack pernah bermain bersama Leverkuesan pada era 1999-2002 sebelum berhijrah ke Munich dan terus ke kem kite.

P/S : Good luck for you, Ballack.!

Di Santo ke Wigan ? Bruma plak ke Wolfsburg ?

Posted by KampungChelsea On Tuesday, July 20, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Atletic Wigan dilaporkan berminat untuk mendapatkan youngter kem kite iaitu Franco Di Santo secara pinjaman.Tidak lupa juga satu lagi berita, kelab Jerman, Wolfsburg semakin rapat dan hampir untuk mendapatlan bek winger, Jeffrey Bruma secara pinjaman.

Betul atau tidak, aku tidak tahu tapi aku harap 2 news mengenai 2 youngster kite ni tidak benar.

Ape kes dua kelab tu nak dapatkan youngster kite ?

Di Santo baru dipinjamkan ke Blackburn last season n tiba2 Wigan plak nak loan die.Begitu juga dengan Bruma.Bruma antara salah satu youngster kem kite yang sangat berbakat dan mempunyai masa depan yang cerah di Stamford Bridge(SB).Takkan senang2 kem kite nak bagi loan kat Wolfsburg.Baru nak kembangkan skit bakat youngster kem kite, dah ade kelab yang berminat...adeh...

Jika yang masih belum tahu, last season, Di Santo dipinjamkan ke Blackburn dan dia hanya score 1 gol sahaja dalam 22 penampilan bersama kelab Blackburn itu.So jika dia di Wigan next season, berapa jumlah gol yang bakal die score nanti ? Pasti ada yang akan cakap dia hanya mampu menjaringkan 2 gol sahaja.

Manakala, perfomance Bruma semasa match friendly menetang Crystal Palace pada hari sabtu yang lepas agak bagus.Aku rasa sangat kecewa dan rugi jika kem kite sudi melepaskan die ke Wolfsburg walaupun secara loan coz aku mahu melihat die perform bersama skuad senior kite pada musim baru nanti.

CA & RA baru sahaja mengatakan yang diorang mahu melihat kem kite dapat mengembangkan bakat player muda kita ke tahap yang lebih tinggi pada musim baru nanti.Tapi jika asyik mahu memberi loan sahaja kepada kelab lain, sampai bile kita nak melihat kemajuan dalam bakat player muda kita nanti.Jadikan iktibar dari kes penjualan Stoch ke Fenerbahce itu.Stoch is a good youngster blues player tapi aku sangat terkejut dan juga merasai sedikit kekecewaan coz kenapa dan mengapa kem kite begitu mudah melepaskan Stoch yang berbakat besar itu ke Turki.

So, korang nak lihat Bruma ke Wolfsburg ? atau nak melihat juga Di Santo dipinjamkan buat kali kedua dalam tempoh 2 musim ke kelab Wigan ?

Korang fikirlah sendiri...

Official : Joey Sah Milik The Reds

Posted by KampungChelsea On Monday, July 19, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akhirnya teka-teki hala tuju Joey sudah terjawab.Liverpool dengan rasminya telah mengumumkan bahawa mereka telah sukses mendapatkan Joey dengan status free transfer.

News transfer Joey ini juga diumumkan di website mereka.

Takziah aku ucapkan kepada team Arsenal & Spurs coz Joey telah rejek diorang dan memilih Liverpool sebagai destinasi barunya.

Joey telah meninggalkan kem kite pada pada awal musim dan berstatuskan free transfer.Sebelum ni Joey banyak dikaitkan dengan kelab2 seperti AC Milan,MU.Tidak lupa juga Arsenal dan Tottenham Hotspur.Namun Joey telah sebulat suara memilih Liverpool sebagai rumah baru itu.

Liverpool telah mendapatkan persetujuan secara rasmi dengan Joey.Joey akan menjalani medical test dalam waktu 48 jam ke hadapan.Dia akan menandatangani kontrak selama 4 tahun di Anfield.

P/S : All the best Joe.!!!

Pengumuman : Blog Ini Bakal Dihentikan buat sementara waktu

Posted by KampungChelsea On Sunday, July 18, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Esok dan hari seterusnya, mungkin aku terpaksa menghentikan sebarang posting harian aku di blog KC ni.

Ini kerana esok aku bakal berhadapan dengan "dunia" baru aku.

Dunia baru ?

I means esok aku dah start sambung study di Kolej ICT Kosmo Point.Aku akan study bab2 seni grafik animasi/multimedia/pembikinan laman web.

So dengan ini, blog ini terpaksa dihentikan buat sementara waktu.Maksud dihentikan buat sementara waktu itu ialah aku tidak akan membuat sebarang posting seperti hari2 biasa.Aku bakal sibuk dengan kerja2/assignment di tempat study itu dan aku rasa masa rehat aku di sana tidak seperti masa rehat aku di rumah.

Harap maaf, mayba bile aku dah pulang ke rumah balik, baru aku akan update blog ni seperti biasa.Buat masa sekarang, esok, lusa dan seterusnya aku tidak tahu aku mampu atau tidak meluangkan masa dengan berblogging di blog ini.

Harap maklum, sekian terima kasih.

P/S : Thank so much aku ucapkan kepada pelawat2 setia seperti Adam,Blue & seumpama dengannya yang menziarahi blog ini tiap2 hari.Jangan risau, aku akan segera kembali mengupdate semula blog ni jika aku ada masa yang terluang.Ok, chill & peace.! Always support Chelsea forever.... Wslm

Pre-Season Match Result : Gol kristal The Bison.!

Posted by KampungChelsea On Sunday, July 18, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kem kite telah memulakan kempen pra-musim 2010/2011 dengan kemenangan 1-0 ke atas team Crystal Palace.Jaringan tunggal oleh Essien a.k.a The Bison pada minit ke-58 telah menghasilkan first victory untuk kem kite bagi match pre-season 2010/2011 ini.

Kali terakhir Essien bermain ialah bulan Disember tahun lepas.Maybe sekarang die sudah kembali ceria coz dapat score gol menetang Crystal Palace tadi.

Tengoklah, betapa banyaknya CA meletakkan player2 muda dari akademik dalam match tadi.Tidak lupa juga substition yang dibuat untuk menilai sejauh mana kemampuan bakat player muda kem kite sekarang ini.

Hanya Cech,Alex,Mikel,Essien sahaja bergerak sebagai pemain senior dalam match tadi.

Hasil daripada uji kaji dalam match menetang Crystal Palace, aku mendapati beberapa pemain muda seperti Scott Sinclair, McEachran, Bruma, Bertrand,Clifford sangat berpotensi untuk bermain bersama skuad senior dalam pentas epl yang baru nanti.Tapi pemain seperti Sturridge masih banyak kelemahan bab2 penyudah dan begitu juga dengan Di Santo.

Ape2pun, congrats aku ucapkan kepada barisan muda kem kite dalam match tadi.Permulaan yang bagus bagi membina pengalaman yang hebat di masa akan datang.

P/S : Next is trip to Ajax plak..

Facebook : Siapakah Pemain yang perlu kita beli sebenarnya ? (Part 1)

Posted by KampungChelsea On Friday, July 16, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Setiap hari, aku selalu online kat laman web sosial paling popular di dunia sekarang ini iaitu Facebook.Tidak lupa juga aku telah create satu profile chelsea fan page untuk kampung chelsea di situ.

Setiap hari juga, aku telah menyediakan lebih dari 5 topik hangat sama ada mengenai news chelsea mahupun isu bola sepak semasa kepada member2 setia page KC aku itu.

Sempena dengan musim 2010/211 yang akan tiba tak lame je lagi, aku masih lagi terfikir-fikir dan tertanya-tanya, pemain manakah yang perlu kite beli sebenarnya ?

Pembelian pertama dari kem kite iaitu Yossi Benayoun dari Liverpool dan Thomas Kalas dari Republik Czech masih belum cukup memuaskan hati aku.Dengan ketiadaan Joey & Ballack nanti, aku rase kita patut mencari pengganti yang lebih sesuai dari Yossi Benayoun itu.

Walaupun CA & RA dikhabarkan telah membuat satu plans hebat iaitu mengehadkan pembelian pemain2 berjenama dan bakal memberi peluang pemain2 muda untuk beraksi di skuad senior.Tapi persoalan hangat dari aku ialah mampukah pemain2 muda dari sekolah akademik itu menggalas cabaran yang ditinggalkan oleh bekas2 pemain senior kite itu nanti ?

Aku tidak menafikan bahawa sekarang ini skuad kite sudah mantap dan hebat.Dengan last season, hanya membeli 2 pemain murah iaitu Yuri Zhirkov & Daniel Sturridge, kem kite telah sukses mengenggam 2 trofi.So untuk musim ini, wajarkah kite membeli pemain2 murah lagi ?

Jawapannya ialah tidak.Joey, Ballack dan Beletti sudah tiada, dan sekarang ini sudah tiba masanya untuk kite menggunakan wang lebih dari 40 juta pound dengan membeli pemain2 hebat dan berbakat besar untuk mengganti tempat mereka.Young player just have a speed & skill but they don't have a good experience in big competitive.

So, siapakah pemain yang perlu kita beli sebenarnya menjelang musim 2010/2011 nanti ?

Aku mulakan di bahagian goalkeeper terlebih dahulu.Aku rasa di bahagian ini tidak ada sebarang masalah.Aku masih lagi mempercayai kudrat Cech yang masih lagi berbisa menjaga gawang kem kite.Tapi utnuk goalie no.2 & 3 iaitu Hilario & Turnbull, diharapkan mereka dapat belajar banyak dari Cech.Serius aku cakap, perfomance Hilario & Turnbull tidak begitu baik pada season lepas.

Jom kita bace petikan dari member2 page Facebook KC mengenai topik transfer chelsea kat bawah ni  : 

We should buy 1/2 new goalkeeper ? (FACEBOOK)

"1 at least."
 Meor 'ballack' 

"1 sdah cukup wat pa banyak2"
Faiz Muller



Ada juga yang menginginkan kem kite membeli goalkeeper yang beraksi cemerlang di pentas WC 2010 baru2 ini,

"lolz,...Vincent Enyema lagi style"
Syahrizal Azmi

"Keeper Uruguay...Muslera...Muda..Power"
Ku Azizi Ku Mat

Oklah seterusnya di bahagian defender plak.Should we buy a brand new defender for new season soon ?

"bli sorg utk setiap posisi.. coz chelsea dah ramai utility player.."

Muhammad Afiq Isa

"solid defender..david luiz atau bruno alvez.."
Orang Biasa

Conclusion yang dapat aku buat mengenai bahagian defender ialah jika kem kite melepaskan Carvalho ke Inter Milan & tidak lupa juga melepaskan Ashley Cole ke Real Madrid, sudah tentu kite memerlukan player baru untuk mengisi kekosongan posisi itu.Player2 muda seperti Sam Hutchinson, Van Holt, Jeffrey Bruma tidak ada masalah untuk menggantikan tempat mereka.Namun alangkah gembiranya jika kem kite dapat membeli pemain2 star yang hebat seperti Philip Lahm,Fabio Coentrao,Maicon,Sergio Ramos,Bruno Alves untuk posisi defender solid & winger kem kite pada season baru nanti.

P/S : Bahagian midfielder & striker plak bersambung di part 2...

Cool As You Like.!

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 15, 2010 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sah & konfem.! Ini jersi away kem kite untuk season baru nanti iaitu 2010/2011.

Cool,elegan,power,moden & seksi.Itulah gambaran yang dapat aku berikan untuk jersi ini.

P/S : Berbeza dengan jersi away last season, jersi hitam musim baru ini sangat cun & have a good luck.It's very interesting & casanova panorama if we see our blues player wear it on night games.

 Smart habis abang JT kite....

Official : Fluminense untuk Beletti

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 15, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seperti yang korang sudah tahu, kontrak Belletti sudah tamat bersama kem kite dan die akan ke kelab baru sebelum musim 2010/2011 bermula.

Which new club that he choice ?

Jawapannya ialah die telah memilih kelab Brazil iaitu Fluminense.Belletti akan menjalani medical test terlebih dahulu sebelum die berangkat ke kampung halamannya itu.Beletti yang berstatuskan free transfer bakal sign kontrak 2 tahun bersama kelab Fluminense itu.

Ape2pun aku ucapkan good luck & all the best to him now.Dari Barcelona ke Stamford Bridge.Sememangnya Beletti salah satu full back paling menarik di dunia dengan long shoot yang berbisa.Gol jarak jauh ketika menetang Spurs & Boro, memang tidak akan sesekali aku lupa.Good Luck for u, bro Beletti.Chelsea will not missed you.!

P/S : Next is Deco to leave us & join Fluminense too with Belletti.

5 Hot News Today.!!!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, July 14, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pemain Fluminense Tidak Sabar Untuk Menanti Kedatangan Deco : 
 -Deco bakal meninggalkan kem kite pada minggu depan.Pemain2 kelab Brazil, Fluminense sudah meluahkan rasa teruja mereka untuk menanti kedatangan bintang Portugal itu di Brazil nanti.

Real Madrid telah menyiapkan dana sebanyak 30 juta pound untuk Ashley Cole :
-Left back, Ashley Cole mungkin akan berhijrah ke Real Madrid musim depan.Ini kerana Real Madrid dikatakan sudah menyiapkan tawaran sebanyak 30 juta pound untuk mendapatkan khidmatnya di Santiago Bernabeau.Kapten Real Madrid & Sepanyol, Iker Cassilas sendiri menyatakan die yakin Ashley Cole akan bermain bersamanya dalam waktu yang terdekat nanti.

5 Trio utama pemain MU tidak akan bermain dalam match Piala Komuniti Shield bulan Ogos nanti :
-Alex Ferguson mungkin akan menganggap match Communti Shield 2010/2011 menetang kem kite sebagai match "training" sahaja kerana MU bakal kehilangan beberapa pemain utama mereka dalam match itu nanti.

Kem kite target untuk mendapatkan Midfielder PSG iaitu Stephane Sessegnon :
-Pengarah kelab PSG, Robin Leproux yakin Arsenal & kem kite akan menikmati satu musim yang sangat hebat jika sukses mendapatkan bintang kelab diorang iaitu Stephane Sessegnon yang berumur 26 tahun itu.

  
100 Juta Pound harga untuk Fernando Torres :
-Tawaran 30 juta pound dr kem kite telah ditolak oleh Liverpool.Liverpool telah menggunakan taktik tak masuk akal iaitu menjual Torres dengan harga 100 juta pound yang mana harga tersebut tidak mungkin akan dibeli oleh kem kite.Last prediction, Torres stay in Anfield next season....


The New Drogba ?

Posted by KampungChelsea On Tuesday, July 13, 2010 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Didi nampaknya bukan sahaja professional dalam bermain bola di atas padang tapi die juga cuba untuk menjadi professional dalam bab2 pencarian pemain baru untuk transfer window.

Baru-baru ini, Didi khabarnya telah berjumpa dengan calon pelapis terbaiknya iaitu pemain muda Belgium, Romelu Lukaku.Didi siap telah memujuk lagi striker muda kelab Anderlect itu untuk bermain bersamanya di SB.

Kata Didi,

Ya, saya sudah menelefonnya.Saya telah mendapatkan nombor kontraknya dari Vincent Kompany(ManCity).Dalam perbicangan saya dengan Lukaku itu, saya mengatakan "Engkau perlu join team chelsea"

Lukaku yang disebut-sebut sebagai "The New Drogba" di liga Jupiler(Belgium) telah menjadi top score dengan 16 gol.Selain itu, Lukaku juga sudah menjadi pemain senior skuad kebangsaan Belgium, sejak die berumur 16 tahun lagi.

So, adakah "The New Drogba" itu bakal menyertai kem kite nanti ? Wait & see.

Kalau tengok dari segi fizikal muka & badan, lebih kurang cam Didi je...Dari segi perfomancenya, aku masih belum kaji lagi...

Alternatif terbaik dari Suarez

Posted by KampungChelsea On Tuesday, July 13, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jika gagal dapatkan El-Nino, maybe ini "habuan" baru yang terbaik untuk kem kite.Brilliant perfomance in WC 2010 dan 35 gol yang telah dicatatkan olehnya di Liga Dutch Eredivise season lepas, diharapkan kem kite tidak akan melepaskan peluang untuk mendapat bintang muda yang sangat berbakat dari Uruguay ini.

Aguero...Oh...Aguero

Posted by KampungChelsea On Monday, July 12, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Transfer news mengenai Aguero datang lagi...


Peluang kem kite untuk mendapatkan bintang Argentina, Sergio Kun Aguero kian terbuka luas.Striker dari Atletico Madrid itu sudah bersiap sedia untuk join kem kite dan menjadi ahli baru Stamford Bridge(SB) next season.

Sejak menampilkan perfomance hebatnya di Atletico, Aguero memang banyak dikaitkan dengan kelab2 gergasi Eropah dan kem kite merupakan salah satu kelab yang paling serius untuk mendapatkan anak menantu Maradona ini.

Jom kite bace statement dari Aguero mengenai news ini,

"Jika ada tawaran yang datang dari kelab yang tepat dan sesuai, saya rasa pihak pengurusan kelab (Atletico) tidak mempunyai masalah untuk menerimanya.Chelsea salah satu kelab kegemaran saya dan mereka merupakan kelab yang sangat hebat di Eropah.Chelsea dapat membuktikan bahawa mereka mampu untuk meraih sekurang-kurangnya satu trofi pada setiap musim.

Tengok, Aguero sentiasa memuji team kite.Sejak dari tahun lepas lagi, Aguero memang tidak ada masalah jika dia dapat bermain di kem kite.Gaya dan penampilannya sangat sesuai dengan cara permainan "kasanova" yang diterapkan oleh Uncle CA.

Aguero masih belum puas memuji kem kite lagi,

"Sekarang ini saya perlu mempertimbangkan kelab mana yang dapat saya berikan kejayaan trofi dan saya tahu saya boleh memenangi banyak trofi bersama Chelsea.Anda lihat para pemain chelsea sekarang, dan anda tidak akan ada ragu-ragu lagi mengenai masa depan anda jika bersama mereka.

Persoalan hangat dari aku sekarang ini ialah adakah news ini real dan bukan rumours semata-mata ? Adakah statement yang dibuat oleh Aguero di atas ini akan segera kem kite menyelesaikan proses transfer Aguero ke SB secepat mungkin ?

Betul atau tidak,aku tidak tahu.Sama ada ia permainan media yang sahaja nak bikin gempak, aku malas nak amik port.Tapi news ni memang terbaik dan pastinya fans kem kite ceria membacanya.Untuk pengetahuan korang, kali terakhir aku membaca news yang Aguero dikaitkan dengan kem kite ialah last season/tahun lepas.Dan sekarang ini news mengenai Aguero ke kem kite datang lagi.Rumours atau tidak, aku tidak boleh memberi jawapannya tapi ia seolah-olah cube hendak mempermainkan fikiran aku kerana news ini sudah berapa kali dilaporkan tahun lepas dan selepas itu, ia sunyi buat seketika.Sekarang ini, ia muncul kembali.Pening kepala aku...

Weh Kun, bile nak datang beb ? Tak sabar aku nak tunggu kedatangan ko ni...Sebelum tu, jangan lupe bawak baby tu sekali...

Zon Bebas Kecederaan

Posted by KampungChelsea On Sunday, July 11, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kem kite akan kembali ceria dengan kedatangan kembali pemain2 midfielder defensif terbaik kem kite iaitu Essien dan Mikel yang sudah pulih dari sebarang kecederaan.

Pastinya fans kem kite gembira mendengar berita baik mengenai keadaan Essien & Mikel sekarang ini dan bakal bersiap sedia untuk mengharungi musim baru yang akan menjelma tidak lama sahaja lagi..Ramai di antara fans kite yang sudah lama tidak melihat sentuhan terbaik dari Essien.

Mikel tidak beraksi sejak bulan April yang lalu kerana mengalami kecederaan lutut.Begitu juga dengan Essien yang kali terakhir die perform ialah pada bulan Disember tahun lepas.

Mikel terpaksa menjadi penonton ketika kem kite sukses memenangi trofi Piala FA.Dan sekarang ini pemain tengah Nigeria itu bakal bersiap sedia untuk kembali beraksi semula bersama kem kite.

Yang lebih menggembirakan ialah kem kite sudah tidak sabar untuk meraikan kedatangan Essien sebagai midfielder defensif paling mengancam kem kite sekarang untuk beraksi pada musim baru nanti.Essien sekarang sudah boleh memulakan trainingnya dengan baik bersama Terry,Lampard,Didi dan yang lain2.

P/S : Macam mana pulak dengan Bosingwa ? Adakah die masih berada dalam zon kecederaan atau sudah berada di zon bebas kecederaan seperti Mikel & Essien ?

 We are back now...!!! Ready for a new challenging season....!!!

Kem Munich : Schweni is UNSOLD.!

Posted by KampungChelsea On Saturday, July 10, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kem Bayern Munich telah melaporkan bahawa playmarker kesayangan diorang iaitu, Bastian Schwensteiger tidak akan dijual.Harap maaf.

P/S : So, siapa yang akan menggantikan tempat Ballack & Joey nanti ? Adakah Ozil ? atau Kaka ? ataupun player2 muda dari sekolah akademik Chelsea ?

700th entry : Torres masuk, Didi keluar ?

Posted by KampungChelsea On Friday, July 09, 2010 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Di mana ade transfer news di situ ade Manchester City.Kelab Eastland ini tersangatlah sinonim dengan perkara2 yang berkaitan dengan bisnes pembelian pemain2 berjenama.

Sekarang ini, Akhbar Harian Rumours Online melaporkan Manchester City(MC) telah menawarkan 20 juta pound kepada kem kite untuk mendapatkan abang Didi kite.

Selepas mereka menggagalkan misi kem kite untuk mendapatkan Silva baru2 ini, sekarang mereka cuba untuk merampas Didi yang sudah menjadi bintang ternama di kem kite.

Manager MC, Roberto Mancini telah menawarkan sebanyak 6 juta pound setiap tahun kepada Didi dengan kontrak selama 3 tahun di Eastlands.Jumlah keseluruhannya Didi bakal akan memperolehi 18 juta selama 3 tahun jika die bersama MC nanti.

Mancini, sememangnya mengagumi Didi.Sehingga sekarang, Didi masih belum memutuskan lagi sama ada masa depannya di Stamford Bridge atau tidak.Tapi kontrak Didi sekarang masih terikat dengan kem kite selama 2 tahun lagi.

Ade 3 persoalan hangat dari aku mengenai news yang hot ni,

1) Jika Didi pergi dari kem kite, adakah kem kite berupaya untuk mendapatkan Torres nanti ?


2)Adakah Chelsea mahu membiarkan sahaja Didi ke kelab kaya raya tapi malang itu ?


3)Didi gian sangat ke nak pergi City ?

Jika Didi pergi, aku pasti ramai di antara fans kem kite yang akan membuat mogok/demonstrasi ke atas pemergian Didi.

MC sememangnya salah satu kelab yang giler menghabiskan duit membeli pemain2 star.Sekarang ini diorang sudah membakar duit mereka sebanyak 60 juta pound dengan membeli pemain2 ternama seperti David Silva,Jerome Boateng dan Yaya Toure.Dan sampai sekarang mereka masih mahu memboroskan lagi duit mereka untuk membeli full back kelab Lazio, Aleksandre Kolarov.

P/S : MC hanya kaya pada nama sahaja tapi tidak kaya pada bakat dan kebijaksanaan pengurusan.Tidak seperti kem kite, MC berbelanja lebih 70 juta setiap musim tetapi ape mereka dapat pada akhir musim ? They do not have nothing.They just waste their money every season and their best player just get money but not victory.

Didi out but Torres in ? Aku harap Didi stay & Torres masuk n feat dengan die next season,baru gempak.!

Bile Boss kite berbicara tentang penjanaan pemain muda

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 08, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Double trophy yang kem kite menang last season merupakan detik gemilang yang sangat indah dan kejayaan itu sudah menunjukkan tanda2 terbaik yang bakal tercetus kembali pada season baru nanti. Kenyataan di atas ini diungkapkan oleh big boss kem kite, CA.

Jelas CA

"Saya sekarang sedang melihat era perkembangan chelsea yang terkini dan sangat gembira kerana sekarang sekolah akademik player muda kami berjalan dengan baik setiap detik"

"Kami memerlukan mereka(player muda) untuk merasai kejayaan hebat seperti mana skuad senior kami melakukannya pada musim lepas.


"Kami mempunyai beberapa player muda yang sangat berbakat besar dan sentiasa berkerja keras setiap hari bersama skuad utama kami.Latihan yang player muda kami buat sangat menyenangkan hati dan mereka pastinya suka untuk beraksi bersama skuad senior pada musim baru nanti.

"Ini adalah antara tujuan utama kami - Mengambil banyak pemain yang berbakat dari Pusat Akademik dan meletakkan mereka di skuad utama untuk membina skuad masa depan kami dengan baik...Ini adalah lambang kejayaan kami yang pasti akan berlaku lagi.


"Kami mempunyai skuad yang sangat bagus sekarang ini tetapi saya rasa kami boleh mempertingkatkan lagi permainan kami dari semasa ke semasa.Tidak lupe juga untuk meningkatkan daya kepercayaan diri kami bersama dengan kejayaan yang kami genggam pada musim lepas.

Baru sekarang RA,CA & kem kite sudah menyedari betapa pentingnya skuad muda yang berbakat yang lahir dari sekolah akademik.

Jangan jadikan pemain2 bintang sahaja sebagai tonggak cabaran pada setiap musim.Sudah tiba masanya kite memerlukan khidmat bakat2 muda untuk menjadi pelapis kepada pemain2 senior.

P/S : Aku berharap pada musim baru nanti iaitu musim 2010/211, kita dapat melahirkan bintang2 muda kem kite menunjukkan perfomance yang hebat ketika beraksi di pentas yang tertinggi seperti UCL & World Cup.Tidak mustahil nama2 seperti Tomas Kalas, Fabio Borini, Jeffrey Bruma, Gael Kakuta, Vanholt  dan seumpama dengan mereka yang akan mengikut jejak pemain2 terbaik di dunia seperti Abang Lampard, John Terry, Messi, David Villa, Torres dan dll.

Zhirkov : Boss, adakah saya masih lagi muda,hehe ?
CA : Hehe, sudah tentu....Ko masih muda dan hensem seperti aku sekarang ini...

Official : From Kalas with Love

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 08, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kem kita akhirnya telah mengumumkan secara rasminya dengan mendapatkan pemain muda berbakat yang berasal dari Republik Czech iaitu Tomas Kalas dari kelab Sigma Olomouc.

Nilai harga perpindahan pemain yang berumur 17 tahun itu tidak dinyatakan secara umum namun kem kite khabarnya telah mengeluarkan dana sebanyak 5.5 juta pound bagi mendapatkan tanda tangan dari Kalas ini.

Kem kite tersangatlah bertuah kerana Kalas merupakan salah satu pemain yang sangat hebat dan terbaik di kategori umurnya yang masih muda itu.Tak heranlah kelab2 lain seperti Bayer Leverkusen,Sengal dan AC Milan dilaporkan sempat memantau pemain yang bermain di posisi centre-back dan full-back ini.

Sekarang ini Kalas masih lagi berada di Republik Czech.Namun Kalas akan segera melaporkan dirinya di kem kite sebelum bermulanya season baru nanti.

P/S : Pembelian pertama ialah Benayoun.Second is brilliant youngster from Republic Czech iaitu Kalas.Ketiga ? Sape plak ? maybe Aguerro ? Ozil ? Pato ? Kaka ? wait n see erk...

RA masih lagi tergilakan El-Nino

Posted by KampungChelsea On Wednesday, July 07, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa depan Torres bersama The Reds tetap menjadi teka-teki.Lebih2 lagi sekarang ini kem kite secara serius ingin mendapatkan bintang Sepanyol ini.


Kem kite juga secara rasminya telah mengajukan tawaran yang lumayan kepada Liverpool.Tawaran sebanyak 40 juta pound dari kem kite untuk membeli Torres pastinya menjanjikan kehangatan sebelum bermulanya season 2010/2011.

Hmmm, bukan ke sebelum ini Liverpool telah menyatakan bahawa diorang mahu melepaskan Torres jika ade tawaran sebanyak 70 juta pound dari mane2 kelab yang ingin mendapatkan khidmatnya.40 juta ? hmmm, cukup ke...

Bukan sahaja tawaran sebanyak 40 juta, tetapi Roman Abramovich(RA) sempat meluangkan masanya untuk naik flight ke Afrika selatan demi Torres.Betul ker ni ?

Kehadiran RA ke Afrika sememangnya bukan disebabkan Torres sahaja malah RA juga mempunyai kaitan dalam promosi pencalonan negara Russianya sebagai tuan rumah piala dunia 2018.

RA pernah menyatakan bahawa die sanggup menaikkan tawaran yang sangat tinggi untuk Torres jika tawarannya sebelum ini iaitu 40 juta pound ditolak oleh Liverpool.

Info mengenai El-Nino : Dia tetap merupakan "killer goal machine" yang berkuasa tinggi.Musim lepas dia masih boleh menghasilkan 22 gol dalam 30 penampilannya walaupun kerap kali mengalami kecederaan yang serius.Mungkin sekarang ade beberapa pihak masih ragu2 dengan prestasinya.Ini disebabkan Torres masih berada dalam keadaan tidak 100% fit sepenuhnya.

So, persoalan hangat dari aku ialah berbaloikan RA & kem kite membeli Torres ?

Jawapan dari aku ialah sangat berbaloi.Lupakan perfomancenya di WC sekarang kerana aku rase Torres akan kembali dengan prestasinya yang sebenar pada bulan 8 ini.Soal kecederaan ? Aku tidak risau lagi kerana jika die berada di kem kite, aku jamin die tidak akan mengalami kecederaan yang terlalu lama.Pihak perubatan dari kem kita sekarang sudah beralih arah.RA sudah melantik beberapa muke2 baru dalam medical kem kite.This is El-Nino, not Shrek...

It is time to release the Oldest Carvalho ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, July 07, 2010 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CA kembali membuat rombakan terhadap skuad kem kite.Sama ada ia rombakan secara besar-besaran ataupun tidak,aku tidak tahu tapi buat mase sekarang Joey dan Ballack sudah sukses dilepaskan.Sekarang in tiba masanya giliran Carvalho pulak untuk mengikut jejak langkah Joey & Ballack.

Mungkin news ini sangat mengejutkan kepada beberapa fans kem kite yang menginginkan Carvalho bermain lagi bersama kem kite next season.

Tapi ape boleh buat kerana sebelum ini CA kita sudah melepaskan Joey & Ballack dari kem kite, dan tidak mustahil pulak untuk melepaskan pemain lain jugak.Alasan CA mengenai pelepasan dan pembuangan Carvalho ini kerana CA mahu melakukan perubahan drastik terhadap corak & pola permainan kem kite menjelang musim baru nanti.

Carvalho mungkin sahaja bakal disingkirkan demi memberikan ruang kepada Alex untuk feat dengan JT.Alasan lain juga adalah CA sudah tidak mahu "menampung" banyak lagi warga emas di kem kite.
Jika Carvalho sudah dilepaskan nanti, Inter Milan mungkin salah satu kelab yang berminat untuk membawanya ke San Siro.Manager baru kelab tersebut, Rafa Benitez khabarnya berminat untuk mendapatkan Carvalho & menempatkannya di skuad utama Rafa itu next season.

Kaka still Hot Target.!

Posted by KampungChelsea On Monday, July 05, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kenangan terindah yang lahir dari Kaka selama die berada di San Siro sewaktu ketika dahulu tidak akan sekali dilupakan oleh CA.So, sekarang ini khabarnya CA masih sangat berharap dapat bekerja sama dengannya balik di SB.

Selepas gagal memujuk Kaka pada transfer window musim lepas, CA sudah bersiap sedia untuk mengajukan tawaran yang hebat untuk membawa bintang Brazil itu ke London.Bersama Kaka, CA berharap Chelsea dapat meraih trofi double sekali lagi pada musim depan dan menginginkan gelaran trofi eropah plak sebagai target trofi ketiga nanti.

Daily Mail telah melaporkan bahawa CA mahu reunion balik dengan kaka disebabkan faktor kelengkapan pemain kem kite.Seperti yang korang sudah tahu, kem kite sudah kehilangan Ballack & Joey dan next is Deco on the way to Brasil.Kem kite menginginkan pemain midfielder baru yang dapat mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Joe Cole.Setakat ini, chelsea hanya mendapatkan bintang zionis, Yossi Benayoun sebagai pembelian pertama untuk musim baru yang akan menjelma tidak lama lagi.

Korang rase news Kaka ke kem kite adalah rumours atau tak ? dan betul atau tidak yang CA mahu bekerja sama balik dengan Kaka ? Atau ia semua permainan dari media yang saje nak bikin gempak ?

Tapi bagi aku, tidak ada sebarang masalah untuk melihat Kaka bermain di kem kite next season.Dengan ketiadaan Joey dan Ballack, sudah tiba masanya kite perlukan seorang khidmat pakar dalam mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh mereka itu.Seorang khidmat pakar yang aku maksdukan itu ialah Kaka.

Mungkin sekarang Kaka tidak berada pada prestasi terbaiknya lebih2 lagi di WC 2010 ini.Dan aku juga tidak pasti sama ada Kaka boleh mencapai prestasi hebatnya di Milan dulu jika die still berada di Real Madrid.Dengan Jose Mourinho merangkap manager baru Real Madrid sekarang, aku dapat merasakan posisi Kaka bakal disisihkan.Sekarang ini sudah tiba masanya untuk kem kite membawa Kaka ini ke SB dan mengembalikan prestasi hebatnya itu.Kaka menjadi pemain terbaik dunia 2007 sewaktu die dibimbing oleh CA kite di Milan.Aku rase CA mampu untuk mengembalikan kehebatan sebenar Kaka di atas padang.

P/S : Bukan sahaja Kaka, CA juga menginginkan khidmat pakar dari pemain tengah Porto & Portugal iaitu Raul Meireles.

Bukan Robert Pires tapi Ramires

Posted by KampungChelsea On Monday, July 05, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kenal dengan Ramires ? Tengok perfomance hebatnya bersama Brazil di pentas piala dunia 2010 ni ?

Ramires, midfielder Benfica ini telah menjadi salah satu pemain sensasi di piala dunia 2010.Perfomance hebatnya itu telah memikat banyak kelab2 gergasi Eropah.

Kem kite dan juga Bayern Munich disebut-sebut menjadi salah satu kelab yang  berharap dapat membawanya ke kem masing2 pada musim transfer window nanti.

Agen Ramires, Luis Carlini juga tidak menolak untuk menerima sebarang penawaran dari mana-mana kelab yang berminat untuk mendapatkan Ramires.

Tapi ape komen Ramires mengenai perkara ini

"Saya datang ke Eropah untuk memenangi kejuaraan.Ia perkara yang biasa untuk saya mendengar dan mempertimbangkan tawaran dari kelab2 yang bermain di liga terbaik di dunia.Tapi di sini saya jelaskan bahawa saya masih lagi mempunyai kontrak bersama dengan Benfica dan hanya mereka yang bakal memutuskan kontrak saya itu"


Propaganda Haram Yahudi di Chelsea ?

Posted by KampungChelsea On Monday, July 05, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seperti yang korang sudah tahu, kem kite baru sahaja telah sign Yossi Benayoun dari Liverpool.Tak sangka pembelian pertama kem kite untuk season 2010/2011 ialah pemain Yahudi.Pastinya kedatangan Yossi Benayoun ini akan mendatangkan kontroversi kepada sesetengah pihak especially fans chelsea yang beragama Islam.

Mungkin fans lain seperti fans Arsenal,MU & Liverpool juga akan amik port dengan hal ini.Tapi siapakah mereka untuk berbicara mengenai hal ini ? Mereka bukan fans chelsea.Jika ade di antara mereka yang berbicara mengenai hal ini, mereka pasti akan mengeluarkan statement yang agak kurang sedap didengari.Tapi sapekah mereka dan peduli apekah kite untuk mendengar maki hamun dari mereka mengenai hal Benayoun ini ?

Benayoun sekarang di stamford bridge dan pastinya akan menyarung jersi keramat biru kem kite pada bulan 8 nanti.So ape yang patut kite buat sekarang ? Hate him ? Kill him ? Sebab die pemain Yahudi, kita harus tentangnya habis-habisan.Itu memang betul tapi dalam bola sepak,ia salah.

Untuk pengetahuan korang, dalam bola sepak, kita tak leh sabitkan agama,politik dan seumpama dengannya.Bola sepak hanya sekadar hiburan dan kita menonton serta support sebuah team itu just suke2 dan tidak ade konspirasi lain.Kita bukan owner jutawan, kite bukan ahli politik dan kita juga bukan para ulama.But why we must talk about politic,religion in football ? Why ? You watch and like football cause money,politic ? You are idiot...

If we are matured people, we can say Benayoun come to chelsea just a footballer n not to make another bad conflict.If he do some another conflict things in chelsea and not a football thing, we are chelsea fans must to make some demonstration to expel and release him.But if he didnt do what a bad thing, we just only support him because he is chelsea player.Not a sengal player.

Takkan die player yahudi, kite kena benci chelsea.That is negative thinking.Kerana nilai setitik rosak susu belanga.Peribahasa ini tidak sesuai ditujukan kepada hal ini.Jika seorang player "buruk", so habis semua player2 lain buruk ? Ini salah dan kite kena fikir dengan bijak.

Korang kena ingat Anelka is a muslim player.Dan player2 lain juga tidak bersalah.

Dan disebabkan Benayoun, kite kena benci Chelsea dan memilih kelab lain ? Once more i say, think postive and don't think negative.

Sebelum ini Avram Grant pernah membimbing kem kite di era 2007/2008 tapi sepanjang pengurusan die di kem kite, ade timbul sebarang konflik ke mengenai propaganda Yahudi di kem kite ? Tidak...Kerana Grant is just manage chelsea and give them a victory.Where is he now ? In hammers ? I don't care because he is not our chelsea more and more.Begitu juga dengan ape yang berlaku kepada Benayoun nanti.

Konklusi yang dapat aku buat mengenai hal ini, sekali lagi aku jelaskan....Dalam bola sepak, kita tak boleh sabitkan politik n agama.Jika kite berfikiran sebegitu, kita tak layak untuk menjadi "pencinta bola sepak".Benayoun is our new chelsea player.Die yahudi, dia zionis, dan agamanya sangat dibenci oleh agama kite.So ape yang perlu kite buat sekarang ? Kill him ? Go out and find another club ? Weh..n weii...Ape yang perlu kite buat sekarang ialah just support die in a footballer not on his religion dude.

P/S : Korang ingat aku suke dengan Benayoun ini ? You know, i'm very hate him.Bukan sahaja die yahudi, tapi perfomance diepun tak best sangat.Aku berharap he will injured 1st season and after that, he will out and go to another club.That end well.

Podolski Move To SB ? OK or KO ?

Posted by KampungChelsea On Sunday, July 04, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kelab gergasi Turki, Fenerbahce & Galasataray sekarang ini sedang membuat perkiraan untuk mendapatkan bintang sensasi Jerman, Lukas Podolski.Bekas pemain Bayern Munich ini sekarang sedang mewakili kelab FC Koln.

Dengar khabarnya, kelab FC Koln itu tidak ade masalah untuk melepaskan Podolski ke kelab lain.Tapi mesti ade syarat jugak.High bid and sure get him fastly....

Macam mana jika die berminat dengan kem kite ? dan kem kite juga berminat untuk membelinya dari FC Koln ? Ok atau KO ?

P/S : 3 player jerman lain yang telah menarik perhatian aku juga ialah Thomas Muller,Bastian Schwensteiger & Mesut Ozil.So nice if we get all of them next season.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png