Emas yang menanti tapi Kenapa Kaca yang Kau Pilih ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 30, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akhirnya teka-teki mengenai masa depan David Silva sudah terjawab.Seperti yang dijangka oleh aku sebelum ini, Silva telah memilih untuk bermain di Manchester City daripada kem kite.

Dengan ini, kita sekali lagi telah menggigit ibu jari kaki kite.David Silva dilaporkan telah bersetuju dengan kontrak 4/5 tahun bersama City.Ia akan diumumkan secara official selepas piala dunia 2010 ini berakhir.

Ape boleh buat, nasib badan....Kite sekali lagi terlepas untuk mendapatkan pemain berkualiti yang kite idamkan sebelum ini.Yang memedihkan, kite terpaksa "tumpas" sekali lagi kepada City dalam urusan transfer player.Masih ingat dengan kes Robinho sewaktu ketika dahulu ? Man City telah merampasnya dari kem kite dan ape sudah jadi dengan nasib Robinho sekarang ? Disishkan di City dan dihantar ke rumahnya semula secara pinjaman di Brazil.

Mari aku jelaskan kenapa dan mengapa David Silva telah rejek kem kite dan memilik Manchester City :

1.Faktor kewangan.Inilah satu perkara yang telah melalaikan banyak pemain bola sepak yang sanggup menggadaikan maruah dan kejayaan demi duit.Seperti yang korang tahu, Manchester City merupakan antara kelab2 terkaya di dunia dan mungkin pemilik kelab City telah "merasuah" akal fikiran Silva dan akhirnya Silva telah terpedaya dengan kate2 yang tidak bermakna dari pemilik Manchester City itu.

Tapi ape yang akan dia dapat di City ? Dia tidak dapat ape2 melainkan "emas2 duit" yang bertaburan di katilnya itu.

1.Dia tidak dapat bermain di kejohanan bola sepak paling terbaik di eropah iaitu UEFA Champions League bersama City pada musim depan.

2.Dia tidak akan sesekali merasai kejayaan trofi seperti mana yang kem kite telah genggam musim ini.

3.Dia mungkin akan jadi glamer di City tapi tidak pada perhatian dunia.Mungkin jika perfomancenya sedikit merosot, dia bakal mengikut jejak Elano dan Robinho.

Ape boleh buat, Silva telah memilih kaca dari permata.Jika die berada di Chelsea, dia bukan sahaja dapat merasai kehebatan pada dirinya malah dia dapat mencium 2/3 trofi pada musim hadapan.Itu tidak mustahil,kan ? Sila tanye Robben,Kezman,Tiago,Gudjohnsen,Shevchenko,Crespo,Gallas...Ape yang diorang sudah dapat di Chelsea sebelum diorang meninggalkan kem kite ? Emas dan permata....Jose Mourinhopun tak putus2 sering sahaja memuji kem kite walaupun ketika ini die  bukan lagi manager kem kite.

Tidak di San Siro Mahupun juga di Stamford Bridge....

Posted by KampungChelsea On Tuesday, June 29, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jika suatu ketika dahulu, kecoh satu kampung bile nama mamat ni dikaitkan dengan kem kite.Muke yang jambu, penyudah yang berbisa serta mempunyai tahap larian yang selaju kereta Mitsubishi Lancer Evolution 5.

Guess who ?

Die ialah El Nino atau nama glamernya iaitu Fernando Torres.

Pasti ramai di antara fans chelsea sangat menginginkan kedatangan Torres ini ke kem kite next season.

Tapi ape boleh buat, sekarang news Torres ini sudah senyap dan tiada kaitan langung lagi dengan kem kite.

Ape komen El Nino mengenai masa depannya itu :

"Sentiasa hepi bile saya sentiasa dikaitkan dengan kelab2 besar.Ia memang membuatkan saya kagum dan bangga.Saya rasa ia perkara yang biasa bile sesebuah kelab besar sangat berminat untuk mendapatkan pemain dari kelab yang bergelut dengan pelbagai masalah.Contohnya seperti kelab saya,Liverpool yang seperti anda tahu kelab ini tidak akan bermain di UCL pada musim hadapan."

Jelas Torres lagi,

"Tetapi perkara tersebut tidak akan sesekali berlaku pada diri saya kerana komitmen saya hanyalah di Anfield.Tidak pernah saya terfikir untuk meninggalkan kelab kesayangan saya sekarang ini"

So, dengan ini, kite sudah dapat jawapan akhir dari Torres mengenai masa depannya itu.Jika Inter Milan gagal untuk mendapatkan Torres, apetah lagi kem kite.Lupakan sahajalah El Nino dan tumpukan sahaja kepada striker lain yang lebih berbisa darinya.

P/S : Torres, antara striker faveret aku.Kadang2 aku berangan yang die sudah menyarung jersi kem kite sekarang ini.

Fesyen rambut terbaru El Nino sekarang ni...Rambut dahpun cut, sampai perfomancepun kat WC 2010pun "cut" jugak...Hmmm...

Edisi Rumours Or Not : 10 Juta Untuk Van der Vaart ?

Posted by KampungChelsea On Monday, June 28, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Utusan Rumours Online telah melaporkan bahawa kem kite telah bersiap sedia untuk menawarkan harga yang istimewa kepada Real Madrid bagi mendapatkan Rafael van der Vaart.Khabarnya, kem kite telah siap menawarkan dana sebanyak 10 juta bagi harga permulaan untuk mendapatkan pemain midfielder skuad Belanda ini.

Bukan musim ini sahaja kem kite berminat untuk mendapatkan bintang Belanda ini namun dari season lepas lagi, pihak pengurusan kem kite telah meluahkan rase keinginan untuk mendapatkan Van der Vaart.

Playmarker Belanda ini mungkin akan keluar dari Santiago Bernabeau pada bile2 masa sahaja kerana Real Madrid tidak berminat untuk mengekalkannya lagi pada musim hadapan.

Pemain kreatif seperti Van der Vaart ini sangat diperlukan di kem kite bagi mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Ballack dan Joe Cole.Begitu juga dengan master of creativity, Deco.

So, adakah news 10 juta pound dari chelsea untuk Van der Vaart ini rumours ? Korang fikirlah sendiri

P/S : Jika korang mahu melihat transfer Van der Vaart in sukses di SB, so korang kena maklumlah kepada CA ataupun RA mengenai perkara ini.Dan memberi pesanan kepada mereka agar segera membuat bid price yang tinggi2 kepada Van der Vaart ini.Aku tidak mempunyai kuasa dalam bidang2 berkenaan kerana aku hanyalah writer blogger yang hanya mampu menyebarkan news2 terkini mengenai kem chelsea sahaja.

Respon Joey Mengenai Masa Depannya

Posted by KampungChelsea On Monday, June 28, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Piala Dunia 2010 sudah berakhir buat Joey.So, sekarang ini sudah tiba masanya untuk die membuat keputusan mengenai destinasi barunya itu.

Selepas England tersingkir dari Piala Dunia 2010, Joey berhajat untuk kembali berehat sebentar dan meluangkan masa sepenuhnya bersama keluarganya yang tercinta.

Disebabkan kecederaannya yang sentias menimpa kepada Joey, CA kerap kali meletakkan Joey di bench.Joey yang sekarang ini berumur 28 tahun akhirnya telah memutuskan untuk keluar dari kem kite.

Arsenal,Manchester City,Manchester United,Tottenham Hotspur dan tak lupa juga Inter Milan dikhabarkan sangat berminat untuk mendapat khidmat Joey ini.

Ape komen Joey mengenai perkara ini,

"Saya ingin memastikan masa depan saya diputuskan secepat mungkin.Ape2pun saya ingin berehat bersama dengan keluarga saya terlebih dahulu dan kemudian baru saya akan memberi jawapan akhir mengenai masa depan saya ini.Saya mahu bermain di posisi kegemaran saya.Saya ingin memiliki pengurus yang percaya pada saya"

"Saya mahu bermain di posisi kegemaran saya.Saya ingin memiliki pengurus yang percaya pada saya"

Ayat di atas ini tidak merujuk kepada CA kite.Namun ia khas ditujukan kepada manager England iaitu Fabio Capello yang hanya menurunkannya 2 kali sahaja dalam pentas piala dunia tahun ini.Itupun sebagai pemain super-sub.
So, apekah destinasi baru Joey selepas ini ? Arsenal ? Spurs ? MU ? ManCity ? Inter Milan ?

Official News : Stoch Is "UnTOUCHable"

Posted by KampungChelsea On Sunday, June 27, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bagi sesape yang belum mengetahui lagi kisah transfer Stoch ini, mari aku jelaskan serba sedikit mengenainya.Bagi sesape yang sudah tahu, sila maklumkannya kepada pihak2 yang belum mengetahuinya,

Secara rasminya, winger Slovakia yang bernama Miroslav Stoch ini telah menandatangani kontrak bersama kelab gergasi Turki, Fenerbahce.Ini juga merupakan pembelian pertama dari manager baru kelab tersebut iaitu Aykut Kocaman.

Musim lepas, Stoch yang dipinjamkan dari kem kite, merupakan salah satu key player kejayaan FC Twente dalam menggengam trofi eredivisie musim lepas.Dalam web rasmi UEFA, winger mude yang berumur 20 tahun ini telah dilaporkan berhijrah ke kelab Fenerbahce dengan nilai transfer yang tidak dinyatakan.

Stoch telah menghasilkan 10 gol dalam 32 penampilannya bersama FC Twente pada musim yang lalu.Stoch juga telah menunjukkan perfomance yang menarik ketika menetang Fenerbahce di peringkat eropah.Die telah menunjukkan skill,vision dan teknik yang hebat sepanjang perlawanan tersebut.

Kem kite telah mengambil Stoch ini dari kelab Slovakia iaitu FC nitra pada tahun 2006 dan dia hanya perform sebanyak 4 kali sahaja ketika berada di kem kite.Itupun hanya sebagai pemain super-sub.

Jika ade yang masih belum perasan, Stoch telah mewakili skuad kebangsaan Slovakia dan telah memberikan perfomance yang hebat bersama skuad kebangsaannya itu di WC sekarang ini.Die bakal bersiap sedia untuk menetang pasukan Belanda di pusingan keduapada hari Isnin(malam esok).

Kesimpulan yang dapat dibuat mengenai news ini, alanglah beruntungnya jika sekarang ini Stoch masih lagi bersama kem kite.Aku sangat terkejut dengan pihak pengurusan kem kite yang secara tibe-tiba telah menjual Stoch ini ke ke Fenerbahce,Turki.Bagi aku, Stoch is brilliant young player in Chelsea.Dia laju, berbakat, talented namun aku masih terfikir-fikir kenapa dan mengapa kem kite tidak berfikir seperti yang aku fikirkan sekarang ini iaitu mengekalkannya untuk season 2010/2011.

P/S : Aku hanya melihat perfomancenya bersama kem kite semasa Chelsea menentang Stoke City pada zaman Scolari.Stoch telah menjadi super-sub dan bermain di lewat permainan pada match tersebut.I'm very shocked with his perfomance in that match and after that match, i say "Who is young player that played in late game show ? Stoch ? He is fantastic and speed boy.!

Official News : Bayer Leverkusan Destinasi Baru Ballack.!

Posted by KampungChelsea On Saturday, June 26, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Korang tak perlu menunggu 2 minggu lagi dah kerana Ballack telah menentukan masa depannya itu sekarang ini.

Selepas kontraknya tidak diperbaharui lagi oleh kem kite, Ballack dengan sebulat suara telah memilih kelab Jerman, Bayer Leverkusen sebagai destinasi terbarunya.Ballack yang berumur 33 tahun sekarang ini telah sign kontrak dengan kelab Jerman itu selama 2 tahun.

P/S : Untuk pengetahuan korang, Ballack dulu pernah bermain seketika bersama Bayer Leverkusen di era tahun 1999-2000. Ape2pun terima kasih di atas jasa anda di Stamford Bridge sebelum ini.Good luck for ur new Home in Bay Arena, Ballack.Chelsea will not missed you.!

 I'm back for Bundesliga again !!! / Not for Munich but it is Level Cool seyh.!

2 Minggu Lagi Untuk Masa Depan Ballack

Posted by KampungChelsea On Friday, June 25, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ballack akan memutuskan masa depannya itu dalam jangka masa 2 minggu sahaja lagi.

Playmarker Jerman itu sedang mencari kelab baru selepas kem kite telah membuat keputusan untuk tidak memperbaharui kontraknya lagi pada musim hadapan.

Komen Ballack mengenai perkara ini,

"Saya akan pastikan bahawa saya akan membuat keputusan ini secepat yang mungkin.Mungkin dalam mase lebih kurang 2 minggu,keputusan akhir akan dibuat"

Beberapa kelab Jerman seperti Hamburg SV, VFL Wolfsburg dan Bayer Leverkusen berminat untuk mendapatkan khidmat pakar dari Ballack ini.Bayern Munich tak nak ambik balik ker bekas playmarker kesayangan die ni ?

P/S : Dengar cite, kelab Sepanyol, Sevilla juga berminat untuk mengajak Ballack ke La Liga musim hadapan.

Kontrak news update : Nik telah sukses memperbaharui kontrak barunya bersama kem kite.Die akan stay sehingga 2012. (berita selanjutnya,klik sini...)

Rumours or Not : David Silva rejek Chelsea dan selangkah sahaja lagi untuk ke City ? (berita selanjutnya,sila klik sini...)

Silva Tidak Sesuai di Eastlands

Posted by KampungChelsea On Thursday, June 24, 2010 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kem kita pastinya akan menggagalkan misi Manchester City untuk mendapatkan pemain serba boleh Valencia, David Silva.Kem kite khabar dan kononnya sekarang ni sedang memujuk Silva untuk memilih Stamford Bridge sebagai destinasi barunya itu dan say no to Eastlands.

Beberapa hari yang lepas, Manchester City sememangnya dilaporkan akan segera menandatangani kontrak dengan pemain Sepanyol itu.Dengan tawaran sebanyak 29 juta, City mungkin berada pada garisan yang paling tepat untuk mendapatkan Silva dengan mudah.Pihak dari Valencia juga tidak keberatan untuk melepaskannya ke Eastland.

Namun ape keputusan akhir dari Silva ?

Agennya iaitu Julio Llorente mengatakan Silva tidak berminat untuk ke City yang mana team tersebut tidak dapat bermain di UCL next season dan Silva mengaku die lebih berminat untuk bermain bersama kelab juara berganda iaitu kem kite.

Keengganan Silva untuk ke City sudah pasti membolehkan kem kite dengan mudah mendapatkannya tanpa sebarang tentangan dari City lagi.Namun syaratnya tidak semudah yang dijangka iaitu, Roman Abramovich perlu menyediakan dana yang banyak untuk membuat bid terhadap Silva.

High bid and it so easy to get Silva,right ?

Edisi Rumours Tanpa Batasan : 12 Juta Untuk David Luiz ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, June 24, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Korang kenal dengan David Luiz ? Korang suka dengan defender Benfica ini ?

Berita Rumours Harian telah melaporkan bahawa kem kite secara official(kononnya) telah membuat satu tawaran untuk membeli David Luiz dari Portugal ini dengan harga 12 juta pound.

David Luiz yang khabarnya juga sangat diminati oleh Real Money.

City jugak dikatakan berminat untuk mendapatkan defender solid Benfica ini.Tapi setakat 12 juta tu yang kononnya ditawarkan oleh kem kite,apelah sangat bagi pemilik Manchester Ciy, Sheikh Mansour untuk membayarnya lebih dari harga tersebut.

Yang pasti tawaran 12 juta dari kem kite ini bakal ditolak terang2 oleh Benfica.Sebab, sebelum ni Benfica telah memberitahu bahawa mereka hanya akan melepaskan Luiz jika ade sebarang kelab sudi menawarkan harga 25 juta untuk membeli Luiz.Tapi dalam kontrak Luiz dengan Benfica telah menyebut harga sebenar bagi pelepasan beliau ke kelab lain ialah 50 juta pound.

Tapi persoalan hangat dari aku dan kem Chelsea sekarang ini mengenai David Luiz ialah "Ade aku kesah ?"

Respon Didi Mengenai Isu "Home Alone" Nik

Posted by KampungChelsea On Monday, June 21, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Nik dihantar pulang dari WC selepas die dikatakan bertengkar dengar manager Perancis, Raymond Domenech.

Namun news buruk dari Nik itu sangat mengejutkan Abang Didi.

Walaupun sampai sekarang kem kite still tak tahu penjelasan dari Nik mengenai masalahnya dengan Domenech dan jugak kes penyisihannya dari skuad tersebut tetapi Didi tetap memberikan support kepadanya.

"Dia merupakan team-mates saya selama 2 tahun setengah.Dan yang pasti, saya tetap memberi support kepadanya," kata Didi.

Jelas Didi lagi,

"Saya mendoakan yang terbaik untuknya.Maybe sekarang die berada dalam keadaan yang tidak baik.Secara terbukanya saya katakan die seorang pemain yang cool dan tenang.Dia pemain yang pendiam.Saya sendiri terkejut dengan ape yang berlaku ketika die dikeluarkan dari skuad France itu"

Didi Kasi Pecah Net Brazil

Posted by KampungChelsea On Monday, June 21, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tengok match menarik brazil lawan ivory coast semalam ?


Lupakan ke-tiga2 gol Brazil itu kerana ia tidak penting jika berbicara di blog KC ini.

Guess what ? Didi sukses membuatkan gawang brazil bolos jugak semalam.

From Chelsea with love in WC.Nice pass dari Yaya Toure kepada Didi dan Didi seperti biasa, berjaya menanduk dengan selamba ke jaring Brazil yang dijaga oleh Julio Cesar.

Still remember match menetang Inter di SB beberapa bulan yang lepas ? Didi gagal menembusi tembok kebal Lucio,Maicon dan Julio Cesar pada ketika itu.Tapi semalam Didi berjaya menembusi tembok besar mereka itu with the coolest header.

P/S : Didi always best of the best striker in the world dan telah mengharumkan nama kem kite di pentas WC 2010 ini.

Home Alone For Nik

Posted by KampungChelsea On Monday, June 21, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"go screw yourself, dirty son of a whore".

Words tersebut diungkapkan sendiri oleh Nik kepada manager France, Raymond Domenech pada ketika France menetang Mexico.

Scene tersebut berlaku di bilik persalinan para pemain skuad Perancis.Jadi ape kesan selepas words tersebut diungkapkan oleh Nik itu kepada Domenech ?

Die telah dihantar pulang semula ke kampung Perancis.Pihak Persekutuan Bola Sepak Negara Perancis terpaksa menyisihkan Nik dan menghantarnya pulang ke Perancis selepas terdapat sedikit konflik dengan coach Perancis itu.

Ape boleh buat, dah perfomance France pada masa tu hampeh..sehampeh bunga taik ayam.Tapi tabik ar dengan Nik, tak sangka die boleh cakap camtu dekat coach France.Kalau korang nak tahu, Maloudapun jugak mengalami probs yang agak sama dengan Nik iaitu tidak puas hati dengan taktik yang dipamerkan oleh Domenech dan pernah bergaduh dengan coach perancis itu.

Kem Perancis pastinya akan mengharapkan super handballman, Thiery Henry untuk match menetang Afrika Selatan ini nanti.Nik dah sampai rumah, tapi Henry boleh harap sangat ker ? Evra jadi kaptenpun hampeh, 3 pemain arsenal tu jugak memang "gempak" habis.

P/S : Dengar2 cite, player2 Perancis yang lain tak nak keluar training disebabkan probs Nik dengan Domenech itu.Kesian les bleus...Tak mewarisi langsung tradisi The Blues,kan ? Nik, seperti mana yang kite lihat di atas padang, he is quite and cool man.Tapi ape boleh buat, kesabaran seseorang itu ade hadnya jugak.Coach pandai mengkritik tapi tak pandai menjaga hati pemain.Asyik pemain je yang nak kena jage hati coach.Kang dah kena Domenech tu, lu kena beb.!

Ingat Ozil, Ingat Aril...

Posted by KampungChelsea On Saturday, June 19, 2010 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lupakan perkara rumours buat seketika jika berbicara mengenai pemain bertalented ini.

Sape pemain talented tersebut yang aku maksudkan tu ?

Dia ialah Pemain Winger/Attacking MDF Werder Bremen dan jugak Jerman.Mesut Ozil.Kem kite still lagi belum mengumukan sape muke baru yang bakal menyarung jersi keramat biru next season.

So banyak news sekarang melaporkan kem kite telah berminat untuk mendapatkan Ozil ini.Mungkin di dalam minda aku, media hanya saja mahu permainkan aku sahaja kerana ia seolah-olah nampak seperti rumours news.

Tapi aku tidak kesah jika ia news rumours atau tak kerana aku sebagai owner blog ini sangat menyukai cara permainan yang ditampilkan oleh Ozil ini.

Untuk pengetahuan korang semua, Mesut Ozil sangat berpotensi untuk menjadi pemain terbaik dunia.Dia bukan sahaja masih mude tapi assist die sangat hebat.Tengok game Jerman lawan Australia in WC hari tu ? Kebanyakan peluang2 terbaik dan gol yang dijaringkan oleh Jerman berpunca dari die.

Bagi aku, tak de masalah kalau Ozil ni nak datang ke kem kite coz Ballack & Joey dah clearly out now.Di bahagian midfielder attacking dah dapat kerusi kosong.So aku sangat mengalu-alukan kedatangan Ozil ke SB lepas habis WC nanti untuk mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Ballack dan Joey.

Kontrak Ozil bersama Werder Bremen still ade 12 bulan.Dan buat mase sekarang, dia masih belum memberi sebarang komen mengenai masa depannya itu bersama Bremen.

Dengar ceriter, Arsenal jugak nampak berminat dengan Ozil ini.Tapi itupun jika diorang sudi melepaskan anak ayam kesayangannya diorang itu, Cesc Fabregas.

P/S : Ape2pun ingat Ozil, ingat Aril..."Ku ingin dirimu dekat di hatiku, berdua kite kan raih bahagia..lalala" (harap maaf, lagu ini bukan jenis type genre music faveret aku...aku saje je menyanyi lagu ni untuk suka2...)

14 Ogos Bermulanya Season 2010/2011

Posted by KampungChelsea On Friday, June 18, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FA telah memutuskan bahawa tarikh 14 Ogos 2010 merupakan tarikh bermulanya season epl 2010/2011.

Kem kite yang still berstatuskan juara bertahan akan menetang team yang tak susah dan jugak tak senang sangat iaitu West Bromwich Albion(pendatang baru) di SB.

Dengar cite, big match dah ade untuk first week musim 2010/2011....tengok je lah list match permulaan untuk season 2010/2011 kat bawah ni :

Aston Villa vs West Ham
Blackburn vs Everton
Blackpool vs Wigan
Bolton vs Fulham
*CHELSEA vs West Brom*
Liverpool vs Arsenal (big 4 match)
Man Utd vs Newcastle
Sunderland vs Birmingham
Tottenham vs Man City
Wolverhampton vs Stoke

Tak leh blah, first week dah ade big match,kan ? Haha.Kepada team Arsenal n Liverpool, lu kena beb.Mudah sangat nak tengok sape yang drop points dulu.

P/S : Big match terbaik di SB ialah pada 18 Disember nanti iaitu kem kite lawan MU.Pergh, terbaek dari ladang.

Rumours For Ramos ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, June 17, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akhbar Sport melaporkan Sergio Ramos merupakan antara player faveret RA.Dan khabarnya dan kononnya sekarang ini kem kite telah membuat tawaran 5 tahun kontrak untuk beliau.

Jika Ramos dah siap sign kontrak dengan kem kite, RA siap akan memberi die 10 juta setiap tahun.Mak aih,.! Banyak bebenor duit ko RA,...joe cole punya request ko tolak pasal nak save budget, tapi Ramos ni plak, siap nak bagi cash lebih setiap tahun ni,ape cite ni beb ?

Tawaran yang dibuat oleh kem kita untuk Ramos ialah 60 juta pound.Jika transfer ini benar2 berlaku, pasti die akan menjadi pemain paling terkaya di kem kite dan juga bek winger terkaya di dunia.Coz die stay kat Realpun, at least die dapat 3 juta every year.

Persoalan hangat dari aku ialah "Nak ke Sergio Ramos ni ke kem kite ?"

Betul atau tak, tapi bagi aku transfer news Sergio Ramos ke kem kite hanyalah karut semata-mata sahaja.Percayalah, tak mungkin RA nak bagi gaji 10 juta setiap tahun kat Ramos ni, gile ke ape ? Yang aku percaye ialah Ramos maybe player faveret RA.Tapi player yang menjadi kegemaran RA tak menjadi sangat.Contohnya, tengoklah Andriy Shevchenko.Player faveret RA, dan RA bakar duit 30 juta beli die, tapi ape jadi Sheva kat kem kite selama 1/2 tahun ?

Korang fikirlah sendiri...

Ape Kes Mutu ni ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 16, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kenal dengan Mutu ? Bukan Mutusamy yang jual roti canai kat kedai mamak tu, tapi ini Adrian Mutu, ex-player kem kite di era zaman Ranieri.

Ape masalahnya si Mutu ni sampai nak masuk court pengadilan Eropah ni ? Dan ape kaitan plak dengan kem kite ?

Mahkamah Persekutuan Tinggi Switzerland mengarahkan Mutu untuk segera membayar wang sebanyak 14.3 juta pound kepada kem kite disebabkan kes dia melanggar kontraknya itu bersama kem kite dan jugak kes penggunaan dadah secara haram itu.

Kem kite telah mengeluarkan serta memecat Mutu pada tahun 2004 selepas die dikatakan positif menggunakan dadah.Pada masa tu, kontrak Mutu dengan kem kite masih lagi berjalan lancar selama 4 tahun.

Mutu serta agennya sekarang ini sibuk untuk membuat rayuan serta permohonan mengenai masalahnya itu kepada Mahkamah tertinggi Eropah.

Berita selanjutnya korang boleh bace kat sini...

4 Sebab Kenapa & Mengapa Aku Benci Yossi Benayoun

Posted by KampungChelsea On Tuesday, June 15, 2010 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Betul atau tidak, Yossi Benayoun khabarnya telah sign kontrak 4 tahun bersama kem kite.Bos kite, CA nampaknya sangat berminat dengan pemain Liverpool ini dan siap membelinya dengan harga 6 juta pound.

Boleh aku cakap 99% fans chelsea di Malaysia termasuk aku tersangatlah tidak menyukai kehadiran Yossi Benayoun di SB.Bagaimana pulak fans chelsea di luar negara yang lain ? Akupun tidak tahu.Tapi diharapkan mereka bersendapat dengan kita di Malaysia ini.

Kat bawah ni aku senaraiklan 4 sebab kenapa dan mengapa aku benci Yossi Benayoun :

1- Die pemain Israel.Pemain Yahudi.Atau sesuai aku sebut die "Pemain Yahudi Laknat.!"

2.Die tidak sesuai di Chelsea.Tidak sesuai untuk menggantikan posisi Joe Cole dan jugak Miroslav Stoch.Tempatnya hanya di Liverpool sahaja.Takpun di tanah jijiknya itu.

3.Umurnya sekarang 30 tahun.Aku dapat tahu CA & pihak pengurusan kem kite telah buat satu planning iaitu membuat satu kuota mengenai had usia pemain.Kate nak jana pemain mude,...so kalau beli si Yossi ini, mane janji planning baru kem kita itu ?

4.Posisinya iaitu attacking midfielder.Kat kem kite sekarang, posisi ini ade ramai player lain yang sesuai menjayakan posisi ini untuk next season.Florent Malouda,Nicolas Anelka,Salomon Kalou,Daniel Sturridge.Player2 mude seperti Gael Kakuta jugak tak de masalah nak handle posisi tersebut.

Kalau ketagih sangat nak beli pemain baru untuk menggantikan posisi Joe Cole, berlambak lagi player2 lain yang bagus seperti Angel Di Maria,Mesut Ozil,Kaka,Alexandr Pato,Sergio Aguerro,Sergio Canales, Rafael Van De Vart,Franck Ribery, Marik Hamsik dan seumpama dengannya.

Konklusinya yang dapat aku huraikan bagi entri ini ialah Stop and jangan beli YOSSI BENAYOUN.Aku lebih rela CA mengambil 3/4 player mude dari akademik kem kite dari membeli pemain Yahudi ini.

Sebelum ni aku pernah mengatakan kepada korang bahawa kita tak boleh campur adukkan politik,peperangan,agama dengan bola sepak.Tapi terus terang aku cakap, Yossi Benayoun tak sesuai bermain di kem kite.Bukan sebab die pemain Yahudi atau tidak, tapi aku tidak suka dengan cara permainan die.

Namun, jika transfer Yossi itu sukses, aku tak boleh nak bagi komen ape2 lagi.Yang aku boleh kate ialah Yossi benayoun "Player Chelsea 2010/2011" is most stupid,ridiclous and damned transfer player that i have seen and feel in Chelsea football"

P/S : Sepanjang WC 2010 ini, maybe aku akan kurangkan posting mengenai news chelsea.Aku hanya akan posting jika news tersebut hangat.Jika hangit, korang faham2 sahajalah erk.

11 Jun - 11 Julai

Posted by KampungChelsea On Monday, June 14, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Harap maaf geng2 blues semua !!! Sepanjang 11 jun hingga 11 julai, berkemungkinan aku tidak akan posting sebarang news di blog KC ni.Harap maaf.

Bukan sebab malas, tapi news pasal chelsea dah makin kureng.Tiada yang hangat selain dari pentas WC 2010 sekarang ini.Jika adepun hanya news2 transfer sahaja.Itupun banyak yang rumours.Benda yang rumours tak perlu nak posting,kan ?

CA & the blues gengpun sibuk tengok WC, so lupakan seketika tentang kem kite,erk ?

Jadi sepanjang tarikh yang aku nyatakan di atas itu, blog KC ini tidak akan update,harap maaf.Jika mahu melihat posting dari aku, sila beranjak ke blog KPD aku tu erk.Sepanjang WC 2010 ni, aku lebih melekat di sana than blog KC ni.

Harap maklum, sekian terima kasih.

News Transfer Terkini !!! : 
Chelsea tawar 45.9 juta pound kepada Selangor untuk dapatkan Amri Yahya.

Berita Terkini...

Posted by KampungChelsea On Friday, June 11, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kontrak News :
-Seperti yang sedia maklum, kem kite dengan rela hatinya telah melepaskan Joey & Ballack serta Belletti.Destinasi baru mereka selepas ini masih lagi belum dapat diketahui.Cume ramalan dan jangkaan aku ialah sudah pastinya Joey akan menyarung jersi Arsenal musim depan.Ballack maybe balik semula ke Jerman atau pergi ke Dubai.Belletti ? maybe team Selangor berminat untuk mendapatkan khidmatnya nnti.Sape tahu,kan ? (news...)

-Kem kite khabarnya telah menyiapkan satu kontrak baru untuk Abang Nik kite.Kontrak tersebut bakal diterima oleh Nik maybe lepas habis WC nanti.Kontrak tersebut membolehkan Nik stay 2 tahun tambahan bersama kem kite.Tidak lupe jugak, gaji sebanyak 90 ribu pound seminggu untuknya.Kurang 10 ribu lagi untuk menyamai gaji Abang Frankie. (news...)

Transfer News:
-Pemain mude berbakat, Miroslav Stoch telah join kelab gergasi Turki, Fenerbahce.Maybe news ini sangat mengejutkan aku kerana aku mengharapkan sentuhan Stoch untuk kem kite next season. (news...)

Rumours or Reality News ? :
-Bernd Schwensteiger antara salah satu pemain yang bakal kite beli untuk next season. (news...)

Besday News:
-Hepi besday aku ucapkan kepada Uncle CA kite yang ke-51.Semoga panjang umur dan dimurahi lebih trofi dan kejayaan untuk kem kite next season. (news...)

 WC 2010 dah bermula !!!! Kejor England..Kejor...!!!

Community Shield 2010/2011- Versus MU lagi ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, June 10, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Match Community Shield(CS) merupakan match pembukaan EPL untuk setiap musim.So, jika last year, match CS kem kite lawan MU.Jadi untuk tahun baru 2010/2011, kem kite sekali lagi bakal berentap dengan mereka.

Ape boleh buat, jika tahun sebelumnya match CS akan mengambil team juara EPL vs team juara FA Cup...Tapi nampaknya musim lepas, kem kite dah sukses sapu habis trofi tersebut, so terpaksalah mengambil runner-up EPL season lepas iaitu MU sebagai lawan kem kite untuk match CS nanti.

P/S : Maybe awal bulan Ogos ni match CS 2010/2011 dah start dah.Kire sebelum merdeka 31 ogos, korang semua dah boleh watch match CS ni.

Terima Kasih Daun Keladi, Harap2 Dapat Jumpe Lagi...

Posted by KampungChelsea On Thursday, June 10, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Oklah, sempena dengan pemergian Joey,Ballack & Belletti dari kem kite...Aku telah sediakan tiga video special mereka bersama kem kite ni.Layanz....


183 penampilan Joey bersama kem kite,die telah sukses menjaringkan 28 gol.Skill, kepantasan & shooting Joey tak akan ku lupa sampai bile2 di SB.Still remember gol Joey semasa MU tewas 3-0 kepada kem kite pada tahun 2005/2006 ? Fuh, terbaik dari ladang...Magical from Joey.!


Satu2nya player Jerman yang ade dalam skuad Chelsea sejak era Ranieri hinggalah era Ancelotti skrg ini.105 penampilan Ballack bersama kem kite, die telah sukses menjaringkan 17 gol.Still remember gol free kicknya ketika menetang Everton 3 tahun yang lalu ? Terbaik free kick dari Ballack.From Germany with love,im love it.!

 

Pakar long shoot.Belletti telah menyumbangkan sebanyak 5 gol untuk 54 penampilannya bersama kem kite.Still remember gol jarak jauhnya ketika menetang Boro & Spurs tu ? Terbaik dari ladang untuk Bro Belletti....

Setiap yang datang pastinya akan pergi...Begitulah pengakhiran karier Ballack,Belletti dan Joey di kem kite.Perjuangan mereka tidak akan selesai di sini sahaja.Banyak kelab2 yang menginginkan khidmatnya selepas ini.

Akhir kate dari aku untuk mereka yang pergi "Terima kasih daun keladi, kalau ade mase, boleh kite jumpe lagi".

Goodbya Joey,Ballack & Belletti....You guys are truly Mr Blues Forever...

P/S : Segala yang terbaik datang dari Chelsea...Itu sudah pasti...

Goodbye Ballack & Joey

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 09, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
It's over now....Drama kontrak news Ballack & Joey bersiri nampaknya sudah menemui episod kemuncak.

Kem kite dilaporkan tidak lagi mahu membuat sebarang kontrak baru untuk mereka.Atas alasan, kem kite tidak mampu melayan request gaji yang diinginkan oleh mereka itu.

Kan aku dah cakap, jangan jual mahal...Tengok, sekarang ape dah jadi ? Nasib badan....

Seperti yang korang telah tahu, Joey mahu gaji 150 ribu pound seminggu.Kem kite tidak mahu melayan gaji yang diinginkan oleh Joey tersebut dan hanya mahu membayar 90 ribu pound sahaja seminggu untuknya.

Akhirnya, keputusan telah dibuat.Joey akan bersiap sedia untuk mengemas biliknya itu di Sb dan akan berangkat pada 1 Julai ini.

Team2 seperti Arsenal,Manchester City,MU dan tidak lupe jugak Spurs maybe akan mencari anda,Joey.Sila tunggu mesej interview dari mereka erk.

Oklah habis sudah cerita mengenai Joey...Ape cite Ballack pulak ?

Bagi yang belum mengetahui lagi, Ballack menginginkan kontrak satu musim lagi bersama kem kite serta tambahan gajinya juga turut dinaikkan.Tapi ape boleh buat, somepeople cannot touch his dream when he want it fastly.Kem kite telah menolah request dari Ballack itu kerana pihak pengurusan kem kite telah membuat satu perancangan yang lebih sistematik menjelang musim depan.Ape perancangan sistematik itu ? yang aku boleh cakap ialah kem kite tidak lagi mahu menyimpan banyak lagi kuda emas untuk next season dan juga mahu menjimatkan kewangan kelab kite yang pada dulunya hampir bankrup disebabkan terlalu melayan karenah permintaan gaji pemain.

Ape2pun sampai sekarang masih lagi belum diketahui ke mana hala tuju Ballack selepas ini.Ke Dubai atau kembali ke kampung halaman balik, aku tak boleh mempastikannya lagi....

P/S : Ape boleh buat,kan ? yang dah lama datang pastinya akan berangkat pergi.Good luck & goodbye aku ucapkan kepada Ballack & Joey.Jasa mu tetap dikenang di Chelsea.Long Live old blues player.


Edisi Trofi Tanpa Henti : Copa Amsterdam Milik Kite !!!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 09, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kem kite telah memenangi trofi Copa Amsterdam bawah 19 tahun.

Tahniah diucapkan kepada barisan mude kem kite yang telah sukses menjadi juara bagi trofi berprestij itu yang ditaja oleh kem buah oren.

Barisan mude harapan bangsa kem kite mengalahkan team Sevilla di Final menerusi penalty shoot-out.Team Ajax,Chivas dan Botafogo gagal mara ke final tersebut selepas masing2 ditumbangkan oleh kem kite dan Sevilla.

Yang hebat dan mengejutkan ialah kem kite memenangi trofi ini tanpa13 player utama seperti Fabio Borini, Gael Kakuta, Jacob Mellis, Josh McEachran, Conor Clifford, Jacop Sala, Jeffrey Bruma dan Danny Mills Pappoe.

Skuad Senior : Community Shield,EPL & FA Cup

Skuad Mude : FA Youth Cup & Copa Amsterdam

Tengok, bukan barisan senior sahaja yang mampu mencium trofi tapi skuad mudepun boleh angkat jugak trofi.Ape cite ni...Kemenangan & trofi memang takkan lari dipegang oleh kem kite.

Kate orang, dimana ade kemahuan, di situ ade jalan.

Tapi kate aku...

"Di mana ada Chelsea, di situ ade kemenangan & trofi..."

Korang mahu trofi lagi ? Always support Chelsea forever....

P/S : Sumber dari web Official

Mesej Rafa Untuk Stevie G & El-Nino

Posted by KampungChelsea On Tuesday, June 08, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Secara rasminya, sekarang ini Rafa Benitez merupakan manager baru Inter Milan selepas dia dipecat beberapa hari yang lalu oleh pemilik The Reds.

Jose Mourinho di Santiago Bernabeau & Rafa in San Siro.Very cool drama yang kita akan lihat next season di antara2 bekas manager EPL ini.

Rafa sekarang di San Siro, macam mana pulak dengan nasib Gerrard dan Torres selepas ini ?

Dengar khabar, Rafa mahu membawa satu pemain dari Liverpool iaitu Javier Mascherano untuk menemaninya di Inter.

Dan presiden Inter Milan, Moratti mahu Rafa turut serta membawa Gerrard & Torres ke Inter.Tapi, ape pulak kata Rafa mengenai perkara ini ?


"Gerrard mungkin lebih memilih Real Madrid dan Torres sangat suka kepada Chelsea"

 
P/S : Aku sangat suka dengan 5 words terakhir yang Rafa cakap tu...Fuh,memang terbaik dari ladang jika 5 words tersebut menjadi kenyataan untuk next season.

Didi Selamat Jalani Operate (AKHBAR KOSMO)

Posted by KampungChelsea On Monday, June 07, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kapten Ivory Coast, Didier Drogba telah selamat menjalani pembedahan selepas mengalami kecederaan patah tangan kanannya kelmarin.

Penyerang sensasi Chelsea itu mengalami kecederaan tersebut ketika membantu Ivory Coast menewaskan Jepun 2-0 dalam satu aksi pemanas badan menjelang Piala Dunia 2010, Jumaat lalu.

Terdahulu, timbul spekulasi yang mengatakan Drogba tidak dapat beraksi kempen Piala Dunia kali ini.

Begitupun, pasukan perubatan Ivory Coast tetap optimis penyerang Chelsea itu mampu beraksi dalam beberapa perlawanan.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan Persatuan Bola Sepak (FA) Ivory Coast menjelaskan pembedahan yang dilakukan ke atas Drogba dianggap (baca lagi di sini...)

Spurs Clearly Out,Maybe Arsenal For Joey ?

Posted by KampungChelsea On Monday, June 07, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kadang kala aku dah chuak untuk berbicara tentang news masa depan Joey ni.Apetah lagi, nak buat posting cite die yang dah lebih 4/5 kali aku sudah posting citenya sebelum ni.

Tapi ape boleh buat, news masa depan pasal Joey sekarang still hot.!

Seperti yang aku terangkan sebelum ni, team Spurs dah memang terang2 menyala tersingkir dari zon transfer untuk joey ni.Begitu juga dengan MU, yang dah senyap berita untuk mendapatkan pemain berbakat kem kite ini.

Yang terbaru dan semakin pasti ialah Arsenal dan Manchester City.Lupakan seketika tentang Manchester City dan fokuskan team Arsenal untuk Joey sahaja coz for now,there's no hot news from The Eastland for Joey.

Dengar cerita, pengurusan the Gunners sedang liat untuk menyempurnakan proses perpindahan Joey ke Emirates next season.

Jika pemain emas diorang, Fabregas out n go to Nou Camp, segalanya tidak mustahil untuk Joey menyarung jersi Arsenal musim depan.

Namun, persoalan hangat dari aku ialah, "Mampukan Arsenal menunaikan gaji yang diinginkan oleh Joey yang telah direject oleh kem kite sekarang ini ?"

Akhbar Daily Mail melaporkan team Arsenal dikatakan sanggup membayar gaji yang diinginkan oleh Joey iaitu 1000 ribu pound seminggu.

Bukan hendak berjenaka atau nak buat lawak, tapi sampai bile Arsenal mampu membayar gaji 100000 ribu seminggu itu kepada Joey...?

Pesanan aku kepada Wenger and Pihak pengurusan Arsenal, " Sempat lagi nak buat pinjaman duit kat KWSP ni..."

Ape komen assistance CA,Ray Wilkins mengenai perkara ini :

"Sudah beberapa kali, kami berbincang dengan Joey mengenai hal ini.CA dan saya mengharapkan die stay bersama kami semua.Tapi itu semua terserah kepada pengurusan kelab.Kita lihat ape yang akan berlaku nanti"

Ray Wilkins sempat berbicara secara emosional sedikit mengenai news Joey ini ,

"Dengan segala rendah diri, saya dan semua pihak Chelsea mahu Joey stay di SB.Dia adalah pemain yang sangat berbakat, hebat dan kami berharap sangat die akan membuat keputusan yang diharapkan oleh kami ini"

 Theo for Gunners & Joe For Blues.It's Final Score...!!!

Bile Lampard & Messi Ketuk Pintu Rumah Aku

Posted by KampungChelsea On Sunday, June 06, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
P/S : Pergh, jambu habis Lampard dengan Messi...In HD!!!(kate Messi)...kahkahkah

CSI : Miami

Posted by KampungChelsea On Sunday, June 06, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CSI : Miami merupakan rancangan tv bersiri faveret aku.

Tapi ape kaitan cite ni dengan chelsea ?

CA telah berjumpa dengan striker "buangan" Barcelona, Zlatan Ibrahimovic di Miami,Amerika Syarikat.

Secara sengaja atau tidak sengaja, itu aku tidak tahu,.. kerana mereka berdua telah berjumpa antara satu sama lain ketika meraka tengah membuat sesuatu aktiviti di Miami.

Untuk pengetahuan korang, Ibrahimovic sering sahaja dikaitkan dengan kem kite dan Manchester City.

So dengan pertemuan die dengan CA itu, adakah bakal terlaksana transfer tersebut ? Aku harap ia hanya sekadar pertemuan sahaja dan tidak lebih daripada itu.

Walaupun musim lepas, Ibrahimovic nampak cool bersama dengan Barcelona selepas menyumbangkan 20 gol dalam 41 match.Namun bagi aku, Zlatan Ibrahimovic is typical & boring striker.So sorry for that,i don't like him.

Injury News : Lepas Didi, Mikel plak...

Posted by KampungChelsea On Saturday, June 05, 2010 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terkini, Mikel plak yang mengalami masalah kecederaannya itu dan bakal terlepas beraksi di WC.

Skuad Nigeria terpaksa mengeluarkan Mikel dari list 23 squad ke Wc kerana Mikel memberitahu kepada teamnya itu die tidak yakin dengan pembedahan lututnya itu sama ada ia berjalan dengan lancar dalam waktu terdekat ini.

Sumber dari (web official kem kite...)

P/S : No Ballack, No Didi, no Mikel, no Essien, no Bosingwa...Ape akan jadi dengan WC tahun ini ?

Terkini : Double Two Year For The Bison.!

Posted by KampungChelsea On Saturday, June 05, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Essien seperti mendapat hadiah dari mimpi buruk kecederaannya itu apabila die telah sign kontrak tambahan untuk 2 tahun bersama kem kite.

Ini bermakna Essien akan kekal bersama kem kite sehingga 2015.

Ape cerita ? Satu musim duk layan kaki yang injured tu, pastu dapat kontrak free 2 tahun tambahan.Memang Essien antara pemain kem kite yang sangat bertuah.

P/S : Untuk laporan penuh, sila ke web official kem kite ini.

Didi Cedera...

Posted by KampungChelsea On Friday, June 04, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Didi dihantar ke hospital bagi pemeriksaan ke atas siku kanannya selepas die mengalami kecederaan itu semasa match friendly antara Ivory Coast menetang Jepun.

Didi mengalami kecederaannya itu ketika die bergelut dengan defender Jepun, Marcos Tulio Tanaka merangkap penjaring "gol sendiri" untuk England itu hari.

Ape-apepun berita selanjutnya korang baca di web official kem kite ini.

Atau

klik sini je...

Akhirnya Batal Sudah Beli Pemain Zionis

Posted by KampungChelsea On Friday, June 04, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Nampaknya sekarang ini sudah terhentilah harapan kem kite untuk mendapatkan Yossi Benayoun dari Liverpool itu.

Bukan aku yang cakap tapi ini dilaporkan sendiri dari akhbar Daily Star.Jika dahulu sibuk sana sini kecoh dengan berita Benayoun akan datang ke kem kite.Tapi sekarang, terhentilah sudah berita transfer yang mengarut n kalut itu.

Ape sebab kenapa dan mengapa kem kite menghentikan proses pemburuan terhadap Benayoun itu ? yang aku boleh cakap die adalah pemain Yahudi.Yang lain tu, korang faham2lah sendiri erk ape yang berlaku sekarang ini di Palestin.

Terhangat dari kem sebelah : Fara Benitez telah dipecat dari kem Liverpool.Ape boleh buat rafa, nasib badan...

Terhangat Dari kem belakang : Avram Grant dipilih sebagai manager baru West Ham United dan Zola entah ke mana hala tujunya selepas ini.

Ke Mana Hala Tuju Joey Selepas Ini ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 02, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Nak tak nak, aku terpaksa jugak laporkan transfer news tentang Joey.

Untuk maklumat korang, Joey lastly terpilih jugak dalam list 23 squad ke WC.Very good news for our chelsea team.4 player Chelsea in our england squad world cup.Amacam ? Terbaek,kan ?

Namun sedikit hampa dan sedih dengan news masa depannya bersama kem kite.Khabar terbaru, Joey tidak mahu membuat sebarang kontrak baru.Joey disebut-sebut bakal keluar dari kem kite tak lama lagi.

Lepas habis wc ? Oh no....

Kontrak Joey sedia maklum berakhir pada musim panas tahun ini.Kata bekas manager Abang Frankie merangkap manager Spurs, Harry Redknapp, Joey telah berbincang dengannya dan tidak mahu menyambung lagi kontraknya bersama kem kite.

So, destinasi terbaru Joey untuk next season ialah Tottenham Hotspur ?

Bagi aku, Spurs bukan destinasi baru joey selepas ini.Percayalah beb....

Harry Redknapp hanya berani cakap bekas anak muridnya tu pasti akan keluar dari kem kite dan memilih kelab barunya itu.Namun Redknapp tak berani cakap kelab mana yang menjadi pilihan Joey selepas chelsea selepas ini.

Sebelum ini, Joey banyak dikaitkan dengan beberapa kelab besar seperti Manchester City,Manchester United dan juga Tottenham.Arsenal juga turut sama terlibat dalam transfer news Joey.Tapi Redknapp mengatakan bahawa kelab yang telah melakukan perjanjian bagi transfer Joey tersebut bukan Tottenham Hotspur.

Sila dengar baik2, tiada perjanjian dibuat dari Joey dan Tottenham Hotspur.

Jadi kalau bukan Spurs, kelab mane yang Joey dah buat deal tu ? MU ? Arsenal ? atau Manchester City ?

Buat masa sekarang, Joey masih belum memberi sebarang komen mengenai masa depannya itu.

Ape2pun pesanan aku kepada Joey ialah

"Fokus kepada world cup terlebih dahulu, n then lepas habis world cup nanti, baru fikir n discuss balik mengenai kontrak tu."

This Is Our Away Shirt Kit ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, June 02, 2010 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini jersi home kite kem kite untuk next season....

Macam mana pulak dengan ini ? Adakah ini jersi kit away kite ?

Lampu Hijau Dari Srna

Posted by KampungChelsea On Tuesday, June 01, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Transfer news datang lagi...Tak tahu sama ada ia mengarut atau realiti,yang pasti menarik dan terbaik dari media yang saje nak bikin gempak.

From Croatian with love.Kedatangan Darijo Srna ke kem kite semakin terbuka luas apabila pemain Shakhtar Donetsk itu menyatakan pihaknya sedang berusaha untuk menyempurnakan proses transfernya itu ke SB.

Ape kate Srna ?

"Actually kerjasama dan perbicangan tersebut masih belum selesai.Saya perlu berjumpa terlebih dahulu dengan pengarah saya kerana perkara ini tidak boleh dibincang melalui telefon"

Face to face,right Srna ?

Sebelum ini agen 007 Srna, Damir Stimac, mengatakan Srna berkemungkinan besar akan meninggalkan kelab gergasi Russia itu dan bermain di liga yang lebih berpengaruh.Dan nama kem kite telah disebut oleh Srna apabila dia diberi pilihan untuk bermain di kelab lain kesukaannya itu.

Srna menjelaskan lagi...

"Tak de masalah nak stay lagi kat Donetsk tapi lebih gembira dan bersemangat kalau dapat main di liga terbaik dunia seperti EPL"

 Malam ni you call lagi erk,Chelsea ?

Long Live Jose In Madrid.!

Posted by KampungChelsea On Tuesday, June 01, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Semalam Jose tiba di Pejabat Madrid dan die telah diumumkan sebagai manager baru Real Madrid selepas menggantikan Manuel Pellegrini yang dipecat baru2 ini.

Di Itali, Jose sangat benci dengan media Itali.Namun bagaimana pulak dengan media di Spain,Jose?

4 tahun Jose diberi kontrak bersama dengan Real.Di sebelahnya tu, ialah pengarah Jabatan Umum,Jorge Valdano.

In porto, i give first champions league trophy to me & them,second i give to Inter too.So sorry for chelsea fans, i'm only give semi final champions league to you all.But in Madrid, it will be hatrick champions.!!!

Perez : Ape yang ko nak Jose ? Lampard ? Ashley Cole ? Stevie G ? Rooney ? Ibrahimovic ? Aku bagi semua kat ko nanti

Jose :  Hahaha thanks perez...Please don’t call me arrogant, but I’m European champion and I think I’m a special one.


P/S : Harap konvoi Freedom Flotilla kembali selamat dan terlindung daripada ancaman zalim tentera Zionis.

Tertinggal Atau Sempat Naik ?

Posted by KampungChelsea On Tuesday, June 01, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lupakan seketika tentang kontrak atau masa depan joey di kem kite...Fokus untuk piala dunia ini plak...

Adakah joey akan beraksi di piala dunia yang hampir tiba nanti ?

England hampir2 dimalukan oleh team matahari terbit merah namun berjaya diselamtkan oleh dua player kem kite iaitu Ashley & Joey.Simply magical from Twin Coles.!

Jika melihatkan perfomance Joey dalam match friendly tersebut, korang rase die akan masuk dalam list top 23 lions player to wc x ?

I hope he carry on with the great world cup africa this 11th June....When something trouble happen in match, he's very important man to change it.!

 Cakap kat capello, aku akan bakar satu rumah die kalau joey tak masuk dalam list 23 player ke wc nanti...why so serious ?


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png