Berjuanglah Wahai Kanak2 Genius.!

Posted by KampungChelsea On Friday, April 30, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gol free kick cantik dari adik kem kita, Jeffrey Bruma membolehkan team kanak2 genius kita mengikat seri 1-1 dengan team Aston Giler dalam Final First Leg Piala FA Youth Cup.Second leg plak pada hari selasa ini untuk menentukan sape2 yang bakal champions nanti.Kanak2 biru genius atau kanak2 terlebih giler.

P/S : Camner plak dengan kanak2 "genius" arsenal ? Sekian terima kasih...

Ayam Kena Sembelih

Posted by KampungChelsea On Friday, April 30, 2010 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Mule2.... 

Budak comel, Aquilani score....Kate Benayub "Fool akan ke Final,cayalah.!"


Lagi....

"Isk...Isk..tak sangke Fool ke Final jugak akhirnya"


Kemudian....

Kate2 BenAyub bagaikan indah khabar dari rupa...Ruper2nyer die sakit mental...

Wooo....

Woo....

Padang Anne senyap sepi seketika....

Wow...The Special Two "Forlan"

Ape jadi....
Ayam kena sembelih jugak akhirnya, walaupun beberapa kali disembelih oleh Uncle AtletikKok tak mati2 tadi...

"Gua rase cam nak berak je camni..."

"Patahlah hati..merajuklah diri..."

Slogan Untuk Hari Ini 

~You Always Walk Alone With Your KFC Fried Chicken~

3 Musim berturut-turut tanpa trofi...Korang memang hebat.!

P/S : Kepada Farid Fernandes, ini bukan blog Liverpool plak yer....

Video : Time For Remember

Posted by KampungChelsea On Friday, April 30, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Video ni time kite beat Liverpool di Anfield 3-1 tahun lepas di UCL.Mase ni jugak aku tak tengok match ni pasal aku ade kem perkhemahan kat sekolah aku.2 gol tandukan Ivanovic dan satu gol blast off dari Didi memang terbaik.

LiverFool, You're Always Walk Alone With Your Chicken

He Is The Special One

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 29, 2010 18 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Lelaki inilah yang membuatkan aku tergila-gilakan chelsea sampai sekarang.Lelaki inilah yang telah menghancurkan impian Barca dan memalukan diorang di Nou Camp.He's the man.The man who sold the world.
But what the f**king of victor valdes.Nak kena penampar dengan Abang Jose kew ?

Sebaik sahaja tiba di San Siro, inilah sambutan dan layanan istimewa untuk Jose.He is The Special One.!

Video Special : Barcelona Oh Barcelona

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 29, 2010 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 P/S : Memang player2 barca "berlagak".Aku nak tengok sape yang gigit jari ibu kaki pukul 4 pagi nanti,hehe.

Sape Pressure Sekarang ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 29, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Si Tua Alex kunyah chewing gum menyindir kem kita sebelum match dengan stoke hari tu dengan mengatakan bahawa kem kite berada dalam keadaan yang sangat tertekan.LOL.!

Dan selepas habis dengan game Stoke tu, aku nak tanye sape yang benar2 pressure sekarang ? Kite "merogol" stoke dengan 7 peluru tanpa balas dan kite kembali top of the league balik.

So sape yang benar2 tertekan sekarang ? Setan gemuk atau biru hensem ?

Ancelotti, player kita, n fans2 chelsea semuanya rilek dan tenang menunggu match di anfield hari ahad ni.
Dengar cite, shrek injured dan bakal terlepas 2 match yang tinggal nanti.Tapi ade aku kesah ? Shrek main ke, tak main ker, manyoo tetap same je.Kalah tetap kalah.Aku pelik dengan sandiwara oleh kem2 MU ni.Diorang ni bermain bola sepak satu pasukan ker atau satu player sahaja ?

Ape2pun korang bace statement yang dibuat oleh Abang Lampard kita mengenai perkara ini :

"Memang hepi giler kalau Rooney tak main dalam 2 match terakhir nanti.Tapi kamipun begitu juga.Kami jugak kehilangan beberapa pemain penting kami musim ini seperti Essien,Bosingwa,Carvalho.Saya rasa mengenai hal ini ia sangat "fair" dan tiada yang dapat menafikannya," kata Abang Lampard.

P/S : Nak tergelak terguling-guling aku biler bace statement manyoo lemah giler tak der Rooney.Team kita tak der Essien,Bosingwa dan beberap player kita yang kerap injured musim nipun, aku tak bisingpun.Fans manyoo riuh sekampung biler Rooney injured sedangkan musim ini 2 kali budak shrek tu main lawan kita,at least kalah jugak.Kesian....


Head To Head Lawan Liverpool di Anfield

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 28, 2010 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kat bawah ni rekod head to head team kite menentang Liverpool di Anfield sepanjang dari musim 2005/2006 sehinggalah 2008/2009 :

2005/2006 - Liverpool  0   CHELSEA  0 (UCL)
                  - Liverpool  1   CHELSEA  4 (EPL) *TERBAIK DARI LADANG*

2006/2007 - Liverpool  1    CHELSEA  0 (UCL)
                  - Liverpool  2    CHELSEA  0 (EPL)

2007/2008 - Liverpool  1     CHELSEA 1 (EPL)
                     Liverpool   1     CHELSEA 1 (UCL)

2008/2009 - Liverpool  2   CHELSEA 0 (EPL)
                  - Liverpool  1   CHELSEA 3  (UCL) *TERBAIK DARI LADANG*

P/S : Yang tak bleh blah, every year kita mesti jumpe diorang di UCL sama ada di peringkat group,quarter final dan semi final,memang terbaik dari stor(Kecuali musim ni)

Contohilah Carlo Ancelotti

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 28, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Big 4 match menetang The Reds hujung minggu ini pastinya akan menjadi penentu kepada nasib kejayaan liga kepada kita.Tapi sebelum tu actually, kita sangat beruntung dapat manager cam Carlo Ancelotti(CA).

Kenapa aku cakap camtu ?

Sebab CA sentiasa tenang dan cool dalam ape2 jua situasipun dan CA telah sukses mengrilekskan skuad kita sekarang ini.Walaupun big 4 match hujung minggu ini merupakan match yang paling penting musim ini dalam mengingatkan sape yang gagal dan sapa yang bernasib baik dalam merebut puncak teratas liga, namun CA dan team kita always cool down.

Kata Abang Lampard kita mengenai perkara ini

"Dia sangat rileks,slumber dan tenang, tetapi dia(CA) tidak mudah hilang dari tumpuannya ke arah mencapai matlamat yang diinginkan oleh kami.Die berbincang dengan kami dengan baik dan memberitahu kami bahawa kami perlu menumpukan perhatian,fokus dan memberikan perfomance terbaik pada setiap minit perlawanan bermula.Dia tidak nampak bimbang atau risau sekarang ini kerana dia tidak mahu pemain-pemainnya turut risau apabila situasi sekarang dalam keadaan yang merbahaya.Kami rileks tetapi tetap kosentret beb dan memikirkan cara untuk menyempurnakan misi kami pada hujung minggu ini dan seterusnya," kata Abang Lampard..

Semasa kita kalah dengan Spurs di WHL, CA tidak menunjukkan reaksi risau atau bengang.Ketika match Mankayu menentang spurs, CA membuat keputusan untuk bersiar-siar di halaman tempatnya dari menonton match mankayu menentang spurs tersebut.Huh, cool Carlo.!

P/S : Untuk pengetahuan korang, musim ini time chelsea kalah atau drop points, CA tidak pernah merungut atau menyalahkan mane2 pihak disebabkan keputusan tersebut.Die hanya memberi alasan ini sahaja "Kami hanya tidak bernasib baik".Tak macam Pak Kunyah dan Pak Bean.They always blame the others when their team was lost the match.So always respek n contohilah Carlo dude.!

5 Target Terakhir Aku Untuk Musim Ini

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 28, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Untuk 3 baki match yang tinggal ini, aku ade something best target untuk kem kita :

Target Pertama
-Kita sukses memenangi match di Anfield dengan menghasilkan score lebih dari 2/3 gol.Sekarang ini jumlah scoring gol epl kite 93 gol dan harapan dan target aku supaya scoring team kita mencecah 100 gol untuk musim 2009/2010.

Target Kedua
-Didi akan menjadi top score epl 200/2010 dengan 27 gol dan 2 gol mengatasi Rooney yang berkemungkinan terlepas 2 match yang tinggal tu.Lampard jugak, aku mengharapkan dia akan score 3/4 gol lagi untuk mengakhiri epl dengan sukses 24 gol musim ini.

Target Ketiga
-Sunderland dapat menyekat atau manyoo drop points di Stadium Of Light.

Target Keempat
-Selepas kita beat Liverpool dan kita beat Wigan seperti kita beat Stoke City, yang pasti kita sudah juara EPL.

Target Kelima(terakhir)
-Tewaskan Pompey, kita juara Piala FA sekali lagi musim ini.3 Gelaran juara trofi musim ini.Community Shield,EPL dan Piala FA.

Di harap semua target ini menjadi realiti dan bukan fantasi.Fantasi hanya untuk team seperti Manyoo sahaja.

Kita Tak Perlu Pertolongan Dari LiverFool

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 27, 2010 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Untuk pengetahuan korang, team ayam seperti Liverpool bile2 masa sahaja boleh mengalahkan kita dan menghadiahkan trofi epl kepada MU kerana Anfield sememangnya tempat yang mengerikan buat kem kita sepanjang musim.Tapi....Ada aku pedulik dan ade Abang Lampard kesah ?

Lampard mengatakan bahawa kem kita tidak memerlukan bantuan dari Liverpool untuk menggengam trofi hujung minggu ini di Anfield kerana Lampard yakin chelsea sudah kuat dan lebih kuat dari Liverpool dan kem kita percaya dan konfiden dengan usaha gigih kita untuk menewaskan Liverpool nanti.

"Mustahil 11 pemain mereka(liverfool) akan menyerah kalah dan memikirkan bahawa MU akan memenangi match dan EPL.Mereka tetap akan berusaha juga untuk memenangi match dengan kami nanti.Anda boleh berfikir dengan matang tapi mereka semua professional.Pengurus mereka professional dan pemain mereka juga berfikiran sedemikian.Mereka tetap berfikir untuk memenangi match ini tanpa mempedulikan adakah mereka akan layak ke UCL musim depan atau tidak," kata Lampard.

Abang Lampard kita menjelaskan lagi

"Ini ialah tough game tapi perkara tersebut tidak membuatkan kami stress atau bimbang.Semua orang risau menjelang pertemuan kami di Anfield nanti dan ia sememangnya sukar walaupun sekarang ini perfomance kami berada di tahap terbaik.Hanya ada satu sahaja formula yang bermain di fikiran kami iaitu memenangi 2 match yang tinggal ini dan kami juara.Jika gagal, kami tetap mempunyai sedikit kelebihan dari segi jaringan gol kami namun itu semua bergantung kepada result match MU nanti."

P/S : Jika liverpool sukses beat team kite nanti, adakah mereka secara automatik layak ke UCL next season dan mengakhiri epl di tempat ke-4 nanti ? Impossible.! Tengoklah kedudukan terkini EPL dan tengok jumlah mata diorang sekarang....

Perangkap Anfield (HMETRO)

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 27, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
LONDON: Carlo Ancelotti mengakui Chelsea perlu menang pada perlawanan penting menentang Liverpool hujung minggu ini jika mahu menyekat Manchester United daripada memenangi gelaran Liga Perdana Inggeris.

Pasukan bimbingan Ancelotti itu merampas semula takhta liga selepas membelasah Stoke 7-0 di Stamford Bridge yang membolehkan mereka mendahului satu mata di atas Red Devils.

Keputusan perlawanan itu juga menyaksikan United hanya bertahan 24 jam di persada liga selepas The Blues mencatat kemenangan besar sekali gus menyampaikan mesej amaran kepada pasukan Alex Ferguson.

Kini mereka fokus kepada kunjungan ke Anfield, Ahad ini yang dianggap perlawanan paling penting dalam menentukan siapa bakal memenangi gelaran liga.

Ketika dua perlawanan terakhir United menentang Sunderland di tempat lawan pada Ahad dan Stoke di gelanggang sendiri selepas itu, mereka di anggap mudah untuk mencapai kemenangan ketika Chelsea tidak dapat mengelak daripada menang ke atas lawan sukar, Liverpool dan Wigan untuk menafikan peluang United.

Kemenangan di Anfield selalunya tugasan sukar, biarpun Liverpool kini menempuhi musim paling mengecewakan dan The Reds terdesak memburu kedudukan keempat untuk membolehkan skuad Rafael Benitez menutup musim ini dengan layak ke Liga Juara-Juara.

Jika Liverpool menang bermakna United akan menjuarai liga buat kali ke-19.

“Saya rasa Manchester United boleh menang ke atas Sunderland dan Stoke tetapi gelaran kini dalam tangan kami dan sasaran kami ketika ini adalah menang baki dua perlawanan. Jika kami menang kami akan bergelar juara,” kata Ancelotti.

“Kami ada seminggu untuk bersedia menentang Liverpool dan kami akan lakukan yang terbaik. Saya harap kami dapat bermain dengan baik di Anfield seperti kami lakukan ketika menentang Stoke.

“Kami perlu bermain menentang pasukan kuat, pasukan hebat yang berebut kedudukan keempat dan saya pasti ia bakal menjadi perlawanan paling sukar buat kedua-dua pasukan.

“Liverpool akan menentang kami habis-habisan untuk mendapatkan kedudukan keempat kerana penting bagi mereka untuk masa depan kelab. Masa depan kami di tangan kami,” kata Ancelotti yang mengharapkan ulangan kemenangan 2-0 ke atas Reds, awal musim lalu.

Chelsea berjaya mengatasi kelemahan di bahagian pertahanan dengan menjaringkan sejumlah besar 93 gol dalam liga musim ini.

“Falsafah kami adalah menyerang. Kami meletakkan ramai pemain di bahagian depan, kami mahu mereka menyerang dengan kualiti dan kebolehan pemain yang mampu menjaringkan gol,” kata Ancelotti. - AFP

Nasib Kita Di Kaki Ayam ?

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 27, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Aku tak boleh hepi atau senang aku cakap "riak" dengan kemenangan marvellous 7th heaven gol ke atas budak2 berpenyakit strok semalam.Lepas ni lawan Liverpool a.k.a team cap ayam grand, sama ada ia akan menjadi penentu atau tidak kepada gelaran trofi liga nanti ?

Kalah kepada pool di anfield nanti dan manyoo menang ke atas sunderland,semuanya sudah berakhir buat kem kite.Nak mengharapkan seri atau kalah dari anak2 buah Bruce nanti ? Mustahil.! Jadi cam spurs di old kerepot last week.Harapkan pagar, pagar makan padi.

So, nasib kita di kaki ayam atau nasib ayam di kaki setan ? Same2 kita tunggu dan lihat

Yang duk sebelah Pak kunyah chewing gum tu, tak de kaitan dalam entri ini atau senang aku labelkan ialah "Dunia sudah berakhir"

7 Gol.!,Puas Hati Lu Setan ?

Posted by KampungChelsea On Monday, April 26, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mule2 ingat nak post pasal post match yang terjadi di sebalik 7 gol yang team kita score semalam tapi entah mengapa dan kenapa, aku tak der mood nak taip kat keyboard aku ni.

Ape2pun kepada sesape yang miss match semalam, korang boleh tengok semua gol tu kat atas ni.Ok, selamat menonton.!

Di Sebalik 7 Keajaiban Dunia

Posted by KampungChelsea On Monday, April 26, 2010 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1.Tandukan Kalou
2.Kuisan Kalou
3.Master Penalty Of Abang Lampard
4.Kalou Hatrik
5.From Hutchinson to Abang Lampard
6.Dani days(Nani ape barang...)
7.Malouda 7th Heaven

Yang pelik tiada satu gol dari Abang Didi n Abang Nik kita.Hairan....

P/S : Kepada Alex chewing gum,gaychester n fans mankayu, PUAS HATI ?

Hadapi Tekanan Dengan Senyuman

Posted by KampungChelsea On Sunday, April 25, 2010 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Harapkan pagar, Pagar makan padi.Itulah peribahasa yang dapat aku berikan selepas melihat team spurs "diayamkan" oleh team manyoo.Harapkan seri tapi kalah jadinya, spurs menang bongok.Spurs main kat home memang terer n power lawan team hebat tapi main kat away, sekian terima kasih.Tekanan pastinya ada pada team kita malam ni.Dengan manyoo top of the league balik dengan kelebihan 2 mata, ape yang perlu dan wajib dilakukan ialah menang dan terus menang kesemua perlawanan selepas ni.Ape2pun menjelang menetang Stoke malam ni pukul 11 malam, pesanan aku "Hadapi Tekanan Dengan Penuh Senyuman".Jangan stress atau pressure yang terlampau kerana ia pasti akan memakan diri.Aku harap player kita dapat main cool dan jangan main gelojoh walaupun misi utama ialah kemenangan.

Perkembangan terkini mengenai kem perkhemahan kita di SB malam ni :

-Terry tak man coz dapat red card last week di WHl dan pastinya Abang Lampard kita akan pegang ban kapten lawan stoke nanti.

-Ashley Cole sudah kembali dari kecederaan dan bila2 masa sahaja die boleh bermain termasuk match malam ini.

-Mikel mengalami kecederaan di bahagian pergelangan kakinya tu dan berkemungkinan tak main nanti.Ballack boleh ganti posisi die dengan baik.

-Didi walaupun mengalami sedikit masalah di bahagian pahanya tu namun Ancelotti mengatakan Abang Didi kita still boleh main malam ni.

Konklusinya aku rase Ancelotti masih lagi akan menggunakan formasi 4-3-3.Line-u malam ni jugak seperti biasa sama dengan line-up minggu lepas cume ade beberapa key player kita tak main malam ni disebabkan injured n mengalami penggantungan.

Ape yang nak aku jelaskan lagi selain kita wajib menang dan menang lawan Stoke malam ni.Aku tak kisah berapa gol yang akan kita score malam ni dan yang penting kita perlu menang dan 3 mata wajib dicapai untuk rampas balik top of the league dari team manyoo.Manager Stoke iaitu Toni Pulis sudah memberitahu bahawa team kita sudah juara musim ini dan team manyoo selalu sahaja menggangu kehebatan team kita musim ni.Kita sudah juara, match tinggal 2 je lagi selepas ni,n kalau manyoo xhenti2 menang lepas ni xder makner jugak sebab kalau kitapun terus menang 2 game selepas ni, kita sudah juara EPL.

Mood : Jiwa kacau.Masih lagi sakit hati melihat kekalahan spurs semalam di Old Kerepot

43 Juta Untuk Pato ?

Posted by KampungChelsea On Saturday, April 24, 2010 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penyerang muda AC Milan, Alexandre Pato disebut-sebut hampir pasti berhijrah ke kem kita next season.Pihak pengurusan kita khabarnya sudah berbincang dan bersetuju dengan harga 43 juta yang ditawarkan dari Milan.

Pato merupakan sasaran utama kem kita pada tahun lepas lagi.Masa tu, kem kita telah membuat tawaran sebanyak 39 juta namun tawaran tersebut ditolak oleh pihak Milan.

Dan sekarang ini Wakil Pengerusi AC Milan, Adriano Galliani khabarnya sudah bersetuju untuk melepaskan Pato bagi menyelesaikan masalah kewangan yang menimpa kepada Milan sekarang ini.

Strok.!

Posted by KampungChelsea On Friday, April 23, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Match epl tinggal lagi 3 game same ade aku nak bersuka ria atau berduka, itu semua tak penting.Yang penting lusa ni ade match penting lawan budak2 penyakit stroke nih.Seperti biasa aku mengharapkan kekalahan atau seri dari budak2 manyoo dengan spurs lepas maghrib esok dan tengok kem kita menang besar ke atas Stoke.

Info terkini mengenai budak2 berpenyakit Stroke:

Kedudukan Liga sekarang : 11

Jumlah Kekalahan pada musim ini dalam liga : 11 jugak

Kekuatan : Fizikal dan kuasa istimewa(OKU)

Pemain paling dibenci : Rory Delap a.k.a si tangan panjang

Pemain paling disukai : Shawcross a.k.a budak si kaki penyayang.Kegiatan amal yang dia yang terbaik musim ini ialah membuatkan seorang player mude sengal terlantar di hospital selama berbulan-bulan.

Rekod musim ni : Kite beat 2-1 di rumah diorang.Kat FA Cup kita singkirkan diorang jugak di SB dengan skorline 2-0.

So peratus kemenangan aku tak nak cakap besar dan berlagak, takut jadi cam kat WHL, masak ar aku lepas ni.Peluang 50%-50%.Harapan aku hanyalah 3 mata dan terus menuju ke puncak genggaman trofi idaman EPL.
Lu jangan main2 dengan gua.....argh....

Deco : Jangan Panik Geng.!

Posted by KampungChelsea On Friday, April 23, 2010 15 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deco meminta geng2 kita tidak panik dan melupakan kekalahan ke atas Spurs minggu lepas dan dia mahu geng2 kite fokus untuk match menetang Stoke City pada hari ahad ini.

"Satu perkara yang perlu diketahui ialah kami masih top of the league.3 perlawanan yang tinggal selepas ini memang susah kerana tekanan sudah ada dan ia sudah merebak.Namun kami tahu kami boleh memenangi kesemua match itu walaupun MU juga memenangi kesemua match yang tinggal itu," kata Deco.

Deco menjelaskan lagi...

"3 match terakhir selepas ini merupakan satu peperangan besar.Kami perlu bersiap sedia dengan lebih baik untuk menghadapinya.Yang terbaik adalah MU kalah dan kami menang.Tapi itu sangat mustahil akan berlaku nanti.Yang realitinya ialah MU menang dan kami jugak menang,".

P/S : Jika team Manyoo menang lawan spurs lusa ni, memang pressure gilerlah kem kita nanti,fuh.!

|

Mikel Injury Update

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 22, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Scans on Tuesday revealed that John Mikel Obi has suffered ankle ligament damage and as a result the midfielder is a doubt for Sunday's game against Stoke City.

The Nigerian international, who turns 23 on Thursday, was withdrawn from the defeat at Tottenham on Saturday just after the half-hour mark. That was his 35th Chelsea appearance of the season.

Sumber dari web Official Chelsea FC

Aguero Join Kampung Chelsea Musim Depan ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 22, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Bace kat bawah ni ape yang Sergio Aguero katakan mengenai hal ini :

"Chelsea are a great club. They have become one of the most feared in Europe over recent years.

Yup betul tu....Kita memang best team in the world.

"I look at players like Didier Drogba and Frank Lampard and they have been - and still are - the best players in their positions in the world. I could really learn from players like that, there is no doubt.

Wah cayalah, Agueropun tabik spring kat Abang Didi dan Lampard.

"London would be a really amazing city to live in as well, myself and my wife could be really happy there. Carlos Tevez is doing really well at Manchester City but, for me, it is about joining a club who are ready to challenge for honours. City are not ready yet."

Wakaka...Die rejek terus ManCity,kahkahkah

So ape pendapat korang, betul ke x Aguero join chelsea next season ? Hmmmm same2 kita tunggu dan lihat

Sakit Hati Betul Tengok MU Menang

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 21, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...















"Semasa diorang(MU) score gol last2 minit lawan city tu, sakit hati betul saya tengok," kata Lampard.

Lampard menjelaskan lagi

"Jika MU seri di Eastland last week, kedudukan kami sekarang mungkin cukup selesa"

INFO : Lampard akan menjadi kapten pada hujung minggu ini iaitu menetang Stoke City di SB selepas Terry mendapat free red card ketika chelsea kalah 2-1 di WHL last week.

Harap Maaf

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 21, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terdapat beberapa kesilapan dalam post aku yang sebelum ni yang mengatakan bahawa Essien sudah kembali dari kecederaan dan bakal beraksi pada hujung minggu ini.

Actually berita sebenar ialah Essien masih lagi belum dapat dipastikan bermain dan dia akan miss semua match epl yang tinggal musim ni.Mulanya, pihak perubatan chelsea memaklumkan ada perkembangan baik dari Essien namun keputusan akhir menjadi sebaliknya dan Essien bakal terlepas semua match epl yang tinggal pada musim ini.

Harap maaf....

P/S : Ape2pun untuk keterangan lebih lanjut korang semua boleh klik link kat bawah ni :

-Eurosport
-Sportandhealthnews
-worldcup2010
-Guardian

The Bison Is Back

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 21, 2010 9 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Khabar gembira untuk kem kita apabila Essien a.k.a The Bison khabarnya sudah boleh kembali beraksi pada hujung minggu ini menentang Stoke City.

Essien yang mengalami kecederaan di bahagian lututnya itu tidak beraksi bersama kem kita sejak 8 Disember tahun lepas.Kali terakhir die beraksi ialah ketika menetang APOEL Nicosia dan die kembali mengalami kecederaan semasa beraksi bersama Ghana di Piala Afrika bulan Januari yang lalu.

Essien telah kembali berlatih sepenuhnya bersama skuad kita pada minggu ini.Dia berharap dapat membantu meringankan sedikit beban dan kekecewaan yang dialami oleh skuad kita sejak kebelakangan ini dan terus membawa chelsea menggengam trofi liga musim ini.

Ancelotti menyambut baik dengan kehadiran kembali Essien ke skuad kita.Ancelotti mengharapkan Essien akan menjadi nadi dan tunjang utama menjelang menentang Liverpool di Anfield pada bulan Mei nanti.

P/S : Jika Essien benar2 sembuh dan boleh dah main lawan stoke nanti, macam mana pulak dengan posisi Mikel ? Stay or keep missing after the bison is back....

Didi Injured ?

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 20, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Match epl tinggal berbaki 3 sahaja lagi perlawanan dan terdapat satu berita buruk yang menimpa kepada kem perkhemahan team kita.Abang Didi kita dikhabarkan mengalami kecederaan dan mungkin akan terlepas 3 baki perlawanan yang tinggal itu.Betul ker?

Didi yang mengalami masalah pada pangkal pahanya dalam beberapa match sebelum ini.Cedera tersebut pernah membuatkan Didi nyaris menarik diri dari beraksi pada match chelsea lawan spurs beberapa hari yang lepas.Namun, Didi akhirnya meneruskan match tersebut selepas Ancelotti telah melakukan 3 pergantian pemain.Oooo patutpun...

Komen Ancelotti mengenai perkara ini...

Semuanya bergantung kepada Didi.Dia tidak mengalami masalah terlalu berat.Dia akan membuat sendiri keputusannya pada hujung musim nanti dan perlukah dia menjalani pembedahan hasil daripada kecederaannya itu atau tidak.Tapi, saya tidak yakin bahawa dia perlu menjalani sebarang pembedahan.

 Anelka : Hahaha, kalau didi injured, konfem aku jadi solo striker lawan stoke nanti,hehehe

Biler Nak Pegang Trofi Ni ?

Posted by KampungChelsea On Monday, April 19, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bagi yang belum atau missed match lawan spurs hari sabtu yang lepas, korang boleh tengok balik highlights kat atas ni.

Tadi baru je tengok match wigan lawan arsenal dan final skorline sangat menggembirakan aku coz team anak didik uncle wenger kalah dan seterusnya berakhirlah epilog cinta trofi epl musim ni untuk diorang.Try next season erk,huhu.Ape2pun match epl tinggal sahaja lagi 3 perlawanan dan musuh ketat kita, manyoo hanya kurang 1 mata sahaja lagi dengan kita.So ape peluang kita selepas ni, jom check kat bawah ni :


Stoke City (25 April)
Liverpool (1 Mei)
Wigan (9 Mei)


Ketiga-tiga perlawanan ini kalau kita masih drop points aku tak tahu ar,mungkin team kita dah giler agaknya.Lawan stoke hujung minggu ni kat sb, come on ar takkan tak leh nak bedal.Maybe lawan liverpool pasti akan jadi tough game.Tapi kalau setakat liverpool kita tak leh nak kantoi, aku tak tahu ar.Game penutup tirai pulak lawan Wigan dan diharapkan game ni adalah game bersuka ria kerana aku harap lepas daripada game dengan liverpool, kita dah boleh genggam trofi epl dengan jayanya.

Kat bawah ni antara list pra match manyoo plak dalam 3 perlawanan yang tinggal :


Tottenham (24 April)
Sunderland (1 Mei)
Stoke City (9 Mei)


Sakit mate jugak tengok baki perlawanan yang ade pada budak2 manyoo ni.Yang pasti dan harapan aku ialah dapat tengok spurs buat kezutan di old kerepot hujung musim ni.Sebab lepas je game tu, aku tak harap sangat dengan kemampuan anak2 buah Bruce dan Tony tu.


"Aku dah mimpi dah terry dengan lampard pegang tempurung ni hujung minggu ni"

ape2pun layan sketsa kartun kat bawah ni
Photobucket

Bersedia Untuk Dikebas ?

Posted by KampungChelsea On Monday, April 19, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kontrak Abang Joker habis cite hujung musim ni.City n Manyoo, ready to swoop him next season ?

Kalah Tapi Still Top Of The League Part 2

Posted by KampungChelsea On Sunday, April 18, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kalau Arsenal kalah, uncle wenger ade alasan yang tersendiri.Jika manyoo kalah pulak, pak kunyah ade jugak alasan tersendiri(salahkan ref,itu memang sudah pasti...)

Dan chelsea kalah semalam, akupun ade alasan jugak.Ancelotti ? Tak pe biar aku tolong jawab untuknya.

Faktor dan punca kekalahan(hakikat dan realiti yang sebenar-benarnya) :

1.Defend
-Ancelotti cakap defender kita memang lembik kat whl semalam.Harapkan Alex je.Zhirkov asyik wat fault je.Ferreira ? Sekian terima kasih.

2.Ref
-Serius aku cakap, semalam aku tak nampak langsung handball dari Terry.Mata aku rabun atau keranjang akupun tak tahu tapi dah 2 kali aku tengok scene tersebut, seriously aku cakap aku tak nampak handball dari Terry dan pesanan aku kepada Phil Crowd, lu memang "terbaik".N lu bikin moral player kitaorang down.Lu memang dah tangkap leleh dengan jeritan dan suara2 merdu kipas susah mati spurs semalam.

3.Tactical
-Key player yang main "cam best".Mikel out first half ? Tactical ? Tak, Mikel injured ...Tu pasal Ancelotti gantikannya dengan Ballack.Lawan Liverpool nanti kat anfield, harap anelka jadi solo striker. n starter.Tupun kalau ancelotti gune formasi 4-3-3 lagi.Coz didi main semalam, membuatkan adrenalin aku bengkak tahap maksima.

4.Injured
-Bukan sahaja arsenal, kem kita jugak banyak yang injured player dan yang injured tu ialah key player.Serius aku cakap line up semalam bukanlah line up terbaik chelsea dan line up yang tidak digemari oleh aku sendiri.Ingat ashley cole main semalam, rupernya tida.Pergh, indah khabar dari rupa.Aku rindu dengan sentuhan Essien.

Konklusinya walaupun kalah, tapi peluang kita masih terbuka.Kita masih top of the league dan mempunyai 1 mata kelebihan.Dengan tinggal 3 sahaja lagi game, aku rase kita tak der masalah nak juara epl musim ni.Lepas ni lawan Stoke City kat sb, konfem kite menang.Lawan Liverpool di anfield, come on ar rekod big match kita musim ni paling terbaik, xkan nak leh kantoi anak2 ayam benitez kot.Begitu jugak dengan match terakhir dengan wigan di sb.Segalanya mungkin di Chelsea.

Kalah Tapi Still Top Of The League

Posted by KampungChelsea On Sunday, April 18, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Akhirnya kalah jugak.Tapi aku tak kesahpun sebab walaupun kalah, kita masih top of the league.Last week arsenal kalah jugak kat whl dengan skorline yang same seperti match tadi.Aku tak kecewa sangat.

Biase ar adat perlawanan, ade menang ade kalah.Kali ini team kita kalah, manyoo menang.Esok lain kire plakkan.

Buat alex dan die hard fan manyoo, pesanan aku "Kali ini korang bersuka cite tapi lepas ni, korang pulak yang berduka kerana chelsea kami akan "kembali".

P/S : Aku tengah layan game fifa online sekarang ni,huhu best giler.

Edisi Tiada Mood - Kasi Gegar White Hart Lane Malam Ni

Posted by KampungChelsea On Saturday, April 17, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sori banyak2 untuk post kali ni aku tak nak cakap banyak atau taip kat keyboard terlalu lama pasal aku sekarang tak der mood.Hari ni familly aku nak anta ayah aku kat hospital kuala lumpur pasal die ade sakit jantung.Dia kena operate jantung die kat sane, so sekarang hati aku sedang pilu dan resah menanti dugaan ini.

So untuk malam ni team kita akan melawat ke white hart lane untuk bertemu dengan team spurs yang sedang on form sekarang ni selepas last week diorang beat arsenal 2-1 kat rumah diorang.Harapan aku hanyalah satu untuk match ini iaitu team kita akan meraih 3 mata penuh berharga.Dan seperti biasa aku mengharapkan kekalahan besar dari team manyoo kepada city nanti.

Abang Joe Cole cakap cakap kalau kita beat spurs malam ni n manyoo drop points, die cakap team kita sudah juara epl.Harap macam tu ar.

Dengar cite, bek terbaek kita, ashley cole diwar-warkan akan main malam ni lawan spurs.Hmmm...

Ape2pun aku wish gudluck for kem kita malam ni.Just the best win tonight to make me happy tomorrow.

P/S : Mood sekarang : tgh jiwa kacau.....

Istimewa : Terima Kasih Daun Keladi

Posted by KampungChelsea On Friday, April 16, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Winger kita, Belletti menegaskan bahawa musim ni akan menjadi musim terakhirnya di Chelsea.Dia berhajat untuk mencari experience yang lebih meluas di kelab lain pada tahun depan.

Belletti menyatakan lagi bahawa final piala fa menetang portsemut di wembley pada bulan 5 ni merupakan match terakhirnya bersama di chelsea.

Sedih...hmmm..memang ar sedih kalau dia nak tinggalkan chelsea next season.Belletti bagi aku, dia merupakan winger yang sangat bagus dan mempunyai long shoot yang power dan masyuk.Sayang ar kalau die nak tinggalkan chelsea.Tapi ape boleh buat, sekarang ini dia jarang sangat perform bersama team kite, kesian jugak kat die kalau asyik stay kat bench je kalau ade match2 yang penting.

So jika die memang berniat nak tinggalkan chelsea next season, aku tak leh buat ape2 dan hanya mampu memberikan kata2 semangat sahaja untuknya.Mungkin itu pilihannya yang terbaik ketika ini kerana Belletti seorang pemain yang suka bermain bola sepak dan sekarang ini dia jarang bermain bola sepak bersama skuad senior kita , mungkin die berhajat untuk pindahkan ke kelab lain supaya dapat bermain lebih kerap dalam setiap perlawanan.

Ape2pun gud luck for you bro Belletti.Hope you will be always happy wherever you live.Thanks 4 ur job in chelsea.

"Kontrak saya akan berakhir pada bulan 7 ni dan sekarang ini saya masih belum memutuskan untuk bermain di kelab mana next season.Saya berharap sangat yang saya dapat bermain sehingga mencapai 1000 perlawanan dalam karier saya.Dan sekarang ini kalau tak silap saya, saya sudah mencapai 950 perlawanan dalam karier bola sepak saya," kata Belletti.

 
Sepanjang Belletti bersama chelsea, bagi aku gol yang paling cantik yang die skor untuk team kita ialah semasa kita menang besar ke atas boro 5-0 last season.Selain tu, gol cantik die yang lain ialah semasa chelsea menang 2-0 dengan spurs di SB pada zaman avram grant.

Gol jarak jauh bro memang chantek giler ar, gua tabik spring kat bro.Gua akan ingat sampai biler2 dengan long shoot dari lu kat chelsea.Terima kasih daun keladi bro Belletti....

GudjohnSpurs

Posted by KampungChelsea On Friday, April 16, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
What the f**k, arsenal kalah 2-1 ke pada tottenham.Gua memang dah jangka dengan kekalahan arsenal.Team budak mane bleh nak menang dengan team mature.

Dengan kekalahan arsenal tu, gua rase diorang dah out kot dari epl title race.Skrg ni beza 6 mata dengan chelski, ape cite beb ? Dulu wenger bukan main berlagak cakap, "we will seized chelsea and be a champions epl this season" n now ? cakap tak serupa bikin....

So sekarang gua rase standing epl musim ni akan berakhir seperti kat bawah ni :

1- Chelsea   89(pnts)   ~juara epl 2009/2010~
2- Manyoo   73          *tidak berganjak*
3- Arsengal   72        *berganjak skit*
4- ManCity    71        ~sah....~

Esok team kita akan lawan spurs di white hart lane.Bagi gua, match esok pasti akan jadi tough game.Dan gua konfiden, 90% team kita akan amil 3 points di spurs.Hanya 10% dalam kepala otak gua, gua rase draw.Kalah ? Impossible.! Team chelski bukan cam tean ayam merah....

Match esok memang match yang sedikit special bagi team dan beberapa player kita.Team kita akan "berjumpa" kembali dengan ex-player kita iaitu Eidur Gudjohnsen.Walaupun pada zaman gudjohnsen bersama chelski, gua tidak berada bersama pada zaman tersebut, tapi gua tengok banyak die skor gol cantik dulu kat sb dan banyak membantu meraih trofi gemilang untuk team kita.Chaiyok3x gud.!

Eksklusif - Ini Jersi Team Kita 2010/2011

Posted by KampungChelsea On Thursday, April 15, 2010 12 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cantik,Elegan,Fit,Kemas,Sempoi,Kasanova,Power,Cun,Selesa dan Hensem.Inilah Jersi Home team kita untuk musim 2010/2011.Memang terbaik dari ladang...

"Lampard always nampak hensem dan macho..."

P/S : Sori banyak2, gambar abang Terry kita pakai jersi home yang baru ni xder,skrg nipun tengah cari gambar tu...Maybe die busy kot atau tak sempat nak pakai lagi,hehehe...Sesape yang ade gambar2 atau link terry pakai jersi home cam kat atas ni, sila bagitahu erk...boleh share kat semua die hard fan chelsea yang lain....

Mane Ade Handball : Terry

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 14, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Team kita still on top of the league dengan advantage 4 points mengatasi mansayur.Dan pagi tadi chelsea melengkapkan kemenangan tanpa henti dengan menewaskan bolton wanderes 1-0.Namun tercetus sedikit kontroversi dalam match tersebut.Ade beberapa pemain Bolton serta manager diorang menganggap Terry melakukan handball.

Insiden tersebut berlaku pada pertengahan second half ketika bola kononnya kelihatan disentuh oleh tangan Terry.

"Saya tahan bola tersebut dengan menggunakan dada saya.Saya tidak tahu ape yang berlaku di televisyen tetapi hakikat sebenar bola tersebut terkena dada saya.Mane ade handball beb," kata Terry.

Jelas Terry lagi....

"Musim ini semakin cepat berlalu, dan anda nak sangat sepakan penalti dan anda tidak mendapatkannya.Dan kadang2 anda akan dapat.Begitu juga dengan kami."

Memang betul cakap abang terry kita ni.Hehe terry memang sependapat dengan aku.

Terry memang dah lali bab2 camni.Maksud aku, die dah chuak n boring dah bab2 xdapat penalti kick dari ref.Biase ar tu bolton.Last season lawan barcelona.Lebih dari 3 kali handball dari player2 barcelona, tapi satu penaltipun ref xbagi kat chelsea.Musim nipun dah berapa kali chelsea tak dapat penalti disebabkan handball.So, xyah nak wat kecoh.Lagipun dalam match pagi tadi, terry dah cakap yang bola tersebut kena kat dada die n bukannya kena kat tangan die n it's is not penalti dude.What wrong bolton ? Your team is weak n did'nt play too good in this match n you wanna say your lose coz your team cannot get a penalty ? You are not professional.!
 Uncle Owen yang Kesian : Weh linesman, ko rabun ker ?
Linesman : Dah kalah tu, duk diam je ar coyles...

P/S : Dalam match pagi tadi, sorang player bolton ada jugak terbabit dalam insiden handball kat kawasan diorang, tapi ref xbagi jugak penalti kat chelsea.So lu fikirlah sendiri erk.

4 Mata Terus Ke Hadapan

Posted by KampungChelsea On Wednesday, April 14, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Fuh...Akhirnya kita menang jugak 1-0 dengan bolton.Sape pedulikkan kita menang hanya 1-0 dengan team bolton ? Menang tetap menang.Menang 1 gol ker, menang 100 gol ker, hasilnya tetap sama iaitu dapat 3 mata jugak.Gol Nik semalam telah menghancurkan peluang terbuka arsenal dan man united dalam title race musim ini dengan menjaringkan gol tunggal untuk chelsea dalam match ini.Gues what ? Anelka score khusus untuk ex-teamnya tu untuk menutup mulut ex-girlfriendnya eh silap,ex-teammatesnya, Kevin Davies yang bercakap merapu entah ke mana hala sebelum match pagi tadi bermula.

Sekarang ini kita 77 mata, 4 mata mengatasi mansayur dan 6 mata mengatasi arsenal(masih ade 1 match).Ape boleh aku cakap lagi selain kita hanya selangkah untuk menjadi juara liga musim ini.We cannot stop our winning !

Actually lawan bolton pagi tadi sememangnya tough game.Nampak team bolton cam cincai tapi sebaliknya ia berbeza dalam match tadi.Owen Coyles membuat satu taktik yang sangat hebat coz sukses membuatkan abang didi dan abang nik kita sukar nak lepas benteng diorang.Defend bolton memang terbaik.Ape leh buat, mereka hanya mampu defend sahaja dan tidak mampu attacking lebih2 lagi menetang team juara macam kita.

Gol Nik terhasil daripada cross cantik dari abang didi kita, terus menuju kepada abang nik dan abang nik lantas menanduk bola ke gawang bolton untuk skorline 1-0.Skorline 1-0 tersebut kekal ke wisel penamat.
 
Kemasukan Joe Cole dan Malouda di lewat2 second half memberikan "fresh" sikit di bahagian attacking.Tapi yang peliknya pada injury time, kita patut dapat tambah 1 gol lagi tapi abang joker kita seperti biasa mensia-siakan peluang tersebut hasil daripada cross dari Zhirkov.Aku masih lagi hairan,pelik,kenapa dan mengapa abang joker kita tidak dapat score pada masa itu sedangkan position,kaki,bolanya berada di depan gawang gol bolton dan bagi aku hanya "secuit" sahaja mampu menghasilkan gol.Kata pengulas "How could he miss it ?"

Kita deserve to win pagi tadi.Team kita membuat possesion dan attacking yang jauh lebih baik dari team bolton.Bola kena tangan ker, tak kena tangan ker, team bolton hanyalah team yang tidak boleh lari dari hakikat kegagalan bermain baik di atas padang.Hanya membuat 2/3 attacking dan menyalahkan ref jika tidak berpuas hati mengenai sesuatu perkara telah menunjukkan bahawa team bolton masih lagi mentah dan hangit2 tahi ayam.Bagi chelsea, 2 perkara tersebut sudah menjadi lali dalam kehidupan chelsea dan tiada sapa yang mempedulikannya.

Ape2pun hepi dapat tengok team kita menang dengan bolton pagi tadi dan seterusnya berada di landasan terbaik untuk menjadi juara liga musim ini.Kita sekarang sudah berada di puncak, hanya selangkah sahaja lagi untuk menggengamnya.Bagi aku, team kita sudah juara, tiada sapa yang boleh menafikannya lagi.

Preview : Hanya Selangkah Untuk Menjadi Juara

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 13, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malam ini jam 2.55 pagi(rabu), kita akan melayan kunjungan dari team Bolton Wanderes di SB.Selepas kita menetang bolton, hanya ade 4 match epl sahaja lagi.

Tewaskan bolton,  hasilnya 4 mata mengatasi Man United, 6 mata mengatasi arsenal, dan kita hanya selangkah sahaja lagi untuk menggenggam trofi epl musim ni.Ape nak cakap lagi, kalau lepas ni kita straight win n never lose n never draw, kita tetap champions jugak.So pesanan aku kepada Alex Fergie dan Wenger, "Cuba lagi next season,k n lebih baik korang tumpukan sahaja new transfer market, beli player2 yang mana patut dan buang mana2 player yang main hampeh".Chelsea sudah juara beb.!!!

Menjelang menetang bolton pagi nanti, pesanan aku lagi ialah jangan kita memandang remeh terhadap keupayaan player2 bolton.Walaupun musim ni kita telah beat diorang 4-0 di reebok stadium, tetapi pentas di sb masih belum dibunyikan wisel penamatnya.Harus diingat, dalam bola sepak apa2 sahaja boleh berlaku especially akhir2 musim.Memang ar, atas kertas kita faveret utama untuk beat bolton tapi itu di atas kertas, di atas padang lain cerita.

Jom kita tengok 3 pertemuan terakhir kita menetang bolton di SB(dalam epl) :

2008/2009 : Chelsea  4    Bolton   3
2007/2008 : Chelsea  1    Bolton  1
2006/2007 : Chelsea  2    Bolton  2

Semua match ini berlaku di akhir2 musim termasuk match malam ni.So kita tak boleh nak anggap team bolton sesuatu team yang mudah untuk dijinakkan walaupun bermain di sb malam ni.

Khabarnya Ancelotti akan merehatkan 2 pemain tengah kita untuk match dengan bolton ini.

Deco dan Joe Cole akan digantikan dengan Ballack dan Kalou.Hmmm...

Right back, Ivanovic dijangka akan kembali beraksi selepas beberapa minggu die tidak dapat perform sebab mengalami kecederaan di bahagian lututnya.Namun Essien, Ashley Cole, Carvalho an Bosingwa masih lagi cedera dan tidak dapat beraksi pada waktu terdekat ini.

Sebelum ini line up kita ialah : Cech, Ferreira, Terry, Alex, Malouda, Deco, Lampard, Joe Cole, Mikel, Drogba

dan

line up untuk malam ini  bagi aku

Cech, Ferreira, Terry, Alex, Zhirkov, Ballack, Mikel,Lampard,Malouda,Kalou,Drogba

Maybe 4-3-3 atau 4-1-2-1-2 akan digunakan untuk match pagi nanti

Anelka maybe akan perform malam ini dan meets ex-kelabnya tu, tapi buat masa sekarang aku hanya nampak ancelotti pasti akan menurunkan didi untuk solo striker nanti.Tapi tak salah kalau ancelotti nak featkan diorang bersama untuk match ini coz aku lebih suke tengok diorang feat bersama.

Musim ini musim terakhir bagi Juliano Beletti dalam team kita.Kontrak Beletti akan berakhir pada bulan Jun ini.Dan pihak pengurusan chelsea sekarang ini dikatakan tidak mahu memperbaharui kontraknya di chelsea lagi.Kelab2 dari Brazil khabarnya berminat untuk mendapatkan khidmatnya nanti.Gud luck 4 u, bro Beletti !!!!

17 gol dalam 4 perlawanan, menang semua dengan team big 3 musim ni dan 4 mata mengatasi manyur dengan baki perlawanan tinggal 4/5 match je lagi.Sekarang ini kita berada di posisi n perfomance terbaik kita untuk menjulang 2 trofi berganda musim ni.Ape lagi aku nak cakap, selain "hanya selangkah sahaja lagi untuk menggengam trofi" buat team kita.Bagi aku, team kita sudah juara dan boleh bawak balik dah trofi epl kat rumah roman abramovich.Kitalah juara !!!!

Beat bolton, we are champions 2009/2010 epl !!!!!!

P/S : Man to watch tonight is Malouda.....

Ancelotti Tak Kesah Dengan Mind Games dari Fergie

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 13, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Alex Ferguson atau senang kita sebut alex chewing gum mengatakan chelsea akan berhadapan match yang mudah iaitu menetang Bolton pada malam ini.Tetapi Ancelotti tidak mahu terperangkap atau mudah ditipu dengan mind games oleh alex chewing gum ini dan mahu player2 kita bersiap sedia menanti ancaman bolton malam ni.(pagi esok).

Mind games dari alex chewing gum ialah dengan mengatakan chelsea sekarang ini berada di posisi utama untuk meraih gelaran epl, dan chelsea hanya berhadapan dengan team yang sangat mudah iaitu bolton.

Kenyataan dan sindiran Fergie tersebut boleh menjadi pujian dan kadang2 ia akan jadi ancaman yang dapat melenakan team chelsea.Ancelotti tahu bahawa alex chewing gum sememangnya hebat apabila bermain dengan kata-kata dan mind games sehinggakan ancelotti tidak mempedulikan langsung dengan kata2 alex fergie itu.

"Saya harap kata2 Alex itu betul.Dia boleh sahaja bercakap dengan mudah, tetapi sekali lagi saya tegaskan saya belum pernah menghadapi sebarang perlawanan yang mudah musim ni.

Ancelotti menjelaskan lagi...

"Tidak ada perlawanan yang mudah walaupun anda bermain dan menjaringkan banyak gol.Bagi saya, apa yang dicakapkan oleh fergie itu ialah mind game.Ferguson itu bijak(konon2 la.).Di atas kertas kami memang faveret menetang bolton, tapi itu hanya di atas kertas beb"
  Ancelotti : Hehehe, title race epl sudah menjadi milik aku pak kunyah,hehehe...
Fergie : Oh, no no no !!!!!

Eksklusif : 1 Tips Terbaik Halang Messi dari Abang Terry

Posted by KampungChelsea On Tuesday, April 13, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kekalahan besar Arsenal ke atas Barcelona di Nou Camp beberapa minggu yang lalu sememangnya di luar jangkaan tapi bagi aku, aku sudah menjangkakan keputusan tersebut.

Salah satu pemain yang telah memalukan defend2 gunners ialah Lionel Messi.Bukan sahaja defend arsenal, malah defend2 team2 hebat yang lain termasuk defend Real Madridpun tak leh nak sekat budak messi ni.

So ade 1 tips terbaik dari captain jack sparrow kita iaitu Abang Terry kita mengenai cara untuk menghalang budak messi ni.

" Jika die(messi) berusaha untuk masuk ke kawasan defend, anda memerlukan dua pemain untuk memblokkan movement dan lariannya.Anda tak boleh berhadapan 1 sama 1 dengannya," kata Terry.

Yup, betul cakap terry tu.Mane bleh halang si budak messi tu secara face to face.Tapi lawan arsenal kat Nou Camp hari tu aku tengok, semua defend arsenalpun xleh nak blok si messi tu.

Aku faham maksud terry tu,hehe.Untuk pengetahuan korang, sehebat-hebat mana Messipun,...last season lawan chelsea kat Nou Camp dan SB , tetap xleh nak lepas benteng kuat kita.Tgk ar season lepas, messi asyik kena blok je dengan terry,alex dan bosingwa,hehehe.Aku memang faham betul2 maksud terry tu,hehehe.Just only the blues man can stop messi,hmmm...

Jersi Terbaru Kita 2010/2011 ? Chantek ?

Posted by KampungChelsea On Monday, April 12, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
P/S : Kalau awek pakai mesti cun ni...huhu


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png