Drogba Kena Ban 2 Match Eropah

Posted by KampungChelsea On Wednesday, March 31, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Dah tengok video kat atas tu ?

Drogba mendapat red card selepas die dikatakan sengaja melanggar Thiago Motta yang sial itu.Keputusan yang unfair,ref yang memang rabun entah ape entah,benar ataupun salah sudah tak der guna lagi kerana Drogba sudahpun mendapat kad merah selepas scene itu dan chelsea sudahpun tersingkir dari UCL musim ni. UEFA telah mengenakan hukuman 2 ban match kepada Drogba.Ini bermakna Drogba tidak akan bermain selama 2 perlawanan di UCL next season.

Menjelang Menetang ManKayu : Bedtime Story Of Alex Hidung Merah

Posted by KampungChelsea On Tuesday, March 30, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Biler ManKayu menang, Alex senyum bagaikan bunga kembang mekar di hati
.......
......................................
.................................................................
.......................................................................................
................................................................................................................

 Tapi biler mankayu kalah, beginilah rupa dan perangai sebenar Alex...

 Fuck you,ref.!

Jumpe kat luar nanti..Siap ko,ref!

Buek,Ref.!


Dan biler mankayu menang je.....


I lap you,i lap u,ref.!

Lampard Adalah Genius.!

Posted by KampungChelsea On Monday, March 29, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
4 Gol yang dimerdukan oleh Lampard ketika membelsah Aston Villa 7-1 merupakan sesuatu yang cukup hebat dan brilliant oleh Lampard, lebih2 lagi Lampard merupakan seorang pemain Midfielder bukannya striker.Sebab itu Lampard adalah seorang genius. Perancang utama team kita ni bukan sahaja score 4 gol dalam 1 match, tapi berjaya menewaskan rekod penjaring gol dan pemain lagenda Chelsea, Peter Osgood.Lampard is oh so good.Macam mane dengan player lain plak ? Fabregas ? Carrick ? Gerrard ? Sekian,terima kasih....

"Saya sangat gembira kerana berjaya menjaringkan 4 gol, tetapi lebih menggembirakan dan membanggakan saya lagi ialah saya berjaya menyamai dan mendahului rekod Peter Osgood.Saya rase teruja,kagum dan hebat apabila berjaya mendahului rekodnya dan termasuk dalam senarai penjaring gol terbanyak dalam sejarah chelsea.Semasa saya berlatih menendang penalti, saya beberapa kali gagal menjaringkannya.Tapi dalam match itu, saya berjaya score 2 gol menerusi sepakan penalti dan menewaskan Brad Friedel yang mana die merupakan antara goalie terbaik di England," kata Lampard.

Selain itu, Lampard juga ingin memhohon maaf kepada semua fans chelsea di atas perfomance kurang baik daripadanya dan team Chelsea sejak kebelakangan ini.Die mengatakan lagi bahawa selepas dari match menetang Aston Villa ini,dia akan bekerja keras dan berusaha sehabis baik untuk membawa chelsea meraih trofi yang menjadi idaman fans chelsea iaitu EPL dan Piala FA sekarang ini.

Sejak berhijrah ke SB pada tahun 2001, bekas pemain The Hammers ini telah menghasilkan 151 gol untuk Chelsea.Lampard sekarang ini berada di kedudukan top 3 dalam senarai lagenda penjaring kelab chelsea terbanyak dalam sejarah The Blues.Fabregas ? Carrick ? Gerrard pulak ? Sekian terima kasih lagi....

INFO Genius Of Frank : Musim ini Lampard sudah score 21 gol setakat ini, dan ini bermakna dia sudah mencapai dan melebihi 20 gol dalam setiap musimnya bersama chelsea dalam 5 musim terakhir.

7th Super Heaven !!!

Posted by KampungChelsea On Sunday, March 28, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Harapkan pagar, tapi pagar makan padi.Begitulah kesudahan kisah di Reebok Stadium sebentar sahaja tadi.Mankayu top of the league balik dengan membedal bolton 4 gol.Tapi sape kesahkan ?


Tiada yang lebih mengharumkan,istimewa dan indah melainkan ape yang terjadi di SB malam tadi.Kita berpesta gol dengan membelasah Aston Villa 7-1.Ini kali kedua dalam musim ini kita mencatat kemenangan terbesar selepas sebelum ini kita menang 7-2 ke atas Sunderland.4 gol Abang Lampard telah menceritakan segala kehebatan chelsea dalam match ini.Tidak lupa juga 2 gol Malouda dan 1 gol Kalou.Dalam match ini aku boleh nampak kuasa team work sangat menjadi.Player kita seperti Anelka dan Lampard tidak selfish dan tamak bermain bola.Takziah aku ucapka kepada O'Neil di atas kekalahan besarnya bersama Aston Villa dan lebih memeritkan ialah kalah kepada team berkuasa tinggi, Chelsea di SB.Ape dosa team Villa sehingga dijinakkan dan dibedal sehingga 7 peluru tadi.Hahaha Stamford Bridge memang mahadewa keramat stadium.

82 gol telah dicatatkan oleh team kita musim ini.Yang memeranjatkan aku ialah kita dapat membelasah 7 gol dalam match ini tanpa key utama ,Abang Didi kita.Aku sangat terkejut dengan line up team kita dalam match ini.Drogba yang sudah score 30 gol musim ini berada di bench dan Anelka kembali perfom yang mana last week di Fratton Park, die tidak bermain.Mungkin Ancelotti merehatkan Abang Didi kita untuk match gempak next week di Old Kerepot.Tapi perancangan Ancelotti sangat berisiko tinggi beb dengan meletakkan Anelka sebagai solo striker dan Drogba di bench.Fuh nasib baik plan ancelotti sangat menjadi dalam match ini.

Team kita telah menghancurkan 10 match Villa tanpa kalah dengan "merogol" mereka 7 kali tanpa belas kasihan di SB.Ape boleh buat, biarkan budak2 villa terjun dengan labu-labunya...biarkan...

Ok,mari aku ceritakan ape yang terjadi di sebalik 7th heaven di SB dalam match ini :

Start dari mula game, Chelsea dah mula membuat attacking yang sangat agresif kepada kubu Aston Villa yang dijaga oleh uncle tua yang botak, bukan Ray Wilkins dan bukan juga Stone Cold tetapi uncle rabun yang botak, Brad Friedel.Deco yang memiliki daya pemikiran kreatifnya itu sentiasa menjana serangan chelsea dengan baik dan mempassing bola dengan kemas kepada Anelka di awal permainan.

Dan pada minit ke 15, Hantaran Anelka kepada Malouda dan Malouda membuat low cross ke gawang Villa namun berjaya disambar tepat oleh Abang Lampard untuk Chelsea mendahului Aston Villa 1-0.

Chelsea mendapat gol keduanya menerusi sepakan penalti selepas Zhirkov dijatuhkan di kotak penalti oleh James Collins.Dan master of penalty, Abang Lampard kita mengambil sepakan penaltinya itu dengan killer shootnya itu untuk menewaskan Friedel yang awalnya sudahpun mengagak target shoot penalti Lampard tu tetapi gagal.

11 minit selepas separuh masa kedua bermula, Malouda menjadikan scorline 3-1 untuk chelsea.

Pada minit ke 62, Zhirkov sekali lagi dijatuhkan di kotak penalti dan kali ini Richard Dunne pula yang membuat fouled ke atas Zhirkov.Dan sekali lagi master of penalti team kita, Abang Lampard dengan selambanya mudah menewaskan Friedel yang hanya mampu melihat sahaja Lampard menendang sepakan penaltinya itu ke gawangnya sendiri.

Dan pesta gol chelsea masih belum berakhir dengan Malouda score gol keduanya dalam match ini pada minit ke 68.Hasil daripada team work dan kombinasi Ferreira dan Lampard kepada Malouda.

Kemasukan Kalou pada lewat permainan sangat membuahkan hasil dengan memberikan Chelsea gol keenam dalam match ini.Menerusi gerakan cantik dan passing non selfish oleh Anelka kepada Kalou dan Kalou seperti biasa tidak mensia-siakan peluang tersebut dengan nice shoot menewaskan Friedel.

7th heaven telah tercipta oleh Chelsea menerusi Abang Lampard kita pada minit terakhir perlawanan.4 gol darinya sudah cukup membuatkan Chelsea menang besar dalam match ini.

Dengan kemenangan besar tersebut kita still stay on second place, 1 mate dibelakang team mankayu yang menang 4-0 ke atas team bongok yang tidak boleh diharapkan, Bolton.Namun semua itu tidak berguna jika next week, kita beat mankayu di Old Kerepot dan ape hasilnya selepas itu ? Kita juara EPL musim 2009/2010,yahoo !!!!
 "100 + 51 = 151 gol gua untuk kelab chelsea sekarang !!!!"

7-1 !!! ? Ini Chelsea la...

Posted by KampungChelsea On Sunday, March 28, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Abang Lampard kita score 4 gol tu beb...!!!! Cayalah Lampard !!! 19 gol untuk lu musim ni !!!!

Kita kembali top of the league !!!!!!

Konklusinya Arsenal seri tadi, team kita menang besar 7-1,tunggu mankayu drop points atau kalah,lepas tu dah boleh simpan dah trofi epl kat SB nanti,hahaha.Puas yang tidak terhingga jiwa raga batinku ini.

Dah ler Drogba xmain tadi, kita boleh lagi menang dinosaur dengan team rival,Aston Villa.Next week, beat mankayu kat Old Kerepot kita champions EPL,konfem !!!!

P/S : Tunggu ulasan KC untuk entri pesta gol chelsea di SB seterusnya....

Menjelang Menetang Aston Villa : Wajib Menang Malam ni

Posted by KampungChelsea On Saturday, March 27, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fuh,gilerlah sekarang ni barulah ade mood skit nak update blog.Tadi langsung takder mood nak post entri preview match chelsea lawan aston villa malam ni.Lepas je aku tengok video kat atas ni terus bersemangat nak post entri ni,fuh.

Ok lah,berbalik semua kepada point utama entri ni.Malam ini pukul 11 malam,waktu Malaysia team kita akan melayan kunjungan aston villa.Selepas match dengan Portsmouth, semua match termasuk match lawan aston villa wajib kita menang dan raih 3 mata untuk terus kekal dalam pemburuan liga.Malam ini kita wajib menang dan terus menang.Keep the winning with best perfomance also beautiful game.

Jangan memandang rendah dengan keupayaan player2 aston villa.Harus diingat kita sudah kalah 2-1 kepada mereka di Villa Park musim ini.Lebih mengseriuskan keadaan lagi, mereka telah memalukan budak2 mankayu di Old Kerepot juga season ni.Hanya persembahan terbaik yang mampu menewaskan mereka.Tidak lupa juga kadang kala nasib baik atau buruk juga diambil kira sebagai penentu kemenangan dalam sesebuah match especially big match malam ni.

Menang 5-0 dengan team yang dilanda krisis no money no heart,Portsemut rabu lepas tidak perlu dibanggakan sangat.Ujian sebenar Chelsea akan bermula malam ini.Dengar khabar, ade 2/3 player key diorang tak main coz injured.Richard Dunne,Heskey dan Agbonlahor akan missed match ni,haha.Ala, kalau diorang mainpun bukannya bleh menang kat SB malam ni.Different place different class ok.Ketiadaan diorang memang memberi advantage kepada team kita.

Perancangan Ancelotti sudah nampak ada perubahan skrg walaupun formasi 4-3-3 masih stay digunakan.Taktik dan line up Ancelotti sangat berbeza ketika menetang Portsmouth kat Fratton park.Anelka tak main dan Sturridge telah gantikannya.Dan kita boleh nampak jentera serangan chelsea nampak lebih stabil dan agresif tanpa Anelka tapi perfomance Sturridge hanyalah sekadar bunga2 tahi ayam sahaja.

Persoalan utama aku malam ini ialah adakah Ancelotti akan menurunkan beberapa youngster player nanti ? Same-same kita tunggu dan lihat.Hepi aku dapat melihat, Van Anholt,player muda kita telah menunjukkan perfomance postifnya semasa kita menang besar 5-0 dengan portsmouth.Sturridge pulak tidak bermain dengan baik pada match dengan portsmouth dan die bernasib baik kerana terlepas dari hukuman dari FA mengenai insiden menyiku pemain Portsmouth.Borini atau Kakuta dah boleh tunjuk diorang punyer belang dah sekarang.

Malouda dan Drogba maybe akan jadi win of key chelsea team dalam match nanti.Dengan Carvalho,Ashley Cole dan Ivanovic injured, aku harap sangat ancelotti tak kembali tukar posisi malouda ke left back balik coz itu memang taktik yang sangat bongok dan tidak menjadi.Ferreira seperti biase boleh gantikan tempat Ivanovic yang cedera, Alex juga dapat menggantikan posisi Carvalho dengan baik.Zhirkov boleh jadi left back.Lampard dan Mikel seperti biasa akan jadi 1st starter.Deco juga boleh penuhkan 1st starter line up malam ni.Ballack pulak camner ? Hmmm,aku masih ragu-ragu dengan perfomancenya sejak kebelakangan ini.Namun aku masih ingat gol free kick cantik Ballack time chelsea seri 4-4 dengan aston villa di SB pada era zaman Shevchenko dan Avram Grant.Memang terbaik dari ladang match tu !!!

Cech dah kembali perform dalam match menetang portsemut dan malam ni die kembali seperti biase di gawang chelsea.Fuh, biler cech dah kembali balik goalie utama chelsea balik ni, hati aku dah kembali sejuk dan tenang tcoz biler Turnbull n Hilario jadi goalie, asyik gatal dan sakit mate je tengok action save ball dari diorang.

Tidak lupa juga kepada Didi yang hot form sekarang ni.Dah mencecah 24 gol beb, 2 gol lagi nak same dengan Rooney Shrek tu.Target aku Drogba score lebih dari 30 gol season ni dan menewaskan Rooney dalam pemburuan Anugerah Kasut Emas hujung musim nanti.Tapi ape yang penting ? Bukan kerjasama tapi trofi epl mesti didahulukan.

So menjelang menetang aston villa ni aku rase tak banyak yang berubah dari segi formasi,taktik dan line up.Formasi mesti ancelotti akan gune 4-3-3 jugak,begitu juga dengan line-up,same cam time kita menang 5-0 di Fratton Park.Cuma yang bermain di minda aku sekarang ni adakah Anelka akan perform nanti dan Sturridge akan menggantikan posisi Anelka lagi untuk match ini ? Hmmm...same2 kita tunggu dan lihat sahaja nanti.Ancelotti punyer taktik dan line-up kadang2 sukar dibaca jugak dan harapan aku supaya 2/3 player muda kita dapat tunjukkan diorang punyer bakat berbisa diorang.Borini,Kakuta,Van Anholt, Matic dah boleh dah nak star 1st starter kalau Ancelotti berfikiran kreatif dan inovatif.(Bukan Fauziah Latif erk...)

Barisan kemungkinan :
Chelsea: Cech, Zhirkov, Alex, Terry, Ferreira, Malouda, Lampard, Mikel, J Cole/Deco/Ballack, Anelka/Sturridge, Drogba

Prediction ? : 2-0/3-1.First time aku predict ni..Pasal sblm ni aku slalu cakap peluang match just 50%-50%.Hah try tengok je lah nanti,konfem menang punyer,insyaAllah.

Essien Tak Tahu Biler Die Boleh Main Bola Lagi

Posted by KampungChelsea On Friday, March 26, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sudah jatuh ditimpa eskelator.Inilah peribahasa yang terjadi kepada pemain midfielder kita yang paling eksklusif dan powerful,Essien yang sekarang ni sedang memikirkan di dalam fikirannya itu bila dia boleh bermain bola bersama Chelsea lagi selepas die berehat panjang disebabkan kecederaan lututnya itu.

Perancang Ghana itu cedera sejak Disember tahun lepas dan dia hanya perfom 1/2 match sahaja sahaja di dalam skuad Ghana di Piala Afrika 2010.Kecederaan di lututnya itu sentiasa teruk dan tiada perubahan yang dapat dilihat dan menyebabkan kenapa dan mengapa sekarang ini dia masih lagi tidak boleh bermain.Peluangnya untuk bermain di World Cup nanti juga mungkin terhalang.

Essien sendiri tidak dapat memastikan bila die boleh kembali bermain di atas padang.

"Actually saya berharap boleh kembali beraksi ketika menetang Inter di SB tapi nak buat macam mane proses penyembuhan tidak berjalan dengan baik dan lutut saya masih lagi kreng.Dalam 2 minggu, saya dah 4 kali menjalani proses penyembuhan lutut saya ini.Overall berjalan dengan baik dan ade jugalah sedikit perkembangan mengenainya.Saya tahu saya henya perlu sabar je dalam masa yang terdekat ni untuk menyesuaikan diri saya balik dan pulih dari segala kecederaan yang dialami oleh saya sekarang ini," kata Essien.

Head To Head Chelsea Lawan Aston Villa

Posted by KampungChelsea On Friday, March 26, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Menetang Aston Villa esok bukanlah satu ujian yang mudah buat Chelsea.Aston Villa sangat menunjukkan perfomance yang hebat musim ni.Manchester United sudah kalah di tangan mereka 1-0 di Old Kerepot musim ini.

Dalam 5 match terakhir Aston Villa meneruskan rentak permainan mereka tanpa kalah.Aston Villa juga belum kalah di halaman mereka sendiri pada tahun 2010 ini.

Walaupun chelsea memiliki perfomance yang hebat di gelanggang sendiri musim ini tapi ia tidak boleh dibanggakan sangat kerana Aston Villa merupakan team yang sangat kebal dan kuat untuk dikalahkan.

Dalam 5 perlawanan terakhir Chelsea dan Aston Villa di SB.Chelsea mencatat 3 kemenangan dan 2 lagi berakhir dengan keputusan seri.

Rekor pertemuan kedua tim di Stamford Bridge:
EPL - Chelsea 2-0 Aston Villa (5/10/2008)
EPL - Chelsea 4-4 Aston Villa (26/12/2007) *Terbaik dari ladang!!!*
Carling Cup - Chelsea 4-0 Aston Villa (8/11/2006)
EPL - Chelsea 1-1 Aston Villa (30/9/2006)
EPL - Chelsea 2-1 Aston Villa (24/9/2005)

Berita buruk : Selepas Ivanovic, Carvalho pula mengalami kecederaan di bahagian lututnya yang menyebabkan dia tidak akan bermain bersama Chelsea dalam 4 minggu.Very bad news beb.!

Ape-apepun bagi sesape yang miss match lawan Portsmouth hari rabu lepas, korang boleh tengok video highlights tu kat bawah ni.Layan....


5 For Fighting For The EPL Dreams !!!

Posted by KampungChelsea On Friday, March 26, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Actually aku memang tak suka kalau tengok bola kena bangun pukul 3/4/5 pagi sebab time2 camnilah aku sedang lena dibuai mimpi "basah".Tapi nak buat camne, chelsea punya pasal, aku sanggup redah dan cuci mata aku.Dan akhirnya memang berbaloi giler beb tengok match chelsea lawan portsmoth.5-0 !!! 2 gol jaringan Malouda,2 gol Drogba dan 1 gol Lampard sudah cukup membuatkan aku puas hati dan mampu mengubat duka kekecewaan aku last week.So dengan kemenangan besar ni membolehkan team kita masih lagi mengejar trofi epl impian musim ni,1 mate je lagi di belakang mankayu.Ape2pun layan sketsa dan scene detik2 pesta gol player kita kat bawah ni khas untuk die hard fan chelsea semua !!!

"Pelik bin ajaib ar,kenapa aku kick sedangkan bola tak der kat depan kaki aku,tapi ade kat tepi aku"

" Hah,amik ko shooting berapi dari samseng kampung jambatan"

"Eish,gua terkangkang lagi..Aduh,asyik terkangkang je gua ni..ni pasal makan nasi kangkang ar semalam ni "

"Asyik shoot gune kaki je aku ni, hah try skali tanduk guna kepala plak"

P/S : Sori aku post lambat skit....

Nota Ringkas : Preview Portsmouth Lawan Chelsea

Posted by KampungChelsea On Wednesday, March 24, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Match : Portsmouth lawan Chelsea

Stadium : Fratton Park

Live ? : Pukul 3.45 pagi.

Channel : 812/813

Rekod Perlawanan : Musim ni Chelsea menang 2-1 di SB

Tahun lepas - Chelsea 4 Portsmouth 0 , Portsmouth 0 Chelsea 1

Dunia Gelombang Kecederaan : Ivanovic,Ashley Cole,Bosingwa,Essien

Barisan kemungkinan pagi esok :
(Formasi 4-1-2-1-2)
-Cech; Zhirkov, Alex, Terry, Ferreira; Mikel; Kalou, Malouda; Lampard; Anelka, Drogba

Player to watch : Drogba.Musim ni die dah score 22 gol dalam epl setakat ini, dengan 8 lagi match epl yang tinggal bolehkah die merebut kasut emas dari Rooney nanti ? Tunggu bulan 5 ni.

ARGH !!! Ivanovic Injured Sebulan !!!

Posted by KampungChelsea On Wednesday, March 24, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kenapa dan mengapa terjadi macam ni erk ? Adoi...Dah ler tersingkir dari UCL,seri plak dengan Blackburn,perfomance player2 chelsea sorang2 buat aku sakit jiwa betul.Pastu sekarang ini tetiba datang plak aura injured yang giler meroyan tak tentu pasal.

Essien,Bosingwa,Carvalho, dan Ashley Cole masih lagi berada di dunia injured mereka.Sekarang ini Ivanovic pulak yang telah memasuki dunia injured mereka itu.Bek chelsea yang paling bagus sekarang ni mengalami kecederaan lutut kanannya dan terpaksa menjalani pembedahan dan perubatan di klinik Ampang.Khabarnya Ivanovic injured dan tak dapat bermain selama sebulan.Hmm...fuh...

Kecederaan Ivanovic tersebut dialami semasa chelsea menetang Blackburn Rovers hari isnin yang lepas.

Musim ni memang aku panggil musim "injured non-stop" kat Chelsea.Lepas sorang injured,sorang lagi injured.Adoi,dah ler yang injured tu player2 yang penting.Pening kepala aku sekarang ini.

Berita baik : Cech sudahpun sembuh dari kecederaan yang dialaminya itu.Mungkin dia akan bermain menetang Portsmouth nanti.

Kecewa,Bengang & Sedih Tapi Kita masih Berpeluang Untuk Juara

Posted by KampungChelsea On Tuesday, March 23, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kita sekarang ini sedang berada di tahap yang mengecewakan selepas tersingkirnya dari trofi UCL yang menjadi idaman Roman Abramovich dan fans chelsea setiap musim.Namun tahap kekecewaan team kita tidak boleh lama dan kita perlu bangkit segera kerana title race liga masih lagi terbuka.

Minggu lepas, team kita tersingkir dan mengalami kekalahan mengejut kepada player2 didikan Jose Mourinho di SB.Penyingkiran dari UCL itu merupakan kekalahan pertama John Terry di pusingan knockout pertamanya dalam UCL bersama Chelsea.

Beberapa hari yang lepas, team kita melawat ke kunjungan Ewood Park dalam hasrat mengembalikan semula keyakinan dan melenyapkan kekecewaan penyingkiran UCL untuk terus menghidupkan peluang untuk berada di persada Liga.Tapi ape dah berlaku dan tamat sahaja permainan, team kita gagal meraih 3 mata berharga yang sangat penting dan hanya mampu mendapat 1 mata sahaja.Result yang teruk dan juga perfomance yang kurang baik dalam match tersebut.

Kesannya team kita terpaksa berada di kedudukan ketiga liga setakat ini dengan 65 mata, di bawah Arsenal dengan 67 mata dan ManUnited 69 mata.Team kita berpeluang untuk merampas balik kedudukan dari Arsenal kerana kita masih memiliki kelebihan 1 match dan jika match tersebut berjaya diraih dengan 3 mata, dan kita akan kembali menghidupkan peluang menjadi juara liga dengan 1 mata sahaja di belakang United.

Menjelang menetang Portsmouth di Fratton Park esok, kita wajib menang dan match inilah yang akan menjadi match paling penting minggu ini untuk team kita menghidupkan semula title race dan mengejar Arsenal dan ManUnited.Jika seri lagi atau kalah dalam match tersebut, lupakan sahaja epl dan minum kopi tongkat ali di kedai mamak je terus.

 Tak mustahil untuk melihat scene dan memori ini berulang kembali pada musim ini.Jelas boleh aku cakap, beat ManKayu di Old Kerepot, kita juara EPL 2009/2010 !!!!

|

Moral Down & Tiada Konfiden

Posted by KampungChelsea On Monday, March 22, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ancelotti kecewa dan marah kerana Chelsea tidak mampu meraih kemenangan ke atas Blackburn semalam.

Sempat menjaringkan gol terlebih dahulu oleh Drogba pada minit ke-7, Chelsea akhirnya harus menelan kepahitan sekali lagi dengan jaringan mamat kerek,Diouf pada lewat permainan yang menyebabkan keputusan 1-1 kekal hingga ke wisel penamat.Walaupun masih ade 1 lagi match, Chelsea sekarang ini sudah ketinggalan 4 mata di belakang United.

"Perlawanan semalam tidak mudah disangka kerana ia semakin lama menjadi semain sengit.Kami bermain baik di separuh masa pertama dan cepat mendahului pasukan lawan.Tapi di separuh masa kedua situasinya cukup berbeza.Kami kehilangan kepercayaan diri.Blackburn lebih banyak bermain high ball dan baik di udara.Kami sudah berusaha gigih dan memiliki peluang yang bagus.Tapi kami seperti biasa tidak bernasib baik," kata Ancelotti.

P/S : Iyolah tu Ancelotti weh.Ape2pun aku tetap tak suka ko gune formasi 4-3-3 tu.Rabu ni lawan dengan bekas manager kita pulak, Avram Grant di Fratton Park.Kalah atau seri lagi dalam match tu, tak payah banyak cakap lagi Ancelotti, bagi je EPL musim ni kat Arsenal atau ManUnited,habis criter,pastu tunggu nasib ko macam mana nanti next season.

Tahniah & Syabas !!!!

Posted by KampungChelsea On Monday, March 22, 2010 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Aku ingin mengucapkan tahniah dan syabas kepada team kita tadi kerana berjaya mencatat keputusan seri di Ewood Park yang menyebabkan misi untuk meraih gelaran trofi EPL musim ini semakin jauh dari bayangan minda.

Sakit jiwa mengenangkan result mankayu lawan Liverfool tadi, dan seterusnya sakit mental dengan result lawan Blackburn tadi.

Alasan ? Seri je,tak yah nak bagi alasan banyak.Cume satu je nak cakap team kita tadi main cam orang mati bini.Tak tahu mane hala dituju,sesat dalam derita,kecewa dalam suka dan duka.Passing ke laut,bawak bola asyik terlepas,finishing berterbaur.Last week otak aku terbakar mengingatkan penyingkiran dari trofi idaman dan tadi otak aku bukan sahaja terbakar tapi dah rentung melihat perfomance yang menyakitkan jiwa raga.

Dengar pantun 4 kerat gua:

"Mandi bersama Maya Karin di Pantai Kampung Padi, Menyelam sambil gosok gigi, Dah berapa kali aku cakap kepada Ancelotti jangan guna formasi 4-3-3 lagi, Tengok lawan Blackburn ape dah jadi ?."

Ucapan tahniah dan syabas kepada beberapa nama-nama yang aku tulis kat bawah ni berdasarkan perfomance gampang tadi.

"Ferreira,Mikel,Malouda,Deco,Anelka.Tidak lupa juga kepada Ballack yang berada di bench atau di mana-mana sahaja die berada.Joe Cole juga berada dalam list kedua.Begitu juga dengan Beletti dan Hilario"

Nama-nama di atas ni sudah berada di pintu keluar Chelsea.Tak caye ? Pegi kat pintu keluar stadium SB sekarang dan lihat nama2 di atas ni dengan tertera nota tulisan "Please go out from Chelsea,dude now seriously".

Oleh : Penulis Novel terkenal, William Umar Shakespeare.Nantikan novel terbaru saya yang akan berada di pasaran yang bertajuk "Budak Biru Haru Biru,Formasi Carleto tertelan air laut biru"

Menjelang Menetang Blackburn : Masih Teringat Mimpi Buruk ?

Posted by KampungChelsea On Sunday, March 21, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Penyingkiran dari UCL kepada bekas manager kesayangan,Jose Mourinho sangatlah pahit untuk dirasai musim ini.Lebih teruk lagi, jika trofi EPL dan Piala FA juga terjadi seperti sedemikian.
Malam ini team kita akan melawat ke Edwood Park bukan sahaja untuk mengubat duka kekecewaan di UCL beberapa hari yang lepas tetapi untuk meneruskan misi possible merampas balik takhta EPL musim ini.Semalam team sengal telah merampas balik kedudukan dari Mankayu dan malam ini sementara menunggu lawatan mendebarkan di Edwood Park, pastinya match menarik untuk melihat dan dipertontonkan ialah barisan Mankayu yang diharapkan bakal kalah kepada team Liverfool oleh team dan fans kita malam ini.

Masih teringat mimpi buruk di Edwood Park musim ini ? Penyingkiran mengejut dari suku akhir Carling Cup di tempat itu sangatlah dirasai bukan sahaja fans Chelsea tetapi kepada Ancelotti juga.So pastinya misi 3 mata Chelsea malam ini sukar untuk digapai jika kita bermain seperti menetang Inter hari rabu yang lalu.Manager diorang,Sam Allardyce pastinya mengambil pengajaran yang cukup berharga dari kekalahan Chelsea ke atas Inter itu disamping menebus maruah Blackburn yang tewas 3-1 kepada team Tottenham minggu lepas.

Perkembangan terkini mengenai skuad :

-Berita baik Cech sudahpun semakin pulih dari kecederaan betisnya itu namun keadaannya masih lagi diragukan untuk match malam ini.Maybe next match Cech dah boleh main kot.

-Ross Turnbull akan meneruskan peranannya sekali lagi sebagai goalie malam ini.Dengan Hilario masih lagi injured dan Cech tidak dipastikan untuk main malam ni, Turnbull dijangka akan melakukan aksi terbaiknya dalam match ini nanti.Menetang Inter beberapa hari yang lalu, Turnbull menunjukkan aksi dan persembahan yang positif kepada Chelsea dan ia sememangnya berita baik kepada kem kita dalam match malam ini.

-Gelombang kecederaan seperti biasa Ashley Cole(pergelangan kaki),Essien(lutut) dan Bosingwa(lutut juga).Diorang masih lagi "berbulan madu".

-Deco sudah fit,so ape salahnya kalau Ancelotti menurunkannya untuk match nanti.Next season die nak blah dah, dan aku nak tengok perfomance die macam mana nanti.Still have a best improve after long injury,haha see ar if Ancelotti give his play tonight.Begitu jugak dengan Abang Joker kita.

Barisan kemungkinan:
Turnbull; Terry, Alex, Ivanovic, Zhirkov; Malouda Lampard, Mikel, Ballack; Drogba, Anelka

* Jika korang perasan, line up ini time kita lawan Inter beberapa hari yang lepas.Rasenya tak banyak yang berubah mengenai line up tersebut dalam match di Edwood Park malam ini.Tapi kalau Ancelotti berfikiran kreatif dan positif, die perlu menurunkan player yang kreatif dan skill yang positif seperti Deco dan Joe Cole.Ballack dan Mikel sangat diragui oleh aku.Begitu juga dengan formasi dalam match ini.Aku sangatlah benci jika Ancelotti masih menggunakan formasi 4-3-3 yang mana ia merupakan formasi "badi" mimpi buruk musim ini.

P/S: Forget about disappointment to Inter and continue to struggle in Edwoork Park tonight and realization our dream to win EPL and FA cup this season.It's not impossible for win it because if we feel confident,believe in ourself...Tt's is not possible to get it this season.Show our best perfomance with this match and every match after that.Best perfomance and the result is to be a great also.Get 3 points tonight,and say for the oppostion "We still the best team in the world !!!".

"Masih korang ingat dengan scene ini ? Scene ini dimana Essien baru sahaja meraikan gol hebatnya itu semasa Chelsea membelasah Blackburn 5-0 tahun lepas di SB.Ingat Chelsea, Ingat Essien"

Cech Is Back

Posted by KampungChelsea On Saturday, March 20, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ancelotti mungkin bersedia menyenaraikan Cech dalam aksi EPL menetang Blackburn esok di Edwood Park untuk mengubat duka kekecewaan kekalahan serta penyingkiran dari UCL beberapa hari yang lepas.

Cech yang mengalami kecederaan di bahagian betisnya itu, tidak bermain bersama Chelsea sejak kekalahan kepada Inter di San Siro bulan Februari yang lalu, dan sekarang ini telah mula kembali berlatih bersama skuad Chelsea.Ancelotti akan memantau situasi Cech ini sebelum berangkat ke Edwood Park nanti.

"Cech dah mula berlatih hari ni tapi keadaannya masih diragukan untuk match menetang Blackburn nanti.Dia akan berlatih pula esok dan kami akan mengambil beberapa keputusan tepat sebelum berangkat ke Edwood Park nanti, kata Ancelotti.

Hilario masih lagi injured dan Ross Turnbull pastinya tidak ada masalah memainkan peranannya sekali lagi untuk match nanti selepas sebelum ini dia telah beraksi dalam 2 perlawanan penting.

Juventus Buru Lampard

Posted by KampungChelsea On Friday, March 19, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Juventus terus memantau perkembangan Lampard sebagai pemain sasaran mereka musim depan.Juventus bila2 masa sahaja akan mendapatkan Lampard jika Chelsea sudah bersedia melepaskannya ke mana-mana kelab musim depan.

Akhbar Tuttosports melaporkan Bianconeri sedang berhubung dengan agen Lampard mengenai hal ini.

Ketua Eksekutif Juventus, Roberto Bettega memberitahu bahawa dirinya sudah bertemu dengan agen Lampard, Steve Kutner.Kedua-duanya berbicara mengenai pembelian Lampard dan Battega mengaku bahawa dia sudah lama memintai Lampard.

Persoalannya mudah je, nak ke Lampard ke Juventus ? Tahun lepaspun Mourinho ajak Lampard ke Interpun,Lampard tak nak,ni apetah lagi kelab cam Juventus tu.Ape jawapan Lampard mengenai hal ini ?

"Err,tak nak kot..."

Kuda Tua Tiang Biru,Kuda Muda Harapan Biru

Posted by KampungChelsea On Friday, March 19, 2010 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jangan cakap kuda tua masih tidak berguna cam Lampard,Terry,Cech,Essien dan Drogba.Diorang masih power.Kalau tak takkan la sampai sekarang masih stay lagi strong n hebat kat Chelsea.Tidak lupe juga kepada yang muda.Walaupun masih mentah tapi dioranglah pemimpin masa depan untuk Chelsea.Kuda tua akan bagi experience kepada yang muda dan yang muda akan tolong yang tua apabila diorang "sesak nafas".Pemuda harapan bangsa,pemudi tiang negara.

Post kali ini dibuat kerana ade seorang fans Arsenal meminta aku supaya membuat senarai pemain muda Chelsea yang berbakat dan boleh pergi jauh.Ah senang je Mengguners,kat bawah ni list beberapa pemain muda Chelsea yang ade prospek masa depan yang cerah di SB.

1.Gael Kakuta
-Kontroversi melanda Chelsea selepas Chelsea dikatakan mengambilnya secara haram dari kelab Perancis, namun FIFA sekarang ini sudahpun membebaskan hukuman transfer ban kepada chelsea.Pemain muda yang sangat berbakat dan lincah.Lariannya dan skill yang hebat.Debut pertamanya bersama skuad senior Chelsea semasa menetang APOEL pada 8 Disember 2009 di UCL.

2.Fabio Borini
-Berumur 18 tahun.Striker muda yang berasal dari Itali ini membuat debut 4 kali sahaja bersama skuad senior Chelsea.Hampir menjaringkan gol di lewat2 permainan semasa Chelsea membelasah Wolves 4-0 di SB tahun lepas.

3.Miroslav Stoch
-Join chelsea pada tahun 2006.Pada tahun 2009, die telah dipinjamkan ke kelab Belanda,Twente.Sekarang ini die menghasilkan 8 gol dalam 26 penampilannya bersama Twente sekarang.Bagi aku Stoch merupakan player muda chelsea yang paling berbakat besar dan mempunyai masa depan yang sangat cerah di SB.

4.Scott Sinclair
-Berusia 20 tahun.Sekarang ini dia dipinjamkan ke Wigan pula selepas tahun lepas Chelsea telah meminjamkan Sinclair ini ke Birmingham City.Gaya permainannya lincah seperti Kakuta.Next season tak tahu ar Chelsea nak bagi loan die kat kelab mane plak nanti.

5.Mancienne
-Join Chelsea pada tahun 2006.Sekarang ini dia dipinjamkan ke Wolves untuk die terus mengasah bakat dan pengalamannya di kelab itu.Dari tahun 2006 hingga 2007, Chelsea telah meminjamkannya ke QPR dan selepas itu pada tahun 2008, baru Chelsea meminjamkannya ke Wolves.

6.Franco Di Santo
-Diselidik oleh Scolari di Argentina sebelum menyertai Chelsea pada tahun 2008/2009.Sekarang ini dia dipinjamkan ke Blackburn.Striker yang berusia 20 tahun ini telah membuat enampilan sebanyak 19 kali bersama Blackburn musim ini dan menghasilkan 1 gol.Bagi aku sudah tiba masanya, dia kembali ke Chelsea next season.Nampak cam die dah ade experince skit kat EPL ni.

7.Jack Cork
-Dipinjamkan ke Burnley secara pinjaman dan telah membuat penampilan bersama kelab itu sebanyak 5 kali pada musim ini.Seorang defender yang sangat bagus dan mempunyai masa depan di SB sangat cerah dan bercahaya.

P/S : Banyak lagi pemain2 muda chelsea yang menyerlah dan mempunyai masa depan yang cerah di Chelsea, cume sekarang ini aku hanya boleh nampak 7 player ni je lebih berbakat,cerah masa depan dan menjadi pelapis kepada Terry,Lampard,Essien dan Drogba.Ok ?

Quotes Of Carleto & Jose

Posted by KampungChelsea On Thursday, March 18, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Carlo Ancelotti
"It did not surprise me how Inter lined up because that was how they played in last 30 minutes in San Siro," Ancelotti said, "But one thing I was surprised by was the hard work put in by the two wide men on the night"

~Jose Mourinho~
"Sometimes you win because you are the best team from the first minute to the last and that is the perfect game. And that team was my team so I am very happy for them, very happy for the Inter supporters and very happy for myself because I worked so much to prepare this game."

"I am not happy because my ex-players lost, I am not happy because Roman lost, I am not happy because Chelsea supporters go home sad. I am happy with our happiness, not with their unhappiness"

"Yesterday I exchanged a few SMS with John Terry I told him tomorrow somebody will be sad, but that's life"

"Possibly I am no longer so special for Chelsea supporters who will probably never forgive me."

Sumber : Dipetik dari Laman Web ChelseaFc

Hangat !!! : 100 Juta Roman Untuk Ancelotti Next Season

Posted by KampungChelsea On Thursday, March 18, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Roman Abramovich akan memberikan dana sebanyak 100 juta kepada Ancelotti untuk membangunkan skuad Chelsea musim depan dengan lebih hebat.Nama-nama hebat seperti Fernando Torres masuk dalam list 100 juta pemain ayng akan dibeli oleh Chelsea musim depan.

Roman telahpun bertemu dengan Ancelotti di pusat latihan kelab Cobham,Chelsea rabu lalu.Kedua-dua berbincang mengenai rencana untuk membeli pemain baru pada awal musim depan nanti.

Ini merupakan pertemuan kali kedua dalam tempoh 24 jam terakhir.Mereka juga sudah bertemu selepas Chelsea tersingkir dari UCL.Namun penyingkiran Chelsea dari UCL tersebut itu tidak membuatkan Roman terlalu berkecil hati sangat kerana Roman telahpun berbincang dengan Ancelotti mengenai hal ini dengan baik.

Abramovich faham mengenai perasaan Ancelotti sekarang ini selepas Mourinho memalukan Chelsea dan Roman di halaman mereka sendiri.Banyak pihak menyalahkan kepada Ancelotti mengenai kekalahan itu.

Pada pertemuan Ancelotti dengan Roman itu, Ancelotti sudahpun mendaftarkan/listkan beberapa pemain yang diinginkannya kepada Roman.Nama-nama terkenal seperti Torres,Aguero,Maicon,Schweinsteiger dan seorang goalie muda.

Bukan skuad sahaja, staf dan struktur akademi juga bakal dirombak secara besar-besaran musim depan.

Beberapa pemain akan dilepaskan termasuk Joe Cole dan Anelka.Kedua-duanya bakal dijual jika mereka tidak mempunyai kontrak bersama Chelsea lagi.Kontrak Deco juga akan berakhir sementara Hilario,Ferreira dan Beletti bebas memilih kelab baru mereka musim depan.Fuh rombakan secara besar-besaran ni beb,haha mesti gempak nanti musim depan.

Sebagai pelapis Petr Cech, goalie Atletico Madrid, Sergio Asenjo juga termasuk dalam list pembelian dari Ancelotti musim 2010/2011 nanti.Ray Wilkins,Paul Clement dan Christophe Lollichon mungkin akan dipertimbangkan untuk kekal di Chelsea lagi.Tetapi dari pihak staf perubatan mereka mungkin akan dilepaskan.

Essien,Ashley Cole dan Bosingwa perlu berehat panjang disebabkan kecederaan.Cara pengurusan dan teknik yang dijalankan oleh staf perubatan Chelsea yang kurang efektif menyebabkan beberapa pemain penting dalam skuad Chelsea terpaksa berehat dalam tempoh yang agak lama.Itu sangat mengecewakan Roman Abramovich.

Mourinho : 100 juta roman bagi kat ko ni...aku harap ko xbeli player aku yg power2 sudah erk,..ni Eto'o,Millito ni xpayah ar ko rembat...Kalau Maicon tu ko nak,ko amik ar.
Ancelotti :  Hmmm...Aku tahu la...

Terry Eksiden ?

Posted by KampungChelsea On Thursday, March 18, 2010 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
John Terry terlibat dalam kemalangan yang mengakibatkan salah satu pegawai keselamatan kelab, telah mengalami patah kaki.Insiden ini berlaku selepas Chelsea tersingkir dari UCL.Akhbar SkySport telah melaporkan bahawa Terry kemudiannya diberi test pernafasan dari pihak Polis.

{Berita selanjutnya korang boleh bace kat bawah ni :}
http://www.guardian.co.uk/football/2010/mar/17/john-terry-security-guard-car

Wang Tak Boleh Beli Segalanya,Roman.! : Mourinho

Posted by KampungChelsea On Thursday, March 18, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jose Mourinho mengirimkan pesanan yang cukup bermakna dan jelas kepada Roman Arbamovich selepas tersingkirnya Chelsea dari Liga Juara-Juara Eropah(UCL).

"Abramovich merupakan seseorang yang sangat bijak sekarang," kata Mourinho.


"Tetapi die tidak bijak semasa saya membimbing Chelsea 2/3 tahun yang lepas.Sekarang ini barulah die berfikir secara matang dan tidak lagi berfikiran seperti 2,3,4,5 tahun yang lalu.Mungkin dulu die sentiasa menganggap dalam dunia bola sepak,ia sangat mudah dan senang diuruskan serta dikendalikannya.Tapi kenyataannya berbeza dan tidak betul.Lihatlah sekarang, ia sungguh sukar,sulit dan tidak mudah," ujar Mourinho lagi.

3 Faktor Kenapa dan Mengapa Kita Tersingkir Dari UCL ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, March 17, 2010 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geng2 Inter yang berperangai cam anjing haram dan memang pandai berlakon.Sorang2 memang aku gelar " bapok pondan sedunia"lah.Player kita tak wat tacklepun tetibe jatuh tak tentu pasal.Espeically si Motta tu.Pelik aku.

Kebodohan dan Kesialan Ref.Tapi ini bukanlah faktor utama kenapa kita kalah dan tersingkir dari UCL semalam.

3 Faktor dan Sebab Utama Kenapa & Mengapa Kita Kalah & Tersingkir dari UCL Semalam ?

1.Taktik & formasi Ancelotti.4-3-3.Kenapa Ancelotti masih berfikiran bongok ? Formasi 4-3-3 sesuai digunakan time lawan team2 kecik cam Sunderland,Bolton,MyTeam dan seumpama dengannya je beb.Inter,team hebat beb,xkan nak gune 4-3-3 jugak.Lawan team hebat cam Inter gunalah 4-4-2.Sebelum ni ko gune formasi 4-3-3 lawan diorang kat San Siro,ape jadi ? Kita kalah jugak.

2.Dari segi pemilihan pemain dan gaya permainan hampeh Chelsea.Zhirkov ade dalam 1st starter dalam match ni,for me it's good lah.Zhirkov banyak membantu dalam match ini.Dia membuat beberapa halangan penting dari striker2 Inter.Namun yang membuat aku bengang ialah Ballack.Aku tidak tahu kenapa dan mengapa dia berada dalam 1st utama.Kenapa tak masukkan Joe Cole sebagai 1st utama.Ballack main teruk,dalam match ini dia tak der "function" langsung.Bukan dalam match ini sahaja,match sebelum nipun main camni jugak.Bukan Ballack je, Drogba,Anelka,Lampard,Malouda semuanya mengecewakan.

Sudah tiba masanya Ancelotti perlu menurunkan beberapa player muda yang menyerlah pula dan menggantikan skuad "pro" yang menyakitkan hati aku ni.Borini dan Kakuta perlu diberi banyak peluang dah lepas ni,sakit hati aku tengok budak2 "tua" ni main bola.Why Deco xmain semalam ? Dah ler die akan blah dari Chelsea next season,pastu die tak main plak semalam.Pegi keluarkan si Zhirkov dan masukkan Kalou tu ape kejadahnya,...Kalou main bukan bagus sangat,dan dalam keadaan2 yang penting, die xleh buat ape2 jugak.Deco walaupun die main hampeh, tapi kekadang some match die akan perfom okey.Begitu juga dengan Drogba, some match die akan main okey dan somematch die akan main "cibai".Klakarnya aku tengok boleh si Anelka tu terlepas bola time die nak shoot kat gawang Inter.Siot betul...

3.Badi "Mourinho".Yah,betul ar.Kita boleh tengok dari mula hingga akhir perlawnan,team kita seolah-olah mempamerkan permainan "respek to mourinho".Seolah-olah kita menghormati Mourinho dengan memberikan Inter bermain sangat cantik daripada team kita.Mourinho banyak memberikan sumbangan dan sejarah yang gemilang kepada Chelsea, dan Chelsea "membalas jasa" Mourinho tiu dengan mempamerkan aksi yang teruk kepada Jose.Perlu dingat, Mourinho hanya mahu memalukan Roman ABramovich dalam match ini bukanlah player chelsea.

Ape2pun cakap banyak takder gune,kita dah kalah,tersingkir dari UCL.Impian aku nak melihat Chelsea ke Santiago Bernabeau dan meraih gelaran trofi UCL berkecai,hancur.Sepanjang aku minat chelsea, aku tak mahu trofi lain selain dari trofi UCL.Trofi UCL sangat bermakna buat aku beb sebagai die hard fan Chelsea.So sekarang ini ia sudah jadi "abu di bakar api".Anyway, gud luck for for you team,Jose.Your are the man of the match last night and your my idol manager 4ever.Hope your team will win UCL this season.

Hancur Impian Aku...

Posted by KampungChelsea On Wednesday, March 17, 2010 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sepanjang aku minat chelsea dari tahun 2004, trofi pertama yang aku nak tengok chelsea dapat ialah trofi UCL.Dan sekarang ini,ketika ini,waktu ini impian aku sekali lagi lebur dan hancur.Tersingkir dari knockout round UCL pagi tadi.

Dah ler kalah,pastu main pulak cam taik,hampeh siot.Semua main mengarut especially Drogba,Ballack dan Lampard.Kalau kalah main cantik takper,ni dah ler kalah,main teruk pulak tu.Semua shoot xmenjadi,semua passing kena block dengan pemain Inter.Inter memang hebat,lebih2 lagi sekarang ni diorang dibimbing oleh bekas manager yang membawa banyak sejarah hebat bersama Chelsea.

P/S : Dah ler takleh tak leh nak surf Internet selama 2 hari,pastu tengok Chelsea kalah n tersingkir pulak.Tak tahu nak cakap ape dah,dah kalah,..cakap banyak[un tak de gune.Dari awal hingga habis match ni,aku rase cam tengok rancangan "orang mati".Sakit,sedih.pedih,pilu,geram melihat perfomance player kita pagi tadi.Impian ke Madrid bulan 5 ni akhirnya menjadi "hangit2 tahi ayam",jiwa gua kosong,hancur.

Respon dan perasaan Mourinho aku dapat bayangkan yang dia bukan sahaja gembira inter go to the next round tetapi die happy kerana dapat menewaskan dan menyingkirkan "permata2" Roman Abramovich ini.Disebabkan Roman, Jose keluar dari Chelsea.

Deco Mahu ke Brazil Next Season

Posted by KampungChelsea On Tuesday, March 16, 2010 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Deco menyatakan dia sudah tidak sabar lagi mahu berhijrah ke Brazil dan mengakhiri karier bola sepaknya di sana.Kenyataan ini sendiri diungkapkan oleh Deco selepas dia tidak dimainkan ketika Chelsea menang 4-1 ke atas West Ham hari Sabtu yang lepas.

"Saya berharap saya pulang ke Brazil musim depan.Saya mahu bermain di kelab Corinthians.Tapi itupun jika saya dapat tawaran dan pendapatan yang bagus di sana.Saya teringin sangat mahu kembali ke Brazil.Impian saya untuk bermain di kelab Corinthians mungkin akan menjadi karier terakhir saya," kata Deco.

P/S : Hmmm,tak tahu ar aku nak cakap ape lagi pasal ko,Deco.Kalau ko nak pergi,ko pergilah Deco.Kesian jugak aku tengok ko kat Chelsea.Dah ler jarang main musim ni pastu biler main pulak,ko perform xbest mane.Ape2pun kalau kalau niat ko tu nak ke Brazil next season,aku tetap xleh nak halang jugak sebab tu impian ko dan kerjaya ko.Tapi kalau ko terus stay kat SB, aku tetap akan support ko.

|

Kugiran KC Babak Kedua

Posted by KampungChelsea On Monday, March 15, 2010 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Assalamualaikum sekali lagi aku ucapkan kepada semua pelawat blog KC ni.Ape khabar ?

Bertemu sekali lagi dalam entri "Kugiran KC Babak Kedua" yang aku cakap nak buat sebelum ni.Sebelum ni dah buat entri "Kugiran KC' so ade next part plakkan untuk entri tersebut.

Mengenai gaji Ballack dipotong merupakan news yang sangat menarik untuk diceritakan.Kenapa dan mengapa Roman Abramovich memotong gaji Ballack ?

Kalau nak mengikut persembahan sebenar dan prestasi Ballack musim ini tidaklah begitu hebat sangat.Ballack lebih banyak membuat "fault" daripada menjaringkan gol dan membantu Chelsea meraih kemenangan.Tapi bukan sebab itu Roman memotong gaji Ballack.Untuk pengetahuan korang,sebelum ni Roman sudah banyak kali terkena mengenai kes seperti ini.

Masih ingat dengan kes Shevchenko ? Roman terpaksa membayar wang yang banyak kepada Shevchenko walaupun pada masa itu Sheva sudahpun keluar dari Chelsea dan bermain untuk kelab lain.Bukan sahaja Sheva,malah Roman juga terpaksa membayar wang pampasan yang begitu banyak kepada Crespo,Gudjohnsen dan bekas pemain2 chelsea yang lain.

So kontrak Ballack bersama Chelsea maybe akan berakhir tak lame lagi,dan untuk mengelakkan kes "malang" itu berulang lagi,Roman memilih jalan bijak dengan memotong gaji Ballack.Ini juga dapat mengelakkan Chelsea daripada berlakunya krisis kewangan kelab itu lagi.

Kesian jugak dengan Roman kan,terpaksa melaburkan duit yang banyak untuk kelab dan juga pemain Chelsea sendiri.Dan aku juga faham kenapa dan mengapa Roman menolak request gaji yang diinginkan oleh Joker, kerana kontrak Joe Cole akan berakhir tak lama lagi jugak di Chelsea dan Roman sudah serik untuk membayar wang pampasan yang banyak kepada pemain chelsea yang sudahpun keluar dari Chelsea.

P/S : Haha thanks to Roman kerana melabur banyak duit untuk kelab Chelsea.Tanpa duitnya, maybe tak akan ade jugak pemain2 hebat yang akan join chelsea nanti.Tapi untuk kes Roman dengan Mourinho hari tu,aku masih lagi "kecik hati" dengan Roman yang menyebabkan Mourinho terus blah dari Chelsea.

Chelsea Top Of The League Balik !!!!

Posted by KampungChelsea On Sunday, March 14, 2010 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4-1,kemenangan terbaik minggu ini bagi Chelsea.Alex,Malouda dan Drogba masing-masing score gol untuk meletakkan Chelsea duk kat atas balik liga.

Man Of The Match pastinya dimenangi oleh Malouda yang mempamerkan aksi cemerlangnya untuk chelsea dalam match ini.Ketiga-tiga gol Chelsea perolehi hasil daripada sumbangan hantaran cantik Malouda dan disudahkan oleh defender yang semakin meningkat naik sekarang ini iaitu Alex dan dia juga telah passing bola dengan cantik kepada Drogba time second half.Hoho,tidak lupa Malouda juga menjaringkan gol dalam match ini.

Menang-menang jugak tapi sedikit kecewa kerana kita bolos 1 gol dalam match ini.Yang tak leh blahnya dalam match ni akak Ross kita duk rilek je,xperlu nak bersusah payah gerak banyak badan tetapi nape mudah2 je die lepas gol.Tapi nasib baik menang kalau tak mesti ramai orang duk kupas isu goalie team kita pasni.

Berita gembiranya ialah kembalinya Zhirkov dari gelombang kecederaan yang tak henti-henti menimpa kepada player kita musim ini.Zhirkov menggantikan Ivanovic pada babak separuh masa kedua.Thanks 2 abang Didi kita yang menjaringkan golnya yang ke 21 dalam EPL musim ini.Still 2 gol lagi nak hambat Rooney untuk persaingan kasut emas epl nanti.

Mengenai gol dalam match ini aku tak nak cakap banyak kerana semua yang score dalam match ini semuanya gol2 terbaik.Tapi yang paling cantik ialah gol vollery menarik oleh bekas player chelsea, Scott Parker.Gol pertama Chelsea disumbangkan oleh Alex yang menanduk cantik ke gawang gol West Ham dan begitu juga dengan gol kedua chelsea hasil daripada tandukan Drogba.Gol ketiga oleh Malouda juga is a nice goal and nice shoot.Sayang sekali gol keempat aku nak tengok Abang Lampard kita score tapi diselamatkan oleh Abang yang muka ala-ala cam die jugak iaitu Green tetapi tersangkut sikit dan abang Didi pulak yang score gol ke-4 chelsea.Kita menang !!!Huhuhu....

Hepi jugak tengok Joker main dalam match ini.Walaupun tak jadi 1st starter utama tapi main second halfpun jadi lah,asalkan mainkan.Teruja jugak aku tengok ko buat skill tadi Joker,chantek ar,blaja dari mane erk ? Hehe...Walaupun finishing ko hampeh tapi assist serta experience ko masih berguna lagi di Chelsea,Joker!.

Secara keseluruhan first half West Ham sedikit memberi cabaran kuat kepada team kita.Kita dapat lihat banyak hantaran Malouda dipatahkan oleh defender2 West Ham.Namun second half, situasi cukup berbeza.Kita seperti biasa membuat attacking hebat ke atas kubu diorang dan berhasil memperolehi 3 gol dengan mudah.The important is we win,get 3 points and rampas balik takhta liga dari team Mankayu.Mangsa seterusnya di SB ialah INTER MILAN !!!

P/S : Harap match gempak hari rabu ni kita dapat menang besar dengan team Uncle Jose kita.Hari ni kita menang 4-1,ape kate hari rabu ni kita tambah 4 gol lagi nanti di SB,hahaha.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png