Fesyen/Style : Lampard Di Cipriani

Posted by KampungChelsea On Friday, July 31, 2009 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

P/S : Inilah fesyen atau stail pemakaian Frank Lampard jika dia sedang berseronok dan enjoy di kelab2 malam.Tapi ramai jugak fans Chelsea kat luar sane tanya kenapa dan mengapa Lampard sering memakai jeans dan jaket ketika dia keluar ke kelab malam atau disko? Erm bagi aku, ia memang nampak stylo dan macho beb,ye lar Lampard pakai macam tu sesuai ler dengan tempat yang die enjoy tu.Takkan ler die nak pakai baju tidur kalau dia nak pegi kelab malam atau disko...hehehe

Ancelotti Mahu Pertahankan Joe Cole

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 30, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Walaupun sudah lama tidak beraksi untuk kelab Chelsea, itu bukan bermakna Joe Cole dibuang begitu sahaja.Ancelotti menyatakan bahawa pemain yang berumur 27 tahun itu masih memagang peranan yang penting kepada skuad Chelsea.

Joe Cole yang memang sudah lama berehat disebabkan oleh kecederaan lutut yang dialami olehnya semasa Chelsea menetang Southend Uited, Januari yang lalu.Operasi lutut memaksanya berehat panjang bagi untuk menyembuhkan dirinya itu.

"Saya tahu segalanya tentang Joe Cole," kata bekas pengurus AC Milan itu.

"Saya tahu mengenai semua pemain-pemain yang berkualiti.Dia (Cole) sesuai untuk bermain di belakang posisi penyeang dan dia juga memiliki kematangan(dalam permainan)," ujar Ancelotti.

"Dia sangat bagus bermain di posisi tengah menyerang.Saya akan menunggu sehingga dia sembuh dari cedera dan kemudian saya akan cuba untuk menurunkannya untuk melihat dia beraksi di atas padang," ujar Ancelotti lagi.

We Are CHAMPIONS World Football Challenge 2009.!!!

Posted by KampungChelsea On Monday, July 27, 2009 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Huhuhu, akhirnya Chelsea berjaya menjadi juara kejohanan World Football Challenge 2009(Walaupun dalam kejohanan ni, semua game Chelsea aku tak sempat tengok,adoi...).Chelsea berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah dalam 4 perlawanan dalam kejohanan ini di bawah pimpinan Carlo Ancelotti apabila berjaya menundukkan barisan Club America dengan jaringan 2-0.Kesemua gol dalam perlawanan ini dihasilkan oleh pemain muda berbakat Chelsea iaitu Franco Di Santo dan juga Florent Malouda.Tahniah kepada Chelsea...!!!!

Sebelum ini Chelsea menewaskan Inter Milan 2-0,Ac Milan 2-1 dan hari ini Chelsea menewaskan Club America 2-0.Dalam perlawanan ini, Chelsea terpaksa menunggu sehingga pada minit ke 75 iaitu pemain gantian, Di Santo berjaya menjaringkan golnya untuk Chelsea bagi kedudukan 1-0.Hasil daripada hantaran Ashley Cole kepada Malouda dan disudahkan oleh Di Santo.3 minit kemudian Chelsea berjaya menjaringkan 2 gol lagi iaitu pada minit ke 78 hasil jaringan Malouda.

P/S : Dengan menjadi juaranya dalam kejohanan World Football Challenge ini, aku rase yakin ler musim depan memang pasti jadi tahun Chelsea wei.Kalau musim lepas,memang musim MU dengan Barcelona.Tapi musim depan memang jadi musim Chelsea ler wei...hehehe.

Chelsea Tak Perlu Belanja Lagi... :Lampard

Posted by KampungChelsea On Sunday, July 26, 2009 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seperti mana yang kita tahu, Chelsea sudahpun mendapatkan tiga pemain baru untuk msuim depan iaitu Yuri Zhirkov, Daniel Sturridge dan Ross Turnbull.

Namun bagi Lampard, dia menyarankan agar Chelsea sudahpun menyempurnakan jendela perpindahan bagi kelab Chelsea untuk msuim depan.Menurut Lampard lagi, skuad Chelsea sekarang ini sudah bagus.

"Saya tidak berasa bahawa Chelsea perlu mengeluarkan banyak lagi wang untuk berbelanja dalam mendapatkan pemain baru lagi," kata Lampard.

"Saya yakin jika terdapat beberapa pemain terbaik yang hebat, pastinya pihak pengurusan kelab akan berusaha untuk mendapatkannya.Masih banyak lagi pemain di luar sana itu yang boleh memperkuatkan pasukan ini.Tapi ada juga beberapa pemain di luar sana yang tidak mampu membuat apa-apa perubahan jika mereka memasuki kelab ini dan ini kerana ia menjelaskan bahawa sekarang ini kami sudah cukup bagus dan kuat," ujar Lampard lagi.


Chelsea Menang Lagi...

Posted by KampungChelsea On Saturday, July 25, 2009 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
3 kemenangan berturut-turut yang dicatatkan oleh Chelsea selepas menewaskan AC Milan 2-1 pagi tadi.Sebelum ini Chelsea berjaya menewaskan Seattle Sounders dan juga Inter Milan dengan jaringan 2-0.Pagi tadi menyaksikan Chelsea telah beraksi dengan memakai jersi baru mereka iaitu jersi kedua mereka.

1 gol jaringan hebat dari jarak jauh oleh Drogba pada minit ke 7 sebelum wira Chelsea yang baru dibeli dari CSKA Moscow iaitu Yuri Zhirkov yang telah menjaringkan gol keemasan selepas pemain Milan iaitu Clarence Seedorf berjaya merapatkan jurang dengan 1-1.




AZ Alkmaar Dapat Pemain Chelsea

Posted by KampungChelsea On Friday, July 24, 2009 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Juara Liga Belanda, AZ Alkmaar menyelesaikan proses perpindahan pemain untuk musim hadapan apabila berjaya mendapatkan penyerang muda berbakat Chelsea iaitu Morten Nielsen dengan status perpindahan bebas.

Nielsen juga telah menandatangani kontrak selama 2 musim bersama juara Liga Belanda itu.

Persembahan yang meyakinkan yang ditunjukkan oleh Nielsen akhirnya telah berjaya memikat dan mencuri perhatian pengurus AZ, Ronald Koeman dan kemudian berjaya mendapatkannya secara percuma.

Terkini: 5 Tahun Kontrak Mikel Dipanjangkan

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 23, 2009 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Selain Malouda, John Obi Mikel jugamenjadi pemain kedua Chelsea yang telah memanjang dan menambahkan kontraknya bersama Chelsea.

Kontrak Mikel sebelum ini berakhir pada tahun depan, sebelum dipanjangkan lagi selama 5 tahun yang mana menjadikan Mikel bersama dengan Chelsea sehingga 2014.

"Masa depan bersama pengurus baru kami iaitu Ancelotti akan bersinar, dan saya rasa kami memiliki hubungan yang baik," kata Mikel dalam laman web rasmi Chelsea(www.chelseafc.com.my)

Sebelum ini atau sehari sebelumnya, Malouda juga telah menandatangani kontrak baru dengan Chelsea yang mana membuatkan Malouda kekal bersama Chelsea sehingga 2012/

Keputusan Terkini : Chelsea Menang Mudah 2-0

Posted by KampungChelsea On Wednesday, July 22, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2 kemenangan bertuut-turut yang dicapai oleh Chelsea pada kejohanan World Football Challenge 2009 dengan menewaskan Inter Milan 2-0.Chelsea bukan sahaja berjaya menewaskan Inter malah Chelsea juga berjaya menundukkan Inter yang dipimpin oleh bekas pengurus kesayangan Chelsea iaitu Jose Mourinho.Keduda-dua gol dihasilkan oleh Didier Drogba dan juga Frank Lampard.Drogba telah menjaringkan gol dari jarak jauh dan ia merupakan satu gol yang sangat menarik pada minit ke 10.Lampard telah menyudahkan malam kegemilangan Chelsea dengan menjaringkan gol kedua Chelsea hasil daripada sepakan penalti.



Artis Hollywood yang terkenal juga turut memriahkan perlawanan Chelsea menetang Inter Milan ini.Antaranya ialah Alysa Milano dan Malcomn McDowell.Will Fareel dan juga Charlize Theron juga turut datang.


World Football Challenge 2009 : Chelsea Lawan Inter Malam Ini.!

Posted by KampungChelsea On Tuesday, July 21, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malam ini bermulalah sebuah perlawanan terbesar dalam eropah yang menemukan gergasi England, Chelsea menetang gergasi Itali,Inter Milan.Pastinya ramai yang tidak sabar untuk menunggu match ini malam ini,lebih2 lagi fans Chelsea yang tidak sabar untuk melihat Chelsea menetang bekas pengurus kesayangan mereka iaitu Jose Mourinho.
Malam ini jam 8.00 malam(WAKTU U.S.A) Chelsea akan menetang Inter Milan di Rose Bowl in Pasadena, CA dalam kejohanan World Football Challenge 2009 sempena jelajah musim panas Chelsea ke Amerika.

P/S : Aku rase match Chelsea lawan Inter ni ade live kat astro.Cuba korang tekan guide,n pilih channel 811 untuk game malam ni,aku rase ade ler...

City Cari Pasal...!!!

Posted by KampungChelsea On Monday, July 20, 2009 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chelsea kesal dan marah dengan situasi yang melanda kepada John Terry.Ini kerana hajat bodoh atau niat celaka Manchester City untuk merampas Terry dari Chelse.Dan Chelsea dilaporkan telah melaporkan situasi ini kepada Badan Pihak Pengurusan Liga Perdana Inggeris berhubung hal ini.

The Blues sangat marah kepada City yang memandai membuat cerita bahawa mereka telah melengkapkan dokumen perpindahan Terry ke tempat mereka.Padahal, Chelsea tidak pernah berfikir untuk menjual Terry kepada City.Lebih jelas lagi, John Terry telah mengikut rakan sepasukannya ke Amerika Syarikat untuk siri jelajah perlawanan persahabatan.

Kemarahan Chelsea ini diluahkan melalui akhbar Inggeris."Cara dan niat Hughes untuk mendapatkan Terry sudah mencapai tahap perbatasan.Jika ia terus berlarutan, kemungkinan Hughes akan menerima masalah kelak".

P/S : Bodoh ler kelab manchester City ni,kan Terry kate die nak stay kat Chelsea, n Chelseapun taknak jual Terry, tapi yang masih berfikiran kolot dan bangang si mark hughes ni nak dapat Terry ni pesal ape...Ish bodoh betul Hughes ni...

Video Gol : Seattle Sounders 0 CHELSEA 2

Posted by KampungChelsea On Monday, July 20, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Daniel Sturridge(Minit 12)


Frank Lampard (Minit ke 35)

Friendly Match : Seatle Sounders 0 CHELSEA 2

Posted by KampungChelsea On Sunday, July 19, 2009 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kemenangan pertama Chelsea di bawah pimpinan Carlo Ancelotti melalui kemenangan mudah 2-0 kepada kelab MLS Amerika iaitu Seattle Sounders dalam perlawanan persahabatan jelajah di Amerika.Kedua-dua gol tersebut disumbangkan oleh pemain baru muda yang baru dibeli oleh Chelsea iaitu Daniel Sturridge dan Frank Lampard.


Dalam game ini, Chelsea mendominasi perlawanan dengan menewaskan mudah kelab Seattle Sounders 2-0 yang dipimpin oleh bekas bintang Arsenal dan West Ham iaitu Fredric Ljungberg.

Daniel Sturridge telah membuktikan betapa berharganya pembeliannya oleh kelab Chelsea selepas menjaringkan gol pertama nya untuk Chelsea dan juga untuk perlawanan tersebut pada minit ke 12 hasil daripada umpanan Florent Malouda.


Gol kedua Chelsea diperolehi hasil gerakan menarik yang dipamerkan oleh Chelsea dan disudahi dengan penyudah Lampard pada minit ke 35,hasil daripada hantaran Anelka kepada Lampard.


Keputusan 2-0 tersebut nampaknya tidak berubah sehingga ke akhir wisel penamat perlawanan dan Chelsea telah memenanginya.Dalam game ini, hanya seorang sahaja pemain Chelsea yang bermain 90 minit.Siapa tu? jawapannya Frank Lampard.Dalam game ini juga pemain seperti Andriy Shevchenko dan juga Claudio Pizarro juga turut beraksi bersama Chelsea selepas berakhirnya peminjaman Shevchenko dari AC Milan dan juga Pizarro dari Werder Bremen.

P/S : Selepas ini Chelsea akan menghadapi Inter Milan pada 22 Julai, AC Milan 25 Julai dan terakhir ialah Club America dalam siri jelajah perlawanan persahabatan Amerika Syarikat.



3-2 ? Setan Merah Hampir Nak Seri Dengan Malaysia

Posted by KampungChelsea On Sunday, July 19, 2009 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hahaha 3-2 beb,akhirnya MU menang gak...aku tengok cam nak seri je dengan Malaysia...Nasib baek...kalau seri memang malu ler korang setan merah...Tabik gak buat team Malaysia.Aku tak sangka Malaysia boleh score sampai 2 gol lawan United.Walaupun aku tahu MU main memang cam gampamng dan cibai tadi, tapi Malaysia main bagus gak lebih2 lagi di bhgn defend.Tak leh blah kalau Malaysia seri dengan MU tadi,hahaha...memang esok masuk tajuk depan surat khabar beb,team Malaysia seri dengan MU,hahaha...

MU sepatutnya mengucapkan ribuan jutaan terima kasih kepada star baru mereka a.k.a kuda tua iaitu Michael Owen kerana berjaya menjaringkan gol penyelamat United bagi terus memadam maruah kemaluan setan merah apabila hampir2 nak seri dengan Team Malaysia tadi...

Erm first gol Malaysia memang cun beb,Amri Yahya memang shot lawa giler beb,padan muke Van De Sar,sape suruh duk depan sangat posisi die tu,kan malu bolos gak dengan team Malaysia...Kepada Amri Yahya,"Jage2 dan AWAS,mungkin kelab seperti Real Madrid dan AC Milan mahu mendapatkan khidmat anda selepas game tadi"...hahaha

P/S : Tak leh bayang kalau game tadi MU kalah dengan Malaysia,hahaha...sebab game tadi memang nak hampir2 seri je wei...Mujur Owen ade....Tapi goalie Malaysia main bagus beb....

KOSMO : Terry Kekal Di Chelsea

Posted by KampungChelsea On Friday, July 17, 2009 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LONDON - Kapten Chelsea, John Terry dilaporkan hampir pasti kekal di Stamford Bridge musim depan.

Masa depan Terry kini menjadi persoalan selepas Manchester City membuat tawaran £30 juta (RM175.5 juta) ke atas kapten skuad kebangsaan England itu.

Begitupun, pemain tengah Chelsea, Michael Ballack yakin tawaran City itu hanya sia-sia.

"Saya telah bercakap dengannya (Terry). Saya tidak mahu beritahu banyak mengenai perbincangan kami tetapi saya dapat rasakan yang dia akan kekal di Chelsea tahun depan," kata Ballack.

Ketua Eksekutif Chelsea, Peter Kenyon pula terus mengulangi pendirian kelab itu dengan menegaskan: "John Terry tidak akan dijual pada sebarang harga.

"Saya tidak mahu tahu berapa tawaran mereka tetapi saya yakin John akan terus bersama kami.

"John adalah azimat kelab ini. Dia adalah tonggak pasukan Chelsea. Dia bermula dari akademi kelab, dia juga kapten kami dan England.

"Kami yakin John akan terus menjadi kapten Chelsea," jelas Kenyon. - Agensi


Samsung Masih Jadi Sponsor The Blues

Posted by KampungChelsea On Friday, July 17, 2009 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Logo dan tulisan Samsung di bahagian depan Jersi Chelsea pastinya akan terus kekal sehingga 2013 selepas pihak pengurusan Chelsea dan juga Samsung masing-masing telah membuat kerja sama dan menandatangani kontrak bersama.

Kerja sama dan kesepakatan antara Samsung dan Chelsea telah menjadikan hubungan mereka dalam urusan penajaan dan promosi terus kekal sehingga 2013.

Khabarnya Chelsea akan mendapat dana suntikan sebanyak 11 juta hasil daripada pemanjangan kontrak ini bersama Samsung.

Pada tahun 2005, Chelsea dan juga Samsung telah memulakan kerjasama mereka dengan nilai kesepakatan sebanyak 50 Juta.

|

8 Sebab Kenapa & Mengapa Terry Tak Perlu Ke City

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 16, 2009 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1)John Terry akan menjadi kapten yang paling hebat dalam era bola sepak dan setaraf dengan Paolo Maldini jika terus kekal bersama Chelsea.Jika Terry ke Mancity kemungkinan dia tidak akan memperolehi anugerah dan pencapaian sedemikian dan kemungkinan besar dia tidak akan bermain dengan baikdan tidak akan sesekali menjadi kapten.

2)Dia mempunyai masa depan yang sangat cerah jika masih terus nersama Chelsea.Chelsea mungkin akan memperolehi gelaran yang lebih hebat untuk musim hadapan.EPL,Carling Cup,Piala FA dan UCl.Tapi jika dia ke City, semua itu tidak akan dicapai,tengok je lar musim lalu,peratusan City untuk memperolehi gelaran sedemikian adalah 0.00%.Bukan musim lepas je,musim yang sebelumnyapun same gak pencapaian mancity ni!

3)Terry bukannya jenis gila duit atau mata duitan seperti Carlos Tevez,Robinho,Gareth Barry dan Cristiano Ronaldo.Terry main bola disebabkan minatnya yang sangat mendalam kepada bola sepak,sebab itulah sampai sekarang ni dia tidak mahu ke mana-mana kelab lebih2 lagi kelab seperti Mancity.

4)Terry mula bermain unruk Chlsea pada tahun 1998.Dia mula menjadi ketua pasukan terunggul semasa dan selepas sahaja era Claudio Ranieri dan juga Jose Mourinho.Dah hampir 10 tahun dia bersama Chelsea,takkan mudah2 je die nak tinggalkan Chelsea.

5)Manchester City sebuah kelab kaya tapi lemah.Takder kualiti.Beli je sepuluh pemain hebatpun,kalau dah lemah dan lembab tu,lembab je lar,tak payah ler nak rosakkan pemain bola sepak yang lain.Jangan hancurkan karier pemain bola sepak yang lain dengan menggunakan wang.Chelsea sekarang sudah menjadi pasukan yang lebih berkualiti dan bertaraf dunia.Manchester City terlalu jauh untuk memperolehi pencapaian seperti Chelsea.

6)Kekuatan Chelsea 10 kali ganda lebih kuat berbanding dengan City.Pesanan aku kepada player bola sepak pada masa sekarang ni,"Jika korang nak trofi,kejayaan dan kehebatan join ler Chelsea tapi jika korang ni mata keranjang,gila duit,nak glamer tapi bodoh silalah join ManCity."

7)Mungkin Terry akan menjadi pemain bodoh seperti Robinho jika menyertai ManCity.Tengok je lar Robinho,dia seorang pemain yang berbakat dan hebat tapi mempunyai daya pemikiran yang bodoh kerana menyertai City.Tengok ler musim lepas, ade ke City dapat trofi? takderkan...asyik2 kalah je..haha.Robinho dikecam oleh Pele kerana membuat keputusan bodoh dengan menolak tawaran Chelsea dan menyertai City.Gila duit betul si Robinho tu...

8)Yang terakhir ialah Terry tak akan ke City kerana City team bodoh n lembab.Dah duduk kat Chelsea yang mempunyai masa depan yang sangat cerah untuk memperolehi banyak trofi,takkan ler nak ke City yang takder masa depan yang baik.Ancelotti cakap yang dia mahu Terry kekal dan dia juga mengatakan kepada Terry bahawa Terry akan menjadi ketua pasukan Chelsa untuk selama-lamanya.Erm takkan nak blah kot? fikirlah sendiri.

Kenyon Mahu Tinggalkan Chelsea ?

Posted by KampungChelsea On Wednesday, July 15, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Peter Kenyon dikhabarkan bakal meninggalkan Chelsea selepas dia mengalami masalah dalam kostum penajaan baru Chelsea.Chelsea dan Samsung sudah memanjangkan lagi kontrak selama 5 tahun.

Akhbar The Times melaporkan bahawa Kenyon yang berjaya membawa Chelsea dengan mendapat penaja dari Samsung mula berasakan bahawa sudah masanya dia meninggalkan Chelsea.Sejak kebelakangan ini, Kenyon berasa mula dipinggirkan oleh pengurus kelab lain.

Khabarnya lagi, Kenyon dikatakan tidak terlibat langsung dalam pengurusan Chelsea sejak Chelsea mengambil Ancelotti sebagai pengurus Chelsea yang baru.

Keadaan tersebut menjadi lebih sukar lagi kepada Kenyon lagi dengan kehadiran Frank Arnsesen yang menjadi ketua pengurusan kelab Chelsea itu.Kehadiran Arnesen ini semakin menyukarkan lagi peranan dan tugas Kenyon yang biasanya ditugaskan untuk memburu pemain bagi setiap jendela perpindahan pemain dibuka.

Manchester City khabarnya mahu mengajak Kenyon menyerati kelab mereka dalam usaha untuk mendapatkan lebih banyak lagi pemain-pemain bintang.Namun, Chelsea mungkin tidak mudah untuk melepaskan Kenyon.

Grant Mahu Terry Kekal

Posted by KampungChelsea On Wednesday, July 15, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Avram Grant yang merupakan bekas pengurus Chelsea pada 2 tahun yang lalu telah mengulas isu yang berlaku pada masa depan John Terry kebelakangan ini.

"Saya sungguh terkejut," kata Pengurus yang berbangsa Zionis ini kepada Sky Sports.

"Saya tidak tahu apa yang telah berlaku selepas saya pergi dari kelab ini, saya hanya mengetahui jika saya masih berada di kelab ini."

"Saya rasa Terry tidak akan mempedulikan mengenai wang.Saya kenal siapa dia, dia mahu memenangi kejuaraan dan ingin melakukannya dengan cara yang bijak."

Cech Masih Pakai "TOPENG"

Posted by KampungChelsea On Monday, July 13, 2009 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seperti mana yang kita tahu bahawa Petr Cech sentiasa beraksi di padang dengan memakai topeng kesayangannya iaitu ala-ala 'Spiderman' tu.Dan dikatakan bahawa 'trademark' topeng Cech tersebut pastinya akan tidak dapat dihentikan untuk musim depan.

Cech sendiri menjelaskan kenyataan tersebut dan menurutnya lagi bahawa dia disarankan untuk terus memakai topengnya atau lebih tepat lagi pelindung mukanya itu sehingga ada perkembangan yang seterusnya itu.

"Tidak ada perkembangan mengenai perkara ini dan doktor menyarankan dan menasihatkan saya untuk terus memakainya.Jadi saya akan tetap memakainya untuk musim baru nanti," kata Cech.

Sepanjang 3 musim Cech seperti mana yang kita lihat sentiasa beraksi bersama Chelsea dengan memakai topeng ala-ala pemain ragbi dan bola sepak amerika itu.Dia terpaksa memakai topeng tersebut disebabkan mengalami kecederaan teruk di bahagian kepala ketika Chelsea menetang Reading pada 4 tahun yang lalu.

Ibrahimovic berminat berhijrah ke Chelsea(KOSMO)

Posted by KampungChelsea On Monday, July 13, 2009 1 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Zlatan Ibrahimovic mendedahkan bahawa Chelsea kini berminat untuk mendapatkan khidmatnya.

Penyerang Inter Milan itu jelas sekali teruja dengan minat yang ditunjukkan oleh The Blues dan menerangkan bahawa wang bukanlah faktor utama selepas dia dikaitkan dengan perpindahan £60 juta (RM348.3 juta) ke kelab Liga Perdana England itu.

Ibrahimovic, 27, berkata: "Saya sedar bahawa Chelsea berminat mendapatkan saya dan sudah pasti ia sesuatu yang membanggakan saya.

"Mereka adalah antara kelab terhebat di Eropah dan Liga Perdana England pula adalah antara liga terbaik di dunia.

"Wang bukanlah perkara paling penting, saya akan buat keputusan berdasarkan apa yang bagus dan sesuai bagi saya.

"Adakah saya masih mampu menjadi pemain yang istimewa dalam liga dan juga pasukan yang akan saya sertai nanti?

"Adakah kualiti saya sesuai dengan Liga Perdana England atau tidak?

"Semua ini adalah pertanyaan yang akan saya jawab sedikit masa nanti," kata penyerang Sweden itu.

Dalam pada itu, Presiden Inter Milan, Massimo Moratti menolak sebarang petunjuk bahawa pemain tersebut dibenarkan meninggalkan San Siro.

"Zlatan Ibrahimovic tidak akan dijual," kata Moratti ber hubung laporan baru-baru ini mengenai minat yang ditunjukkan oleh Chelsea dan Manchester United.

I'II Be Back : Joe Cole

Posted by KampungChelsea On Saturday, July 11, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Joe Cole sekarang ni sudah diambang kebangkitan.Selepas terpaksa diketepikan oleh skuad Chelsea disebabkan kecederaan parah di bahagian lutut, Joe Cole sudah bersedia untuk kembali beraksi bersama Chelsea musim depan.

Joe Cole yang terpaksa menghabiskan masa rehatnya selepas mengalami keceraan parah di bahagian lutu ketika Chelsea menetang Southend United, awal Januari lalu.

"Saya sudah boleh kembali beraksi.Ini sememangnya sangat hebat jika dapat kembali beraksi bersama Chelsea.Kami memiliki skuad yang mantap dan Chelsea sudahpun melakukan pembelian yang baik untuk musim ini," kata Cole dalam Web rasmi Chelsea, Sabtu (11/01/2009)

"Kami mempunyai dua pemain muda yang baru iaitu Sturridge dan Turnbull.Sementara itu, Zhirkov pastinya akan menjadi sesuatu revolusi baru yang sesuai untuk kami.Tapi yang penting sekarang ini ialah saya kembali boleh bermain dan beraksi untuk Chelsea," jelas Cole lagi.

Video : Ancelotti Discuss Tentang Masa Depan Terry

Posted by KampungChelsea On Friday, July 10, 2009 3 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


P/S : Erm boleh tahan gak die speak inggeris erk...ingat tersekat-sekat cam Scolari,hehe..jangan marah erk Scolari...


Wolves Pinjam Mancienne

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 09, 2009 4 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Carlo Ancelotti akhirnya siap melepaskan Michael Mancienne dengan status pinjaman ke Wolverhampton Wanderes musim depan.

Wolves sempat membuat tawaran sebanyak 4 juta untuk membeli Mancienne secara rasmi, tetapi Chelsea menolak tawaran tersebut dan hanya ingin meminjamkan sahaja Mancienne ke Wolves.

Pada 2 musim yang lalu, Mancienne tampil sebanyak 10 kali untuk Wolves

Galeri/Foto : From Russian With Zhirkov...

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 09, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yuri Zhirkov sudahpun diketahui telah menjadi pemain rasmi Chelsea pada hari selasa lepas dan Zhirkov telah menandatangi kontrak selama 3 tahun di Chelsea.

Galeri/Foto : Jersi Chelsea 2009/2010

Posted by KampungChelsea On Thursday, July 09, 2009 11 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




P/S : Sebenarnya untuk artikel ini aku dah post dah sebelum ni, tapi ade sorang dua yang tak sempat tengok lagi camner jersi chelsea untuk musim depan, aku terpaksa post juga sekali lagi.

Kita Pasti Dapat Pemain "First Class"

Posted by KampungChelsea On Wednesday, July 08, 2009 2 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Sekarang ini, Chelsea sudahpun mendapatkan Yuri Zhirkov,Ross Turnbull dan Daniel Sturridge.Dan mereka semua itu pemain yang bertaraf kelas kedua.

Yang pastinya yang lebih menjadi perhatian Chelsea dalam musim perpindahan pemain untuk musim 2009/2010 ialah mendapatkan pemain yang "First Class" dan bertaraf dunia sebelum jendela perpindahan pemain bagi musim 2009/2010 tutup atau berakhir.

Antara pemain yang bertaraf dunia yang menjadi target utama Chelsea sekarang ini ialah seperti David Villa, Andrea Pirlo dan juga Alexandre Pato.Salah satu daripadanya pastinya akan menyertai kelompok terbaik dalam skuad The Blues musim depan.

Perkara ini sendiri telah dijanjikan dan dijelaskan oleh pengerusi Chelsea iaitu Bruce Buck dengan mengatakan bahawa pengurusan kelab Chelsea menjamin bahawa sebelum tertutupnya tirai jendela perpindahan pemain untuk musim depan, Chelsea akan berjanji akan mendapatkan sekurang-kurangya satu pemain yang berkualiti dan bertaraf dunia.

Galeri/Foto : Era Ancelotti Di Chelsea Bermula Sekarang.!

Posted by KampungChelsea On Tuesday, July 07, 2009 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tak sabar aku nak tunggu pembukaan EPL 2009/2010 ni.Hehehe nak tengok ape yang istimewanya yang dilakukan oleh Carlo Ancelotti kepada Chelsea dalam EPL musim depan ni.Hehehe harap mantap ler n sehebat Jose Mourinho dan Guus Hiddink.

Ancelotti memperagakan jersi pasukan Chelsea yang baru itu pada hari perasmiannya sebagai pengurus baru The Blues di Stamford Bridge,Isnin 6 Julai 2009.

Gaya mengerlipkan mata kirinya itu

Mungkin susah nak tengok die senyum semasa perlawanan, tapi sebenarnya Ancelotti seorang yang ceria dan suka ketawa.

Tujuan utama Ancelotti di Chelsea sebenarnya adalah untuk memenangi kejuaraan Liga Juara-Juara Eropah bersama Chelsea.


 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png