Video Highlights Final FA Cup : Everton 1 CHELSEA 2

Posted by KampungChelsea On Sunday, May 31, 2009 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



MAN OF THE MAN OF FA CUP : ASHLEY COLE


Ashley Cole menjadi pemain pertama yang paling banyak memenangi kejuaraan Piala FA iaitu sebanyak 5 kali.Sebelum dia, ada 3 pemain lain yang melakukan rekod yang sama sepertinya tetapi sebelum era 1900.Tahniah Cole & Congrats Chelsea.!

Kita Juara Piala FA 2009...!!!!

Posted by KampungChelsea On Sunday, May 31, 2009 11 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


YAHOOOO...!!!! Chelsea JUARA PIALA FA untuk musim ini.Walaupun aku tak dapat tengok full-game ni pasal ade masalah teknikal sikit tapi itu tak penting kerana sekarang ni Chelsea telah menjadi juara Piala FA musim ini.Fuh hepi tul aku tengok player2 Chelsea biler dapat pegang trofi piala fa,cam budak2 riang je,hahahahaha.Sekali lagi aku ingin mengatakan CHELSEA JUARA PIALA FA MUSIM 2009...!!!! Thanks 2 LAMPARD & DROGBA with thier great goal tonight...!!!!


Selepas sahaja Chelsea memenangi kejuaraan ini, berakhirlah khidmat Hiddink sebagai pengurus sementara Chelsea.Aku sedih betul kalau Hiddink pergi sebab bagi aku Hiddink jauh lebih baik daripada Scolari,Grant,MOURINHO dan Ranieri.Tak sampai setahun pimpin Chelsea dahpun dapat trofi,tu kira hebat dah tu,Hiddink memang manager hebat dan paling hebat di Chelsea.THIS FA CUP TROPHY IS JUST FOR YOU,HIDDINK...!!!

Mengenai match pulak, yang mengejutkan aku ialah gol awal saha yang tak sampai seminitpun.Terkejut giler jugak.Entah tetibe je Everton buat serangan pantas melalui player mereka yang bernama Piernar dan menghnatar bola tersebut sebelum di halang sedikit oleh defender Chelsea sebelum Saha menendang bola dengan straight into the net.Jaringan awal dan pantas Saha itu tidak meruntuhkan semangat juang tinggi player2 Chelsea kerana tepat pada minit ke 21, Drogba telah menjaringkan gol penyamaan melalui tandukan hasil daripada hantaran Lampard kepada Malouda sebelum Malouda membuat passing cross yang tepat mengenai kepala Drogba sebelum Drogba menanduk masuk bola dari hantaran Malouda itu.



Second half pula kita dapat melihat serangan demi serangan yang dilancarkan oleh Chelsea.Everton juga melakukan pelbagai serangan tapi serangan tersebut hanyalah seperti sehangit-hangit tahi ayam.Anelka nyaris menghasilkan gol kedua untuk Chelsea tadi apabila menerima hantaran kemas dari Lampard dan berjaya menguis bola tetapi sayang kuisan Anelka tersasar ke palang gol.Dan pada minit ke 74, Chelsea berjaya mendahului perlawanan dengan jaringan skill cantik rembatan Frank Lampard yang berjaya menewaskan Howard di luar kotak penalti itu.Lampard berjaya mengelirukan Phil Neville sebelum merembat gol kedua Chelsea itu dan menewaskan Howard.Dengan menjaringkan gol tersebut, impian Lampard untuk mengumpul 20 gol musim ini akhirnya tercapai.Chelsea sepatutnya memperolehi gol ketiga apabila rembatan deras oleh Malouda terkena palang gol,tapi ramai player2 Chelsea dan juga Hiddink mengatakan bahawa rembatan Malouda itu sememangnya ketiga Chelsea kerana bola rembatan Malouda tersbut telah melepasi garisan gol gawang Everton.Dan wisel penamat telah dibunyikan oleh referre, Howard Web dan Chelsea merupakan JUARA PIALA FA UNTUK MUSIM 2009.TAHNIAH CHELSEA !!!!! KEEP THE BLUES FLYING HIGH...!!!


Video Gol



-Louis Saha(minit ke-1)

-Didier Drogba(Minit ke 20)

-Frank Lampard(Minit ke 74)



P/S : Selepas gagal sekali lagi menjadi juara EPL,Carling Cup dan terseingkir daripada UEFA Cl musim ini, tetapi hari ini atau malam tadi, Chelsea telah menebus kekecewaan tersebut dengan menjadi juara Piala FA untuk musim ini.!!!!! Chelsea best team in the world...!!!


Menjelang Final Piala FA Malam Ini : Who Is The Best Of The Best Tonight ?

Posted by KampungChelsea On Saturday, May 30, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 atau 3 hari yang lepas kita sudah dapat mengetahui bahawa Barcelona telah memenangi kejuaraan liga juara-juara eropah untuk musim 2009 ini dengan menewaskan ManUnited 2-0.Dan sekarang ini tibalah detik gemilang dan bersejarah apabila malam ni tepat pukul 9.30 malam bakal berlangsung Final Piala FA di antara Chelsea menetang Everton di stadium Wembley malam ini.Menjelang perlawanan hebat untuk Final Piala FA malam ini, apakan persiapan dan perkara-perkara yang telah dilakukan leh kedua-dua pasukan khususnya Chelsea? sama-sama kita lihat kat bawah ini :

BERITA TERKINI MENJELANG PERLAWANAN AKHIR YANG HEBAT CHELSEA MENETANG EVERTON MALAM INI :

-Malam ini, Frank Lampard khabarnya mahu menjaringkan gol yang ke 20 untuk musim ini.Lampard yang telah menghasilkan 19 gol hebatnya untuk Chelsea pada musim ini.

-Drogba juga mahu melakukan perkara sedemikian dan menjelaskan bahawa dia mahu memenangi trofi Piala FA malam ini dan mahu mengulangi persembahan hebatnya pada musim 2007 di bawah pimpinan Jose Mourinho yang mana pada masa itu Drogba telah menjadi hero dalam memberikan trofi kejuaraan Piala FA 2007 kepada Chelsea selepas menewaskan MU 1-0.

-Kapten, John Terry sudah bersedia untuk memberikan hadiah perpisahan terbaik buat pengurus sementara pasukan itu, Guus Hiddink iaitu trofi kejuaraan Piala FA.

-Malam ini merupakan malam terakhir Hiddink memimpin Chelsea selepas berakhirnya khidmatnya sebagai pengurus sementara Chelsea dalam temph masa 3 bulan atau kurang 3 bulan.

-PENGADIL berpengalaman, Howard Webb dipilih mengadili final Piala FA menemukan Chelsea dan Everton, malam ini.Dia akan dibantu dua pembantu pengadil berpengalaman, Michael Mullarkey dan David Richardson manakala Martin Atkinson bertindak sebagai pegawai keempat perlawanan.

-Everton kali terakhir beraksi pada final Piala FA 1995, menewaskan Manchester United 1-0.

-Chelsea kali terakhir beraksi pada final Piala FA dua tahun lalu. Mereka juga menewaskan Manchester United 1-0.

-Musim ini edisi ke-128 Piala FA, tapi final ke-75 diadakan di Wembley.


-(EVERTON)James Vaughan terlepas aksi lima bulan kerana masalah kecederaan lutut. Mereka kehilangan khidmat Yakubu Aiyegbeni akibat masalah achilles, Mikel Arteta (lutut) dan Victor Anichebe (lutut).Sebaik mereka meraih hari besar di Wembley, mereka kehilangan pemain pertahanan Phil Jagielka, pemain yang memastikan mereka ke final dengan sepakan penalti terakhir ketika menang ke atas Manchester United.Jagielka terpaksa menyaksikan pertembungan final dengan keadaan bertongkat selepas menjalani pembedahan untuk membetulkan ligamennya.




Preview FA Cup Final : Who Is Champion FA Cup 2009 ? Chelsea Atau Everton ?

Posted by KampungChelsea On Saturday, May 30, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Barcelona Tak Patut Menang Dengan Chelsea.! : Ronaldo

Posted by KampungChelsea On Friday, May 29, 2009 10 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cristiano Ronaldo mengatakan bahawa Barcelona tidak sepatutnya menang dengan Chelsea pada separuh akhir Liga Juara-Juara Eropah.

Kata-kata Hikmahnya itu tiba selepas sahaja kekalahan MU di tangan Barcelona dalam Final UEFA CL 2 hari yang lepas.

Ronaldo mengatakan bahawa MU tidak patut menetang Barcelona dalam Final UEFA CL untuk 2 hari yang lepas.

" Saya mempunyai banyak pengalaman dalam menghadapi pelbagai cabaran dan sering sahaja menerima tekanan.Ia tentunya sangat menyakitkan apabila terpaksa menerima kekalahan, baik ketika menetang Barcelona ataupun Chelsea.Dan bagi saya, Barcelona tidak sepatutnya memenangi perlawanan menetang Chelsea pada semi final hari itu kerana mereka hanya bernasib baik sahaja dan Chelsea berhak menetang MU dalam Final UEFA muim ini," kata Ronaldo.

Walaupun mengeluarkan kenyataan tersebut, Ronaldo tetap pasrah dengan kekalahan MU tersebut di tangan Barcelona dan mengakui bahawa Barcelona bermain lebih baik daripada pasukannya.

P/S : Betul jugak cakap si Pondan ni,Barcelona tak sepatutnya menang mase lawan Chelsea hari tu.Barcelona memang nasib je sebab ade referre makan rasuah.Tapi kalau MU lawan Chelsea kat Final UEFA CL,aku bajet Chelsea akan menang dgn MU pasal musim nikan Hiddink ade beb.Arsenal dengan Liverpool pun kalah teruk dengan Chelsea musim ni mase Hiddink ade ni.

|

Preview Final Piala FA Sabtu Ini : Mesti Awasi Cahil...!!!

Posted by KampungChelsea On Friday, May 29, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Menjelang perlawanan hebat di antara Chelsea menetang Everton dalam Final Piala FA pada hari sabtu ini.Pengurus, Guus Hiddink berharap dia dapat memberikan satu kejayaan trofi kepada Chelsea sebelum dia meninggalkan Chelsea selepas musim ini berakhir pada 30 Mei ini.

Namun yang membimbangkan Hiddink ialah penyerang unik Everton, Tim Cahill dan Hiddink merasakan dia bakal memecahkan benteng-benteng kuat The Blues.Hiddink mengatakan bahawa dia sudah cukup kenal dengan gaya permainan lincah dan unik oleh Cahill semasa dia membimbing pasukan kebangsaan Australia.

" Saya cukup kenal dengan Cahill ketika menguruskan pasukan Australia.Saya sangat suka bekerjasama dengan dia kerana Cahill sememangnya pemain yang sangat bersungguh-sungguh terhadap karier bola sepaknya.Tetapi untuk berjumpa dengan dia sebagai musuh, sememangnya sangat menyukarkan kerana dia seorang pemain yang sangat berbakat,berfikiran bijak dan agresif dalam kotak penalti.Dia mungkin akan memberikan cabaran yang hebat khususnya kepada benteng-benteng Chelsea nanti."

Foto Galeri : Tumbangnya Keangkuhan Setan Merah.!

Posted by KampungChelsea On Thursday, May 28, 2009 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Barcelona juara liga juara eropah utnuk musim ini.Hehehe dan hahaha,puas hati aku pasal MU kalah,padan muke.! Aku walaupun fans chelsea tapi aku tetap sokong Barcelona pasal aku benci kat MU wei...2-0 diorang kalah semalam,nampak sangat yang MU xleh nak tandingi kehebatan Barcelona.Tapi korang perasan tak dalam banyak2 pasukan yang barcelona lawan,semuanya kalah kecuali Chelsea je kan.Ye lar, Barcelona mara ke akhirpun pasal mng away gol n tu tak bermakna chelsea kalah,diorang hanya seri je dgn team kita,cume kita hanya seri je.Tapi cakap banyak tak gune juga sebab Barcelona sekarang ni champions UEFA sekarang dan MU is Loser.!








Drogba Mahu Kekal Di Chelsea

Posted by KampungChelsea On Wednesday, May 27, 2009 9 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ramai pihak yang beranggapan Drogba bakal meninggalkan kelab Chelsea, terutamanya selepas penyingkiran Chelsea dalam separuh akhir Liga Juara-Juara Eropah untuk musim ini dan dia bakal menerima sebarang tindakan dari UEFA di atas kelakuan memprotes keputusan penadil dalam perlawanan tersebut.

Dikhabarkan Drogba akan berpindah dan akan berhijrah ke Itali iaitu bersama dengan kelab Inter Milan. yang mana kelab tersebut yang dipimpin oleh Jose Mourino yang sudah lama menginginkan khidmatnya.

Tetapi berita tersebut dinafikan sama sekali oleh Drogba." Saya percaya masa depa saya masih berada di Chelsea dan saya pasti akan melanjtkan kontrak saya di sini untuk tempoh jangka masa yang agak panjang.Saya yakin kelab ini pastinya akan meraih banyak gelaran dan kejayaan yang diidamkan pada musim hadapan," kata Drogba.

"Chelsea merupakan kelab terbaik buat saya sekarang ini dan setiap tahun kami sering sahaja merebut gelaran-gelaran trofi yang hebat dan hampir sahaja untuk mendapatkannya.Saya bangga dan berharap dapat kekal di sini untuk masa yang lebih lama lagi."

P/S : Kontrak Drogba bakal berakhir pada tahun 2010.Selain daripada Inter Milan, kelab kaya-raya tapi hampeh iaitu Manchester City juga disebut-sebut ingin mendapatkan khidmatnya untuk musim depan.

Video Gol : Sunderland 2 CHELSEA 3

Posted by KampungChelsea On Monday, May 25, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

P/S : Bagi sesape yang miss game Sunderland lawan Chelsea semalam, korang boleh tengok atau tonton kesemua gol dalam game ni semalam.Ok,Enjoy.!

Survival Day & EPL 2008/2009 Is End Now.!

Posted by KampungChelsea On Monday, May 25, 2009 23 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seperti yang sudah dimaklumkan ManUtd telah menjadi juara EPL/Liga 2008/2009.Dan itu merupakan kejuaraan yang keberapa ntah ler,aku tak ingat ler.Yang menyedihkan ialah Liverpool berjaya menamatkan kedudukan liga di tempat kedua selepas 2 musim lalu Chelsea berjaya mengakhiri liga EPL sebagai runner-up.Walaupun Chelsea mencatat kemenangan 3-2, tetapi Chelsea masih berharap agar Liverpool kalah kepada Tottenham tetapi sebaliknya Liverpool juga yang menang,tapi aku tak kisah sangat sebab Chelsea masih ade satu lagi pemburuan trofi iaitu Piala FA, Liverpool ade ape musim ni,jangan berbangga dengan tempat kedua kalau 2 musim berturut-turut xder trofi.


Survival Day dalam EPL semalam berakhir dengan penuh duka dan tragis sekali kerana kelab hebat dan terkenal seperti Newcastle United tersingkir dan bakal bermain dalam liga budak sekolah tadika musim depan.Kesian betul diorang kalah dengan Aston Villa 1-0.Tapi yang aku heran Newcastle tak sepatutnya tersingkir kerana diorang masih pasukan hebat dan tidak pernah berputus asa.Kalau nak di bandingkan dengan Hull, Newcastle United jauh lebih baik dari segi cara permainan dan semangat mereka.Hull sangat bertuah kerana jika Newcastle United menang semalam dengan Aston Villa, team korang memang konfom tersingkir beb.Ucapan takziah juga aku ucapkan kepada team Middlesbrough dan juga West Brom kerana sama-sama menyertai Newcastle United untuk ke sekolah tadika musim depan.

Nicolas Anelka akhirnya berjaya menjadi penjaring gol terbanyak Liga EPL untuk musim 2008/2009 dengan mengalahkan pesaing terdekatnya iaitu Christiano Ronaldo.Anelka berjaya mendapat anugerah kasut emas untuk musim ini dengan menjaringkan 19 gol manakala Christiano Ronaldo menjaringkan 18 gol.Dalam game menetang Sunderland semalam, Chelsea berjaya menewaskan mereka 3-2 hasil daripada jaringan Nicolas Anelka,Salomon Kalou dan juga Ashley Cole.Congrats to Chelsea walaupun xmenang liga untuk musim ni,dan ucapan tahniah kepada Hiddink kerana berjaya membawa Chelsea menjadi sebuah pasukan terhebat selepas kegagalan prestasi hebat Chelsea di bawah Scolari untuk musim ni.

Ancelotti Mahu Kekal Bersama Milan

Posted by KampungChelsea On Sunday, May 24, 2009 8 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kuiz teka-teki masa depan pengurus AC Milan iaitu Carlo Ancelotti akhirnya terjawab juga .Ancelotti menegaskan bahawa dia mahu meneruskan kontraknya bersama AC Milan untuk musim depan.Lebih-lebih lagi kelab AC Milan menyatakan kontrak Ancelotti akan berakhir musim depan atau lebih tepat lagi pada 30 Jun 2010.

"Sehingga 30 Jun 2010, saya tetap pengurus Milan.Saya ingin menjelaskan sekali lagi bahawa jika saya mahu keluar dari Milan, saya akan cakap tetapi buat masa sekarang, keputusan saya adalah kekal bersama Milan.

"Saya tidak mengulas panjang mengenai kontrak saya dengan Chelsea.Saya bersama pengurusan kelab ini akan membincangkannya selepas musim ini berakhir.Buat masa sekarang, saya tetap akan menghormati kontrak saya dengan Milan.Bila anda semua bertanya adakah saya tertarik untuk menguruskan kelab seperti Chelsea, saya akan mengatakan ya," kata Ancelotti.

Penutup Tirai EPL 08/09 : Preview Vs Sunderland

Posted by KampungChelsea On Saturday, May 23, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Seperti Hull,Newcastle dan juga Boro, SUnderland kini mempunyai misi yang sama iaitu terus 'hidup' dalam Liga EPL untuk musim depan dan harus bermati-matian menetang Sunderland malam ni.Dan jika gagal,maka kesudahannya adalah amat parah sekali ialah akan beraksi dalam liga divisyen bawahan musim depan.

Hanya mendahului dengan satu mata, Sunderland perlu melihat apa yang dilakukan oleh Hull ketika menetang Manchester United, dan Newcastle menetang Aston Villa.

Chelsea juga perlu menang dalam game ini kerana berharap agar Liverpool kalah kepada Tottenham malam ni dan jika Chelsea menang, pastinya tempat kedua akan dijanjikan kepada Chelsea.Chelsea masih berusaha dan berharap agar menamatkan saingan liga di tempat kedua supaya tidak bersusah payah untuk layak secara automatik dalam saingan Liga Juara-Juara Eropah untuk musim depan.

Lebih penting lagi, selama tiga musim berturut-turut Chelsea tidak pernah mengakhiri saingan liga di tempat ketiga.

Dalam sejarah Liga Perdana Inggeris, Chelsea tidak pernah memenangi perlawanan terakhir EPL setiap musim.Rekod terbaik Chelsea adalah 3 kali seri sahaja.Dan Sunderland juga tidak juga mempunyai pengalaman dalam memenangi perlawanan terakhir liga sejak 2004.

Namun Chelsea akan menetang Sunderland dengan semangat juang yang tinggi serta kualiti dan fizikal yang terbaik yang mereka ada untuk mengalahkan mereka di tempat Sunderland malam ini.Dalam sembilan pertemuan, Chelsea hanya kalah 2 sahaja dan memenangi sebanyak 21 perlawanan menetang Sunderland.

P/S : Untuk musim ini di stamford bridge, Chelsea mengalahkan sunderland 5-0 dan dalam perlawanan ini juga Anelka menjaringkan hatrik pertamanya untuk kelab Chelsea.

Scolari Ada Skandal Dengan Milan Dan Juventus ?

Posted by KampungChelsea On Friday, May 22, 2009 6 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Juventus dikhabarkan telah menghubungi Luiz Felipe Scolari, dan ditawarkan kontrak untuk tempoh jangka masa panjang untuk membimbing Juventus.

Jorge Mendes, agen Scolari telah berbicara dalam telefonnya dengan Pengurusan Juventus.Dalam perbualan itu, Pengurusan Jventus bertanya kepada Scolari adakah dia berminat untuk melatih Juventus untuk musim depan.

Mendes segera menghubungi Scolari untuk menyampaikan hajat dan keinginan Juventus, tepai bekas pengurus Chelsea yang dipecat oleh Roman Abramovich itu belum lagi memberikan jawapan.

Juventus memecat Claudio Ranieri, yang juga bekas pengurus Chelsea itu kerana persembahan buruk yang dipamerkan oleh Juventus dalam 6 perlawanan terakhir sebelum ini.Juventus yang gagal untuk mendapat tempat kedua dalam Liga Serie A musim ini terpaksa mempertahankan posisi ketiga liga itu daripada Fiorentina.

Mendes yakin Scolari pasti akan menolak tawaran Juventus itu kerana Scolari dikatakan lebih berminat untuk melatih skuad AC Milan musim depan selepas Carlo Ancelotti telah menerima tawaran sebagai pengurus baru kelab Chelsea.

Petr Cech Best GoalKeeper In EPL 2009/2009 : Setuju Tak ?

Posted by KampungChelsea On Friday, May 22, 2009 11 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Video : Cech Best Save 2008/2009 In EPL

Mourinho Mahu Deco ?

Posted by KampungChelsea On Friday, May 22, 2009 5 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Jose Mourinho dikhabarkan telah memberitahu bahawa dia akan mendapatkan dan menginginkan seorang pemain Portugal yang tidak bermain dalam liga kebangsaan Portugal atau di negara Portugal.Dan bila dia membuat kenyataan tersebut,pastinya ramai yang akan menjangkakan pemain portugal pilihan Mourinho itu ialah Deco.Betul ker?Tak tahu ler...

Deco merupakan salah satu pemain yang pernah menjadi kebanggaan Mourinho ketika dia bersama Mourinho di kelab Porto.Dan mereka berdua-dua dan bersama-sama membawa gelaran Trofi Liga Juara-Juara Eropah pada tahun 2004 itu bersama Porto.

Selepas beraksi penuh hebat bersama dengan Barcelona, Deco dikatakan masih mahu bermain bersama Chelsea lagi dan mustahil jika kontraknya bersama Chelsea akan berakhir pada musim ini.

Walaupun Mourinho tidak menyebut nama Deco, tetapi jika mengikut citarasa dan kemahuan yang dinyatakan oleh Mourinho itu sebenarnya berkaitan dengan Deco.

Kata Mourinho " Mungkin saya akan mencari seorang pemain Portugal yang tidak bermain di Portugal".Sebelum ini,Mourinho sudahpun memiliki pemain Portugal iaitu Ricardo Quaresma yang telah dipinjamkan ke Chelsea untuk sementara waktu dan bakal dipulangkan semua selepas berakhir musim ini.

Foto/Galeri : John Terry N His Familly...

Posted by KampungChelsea On Thursday, May 21, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terry bersama dengan isteri tercintanya di Discovery Cove,Florida

Terry bersama dengan Isteri dan kedua-dua anak kecilnya itu.

Zenit Main Mata Dengan Quaresma

Posted by KampungChelsea On Wednesday, May 20, 2009 9 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pastinya pemain paling mengecewakan musim ini ialah Quaresma.Ye lah,baru je dibeli oleh Inter Milan,tapi tak sampai tiga bulan kena buang kat Chelsea sebagai pemain pinjaman.Tapi yang lebih teruk bila duk kat chelsea pula,dia hanya main sekali dua je.Dan kali terakhir dia main untuk Chelsea ialah bulan lepas,cuba korang fikir dan rase betapa kesiannya Quaresma.

Keadaan menjadi lebih teruk lagi kerana kelab yang dipimpin oleh bekas pengurus Chelsea itu tidak mahu melanjutkan kontraknya di Inter.Hahaha,teruk betul nasib ko,Quaresma.

Pemain Portugal itu yang kurang menyengat permainannya untuk musim ini bersama Inter dikhabarkan bakal mengakhiri kariernya di Russia.

Juara Piala UEFA 2008 iaitu Zenit dikhabarkan tertarik dan berminat untuk mendapatkan Quaresma.

Menurit Sport Express, Zenit ingin mendapatkan pemain Portugal itu sebagai pengganti Danny Alves yang mengalami kecederaan dan bakal tidak bermain sehingga berakhirnya musim ini.Gaya permainan Quaresma yang hampir serupa dengan Danny membolehkan dia bakal mengisi kekosongan tempat yang ditinggalkan oleh Danny itu.

Ancelotti Pengurus Baru.!

Posted by KampungChelsea On Tuesday, May 19, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carlo Ancelotti mengesahkan beliau akan mengambil alih tugas pengurus Chelsea mulai musim panas ini.

Satu pengumuman rasmi akan dibuat sejurus selepas AC Milan memutuskan siapa bakal menggantikan tempatnya di kelab itu dan dijangka diputuskan minggu ini.

SunSport difahamkan Ancelotti sudah memaklumkan kepada Roman Abramovich berhubung keputusannya itu pagi semalam.

Ia dibuat selepas kekalahan 2-1 Milan di tangan Udinese, sekali gus mengesahkan kelab bimbingan Jose Mourinho, Inter Milan sebagai juara.

Ancelotti bertemu pengarah kelab termasuk Naib Presiden, Adriano Galliani selepas kekalahan itu.

Pertemuan itu mencapai kata putus menyebut tugas Ancelotti selama lapan tahun di San Siro secara rasminya sudah tamat dan dibenarkan berhijrah ke Stamford Bridge dengan direstui Milan.

Bekas penyerang Belanda dan Milan, Marco Van Basten yang baru-baru ini menamatkan tugas selaku pengurus Ajax dikhabarkan sedang berbincang mengisi kekosongan ditinggalkan Ancelottti.


Sumber Rujukan : Akhbar Harian Metro

Wang Boleh Hancurkan United : Hiddink

Posted by KampungChelsea On Tuesday, May 19, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
LONDON: Jurulatih Chelsea, Guus Hiddink, dengan penuh emosi mengucapkan selamat tinggal kepada Stamford Bridge kelmarin tetapi memberi amaran bahawa penggantinya perlu berbelanja besar jika mahu menyekat penguasaan Manchester United.

Sejak bertugas menggantikan Luiz Felipe Scolari, Hiddink hampir membawa pasukannya ke final Liga Juara- Juara Eropah, menjamin kedudukan empat tempat teratas dalam Liga Perdana dan berpeluang memenangi Piala FA.

Tetapi jurulatih Belanda itu menegaskan bahawa Chelsea belum mempunyai skuad yang mampu menyaingi United, yang mengekalkan kejuaraan Liga Perdana Sabtu lalu.

Beliau percaya bahawa pengurus baru Chelsea perlu menguatkan lagi pasukan untuk menumbangkan United.

'Apabila anda mahu bersaing, anda perlu membaharui skuad hampir setiap tahun,' katanya selepas Chelsea menewaskan Blackburn kelmarin.

'Yang jelas, dalam beberapa tahun mendatang, kami akan mempunyai pemain-pemain yang berumur.

'Terpulang pada pengurusan baru. Ini nasihat jujur saya agar skuad ini diperkuatkan dan orang-orang di kelab ini tahu perkara ini.

'Untuk Piala FA, Piala Liga, Liga Perdana dan Liga Juara-Juara, anda perlukan skuad yang besar dari segi kualiti. Anda harus boleh menggunakan ramai pemain, seperti Manchester United.'

Hiddink, yang mempunyai satu lagi perlawanan liga di Sunderland hujung minggu ini, pasti berpuas hati dengan persembahan pasukannya ketika menundukkan Blackburn 2-0 dalam perlawanan terakhir di padang sendiri.

Chelsea mendahului jaringan seawal minit keempat apabila Florent Malouda menanduk gol bola umpanan Nicolas Anelka.

Anelka menggandakan jaringan pada minit ke-59 menerusi percubaan kencang dari pinggir kotak penalti.

Hiddink akui beliau akan diselubungi rasa kesal apabila meninggalkan Chelsea selepas final Piala FA.

Beliau akan meneruskan tugas sepenuh masa sebagai jurulatih Russia selepas final menentang Everton di Wembley pada 30 Mei ini.

Hiddink menghargai sokongan penyokong Chelsea yang melaung namanya sepanjang perlawanan.

Reaksi penyokong jelas membayangkan bahawa mereka lebih suka khidmat Hiddink dikekalkan daripada mendapatkan bos AC Milan, Carlo Ancelotti, yang dijangka menggantikan jurulatih Belanda itu.

Bekas jurulatih Australia dan Korea Selatan itu juga disediakan barisan kehormatan oleh para pemain selepas perlawanan tersebut.

'Beberapa kali saya memikirkannya dan ini sesuatu yang tidak dapat dielakkan,' katanya. 'Anda tidak mempunyai butang untuk mematikannya dan ini yang berlaku.

'Apabila saya perlu beredar dan melihat reaksi para pemain dan melihat bagaimana mereka bekerja keras, timbul rasa sedih.

'Russia adalah negara yang perlu dibangunkan. Saya telah memberi komitmen kepada mereka dan saya perlu memenuhinya.

'Penghargaan penyokong sungguh menyentuh hati dan saya tidak menjangkakannya apabila tiba di sini untuk tugas sementara.

'Suasana sungguh menyeronokkan tetapi musim belum berakhir bagi saya dan juga pasukan. Kami ingin menamatkannya dengan memenangi Piala FA.'


Preview Game Semalam: Guus Hiddink

Posted by KampungChelsea On Monday, May 18, 2009 0 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




Stamford Bridge & Chelsea Respect You,Hiddink.!

Posted by KampungChelsea On Monday, May 18, 2009 7 Komen Penyokong Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kemenangan 2-0 Chelsea ke atas Blackburn semalam akhirnya telah mengakhiri karier Hiddink sebagai pengurus Chelsea di Stamfrod Bridge semalam.Walaupun masih tinggal satu sahaja lagi baki perlawanan menetang sunderland di tempat mereka minggu depan, pemain bersama penyokong setia Chelsea meraikan parti terakhir Hiddink di Stamford Bridge.Lambaian kegemilangan dan kecermelangan Hiddink dalam gambar kat ats ni jelas menunjukkan Hiddink berjaya membawa Chelsea mempamerkan permainan yang lebih efektif dan hebat berbanding dengan Luiz Felipe Scolari.Walaupun gagal membawa trofi Liga EPL dan juga trofi Liga Juara-Juara Eropah kepada Chelsea, namun penyokong dan pemain chelsea sangat berpuas hati dengan pencapaian Hiddink yang membawa revolusi baru di dalam dunia bola sepak Chelsea.Di bawah Hiddink, Chelsea masih belum kalah di tempat sendiri dan hanya kalah sekali sahaja di tempat lawan dengan Tottenham Hotspur.Di bawah Hiddink juga, Chelsea berjaya mengejutkan Liverpool 3-1 dalam quarter final Liga Juara2 Eropah dan membawa Chelsea melangkah ke semi final liga juara2 eropah tersebut.Chelsea juga berjaya menyingkirkan pasukan Arsenal dalam separuh akhir Piala FA dan membawa Chelsea mara ke Final Piala FA.Baru-baru ini juga Chelsea berjaya membelasah dan membenam arsenal di tempat mereka dengan 4-1.Chelsea juga berjaya menduduki tempat ketiga di belakang Liverpool dalam EPL.Walaupun hanya menjadi pengurus sementara Chelsea, pencapaian Hiddink bersamam Chelsea musim ini patut dibangga-banggakan oleh pengkritik2 bola sepak dan juga peminat2 bola sepak kerana dengan hanya temph 3 bulan sahaja Hiddink melatih Chelsea, dia berjaya membuat kejutan dan melakarkan kemenangan yang gemilang untuk Chelsea.Aku ingin ucapkan tahniah dan syabas kepada Hiddink.Jasa anda kepada Chelsea amat bermakna untuk kami semua.Walaupun aku dan juga semua peminat setia Chelsea berharap Hiddink kekal sepanjang zaman bersama Chelsea tapi keputusan anda untuk melatih kami hanya untuk sementara,kami tetap akan menerimanya juga.Semoga terus sukses bersama kelab yang anda pimpin nanti,Hiddink.Thanks n Congrats Hiddink.!

Penjaring Gol untuk Chelsea semalam iaitu Florent Malouda dengan jaringan tandukan yang sangat cantik pada minit ke 4.


Anelka menjaringkan gol kemenangan Chelsea dengan 2-0.Pada perlawanan ini juga, Anelka telah menjadi pemain terbaik perlawanan ini.Dan tidak lupa juga, Anelka sekarang ini masih merebut anugerah kasut emas atau penjaring terbanyak liga untuk musim ini bersama dengan Christiano Ronaldo yang masing2 menjaringkan 18 gol.Congrats Anelka.!

Lampard membawa 2 anak tercintanya itu dalam kenangan parti terakhir Hiddink di Stamfrod Bridge.



 photo imagetxt-9495669.png



 photo imagetxt-70216036.png

 photo 0617889c-c804-4db4-b933-4d1a5ca82661.jpg


2 In 1 Alex analisis André Schürrle andre villas-boas Andriy Shevchenko anugerah Ashley Cole avram grant azpilicueta big london derby biografi blablabla blues legends Branislav Ivanovic bruce buck capital one cup carling cup Carling Cup Preview Carlo Ancelotti carlo ancelotti dalam kenangan Cartoon Of The Week cesc fabregas chelsea tour Chit-Chat claudio ranieri community shield Daniel Sturridge david luiz Deco Didier Drogba diego costa dokumentari eden hazard Eksklusif erland johnsen europa league ex-player FA Youth Cup Fabio Borini facebook fair play fakta fernando torres Fesyen/Style Fifa Club World Cup fixture Flash Back Florent Malouda formasi Franco Di Santo Frank Lampard Friendly Match gael etock Gael Kakuta Galeri/Foto gambar gary cahill gol Guus Hiddink hangat hangit Head To Head Hilario Hot Discussion Info Kelab info kelab luar Injury News internationaleleh interview Islam Feruz istimewa Isu Panas Jack Cork Jadual Pra-Perlawanan Jeffrey Bruma jersi Joe Cole John Obi Mikel John Terry jose mario rocha Jose Mourinho Joseph Bosingwa Josh McEachran juan cuadrado Juan Mata Juliano Belletti kedudukan liga kelakar kem U-19 kenangan terbaik kevin de bruyne kontrak news kuala lumpur lari topik line-up LiveScore loic remy luahan hati lucas piazon Luiz Felipe Scolari malaysia friendly marco van ginkel mark schwarzer marko marin match international Match Stats Matej Delac Michael Ballack Michael Essien Michael Mancienne Miroslav Stoch Nemanja Matic Nicolas Anelka no more fa cup off-topic Official oriol romeu Oscar patrick van aanholt Paulo Ferreira pendapat dr supporter pengumuman penilaian pemain perutusan hari raya Peter Kenyon Petr Cech piala dunia Piala FA player ratings post-match pra-musim Pra-Perlawanan pre-match pre-season match Preview Match Preview Match Malam Ini profile Quaresma quote rafa benitez Ramires rasmi raul meireles Ray Wilkins Ricardo Carvalho roberto di matteo Roman Abramovich romelu lukaku Ron Gourlay Ross Turnbull rumours news rumours or not ryan bertrand Salomon kalou sam hutchinson samuel eto'o Scott Sinclair selebriti senarai pemain siri SiteMap sketsa Sketsa Perlawanan Skuad England stadium stamford bridge Statistik perlawanan Steven Gerrard suka-suki Sumber Rujukan table taktikal teka-teki terhangat dari kem sebelah thibaut courtois thorgan hazard tiket tips title race tomas kalas topik Transfer News UEFA Champions League uefa super cup ulasan aku Ulasan Perlawanan Ulises Davila Undian/Vote video Video Highlights/Gol willian world cup Yossi Benayoun youngster Youtube Yuri Zhirkov
 photo imagetxt-3183125.png